Page 1

september december 2012


Cultuurcentrum Brasschaat p/a Vrijetijdscentrum Bredabaan 407 - 2930 Brasschaat (ingang boven de winkelgalerij via trap of lift) tel 03.650.03.40 - fax 03.650.03.59 cultuurcentrum@brasschaat.be w w w.vrijetijd-brasschaat.be

Verkoop tickets en VRIENDenpas Via invulformulier op de website, per mail, telefonisch of persoonlijk tijdens de openingsuren van het secretariaat.

nieuwe openingsuren secretariaat

maandag tot en met vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 16u

OPGELET! zaalverhuur op afspraak!

Coverbeeld: ŠTom Roelofs

kerstsluiting van maandag 24 december tot en met woensdag 2 januari

Sedert 1 juni is de balie aan de ingang van de bib enkel bestemd voor toeristische info. Voor alles in verband met cultuur kan u terecht op ons secretariaat. (niveau 2 van het vrijetijdscentrum)


Brochure

Lokalen

Wij bezorgen je (nog steeds) met plezier deze brochure, gratis in je bus. En hopen heimelijk dat je ze maandenlang op de meest diverse plekken in huis laat rondslingeren zodat zoveel mogelijk mensen erin kunnen snuisteren.

De accommodatie van het cultuurcentrum wordt veelvuldig gebruikt door verenigingen en particulieren.

Wil je echter liever geen papieren brochure meer, dan kan je opteren voor de digitale versie. Stuur ons een mailtje en we zorgen ervoor.

Voor info over en huur van deze ruimten (Ruiterhal, Auditorium, Polyvalente Ruimten 1 en 2, Sint-Jozefskapel, Antverpia) maak je best een afspraak met het secretariaat.

Krijg je onverhoopt en onnodig meerdere exemplaren toegestuurd, laat het ons dan ook weten aub.

TIP! In Antverpia kan je met je muziekgroep repeteren aan 30 euro per dag!


theater

muziek

dans

telkens om 20u30

telkens om 20u30 tenzij anders vermeld

om 20u30

Vr 12.10

Vr 21.09

Vr 28.09

Fernweh I De Minnaar

Het Zesde Metaal I Ploegsteert

BodyTalker Ensemble I

Do 18.10

Wo 10.10

’t Arsenaal I Wit is altijd schoon

Nathalie Loriers New Trio

tentoonstelling

Vr 26.10

Za 20.10

Gratis toegang

Compagnie Lodewijk/Louis I Agatha

Coope Boyes & Simpson

Do 15.11

Wo 14.11

Academie Noord I Laureatenexpo 2012

De Queeste I Demonen (Lars Noren)

Ifa y Xango

Locatie: voormalige drukkerij De Bièvre

Vr 23.11

Zo 9.09

Solo / Could we flie together?

Za 8 tot en met zo 16.09

Locatie: De Kaekelaar – CC Schoten Za 1.12

Guy Swinnen Solo

Open Monumentendag I Alfred Ost Locatie: Sint-Michielscollege

Het Wei/Land I Bitterzoet Wo 5.12 Vr 14.12

Kristen Cornwell I Duke Ellington’s Sound of Love

Do 3.01 tot en met za 5.01

za 22.12 I van 21u tot 01u

Locatie: Antverpia

Rasa vzw I RAAK I een kunstenlabo

het KIP I De Grieken Brass-pop@toernee Locatie: diverse café’s en tavernen

september december 2012


humor

familie

Om 20u30

telkens om 15u tenzij anders vermeld

Vr 7.12 om 20u30

Zo 30.09 van 13u tot 17u

Zo 18.11

Schudden I We Vieren Het Maar

Letterfretter

Danscompagnie DE STILTE I Mr. Pickwick

4 tot 14 jaar - Locatie: Bib en CC Schoten

4+

literair café

Wo 3.10 I 14u en 16u

Zo 9.12

om 20u30 (deuren 20u)

Theater De Spiegel & Kabóca Bábszinház I Ha DeDe

Rafiki

1 tot 3 jaar - Locatie: Antverpia

8+

Wo 17.10 I 14u en 16u

Zo 16.12

Nat Gras I MuurtjeMuurtje

Orla de Kikkerslikker

3+

5+

Do 27.09 Peter Terrin en Christophe Vekeman vr 21.12 Nacht van De Lezer Wo 7.11 De Waancel I Erwin Blik in expeditie Nul

6+


Academie Noord Laureatenexpo 2012

Open Monumentendag

Zaterdag 8 tot en met zondag 16 september I

Zondag 9 september I 10u - 18u I

drukkerij De Bièvre I gratis toegang

Sint-Michielscollege I gratis toegang

De gemeentelijke academie voor beeldende kunsten toont het werk van de afstuderende leerlingen van de hogere en specialisatiegraad van de ateliers beeldhouwen, fotografie, keramiek, schilderen, tekenen en vrije grafiek. De expo vindt net als vorig jaar plaats in een unieke locatie, de voormalige drukkerij De Bièvre. (Verhoevenlei 15)

De gangen die Alfred Ost (1884 - 1945) tijdens het interbellum beschilderde met zijn houtskooltekeningen passen mooi in het thema van de Open Monumentendag dit jaar: muziek, woord en beeld.

Openingsuren: maandag tot en met vrijdag 14u-18u zaterdag en zondag 10u-18u www.academie-noord.be

Deze Vlaamse kunstschilder werd opgevangen door de paters jezuïeten in het Xaveriuscollege in Borgerhout, waar hij ook een aantal schoolgangen vulde met zijn houtskooltekeningen. Op de tentoonstelling in het Sint-Michielscollege kan je de muurschilderingen zelf komen bewonderen én krijg je meer uitleg over het leven en werk van deze schilder en de link met de school.


Het Zesde Metaal Ploegsteert Vrijdag 21 september I 20u30 I auditorium I 11 euro ( VRIEND 8 euro)

©Tom Roelofs

Soms ontdek je heel onverwacht een groep of een artiest, waardoor je eerst heimelijk trots bent dat jij een van de ingewijde fans bent, maar waarvan je tegelijk de naam van de daken wilt schreeuwen. Wie de theatervoorstelling Maanziek heeft gezien, herkent dat gevoel. Daarin gaf Wannes Cappelle, aan de zijde van Wouter Deprez, een ontwapenende inkijk in de poëtische en melodische pracht waarvan zijn liedjes bol staan. Het eerste album van Cappelles groep Het Zesde Metaal (Akattemets) werd niet voor niets door Focus Knack tot ‘meest onderschatte plaat van 2008’ gebombardeerd.

zowel bij zichzelf als bij zijn publiek. En met zijn schier onuitputtelijke arsenaal aan dichterlijke vondsten zorgt Cappelle ervoor dat een glimlach uiteindelijk altijd de bovenhand haalt. Voor de theatertournee van Ploegsteert zijn de liedjes van Het Zesde Metaal speciaal gearrangeerd voor viool, altviool, cello en contrabas. De guest appearance van Cappelles artistieke soulmate Roos Rebergen (frontvrouw van de succesvolle Nederlandse band Roosbeef) maakt de ontdekkingstocht nog opwindender. Wannes Capelle: zang, gitaar, piano Wietse Beels: viool Marc Pijpops: altviool Frans Grapperhaus: cello

