Page 1


GUISSONA AL DIA BUTLLETÍ INFORMATIU - FEBRER 2013

NOTICIES El secret del pou comença a iniciar el seu camí

El passat dijous 10 de gener a les 6 de la tarda va tenir lloc l’acte de signatura del conveni entre l’Ajuntament i les guanyadores del concurs GUISSONA, HISTÒRIES DE CONTE, amb l’objectiu d’iniciar el camí d’aquest projecte. En aquest acte, presidit per l’Il·lm. Sr. Alcalde, Xavier Casoliva i la regidora de cultura, la Sra. Angelina Infante, hi van participar la guanyadora del concurs d’il·lustració, l’Agnès Pla, que ens va presentar als seus personatges i la Marga Codina, guanyadora del concurs d’adaptació de contes amb l’obra “El Secret del Pou”, per fer la maquetació del conte es compta amb la maquetadora guissonenca, Eva Guasch. El conte, que en aquesta primera edició explica la festa de l’ENRAMADA està previst que es publiqui pels volts de Sant Jordi i possiblement durant aquest any també sortirà el segon volum de la col·lecció GUISSONA, HISTÒRIES DE CONTE, atès que tant el consistori com les guanyadores estan engrescats amb el projecte.

A punt la primera fase per la instal·lació d’una torre de Telecomunicacions a Guissona Els tècnics del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya i representats de COBRA, empresa executora de l’obra, van realitzar a Guissona l’acte de replanteig per la instal·lació d’una torre de telecomunicacions a la nostra vila, durant l’any només tenen previst d’instal·lar-ne cinc o sis arreu del territori català. Aquesta torre de telecomunicacions s’ubicarà molt a prop de la Font de l’Estany, en la zona en la que hi ha actualment els dipòsits d’aigua que abasten la nostra vila. En una primera fase que s’iniciarà en breu i que es donarà per acabada en un període de tres mesos es farà la instal·lació de l’antena i l’escomesa per fer-hi arribar la línia elèctrica, d’aquesta manera s’inicia el camí per millorar el servei TDT i el servei de dades i telefonia a la nostra vila, així com als municipis de Massoteres i Torrefeta i Florejacs.


Pàgina 3

GUISSONA AL DIA

A Guissona nova alcaldessa infantil per un dia Una seixantena d'alumnes de tercer de primària de l’Escola Ramon Faus i Esteve han visitat aquest matí l’Ajuntament amb l’objectiu d’apropar aquesta institució als nens i nenes. Durant la visita, l’Alcalde, Sr. Xavier Casoliva, els ha ensenyat l’edifici municipal explicant-los què es fa en cada departament i qui se’n fa càrrec. Tots els nens i nenes s’han assegut a la cadira de l’Alcalde i posteriorment se’ls ha explicat el funcionament del procés democràtic de les eleccions municipals, simulant unes eleccions en les que s’ha escollit l’alcalde fictici i tot l’equip de govern de tercer de primària, ocupant el lloc d’Alcaldessa na Berta Codina Freixes qui, acompanyada del nou equip infantil de govern, ha respost les preguntes que li han fet els seus companys de curs.

L’Ajuntament de Guissona posa en marxa la zona blava gratuïta a la Plaça Bisbe Benlloch. El passat dijous es va retirar el parquímetre de la plaça Bisbe Benlloch, entrant així en funcionament la zona blava gratuïta. La posada en marxa d’aquesta zona permet als vehicles un estacionament màxim d’una hora i mitjà i així, d’aquesta manera es promou la mobilitat d’aparcament en aquesta plaça. Per tal de controlar l’estona d’estacionament dels vehicles, les botigues membres de l’Associació de Comerciants obsequien als seus clients, que facin una compra, amb uns discs giratoris amb els que poden indicar l’hora d’arribada. Els discs es van confeccionar al Casal de Nadal pels nens i nenes que hi van assistir. Els vehicles que no disposin del disc poden indicar en un paper l’hora d’arribada i aquesta serà la vàlida pel control que faran els vigilants municipals de la zona d’aparcament.


