Page 1

CC ASSE

Huinegem 4 1730 Asse

02 456 01 60 info@ccasse.be

Cultuurcentrum Asse www.ccasse.be

INFO OPENINGSUREN CC ASSE

TAALPROMOTIE / TAALICONEN

ma: 08.30 di: 08.30 wo: 13.00 do: 08.30 vrij: 08.30

Ook als je niet Nederlandstalig bent, kan je deelnemen aan culturele of sportieve activiteiten in het Nederlands. Elk jaar volgen meer dan 100.000 mensen een cursus Nederlands. Vaak gaan ze op zoek naar activiteiten, cursussen en workshops in het Nederlands om zo de taal te oefenen. Daarom vind je in onze brochure opnieuw taaliconen. Aan deze iconen herken je voorstellingen en workshops waar je als anderstalige zeker naartoe kan.

tot tot tot tot tot

12.00 12.00 18.00 12.00 12.00

uur uur uur uur uur

en 13.00 tot 16.30 uur en 13.00 tot 16.30 uur en 13.00 tot 16.30 uur

½ uur voor aanvang van een voorstelling in cultuurzaal Oud Gasthuis

RINGLEIDING Het CC beschikt over een mobiel systeem dat mensen met gehoorproblemen de mogelijkheid geeft om beter te kunnen genieten van voorstellingen, concerten en voordrachten. Beschik je zelf over een geschikt hoorapparaat? Indien nodig voorzien wij een speciale koptelefoon. Wil je van dit systeem gebruik maken, neem dan zeker contact op met ons secretariaat.

ROLSTOELEN Voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders hebben wij een beperkt aantal specifieke plaatsen in de zaal. Opgelet: je kan deze niet online reserveren. Gelieve contact op te nemen met ons secretariaat voor het reserveren van deze plaatsen.

BEGELEIDERSPAS Met de begeleiderspas van de provincie Vlaams-Brabant kan je als begeleider van een persoon met een handicap gratis mee genieten van de meeste optredens (www. vlaamsbrabant.be/handicap).

OORDOPJES Het cultuurcentrum stelt oordopjes ter beschikking. Informeer ernaar aan de avondkassa.

VESTIAIRE Zowel bij eigen voorstellingen van het CC als bij activiteiten door derden is de vestiaire verplicht. Deze bevindt zich naast de ticketbalie. Tot 30 minuten na het einde van de voorstelling is de vestiaire bemand. Kom na de voorstelling eerst je jas halen alvorens je verder geniet van een drankje. Het gebruik van de vestiaire is gratis.

TOILETTEN Er zijn twee toiletblokken in de cultuurzaal: eentje op het niveau van de bib (verdieping -1) en eentje als je in de foyer de passerel oversteekt naar het andere deel van het gebouw. De toiletten bevinden zich daar op de eerste verdieping.

AUDIO- EN VIDEO-OPNAMES Het spreekt voor zich dat noch audio- noch videoopnames met smartphones, tablets of andere toestellen zijn toegelaten. Schakel jouw GSM uit bij het binnenkomen in de zaal.

CC ASSE Huinegem 4 1730 Asse T 02 456 01 60 info@ccasse.be www.ccasse.be

v.u.: Dirk Bovijn, Huinegem 4, 1730 Asse periodiciteit: jaarlijks met de steun van: gemeente Asse, provincie Vlaams-Brabant, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap afdeling volksontwikkeling en bibliotheken.

Je spreekt nog niet zo veel Nederlands. Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar durft het nog niet zo goed praten. Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig. Je spreekt en begrijpt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen. Meer info over de taaliconen op www.ccasse.be.

VRIENDEN VAN HET CC Voor het beheer van de verschillende locaties van het CC en voor, tijdens en na de voorstellingen kunnen wij rekenen op een grote groep ‘Vrienden van het CC’. Deze vrijwilligers staan in voor de ticketcontrole, bemannen de vestiaire, controleren de verscheidene zalen, zorgen voor de sleutels in de sleutelkasten en nog zoveel meer. Een toffe groep mensen waarop CC Asse steeds kan rekenen! Zin om als vrijwilliger de werking van het cultuurcentrum te versterken? Om onze drukke kalender het hoofd te bieden, zoeken we steeds vrijwilligers die aan de vestiaire en aan de ingang een handje willen toesteken. Stuur een mailtje naar info@ccasse.be.

CULTUURCAFÉ Het Cultuurcafé is open vóór, tijdens en na voorstellingen en activiteiten in het cultuurcentrum. Bij een aantal voorstellingen kan je genieten van een preconcert diner. Check het aanbod op www.ccasse.be. Je kan er ook aankloppen voor recepties, catering voor groepen, verjaardagsfeestjes, activiteiten van verenigingen en het huren van de receptieruimte Lazarus. Check de mogelijkheden op www.cultuurcafeasse.be. Vragen, reservaties en bestellingen: info@cultuurcafeasse.be.


PODIUM HOP HOP FLAVORIA

REVUE VAN EN MET PAT VAN HEMELRIJK

(CENTRALE GAST HOPDUVEL)

Pat Van Hemelrijk, theatermaker, regisseur, decorbouwer, beeldend kunstenaar, kortom artistieke duizendpoot is de centrale gast van de Hopduvelfeesten 2018. Na een eerste artistiek verhaal met Radeis (samen met Josse De Pauw) richt Pat Het Allibi Collectief op. Samen met dat collectief én hun bloedbroeders van de Fundacion Patagonista opent hij de Hopduvelfeesten met de revue (amusementstheater met dans-, zang- en variéténummers en lichtvoetige komische sketches) Hop Hop Flavoria. Pat pakt meteen groots uit!

vrijdag 31.08.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 24,50 VVK: € 22,50 ABO +21j: € 20,50 ABO -21j: € 18,50 —

© Lander Loeckx

JENS DENDONCKER BANG VAN DENDONCKER

In oktober 2018 start het tweede seizoen van het succesvolle VTM-programma ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’. Winnaar van Humo’s Comedy Cup 2016 en de Radio 2 Humorklas. En 4 sterren voor zijn eerste stand-upcomedy-voorstelling. Door menig jurylid en comedyfan geprezen vanwege zijn ‘hoge aaibaarheidsfactor’ en ‘geloofwaardig, ijzersterk spel’, brengt hij niet alleen zijn enthousiaste persoonlijkheid maar ook zijn beste grappen mee naar het theater. Hoog tijd dus om hem naar Asse uit te nodigen. Et voilà!

vrijdag 28.09.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 14,50 ABO +21j: € 12,50 ABO -21j: € 10,50 —

© Pretpraeters

CHRIS LOMME, SIMONE MILSDOCHTER EN KATELIJNE VERBEKE

ADELA EN HELENA

Begin december wordt Chris Lomme 80 jaar en staat ze ook 60 jaar op de planken! Ter gelegenheid van dit jubileum trekt de actrice Vlaanderen rond met de theatervoorstelling Adela en Helena. Chris Lomme, Katelijne Verbeke en Simone Milsdochter spelen drie vrouwen die op de vlucht zijn voor de oorlog in het Europa van het begin van de vorige eeuw. Scenarist Kris Van Steenberge liet zich inspireren door de levensverhalen van de moeders van Jean Kluger en Assenaar Hans Kusters.

© EricFimmers

met inleiding om 19.45 uur in lokaal Geertrui

vrijdag 19.10.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 22,50 VVK: € 20,50 ABO +21j: € 18,50 ABO -21j: € 16,50 —

PIETER EMBRECHTS

RE

Pieter Embrechts interviewde boeiende mensen die wonen, werken en wandelen op de Turnhoutsebaan in Antwerpen, Borgerhout. De Turnhoutsebaan: symbool voor de evenwichtsoefening van de multiculturele stedelijke samenleving die elke Europese stad kent. Wandel je op de Turnhoutsebaan, dan passeer je alle continenten.

-CO N

Het resultaat: een indringende muziektheatervoorstelling die de verhalen van deze mensen vertelt via songs en filmische portretten. Een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.

D

•M

CERT

ET P

A STREET CONCERT, GEZONGEN PORTRETTEN OP DOEK zaterdag 20.10.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 19,00 VVK: € 17,00 ABO +21j: € 15,00 ABO -21j: € 13,00 —

INER

© Diego Franssens

JOOST VAN HYFTE KEUKENGEHEIMEN

RE

En nu… heeft Joost wel wat zaken op te biechten: keukengeheimen. Dingen die je, als frequent restaurantbezoeker misschien niet weet. Of misschien zelfs liever niet zou willen weten !?

-CO N

Een ding is zeker: Joost gaat opnieuw op zoek naar uw ‘vette’ lach.

D

•M

CERT

ET P

Kok-comedian Joost Van Hyfte is reeds voor de 3de maal te gast in Asse. Met zijn ‘culinaire comedy’ of ‘comedy waarbij je wél graag op de eerste rij zit’ wist hij telkens het publiek in te pakken.

vrijdag 26.10.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 14,50 VVK: € 12,50 ABO +21j: € 11,50 ABO -21j: € 10,50 —

© Pretpraeters

GUIDO BELCANTO MUSICAL DE ZOETE SMAAK DER ZONDE Dit jaar wordt Guido Belcanto 65. In de musical 'De Zoete Smaak Der Zonde' komen zijn bewogen levensjaren op speelse wijze tot leven. We leren de pater prefect kennen, Belcanto’s ontdekker, maar ook Jakke De Zeeman, Marco Pantani en Gina Divina. Tegelijkertijd komen al zijn belangrijkste songs aan bod; prille hits als 'Botsauto’s' en 'Plastic Rozen', maar ook recenter werk als 'Toverdrank' en 'Geef Me Liefde'. Het àllerbeste van het àllerbeste. Een verrukking voor de fans, een gedroomde kennismaking voor nieuwkomers.

zaterdag 27.10.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 24,50 VVK: € 22,50 ABO +21j: € 19,50 ABO -21j: € 16,50 —

© Dries Segers

BART PEETERS

BROOD VOOR MORGENVROEG Bart sleutelde tijdens zijn solotour aan de nummers van de nieuwe plaat en tour. Ook 'De Ideale Mannen' haalden een frisse neus. Iedereen is er klaar voor. 3 jaar na ‘Op de Groei’ is er een nieuwe plaat: ‘Brood voor Morgenvroeg’. Dit heugelijke feit wordt gevierd met de ‘Brood voor Morgenvroeg’- tour. Bart: “Het doel is heel simpel: er iedere avond het concert van ons leven van maken.” Bart Peeters en zijn Ideale Mannen komen twee keer naar Asse. Twee keer!

vrijdag en zaterdag 09 en 10.11.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 35,50 VVK: € 35,50 ABO +21j: € 35,50 ABO -21j: € 35,50 —

© Hugo Van Beveren

NELE BAUWENS WAT EEN GELUK

Nele Bauwens is terug. Ze blikt terug op haar eerste liefde Ronnie De Sven. Met vuur vertelt ze over haar huidige levensgezel Pierre. Over zijn glutenallergie en over ’t zat beddeke. Met lichte ergernis heeft ze het over haar meedogenloze vriendinnen die luidkeels meezingen met ‘Oya Lélé’ alsof het hun nieuwe levenslied is. Nele stelt zich luidop vragen en gunt je een blik in haar hart. Compagnon de route: haar vertrouwde Wurlitzer piano. Nieuwe liedjes en verrassende covers. Reken alvast op een hilarische versie van Paul Severs. Volbloed cabaret, gezongen.

heerlijk

verteld

en

vrijdag 16.11.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 17,50 VVK: € 15,50 ABO +21j: € 14,50 ABO -21j: € 13,50 —

voortreffelijk

“Met de doordachte combinatie van liedjes en sketches hoort ze eerder thuis in de Nederlandse cabarettraditie. Maar dan met een onmiskenbaar Vlaamse voedingsbodem.” - Het Nieuwsblad. © Koen Broos

THE ROY ORBISON STORY BY BARRY STEELE AND FRIENDS

Roy Orbison scoorde zijn grootste successen begin de jaren ‘60 toen 22 van zijn nummers in de Billboard Top 40 terug te vinden waren. ‘Only the lonely’, ‘Crying’ en ‘Pretty Woman’ zijn nog steeds wereldhits. The Big O is niet makkelijk te imiteren. Uiterlijk ben je er snel: zwarte kledij, zwart haar en een donkere zonnebril. Qua stem is het een ander paar mouwen. Barry Steele is wereldwijd gekend als één van de beste Roy Orbison-tributezangers. Zijn stem lijkt als twee druppels water op die van The Big O. Zo lijkt het alsof The Caruso of Rock – Orbisons bijnaam – recht voor je neus staat. Geen mooiere manier dus om hem te eren. © Krasartists

zaterdag 17.11.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 23,00 VVK: € 21,00 ABO +21j: € 17,50 ABO -21j: € 17,50 —

INER


PODIUM HOP HOP FLAVORIA

REVUE VAN EN MET PAT VAN HEMELRIJK

(CENTRALE GAST HOPDUVEL)

Pat Van Hemelrijk, theatermaker, regisseur, decorbouwer, beeldend kunstenaar, kortom artistieke duizendpoot is de centrale gast van de Hopduvelfeesten 2018. Na een eerste artistiek verhaal met Radeis (samen met Josse De Pauw) richt Pat Het Allibi Collectief op. Samen met dat collectief én hun bloedbroeders van de Fundacion Patagonista opent hij de Hopduvelfeesten met de revue (amusementstheater met dans-, zang- en variéténummers en lichtvoetige komische sketches) Hop Hop Flavoria. Pat pakt meteen groots uit!

vrijdag 31.08.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 24,50 VVK: € 22,50 ABO +21j: € 20,50 ABO -21j: € 18,50 —

© Lander Loeckx

JENS DENDONCKER BANG VAN DENDONCKER

In oktober 2018 start het tweede seizoen van het succesvolle VTM-programma ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’. Winnaar van Humo’s Comedy Cup 2016 en de Radio 2 Humorklas. En 4 sterren voor zijn eerste stand-upcomedy-voorstelling. Door menig jurylid en comedyfan geprezen vanwege zijn ‘hoge aaibaarheidsfactor’ en ‘geloofwaardig, ijzersterk spel’, brengt hij niet alleen zijn enthousiaste persoonlijkheid maar ook zijn beste grappen mee naar het theater. Hoog tijd dus om hem naar Asse uit te nodigen. Et voilà!

vrijdag 28.09.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 14,50 ABO +21j: € 12,50 ABO -21j: € 10,50 —

© Pretpraeters

CHRIS LOMME, SIMONE MILSDOCHTER EN KATELIJNE VERBEKE

ADELA EN HELENA

Begin december wordt Chris Lomme 80 jaar en staat ze ook 60 jaar op de planken! Ter gelegenheid van dit jubileum trekt de actrice Vlaanderen rond met de theatervoorstelling Adela en Helena. Chris Lomme, Katelijne Verbeke en Simone Milsdochter spelen drie vrouwen die op de vlucht zijn voor de oorlog in het Europa van het begin van de vorige eeuw. Scenarist Kris Van Steenberge liet zich inspireren door de levensverhalen van de moeders van Jean Kluger en Assenaar Hans Kusters.

© EricFimmers

met inleiding om 19.45 uur in lokaal Geertrui

vrijdag 19.10.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 22,50 VVK: € 20,50 ABO +21j: € 18,50 ABO -21j: € 16,50 —

PIETER EMBRECHTS

RE

Pieter Embrechts interviewde boeiende mensen die wonen, werken en wandelen op de Turnhoutsebaan in Antwerpen, Borgerhout. De Turnhoutsebaan: symbool voor de evenwichtsoefening van de multiculturele stedelijke samenleving die elke Europese stad kent. Wandel je op de Turnhoutsebaan, dan passeer je alle continenten.

-CO N

Het resultaat: een indringende muziektheatervoorstelling die de verhalen van deze mensen vertelt via songs en filmische portretten. Een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.

D

•M

CERT

ET P

A STREET CONCERT, GEZONGEN PORTRETTEN OP DOEK zaterdag 20.10.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 19,00 VVK: € 17,00 ABO +21j: € 15,00 ABO -21j: € 13,00 —

INER

© Diego Franssens

JOOST VAN HYFTE KEUKENGEHEIMEN

RE

En nu… heeft Joost wel wat zaken op te biechten: keukengeheimen. Dingen die je, als frequent restaurantbezoeker misschien niet weet. Of misschien zelfs liever niet zou willen weten !?

-CO N

Een ding is zeker: Joost gaat opnieuw op zoek naar uw ‘vette’ lach.

D

•M

CERT

ET P

Kok-comedian Joost Van Hyfte is reeds voor de 3de maal te gast in Asse. Met zijn ‘culinaire comedy’ of ‘comedy waarbij je wél graag op de eerste rij zit’ wist hij telkens het publiek in te pakken.

vrijdag 26.10.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 14,50 VVK: € 12,50 ABO +21j: € 11,50 ABO -21j: € 10,50 —

© Pretpraeters

GUIDO BELCANTO MUSICAL DE ZOETE SMAAK DER ZONDE Dit jaar wordt Guido Belcanto 65. In de musical 'De Zoete Smaak Der Zonde' komen zijn bewogen levensjaren op speelse wijze tot leven. We leren de pater prefect kennen, Belcanto’s ontdekker, maar ook Jakke De Zeeman, Marco Pantani en Gina Divina. Tegelijkertijd komen al zijn belangrijkste songs aan bod; prille hits als 'Botsauto’s' en 'Plastic Rozen', maar ook recenter werk als 'Toverdrank' en 'Geef Me Liefde'. Het àllerbeste van het àllerbeste. Een verrukking voor de fans, een gedroomde kennismaking voor nieuwkomers.

zaterdag 27.10.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 24,50 VVK: € 22,50 ABO +21j: € 19,50 ABO -21j: € 16,50 —

© Dries Segers

BART PEETERS

BROOD VOOR MORGENVROEG Bart sleutelde tijdens zijn solotour aan de nummers van de nieuwe plaat en tour. Ook 'De Ideale Mannen' haalden een frisse neus. Iedereen is er klaar voor. 3 jaar na ‘Op de Groei’ is er een nieuwe plaat: ‘Brood voor Morgenvroeg’. Dit heugelijke feit wordt gevierd met de ‘Brood voor Morgenvroeg’- tour. Bart: “Het doel is heel simpel: er iedere avond het concert van ons leven van maken.” Bart Peeters en zijn Ideale Mannen komen twee keer naar Asse. Twee keer!

vrijdag en zaterdag 09 en 10.11.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 35,50 VVK: € 35,50 ABO +21j: € 35,50 ABO -21j: € 35,50 —

© Hugo Van Beveren

NELE BAUWENS WAT EEN GELUK

Nele Bauwens is terug. Ze blikt terug op haar eerste liefde Ronnie De Sven. Met vuur vertelt ze over haar huidige levensgezel Pierre. Over zijn glutenallergie en over ’t zat beddeke. Met lichte ergernis heeft ze het over haar meedogenloze vriendinnen die luidkeels meezingen met ‘Oya Lélé’ alsof het hun nieuwe levenslied is. Nele stelt zich luidop vragen en gunt je een blik in haar hart. Compagnon de route: haar vertrouwde Wurlitzer piano. Nieuwe liedjes en verrassende covers. Reken alvast op een hilarische versie van Paul Severs. Volbloed cabaret, gezongen.

heerlijk

verteld

en

vrijdag 16.11.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 17,50 VVK: € 15,50 ABO +21j: € 14,50 ABO -21j: € 13,50 —

voortreffelijk

“Met de doordachte combinatie van liedjes en sketches hoort ze eerder thuis in de Nederlandse cabarettraditie. Maar dan met een onmiskenbaar Vlaamse voedingsbodem.” - Het Nieuwsblad. © Koen Broos

THE ROY ORBISON STORY BY BARRY STEELE AND FRIENDS

Roy Orbison scoorde zijn grootste successen begin de jaren ‘60 toen 22 van zijn nummers in de Billboard Top 40 terug te vinden waren. ‘Only the lonely’, ‘Crying’ en ‘Pretty Woman’ zijn nog steeds wereldhits. The Big O is niet makkelijk te imiteren. Uiterlijk ben je er snel: zwarte kledij, zwart haar en een donkere zonnebril. Qua stem is het een ander paar mouwen. Barry Steele is wereldwijd gekend als één van de beste Roy Orbison-tributezangers. Zijn stem lijkt als twee druppels water op die van The Big O. Zo lijkt het alsof The Caruso of Rock – Orbisons bijnaam – recht voor je neus staat. Geen mooiere manier dus om hem te eren. © Krasartists

zaterdag 17.11.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 23,00 VVK: € 21,00 ABO +21j: € 17,50 ABO -21j: € 17,50 —

INER


WOUTER DEPREZ LEVEND EN VERS

"Na 15 jaar optreden is het tijd voor een herontdekking. Wat doe ik het allerliefste? Anekdotes vertellen, onzin uitslaan, beetje improviseren, primitieve liedjes zingen.  Met de goesting van het begin en de ervaring van de oude rot. Ik wou losse stukken maken, maar ze groeien toch weer aan mekaar, tot een verhaal. Daarnet schreef ik een nieuw stukje, over hoe sportief ik mij voel bij elk bezoek aan een sportwinkel.  Kom maar langs. Ik kan niet wachten om u vanalles te vertellen." Wouter

don en vrijdag 22 en 23.11.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 24,50 VVK: € 22,50 ABO +21j: € 20,50 ABO -21j: € 18,50 —

© Jonas Lampens

PIANODAG

RE

-CO CERT

D

•M

De Kunstenacademie, de bib en het CC zetten de piano in de spotlights met een gevarieerde tweedaagse. Op vrijdagavond organiseren pianoliefhebbers uit Asse en omstreken huiskamerconcerten.

vrijdag 23.11.18 10 huiskamers in en buiten Asse

Wil jij zo’n pianoconcert bij je thuis organiseren? Zelf vrienden, familie, buren, … uitnodigen om te komen luisteren? Stuur dan een mail naar s.hellemans@pianoklas.be. Voeg er ook een foto bij van je piano.

zaterdag 24.11.18 doorlopend vanaf 14 uur — site Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 14,50 ABO +21j: € 12,50 ABO -21j: € 10,50 —

Zaterdagnamiddag zijn er open pianoklassen en toonmomenten in de foyer, er is een voorleesmoment met aansluitend doemoment in de bib, in de vooravond een diner-arrangement in het cultuurcafé en ’s avonds speelt toppianist Jan Michiels een recital in de cultuurzaal. Vanaf 22.00 uur verwelkomt de pop- en jazzafdeling van de academie je in haar jazzy late night lounge.