Bijna vier jaar later heeft Het Zesde Metaal een vervolg aan dat straffe debuut gebreid. En Cappelle heeft zijn unieke stijl niet verloochend. Integendeel, op Ploegsteert graaft hij nóg dieper in hart en hoofd,

Ben Faes: contrabas Roos Rebergen: zang

www.hetzesdemetaal.be


Literair café met Peter Terrin en Christophe Vekeman Donderdag 27 september I 20u30 I deuren 20u I ruiterhal I 5 euro I

VRIEND 4 euro Kaarten ook te koop in de hoofdbib

©Stephan Vanfleteren

Peter Terrin schreef twee verhalenbundels en vier romans. Zijn roman, De bewaker, haalde de longlist van de Gouden Uil en AKO Literatuurprijs, en de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2010. Het boek werd bekroond met de European Union Prize For Literature 2010. De vertaalrechten zijn verkocht aan vooraanstaande uitgevers en zal ondermeer verschijnen in het Engels, Frans, Italiaans en Hebreeuws. Dit voorjaar verscheen Post Mortem de nieuwste roman van Peter Terrin: Schrijver Emiel Steegman staat onder de douche als hem plots het ultieme excuus te binnen schiet om te ontsnappen aan een opgelegd diner: ‘ Wegens nogal moeilijke tijden in de familie.’ Een banaal zinnetje, vaag en tegelijk dringend. De vraag hoe deze fictieve ‘moeilijke tijden’ ingekleurd zullen worden door een ambitieuze biograaf die ergens in de toekomst zijn mailverkeer uitpluist, laat hem niet meer los. Het bezorgt hem een briljant idee voor een nieuwe roman. Steegman besluit dat de tijd gekomen is om voor het eerst zijn persoonlijk leven in de literaire strijd te werpen. Tot Renée, zijn dochtertje wordt getroffen door het noodlot. Post Mortem is een intense en ingenieuze roman, over de begeestering van een schrijver, de liefde van een vader en de angst van een man om na zijn dood zijn leven te verliezen.


Christophe Vekeman publiceerde romans, verhalen, essays en poëzie. Hij publiceert columns in De Morgen en verzorgt sinds eind vorig jaar, samen met Herman Brusselmans, een autorubriek in het weekendmagazine van De Morgen. Zijn - vaak humoristische - proza kenmerkt zich door een pessimistisch levensgevoel en een grote aandacht voor formulering en stijl.

Terrin en Vekeman praten met elkaar over hun wederzijdse nieuwe roman. Twee voor de prijs van één! De literair-caféformule loopt in samenwerking met vzw De Lezer en met steun van de gemeentelijke openbare bibliotheek.

©Stephan Vanfleteren

Dit voorjaar verscheen van Vekeman Een uitzonderlijke vrouw. De dromerige kleuter Gwen heeft genoeg aan zichzelf om volmaakt gelukkig te zijn, maar algauw komt zij erachter dat de echte wereld een verbazingwekkend problematische plaats is, ook en vooral voor wie de beste bedoelingen heeft. Dit besef is de start van een lange zoektocht naar identiteit, liefde en geluk die Gwen langs vele paden leidt en in de vreemdste situaties doet belanden. Slechts één gedachte, één gevoel blijft gedurende al die jaren constant aanwezig en is haar voortdurende houvast: dat zij een speciale vrouw is, niet als iedereen, een heus apart geval, voorbestemd om uit te stijgen boven de grijze middelmaat. Ten slotte zal het leven haar hierin dubbel en dwars gelijk geven.


BodyTalker Ensemble Solo / Could we flie together? Vrijdag 28 september I 20u30 I auditorium I 11 euro I

VRIEND 8 euro

BodyTalker Ensemble opgericht door Juliane von Crailsheim is een internationale groep van dansers en acteurs met focus op de lichaamstaal in communicatie. Een zoektocht naar een expressie die op een instinctieve manier kan worden ontvangen en begrepen. ‘Solo’ is een dans tussen verlangen en gevangen zijn in het eigen lichaam. Wat als grenzen mogelijkheden zijn? Wat als een blokkade tot dansen aanzet? Een viool vervormt het lichaam van een danser doorheen fases van dierlijkheid, jeugdigheid en verval. Soms poëtisch, soms archaïsch, is het een dialoog binnen het lichaam als instrument. ‘Solo’ was in april 2011 voor beperkt publiek al te zien in de Sint-Jozefskapel.

onze roots beschrijft en tegelijkertijd de moeite die het kost om te groeien naar het ‘mens’ zijn. Een zeer fysieke voorstelling die vragen stelt bij het innerlijk conflict tussen onze biologische bagage (de aap in ons) en de sociale gedragscode waaraan we ons moeten conformeren.

‘Virtuoos bewegen op Jung en Kafka.’ (Pieter T’Jonck in De Morgen)

www.bodytalker.be

Gratis inleiding om 20u stipt in de polyvalente ruimte 2 door Juliane von Crailsheim. Dans: Shosha van Kranendonk (Nederland), Peter Savel (Slovakije)

‘Could we flie together’ is gebaseerd op het kortverhaal ‘Ein bericht für eine Akademie’ waarin Kafka de moeilijke zoektocht naar

Regie: Juliane von Crailsheim (Duitsland)

Met steun van STUK en Charleroi Danses


Letterfretter

Theater De Spiegel & Kabóca Bábszinház Ha DeDe

Zondag 30 september I diverse locaties in Schoten

Woensdag 3 oktober I 14u en 16u I antverpia I 5 euro I VRIEND 4 euro

Literaire verrassingsdag voor leesbeesten, luisteraars en doeners van 4 tot 14 jaar.

Als een kubus een groep bollen ontmoet blijkt hoe verschillend ze zijn. Andere vormen, dat betekent andere eigenschappen en gewoonten. Bollen hebben bijvoorbeeld een huis met een ronde deur. Hoe geraak je daar door als kubus? De objecten zoeken en vinden creatieve oplossingen om tot elkaar te komen. Een visueel spel van aantrekken en afstoten, een lust voor het oog… en het oor. Ondanks alle obstakels verovert de kubus stap voor stap een plaats in de wereld van de bollen en vice versa.

Ben je een leesbeest, luister je graag naar verhaaltjes of steek je liever je handen uit de mouwen? Schrijf je dan zeker in op www.letterfretterantwerpen.be Een samenwerkingsverband tussen de bibs van Kalmthout, Kapellen en Stabroek en de bibs én cultuurcentra van Schoten en Brasschaat.

Muziek- en objectentheater voor peuters van 1 tot 3 jaar. Duur 35 min. www.despiegel.com Concept en regie: Karel Van Ransbeeck Spel en zang: Erzsi Kiss en Ákos Futó Compositie: Erzsi Kiss


Nathalie Loriers New Trio Woensdag 10 oktober I 20u30 I auditorium I 11 euro I

VRIEND 8 euro

Met een schitterende nieuwe plaat is Nathalie Loriers helemaal terug van nooit echt weggeweest. Melodieus en toegankelijk, maar ook uitdagend en groovy. De pianiste van het Brussels Jazz Orchestra laat haar persoonlijke stem horen en etaleert daarmee nog maar eens waarom ze ‘de leading lady of Belgian Jazz’ wordt genoemd. ‘Nathalie Loriers houdt van gestileerde, ingehouden uitvoeringen, waarbij de muziek je langzaam meevoert. Soms zijn haar melodieën klein en fijn, af en toe melancholisch en soms lichtjes opzwepend. Op haar eigen manier combineert ze een poëtische zeggingskracht met breekbaarheid.’ (Karel Van Keymeulen in De Standaard.)

Nathalie Loriers: piano, Philippe Aerts: contrabas, Rick Hollander: drums

www.nathalieloriers.com

Fernweh De Minnaar Vrijdag 12 oktober I 20u30 I auditorium I 10 euro I

VRIEND 6 euro

Aanstormend talent met een uitgesproken visie op theater speelt een bewerking van de klassieker van Harold Pinter. Fernweh is het nieuwe theatercollectief van Thomas Janssens, Leonard Muylle, Maya Sannen, Simon Van Buyten en Filip Vekemans. Harold Pinter schreef in 1962 ‘The Lover’, een éénakter over een huwelijk. Meer dan het relaas van een buitenechtelijke affaire creëert Pinter een besloten omgeving waarbinnen


Woensdag 17 oktober I 14u en 16u I ruiterhal I 5 euro I

conversatie en communicatie op het scherp van de snee staan. Zijn personages spelen in alle ernst een spel met elkaar waarbij voor hen de inzet niets minder is dan alles wat ze zijn of zouden kunnen zijn. Hij beschrijft nauwgezet de simpele machtsverhouding tussen twee mensen die elkaar uitdagen en verwikkeld raken in een kluwen van (opgezet) overspel. Doorheen de eenakter lopen tal van miniatuurverhalen die zich bijna ter plekke ontspinnen aan de geest van de man en vrouw. Fantasie als basis voor hun eigen verhalen. Een voorstelling over liefde, afhankelijkheid en overgave. Gratis inleiding om 20u stipt in de polyvalente ruimte 2. Spel: Maya Sannen en Simon Van Buyten Regie: Filip Vekemans

In samenwerking met Cultuurcentrum Schoten.

VRIEND 4 euro

Nat Gras MuurtjeMuurtje Muurtjes en omheiningen van hout en jute ontvouwen zich en geven twee dansers prijs die verstophoekjes, kijkgaatjes en piepmuurtjes ontdekken. Ze verkennen, nemen in en stellen grenzen. Telkens weer wordt de ruimte opnieuw geordend. Binnen wordt buiten en omgekeerd.

Gaandeweg kan het jonge publiek zelf op ontdekking gaan tussen muurtjes hoog en laag. Choreografie en dans: Goele Van Dijck en Sumalin Gijsbrechts Installatie: Denise Cecile Muziek: Kobe Proesmans Techniek: Nele Dhont

www.natgras.be Voor iedereen vanaf 3 jaar.


’t Arsenaal Wit is altijd schoon

Coope Boyes & Simpson Zaterdag 20 oktober I 20u30 I auditorium I

Donderdag 18 oktober I 20u30 I auditorium I 10 euro I

11 euro I

VRIEND 6 euro

Een man zit aan het doodsbed van zijn moeder, de vrouw die hem zijn hele leven heeft bedolven onder haar gepraat. Zelfs nu ze dood is hoort hij haar stem, die hem onophoudelijk toespreekt en bemoedert. Wit is altijd schoon is een liefdevol portret van een zoon die afscheid neemt van zijn moeder, van haar wil loskomen maar zich onlosmakelijk met haar verbonden weet. Een ontroerend maar ook opgewekt verhaal over rouw, afkomst en taal.

Barry Coope, Jim Boyes en Lester Simpson zijn in België bekend en geliefd geworden door hun optredens op ondermeer de Vredesconcerten Passendale en het Festival in Dranouter. Recent waren ze nog te gast in Ieper voor de opening van het vernieuwde In Flanders Fields Museum.

Spel: Jos Geens

Jos Geens, vast lid van ’t Arsenaal, zet zijn tanden in deze alom gelauwerde klassieker van Leo Pleysier die we bereid vonden om na de voorstelling bij wijze van uitleiding wat te vertellen over de geschiedenis en achtergronden van zijn in 1989 verschenen novelle.

VRIEND 8 euro

Tekst: Leo Pleysier Regie: Michael De Cock Scenografie: Stef Depover

In samenwerking met De Lezer vzw met steun van


Deze drie befaamde Engelse heren die een volstrekt eigen a-capella sound hebben ontwikkeld en bij de top horen van de Britse folkscene, wippen even over het Kanaal voor een kleine theatertournee in het Antwerpse. Met Wim en Trui Chielens in het voorprogramma maken ze voor Brasschaat een programma op maat. Een verzameling van close harmony pareltjes. Traditionals opgeblonken tot nieuwe melodieën. Uitzonderlijk vocale harmonieën. En u mag/ kan daar bij zijn! In het kader van de Wapenstilstandherdenking.

Compagnie Lodewijk/Louis Agatha Vrijdag 26 oktober I 20u30 I auditorium I 11 euro I

VRIEND 8 euro

Een man en een vrouw. Op de avond van hun definitief afscheid. Ontmoeten elkaar nog één keer. In villa Agatha. Leeg. Met kale muren en een raam waardoor een flauwe winterzon naar binnen valt. Vlak bij een verlaten strand. Eén ervaring kleeft aan hen. Ze overstijgt alles. Maar heeft ook alles onherroepelijk veranderd. Het gevolg van een verlangen dat nooit heeft mogen zijn.

www.coopeboyesandsimpson.co.uk

Lotte Heijtenis en Yves De Pauw baseren zich op de tekst van enfant terrible van de Franse literatuur Marguerite Duras om een verhaal te vertellen over een onderdrukt verlangen. En over de moeite die ieder mens ondervindt om dit onder woorden te brengen.

‘Vakkundig en met goesting gemaakt teksttheater.’ (Knack)

©Els De Nil

www.compagnielodewijklouis.be

‘Vakk undig en met goest ing gemaak t teksttheater’ (Knack)

Van en met Lotte Heijtenis en Yves De Pauw Tekst: Marguerite Duras

Gratis inleiding door Yves De Pauw om 19u30 stipt in de polyvalente ruimte 2.


De Waancel Erwin Blik in expeditie Nul Woensdag 7 november I 15u I auditorium I 5 euro I

VRIEND 4 euro

Erwin Blik is een ontdekkingsreiziger. Tenminste, dat denkt hij zelf. Je kan hem ijverig en geconcentreerd aan het werk zien tijdens zijn bijna eerste expeditie. Expeditie Nul. Met zijn zelf geknutselde apparaten en zijn eigenzinnige onderzoeksmethodes is hij op zoek naar het zeldzame reuzeninsect ‘de Basluis’. Stap mee in de uiterst wonderbaarlijke en knotsgekke wereld van Erwin Blik. Beschermende kledij aanbevolen!

Ifa y Xango De Waancel is het nieuwe productiehuis van Peter Pype en Peter Spaepen dat zich wil profileren als tegenwicht voor de lawine aan commerciële kinderproducties. tekst en regie: Peter Spaepen spel: Peter Pype poppenspel: Jacob Verstichel

www.waancel.be Voor iedereen vanaf 6 jaar.