N

ET P

EEN PROJECT VAN DE KUNSTENACADEMIE AUGUST DE BOECK, DE BIB, HET CC EN DIVERSE PIANOLIEFHEBBERS

Het volledige programma vind je op www.ccasse.be.

INER

© Mirjam Devriendt

50 JAAR NEIL YOUNG

DOUGLAS FIRS, BJORN ERIKSSON, GUY SWINNEN, PATRICK RIGUELLE...

RE

Al 50 jaar lang is Neil Young relevant. ‘The needle and the damage done’, ‘Heart of gold’, ‘Harvest’, het zijn gebeeldhouwde songs, die de soundtrack van ons bestaan vormen.

-CO

Patrick Riguelle verzamelde een dreamteam om de muziek van Neil Young eer te bewijzen: Guy Swinnen, Axl Peleman, Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs), Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier (Mad About Mountains), Ron Reuman en Jan Hautekiet.

N D

•M

CERT

ET P

Wie brult er niet luidkeels mee met 'Keep on rockin’ in the free world' van Neil Young? Het is moeilijk te geloven dat deze song al bijna 30 jaar oud is, en nog moeilijker is het voor te stellen dat Neil Young toen reeds een oude rot in het vak was.

vrijdag 30.11.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 25,50 VVK: € 23,50 ABO +21j: € 21,50 ABO -21j: € 19,50 —

INER

© Billboard

JAN LEYERS LEYERS 60

Met ‘Helder’ bracht Jan Leyers zijn allereerste Nederlandstalige album uit. De man die muzikale geschiedenis schreef met Soulsister en talloze hits voor onder andere Clouseau en Natalia, liet een totaal andere kant van zichzelf zien. Naar aanleiding van zijn 60ste verjaardag trekt hij er opnieuw op uit. Met nieuw materiaal. En hij brengt een vierkoppige band mee, en niet van de minsten: Tom Vanstiphout (Milow, Clouseau), Marc Bonne (Broken Glass Heroes, Soulsister), David Poltrock (De Mens, Hooverphonic) en Vincent Pierins (Clouseau).

vrijdag 14.12.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 23,50 VVK: € 21,50 ABO +21j: € 19,50 ABO -21j: € 17,50 —

© Elke Briers

LOGE 10

EEN INSPECTEUR BELT AAN

RE

-CO

Een inspecteur verstoort het verlovingsfeest bij de familie Birling. Een meisje stierf door inname van een grote dosis desinfecteermiddel. Alles wijst op moord en vooral… in de richting van de Birlings.

N D

•M

CERT

ET P

Loge10 zet haar thrillertraditie (‘De Muizenval’, ‘Moord op de Nijl’, ‘Moord op de Orient-Express’, ‘Toen waren er nog nul’...) verder met deze prachtig geschreven whodunit, wereldwijd reeds bezocht door meer dan vier miljoen toeschouwers. De theaterthriller 'An Inspector Calls' van JB Priestley is een ware klassieker in zijn genre. Het verhaal werd reeds meerdere keren verfilmd en het theaterstuk ging aan de haal met meer dan 19 belangrijke theaterprijzen.

© Loge 10

zaterdag 15.12.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 20,50 VVK: € 18,50 ABO +21j: € 16,50 ABO -21j: € 14,50 —

Met o.a. Guillaume Devos, Jan Schepens, Nathalie Wijnants en Laura Seys.

MICH WALSCHAERTS ZINGT

EEN BEZWERENDE AVOND NEDERLANDSTALIGE MUZIEK Zo’n slordige 30 jaar al speelt Mich Walschaerts bij Kommil Foo, nu bijt hij zich vast in andermans werk. De strafste Nederlandstalige songs, niet de grote hits maar eerder de onontgonnen parels, eigenzinnig en weerbarstig. Mich doet wat hij het liefst doet: de ziel uit z’n lijf zingen.  Met alle respect voor het origineel maar – wat had u gedacht – op geheel eigen onnavolgbare wijze.  Naar aanleiding van 25 jaar Nekka-nacht. Gedragen door de muzikanten zijner dromen: Senne Guns, Wouter Berlaen, Bruno De Groote en Cesar Janssens.

vrijdag 11.01.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 23,50 VVK: € 21,50 ABO +21j: € 19,50 ABO -21j: € 17,50 —

Om duimen en vingers! © Thomas Dhanens

STEVEN DELAERE ILLUSOIRÉE

‘Illusoirée’ is een fascinerende combinatie tussen magie en muziek. Een interactieve voorstelling met visuele magie en humor, geschikt voor jong en oud. Steven Delaere (finalist Belgium’s Got Talent) is één van de beste close-up goochelaars van ons land. Hij studeerde af aan het conservatorium van Gent, waar hij grote onderscheiding voor piano behaalde. Met zijn eerste theatershow verbaast hij door beide talenten samen te smelten tot een intrigerende voorstelling.

“Een scenario met een goed doordachte verhaallijn, waarbinnen de combinatie van magie en muziek op een professionele en stijlvolle manier gepresenteerd wordt. Een vertoning die meer is dan een loutere opeenvolging van goochelacts.”

zaterdag 19.01.19 19:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 21,00 VVK: € 19,00 ABO +21j: € 17,00 ABO -21j: € 15,00 —

© Kras artists

THEATERGEZELSCHAP VAGEVUUR N9

Een theatervoorstelling over de N9, de Brusselsesteenweg, de grote baan die Asse middendoor snijdt. 9 spelers gingen verhalen rapen op en langs de boorden van de N9. Die verhalen verwerken ze in een muziektheatervoorstelling. De geschiedenis van een Koninklijke weg, een oude dame, gedegradeerd tot tweederangs filefenomeen. Verhalen uit Brussel, Asse, Aalst, Wetteren, Melle, Gent, … Over haar bewoners, haar doden, haar toekomst. Verschillende artiesten tussen Gent en Brussel maakten – parallel met de onderzoeksfase van de spelers – beeldend werk over én met de Brusselsesteenweg. Daarmee kwam de samengestelde tentoonstelling tot stand, gekaderd en gecoördineerd door kunstenares Charlotte Peys.

© Koen Boesman

donderdag 24.01.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 18,50 VVK: € 16,50 ABO +21j: € 14,50 ABO -21j: € 12,50 —

INER


WOUTER DEPREZ LEVEND EN VERS

"Na 15 jaar optreden is het tijd voor een herontdekking. Wat doe ik het allerliefste? Anekdotes vertellen, onzin uitslaan, beetje improviseren, primitieve liedjes zingen.  Met de goesting van het begin en de ervaring van de oude rot. Ik wou losse stukken maken, maar ze groeien toch weer aan mekaar, tot een verhaal. Daarnet schreef ik een nieuw stukje, over hoe sportief ik mij voel bij elk bezoek aan een sportwinkel.  Kom maar langs. Ik kan niet wachten om u vanalles te vertellen." Wouter

don en vrijdag 22 en 23.11.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 24,50 VVK: € 22,50 ABO +21j: € 20,50 ABO -21j: € 18,50 —

© Jonas Lampens

PIANODAG

RE

-CO CERT

D

•M

De Kunstenacademie, de bib en het CC zetten de piano in de spotlights met een gevarieerde tweedaagse. Op vrijdagavond organiseren pianoliefhebbers uit Asse en omstreken huiskamerconcerten.

vrijdag 23.11.18 10 huiskamers in en buiten Asse

Wil jij zo’n pianoconcert bij je thuis organiseren? Zelf vrienden, familie, buren, … uitnodigen om te komen luisteren? Stuur dan een mail naar s.hellemans@pianoklas.be. Voeg er ook een foto bij van je piano.

zaterdag 24.11.18 doorlopend vanaf 14 uur — site Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 14,50 ABO +21j: € 12,50 ABO -21j: € 10,50 —

Zaterdagnamiddag zijn er open pianoklassen en toonmomenten in de foyer, er is een voorleesmoment met aansluitend doemoment in de bib, in de vooravond een diner-arrangement in het cultuurcafé en ’s avonds speelt toppianist Jan Michiels een recital in de cultuurzaal. Vanaf 22.00 uur verwelkomt de pop- en jazzafdeling van de academie je in haar jazzy late night lounge.

N

ET P

EEN PROJECT VAN DE KUNSTENACADEMIE AUGUST DE BOECK, DE BIB, HET CC EN DIVERSE PIANOLIEFHEBBERS

Het volledige programma vind je op www.ccasse.be.

INER

© Mirjam Devriendt

50 JAAR NEIL YOUNG

DOUGLAS FIRS, BJORN ERIKSSON, GUY SWINNEN, PATRICK RIGUELLE...

RE

Al 50 jaar lang is Neil Young relevant. ‘The needle and the damage done’, ‘Heart of gold’, ‘Harvest’, het zijn gebeeldhouwde songs, die de soundtrack van ons bestaan vormen.

-CO

Patrick Riguelle verzamelde een dreamteam om de muziek van Neil Young eer te bewijzen: Guy Swinnen, Axl Peleman, Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs), Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier (Mad About Mountains), Ron Reuman en Jan Hautekiet.

N D

•M

CERT

ET P

Wie brult er niet luidkeels mee met 'Keep on rockin’ in the free world' van Neil Young? Het is moeilijk te geloven dat deze song al bijna 30 jaar oud is, en nog moeilijker is het voor te stellen dat Neil Young toen reeds een oude rot in het vak was.

vrijdag 30.11.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 25,50 VVK: € 23,50 ABO +21j: € 21,50 ABO -21j: € 19,50 —

INER

© Billboard

JAN LEYERS LEYERS 60

Met ‘Helder’ bracht Jan Leyers zijn allereerste Nederlandstalige album uit. De man die muzikale geschiedenis schreef met Soulsister en talloze hits voor onder andere Clouseau en Natalia, liet een totaal andere kant van zichzelf zien. Naar aanleiding van zijn 60ste verjaardag trekt hij er opnieuw op uit. Met nieuw materiaal. En hij brengt een vierkoppige band mee, en niet van de minsten: Tom Vanstiphout (Milow, Clouseau), Marc Bonne (Broken Glass Heroes, Soulsister), David Poltrock (De Mens, Hooverphonic) en Vincent Pierins (Clouseau).

vrijdag 14.12.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 23,50 VVK: € 21,50 ABO +21j: € 19,50 ABO -21j: € 17,50 —

© Elke Briers

LOGE 10

EEN INSPECTEUR BELT AAN

RE

-CO

Een inspecteur verstoort het verlovingsfeest bij de familie Birling. Een meisje stierf door inname van een grote dosis desinfecteermiddel. Alles wijst op moord en vooral… in de richting van de Birlings.

N D

•M

CERT

ET P

Loge10 zet haar thrillertraditie (‘De Muizenval’, ‘Moord op de Nijl’, ‘Moord op de Orient-Express’, ‘Toen waren er nog nul’...) verder met deze prachtig geschreven whodunit, wereldwijd reeds bezocht door meer dan vier miljoen toeschouwers. De theaterthriller 'An Inspector Calls' van JB Priestley is een ware klassieker in zijn genre. Het verhaal werd reeds meerdere keren verfilmd en het theaterstuk ging aan de haal met meer dan 19 belangrijke theaterprijzen.

© Loge 10

zaterdag 15.12.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 20,50 VVK: € 18,50 ABO +21j: € 16,50 ABO -21j: € 14,50 —

Met o.a. Guillaume Devos, Jan Schepens, Nathalie Wijnants en Laura Seys.

MICH WALSCHAERTS ZINGT

EEN BEZWERENDE AVOND NEDERLANDSTALIGE MUZIEK Zo’n slordige 30 jaar al speelt Mich Walschaerts bij Kommil Foo, nu bijt hij zich vast in andermans werk. De strafste Nederlandstalige songs, niet de grote hits maar eerder de onontgonnen parels, eigenzinnig en weerbarstig. Mich doet wat hij het liefst doet: de ziel uit z’n lijf zingen.  Met alle respect voor het origineel maar – wat had u gedacht – op geheel eigen onnavolgbare wijze.  Naar aanleiding van 25 jaar Nekka-nacht. Gedragen door de muzikanten zijner dromen: Senne Guns, Wouter Berlaen, Bruno De Groote en Cesar Janssens.

vrijdag 11.01.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 23,50 VVK: € 21,50 ABO +21j: € 19,50 ABO -21j: € 17,50 —

Om duimen en vingers! © Thomas Dhanens

STEVEN DELAERE ILLUSOIRÉE

‘Illusoirée’ is een fascinerende combinatie tussen magie en muziek. Een interactieve voorstelling met visuele magie en humor, geschikt voor jong en oud. Steven Delaere (finalist Belgium’s Got Talent) is één van de beste close-up goochelaars van ons land. Hij studeerde af aan het conservatorium van Gent, waar hij grote onderscheiding voor piano behaalde. Met zijn eerste theatershow verbaast hij door beide talenten samen te smelten tot een intrigerende voorstelling.

“Een scenario met een goed doordachte verhaallijn, waarbinnen de combinatie van magie en muziek op een professionele en stijlvolle manier gepresenteerd wordt. Een vertoning die meer is dan een loutere opeenvolging van goochelacts.”

zaterdag 19.01.19 19:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 21,00 VVK: € 19,00 ABO +21j: € 17,00 ABO -21j: € 15,00 —

© Kras artists

THEATERGEZELSCHAP VAGEVUUR N9

Een theatervoorstelling over de N9, de Brusselsesteenweg, de grote baan die Asse middendoor snijdt. 9 spelers gingen verhalen rapen op en langs de boorden van de N9. Die verhalen verwerken ze in een muziektheatervoorstelling. De geschiedenis van een Koninklijke weg, een oude dame, gedegradeerd tot tweederangs filefenomeen. Verhalen uit Brussel, Asse, Aalst, Wetteren, Melle, Gent, … Over haar bewoners, haar doden, haar toekomst. Verschillende artiesten tussen Gent en Brussel maakten – parallel met de onderzoeksfase van de spelers – beeldend werk over én met de Brusselsesteenweg. Daarmee kwam de samengestelde tentoonstelling tot stand, gekaderd en gecoördineerd door kunstenares Charlotte Peys.

© Koen Boesman

donderdag 24.01.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 18,50 VVK: € 16,50 ABO +21j: € 14,50 ABO -21j: € 12,50 —

INER


KAMAL KHARMACH DE SCHAAMTE VOORBIJ

Sinds Kamals deelname aan Humo’s Comedy Cup gaat het snel voor deze immer sympathieke en energieke comedian. Naast het vele tv-werk tourt de man met zijn eerste volavondshow. Met dit debuut probeert hij de vele veranderingen in zijn leven bij te benen. Dat er een gigantisch groot verschil kan zijn tussen wat andere mensen over je denken en wat je over jezelf denkt. Hij vergelijkt zijn huidige situatie met vroeger en probeert alle tegenstrijdigheden een plaats te geven. Kamals onzekerheid en perfectionisme zijn in onze huidige samenleving zeker geen cadeau, maar laat dat nu net een uitstekende voedingsbodem zijn voor een voorstelling van de bovenste plank! Actueel, slim en scherpzinnig.

donderdag 31.01.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 21,50 VVK: € 19,50 ABO +21j: € 17,50 ABO -21j: € 15,50 —

© Live Comedy

RAF WALSCHAERTS BIECHT

Een half leven al speelt hij bij Kommil Foo, nu staat hij alleen op scène. Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs. Moedig in de eenvoud. Open en bloot. Voor jou. Een keizer zonder kleren. Onbeduidend. Weerloos. Al te menselijk. Omarm hem. Toon hem liefde. Zowel De Standaard als De Morgen geven deze voorstelling 4 sterren. “Een rasverteller… psychologische grappen en tere liedjes” (DS).

doorzichten,

goede

vrijdag 01.02.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 21,50 VVK: € 19,50 ABO +21j: € 17,50 ABO -21j: € 15,50 —

“Raf Walschaerts beklijft en ontroert…” (DM). “Er staat uitsluitend pure klasse op het toneel” (Knack). © Lieven Dirckx

AÏCHA CISSÉ PRÊT-À-AIMER

Aïcha Cissé is één van de opkomende talentvolle actrices. Met Prêt-à-aimer stelt ze haar nieuwe avondvoorstelling voor. Valentijn is de ideale avond voor haar verhaal. ‘Prêt-à-Aimer’ is een voorstelling met grappige en triestige anekdotes. Een prettig gestoorde kijk op de liefde. Aïcha tracht het universeel verlangen naar liefde te ontrafelen. Over openingszinnen, het lijstje van haar mama en Dirty Dancing.

RE

Combineer deze theatervoorstelling met een candlelightdiner op de rustieke zolder van het Oud Gasthuis. Interesse in deze tête-à-tête? Reserveer je plaatsen via info@cultuurcafeasse.be.

-CO N D

•M

CERT

ET P

Een bij momenten hilarische monoloog met veel vragen en hopelijk tal van antwoorden waar we allemaal misschien wel (stiekem) op wachten. Ze is klaar voor de liefde, nu die man nog.

donderdag 14.02.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 14,50 ABO +21j: € 12,50 ABO -21j: € 12,50 —

INER

© Victoriano Moreno

HENK RIJCKAERT MAAK

Wanneer was de laatste keer dat u iets gemaakt hebt? Iets dat kapot was, weer gefixt. Gemaakt. Kunnen we dat nog? Of geven we het gewoon van tevoren al op? Want dingen repareren is tijdverspilling! Alle tijd die je daaraan verliest kan een mens beter aan iets anders spenderen. Aan nieuwe dingen kopen, bijvoorbeeld, die sowieso ooit ook weer kapot gaan. Vroeger was het anders. Als de auto kapot was, dan deden we de motorkap open. Als de TV storing gaf, wist iedereen van het gezin waar je moest kloppen. Henk Rijckaert: over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over de kracht van uw eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna uw vinger afzagen en over brandwonden verzorgen.

vrijdag 15.02.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 18,50 VVK: € 17,50 ABO +21j: € 15,50 ABO -21j: € 14,50 —

© Lisa Goethals

HISTRYLOGIE: WOODSTOCK 1969

WOUTER MATTELIN, AXL PELEMAN, NEEKA, ESTHER LYBEERT... 1969 lijkt lang geleden, maar de geschiedenis is verraderlijk dichtbij. Een halve eeuw na Woodstock laat Neeka zich nog altijd inspireren door de songs van the golden sixties. Een halve eeuw later blikt Axl Peleman terug op zijn allereerste tatoeage: het logo van Woodstock.  En een halve eeuw later laat Esther Lybeert Janis Joplin herleven, laat Maarten Flamand de vurigste Jimi Hendrix in zich los en vertelt Wouter Mattelin vol overgave de sappigste verhalen over die 'Moeder aller Festivals' en over het bruisende jaar 1969. 

vrijdag 22.02.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 20,00 VVK: € 18,00 ABO +21j: € 16,00 ABO -21j: € 14,00 —

Proef de sixties, voel de liefde, everybody hippie! © Koen Bauters

BERT KRUISMANS DE BLOTE BELG

RE

In zijn bekende stijl rekent Bert af met hardnekkige clichés en jammerlijke misverstanden. Een volavondshow die u confronteert met onverwacht cijfermateriaal.

-CO N

Kruismans belooft u een voorstelling waar u vrolijker én wijzer van wordt!