Woensdag 14 november I 20u30 I auditorium I 11 euro I

VRIEND 8 euro

Deze winnaars van Jong Jazztalent Gent 2011 slaan met weldoordachte eigen composities een brug tussen Afro- en Latinoklanken en de eigen achtergrond van jazz, rock, vrije improvisatie en klassieke muziek. In Cubaanse Braziliaanse religies staat Ifa voor wijsheid en kennis, Xango is de heer van de bliksem, het vuur en de dans. Ifa y Xango is de muzikale samensmelting van deze twee. Uit het juryrapport: ‘Een

veelbelovend septet dat zich op intelligente, authentieke wijze laat inspireren door Latijns-Amerikaanse volksmuziek en ritmes. Aanstekelijke klankkleuren, die vooral door de aanwezigheid van een euphonium – de kleinere broer van de tuba – vaak een grote mildheid uitstralen. Musici met veel energie en een hoop potentieel.’


www.ifayxango.com Viktor Perdieus: tenorsax, Filipe Nader: altsax,

De Queeste Demonen (Lars Norén)

Niels Van Heertum: euphonium, Seppe Gebruers:

Donderdag 15 november I 20u30 I De Kaekelaar – Cultuurcentrum Schoten I

piano, Laurens Smet: contrabas, Ruben Pensaert:

10 euro I

VRIEND 8 euro I -25/60+ 9 euro

drums & percussie en Sep François: percussie

Twee koppels – dertigers – worstelen met eenzaamheid, maar vrezen de verveling van het samenzijn. Frank en Katarina zijn kinderloos en gevangen in een verstikkende relatie. Tomas en Jenna hebben twee kleine kinderen en zijn schijnbaar gelukkig. Wanneer beide koppels onverwacht samen een avond doorbrengen loopt het uit de hand. Wat gezellig begint, ontaardt in genante ontboezemingen en vernederingen. De botsingen zijn grimmig en absurd. Het hunkeren naar liefde hartverscheurend. De Zweed Lars Norén wordt gezien als één van de meest invloedrijke toneelschrijvers. Demonen, één van zijn beste toneelstukken, is duidelijk geïnspireerd door de klassieker ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’. Na de succesvolle locatievoorstelling vorig seizoen, nu de (grote)zaalversie!

‘Een prima voorstelling met prachtige beelden, knappe scenografie en uitmuntend regie- en acteerwerk.’ (Cutting Edge) ‘De regisseur weet constant de juiste toon te treffen in dit landschap van wanhoop en menselijk falen.’ (Cobra) ‘Listig, kwaliteitsvol teksttheater dat net niet te absurd is en daardoor treffend herkenbaar wordt, gespeeld door een puik spelerskwartet.’ (Knack) Tekst: Lars Norén, Regie: Domien Van Der Meiren Spel: Lien De Graeve, Bram Van Der Kelen, Bram De Win en Lotte Driesen

www.dequeeste.be Locatie: de Kaekelaar - Sint Cordulastraat 10 - Schoten In samenwerking met Cultuurcentrum Schoten


Danscompagnie DE STILTE Mr. Pickwick

Guy Swinnen Solo Vrijdag 23 november I 20u30 I auditorium I

Zondag 18 november I 15u I auditorium I 5 euro I

VRIEND 4 euro

Dans: Sara Lourenco en Andrea Palombi

VRIEND 10 euro

Muziek: Juur Van Diggele Lichtontwerp: Pink Steenvoorden

Met fikse tegenzin komt Mr. Pickwick terecht in de wereld van het kind waarvan hij -stukje bij beetje - de immense rijkdom begint te ervaren. Twee dansers scheppen een magische, surrealistische wereld waarin verwondering en humor troef zijn.

12 euro I

Videomontage: George Tchiriaev en Stef Prein

In het kader van KinderKunstenDag. Met mogelijkheid tot het volgen van een dansworkshop door danspedagogen van DE STILTE.

Na de grote festivalpodia met The Scabs geeft Guy Swinnen zich met graagte over aan de intimiteit van de kleinere zalen. Hij brengt een overzicht van zijn grote en kleine hits ĂŠn enkele welgekozen covers. Puur, met enkel zijn gitaar. Ook zonder band zal hij u in vervoering weten te brengen vanaf de eerste noot!

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar. www.guyswinnen.be

ŠHans Gerritsen

www.destilte.nl


Het Wei/Land Bitterzoet (De Duivelsengel) Zaterdag 1 december I 20u30 I auditorium I 10 euro I

VRIEND 7 euro

De eerste voorstelling van een spiksplinternieuw gezelschap. Met een briljant stuk uit 1976 van Dennis Potter (The singing detective), speciaal voor Het Wei/Land vertaald en bewerkt door Walter Van den Broeck. Over de familie Broex wiens doodnormale leven kantelt door een zwaar auto-ongeluk van dochter Caroline. Moeder Broex weigert de hoop op te geven en blijft met haar dochter communiceren. Vader Broex gelooft nergens meer in. Een huwelijk op de rand van een zenuwcrisis. Verdrietig en verbitterd isoleert vader Broex het gezin steeds meer van de buitenwereld. Tot hij een oude vriend van zijn dochter tegenkomt‌ Een stuk waarin Potter laat zien hoe het mogelijk is dat iemand met kwade bedoelingen het goede bewerkstelligt. Behalve een familietragedie is Bitterzoet ook een politiek stuk over stukgelopen kleinburgers die met hun angsten nergens terecht kunnen. Première! Gratis inleiding om 20u stipt in de polyvalente ruimte 2 door Marijke de Roeck. Spel: Aafke Bruining, Hans Royaards, Dries Helsen en Nelle Baillieux Tekst: Dennis Potter Vertaling/bewerking: Walter Van den Broeck Dramaturgie: Marijke de Roeck

Met steun van Dommelhof Neerpelt en Cultuurcentrum Brasschaat


Kristen Cornwell Schudden Duke Ellington’s sound of love We Vieren Het Maar Woensdag 5 december I 20u30 I auditorium I 11 euro I

VRIEND 8 euro

Met uitzondering van de legendarische Ella Fitzgerald hebben nog maar weinig vocalisten zich gewaagd aan het prachtige repertoire van ‘The Duke’. Maar voor de Australisch-Belgische jazzsinger Kristen Cornwell is geen berg te hoog. Muzikale duizendpoot Michel Bisceglia maakte de arrangementen. Kristen brengt een persoonlijke selectie van Ellington’s nummers naar een nieuwe, actuele sfeer en laat zich omringen door de crème de la crème van de Belgische jazzscene. www.kristencornwell.com Kristen Cornwell: zang, Carlo Nardozza: trompet, Michel Bisceglia: piano, Christophe Devisscher: contrabas, Mimi Verderame: drums

Vrijdag 7 december I 20u30 I auditorium I 11 euro I

VRIEND 8 euro

Emiel en Noël, de twee heren van Schudden, houden van de dwalende mens. We zijn tenslotte allemaal de weg wel eens kwijt. Zelf staan ze regelmatig kort stil met hun natte vinger in de lucht om de juiste richting te bepalen terwijl hun voeten wegzakken in

de klei. Een mens mag twijfelen, maar het is o zo raadzaam om in beweging te blijven. Schudden zoekt het ondraaglijke én de lichtheid van het bestaan en stopt dit in beklijvende scènes. Of je er nu wel of niet voor in de stemming bent, ergens valt er altijd iets te vieren. www.schudden.nl tekst en spel: Emiel de Jong en Noël van Santen regie: Titus Tiel Groenestege