D

•M

CERT

ET P

Bert Kruismans staat er weer! Met datgene wat hij het beste kan: dit land en zijn bewoners een spiegel voor houden. Kruismans levert antwoorden op vragen waarmee u worstelt: Werkt u even hard dan alle andere Belgen? Verdient u evenveel dan alle andere landgenoten? Hebt u wel genoeg seks? Past uw wagen wel bij uw inkomen? Klopt het dat uw buren meer op reis gaan dan uzelf?

vrijdag 01.03.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 20,00 VVK: € 18,00 ABO +21j: € 16,00 ABO -21j: € 16,00 —

© Garifuna

PATRICK PICKART HYPPNOSE

De show waar tot dusver het langst over werd nagepraat, is ongetwijfeld Hypno-zen-sation van Patrick Pickart (Tomtesterom, Het Lichaam Van Coppens, Belgium’s Got Talent). En hij komt terug! In zijn nieuwe show Hyppnose draait alles om dromen: dromen beleven, dromen realiseren. Wat als we onze dromen eens echt zouden kunnen beleven? Stel je voor dat je Leonardo di Caprio persoonlijk zou kunnen ontmoeten of misschien Beyoncé? Hypnose maakt het allemaal mogelijk als jij dat zelf wilt. Kom en ervaar de nieuwe show van Patrick Pickart samen met vrienden en familie. Op een ontspannende en boeiende manier, neemt hij je mee in de wonderlijke wereld van je eigen fantasie.

zaterdag 02.03.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 17,50 VVK: € 15,50 ABO +21j: € 15,00 ABO -21j: € 13,50 —

Geniet, ontspan en wees verbaasd over de mogelijkheden van het menselijk brein. Een aantal vrijwilligers krijgen de unieke kans de droomwereld te beleven die Patrick Pickart gaat oproepen. © Ben Kleyn

TOM VAN DIJCK HET BEEST IN U

De man ‘Van Vlees en Bloed’, ’Het Eiland’ en ‘Met Man en Macht’ kruipt in de huid van een onderzoeker die de leef-, denk- en doepatronen van dieren onder de loupe neemt. Op basis van dit onderzoek ontwikkelt hij een revolutionaire methode waardoor aards geluk, relationeel evenwicht en professioneel succes ook voor de mens binnen handbereik liggen. Kom kennismaken met deze methode en reserveer nu je zitje voor de initiatiecursus. Een vernieuwde kijk op de homo sapiens met praktische tips die onmiddellijk toepasbaar zijn op ieders leven, in gelijk welke situatie. Wees geen struisvogel die zijn kop in het zand steekt en ontdek: het beest in u! © Stinus Van Grieken

vrijdag 22.03.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 20,50 VVK: € 18,50 ABO +21j: € 16,50 ABO -21j: € 15,50 —

INER


KAMAL KHARMACH DE SCHAAMTE VOORBIJ

Sinds Kamals deelname aan Humo’s Comedy Cup gaat het snel voor deze immer sympathieke en energieke comedian. Naast het vele tv-werk tourt de man met zijn eerste volavondshow. Met dit debuut probeert hij de vele veranderingen in zijn leven bij te benen. Dat er een gigantisch groot verschil kan zijn tussen wat andere mensen over je denken en wat je over jezelf denkt. Hij vergelijkt zijn huidige situatie met vroeger en probeert alle tegenstrijdigheden een plaats te geven. Kamals onzekerheid en perfectionisme zijn in onze huidige samenleving zeker geen cadeau, maar laat dat nu net een uitstekende voedingsbodem zijn voor een voorstelling van de bovenste plank! Actueel, slim en scherpzinnig.

donderdag 31.01.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 21,50 VVK: € 19,50 ABO +21j: € 17,50 ABO -21j: € 15,50 —

© Live Comedy

RAF WALSCHAERTS BIECHT

Een half leven al speelt hij bij Kommil Foo, nu staat hij alleen op scène. Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs. Moedig in de eenvoud. Open en bloot. Voor jou. Een keizer zonder kleren. Onbeduidend. Weerloos. Al te menselijk. Omarm hem. Toon hem liefde. Zowel De Standaard als De Morgen geven deze voorstelling 4 sterren. “Een rasverteller… psychologische grappen en tere liedjes” (DS).

doorzichten,

goede

vrijdag 01.02.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 21,50 VVK: € 19,50 ABO +21j: € 17,50 ABO -21j: € 15,50 —

“Raf Walschaerts beklijft en ontroert…” (DM). “Er staat uitsluitend pure klasse op het toneel” (Knack). © Lieven Dirckx

AÏCHA CISSÉ PRÊT-À-AIMER

Aïcha Cissé is één van de opkomende talentvolle actrices. Met Prêt-à-aimer stelt ze haar nieuwe avondvoorstelling voor. Valentijn is de ideale avond voor haar verhaal. ‘Prêt-à-Aimer’ is een voorstelling met grappige en triestige anekdotes. Een prettig gestoorde kijk op de liefde. Aïcha tracht het universeel verlangen naar liefde te ontrafelen. Over openingszinnen, het lijstje van haar mama en Dirty Dancing.

RE

Combineer deze theatervoorstelling met een candlelightdiner op de rustieke zolder van het Oud Gasthuis. Interesse in deze tête-à-tête? Reserveer je plaatsen via info@cultuurcafeasse.be.

-CO N D

•M

CERT

ET P

Een bij momenten hilarische monoloog met veel vragen en hopelijk tal van antwoorden waar we allemaal misschien wel (stiekem) op wachten. Ze is klaar voor de liefde, nu die man nog.

donderdag 14.02.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 14,50 ABO +21j: € 12,50 ABO -21j: € 12,50 —

INER

© Victoriano Moreno

HENK RIJCKAERT MAAK

Wanneer was de laatste keer dat u iets gemaakt hebt? Iets dat kapot was, weer gefixt. Gemaakt. Kunnen we dat nog? Of geven we het gewoon van tevoren al op? Want dingen repareren is tijdverspilling! Alle tijd die je daaraan verliest kan een mens beter aan iets anders spenderen. Aan nieuwe dingen kopen, bijvoorbeeld, die sowieso ooit ook weer kapot gaan. Vroeger was het anders. Als de auto kapot was, dan deden we de motorkap open. Als de TV storing gaf, wist iedereen van het gezin waar je moest kloppen. Henk Rijckaert: over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over de kracht van uw eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna uw vinger afzagen en over brandwonden verzorgen.

vrijdag 15.02.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 18,50 VVK: € 17,50 ABO +21j: € 15,50 ABO -21j: € 14,50 —

© Lisa Goethals

HISTRYLOGIE: WOODSTOCK 1969

WOUTER MATTELIN, AXL PELEMAN, NEEKA, ESTHER LYBEERT... 1969 lijkt lang geleden, maar de geschiedenis is verraderlijk dichtbij. Een halve eeuw na Woodstock laat Neeka zich nog altijd inspireren door de songs van the golden sixties. Een halve eeuw later blikt Axl Peleman terug op zijn allereerste tatoeage: het logo van Woodstock.  En een halve eeuw later laat Esther Lybeert Janis Joplin herleven, laat Maarten Flamand de vurigste Jimi Hendrix in zich los en vertelt Wouter Mattelin vol overgave de sappigste verhalen over die 'Moeder aller Festivals' en over het bruisende jaar 1969. 

vrijdag 22.02.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 20,00 VVK: € 18,00 ABO +21j: € 16,00 ABO -21j: € 14,00 —

Proef de sixties, voel de liefde, everybody hippie! © Koen Bauters

BERT KRUISMANS DE BLOTE BELG

RE

In zijn bekende stijl rekent Bert af met hardnekkige clichés en jammerlijke misverstanden. Een volavondshow die u confronteert met onverwacht cijfermateriaal.

-CO N

Kruismans belooft u een voorstelling waar u vrolijker én wijzer van wordt!

D

•M

CERT

ET P

Bert Kruismans staat er weer! Met datgene wat hij het beste kan: dit land en zijn bewoners een spiegel voor houden. Kruismans levert antwoorden op vragen waarmee u worstelt: Werkt u even hard dan alle andere Belgen? Verdient u evenveel dan alle andere landgenoten? Hebt u wel genoeg seks? Past uw wagen wel bij uw inkomen? Klopt het dat uw buren meer op reis gaan dan uzelf?

vrijdag 01.03.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 20,00 VVK: € 18,00 ABO +21j: € 16,00 ABO -21j: € 16,00 —

© Garifuna

PATRICK PICKART HYPPNOSE

De show waar tot dusver het langst over werd nagepraat, is ongetwijfeld Hypno-zen-sation van Patrick Pickart (Tomtesterom, Het Lichaam Van Coppens, Belgium’s Got Talent). En hij komt terug! In zijn nieuwe show Hyppnose draait alles om dromen: dromen beleven, dromen realiseren. Wat als we onze dromen eens echt zouden kunnen beleven? Stel je voor dat je Leonardo di Caprio persoonlijk zou kunnen ontmoeten of misschien Beyoncé? Hypnose maakt het allemaal mogelijk als jij dat zelf wilt. Kom en ervaar de nieuwe show van Patrick Pickart samen met vrienden en familie. Op een ontspannende en boeiende manier, neemt hij je mee in de wonderlijke wereld van je eigen fantasie.

zaterdag 02.03.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 17,50 VVK: € 15,50 ABO +21j: € 15,00 ABO -21j: € 13,50 —

Geniet, ontspan en wees verbaasd over de mogelijkheden van het menselijk brein. Een aantal vrijwilligers krijgen de unieke kans de droomwereld te beleven die Patrick Pickart gaat oproepen. © Ben Kleyn

TOM VAN DIJCK HET BEEST IN U

De man ‘Van Vlees en Bloed’, ’Het Eiland’ en ‘Met Man en Macht’ kruipt in de huid van een onderzoeker die de leef-, denk- en doepatronen van dieren onder de loupe neemt. Op basis van dit onderzoek ontwikkelt hij een revolutionaire methode waardoor aards geluk, relationeel evenwicht en professioneel succes ook voor de mens binnen handbereik liggen. Kom kennismaken met deze methode en reserveer nu je zitje voor de initiatiecursus. Een vernieuwde kijk op de homo sapiens met praktische tips die onmiddellijk toepasbaar zijn op ieders leven, in gelijk welke situatie. Wees geen struisvogel die zijn kop in het zand steekt en ontdek: het beest in u! © Stinus Van Grieken

vrijdag 22.03.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 20,50 VVK: € 18,50 ABO +21j: € 16,50 ABO -21j: € 15,50 —

INER


BELLA ITALIA TI SENTO!

SANDRA KIM, MARCO Z, AD COMINOTTO, DAMIAN CORLAZZOLI Een band met allemaal Belgische Italianen speelt nummers van o.a. Eros Ramazotti, Zucchero, Laura Pausini, Umberto Tozzi, Matia Bazar, Gianna Nannini, Raffaele Carrà. Maar ook van Rocco Granata en Adamo en Paulo Conte.

'Bella Italia, ti sento!' brengt Italië naar België en verlengt uw dolce far niente gevoel met het beste uit de Italiaanse top 100 van de voorbije decennia .

-CO RE

N

Met o.a. Sandra Kim, Marco Z en Damian Corlazzoli. Ad(riano) Cominotto (Charles et Les Lulus, Arno, Viktor Lazlo) is de orkestleider.

D

•M

CERT

ET P

Wist u trouwens dat alle grote hits van Marco Borsato in oorsprong Italiaanse nummers zijn?

zaterdag 23.03.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 26,50 VVK: € 24,50 ABO +21j: € 21,50 ABO -21j: € 18,50 —

INER

© koortzz

OTTO-JAN HAM

EVEN GOEDE VRIENDEN Er doen zeer hardnekkige geruchten de ronde over Otto-Jan Ham. De meeste daarvan zijn absoluut waar. Maar… er is wellicht nog veel meer smeuïgs dat u nog niet wist. Zonde hoor. Misschien is het tijd dat u hem wat beter leert kennen, en hij u. Het mag tenslotte van twee kanten komen. Wie weet ontstaat er wel een waardevolle vriendschap? Of u komt erachter dat het beter is om ‘mekaar voorlopig maar niet meer zien’. Enfin, we komen er wel uit. En wel in een humoristische show – met hier en daar, als we niet oppassen, wat ruimte voor ontroering.

vrijdag 05.04.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 14,50 ABO +21j: € 12,50 ABO -21j: € 10,50 —

© Fancypants bvba

TV-TUNES

WIM OPBROUCK EN RON REUMAN 15 jaar geleden was de voorstelling TV-Tunes K.N.T. een groot succes. Het idee was even simpel als doeltreffend: herkenningsmelodieën van de bekendste tv-programma’s uit onze jeugdjaren opfrissen tot eigentijdse muziek. Nu is er een herneming. De warme gloed van de nostalgie bleef, maar de soms melige stoffigheid van vroeger werd vervangen door een portie vrolijke opwinding en een aanstekelijke rebellie. Laat je meevoeren op deze even ironische als fijngevoelige muzikale roadtrip door een dikke 50 jaar TV-tunes.

© Maandacht

zaterdag 06.04.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 25,50 VVK: € 23,50 ABO +21j: € 21,50 ABO -21j: € 19,50 —

Met Wim Opbrouck, Ron Reuman, Bart Buls (Vive La Fête), Nele Paelinck (School is Cool), Roeland Vandemoortele, Manu Huylebroeck en Yves Fernández (Lady Linn, Axelle Red).

HET NIEUWSTEDELIJK VUUR

23 januari 1974. Brand in het college van Heusden-Zolder. 23 jongens in de slaapzaal van het internaat sterven. Niet enkel de regio, maar het hele land in diepe rouw. Theatermaker Christophe Aussems interviewde overlevenden, hulpverleners en nabestaanden. In 'Vuur' reconstrueert hij het pijnlijke verleden, en onderzoekt hij hoe deze traumatische gebeurtenis nog nazindert in het heden. Hoe geef je acuut verlies een plaats? Hoe bepaalt zo’n ramp je verdere leven? Hoe maak je verdriet leefbaar? Jonas Van Thielen zet zijn acteertalent in 'Vuur' subtieler en intenser dan ooit in. Muzikanten Bert Hornikx en Myrthe Luyten brengen live muziek die soms snijdt, maar des te vaker troost.

vrijdag 26.04.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 22,50 VVK: € 20,50 ABO +21j: € 18,50 ABO -21j: € 16,50 —

Een meeslepende theatervoorstelling.

met inleiding om 19.45 uur in lokaal Geertrui

© Katrijn Van Giel

Op dinsdag 30 april (in de bib) vertelt dé specialist in rouwverwerking Manu Keirse over 'Helpen bij verlies en verdriet'.

JONAS VAN GEEL & PETER VAN DEN BEGIN & BIGBAND IN CONCERT

Naast het verschil in leeftijd en lengte delen Jonas en Peter samen een diepe liefde voor Nederlandstalige muziek en voor bigbands/crooners. En laat dat nu net de combinatie zijn die ze op u gaan loslaten. Deze rasentertainers steken Nederlandstalige klassiekers in een bigbandjasje of brengen een Nederlandstalige versie van hun croonerhelden. Borsato op blazers, La Esterella op sax, achter de drum zit Wannes Van de Velde en André Hazes zet zijn pint aan de kant om een trompet ter hand te nemen. In het leven is niets zeker, behalve… wanneer Van Geel & Van den Begin hun beste kostuum uit de kast halen en hun tapschoenen opblinken, moet u erbij zijn.

woensdag 01.05.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 26,50 VVK: € 24,50 ABO +21j: € 22,50 ABO -21j: € 20,50 —

© Diego Franssens

BEGIJN LEBLEU TOCH BEDANKT!

De wereld redden kan hij niet, daarom begint Begijn met zichzelf. Hij brengt herkenbare huis-, tuin- en keukenverhalen met een scherp randje. Verhaaltjes over vallen, opstaan en toch dankbaar zijn: grappig en relativerend. Begijn werd bekend door het televisieprogramma 'Foute Vrienden', schreef een boek over wielrennen en maakt 'Fwiet! Fwiet!', een podcast over zijn passie vogelspotten. Maar bovenal doet hij al jaren wat hem nauw aan het hart ligt: spelen.

vrijdag 17.05.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 18,50 VVK: € 17,50 ABO +21j: € 15,50 ABO -21j: € 14,50 —

© Werner Engelen

TONEELHUIS, ARSENAAL/LAZARUS | GUY CASSIERS BAGAAR

RE

Lucien Cordier is een politieman die op weinig respect kan rekenen. De risee van de stad die de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Totdat er iets in hem kantelt en hij zich zonder enige scrupule begint te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt: de twee pooiers die hem bedreigen, zijn vrouw die hem opgedrongen werd… Gaandeweg ontpopt de ‘zwakkeling’ zich tot een moordmachine, net omdat hij de psychologie van de mensen rondom hem feilloos weet te bespelen. De samenwerking tussen Guy Cassiers en Lazarus wordt meteen een confrontatie tussen scenografische precisie en baldadige speelsheid, tussen literaire ernst en schijnbare lichtvoetigheid.

-CO N

zaterdag 18.05.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 24,50 VVK: € 22,50 ABO +21j: € 20,50 ABO -21j: € 18,50 —

Met o.a. Katelijne Damen, Marianne Loots, Charlotte Vandermeersch, Günther Lesage, Pieter Genard, Ryszard Turbiasz, Joris Van Den Brande en Koen De Graeve.

D

•M

CERT

ET P

Het stuk is een bewerking van de film “Coup de Torchon”, een Franse psychologische thriller.

© Lara Gasparotto

met inleiding om 19.45 uur in lokaal Geertrui.

TRISTERO

ALTIJD ’T ZELFDE Elke vrijdagavond komt de familie Ménard samen in het café van de oudste zoon Henri. Deze keer vieren ze ook een verjaardag. Al snel blijkt dat een aantal oude wonden nog niet helemaal genezen zijn. Het verjaardagsfeestje valt volledig in het water. ‘Altijd ‘t zelfde’ is een verrukkelijke komedie met veel onderhuidse spanningen, waarin familierelaties het zwaar te verduren krijgen; een herkenbare en confronterende tranche de vie. Een ideale locatievoorstelling!

© Herman Sorgeloos

vrijdag 31.05.19 20:30 — locatieproject (in een café) — KA: € 22,50 VVK: € 20,50 ABO +21j: € 20,50 ABO -21j: € 20,50 —

INER


BELLA ITALIA TI SENTO!

SANDRA KIM, MARCO Z, AD COMINOTTO, DAMIAN CORLAZZOLI Een band met allemaal Belgische Italianen speelt nummers van o.a. Eros Ramazotti, Zucchero, Laura Pausini, Umberto Tozzi, Matia Bazar, Gianna Nannini, Raffaele Carrà. Maar ook van Rocco Granata en Adamo en Paulo Conte.

'Bella Italia, ti sento!' brengt Italië naar België en verlengt uw dolce far niente gevoel met het beste uit de Italiaanse top 100 van de voorbije decennia .

-CO RE

N

Met o.a. Sandra Kim, Marco Z en Damian Corlazzoli. Ad(riano) Cominotto (Charles et Les Lulus, Arno, Viktor Lazlo) is de orkestleider.

D

•M

CERT

ET P

Wist u trouwens dat alle grote hits van Marco Borsato in oorsprong Italiaanse nummers zijn?

zaterdag 23.03.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 26,50 VVK: € 24,50 ABO +21j: € 21,50 ABO -21j: € 18,50 —

INER

© koortzz

OTTO-JAN HAM

EVEN GOEDE VRIENDEN Er doen zeer hardnekkige geruchten de ronde over Otto-Jan Ham. De meeste daarvan zijn absoluut waar. Maar… er is wellicht nog veel meer smeuïgs dat u nog niet wist. Zonde hoor. Misschien is het tijd dat u hem wat beter leert kennen, en hij u. Het mag tenslotte van twee kanten komen. Wie weet ontstaat er wel een waardevolle vriendschap? Of u komt erachter dat het beter is om ‘mekaar voorlopig maar niet meer zien’. Enfin, we komen er wel uit. En wel in een humoristische show – met hier en daar, als we niet oppassen, wat ruimte voor ontroering.

vrijdag 05.04.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 14,50 ABO +21j: € 12,50 ABO -21j: € 10,50 —

© Fancypants bvba

TV-TUNES

WIM OPBROUCK EN RON REUMAN 15 jaar geleden was de voorstelling TV-Tunes K.N.T. een groot succes. Het idee was even simpel als doeltreffend: herkenningsmelodieën van de bekendste tv-programma’s uit onze jeugdjaren opfrissen tot eigentijdse muziek. Nu is er een herneming. De warme gloed van de nostalgie bleef, maar de soms melige stoffigheid van vroeger werd vervangen door een portie vrolijke opwinding en een aanstekelijke rebellie. Laat je meevoeren op deze even ironische als fijngevoelige muzikale roadtrip door een dikke 50 jaar TV-tunes.

© Maandacht

zaterdag 06.04.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 25,50 VVK: € 23,50 ABO +21j: € 21,50 ABO -21j: € 19,50 —

Met Wim Opbrouck, Ron Reuman, Bart Buls (Vive La Fête), Nele Paelinck (School is Cool), Roeland Vandemoortele, Manu Huylebroeck en Yves Fernández (Lady Linn, Axelle Red).

HET NIEUWSTEDELIJK VUUR

23 januari 1974. Brand in het college van Heusden-Zolder. 23 jongens in de slaapzaal van het internaat sterven. Niet enkel de regio, maar het hele land in diepe rouw. Theatermaker Christophe Aussems interviewde overlevenden, hulpverleners en nabestaanden. In 'Vuur' reconstrueert hij het pijnlijke verleden, en onderzoekt hij hoe deze traumatische gebeurtenis nog nazindert in het heden. Hoe geef je acuut verlies een plaats? Hoe bepaalt zo’n ramp je verdere leven? Hoe maak je verdriet leefbaar? Jonas Van Thielen zet zijn acteertalent in 'Vuur' subtieler en intenser dan ooit in. Muzikanten Bert Hornikx en Myrthe Luyten brengen live muziek die soms snijdt, maar des te vaker troost.

vrijdag 26.04.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 22,50 VVK: € 20,50 ABO +21j: € 18,50 ABO -21j: € 16,50 —

Een meeslepende theatervoorstelling.

met inleiding om 19.45 uur in lokaal Geertrui

© Katrijn Van Giel

Op dinsdag 30 april (in de bib) vertelt dé specialist in rouwverwerking Manu Keirse over 'Helpen bij verlies en verdriet'.

JONAS VAN GEEL & PETER VAN DEN BEGIN & BIGBAND IN CONCERT

Naast het verschil in leeftijd en lengte delen Jonas en Peter samen een diepe liefde voor Nederlandstalige muziek en voor bigbands/crooners. En laat dat nu net de combinatie zijn die ze op u gaan loslaten. Deze rasentertainers steken Nederlandstalige klassiekers in een bigbandjasje of brengen een Nederlandstalige versie van hun croonerhelden. Borsato op blazers, La Esterella op sax, achter de drum zit Wannes Van de Velde en André Hazes zet zijn pint aan de kant om een trompet ter hand te nemen. In het leven is niets zeker, behalve… wanneer Van Geel & Van den Begin hun beste kostuum uit de kast halen en hun tapschoenen opblinken, moet u erbij zijn.

woensdag 01.05.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 26,50 VVK: € 24,50 ABO +21j: € 22,50 ABO -21j: € 20,50 —

© Diego Franssens

BEGIJN LEBLEU TOCH BEDANKT!