Rafiki Noorse speelfilm van Christian Lo, 2009, 79 min, Nederlands gesproken Zondag 9 december I 15u I auditorium I 3 euro I kassa 4 euro

Julie, Mette en Naisha zijn beste vriendinnen, voor altijd. Ze amuseren zich samen met sleeÍn en sneeuwballen gooien. Tot Naisha op een dag verdwijnt zonder een spoor na te laten, behalve een papiertje waarop in onzichtbare inkt een adres in de hoofdstad staat geschreven. Daar zijn Naisha en haar moeder ondergedoken omdat ze geen verblijfsvergunning kregen. Julie’s vader is politieagent. Wanneer hij het adres ontdekt, zit er voor Julie en Mette niets anders op dan hun vriendin op te sporen en te waarschuwen. Die zoektocht is niet zonder gevaar. Stiekem nemen ze de nachttrein naar de stad. Zullen ze op tijd komen om hun beste vriendin te redden? Een verhaal over vriendschap en over de moed om je verantwoordelijkheid te nemen. Een spannende en sprankelende jeugdfilm over een actueel thema. www.jekino.be/rafiki Voor iedereen vanaf 8 jaar.


het KIP De Grieken

neerslag ervan en maakt hij samen met hen een hedendaagse bewerking van één of meerdere Griekse tragedies voor een breed publiek.

Vrijdag 14 december I 20u30 I auditorium I

VRIEND 10 euro

Het nieuwe collectief het KIP is een samensmelting van Toneelgroep Ceremonia en de jonge Gentse groep het GEIT. De Grieken is het sluitstuk van een onderzoek naar de sociologische relevantie van Griekse tragedies. Na spelprojecten met dramastudenten van het Lemmensinstituut in Leuven en KASK in Gent confronteert Johan Knuts zijn collega’s van het KIP met de

‘Het begint serieus te kriebelen als ik me voorstel hoe ik voorjaar 2012 met piepjonge spelers in de Griekse tragedies duik. Grote noodlottige verhalen over menselijke overmoed die erom vragen heruitgevonden te worden door onbesuisde jeugd. En in het najaar verder bouwen, samen met de collega’s, om tot een stomende voorstelling te komen. Ik heb een vermoeden dat er in het publiek tranen gaan vloeien. Vanwege hartenpijn, maar wellicht ook door lachkrampen.’ (Johan Knuts) www.hetkip.be spel: Ineke Nijssen, Yahya terryn, Hendrik Van Doorn e.a. tekst en regie: Johan Knuts

Gratis inleiding om 20u stipt in de polyvalente ruimte 2 door Johan Knuts.

©Thomas Dhanens

12 euro I


Nacht van De Lezer Vijftien favoriete pagina’s vrijdag 21 december I 20u30 I deuren 20u I ruiterhal I 10 euro I

Orla de Kikkerslikker Deense animatiefilm van Peter Dodd, 2011, 78 min, Nederlands gesproken Zondag 16 december I 15u I auditorium I 3 euro I kassa 4 euro

Victor kijkt al uit naar een zomer lang luieren en lekker niets doen. Bovendien is het circus onderweg naar het dorp. Circus Bardini is op zoek naar een gloednieuwe act voor hun spektakel. Dat is echt een kolfje naar de hand van Victor en zijn trouwe hond Braadworst. Maar dat is buiten Orla de Kikkerslikker gerekend, de akeligste en lelijkste pestkop die bestaat. Orla heeft een gemeen plan om Victor te dwarsbomen.

Gelukkig beschikt Victor over een gezonde dosis doorzettingsvermogen, fantasie en humor. Het is niet makkelijk om klein te zijn. Zeker niet als je moet afrekenen met grote pestkoppen. Maar deze film toont hoe Victor en zijn makkers voor zichzelf opkomen en hun pestkop steeds te slim af zijn. Een grappig en verrassend heldenverhaal voor het hele gezin. Naar het werk van de Deense topauteur voor kinderen Ole Lund Kirkegaard (bekend van o.m. Pudding Tarzan) www.jekino.be/orladekikkerslikker Voor iedereen vanaf 5 jaar.

VRIEND 8 euro

Net zoals vijf en tien jaar geleden vragen we aan een rits bekende Vlamingen uit diverse sectoren, maar vooral ervaren lezers, om hun favoriete pagina voor te lezen én te motiveren. Wij garanderen u (weer) een warme avond met ontroerende, fascinerende en verblijdende verhalen van boeiende vertellers én een muzikale verrassingsact. Presentatie Piet Piryns. Naar aanleiding van 25 jaar De Lezer vzw. In samenwerking met De Lezer vzw en met ondersteuning van de gemeentelijke openbare bibliotheek.


Brass-pop@toernee zaterdag 22 december I van 21u tot 01u I café’s Brasschaat I gratis toegang

Voor de vierde keer inmiddels organiseren we Brass-pop@toernee: een muzikale kroegentocht in een tiental cafés en tavernen in Brasschaat. Er worden optredens gepland van lokale muziekgroepen uit de meest diverse genres. Blues, rock, pop, jazz, folk, ... alles kan en mag! De definitieve lijst van deelnemende groepen én café’s wordt begin december bekendgemaakt via ondermeer affiches, flyers en onze website. Sta je zelf te popelen om eens op te treden, mail dan je kandidatuur vóór maandag 5 november naar cultuurcentrum@brasschaat.be mét een kort informatietekstje en wat je technisch nodig hebt indien je niet zelf over een P.A. beschikt. Wil je als café of taverne een podium bieden aan lokaal muzikaal talent, laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten.


Rasa vzw – RAAK Een kunstenlabo voor kinderen en speelse mensen Donderdag 3 tot en met zaterdag 5 januari I Antverpia I gratis toegang

RAAK geeft je de kans te onderzoeken wat ons RAAKt in de hedendaagse kunst en waarom kunstenaars voor bepaalde materialen kiezen. Vertelt die pluche ons iets over het werk? Had het kunstwerk ons iets anders verteld, gemaakt uit hout? Met RAAK worden je zintuigen op scherp gezet. Een waaier van werken laat je toe te experimenteren met kijken, voelen, luisteren…. Kunsteducatie is nooit vrijblijvende materie voor RASA. Het is een lange reis, laag per laag al spelend te ontdekken en nazinderend bij aandachtige kijkers. Rasa daagt je oren, ogen, neus en vingers uit met RAAK. In deze productie kan je werken ontdekken van Johan Tahon, Christophe Coppens, Tamara Van San, Arpais du Bois, Johanna Schweizer, Bart De Zutter, Edith Dekyndt, Johan Gelper, William Cobbing, Koen Broucke en Lucy and Bart.