De wereld redden kan hij niet, daarom begint Begijn met zichzelf. Hij brengt herkenbare huis-, tuin- en keukenverhalen met een scherp randje. Verhaaltjes over vallen, opstaan en toch dankbaar zijn: grappig en relativerend. Begijn werd bekend door het televisieprogramma 'Foute Vrienden', schreef een boek over wielrennen en maakt 'Fwiet! Fwiet!', een podcast over zijn passie vogelspotten. Maar bovenal doet hij al jaren wat hem nauw aan het hart ligt: spelen.

vrijdag 17.05.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 18,50 VVK: € 17,50 ABO +21j: € 15,50 ABO -21j: € 14,50 —

© Werner Engelen

TONEELHUIS, ARSENAAL/LAZARUS | GUY CASSIERS BAGAAR

RE

Lucien Cordier is een politieman die op weinig respect kan rekenen. De risee van de stad die de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Totdat er iets in hem kantelt en hij zich zonder enige scrupule begint te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt: de twee pooiers die hem bedreigen, zijn vrouw die hem opgedrongen werd… Gaandeweg ontpopt de ‘zwakkeling’ zich tot een moordmachine, net omdat hij de psychologie van de mensen rondom hem feilloos weet te bespelen. De samenwerking tussen Guy Cassiers en Lazarus wordt meteen een confrontatie tussen scenografische precisie en baldadige speelsheid, tussen literaire ernst en schijnbare lichtvoetigheid.

-CO N

zaterdag 18.05.19 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 24,50 VVK: € 22,50 ABO +21j: € 20,50 ABO -21j: € 18,50 —

Met o.a. Katelijne Damen, Marianne Loots, Charlotte Vandermeersch, Günther Lesage, Pieter Genard, Ryszard Turbiasz, Joris Van Den Brande en Koen De Graeve.

D

•M

CERT

ET P

Het stuk is een bewerking van de film “Coup de Torchon”, een Franse psychologische thriller.

© Lara Gasparotto

met inleiding om 19.45 uur in lokaal Geertrui.

TRISTERO

ALTIJD ’T ZELFDE Elke vrijdagavond komt de familie Ménard samen in het café van de oudste zoon Henri. Deze keer vieren ze ook een verjaardag. Al snel blijkt dat een aantal oude wonden nog niet helemaal genezen zijn. Het verjaardagsfeestje valt volledig in het water. ‘Altijd ‘t zelfde’ is een verrukkelijke komedie met veel onderhuidse spanningen, waarin familierelaties het zwaar te verduren krijgen; een herkenbare en confronterende tranche de vie. Een ideale locatievoorstelling!

© Herman Sorgeloos

vrijdag 31.05.19 20:30 — locatieproject (in een café) — KA: € 22,50 VVK: € 20,50 ABO +21j: € 20,50 ABO -21j: € 20,50 —

INER


ZONDAG+ DIDIER LALOY & KATHY ADAM BELEM

Didier ‘diatonische accordeon’ Laloy en Kathy ‘cello’ Adam zijn de wederhelften van een bijzonder duo. Hun samenspel zorgt voor oorstrelende composities die botsen en vonken maar steeds subtiel en verrassend zijn. Flirten met klassieke kamermuziek, een vleugje Argentijnse dans, een warm verhaal….

© Lieve Borsauw

Combineer dit concert met een wereldwinkelontbijt op onze zolder. Info: www.wereldwinkels.be/nl/asse

zondag 07.10.18 11:00 — kapel Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 15,00 ABO +21j: € 14,00 ABO -21j: € 12,50 —

JEAN VAN LINT, STIJN WAUTERS & DIRK VAN DER LINDEN INVITATION TO SWING

Cole Porter, Irvin Berlin, George Gershwin, Jerome Kern… namen die ons herinneren aan tijdloze songs die ondersteund werden door een krachtig swingend ritme. Jean Van Lint neemt u mee doorheen een entertainend en swingende reis naar het gouden tijdperk waar jazz koning was en waar artiesten zoals Frank Sinatra, Nat King Cole, Tony Bennet... de hitlijsten domineerden.

zondag 25.11.18 11:00 — zolder Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 15,00 ABO +21j: € 14,00 ABO -21j: € 12,50 —

© Pierre Debehogne

TRIO DHOORE MOMENTUM

Door de jaren heen wisten de broers Ward, Hartwin en Koen met hun vernieuwende instrumentale folk een eigen sound tot stand te brengen. Een muzikale identiteit die moeilijk te linken valt met traditionele muziek uit eender welke regio maar die toch herkenbaar aanvoelt voor velen. De vele buitenlandse concerten in zowat heel Europa en Canada liegen er niet om. Voor hun nieuwe CD spelen ze slechts 9 concerten in Vlaanderen... en Asse mocht niet ontbreken.

zondag 09.12.18 11:00 — zolder Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 15,00 ABO +21j: € 14,00 ABO -21j: € 12,50 —

© Trio Dhoore

TMESIS

FRANSE IMPRESSIE – DUITSE EXPRESSIE Dit internationaal kamermuziekensemble, laureaat van de Supernova competitie 2016, is in feite een orkest in zakformaat. Met passie brengen ze een programma van Debussy, langs Neyrinck en Ravel tot Saint-Saëns. Van 'Prélude à l’après-midi d’un faune' tot 'La danse macabre'. Met o.a. Assenaar Diede Verpoest.

zondag 13.01.19 11:00 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 15,00 ABO +21j: € 14,00 ABO -21j: € 12,50

© Daniela Rodo

CIRCACINCO TANGO NUEVO

Circacinco brengt werk van Astor Piazzolla, het Argentijnse ‘enfant terrible’ van de tango. Deze componist was de uitvinder van de Tango Nuevo, waarin de traditionele tango, klassieke muziek en jazz elkaar voor het eerst ontmoetten in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Muziek die je in Argentinië van de wieg tot in het graf blijft omringen, zonder veel compromissen, soms hard en rauw, maar even vaak sensueel en zacht.

zondag 24.02.19 11:00 — zolder Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 15,00 ABO +21j: € 14,00 ABO -21j: € 12,50 —

© Mirjam Devriendt

LISA DE RIJCKE

CHANSONS D'AMOUR Onder begeleiding van een pianist brengt Lisa, geboren in Asse, ons een fantastische afsluiter van het zondagplussegment. Lisa is geen onbekende in Asse waar ze o.a. tijdens het oudejaarsconcert van De Gilde iedereen met verstomming sloeg door haar muzikaal kunnen. Ze is een begenadigd artiest en brengt ons een uitdagend… maar vooral hoogstaand programma waar aria’s en operette thuis zijn. De ideale kers op de taart!

zondag 28.04.19 11:00 — kapel Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 15,00 ABO +21j: € 14,00 ABO -21j: € 12,50 —

© Lisa De Rijcke

NAMIDDAG LOGE 10

HEEL GEESTIG

RE

Thuisactrice Leah Thys kruipt in de huid van Madame Arcati, een helderziende vrouw. Tijdens een séance bij schrijver Charles en zijn tweede vrouw Ruth loopt het helemaal mis. Hij voelt en ziet als enige zijn ex-vrouw in de kamer en raakt helemaal in paniek. Dit leidt tot dolle misverstanden, absurde jaloezie en hilarische verwarringen.

-CO N D

•M

CERT

ET P

Klassieker onder de Britse komedies met o.a. Leah Thys, Wim Stevens, Ann De Winne, Hilde Van Wesepoel, Erik Goris, Nathalie Wijnants en Myriam Bronzwaar.

INER

© Loge 10

'Blithe Spirit' (Heel Geestig) is een klassieker onder de Engelse komedies van meester-schrijver Noël Coward en werd wereldberoemd gemaakt door Angela Lansburry (Murder, she wrote).

zondag 30.09.18 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 19,50 VVK: € 17,50 ABO +21j: € 15,50 ABO -21j: € 13,50 —

BEN VANDERWEYDEN QUARTET THANK YOU TOOTS

Een muzikale hommage aan de muziek en het leven van jazzharmonica-legende Jean 'Toots' Thielemans.

RE

De melodische en kleurrijke sound van het Ben Vanderweyden Quartet sluit perfect aan bij Toots' artistieke creaties uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90.

-CO N D

•M

CERT

ET P

Het bijzondere is dat alle musici van het Quartet ooit met Toots hebben samengewerkt. Op het programma o.a. bekende composities als de soundtrack van de films Turks Fruit en Midnight Cowboy, de TV-series Sesamstraat, Baantjer en Witse, naast klassiekers als For my Lady en Bluesette.

INER

© Kras artists

zondag 25.11.18 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 18,50 VVK: € 16,50 ABO +21j: € 14,50 ABO -21j: € 12,50 —

Radio 1-presentator Fred Brouwers vult aan met authentiek beeldmateriaal en anekdotes uit het leven van de jazzlegende.

JAMES LAST BAND LAST BUT NOT LEAST

RE

'Last but not least' biedt naast een muzikale hommage ook toelichting bij de carrière van Last, met uniek beeldmateriaal.

-CO N

De muziekselectie bevat, naast gekend œuvre van Last, ook nummers die hij louter op plaat opnam en zelf nooit live uitvoerde. Dat maakt dit project nog meer bijzonder.

D

•M

CERT

ET P

James Last was met voorsprong de meest vernieuwende bandleader binnen de wereld van de populaire orkesten en bigbands na de Tweede Wereldoorlog. De (Vlaamse) JL Band wil het publiek dan ook graag verwennen met een mooie muzikale bloemlezing uit het instrumentale oeuvre van James Last.

INER

© laut.de

zondag 03.02.19 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 20,50 VVK: € 18,50 ABO +21j: € 16,50 ABO -21j: € 16,50 —

i.s.m. Gezinsbond Asse

JELLE CLEYMANS & SAM VERHOEVEN DE LASSIES

Sam Verhoeven en Jelle Cleymans hebben een zwak voor Nederlandstalige liedjes. Vooral voor diegene die een beetje vergeten zijn.

RE

Ze dromen over lang vervlogen tijden. Over een tijd waarin de jukebox en de brillantine keizerlijk regeerden over het land. Over een tijd dat zangers nog bij 'de Revue' wilden.

-CO

Met de klasse van Wim Sonneveld en de allure van Bobbejaan Schoepen verschijnen ze ten tonele en zingen, musiceren, lachen, laten lachen, goochelen en dansen.

N D

•M

CERT

ET P

Als 'De Lassies' brengen ze een middagprogramma waarin de liedjes van toen centraal staan. Louis Neefs, La Esterella, Toon Hermans, Willy Alberti, Jo Leemans enz.

© Rudi Schuerewegen

zondag 24.03.19 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 14,50 ABO +21j: € 12,50 ABO -21j: € 10,50 —

INER


ZONDAG+ DIDIER LALOY & KATHY ADAM BELEM

Didier ‘diatonische accordeon’ Laloy en Kathy ‘cello’ Adam zijn de wederhelften van een bijzonder duo. Hun samenspel zorgt voor oorstrelende composities die botsen en vonken maar steeds subtiel en verrassend zijn. Flirten met klassieke kamermuziek, een vleugje Argentijnse dans, een warm verhaal….

© Lieve Borsauw

Combineer dit concert met een wereldwinkelontbijt op onze zolder. Info: www.wereldwinkels.be/nl/asse

zondag 07.10.18 11:00 — kapel Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 15,00 ABO +21j: € 14,00 ABO -21j: € 12,50 —

JEAN VAN LINT, STIJN WAUTERS & DIRK VAN DER LINDEN INVITATION TO SWING

Cole Porter, Irvin Berlin, George Gershwin, Jerome Kern… namen die ons herinneren aan tijdloze songs die ondersteund werden door een krachtig swingend ritme. Jean Van Lint neemt u mee doorheen een entertainend en swingende reis naar het gouden tijdperk waar jazz koning was en waar artiesten zoals Frank Sinatra, Nat King Cole, Tony Bennet... de hitlijsten domineerden.

zondag 25.11.18 11:00 — zolder Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 15,00 ABO +21j: € 14,00 ABO -21j: € 12,50 —

© Pierre Debehogne

TRIO DHOORE MOMENTUM

Door de jaren heen wisten de broers Ward, Hartwin en Koen met hun vernieuwende instrumentale folk een eigen sound tot stand te brengen. Een muzikale identiteit die moeilijk te linken valt met traditionele muziek uit eender welke regio maar die toch herkenbaar aanvoelt voor velen. De vele buitenlandse concerten in zowat heel Europa en Canada liegen er niet om. Voor hun nieuwe CD spelen ze slechts 9 concerten in Vlaanderen... en Asse mocht niet ontbreken.

zondag 09.12.18 11:00 — zolder Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 15,00 ABO +21j: € 14,00 ABO -21j: € 12,50 —

© Trio Dhoore

TMESIS

FRANSE IMPRESSIE – DUITSE EXPRESSIE Dit internationaal kamermuziekensemble, laureaat van de Supernova competitie 2016, is in feite een orkest in zakformaat. Met passie brengen ze een programma van Debussy, langs Neyrinck en Ravel tot Saint-Saëns. Van 'Prélude à l’après-midi d’un faune' tot 'La danse macabre'. Met o.a. Assenaar Diede Verpoest.

zondag 13.01.19 11:00 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 15,00 ABO +21j: € 14,00 ABO -21j: € 12,50

© Daniela Rodo

CIRCACINCO TANGO NUEVO

Circacinco brengt werk van Astor Piazzolla, het Argentijnse ‘enfant terrible’ van de tango. Deze componist was de uitvinder van de Tango Nuevo, waarin de traditionele tango, klassieke muziek en jazz elkaar voor het eerst ontmoetten in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Muziek die je in Argentinië van de wieg tot in het graf blijft omringen, zonder veel compromissen, soms hard en rauw, maar even vaak sensueel en zacht.

zondag 24.02.19 11:00 — zolder Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 15,00 ABO +21j: € 14,00 ABO -21j: € 12,50 —

© Mirjam Devriendt

LISA DE RIJCKE

CHANSONS D'AMOUR Onder begeleiding van een pianist brengt Lisa, geboren in Asse, ons een fantastische afsluiter van het zondagplussegment. Lisa is geen onbekende in Asse waar ze o.a. tijdens het oudejaarsconcert van De Gilde iedereen met verstomming sloeg door haar muzikaal kunnen. Ze is een begenadigd artiest en brengt ons een uitdagend… maar vooral hoogstaand programma waar aria’s en operette thuis zijn. De ideale kers op de taart!

zondag 28.04.19 11:00 — kapel Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 15,00 ABO +21j: € 14,00 ABO -21j: € 12,50 —

© Lisa De Rijcke

NAMIDDAG LOGE 10

HEEL GEESTIG

RE

Thuisactrice Leah Thys kruipt in de huid van Madame Arcati, een helderziende vrouw. Tijdens een séance bij schrijver Charles en zijn tweede vrouw Ruth loopt het helemaal mis. Hij voelt en ziet als enige zijn ex-vrouw in de kamer en raakt helemaal in paniek. Dit leidt tot dolle misverstanden, absurde jaloezie en hilarische verwarringen.

-CO N D

•M

CERT

ET P

Klassieker onder de Britse komedies met o.a. Leah Thys, Wim Stevens, Ann De Winne, Hilde Van Wesepoel, Erik Goris, Nathalie Wijnants en Myriam Bronzwaar.

INER

© Loge 10

'Blithe Spirit' (Heel Geestig) is een klassieker onder de Engelse komedies van meester-schrijver Noël Coward en werd wereldberoemd gemaakt door Angela Lansburry (Murder, she wrote).

zondag 30.09.18 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 19,50 VVK: € 17,50 ABO +21j: € 15,50 ABO -21j: € 13,50 —

BEN VANDERWEYDEN QUARTET THANK YOU TOOTS

Een muzikale hommage aan de muziek en het leven van jazzharmonica-legende Jean 'Toots' Thielemans.

RE

De melodische en kleurrijke sound van het Ben Vanderweyden Quartet sluit perfect aan bij Toots' artistieke creaties uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90.

-CO N D

•M

CERT

ET P

Het bijzondere is dat alle musici van het Quartet ooit met Toots hebben samengewerkt. Op het programma o.a. bekende composities als de soundtrack van de films Turks Fruit en Midnight Cowboy, de TV-series Sesamstraat, Baantjer en Witse, naast klassiekers als For my Lady en Bluesette.

INER

© Kras artists

zondag 25.11.18 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 18,50 VVK: € 16,50 ABO +21j: € 14,50 ABO -21j: € 12,50 —

Radio 1-presentator Fred Brouwers vult aan met authentiek beeldmateriaal en anekdotes uit het leven van de jazzlegende.

JAMES LAST BAND LAST BUT NOT LEAST

RE

'Last but not least' biedt naast een muzikale hommage ook toelichting bij de carrière van Last, met uniek beeldmateriaal.

-CO N

De muziekselectie bevat, naast gekend œuvre van Last, ook nummers die hij louter op plaat opnam en zelf nooit live uitvoerde. Dat maakt dit project nog meer bijzonder.

D

•M

CERT

ET P

James Last was met voorsprong de meest vernieuwende bandleader binnen de wereld van de populaire orkesten en bigbands na de Tweede Wereldoorlog. De (Vlaamse) JL Band wil het publiek dan ook graag verwennen met een mooie muzikale bloemlezing uit het instrumentale oeuvre van James Last.

INER

© laut.de

zondag 03.02.19 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 20,50 VVK: € 18,50 ABO +21j: € 16,50 ABO -21j: € 16,50 —

i.s.m. Gezinsbond Asse

JELLE CLEYMANS & SAM VERHOEVEN DE LASSIES

Sam Verhoeven en Jelle Cleymans hebben een zwak voor Nederlandstalige liedjes. Vooral voor diegene die een beetje vergeten zijn.

RE

Ze dromen over lang vervlogen tijden. Over een tijd waarin de jukebox en de brillantine keizerlijk regeerden over het land. Over een tijd dat zangers nog bij 'de Revue' wilden.

-CO

Met de klasse van Wim Sonneveld en de allure van Bobbejaan Schoepen verschijnen ze ten tonele en zingen, musiceren, lachen, laten lachen, goochelen en dansen.

N D

•M

CERT

ET P

Als 'De Lassies' brengen ze een middagprogramma waarin de liedjes van toen centraal staan. Louis Neefs, La Esterella, Toon Hermans, Willy Alberti, Jo Leemans enz.

© Rudi Schuerewegen

zondag 24.03.19 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: € 16,50 VVK: € 14,50 ABO +21j: € 12,50 ABO -21j: € 10,50 —

INER


FAMILIE DE KOLONIE BIZAR

MT

/ THÉATRE DES 4 MAINS

MUZIEKTHEATER IN HET KADER VAN DE HOPDUVELFEESTEN Kijk binnen in het huis van een prettig gestoorde oma. In haar vrolijke bestaan wordt ze opgeschrikt door een soort klusjesman, die allerlei ‘reparaties’ komt uitvoeren. Hij opent kasten, sleutelt aan stopcontacten en vindt steeds iets wat hem compleet verrast. Zij is soms geamuseerd, soms gegeneerd, soms verstoord en soms compleet gestoord door wat hij allemaal uitvoert. 'BiZAR' is een speelse en muzikale voorstelling, vol auditieve en visuele verrassingen. Een absurde en woordeloze choreografie waarin herkenbaarheid en Belgisch objectensurrealisme samen een walsje dansen.

LEEFTIJD: 4+ zondag 02.09.18 16:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 12,00 KA -16j: € 10,00 VVK +16j: € 11,00 VVK -16j: €  9,00 —

“Compleet geschift en maf en oh zo leuk” – Tuur Devens. Het decor ontspringt aan het wonderlijke brein van theatermaker-bricoleur Pat Van Hemelrijck, niet toevallig de Assenaar in de Kijker van de Hopduvelfeesten. Daarom verdient deze voorstelling een plaatsje in deze ‘Hopduvelige periode’! © Ger Spendel

ONTBIJTFILM: DE KLEINE PRINS MARK OSBORNE

Eerst gezellig aan het ontbijt! Een lekker ontbijtbuffet voor het hele gezin en nadien samen genieten van de film. Je zondag kan niet meer stuk! Het leven van een klein meisje van negen jaar staat helemaal in het teken van school en volwassen worden. De hele zomer zit ze te blokken achter haar bureau. Maar dan ontmoet ze een oude piloot. Hij vertelt haar over een magische ontmoeting met een kleine, wijze prins. Door de vriendschap met de oude piloot gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open en ontdekt ze dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is.

© DeKleinePrins

LEEFTIJD: 6+

zondag 21.10.18 10:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA / VVK: €  4,50 MET ONTBIJT: VVK +16j: € 10,50 VVK -16j: €  8,50 —

Ontbijt vanaf 09.00 uur. Vooraf inschrijven verplicht.

4HOOG WOESJ

IN HET KADER VAN KUNSTENDAG VOOR KINDEREN Een kleuteropera. Twee nimfen en de zee. Muziek en zang en zand. Het raakt je recht in het hart Een must-see voor jong en oud Twee operazangeressen dobberen in een muzikale wereld vol noten, koren en sferen. Al wat je ziet klinkt. Alles is muziek, zelfs eb en vloed. In een regie van Frans Van der Aa en met prachtige composities van Peter Spaepen.

LEEFTIJD: 3+

zondag 18.11.18 16:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 12,00 KA -16j: € 10,00 VVK +16j: € 11,00 VVK -16j: €  9,00 —

© 4Hoog

KAPITEIN WINOKIO

DE WINTER VAN KAPITEIN WINOKIO Kapitein Winokio, Mevrouw de Poes en de muziekmatrozen nemen je mee op hun muzikale tocht door de dikke sneeuw. Ze ontmoeten Felix de ijsbeer, zingen over dwarrelende sneeuwvlokjes en dansen samen met jouw kampioenen als pinguïns! Dimitri Leue sprenkelt als regisseur een extra warme wintergloed over de show. Heerlijke muziek, humor en ontroering beleef je samen met de zotte bende van de Kapitein… en dat in een prachtig winterdecor! Haal de slee uit de kelder, laat het rendier in je los en kom lekker meedoen! In de verte kan je de belletjes al horen rinkelen…

LEEFTIJD: 4+

zondag 02.12.18 15:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 16,50 KA -16j: € 15,50 VVK +16j: € 13,50 VVK -16j: € 11,50 —

© FrederikBeyens

SPROOKJES ENZO WIT

Uit de hemel dwarrelt sneeuw, het danst als een wolk vlinders op de wind. De sneeuw verandert de hele wereld, alles wordt… WIT! 'WIT', een streelzacht verhaal om met open mond naar te kijken, met je neus in de lucht en soms zelfs holderdebolder ondersteboven. Lichtspel, livemuziek, acrobatie, poppentheater en talloze magische voorwerpen. Een interactieve theater- en circusvoorstelling voor kinderen vanaf twee jaar en volwassenen van iedere leeftijd.