Zij maken kunst die de ruimte raakt, de materie uitpuurt… Zij maken lichamelijke sculpturen met een huid vol verhaal…

Begeleide rondleidingen op maat voor kinderen (zonder ouders) door educatieve medewerkster van Rasa: 5 euro (VRIEND 4 euro) Do 3.01 van 10u tot 12u vanaf 4 jaar tot 7 jaar I van 14u tot 16u vanaf 10 jaar Vr 4.01 van 10u tot 12u vanaf 6 jaar I van 14u tot 16u familierondleiding (mét ouders)


verwacht Vrijdag 18 januari I 20u30 I auditorium

The Bony King of Nowhere The Bony King of Nowhere, aka Bram Vanparys, stelt zijn derde full album voor! Deze jonge singersongwriter wordt geloofd omwille van zijn pure eenvoud en wel eens beschouwd als de kroonpretendent van Leonard Cohen. Sinds zijn debuut in 2009 tourde hij in al in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en ItaliĂŤ. 12 euro (VRIEND 9 euro)

Zondag 20 januari I 15u I auditorium

De Krekel Tsjechische animatiefilmcompilatie, 1978, 40 min, zonder dialogen De krekels spelen op een viool, de mestkevers op een tuba en de bijen op een cello. Ook de lieveheersbeestjes doen mee en de vraatzuchtige bladluizen‌ Zeven korte verhaaltjes over het wel en wee van een krekel en zijn magische viool.

www.jekino.be/dekrekel Vanaf 3 jaar. 3 euro (kassa 4 euro)


zaterdag 26 januari I 20u30 I auditorium

Zaterdag 2 februari I 20u30 I auditorium

Peter De Graef ism MATZER Theaterprodukties Everybody Happy!?

Michael Van Peel Michael Van Peel overleeft 2012

Een verhaal over diepe liefde. Dieper dan ooit werd beschreven. Over Harry en Eva. Over twee archetypen die in ieder van ons leven. Over de strijd die zich in ieder individu afspeelt.

De Avonduren van Mörg (try-out!)

Eén bombardon, één elektrische altviool en een hoop zelfgeknutselde muziekinstrumenten. Ziedaar Mörg. De nieuwe groep rond Geert Hautekiet. Een trio op sterk water, stevig in het Nederlands, met roestige sound, gebroken stem en vettige lach.

Een zwartgerande voorstelling waarin, zoals in het leven zelf, ook te lachen valt.

12 euro (VRIEND 9 euro)

Tekst: Peter De Graef, Spel: Peter De Graef, Lottie Hellingman e.a., Regie: Madeleine Matzer

www.matzer.org

Geert Hautekiet: zang en zelfgebouwde instrumenten, Stefan Wellens: elektrische altviool, Michael van de Vel: sousafoon en bastuba

7 euro (VRIEND 5 euro)

www.michaelvanpeel.be

©Johannes Vande Voorde

Woensdag 23 januari I 20u30 I auditorium

‘Ware stand-up comedy, actueel en onbeschaamd (…) Een zot die al lachend de waarheid zegt.’ (De Standaard nav Van Peel overleeft 2011)

12 euro (VRIEND 9 euro)


Zondag 3 februari I 15u I auditorium

Woensdag 6 februari I 15u I auditorium

De Geweldige Beer

De Maan De Jongen

Deense animatiefilm, 2011, 73 min, Nederlands gesproken De elfjarige Jonathan brengt zijn vakantie door bij zijn opa, aan de rand van een reusachtig bos waar hij te maken krijgt met een gigantische 1000 jaar oude beer...

Een wondermooie, vertederende voorstelling over de intense vriendschap tussen een jongen en zijn geit.

‘Kinderen juichten het

www.jekino.be/degeweldigebeer

vertellersduo luidkeels toe. Vanaf 7 jaar.

Ouders genoten stilletjes mee.’

3 euro (kassa 4 euro)

(Gazet van Antwerpen)

Tekst en regie: Willem Verheyden Spel: Bert Vannieuwenhuyse en Katrien De Muynck Muziek: Tom Kestens

www.demaan.be Voor iedereen vanaf 5 jaar. 5 euro (VRIEND 4 euro)


Vrijdag 8 februari I 20u30 I auditorium

Woensdag 13 februari I 15u I auditorium

La Femme Belge

vzw Karton & ikwordlaterkonijn Wasdief Een dagelijkse klus – was ophangen – wordt omgetoverd in een poëtisch spel vol fantasie. Een woordeloos verhaal boordevol humor en slapstick voor de allerkleinsten.

©Vincent Tillieux

Vijf muzikanten delen hun passie voor swing en jazz. Met een akoestische line-up slagen ze er wonderwel in de explosieve energie van gipsy jazz samen te smelten met de lyrische directheid van de grote chansonniers. In 2011 wonnen ze een finaleplaats voor DranouterRally. Sam Coenegrachts: lead-guitar & vocals: Frederic

Zaterdag 16 februari I 20u30 I auditorium

Evrard en Geert Van der Hallen: rhythm guitar & backing-vocals: Rik Sturtewagen: violin & backing

Roy Aernouts Ik ben een meisje

vocals, Sebastiaan Gommeren: double bass

www.myspace.com/lafemmebelge

Performer en singer-songwriter Aernouts hult snedige teksten in de meest uiteenlopende songs: van rocknummers in perspectief, over ballads met ballen, tot chansons sans frontiers.

©Ilse Lambert

11 euro (VRIEND 8 euro)

Concept en spel: Gerlinde Hoskens en Chantal Boes

‘Zijn grote verdienste zit ‘m in

vanaf 2,5 jaar

wat hij doet met taal.’

5 euro (VRIEND 4 euro)

11 euro (VRIEND 8 euro)

(De Morgen)


Zondag 24 februari I 15u I auditorium

©Pieter Huybrechts

Lotte en de maansteen

Zaterdag 23 februari I 20u30 I auditorium

An De Donder Territoria

Donderdag 21 februari I 20u30 (deuren 20u) I ruiterhal

Literair café met Arthur Japin In samenwerking met De Lezer vzw en met ondersteuning van de gemeentelijke bibliotheek 5 euro (VRIEND 4 euro) Kaarten ook te koop in de hoofdbib

Territoria is het verhaal van een vrouw die ronddwaalt in een labyrint van dromen en verlangens, angsten en herinneringen. Een nachtmerrie bevolkt door merkwaardige alter ego’s. Deze surreële figuren manifesteren zich via videoprojecties geënt op de scenografie. Een spannende ontmoeting van beeldende kunst, stop motion animatie, muziek, spel en tekst. Een totaalervaring, ontstaan uit een fascinatie voor en gedragen door de suggestieve en ongrijpbare muziek van Wim Henderickx. Concept: Erki De Vries (decor), Freija Van Esbroeck (video/sculpturen), An De Donder (spel), Muziek: Wim Henderickx, Tekst: Paul Verrept

Coproductie met Muziektheater Transparant, STUK en Monty 11 euro (VRIEND 8 euro)

Estse animatiefilm, 2011, 75 min, Nederlands gesproken

Telkens als Lotte naar de maan kijkt vraagt ze zich af wie er zou wonen. Op een nacht krijgt ze bezoek van twee vreemde figuren… Vanaf 4 jaar. www.jekino.be/lotte-en-de-maansteen 3 euro (kassa 4 euro)


Zaterdag 2 maart I 20u30 I auditorium

Vrijdag 8 maart I 20u30 I auditorium

De Tijd Shakespeare Bloetwollefduivel/Othello

Geppetto and the Whales Hold the line

Twee tragedies van Shakespeare: Macbeth (de kortste) in de essentiële adaptatie van Brusselse bard Jan Decorte en Othello (de zwartste) in een verse bewerking van Jurgen Delnaet. Twee grote verhalen met en over het groot gevoel.