LEEFTIJD: 2+

zondag 20.01.19 16:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 12,00 KA -16j: € 10,00 VVK +16j: € 11,00 VVK -16j: €  9,00 —

© Margot De Group

LAIKA

DE PASSANT Sommige mensen voelen zich overal thuis. Anderen zijn er hun hele leven naar op zoek, zwervend van hot naar her, vol verlangen naar een plek om te blijven en eindelijk thuis te komen. Maar wat is dat eigenlijk, thuis? 'De passant' is visueel, dansant en energiek theater. Een voorstelling als een partituur, bestaande uit losse noten die zich gaandeweg op elkaar afstemmen en aan het eind muziek worden.

© Kathleen Michiels

Maak er een gezellige familieavond van en schuif eerst rustig je voeten onder tafel voor een lekker pasta-buffet. Vooraf reserveren verplicht via info@cultuurcafeasse.be

LEEFTIJD: 6+

zaterdag 02.02.19 19:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 12,00 KA -16j: € 10,00 VVK +16j: € 11,00 VVK -16j: €  9,00 —

ONTBIJTFILM: CASPER EN EMMA, OP WINTERSPORT ARNE LINDTNER NÆSS

LEEFTIJD: 4+

Eerst gezellig aan het ontbijt! Een lekker ontbijtbuffet voor het hele gezin en nadien samen genieten van de film. Je zondag kan niet meer stuk!

zondag 24.02.19 10:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA / VVK: €  4,50

Casper en Emma zijn beste vrienden. Samen met Emma’s grootvader en zijn partner, Esther, gaan ze op wintervakantie. Ze leren er hun buurman Peter kennen, die goed kan skiën en blijkbaar goed is in alles. Casper wordt jaloers en stelt een plan op om Emma te tonen dat hij ook dingen goed kan.

© Casper en Emma

Ontbijt vanaf 09.00 uur. Vooraf inschrijven verplicht.

THEATER DE SPIEGEL BOKS

Een kleine ruimte. Een zoektocht naar de ander. Smachten naar intimiteit. Botsen. Exploderen. Twee personen ontdekken dat ze vastzitten in een kleine ruimte, een box. Ze raken niet meer van elkaar af. Er is verwarring, angst en onwennigheid. Stilaan groeien ze naar mekaar toe met de nodige spanningen, botsingen, strelingen en emoties. Onwennig gewoel ontaardt in gelach en aanstekelijk amusement.

MET ONTBIJT: VVK +16j: € 10,50 VVK -16j: €  8,50 —

LEEFTIJD: 1,5+

zondag 28.04.19 16:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 12,00 KA -16j: € 10,00 VVK +16j: € 11,00 VVK -16j: €  9,00 —

© Laure Anne Iserief

TOUT PETIT LICHT!

'licht!' is een voorstelling waarin het licht aan het dansen gaat. Kleine lichtjes en grote spots tollen over het podium. Het licht danst in het rond en de performers bewegen mee. Je maakt kennis met de vele nuances van licht zoals het schemerlicht van een zaklamp en het felle licht van een grote spot. Elk schijnsel brengt een andere sfeer. De voorstelling prikkelt je verbeelding. Ze zorgt voor verwondering bij jonge kinderen, en ook bij volwassenen.

© ToutPetit

'licht!' is een woordeloze danstheatervoorstelling over bewegend licht. Aan het eind van de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om zelf te experimenteren met licht.

LEEFTIJD: 3+

zondag 19.05.19 16:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 12,00 KA -16j: € 10,00 VVK +16j: € 11,00 VVK -16j: €  9,00 —


FAMILIE DE KOLONIE BIZAR

MT

/ THÉATRE DES 4 MAINS

MUZIEKTHEATER IN HET KADER VAN DE HOPDUVELFEESTEN Kijk binnen in het huis van een prettig gestoorde oma. In haar vrolijke bestaan wordt ze opgeschrikt door een soort klusjesman, die allerlei ‘reparaties’ komt uitvoeren. Hij opent kasten, sleutelt aan stopcontacten en vindt steeds iets wat hem compleet verrast. Zij is soms geamuseerd, soms gegeneerd, soms verstoord en soms compleet gestoord door wat hij allemaal uitvoert. 'BiZAR' is een speelse en muzikale voorstelling, vol auditieve en visuele verrassingen. Een absurde en woordeloze choreografie waarin herkenbaarheid en Belgisch objectensurrealisme samen een walsje dansen.

LEEFTIJD: 4+ zondag 02.09.18 16:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 12,00 KA -16j: € 10,00 VVK +16j: € 11,00 VVK -16j: €  9,00 —

“Compleet geschift en maf en oh zo leuk” – Tuur Devens. Het decor ontspringt aan het wonderlijke brein van theatermaker-bricoleur Pat Van Hemelrijck, niet toevallig de Assenaar in de Kijker van de Hopduvelfeesten. Daarom verdient deze voorstelling een plaatsje in deze ‘Hopduvelige periode’! © Ger Spendel

ONTBIJTFILM: DE KLEINE PRINS MARK OSBORNE

Eerst gezellig aan het ontbijt! Een lekker ontbijtbuffet voor het hele gezin en nadien samen genieten van de film. Je zondag kan niet meer stuk! Het leven van een klein meisje van negen jaar staat helemaal in het teken van school en volwassen worden. De hele zomer zit ze te blokken achter haar bureau. Maar dan ontmoet ze een oude piloot. Hij vertelt haar over een magische ontmoeting met een kleine, wijze prins. Door de vriendschap met de oude piloot gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open en ontdekt ze dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is.

© DeKleinePrins

LEEFTIJD: 6+

zondag 21.10.18 10:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA / VVK: €  4,50 MET ONTBIJT: VVK +16j: € 10,50 VVK -16j: €  8,50 —

Ontbijt vanaf 09.00 uur. Vooraf inschrijven verplicht.

4HOOG WOESJ

IN HET KADER VAN KUNSTENDAG VOOR KINDEREN Een kleuteropera. Twee nimfen en de zee. Muziek en zang en zand. Het raakt je recht in het hart Een must-see voor jong en oud Twee operazangeressen dobberen in een muzikale wereld vol noten, koren en sferen. Al wat je ziet klinkt. Alles is muziek, zelfs eb en vloed. In een regie van Frans Van der Aa en met prachtige composities van Peter Spaepen.

LEEFTIJD: 3+

zondag 18.11.18 16:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 12,00 KA -16j: € 10,00 VVK +16j: € 11,00 VVK -16j: €  9,00 —

© 4Hoog

KAPITEIN WINOKIO

DE WINTER VAN KAPITEIN WINOKIO Kapitein Winokio, Mevrouw de Poes en de muziekmatrozen nemen je mee op hun muzikale tocht door de dikke sneeuw. Ze ontmoeten Felix de ijsbeer, zingen over dwarrelende sneeuwvlokjes en dansen samen met jouw kampioenen als pinguïns! Dimitri Leue sprenkelt als regisseur een extra warme wintergloed over de show. Heerlijke muziek, humor en ontroering beleef je samen met de zotte bende van de Kapitein… en dat in een prachtig winterdecor! Haal de slee uit de kelder, laat het rendier in je los en kom lekker meedoen! In de verte kan je de belletjes al horen rinkelen…

LEEFTIJD: 4+

zondag 02.12.18 15:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 16,50 KA -16j: € 15,50 VVK +16j: € 13,50 VVK -16j: € 11,50 —

© FrederikBeyens

SPROOKJES ENZO WIT

Uit de hemel dwarrelt sneeuw, het danst als een wolk vlinders op de wind. De sneeuw verandert de hele wereld, alles wordt… WIT! 'WIT', een streelzacht verhaal om met open mond naar te kijken, met je neus in de lucht en soms zelfs holderdebolder ondersteboven. Lichtspel, livemuziek, acrobatie, poppentheater en talloze magische voorwerpen. Een interactieve theater- en circusvoorstelling voor kinderen vanaf twee jaar en volwassenen van iedere leeftijd.

LEEFTIJD: 2+

zondag 20.01.19 16:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 12,00 KA -16j: € 10,00 VVK +16j: € 11,00 VVK -16j: €  9,00 —

© Margot De Group

LAIKA

DE PASSANT Sommige mensen voelen zich overal thuis. Anderen zijn er hun hele leven naar op zoek, zwervend van hot naar her, vol verlangen naar een plek om te blijven en eindelijk thuis te komen. Maar wat is dat eigenlijk, thuis? 'De passant' is visueel, dansant en energiek theater. Een voorstelling als een partituur, bestaande uit losse noten die zich gaandeweg op elkaar afstemmen en aan het eind muziek worden.

© Kathleen Michiels

Maak er een gezellige familieavond van en schuif eerst rustig je voeten onder tafel voor een lekker pasta-buffet. Vooraf reserveren verplicht via info@cultuurcafeasse.be

LEEFTIJD: 6+

zaterdag 02.02.19 19:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 12,00 KA -16j: € 10,00 VVK +16j: € 11,00 VVK -16j: €  9,00 —

ONTBIJTFILM: CASPER EN EMMA, OP WINTERSPORT ARNE LINDTNER NÆSS

LEEFTIJD: 4+

Eerst gezellig aan het ontbijt! Een lekker ontbijtbuffet voor het hele gezin en nadien samen genieten van de film. Je zondag kan niet meer stuk!

zondag 24.02.19 10:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA / VVK: €  4,50

Casper en Emma zijn beste vrienden. Samen met Emma’s grootvader en zijn partner, Esther, gaan ze op wintervakantie. Ze leren er hun buurman Peter kennen, die goed kan skiën en blijkbaar goed is in alles. Casper wordt jaloers en stelt een plan op om Emma te tonen dat hij ook dingen goed kan.

© Casper en Emma

Ontbijt vanaf 09.00 uur. Vooraf inschrijven verplicht.

THEATER DE SPIEGEL BOKS

Een kleine ruimte. Een zoektocht naar de ander. Smachten naar intimiteit. Botsen. Exploderen. Twee personen ontdekken dat ze vastzitten in een kleine ruimte, een box. Ze raken niet meer van elkaar af. Er is verwarring, angst en onwennigheid. Stilaan groeien ze naar mekaar toe met de nodige spanningen, botsingen, strelingen en emoties. Onwennig gewoel ontaardt in gelach en aanstekelijk amusement.

MET ONTBIJT: VVK +16j: € 10,50 VVK -16j: €  8,50 —

LEEFTIJD: 1,5+

zondag 28.04.19 16:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 12,00 KA -16j: € 10,00 VVK +16j: € 11,00 VVK -16j: €  9,00 —

© Laure Anne Iserief

TOUT PETIT LICHT!

'licht!' is een voorstelling waarin het licht aan het dansen gaat. Kleine lichtjes en grote spots tollen over het podium. Het licht danst in het rond en de performers bewegen mee. Je maakt kennis met de vele nuances van licht zoals het schemerlicht van een zaklamp en het felle licht van een grote spot. Elk schijnsel brengt een andere sfeer. De voorstelling prikkelt je verbeelding. Ze zorgt voor verwondering bij jonge kinderen, en ook bij volwassenen.

© ToutPetit

'licht!' is een woordeloze danstheatervoorstelling over bewegend licht. Aan het eind van de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om zelf te experimenteren met licht.

LEEFTIJD: 3+

zondag 19.05.19 16:00 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — KA +16j: € 12,00 KA -16j: € 10,00 VVK +16j: € 11,00 VVK -16j: €  9,00 —


VORMING VOOR KINDEREN DUO-WORKSHOP: SPAARPOTROBOT JCW

Robots zijn de toekomst! Of op z’n minst toch gewoon heel cool. Met z’n tweetjes bouw je het robotmechanisme en kleedt je het aan naar eigen smaak. Je kan zelfs een naam bedenken voor je nieuwe beste vriend. De muntstukken die je deze robot in handen geeft, eet hij op en bewaart hij in zijn lijf tot het grote moment daar is. Vergeet je kleingeld niet, om je robot meteen te testen!

LEEFTIJD: 7+

zondag 09.12.2018 09:30-12:30 — kapel Oud Gasthuis — VVK: € 20,00 per duo ouder/kind —

© JCW

DUO-WORKSHOP MOEDER/DOCHTER: OPSTEKEN ENZO KNIP ENZO

LEEFTIJD: ALLE

Een simpele paardenstaart lukt perfect… maar je hebt geen idee hoe je aan vlechten of opsteken moet beginnen?

zaterdag 12.01.2019 16:00-18:00 — loges cultuurzaal Oud Gasthuis — VVK: € 17,00 per duo mama/dochter —

In deze beginners-workshop leer je enkele trucjes die je thuis ook kan toepassen. Komt aan bod: de perfecte vlecht, invlechten en een mooi opsteekkapsel. Terwijl jij gezellig bezig bent met de haren van je dochter, kan ze zelf genieten van een lekker drankje en zichzelf bewonderen in de spiegel. ‘Win-win’ noemen we dat!

© Pixabay

Opgelet: minimum schouderlang haar is een must voor deze workshop. Meebrengen: eigen haarborstel.

DUO-WORKSHOP VADER/DOCHTER: OPSTEKEN ENZO KNIP ENZO

LEEFTIJD: ALLE

Als trotse papa moet je er allicht ook vaak voor zorgen dat je dochters proper aangekleed op school afgezet worden. Geen probleem! Maar wat doe je met dat haar…?

zaterdag 19.01.2019 16:00-18:00 — loges cultuurzaal Oud Gasthuis — VVK: € 17,00 per duo papa/dochter —

In deze workshop leer je een aantal leuke en eenvoudige kapsels (staart, vlecht en opsteekkapsel ) voor echte beginners. Met een lekker drankje erbij, wordt het een leuk papadochter moment waarbij je dochter met een mooi kapsel en een stralende glimlach de deur weer buiten wandelt.

© Pixabay

Opgelet: minimum schouderlang haar is een must voor deze workshop. Meebrengen: eigen haarborstel.

DUO-WORKSHOP: VOGELVOEDERHUISJE RLGC

LEEFTIJD: 8+

Bouw samen met je (klein)kind een vogelvoederhuisje.

zaterdag 04.05.2019 10:00-11:30 — kapel Oud Gasthuis — VVK: € 30,00 per duo ouder/kind —

Je maakt eerst de basis en versiert het daarna met verschillende natuurlijke materialen. In de zomer is dit een rustpunt voor de vogels in de tuin en in de winter kan je er broodkruimels en vogelzaadjes in leggen. We werken samen met Regionaal Landschap Groene Corrridor voor deze workshop.

© omdathetzoleukis.nl / Alja Admiraal

Voor alle vormingsactiviteiten dien je vooraf in te schrijven (tot uiterlijk 1 week voordien). Wacht niet te lang, de plaatsen zijn immers beperkt. Bij onvoldoende inschrijvingen kan een activiteit geannuleerd worden.

START TICKETVERKOOP ZATERDAG 9 JUNI OM 8 UUR WWW.CCASSE.BE

FILM VELE HEMELS JAN MATTHYS

N.A.V. START BOEKENBEURS Verfilming van de bekroonde debuutroman 'Vele hemels boven de zevende' van Griet Op De Beeck, één van de meest gelezen auteurs in ons land. Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach, groeit een knagende eenzaamheid. 

donderdag 25.10.18 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: €  5,50 VVK: €  4,50 —

Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Met o.a. Koen De Graeve, Sara De Roo en Viviane de Muynck.

© Bevrijdingsfilms vzw

Op dinsdag 4 juni is auteur Griet Op De Beeck te gast in de bib voor een auteurslezing.

HET TWEEDE GELAAT JAN VERHEYEN

Vlaamse thriller-misdaadfilm uit 2017. Gebaseerd op ‘Double Face’, het boek van Jef Geeraerts. De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft gaat door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier...

donderdag 17.01.19 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: €  5,50 VVK: €  4,50 —

In een regie van Jan Verheyen. Met o.a. Koen De Bouw, Werner Desmedt, Jurgen Denaet, Peter Thyssen, Hilde Heijnen en Gregory Timmermans. © KFD

THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL JOHN MADDEN

FILM

Enkele Britse gepensioneerden willen hun oude dag doorbrengen in het exotische en goedkope India. Ze laten zich verleiden door een flitsende advertentie van het gerestaureerde Marigold Hotel. Maar eenmaal daar, blijkt het voormalige paleis een stuk minder luxueus te zijn. De senioren besluiten er het beste van te maken en ontdekken dat je een nieuw leven en een nieuwe liefde kunt beginnen… àls je het verleden maar kunt loslaten. De film is gedraaid in Rajasthan, de exotische provincie in Noord-India. De locatie, de cast, het verhaal… allemaal heerlijk mooi.

donderdag 25.04.19 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: €  5,50 VVK: €  4,50 —

Met o.a. Judi Dench (James Bond-films) e.v.a. © Bevrijdingsfilms vzw

PR I VACY Indien je deze brochure op naam ontvangt, betekent dit dat je opgenomen bent in het databestand van CC Asse. Je gegevens blijven 3 jaar bewaard en kunnen gebruikt worden voor informatieve en promotionele acties van CC Asse. In het kader van AVG (GDPR) – privacywetgeving, geldig vanaf 25 mei 2018 – zal je om expliciete toestemming worden gevraagd om bepaalde info nog te ontvangen. Deze vraag kan bv. reeds gesteld worden bij het aankopen van tickets. De privacyverklaring van CC Asse kan je terugvinden op www.ccasse.be.


VORMING VOOR KINDEREN DUO-WORKSHOP: SPAARPOTROBOT JCW

Robots zijn de toekomst! Of op z’n minst toch gewoon heel cool. Met z’n tweetjes bouw je het robotmechanisme en kleedt je het aan naar eigen smaak. Je kan zelfs een naam bedenken voor je nieuwe beste vriend. De muntstukken die je deze robot in handen geeft, eet hij op en bewaart hij in zijn lijf tot het grote moment daar is. Vergeet je kleingeld niet, om je robot meteen te testen!

LEEFTIJD: 7+

zondag 09.12.2018 09:30-12:30 — kapel Oud Gasthuis — VVK: € 20,00 per duo ouder/kind —

© JCW

DUO-WORKSHOP MOEDER/DOCHTER: OPSTEKEN ENZO KNIP ENZO

LEEFTIJD: ALLE

Een simpele paardenstaart lukt perfect… maar je hebt geen idee hoe je aan vlechten of opsteken moet beginnen?

zaterdag 12.01.2019 16:00-18:00 — loges cultuurzaal Oud Gasthuis — VVK: € 17,00 per duo mama/dochter —

In deze beginners-workshop leer je enkele trucjes die je thuis ook kan toepassen. Komt aan bod: de perfecte vlecht, invlechten en een mooi opsteekkapsel. Terwijl jij gezellig bezig bent met de haren van je dochter, kan ze zelf genieten van een lekker drankje en zichzelf bewonderen in de spiegel. ‘Win-win’ noemen we dat!

© Pixabay

Opgelet: minimum schouderlang haar is een must voor deze workshop. Meebrengen: eigen haarborstel.

DUO-WORKSHOP VADER/DOCHTER: OPSTEKEN ENZO KNIP ENZO

LEEFTIJD: ALLE

Als trotse papa moet je er allicht ook vaak voor zorgen dat je dochters proper aangekleed op school afgezet worden. Geen probleem! Maar wat doe je met dat haar…?

zaterdag 19.01.2019 16:00-18:00 — loges cultuurzaal Oud Gasthuis — VVK: € 17,00 per duo papa/dochter —

In deze workshop leer je een aantal leuke en eenvoudige kapsels (staart, vlecht en opsteekkapsel ) voor echte beginners. Met een lekker drankje erbij, wordt het een leuk papadochter moment waarbij je dochter met een mooi kapsel en een stralende glimlach de deur weer buiten wandelt.

© Pixabay

Opgelet: minimum schouderlang haar is een must voor deze workshop. Meebrengen: eigen haarborstel.

DUO-WORKSHOP: VOGELVOEDERHUISJE RLGC

LEEFTIJD: 8+

Bouw samen met je (klein)kind een vogelvoederhuisje.

zaterdag 04.05.2019 10:00-11:30 — kapel Oud Gasthuis — VVK: € 30,00 per duo ouder/kind —

Je maakt eerst de basis en versiert het daarna met verschillende natuurlijke materialen. In de zomer is dit een rustpunt voor de vogels in de tuin en in de winter kan je er broodkruimels en vogelzaadjes in leggen. We werken samen met Regionaal Landschap Groene Corrridor voor deze workshop.

© omdathetzoleukis.nl / Alja Admiraal

Voor alle vormingsactiviteiten dien je vooraf in te schrijven (tot uiterlijk 1 week voordien). Wacht niet te lang, de plaatsen zijn immers beperkt. Bij onvoldoende inschrijvingen kan een activiteit geannuleerd worden.

START TICKETVERKOOP ZATERDAG 9 JUNI OM 8 UUR WWW.CCASSE.BE

FILM VELE HEMELS JAN MATTHYS

N.A.V. START BOEKENBEURS Verfilming van de bekroonde debuutroman 'Vele hemels boven de zevende' van Griet Op De Beeck, één van de meest gelezen auteurs in ons land. Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach, groeit een knagende eenzaamheid. 

donderdag 25.10.18 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: €  5,50 VVK: €  4,50 —

Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Met o.a. Koen De Graeve, Sara De Roo en Viviane de Muynck.

© Bevrijdingsfilms vzw

Op dinsdag 4 juni is auteur Griet Op De Beeck te gast in de bib voor een auteurslezing.

HET TWEEDE GELAAT JAN VERHEYEN

Vlaamse thriller-misdaadfilm uit 2017. Gebaseerd op ‘Double Face’, het boek van Jef Geeraerts. De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft gaat door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier...

donderdag 17.01.19 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: €  5,50 VVK: €  4,50 —

In een regie van Jan Verheyen. Met o.a. Koen De Bouw, Werner Desmedt, Jurgen Denaet, Peter Thyssen, Hilde Heijnen en Gregory Timmermans. © KFD

THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL JOHN MADDEN

FILM

Enkele Britse gepensioneerden willen hun oude dag doorbrengen in het exotische en goedkope India. Ze laten zich verleiden door een flitsende advertentie van het gerestaureerde Marigold Hotel. Maar eenmaal daar, blijkt het voormalige paleis een stuk minder luxueus te zijn. De senioren besluiten er het beste van te maken en ontdekken dat je een nieuw leven en een nieuwe liefde kunt beginnen… àls je het verleden maar kunt loslaten. De film is gedraaid in Rajasthan, de exotische provincie in Noord-India. De locatie, de cast, het verhaal… allemaal heerlijk mooi.

donderdag 25.04.19 14:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — KA: €  5,50 VVK: €  4,50 —

Met o.a. Judi Dench (James Bond-films) e.v.a. © Bevrijdingsfilms vzw

PR I VACY Indien je deze brochure op naam ontvangt, betekent dit dat je opgenomen bent in het databestand van CC Asse. Je gegevens blijven 3 jaar bewaard en kunnen gebruikt worden voor informatieve en promotionele acties van CC Asse. In het kader van AVG (GDPR) – privacywetgeving, geldig vanaf 25 mei 2018 – zal je om expliciete toestemming worden gevraagd om bepaalde info nog te ontvangen. Deze vraag kan bv. reeds gesteld worden bij het aankopen van tickets. De privacyverklaring van CC Asse kan je terugvinden op www.ccasse.be.


VORMING GEBOORTEGESCHENKJES HAKEN iHOBBY

Niets zo leuk om te geven als een zelfgemaakt cadeautje. In deze reeks van vier lessen haak je een volledig geboortepakketje; een dekentje, babymutsje, babysokjes en een speelgoedje. Tussen de lessen in, haak je thuis verder. Kennis van de basissteken is noodzakelijk. Heb je deze kennis niet en wil je toch deze workshop volgen, neem dan even contact op voor een extra lesje basissteken.

donderdag 13.09, 11.10, 08.11 en 13.12.2018 19:30 — zolder Oud Gasthuis — VVK: € 93,00 garen inbegrepen —

© iHobby

RESTJESKOKEN: SALAD TO GO EMPTY THE FRIDGE

Koop je vaak verse ingrediënten, maar gooi je door je drukke bestaan een groot deel weg? Wil jij voedselverspilling voorkomen en creatief leren koken met de inhoud van je koelkast? Tijdens deze workshop doe je dat met je meegebrachte overschotjes aangevuld met een aantal standaard ingrediënten uit de voorraadkast. Je leert creatieve restjes-recepten bereiden die je gemakkelijk aanpast aan wat jij in huis hebt. Breng je eigen restjes mee alsook een snijplank, een mesje en een paar bokalen.

vrijdag 21.09.18 19:00 — Kloosterhof, Mollem — VVK: € 22,00 —

© Jennifer Schleber

HOUTEN SPEELGOED MAKEN: POPPENBEDJE JAN KAMPERT EN BART DE BRUYN

In deze workshop trekken we naar het houtatelier van de Sint-Martinusscholen TSO-BSO. Onder begeleiding van twee leerkrachten maak je een eigen poppenbedje. Enkele vormen zijn reeds voorbereid zodat je na deze voormiddag met een afgewerkt stuk naar huis kan.

i.s.m. Sint-Martinusscholen TSO-BSO

zaterdag 20.10.18 09:00-12:00 — Sint-Martinusscholen TSO-BSO — VVK: € 45,00 —

© Airman Alexis P. Dockerty

WIJNWORKSHOP: BLIND PROEVEN VINENCO

Is de duurste wijn ook de beste? Verschillende wijnen worden gelijktijdig geschonken zodat kleur, aroma’s en smaak vergeleken kunnen worden. Je rangschikt ze nadien volgens persoonlijke voorkeur. Wat zijn de verschillen in kleur, rijping, vergisting? En hoe beïnvloedt dit de smaak … en de prijs?

zaterdag 24.11.18 20:00 — kapel Oud Gasthuis — VVK: € 18,00 —

© Pixabay

BOEKBINDEN HÉLÈNE JACOBS

Een reisdagboek, schetsboek, fotoalbum of gewoon een leuk notitieboekje... Het kan allemaal! Laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen boek. Tijdens deze workshop leert illustrator Hélène Jacobs je aan de hand van een eenvoudige binding leuke boekjes maken. Bovendien mag je haar handgemaakte stempels gebruiken om je boek te personaliseren. Als je zelf thuis nog washi-, glittertape of restjes textiel hebt liggen, breng deze dan zeker mee!

maandag 10.12.18 19:00 — kamer Geertrui Oud Gasthuis — VVK: € 18,00 —

© Hélène Jacobs

VERZORGINGSPRODUCTEN MAKEN BIJGEKRUID

Op twee avonden leer je meer over natuurlijke ingrediënten en hoe je je eigen verzorgingsproducten kan maken van producten die je misschien zomaar in je keukenkast hebt staan. Een alternatief voor de dure crèmes en lotions die we vaak aankopen en waarvan we niet weten wat er precies in zit. Op de eerste avond krijg je de basisinfo en maken we samen 1 product als voorbeeld. Op de tweede avond creëer je een product aan de hand van een eigen geschreven recept.

dinsdag 22.01 en 5.02.2019 20:00 — kamer Geertrui Oud Gasthuis — VVK: € 15,00 —

© Bijgekruid

MOCKTAILS APERO ZERO

Omdat je 1 maandje meedoet met “Tournée Minérale”, omdat je nooit alcohol drinkt, omdat het gewoon lekker is… alle redenen zijn goed om mee te doen met deze workshop rond alcoholvrije cocktails. Smaken, geuren, kleuren en heel veel passie staan centraal bij Apero Zero.

vrijdag 08.02.19 20:00 — zolder Oud Gasthuis — VVK: € 30,00 —

© AperoZero

STEMPELS MAKEN HÉLÈNE JACOBS

Met je eigen unieke stempel, kan je schriftjes personaliseren, briefpapier maken of cadeautjes opvrolijken. Hélène neemt voorbeeldjes mee, maar je eigen ontwerpjes maken kan ook natuurlijk. Met gutsen snij je de stempel uit rubber. Afhankelijk van je ontwerpkeuze kan je 1 tot 3 stempels maken.

maandag 18.03.2019 19:00 — kamer Geertrui Oud Gasthuis — VVK: € 18,00 —

© Hélène Jacobs

SUSHI

SUMO SUSHI Op algemeen verzoek, staat de sushi-workshop nog een keertje op het programma. Er worden vier verschillende technieken aangeleerd (maki, uramaki, temaki en nigiri) en deze worden telkens ook gedegusteerd. Voor de vier technieken gebruiken we verschillende ingrediënten zoals: zalm, tonijn, Japanse omelet, pikante tonijnsla, krab, komkommer, daikon, avocado, pijpajuin…

woensdag 08.05.19 19:00 — kapel Oud Gasthuis — VVK: € 50,00 —

Inbegrepen: rolmatje, roerlepel, receptboekje. © Charlotte Van Schuylenberg

VERFRAAIING FOYER CC ASSE

Op 12 januari 2013 namen we onze intrek in het gloednieuwe gebouw Cultuurzaal Oud Gasthuis. Met een prachtige foyer met heel veel licht en strakke lijnen. Omdat we geloven dat de foyer een echte ontmoetingsruimte moet zijn, hebben we het voorbije seizoen een aantal inspanningen gedaan om het hier nog aangenamer te maken. Kindvriendelijk met een luiertafel en een aantrekkelijke kinderhoek, warm met houten banken en frisgroene planten, kleur en gezellige verlichting in het Cultuurcafé. Deze opfrissing wordt in de komende maanden nog verdergezet… Zo heten we jullie heel graag 'welkom in CC Asse'.


VORMING GEBOORTEGESCHENKJES HAKEN iHOBBY

Niets zo leuk om te geven als een zelfgemaakt cadeautje. In deze reeks van vier lessen haak je een volledig geboortepakketje; een dekentje, babymutsje, babysokjes en een speelgoedje. Tussen de lessen in, haak je thuis verder. Kennis van de basissteken is noodzakelijk. Heb je deze kennis niet en wil je toch deze workshop volgen, neem dan even contact op voor een extra lesje basissteken.

donderdag 13.09, 11.10, 08.11 en 13.12.2018 19:30 — zolder Oud Gasthuis — VVK: € 93,00 garen inbegrepen —

© iHobby

RESTJESKOKEN: SALAD TO GO EMPTY THE FRIDGE

Koop je vaak verse ingrediënten, maar gooi je door je drukke bestaan een groot deel weg? Wil jij voedselverspilling voorkomen en creatief leren koken met de inhoud van je koelkast? Tijdens deze workshop doe je dat met je meegebrachte overschotjes aangevuld met een aantal standaard ingrediënten uit de voorraadkast. Je leert creatieve restjes-recepten bereiden die je gemakkelijk aanpast aan wat jij in huis hebt. Breng je eigen restjes mee alsook een snijplank, een mesje en een paar bokalen.

vrijdag 21.09.18 19:00 — Kloosterhof, Mollem — VVK: € 22,00 —

© Jennifer Schleber

HOUTEN SPEELGOED MAKEN: POPPENBEDJE JAN KAMPERT EN BART DE BRUYN

In deze workshop trekken we naar het houtatelier van de Sint-Martinusscholen TSO-BSO. Onder begeleiding van twee leerkrachten maak je een eigen poppenbedje. Enkele vormen zijn reeds voorbereid zodat je na deze voormiddag met een afgewerkt stuk naar huis kan.

i.s.m. Sint-Martinusscholen TSO-BSO

zaterdag 20.10.18 09:00-12:00 — Sint-Martinusscholen TSO-BSO — VVK: € 45,00 —

© Airman Alexis P. Dockerty

WIJNWORKSHOP: BLIND PROEVEN VINENCO

Is de duurste wijn ook de beste? Verschillende wijnen worden gelijktijdig geschonken zodat kleur, aroma’s en smaak vergeleken kunnen worden. Je rangschikt ze nadien volgens persoonlijke voorkeur. Wat zijn de verschillen in kleur, rijping, vergisting? En hoe beïnvloedt dit de smaak … en de prijs?

zaterdag 24.11.18 20:00 — kapel Oud Gasthuis — VVK: € 18,00 —

© Pixabay

BOEKBINDEN HÉLÈNE JACOBS

Een reisdagboek, schetsboek, fotoalbum of gewoon een leuk notitieboekje... Het kan allemaal! Laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen boek. Tijdens deze workshop leert illustrator Hélène Jacobs je aan de hand van een eenvoudige binding leuke boekjes maken. Bovendien mag je haar handgemaakte stempels gebruiken om je boek te personaliseren. Als je zelf thuis nog washi-, glittertape of restjes textiel hebt liggen, breng deze dan zeker mee!

maandag 10.12.18 19:00 — kamer Geertrui Oud Gasthuis — VVK: € 18,00 —

© Hélène Jacobs

VERZORGINGSPRODUCTEN MAKEN BIJGEKRUID

Op twee avonden leer je meer over natuurlijke ingrediënten en hoe je je eigen verzorgingsproducten kan maken van producten die je misschien zomaar in je keukenkast hebt staan. Een alternatief voor de dure crèmes en lotions die we vaak aankopen en waarvan we niet weten wat er precies in zit. Op de eerste avond krijg je de basisinfo en maken we samen 1 product als voorbeeld. Op de tweede avond creëer je een product aan de hand van een eigen geschreven recept.

dinsdag 22.01 en 5.02.2019 20:00 — kamer Geertrui Oud Gasthuis — VVK: € 15,00 —

© Bijgekruid

MOCKTAILS APERO ZERO

Omdat je 1 maandje meedoet met “Tournée Minérale”, omdat je nooit alcohol drinkt, omdat het gewoon lekker is… alle redenen zijn goed om mee te doen met deze workshop rond alcoholvrije cocktails. Smaken, geuren, kleuren en heel veel passie staan centraal bij Apero Zero.

vrijdag 08.02.19 20:00 — zolder Oud Gasthuis — VVK: € 30,00 —

© AperoZero

STEMPELS MAKEN HÉLÈNE JACOBS

Met je eigen unieke stempel, kan je schriftjes personaliseren, briefpapier maken of cadeautjes opvrolijken. Hélène neemt voorbeeldjes mee, maar je eigen ontwerpjes maken kan ook natuurlijk. Met gutsen snij je de stempel uit rubber. Afhankelijk van je ontwerpkeuze kan je 1 tot 3 stempels maken.

maandag 18.03.2019 19:00 — kamer Geertrui Oud Gasthuis — VVK: € 18,00 —

© Hélène Jacobs

SUSHI

SUMO SUSHI Op algemeen verzoek, staat de sushi-workshop nog een keertje op het programma. Er worden vier verschillende technieken aangeleerd (maki, uramaki, temaki en nigiri) en deze worden telkens ook gedegusteerd. Voor de vier technieken gebruiken we verschillende ingrediënten zoals: zalm, tonijn, Japanse omelet, pikante tonijnsla, krab, komkommer, daikon, avocado, pijpajuin…

woensdag 08.05.19 19:00 — kapel Oud Gasthuis — VVK: € 50,00 —

Inbegrepen: rolmatje, roerlepel, receptboekje. © Charlotte Van Schuylenberg

VERFRAAIING FOYER CC ASSE

Op 12 januari 2013 namen we onze intrek in het gloednieuwe gebouw Cultuurzaal Oud Gasthuis. Met een prachtige foyer met heel veel licht en strakke lijnen. Omdat we geloven dat de foyer een echte ontmoetingsruimte moet zijn, hebben we het voorbije seizoen een aantal inspanningen gedaan om het hier nog aangenamer te maken. Kindvriendelijk met een luiertafel en een aantrekkelijke kinderhoek, warm met houten banken en frisgroene planten, kleur en gezellige verlichting in het Cultuurcafé. Deze opfrissing wordt in de komende maanden nog verdergezet… Zo heten we jullie heel graag 'welkom in CC Asse'.


IN DE BIB PETRA DE SUTTER

(OVER)LEVEN: MIJN STRIJD ALS TRANSVROUW, ARTS EN POLITICA Tijdens deze lezing vertelt de befaamde gynaecologe over de bepalende momenten in haar leven. Ze graaft diep in haar ziel: hoe heeft ze het gevecht met zichzelf overleefd? Waar heeft ze de veerkracht gevonden om uiteindelijk de gelukkige vrouw, partner, ouder, professional en politica te worden die ze nu is?

dinsdag 13.11.2018 20:00 — polyvalente zaal Bib Asse — VVK: € 5,00 —

© Petra De Sutter

THOMAS DELAMEUILLIEURE HET NIEUWE BELGISCHE ERFRECHT

Thomas Delameillieure, advocaat, docent en o.a. verbonden aan het Instituut voor Familiaal Vermogensrecht (KULeuven), geeft toelichting bij de hervormingen van het Belgische erfrecht. De regels van het Belgisch erfrecht dateerden nog uit de tijd van Napoleon (de code civil van 1804). Na twee eeuwen was er dus wel nood aan een opfrissing. De nieuwe erfwetgeving is van kracht sinds september 2018. Erven en erfenissen, schenkingen en successieplanning is iets waar we vroeg of laat allemaal mee in contact komen.

donderdag 24.01.2019 20:00 — polyvalente zaal Bib Asse — VVK: € 5,00 —

© Rivus

ANNELIES SMOLDERS START TO SLEEP

Deze lezing helpt je op weg naar een gezonde nachtrust en een uitgerust leven. We krijgen antwoorden op de vragen: Wat is slaap? Wat is een juiste slaaptechniek? Welke misverstanden bestaan er over slaap? Annelies Smolders is coach-slaapspecialist en auteur van het boek 'Start to sleep'.

dinsdag 05.02.2019 20:00 — polyvalente zaal Bib Asse — VVK: € 5,00 —

© Annelies Smolders

CHRIS DUSAUCHOIT DE HOND ZOALS HIJ IS

Dit is een verhaal over de verbluffende oorsprong van de hond, hoe dat dier 36.000 jaar geleden langzaam gedomesticeerd raakte. Wat die oorsprong vandaag nog betekent voor de moderne hond en de moderne baas. Over hoe de hond doorheen zijn evolutie als geen ander dier leerde om op onze signalen te letten. Een verhaal over hoe slim ze wel zijn en hoe ze onder ons vel kruipen. Het is een zoektocht naar de ware aard van de hond. De lezing put uit het verschenen boek ‘Honden zoals ze echt zijn’ (Borgerhoff & Lamberigts).

donderdag 25.04.2019 20:00 — polyvalente zaal Bib Asse — VVK: € 7,00 —

© Chris Dusauchoit

MANU KEIRSE

HELPEN BIJ VERLIES EN VERDRIET Prof. Manu Keirse is dé specialist als het over rouwverwerking en de laatste levensfase gaat. Keirse gaat niet alleen in op verlies door de dood, maar besteedt ook aandacht aan andere verliessituaties, zoals verlies van je gezondheid of je werk. Met talloze concrete tips voor de rouwende én zijn omgeving.

Kom ook op vrijdag 26.05 in het CC naar de voorstelling ‘Vuur’; het relaas van de brand in Heusden-Zolder en hoe de nabestaanden deze ramp een plaats geven in hun leven.

dinsdag 30.04.2019 20:00 — polyvalente zaal Bib Asse — VVK: € 7,00 —

© Lannoo

GRIET OP DE BEECK AUTEURSLEZING

Ze schrijft over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over geheimen en eenzaamheid. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over machteloosheid en jezelf durven redden. Ze vertelt aan de hand van fragmenten over manieren om dit leven te overleven en scheert zo langs de thema’s van haar boeken.

Kom ook op donderdag 25.10 in het CC naar de verfilming van de bekroonde debuutroman van Griet Op De Beeck ‘Vele hemels’.

dinsdag 04.06.2019 20:00 — cultuurzaal Oud Gasthuis — VVK: € 7,00 —

© Koen Broos

TE GAST DUVELSVERZEN POËZIE EN MUZIEK

Maak nader kennis met dichteres Carmien Michels en geniet van de verzen die bekende Assenaren Lieven Annemans en Pat Van Hemelrijck duvelen. Ook de 'Lievelingen van de maan' (leerlingen woord van de Kunstenacademie) trakteren op verzen die beroeren. Een bijzondere gast valt een poëtisch eerbetoon te beurt. En tussen de verzen door speelt Cro Magnon. Gastvrouw is Dahlia Pessemiers-Benamar. © Koen Broos

zaterdag 01.09.2018 20:00 — cultuurzaal — KA: € 15,00 VVK: € 12,00 ABO +21j: € 12,00 ABO -21j: € 10,00

EZELSOOR

BOEKENKAFTDAG Breng je schoolboeken mee en kom ze bij ons kaften. Kaftpapier kopen is niet nodig, je krijgt een aantal vellen gratis en voor niets! We voorzien ook plakband, scharen, etiketten én hulp bij het kaften. Bovendien zijn er opnieuw illustratoren aanwezig die je kaft personaliseren. Je mag je ook weer verwachten aan leuke omkaderende activiteiten.

Een initiatief van dienst Sociale zaken/Integratie i.s.m. CC Asse, de Bib, Kunstenacademie August De Boeck.

woensdag 05.09.2018 13:00-17:00 — foyer cultuurzaal en Bib Zellik — GRATIS —

PIETENPALEIS

SINTERKLAASFEEST VOOR ALLE KINDEREN

LEEFTIJD: 2,5+

Zoals ieder jaar verblijven de Sint en de Zwarte Pieten een dagje in het Pietenpaleis in Asse. Daar hoort een groot kinderfeest bij natuurlijk. Een hele namiddag dansen, knutselen, tuimelen, klimmen, spelen, cadeautje kiezen… en een meet-en-greet met de Sint zelf natuurlijk! Hou onze website in het oog voor het hele programma.

woensdag 05.12.2018 13:00-17:00 — cultuurzaal Oud Gasthuis — VVK: € 3,00

Een initiatief van Buurtwerking Asse, i.s.m. CC Asse, dienst Sociale zaken/Integratie en jeugddienst.

(vanaf 15.10)

THEATER VAN A TOT Z ROMEO & JULIA

Romeo en Julia zijn verliefd. Hun families haten elkaar. Romeo kiest voor Julia. Julia kiest voor Romeo. En nu? In 2006 creëerde theatergroep Fast Forward deze productie in eenvoudig Nederlands, die nu – op verzoek van heel wat mensen – in een herwerkte versie weer op de planken wordt gebracht. Iedereen die (een beetje) Nederlands begrijpt, zal plezier beleven aan deze tijdloze voorstelling. 'Romeo & Julia' is het mooiste liefdesverhaal aller tijden.

donderdag 28.02.2019 20:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — VVK: € 6,00 —

© Theater van A tot Z

AFRIKA FILMFESTIVAL FILMVOORSTELLING

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROSA) programmeert i.s.m. het Afrika filmfestival opnieuw een Afrikaanse film in het CC. Je wordt verwend met prachtige beelden en snuift de Afrikaanse cultuur op.

Meer info via integratie@asse.be - T 02 454 19 97

TE GAST IN CC ASSE

En voorts verwelkomen we ook onder meer Musicalia, de Gildejeugd met Elke Buyle, Theatertainment, Kunstenacademie August De Boeck Asse, toneelkring Vrij & Blij, Harmonie De Gilde, Studio 100 (Piet Piraat), L'Uomo Theatrale (KA Vijverbeek), Dansstudio Sarah... Goed voor meer dan 20 gastvoorstellingen.