Publieks- en perslieveling bij Humo’s Rock Rally 2012. Hun singles ‘Oh my God’ en ‘Juno’ worden intens gedraaid bij Radio 1 en StuBru. Een eerste full-album verschijnt in 2013.

Spel: Mieke De Groote, Maya Sannen en Jurgen Delnaet

www.detijd.be

‘De mélange van Americana en pop sloeg gensters.’ (De Morgen) Met Sander Sterkens, Kobe Dupont, Nikas Goossens, Jan Fransen en Carlo Van Nispen.

11 euro (VRIEND 8 euro) 11 euro (VRIEND 8 euro)


Woensdag 13 maart I 15u I auditorium 20u30

Zaterdag 16 maart I 20u30 I auditorium

Woensdag 20 maart I 20u30 I auditorium

8Baan - De Volgende!

BRAAKLAND/ZheBilding KASPAR

Dubtapes

Een literair programma en tegelijk een theatershow. Gebracht door een spannende selectie van jeugdschrijvers, een illustrator en een muzikant. Een voorstelling vol verrassingen en versnellingen, met onverwachte wendingen en scherpe bochten. Met Do van Ranst, Ianka Fleerackers, Tine Mortier, Stefan Boonen, Tom Schoonooghe en Wim Vercruysse.

Voor iedereen vanaf zeven jaar én ouders. 5 euro (VRIEND 4 euro)

Met KASPAR onderzoeken tekstschrijvers Stijn Devillé en Adriaan Van Aken het isolement van de eenzame zonderling. Zijn zoektocht naar ziel en identiteit. Wat poëtische hoogstandjes oplevert, afgewisseld met grappige sketches, grappen en grollen. Een feestelijke ensemblevoorstelling van dit ondertussen veel gelauwerde muziektheatergezelschap.

Drummer/componist Jens Maurits Bouttery en filmmaker Daan Milius slaan de handen in elkaar voor een audiovisueel jazzconcert. Ze vertrekken vanuit interviews met zes hedendaagse kunstenaars omtrent voldoening, doeleinden en persoonlijke utopie. Een schets van hun gedachtegoed, een zoektocht naar de muzikale dimensie van taal en de confrontatie tussen woord, beeld en live muziek. Daan Milius: video & montage Niels Van Heertum: euphonium Gregor Siedl: tenor sax Benjamin Sauzereau: elektrische gitaar Dorian Dumont: piano Joris Lindemans: contrabas

Met Dirk Buyse, Sara Vertongen, Janne Desmet,

Jens Bouttery: drums & compositie

Rudy Trouvé en Geert Waegeman

Josse De Pauw: coaching & dramaturgie

www.braakland.be

Harmen De Hoop, Edward Perraud, Han Bennink en

Interviews: Josse De Pauw, Beatrijs Lauwaert,

Gijs Milius

12 euro (VRIEND 9 euro) www.jensmauritsorchestra.com 11 euro (VRIEND 8 euro)


Woensdag 17 april I 15u00 I auditorium

De Koloniemt ScattiWhatti Ongewoon Scattig en Beeldscoon! Een jongen, een meisje en een muzikant draaien om elkaar heen en fantaseren over droomvrouwen en echte vrouwen, over wat je kan zeggen zonder woorden, over plastieke binken en saxofoons die blinken… Concept, compositie en live muziek: Bo Spaenc Spel, zang en sax: Simon d’Huyvetter Spel, zang en ukelele: Nele Van den Broeck

Ism het kleuterfestival Tielt Voor iedereen vanaf 4 jaar www.dekoloniemt.be

Vrijdag 19 april I 20u30 I auditorium

tg STRUIKEN The only good woman is a dead woman De tweede voorstelling van dit jonge gezelschap. Een tragikomische voorstelling over kiezen en verliezen op leven en dood. Van en met Kyoko Scholiers, Jan Sobrie, Evelien Van Hamme en Geert Vandyck

11 euro (VRIEND 8 euro)

©Bart Grietens

Co-produktie kc nOna en Theater Antigone 5 euro (VRIEND 4 euro)


Vrijdag 17 mei I 20u30 I auditorium

Silvester Zwaneveld Silvester Slaat Door Na het fel gesmaakte ‘Het recht van de sterkste’ vorig seizoen nu de nieuwe soloshow van Nederlandse topcabaretier Zwaneveld. U mag zich weer verwachten aan ontroerende visuele scenes, filosofische overpeinzingen en vooral sterke grappen. Vrijdag 26 april I 20u30 I ruiterhal

Orchesta Tanguedia Een virtuoos sextet dat moeiteloos de grenzen doorbreekt van klassiek, folk, jazz en tango. Teder, klein en gevoelig maar evenzeer verrassend eclectisch, onbeschaamd passioneel en groot. Met zes klassebakken van eigen bodem. Karla Verlie (zang), Gwen Cresens (bandoneon/

Woensdag 22 mei I 15u00 I Open luchtlocatie (nog te bepalen) Tekst en spel: Silvester Zwaneveld Regie: Jessica Borst

www.silvesterzwaneveld.nl 11 euro (VRIEND 8 euro)

Kinderenvandevilla en Diep in het bos Hek Twee kinderen op een hek kijken naar de wei. Ze horen een geluid onder de grond. Zullen ze graven?... Deze fantastische, fantasierijke voorstelling was al te zien in het project Theater AntiTankgracht 2012. Dé kans voor wie er toen niet bij kon zijn! Voor iedereen vanaf 6 jaar

accordeon), Wietse Beels (viool), Hendrik

Ben Faes (contrabas).

Kinderen 5 euro (VRIEND 4 euro) Volwassenen 6 euro (VRIEND 5 euro)

14 euro (VRIEND 11 euro)

in samenwerking met CC Schoten

Braeckman (jazzgitaar), Alano Gruarin (piano) en


Een blik over de Laarse beek theater en muziek in Cultuurcentrum Schoten

18/10 I 20u

8/12 I 20u

Kwakzalver I Het Ongerijmde theater

Tokara en Feniks Taiko I muziek

1/11 I 20u

9/12 I 11u

Stanley I De Kolonie MT I muziektheater

Kinderconcert The Tiny Fish I 6+ I familievoorstelling

3/11 I 20u Padvinders! I 8+ I Beumer & Drost I

13/12 I 20u

jeugdvoorstelling

Stemmen I Vernieuwd Gents Volkstoneel I theater

18/11 I 15u

16/12 I 15u

Kinderkunstendag : Lievebeestheertjes I 4+ I

Delphine en haar vriend I 6+ I Het Gevolg I

Kindertheater Foesiemauw I familievoorstelling

familievoorstelling

22/11 I 20u

27/12 I 10u

9/09 I 15u Kapitein Winokio I 3+ I familievoorstelling 21/09 I 20u Drie zusters I ’t Arsenaal I theater 27/09 I 20u

Hans Mortelmans & groep I muziek

De Krekel I familieproject I 3+ I familievoorstelling

Osama Abdulrasol en Lode Vercampt I muziek 25/11 I 11u 4/10 I 20u

Aperitiefconcert liedrecital De Vocht, Mortelmans

Macbeth I 12+ I Theater FroeFroe I

en De Boeck I muziek

jeugdvoorstelling 27/11 I 20u 7/10 I 11u

Vrijdag I De Spelerij theater

Aperitiefconcert Tetra Lyre I muziek 30/11 I 20u

Tickets:

11/10 I 20u

Helden in de sport I Karl Vannieuwkerke &

03.680.23.40 of ccticket@ schoten.be

Staf Steegmans I muziek/humor

Les Supappes I theater/humor

Info: www.ccschoten.be


NIEUW!