© Dominique Hellinckx

Uitgebreide info vind je terug in de rubriek ‘te gast’ op onze website www.ccasse.be

zaterdag 04.05.2019 19:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis —


IN DE BIB PETRA DE SUTTER

(OVER)LEVEN: MIJN STRIJD ALS TRANSVROUW, ARTS EN POLITICA Tijdens deze lezing vertelt de befaamde gynaecologe over de bepalende momenten in haar leven. Ze graaft diep in haar ziel: hoe heeft ze het gevecht met zichzelf overleefd? Waar heeft ze de veerkracht gevonden om uiteindelijk de gelukkige vrouw, partner, ouder, professional en politica te worden die ze nu is?

dinsdag 13.11.2018 20:00 — polyvalente zaal Bib Asse — VVK: € 5,00 —

© Petra De Sutter

THOMAS DELAMEUILLIEURE HET NIEUWE BELGISCHE ERFRECHT

Thomas Delameillieure, advocaat, docent en o.a. verbonden aan het Instituut voor Familiaal Vermogensrecht (KULeuven), geeft toelichting bij de hervormingen van het Belgische erfrecht. De regels van het Belgisch erfrecht dateerden nog uit de tijd van Napoleon (de code civil van 1804). Na twee eeuwen was er dus wel nood aan een opfrissing. De nieuwe erfwetgeving is van kracht sinds september 2018. Erven en erfenissen, schenkingen en successieplanning is iets waar we vroeg of laat allemaal mee in contact komen.

donderdag 24.01.2019 20:00 — polyvalente zaal Bib Asse — VVK: € 5,00 —

© Rivus

ANNELIES SMOLDERS START TO SLEEP

Deze lezing helpt je op weg naar een gezonde nachtrust en een uitgerust leven. We krijgen antwoorden op de vragen: Wat is slaap? Wat is een juiste slaaptechniek? Welke misverstanden bestaan er over slaap? Annelies Smolders is coach-slaapspecialist en auteur van het boek 'Start to sleep'.

dinsdag 05.02.2019 20:00 — polyvalente zaal Bib Asse — VVK: € 5,00 —

© Annelies Smolders

CHRIS DUSAUCHOIT DE HOND ZOALS HIJ IS

Dit is een verhaal over de verbluffende oorsprong van de hond, hoe dat dier 36.000 jaar geleden langzaam gedomesticeerd raakte. Wat die oorsprong vandaag nog betekent voor de moderne hond en de moderne baas. Over hoe de hond doorheen zijn evolutie als geen ander dier leerde om op onze signalen te letten. Een verhaal over hoe slim ze wel zijn en hoe ze onder ons vel kruipen. Het is een zoektocht naar de ware aard van de hond. De lezing put uit het verschenen boek ‘Honden zoals ze echt zijn’ (Borgerhoff & Lamberigts).

donderdag 25.04.2019 20:00 — polyvalente zaal Bib Asse — VVK: € 7,00 —

© Chris Dusauchoit

MANU KEIRSE

HELPEN BIJ VERLIES EN VERDRIET Prof. Manu Keirse is dé specialist als het over rouwverwerking en de laatste levensfase gaat. Keirse gaat niet alleen in op verlies door de dood, maar besteedt ook aandacht aan andere verliessituaties, zoals verlies van je gezondheid of je werk. Met talloze concrete tips voor de rouwende én zijn omgeving.

Kom ook op vrijdag 26.05 in het CC naar de voorstelling ‘Vuur’; het relaas van de brand in Heusden-Zolder en hoe de nabestaanden deze ramp een plaats geven in hun leven.

dinsdag 30.04.2019 20:00 — polyvalente zaal Bib Asse — VVK: € 7,00 —

© Lannoo

GRIET OP DE BEECK AUTEURSLEZING

Ze schrijft over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over geheimen en eenzaamheid. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over machteloosheid en jezelf durven redden. Ze vertelt aan de hand van fragmenten over manieren om dit leven te overleven en scheert zo langs de thema’s van haar boeken.

Kom ook op donderdag 25.10 in het CC naar de verfilming van de bekroonde debuutroman van Griet Op De Beeck ‘Vele hemels’.

dinsdag 04.06.2019 20:00 — cultuurzaal Oud Gasthuis — VVK: € 7,00 —

© Koen Broos

TE GAST DUVELSVERZEN POËZIE EN MUZIEK

Maak nader kennis met dichteres Carmien Michels en geniet van de verzen die bekende Assenaren Lieven Annemans en Pat Van Hemelrijck duvelen. Ook de 'Lievelingen van de maan' (leerlingen woord van de Kunstenacademie) trakteren op verzen die beroeren. Een bijzondere gast valt een poëtisch eerbetoon te beurt. En tussen de verzen door speelt Cro Magnon. Gastvrouw is Dahlia Pessemiers-Benamar. © Koen Broos

zaterdag 01.09.2018 20:00 — cultuurzaal — KA: € 15,00 VVK: € 12,00 ABO +21j: € 12,00 ABO -21j: € 10,00

EZELSOOR

BOEKENKAFTDAG Breng je schoolboeken mee en kom ze bij ons kaften. Kaftpapier kopen is niet nodig, je krijgt een aantal vellen gratis en voor niets! We voorzien ook plakband, scharen, etiketten én hulp bij het kaften. Bovendien zijn er opnieuw illustratoren aanwezig die je kaft personaliseren. Je mag je ook weer verwachten aan leuke omkaderende activiteiten.

Een initiatief van dienst Sociale zaken/Integratie i.s.m. CC Asse, de Bib, Kunstenacademie August De Boeck.

woensdag 05.09.2018 13:00-17:00 — foyer cultuurzaal en Bib Zellik — GRATIS —

PIETENPALEIS

SINTERKLAASFEEST VOOR ALLE KINDEREN

LEEFTIJD: 2,5+

Zoals ieder jaar verblijven de Sint en de Zwarte Pieten een dagje in het Pietenpaleis in Asse. Daar hoort een groot kinderfeest bij natuurlijk. Een hele namiddag dansen, knutselen, tuimelen, klimmen, spelen, cadeautje kiezen… en een meet-en-greet met de Sint zelf natuurlijk! Hou onze website in het oog voor het hele programma.

woensdag 05.12.2018 13:00-17:00 — cultuurzaal Oud Gasthuis — VVK: € 3,00

Een initiatief van Buurtwerking Asse, i.s.m. CC Asse, dienst Sociale zaken/Integratie en jeugddienst.

(vanaf 15.10)

THEATER VAN A TOT Z ROMEO & JULIA

Romeo en Julia zijn verliefd. Hun families haten elkaar. Romeo kiest voor Julia. Julia kiest voor Romeo. En nu? In 2006 creëerde theatergroep Fast Forward deze productie in eenvoudig Nederlands, die nu – op verzoek van heel wat mensen – in een herwerkte versie weer op de planken wordt gebracht. Iedereen die (een beetje) Nederlands begrijpt, zal plezier beleven aan deze tijdloze voorstelling. 'Romeo & Julia' is het mooiste liefdesverhaal aller tijden.

donderdag 28.02.2019 20:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis — VVK: € 6,00 —

© Theater van A tot Z

AFRIKA FILMFESTIVAL FILMVOORSTELLING

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROSA) programmeert i.s.m. het Afrika filmfestival opnieuw een Afrikaanse film in het CC. Je wordt verwend met prachtige beelden en snuift de Afrikaanse cultuur op.

Meer info via integratie@asse.be - T 02 454 19 97

TE GAST IN CC ASSE

En voorts verwelkomen we ook onder meer Musicalia, de Gildejeugd met Elke Buyle, Theatertainment, Kunstenacademie August De Boeck Asse, toneelkring Vrij & Blij, Harmonie De Gilde, Studio 100 (Piet Piraat), L'Uomo Theatrale (KA Vijverbeek), Dansstudio Sarah... Goed voor meer dan 20 gastvoorstellingen.

© Dominique Hellinckx

Uitgebreide info vind je terug in de rubriek ‘te gast’ op onze website www.ccasse.be

zaterdag 04.05.2019 19:30 — cultuurzaal Oud Gasthuis —


EXPO PAT VAN HEMELRIJCK

CENTRALE GAST HOPDUVELFEESTEN 2018 Pat Van Hemelrijck, theatermaker, regisseur, decorbouwer, beeldend kunstenaar, kortom artistieke duizendpoot is de centrale gast van de Hopduvelfeesten 2018. Tijdens deze tentoonstelling verrast hij ons met beelden, constructies, impressies uit zijn rijk verleden. Vooral de/het Alibi collectie(f) staat hierbij centraal. Laat je, net als wij, meedrijven, in de wondere wereld van Pat.

© Lander Loeckx

van 26.08.2018 tot 16.09.2018 — vernissage 26.08.2018 19:30 — foyer cultuurzaal —

Ook open op 1, 2, 8, 9, 15 en 16.09 van 14:00 tot 18:00 uur.

AUSCHWITZ IN GEDACHTENIS VZW

LEVENSVERHALEN VAN GETUIGEN IN HET OOG VAN DE STORM Deze historische tentoonstelling schetst via 43 panelen de scène waarop Europa tussen 1914 en 1945 twee totale oorlogen onderging en de vernietiging van de Europese Joden. De tentoonstelling gaat op zoek naar levensverhalen van bijzondere getuigen, wiens lot al te zeer getekend werd door de vreselijkste gebeurtenissen van de meest misdadige periode in de Europese geschiedenis.

van 21.09.2018 tot 07.10.2018 — vernissage 21.09.2018 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Stichting Auschwitz

KUNSTENACADEMIE AUGUST DE BOECK LEERLINGENBIËNNALE

De Biënnale biedt aan  de  volwassen  leerlingen  keramiek, teken- en schilderkunst  van de  Kunstenacademie August De Boeck een platform om op eigenzinnige wijze een selectie van hun werken te presenteren. Tijdens deze biënnale staat een ontmoeting met de diversiteit van persoonlijke artistieke uitdrukkingen centraal.

van 11.10.2018 tot 04.11.2018 — finissage 25.10.2018 19:30 — foyer cultuurzaal en vergadersite Oud Gasthuis

© Kunstenacademie

HEEMKRING ASCANIA – LINDA VAN DER MEEREN HET EINDE VAN DE GROOTE OORLOG

100 jaar geleden kwam er een eind aan de eerste wereldoorlog. Heemkring Ascania brengt, samen met kunstenares Linda Van der Meeren, het verdriet maar ook de blijdschap die heerste in dat bijzondere jaar in beeld. Archiefmateriaal van de heemkring wordt samen getoond met een selectie aangrijpende werken van Linda Van der Meeren. Zij maakte, geïnspireerd door het verhaal van haar grootvader, een pakkende reeks olieverfschilderijen en houtskooltekeningen over het thema ‘oorlog’.

van 08.11.2018 tot 18.11.2018 — vernissage 08.11.2018 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Linda Van der Meeren

VRIENDEN VAN DE FOTOGRAFIE GROEPSTENTOONSTELLING

De ‘Vrienden van de Fotografie’, een nog jonge fotoclub uit Asse, vergasten het publiek alweer op een heel diverse tentoonstelling met o.a. reisfoto’s, natuurfoto’s en portretten. Voor elk wat wils dus...

van 21.11.2018 tot 09.12.2018 — vernissage 21.11.2018 19:30 — foyer cultuurzaal —

BOB ROES LEEGTE

In zijn meer dan 25-jarige zoektocht naar vormen om zijn verhaal weer te geven belandt Bob bij zijn steeds weerkerende oude liefde: de schilderkunst. ‘Leegte’ is vaak ongemerkt zijn onderwerp. In de werken waar blikken worden weggeveegd, weggedraaid, ontweken, afgedekt en ontkend zit zijn kern!

van 13.12.2018 tot 20.01.2019 — vernissage 13.12.2018 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Bob Roes

N9

CHARLOTTE PEYS, CURATOR Bij de theatervoorstelling hoort ook een meereizende tentoonstelling. De geschiedenis van een Koninklijke weg, een oude dame, gedegradeerd tot tweederangs filefenomeen. Verschillende artiesten tussen Gent en Brussel maakten – parallel met de onderzoeksfase van de spelers - beeldend werk over én met de Brusselsesteenweg. Daarmee kwam de samengestelde tentoonstelling tot stand, gekaderd en gecoördineerd door kunstenares Charlotte Peys.

van 23.01.2019 tot 27.01.2019 — foyer cultuurzaal —

© Kunstenacademie

GUIDO VAN ELSEN OUTSIDER & INSIDER

De drijfveer van de schilderwerken is materie en zijn huid aftasten van uitwendig tot inwendig. Een eigenzinnige tekening van materie (kleur/ grafiek/kadering) ontstaat door de verschillende gelaagdheden. Elke gelaagdheid blijft deels zichtbaar en geeft zijn eigen dieptewerking. Alle werken zijn geschilderd met acrylverf. Sinds 1987 is Guido Van Elsen als leraar beeldende kunst verbonden aan de Kunstenacademie te Asse.

van 30.01.2019 tot 24.02.2019 — vernissage 30.01.2019 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Guido Van Elsen

WALSCHAP/HERMANS GRAFIET EN KLEURPOTLOOD

Realistische grafiet- en kleurpotlood tekeningen. Bij Hendrik staan verschillende thema's centraal, zoals o.a. dieren en etnische portretten. Bij Geert zijn naast dieren dan weer meer bekende muzikanten zijn onderwerpen. Een allereerste tentoonstelling van twee begenadigde tekenaars.

van 26.02.2019 tot 24.03.2019 — vernissage 26.02.2019 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Hendrik Hermans

MACKEN/DE WOLF/JACOBS

DRIE SCHILDERS, DRIE VERSCHILLENDE WERELDEN Elisabeth Jacobs stijl is tegelijk figuratief én abstract, waarbij wolken een belangrijke rol spelen. Monika Macken heeft een passie voor schilderen en voor schrijven. De bijna onzichtbare lettertekens op haar schilderijen zijn geheimzinnige boodschappen. Michel De Wolf tekent en schildert uitsluitend portretten, maar dan ook op zijn eigen en eigenwijze manier, met levensechte trekken en gevoelens.

van 27.03.2019 tot 21.04.2019 — vernissage 27.03.2019 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Elisabeth Jacobs

ANTOON DE RIDDER IN MEMORIAM

Antoon (1911-1996) is geboren en getogen in Krokegem. Van in zijn jeugd gepassioneerd door schilderen evolueerde zijn stijl continu. Van doek naar aquarel, van modern tot zuiver godsdienstige taferelen, naar het schilderen van landschappen. Zijn inspiratie was de natuur uit zijn omgeving. Zijn passie voor Assese landschappen zijn dan ook terug te vinden in zijn werk.

van 25.04.2019 tot 02.06.2019 — vernissage 25.04.2019 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Antoon De Ridder

KUNSTENACADEMIE AUGUST DE BOECK EINDEJAARSEXPO

We snuiven de sfeer op van het bruisende domein beeldende en audiovisuele kunsten van de academie. Kinderen, jongeren en volwassenen ontplooien hier hun artistieke dromen en experimenteren met tal van technieken en thema’s. Elke leerling grijpt deze tentoonstelling aan om een werk aan het publiek voor te stellen.

© Kunstenacademie

van 05.06.2019 tot 23.06.2019 — foyer cultuurzaal en vergadersite Oud Gasthuis —


EXPO PAT VAN HEMELRIJCK

CENTRALE GAST HOPDUVELFEESTEN 2018 Pat Van Hemelrijck, theatermaker, regisseur, decorbouwer, beeldend kunstenaar, kortom artistieke duizendpoot is de centrale gast van de Hopduvelfeesten 2018. Tijdens deze tentoonstelling verrast hij ons met beelden, constructies, impressies uit zijn rijk verleden. Vooral de/het Alibi collectie(f) staat hierbij centraal. Laat je, net als wij, meedrijven, in de wondere wereld van Pat.

© Lander Loeckx

van 26.08.2018 tot 16.09.2018 — vernissage 26.08.2018 19:30 — foyer cultuurzaal —

Ook open op 1, 2, 8, 9, 15 en 16.09 van 14:00 tot 18:00 uur.

AUSCHWITZ IN GEDACHTENIS VZW

LEVENSVERHALEN VAN GETUIGEN IN HET OOG VAN DE STORM Deze historische tentoonstelling schetst via 43 panelen de scène waarop Europa tussen 1914 en 1945 twee totale oorlogen onderging en de vernietiging van de Europese Joden. De tentoonstelling gaat op zoek naar levensverhalen van bijzondere getuigen, wiens lot al te zeer getekend werd door de vreselijkste gebeurtenissen van de meest misdadige periode in de Europese geschiedenis.

van 21.09.2018 tot 07.10.2018 — vernissage 21.09.2018 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Stichting Auschwitz

KUNSTENACADEMIE AUGUST DE BOECK LEERLINGENBIËNNALE

De Biënnale biedt aan  de  volwassen  leerlingen  keramiek, teken- en schilderkunst  van de  Kunstenacademie August De Boeck een platform om op eigenzinnige wijze een selectie van hun werken te presenteren. Tijdens deze biënnale staat een ontmoeting met de diversiteit van persoonlijke artistieke uitdrukkingen centraal.

van 11.10.2018 tot 04.11.2018 — finissage 25.10.2018 19:30 — foyer cultuurzaal en vergadersite Oud Gasthuis

© Kunstenacademie

HEEMKRING ASCANIA – LINDA VAN DER MEEREN HET EINDE VAN DE GROOTE OORLOG

100 jaar geleden kwam er een eind aan de eerste wereldoorlog. Heemkring Ascania brengt, samen met kunstenares Linda Van der Meeren, het verdriet maar ook de blijdschap die heerste in dat bijzondere jaar in beeld. Archiefmateriaal van de heemkring wordt samen getoond met een selectie aangrijpende werken van Linda Van der Meeren. Zij maakte, geïnspireerd door het verhaal van haar grootvader, een pakkende reeks olieverfschilderijen en houtskooltekeningen over het thema ‘oorlog’.

van 08.11.2018 tot 18.11.2018 — vernissage 08.11.2018 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Linda Van der Meeren

VRIENDEN VAN DE FOTOGRAFIE GROEPSTENTOONSTELLING

De ‘Vrienden van de Fotografie’, een nog jonge fotoclub uit Asse, vergasten het publiek alweer op een heel diverse tentoonstelling met o.a. reisfoto’s, natuurfoto’s en portretten. Voor elk wat wils dus...

van 21.11.2018 tot 09.12.2018 — vernissage 21.11.2018 19:30 — foyer cultuurzaal —

BOB ROES LEEGTE

In zijn meer dan 25-jarige zoektocht naar vormen om zijn verhaal weer te geven belandt Bob bij zijn steeds weerkerende oude liefde: de schilderkunst. ‘Leegte’ is vaak ongemerkt zijn onderwerp. In de werken waar blikken worden weggeveegd, weggedraaid, ontweken, afgedekt en ontkend zit zijn kern!

van 13.12.2018 tot 20.01.2019 — vernissage 13.12.2018 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Bob Roes

N9

CHARLOTTE PEYS, CURATOR Bij de theatervoorstelling hoort ook een meereizende tentoonstelling. De geschiedenis van een Koninklijke weg, een oude dame, gedegradeerd tot tweederangs filefenomeen. Verschillende artiesten tussen Gent en Brussel maakten – parallel met de onderzoeksfase van de spelers - beeldend werk over én met de Brusselsesteenweg. Daarmee kwam de samengestelde tentoonstelling tot stand, gekaderd en gecoördineerd door kunstenares Charlotte Peys.

van 23.01.2019 tot 27.01.2019 — foyer cultuurzaal —

© Kunstenacademie

GUIDO VAN ELSEN OUTSIDER & INSIDER

De drijfveer van de schilderwerken is materie en zijn huid aftasten van uitwendig tot inwendig. Een eigenzinnige tekening van materie (kleur/ grafiek/kadering) ontstaat door de verschillende gelaagdheden. Elke gelaagdheid blijft deels zichtbaar en geeft zijn eigen dieptewerking. Alle werken zijn geschilderd met acrylverf. Sinds 1987 is Guido Van Elsen als leraar beeldende kunst verbonden aan de Kunstenacademie te Asse.

van 30.01.2019 tot 24.02.2019 — vernissage 30.01.2019 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Guido Van Elsen

WALSCHAP/HERMANS GRAFIET EN KLEURPOTLOOD

Realistische grafiet- en kleurpotlood tekeningen. Bij Hendrik staan verschillende thema's centraal, zoals o.a. dieren en etnische portretten. Bij Geert zijn naast dieren dan weer meer bekende muzikanten zijn onderwerpen. Een allereerste tentoonstelling van twee begenadigde tekenaars.

van 26.02.2019 tot 24.03.2019 — vernissage 26.02.2019 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Hendrik Hermans

MACKEN/DE WOLF/JACOBS

DRIE SCHILDERS, DRIE VERSCHILLENDE WERELDEN Elisabeth Jacobs stijl is tegelijk figuratief én abstract, waarbij wolken een belangrijke rol spelen. Monika Macken heeft een passie voor schilderen en voor schrijven. De bijna onzichtbare lettertekens op haar schilderijen zijn geheimzinnige boodschappen. Michel De Wolf tekent en schildert uitsluitend portretten, maar dan ook op zijn eigen en eigenwijze manier, met levensechte trekken en gevoelens.

van 27.03.2019 tot 21.04.2019 — vernissage 27.03.2019 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Elisabeth Jacobs

ANTOON DE RIDDER IN MEMORIAM

Antoon (1911-1996) is geboren en getogen in Krokegem. Van in zijn jeugd gepassioneerd door schilderen evolueerde zijn stijl continu. Van doek naar aquarel, van modern tot zuiver godsdienstige taferelen, naar het schilderen van landschappen. Zijn inspiratie was de natuur uit zijn omgeving. Zijn passie voor Assese landschappen zijn dan ook terug te vinden in zijn werk.

van 25.04.2019 tot 02.06.2019 — vernissage 25.04.2019 19:30 — foyer cultuurzaal —

© Antoon De Ridder

KUNSTENACADEMIE AUGUST DE BOECK EINDEJAARSEXPO

We snuiven de sfeer op van het bruisende domein beeldende en audiovisuele kunsten van de academie. Kinderen, jongeren en volwassenen ontplooien hier hun artistieke dromen en experimenteren met tal van technieken en thema’s. Elke leerling grijpt deze tentoonstelling aan om een werk aan het publiek voor te stellen.