NPRIJS E D N E I R DE V

Ticketprijzen

seizoen 2012-2013 Het vertrouwde systeem van abonnementen en allerlei kortingen wordt na rijp beraad vervangen. Voortaan werken we nog maar met twee ticketprijzen: de basisprijs en de VRIENDenprijs! Als je er voor kiest om VRIEND van Cultuurcentrum Brasschaat te worden laat je natuurlijk zien dat je onze werking een warm hart toedraagt. Maar daarenboven geniet je een seizoen lang bij elke voorstelling van een stevige korting, word je als eerste uitgenodigd op ‘speciallekes’ en kan je vanaf de aankoop van

tickets voor twee voorstellingen

(uitgezonderd de jeugdfilms) een

gratis voorstelling kiezen uit de lijst ‘stipvoorstellingen voor de vrienden’. Een rits voordelen, interessanter nog dan het vroegere abonnementensysteem.

Een VRIENDenpas is strikt persoonlijk en kost 10 euro. Kinderen van wie één van de begeleidende (groot)ouders VRIEND van Cultuurcentrum Brasschaat is genieten bij familievoorstellingen wel automatisch de VRIENDenprijs.

VRIEND worden kan op eenvoudige vraag per mail, telefoon of aan de balie. Groepen vanaf 10 personen én jongeren met scholieren/studentenkaart hebben automatisch recht op de VRIENDenprijs, net zoals mensen met WIGW of Omniostatuut.


STIPVOORSTELLINGEN VOOR DE VRIENDEN 27.09.12

Literair Café Peter Terrin en Christophe Vekeman

literatuur

28.09.12

BodyTalker Ensemble, Solo & Could we flie together

dans

12.10.12

Fernweh, De Minnaar

theater

17.10.12

Nat Gras, MuurtjeMuurtje

familie 3+

18.10.12

’t Arsenaal, Wit is altijd schoon

theater

26.10.12

Compagnie Lodewijk/Louis, Agatha

theater

07.11.12

De Waancel, Erwin Blik in expeditie Nul

familie 6+

14.11.12

Ifa y Xango

jazz

18.11.12

Danscompagnie De STILTE, Mr. Pickwick

familie 4+

01.12.12

Het Wei/Land, Bitterzoet

theater

05.12.12

Kristen Cornwell

jazz

14.12.12

het KIP, De Grieken

theater

21.12.12

Nacht van de Lezer

literatuur

06.02.13

De Maan, De Jongen

familie 5+

08.02.13

La Femme Belge

muziek

16.02.13

Roy Aernouts, Ik ben een meisje

muziek

21.02.13

Literair café Arthur Japin

literatuur

23.02.13

An de Donder, Territoria

muziektheater

13.03.13

8Baan, De Volgende

familie 7+

20.03.13

Dubtapes

jazz

17.04.13

De Koloniemt , ScattiWhatti

familie 4+

19.04.13

tg STRUIKEN, The only good woman is a dead woman

theater


Plaats De voorstellingen vinden plaats in het auditorium of de ruiterhal. Er is ruime parkeermogelijkheid op loopafstand. In beide zalen kunnen plaatsen worden voorzien voor rolstoelgebruikers. In het auditorium is een ringleiding voorzien voor gehoorgestoorden.

Informatie In de hal van het auditorium bevindt zich een stand met folders en brochures over komende producties en culturele activiteiten in de regio. Recensies, foto’s en achtergrondmateriaal over de voorstellingen hangen uit op het prikbord. En ook op de website www.vrijetijd-brasschaat.be kan je onze programmatie raadplegen en je inschrijven op onze elektronische nieuwsbrief. Je wilt onze brochure om de vier maanden gratis in de bus, dan volstaat een telefoontje of mail. Je naam en adres

in ons bestand hebben enkel tot doel je te informeren. Uiteraard schrappen we onmiddellijk deze gegevens als je dat wenst. VRIENDen worden vanzelfsprekend automatisch op de hoogte gehouden!

Reserveren Plaatsen reserveren kan je telefonisch 03.650.03.40 of per mail cultuurcentrum@brasschaat.be of via invulformulier op de website. Je ontvangt een overschrijvingsformulier en na betaling sturen we je de kaarten gratis op. De reservering vervalt als we niet binnen de 10 dagen je betaling ontvangen. Tot de dag voor de voorstelling kan je ook op het secretariaat kaarten kopen.

Op de dag zelf enkel aan de zaalkassa met een toeslag van 1 euro. Kaarten die een kwartier voor aanvang niet werden afgehaald worden doorverkocht.

Kaarten worden enkel terugbetaald of omgewisseld indien de voorstelling wordt afgelast.

Voordeeltarief VRIENDen van Cultuurcentrum Brasschaat betalen de VRIENDenprijs. Een VRIENDenpas is één seizoen geldig, kost 10 euro en is strikt persoonlijk. Groepen vanaf 10 personen, jongeren met scholieren/studentenkaart en mensen met WIGW of Omniostatuut genieten automatisch het VRIENDentarief. Kinderen van wie één van de begeleidende (groot)ouders VRIEND is genieten ook automatisch van het VRIENDentarief bij familievoorstellingen.


Accomodatie

Colofon

auditorium en polyvalente ruimten: Gemeentepark 8 ruiterhal: Gemeentepark 10 sint-jozefskapel: Augustijnslei 76 antverpia: Sint-Antoniuslei 97

Programma Cultuurcentrum Brasschaat is een vier-maandelijkse uitgave, gedrukt op 100 % gerecycleerd papier; wordt gratis verzonden op aanvraag en verspreid op vaste verdeelpunten.

secretariaat: Bredabaan 407 Nummer 75 oplage:

P

1 polyvalente ruimten 2 verbruikerszaal 3 auditorium 4 ruiterhal

130 plaatsen

4

5000 exemplaren samenstelling brochure:

Kris Van den Bosch samenstelling programma:

P

P

32 plaatsen

1

2

3

Leen Haentjens, Jeroen Swyngedouw, Kris Van den Bosch verantwoordelijke uitgever:

54 plaatsen

Jef Konings - schepen voor cultuur Bredabaan 440, 2930 Brasschaat HEMELAKKERS

Cultuurcentrum Brasschaat is een mikse baan

gemeentelijke instelling, erkend en betoelaagd door de Vlaamse Gemeenschap en

secretariaat CCB

de Provincie Antwerpen. Met steun van


Cultuurcentrum Brasschaat Bredabaan 407 I 2930 Brasschaat

BELGIE - BELGIQUE P.B. ANTWERPEN X 8/2958

2012 september december brochure  

Programmatiebrochure van september tot december 2012

Advertisement