© Kunstenacademie

van 05.06.2019 tot 23.06.2019 — foyer cultuurzaal en vergadersite Oud Gasthuis —


BESTEL JOUW TICKETS ONLINE TICKET-EN ABONNEMENTENVERKOOP Ook dit seizoen kan je jouw tickets voor de voorstellingen in CC Asse bestellen, betalen én afdrukken bij jou thuis. Koop via onze website www.ccasse.be het gewenst aantal tickets voor eender welke voorstelling, concert of vormingsmoment, 24 uur per dag, 7 dagen op 7. Onze ticketverkoop start op ZATERDAG 9 JUNI 2018 OM 08.00 UUR. Tickets kan je die dag op twee manieren reserveren/kopen: • 08.00 uur ’s ochtends start de online verkoop: koop jouw tickets online via onze website www.ccasse.be. Dit is veruit de snelste en makkelijkste manier. Opgelet! Je surft best met Google Chrome of Mozilla Firefox. • Van 10.00 tot 12.00 uur kan je ook tickets kopen aan de balie van CC Asse. Onze medewerkers zullen jou met plezier verwelkomen en helpen met jouw bestelling. De tickets gekocht aan de balie betaal je cash, met bancontact of met geschenkbons/cultuurcheques. Houd er echter rekening mee dat de online ticketverkoop dan reeds twee uur aan de gang is. De kans bestaat dus dat er op dat ogenblik reeds een groot aantal tickets verkocht zijn, zeker voor de populaire voorstellingen. • Telefonische bestellingen of bestellingen via e-mail zijn tijdens deze dag niet mogelijk (vanaf maandag 11 juni kan dit wel).

GEEN PC OF EMAIL?

ABONNEMENT

Een e-mailadres is noodzakelijk voor een online ticketbestelling. Maak een e-mailadres aan of schakel vrienden/ familie in om jouw bestelling te plaatsen.

We hebben twee abonnementsformules: +21 jaar en -21 jaar. Voor beide formules geldt dat je per aankoop minstens 5 tickets reserveert op hetzelfde ogenblik. Bv. 5 tickets voor dezelfde voorstelling of 2 tickets voor voorstelling A en 3 voor voorstelling B.

KIES ZELF JOUW ZITPLAATS Bij een voorstelling met genummerde zitplaatsen kan je zelf bepalen waar je wenst te zitten.

UITVERKOCHT Bij uitverkochte voorstellingen kan je je online op een wachtlijst registeren. Indien er reservaties worden geannuleerd, bieden we de tickets aan de mensen op de wachtlijst aan.

Abonnementen zijn niet persoonsgebonden. Neem gerust familie of vrienden mee naar een concert of voorstelling. Vul ook de naam en het e-mailadres van de andere tickethouder(s) in, zo ontvangen zij eveneens de mail met nuttige info over de voorstelling en eventuele wijzigingen.

REDUCTIE VOOR GROEPEN Groepen reserveren best via het abonnementensysteem.

NIET GEBRUIKTE TICKETS

RUILBOX Ben je op zoek naar tickets voor een uitverkochte voorstelling? Of heb je ticket(s) over? Maak dan gebruik van onze ruilbox. Op onze website vind je bij iedere voorstelling onder de knop ‘Tickets’ een knop ‘ruilbox’. Hiermee kan je heel makkelijk onderling – met andere klanten – tickets kopen, verkopen of ruilen.

Tickets van laatkomers of niet gebruikte tickets worden niet terugbetaald. Gekochte kaarten kunnen niet worden omgeruild. Je kan jouw tickets zoals hierboven vermeld wel aanbieden op de ruilbox.

LAATKOMERS Onze voorstellingen beginnen stipt. Laatkomers kunnen de toegang tot de zaal ontzegd worden.

ONLINE BETALEN Na het invullen van jouw gegevens, kan je jouw online gekochte tickets onmiddellijk betalen in een beveiligde betaalomgeving. Onze ticketprijzen omvatten alle betalingskosten. Na de betaling ontvang je de tickets in jouw mailbox (Print at Home). Eenmaal in het CC zal de unieke streepjescode op jouw ticket door één van onze vrijwilligers ingescand worden aan de toegangsdeur van onze zaal.

BETALEN MET GESCHENKBON/CULTUURCHEQUES Beschik je nog over een geschenkbon of cultuurcheques? Klik dan in het betaalscherm op ‘geschenkbonnen’. Naderhand ontvang je een bevestigingsmail van jouw reservatie. Vervolgens kom je binnen 10 werkdagen met jouw geschenkbon en/of cheques naar de balie van CC Asse, waar een baliemedewerker jouw gereserveerde tickets zal printen. Het resterende bedrag bovenop de geschenkbon/ cultuurcheques kan je aan de balie cash of met bancontact betalen.

GESCHENKBON Vanaf dit seizoen online verkrijgbaar én inwisselbaar. Hiermee kan je enkel tickets kopen voor voorstellingen georganiseerd door CC Asse. Deze geschenkbon is onbeperkt geldig.

STAPPENPLAN Op onze website kan je een stappenplan voor de online verkoop downloaden of je kan hiervan een exemplaar verkrijgen aan onze balie. In dit stappenplan wordt jou stap voor stap uitgelegd hoe je online tickets kan kopen. Zo kan je vooraf al eens een kijkje nemen op onze website en kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de startdag van de ticketverkoop.

VRAGEN? Heb je nog vragen, bel ons dan op 02 456 01 60 of kom gerust even langs. Wij helpen je graag verder.

DIVERSE TOELICHTING BIJ PROGRAMMA CC ASSE 2018–2019

Op vrijdag 1 juni geven de programmatoren van CC Asse graag een woordje uitleg bij de programmatie 2018–2019. De tekst in deze seizoensbrochure is immers beperkt en belangrijker nog: onze programmatoren zagen reeds verschillende van de voorstellingen die ze naar hier uitnodigen. Informatie uit eerste hand dus die je helpt om je keuze te maken in ons aanbod. Meer info over het programma vind je vanaf 15 mei op www.ccasse.be.

vrijdag 01.06.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — GRATIS —

VLAANDEREN FEEST 2018 DE VLAANDEREN BOVEN-BAND

NAAR AANLEIDING VAN 'VLAANDEREN FEEST!' De 'Vlaanderen Boven-band' zet op vrijdag 6 juli de Markt op z’n kop. Frontman Gene Thomas grasduint samen met zijn muzikanten in de roemrijke geschiedenis van de Nederpop, maar ook Engelstalige- en anderstalige muziek die gemaakt is in Vlaanderen komt aan bod in het repertoire. De 'Vlaanderen Boven Band' brengt met Belle Perez en Mathias Vergels (Thuis) ook twee gastartiesten mee.

vrijdag 06.07.18 20:15 — Markt, Asse — GRATIS —

© Philippe Draps

JE EIGEN VERJAARDAGSFEESTJE IN CC ASSE

Jouw verjaardagsfeestje in CC Asse, gekoppeld aan een familievoorstelling? Dat kan! Je geniet met de hele groep van een mooie voorstelling en wij voorzien pannenkoeken of een andere lekkernij, feestdecoratie en knutselmateriaal. Vanaf 5 vriendjes krijgt de jarige zijn ticket cadeau! Reserveer je tickets voor een familievoorstelling naar keuze en stuur vervolgens een mailtje naar elke@ccasse.be.

E E ST

i.s.m. Cultuurcafé.

 • FEE

EE

JE

STJ E

  •  F

tijdens familievoorstelling naar keuze — Cultuurcafé —

ST

JE •  F

© Pixabay

PRE-CONCERT DINER BASELINE

Kom je rechtstreeks van je werk naar het CC? Geen zin om te koken? Gewoon zin in iets lekkers? Of komt het water je al in de mond bij het horen van ‘paling in ‘t groen’, ‘wilde zalm van de grill’, ‘Insalata Caprese’ of 'stoverij op basis van trappist'?

RE

Bij voorstellingen/concerten waaraan we een pre concertdiner koppelen, vind je het icoontje. Wil je graag op andere dagen iets eten in de foyer, dan kan je via hetzelfde emailadres reserveren en overleggen omtrent tijdstip en aantal personen.

-CO N

Natuurlijk vergeten we de zoetebekken niet. Bij namiddag- of familievoorstellingen kan je in 'Het Cultuurcafé' terecht voor een stukje taart, pannenkoeken of heerlijke wafels.

D

•M

CERT

ET P

Combineer je bezoek aan het CC met een pre-concert diner. Per maaltijd betaal je de democratische prijs van € 15. Steeds vooraf reserveren via info@cultuurcafeasse.be.

© Dominique Hellinckx

check het aanbod op www.ccasse.be — reservatie via info@cultuurcafeasse.be —

INER


BESTEL JOUW TICKETS ONLINE TICKET-EN ABONNEMENTENVERKOOP Ook dit seizoen kan je jouw tickets voor de voorstellingen in CC Asse bestellen, betalen én afdrukken bij jou thuis. Koop via onze website www.ccasse.be het gewenst aantal tickets voor eender welke voorstelling, concert of vormingsmoment, 24 uur per dag, 7 dagen op 7. Onze ticketverkoop start op ZATERDAG 9 JUNI 2018 OM 08.00 UUR. Tickets kan je die dag op twee manieren reserveren/kopen: • 08.00 uur ’s ochtends start de online verkoop: koop jouw tickets online via onze website www.ccasse.be. Dit is veruit de snelste en makkelijkste manier. Opgelet! Je surft best met Google Chrome of Mozilla Firefox. • Van 10.00 tot 12.00 uur kan je ook tickets kopen aan de balie van CC Asse. Onze medewerkers zullen jou met plezier verwelkomen en helpen met jouw bestelling. De tickets gekocht aan de balie betaal je cash, met bancontact of met geschenkbons/cultuurcheques. Houd er echter rekening mee dat de online ticketverkoop dan reeds twee uur aan de gang is. De kans bestaat dus dat er op dat ogenblik reeds een groot aantal tickets verkocht zijn, zeker voor de populaire voorstellingen. • Telefonische bestellingen of bestellingen via e-mail zijn tijdens deze dag niet mogelijk (vanaf maandag 11 juni kan dit wel).

GEEN PC OF EMAIL?

ABONNEMENT

Een e-mailadres is noodzakelijk voor een online ticketbestelling. Maak een e-mailadres aan of schakel vrienden/ familie in om jouw bestelling te plaatsen.

We hebben twee abonnementsformules: +21 jaar en -21 jaar. Voor beide formules geldt dat je per aankoop minstens 5 tickets reserveert op hetzelfde ogenblik. Bv. 5 tickets voor dezelfde voorstelling of 2 tickets voor voorstelling A en 3 voor voorstelling B.

KIES ZELF JOUW ZITPLAATS Bij een voorstelling met genummerde zitplaatsen kan je zelf bepalen waar je wenst te zitten.

UITVERKOCHT Bij uitverkochte voorstellingen kan je je online op een wachtlijst registeren. Indien er reservaties worden geannuleerd, bieden we de tickets aan de mensen op de wachtlijst aan.

Abonnementen zijn niet persoonsgebonden. Neem gerust familie of vrienden mee naar een concert of voorstelling. Vul ook de naam en het e-mailadres van de andere tickethouder(s) in, zo ontvangen zij eveneens de mail met nuttige info over de voorstelling en eventuele wijzigingen.

REDUCTIE VOOR GROEPEN Groepen reserveren best via het abonnementensysteem.

NIET GEBRUIKTE TICKETS

RUILBOX Ben je op zoek naar tickets voor een uitverkochte voorstelling? Of heb je ticket(s) over? Maak dan gebruik van onze ruilbox. Op onze website vind je bij iedere voorstelling onder de knop ‘Tickets’ een knop ‘ruilbox’. Hiermee kan je heel makkelijk onderling – met andere klanten – tickets kopen, verkopen of ruilen.

Tickets van laatkomers of niet gebruikte tickets worden niet terugbetaald. Gekochte kaarten kunnen niet worden omgeruild. Je kan jouw tickets zoals hierboven vermeld wel aanbieden op de ruilbox.

LAATKOMERS Onze voorstellingen beginnen stipt. Laatkomers kunnen de toegang tot de zaal ontzegd worden.

ONLINE BETALEN Na het invullen van jouw gegevens, kan je jouw online gekochte tickets onmiddellijk betalen in een beveiligde betaalomgeving. Onze ticketprijzen omvatten alle betalingskosten. Na de betaling ontvang je de tickets in jouw mailbox (Print at Home). Eenmaal in het CC zal de unieke streepjescode op jouw ticket door één van onze vrijwilligers ingescand worden aan de toegangsdeur van onze zaal.

BETALEN MET GESCHENKBON/CULTUURCHEQUES Beschik je nog over een geschenkbon of cultuurcheques? Klik dan in het betaalscherm op ‘geschenkbonnen’. Naderhand ontvang je een bevestigingsmail van jouw reservatie. Vervolgens kom je binnen 10 werkdagen met jouw geschenkbon en/of cheques naar de balie van CC Asse, waar een baliemedewerker jouw gereserveerde tickets zal printen. Het resterende bedrag bovenop de geschenkbon/ cultuurcheques kan je aan de balie cash of met bancontact betalen.

GESCHENKBON Vanaf dit seizoen online verkrijgbaar én inwisselbaar. Hiermee kan je enkel tickets kopen voor voorstellingen georganiseerd door CC Asse. Deze geschenkbon is onbeperkt geldig.

STAPPENPLAN Op onze website kan je een stappenplan voor de online verkoop downloaden of je kan hiervan een exemplaar verkrijgen aan onze balie. In dit stappenplan wordt jou stap voor stap uitgelegd hoe je online tickets kan kopen. Zo kan je vooraf al eens een kijkje nemen op onze website en kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de startdag van de ticketverkoop.

VRAGEN? Heb je nog vragen, bel ons dan op 02 456 01 60 of kom gerust even langs. Wij helpen je graag verder.

DIVERSE TOELICHTING BIJ PROGRAMMA CC ASSE 2018–2019

Op vrijdag 1 juni geven de programmatoren van CC Asse graag een woordje uitleg bij de programmatie 2018–2019. De tekst in deze seizoensbrochure is immers beperkt en belangrijker nog: onze programmatoren zagen reeds verschillende van de voorstellingen die ze naar hier uitnodigen. Informatie uit eerste hand dus die je helpt om je keuze te maken in ons aanbod. Meer info over het programma vind je vanaf 15 mei op www.ccasse.be.

vrijdag 01.06.18 20:30 — Cultuurzaal Oud Gasthuis — GRATIS —

VLAANDEREN FEEST 2018 DE VLAANDEREN BOVEN-BAND

NAAR AANLEIDING VAN 'VLAANDEREN FEEST!' De 'Vlaanderen Boven-band' zet op vrijdag 6 juli de Markt op z’n kop. Frontman Gene Thomas grasduint samen met zijn muzikanten in de roemrijke geschiedenis van de Nederpop, maar ook Engelstalige- en anderstalige muziek die gemaakt is in Vlaanderen komt aan bod in het repertoire. De 'Vlaanderen Boven Band' brengt met Belle Perez en Mathias Vergels (Thuis) ook twee gastartiesten mee.

vrijdag 06.07.18 20:15 — Markt, Asse — GRATIS —

© Philippe Draps

JE EIGEN VERJAARDAGSFEESTJE IN CC ASSE

Jouw verjaardagsfeestje in CC Asse, gekoppeld aan een familievoorstelling? Dat kan! Je geniet met de hele groep van een mooie voorstelling en wij voorzien pannenkoeken of een andere lekkernij, feestdecoratie en knutselmateriaal. Vanaf 5 vriendjes krijgt de jarige zijn ticket cadeau! Reserveer je tickets voor een familievoorstelling naar keuze en stuur vervolgens een mailtje naar elke@ccasse.be.

E E ST

i.s.m. Cultuurcafé.

 • FEE

EE

JE

STJ E

  •  F

tijdens familievoorstelling naar keuze — Cultuurcafé —

ST

JE •  F

© Pixabay

PRE-CONCERT DINER BASELINE

Kom je rechtstreeks van je werk naar het CC? Geen zin om te koken? Gewoon zin in iets lekkers? Of komt het water je al in de mond bij het horen van ‘paling in ‘t groen’, ‘wilde zalm van de grill’, ‘Insalata Caprese’ of 'stoverij op basis van trappist'?

RE

Bij voorstellingen/concerten waaraan we een pre concertdiner koppelen, vind je het icoontje. Wil je graag op andere dagen iets eten in de foyer, dan kan je via hetzelfde emailadres reserveren en overleggen omtrent tijdstip en aantal personen.

-CO N

Natuurlijk vergeten we de zoetebekken niet. Bij namiddag- of familievoorstellingen kan je in 'Het Cultuurcafé' terecht voor een stukje taart, pannenkoeken of heerlijke wafels.

D

•M

CERT

ET P

Combineer je bezoek aan het CC met een pre-concert diner. Per maaltijd betaal je de democratische prijs van € 15. Steeds vooraf reserveren via info@cultuurcafeasse.be.

© Dominique Hellinckx

check het aanbod op www.ccasse.be — reservatie via info@cultuurcafeasse.be —

INER


CC ASSE

Huinegem 4 1730 Asse

02 456 01 60 info@ccasse.be

Cultuurcentrum Asse www.ccasse.be

INFO OPENINGSUREN CC ASSE

TAALPROMOTIE / TAALICONEN

ma: 08.30 di: 08.30 wo: 13.00 do: 08.30 vrij: 08.30

Ook als je niet Nederlandstalig bent, kan je deelnemen aan culturele of sportieve activiteiten in het Nederlands. Elk jaar volgen meer dan 100.000 mensen een cursus Nederlands. Vaak gaan ze op zoek naar activiteiten, cursussen en workshops in het Nederlands om zo de taal te oefenen. Daarom vind je in onze brochure opnieuw taaliconen. Aan deze iconen herken je voorstellingen en workshops waar je als anderstalige zeker naartoe kan.

tot tot tot tot tot

12.00 12.00 18.00 12.00 12.00

uur uur uur uur uur

en 13.00 tot 16.30 uur en 13.00 tot 16.30 uur en 13.00 tot 16.30 uur

½ uur voor aanvang van een voorstelling in cultuurzaal Oud Gasthuis

RINGLEIDING Het CC beschikt over een mobiel systeem dat mensen met gehoorproblemen de mogelijkheid geeft om beter te kunnen genieten van voorstellingen, concerten en voordrachten. Beschik je zelf over een geschikt hoorapparaat? Indien nodig voorzien wij een speciale koptelefoon. Wil je van dit systeem gebruik maken, neem dan zeker contact op met ons secretariaat.

ROLSTOELEN Voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders hebben wij een beperkt aantal specifieke plaatsen in de zaal. Opgelet: je kan deze niet online reserveren. Gelieve contact op te nemen met ons secretariaat voor het reserveren van deze plaatsen.

BEGELEIDERSPAS Met de begeleiderspas van de provincie Vlaams-Brabant kan je als begeleider van een persoon met een handicap gratis mee genieten van de meeste optredens (www. vlaamsbrabant.be/handicap).

OORDOPJES Het cultuurcentrum stelt oordopjes ter beschikking. Informeer ernaar aan de avondkassa.

VESTIAIRE Zowel bij eigen voorstellingen van het CC als bij activiteiten door derden is de vestiaire verplicht. Deze bevindt zich naast de ticketbalie. Tot 30 minuten na het einde van de voorstelling is de vestiaire bemand. Kom na de voorstelling eerst je jas halen alvorens je verder geniet van een drankje. Het gebruik van de vestiaire is gratis.

TOILETTEN Er zijn twee toiletblokken in de cultuurzaal: eentje op het niveau van de bib (verdieping -1) en eentje als je in de foyer de passerel oversteekt naar het andere deel van het gebouw. De toiletten bevinden zich daar op de eerste verdieping.

AUDIO- EN VIDEO-OPNAMES Het spreekt voor zich dat noch audio- noch videoopnames met smartphones, tablets of andere toestellen zijn toegelaten. Schakel jouw GSM uit bij het binnenkomen in de zaal.

CC ASSE Huinegem 4 1730 Asse T 02 456 01 60 info@ccasse.be www.ccasse.be

v.u.: Dirk Bovijn, Huinegem 4, 1730 Asse periodiciteit: jaarlijks met de steun van: gemeente Asse, provincie Vlaams-Brabant, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap afdeling volksontwikkeling en bibliotheken.

Je spreekt nog niet zo veel Nederlands. Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar durft het nog niet zo goed praten. Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig. Je spreekt en begrijpt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen. Meer info over de taaliconen op www.ccasse.be.

VRIENDEN VAN HET CC Voor het beheer van de verschillende locaties van het CC en voor, tijdens en na de voorstellingen kunnen wij rekenen op een grote groep ‘Vrienden van het CC’. Deze vrijwilligers staan in voor de ticketcontrole, bemannen de vestiaire, controleren de verscheidene zalen, zorgen voor de sleutels in de sleutelkasten en nog zoveel meer. Een toffe groep mensen waarop CC Asse steeds kan rekenen! Zin om als vrijwilliger de werking van het cultuurcentrum te versterken? Om onze drukke kalender het hoofd te bieden, zoeken we steeds vrijwilligers die aan de vestiaire en aan de ingang een handje willen toesteken. Stuur een mailtje naar info@ccasse.be.

CULTUURCAFÉ Het Cultuurcafé is open vóór, tijdens en na voorstellingen en activiteiten in het cultuurcentrum. Bij een aantal voorstellingen kan je genieten van een preconcert diner. Check het aanbod op www.ccasse.be. Je kan er ook aankloppen voor recepties, catering voor groepen, verjaardagsfeestjes, activiteiten van verenigingen en het huren van de receptieruimte Lazarus. Check de mogelijkheden op www.cultuurcafeasse.be. Vragen, reservaties en bestellingen: info@cultuurcafeasse.be.

Programmatie CC Asse 2018-2019  
Programmatie CC Asse 2018-2019  
Advertisement