NOTICIES

Pàgina 4

Una imatge que reflexa una jornada castellera protagonista de la portada del llibret de la Festa Major a Guissona 2013.

Sota el títol “Enfaixant-se” la imatge de la Marta Campabadal Miró, una estudianta de 16 anys i veïna de Barcelona ha estat la guanyadora del concurs de fotografia “Festa Major 2012 a Guissona”, concurs convocat per l’Oficina de Turisme del municipi. La fotografia és una imatge de la jornada castellera de la passada Festa Major on s’hi veu la plaça en plena activitat i es pot observar els preparatius de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i Els Margeners de Guissona abans d’aixecar el castell. El premi del concurs consisteix en ser la portada del programa de Festa Major 2013 i la guanyadora també s’endu un premi en efectiu de 200 €, en un acte públic que tindrà lloc el proper dissabte, 9 de febrer a la 1 del migdia dins dels actes que es portaran a terme en el marc de la festa del Carnestoltes. El concurs va comptar amb un total de 19 fotografies presentades, la majoria d’elles de veïns i veïnes del municipi però també d’altres in drets del territori català. Des de l’Ajuntament es valora molt positivament la participació a la convocatòria així com, la qualitat de les obres. Totes les imatges restaran exposades al vestíbul de l’Ajuntament fins al proper divendres, 1 de març. L’Ajuntament i l’Oficina de Turisme de Guissona volen agrair la participació a totes aquelles persones que han donat la seva visió de la Festa Major a través d’aquestes fotografies.


GUISSONA AL DIA

Pàgina 5

Activitat del mes

TOT A PUNT PEL CARNAVAL 2013

DIVENDRES 8 17.30h ARRIBA EL REI CARNESTOLTES! Al portal de l’Àngel i acompanyat de l’animació de teatre al carrer DELL’ARTE’’ d’Alea Teatre. Una gran diva, vestida amb una faldilla gegant, en una gran estructura mòbil, es passeja acompanyada d’u ns cama lla rgs ( xanquers ). Aquests son els personatges mes coneguts de la Comèdia de l’Art. ( Pantalone, Il Dottore, Isabelle, Arlequín, Arlequina, Pierrot, Brigella, Politxinella ). Tots ells, es presentaran com una companyia de Teatre que actuarà a la nit a la Plaça Major de la Vila. Un espectacle plàstic amb música, color, humor, etc 18.30h PREGÓ DEL REI CARNESTOLTES A la plaça Major.

DISSABTE 9 11.00h INICI DEL CONCURS DE TRUITA DE PATATES Inscripcions a l’Ajuntament fins al 6 de febrer. El tast de truites per part del Jurat s’iniciarà a 2/4 d’1 del migdia, en aquest moment han d’estar acabades les Hi haurà premi a la millor truita, a la pitjor i a la més original. El jurat del concurs estarà format per un representant de cada colla participant. 11.30h CERCAVILA DE CARNAVAL AMB UNA GRAN SORPRESA! Inici des de la Plaça Bisbe Benlloch Cercavila de disfresses amb la participació dels Grallers de Margeners i els Gegants i Capgrossos de Guissona 12.30h ANIMACIÓ INFANTIL MUSICAL AMB L’ESPECTACLE DE VIATGE D’ALEA TEATRE A l’acabar l’espectacle es farà l’entrega de premis del concurs de truita de patates

truites.


Activitat del mes CARNAVAL 2013 DISSABTE 9 17.00h CONCENTRACIÓ DE COMPARSES A L’AV. DE CERVERA Inscripcions a l’Ajuntament fins al 6 de febrer 17.30h INICI DE LA RUA PELS CARRERS DE LA VILA Durant el recorregut un jurat puntuarà als participants. El premi per a totes les comparses és d’una espatlla de pernil. La segona i la tercera comparsa seran obsequiades amb un pernil. La comparsa guanyadora guanyarà una nit en un Alberg de la Xarxa d’Albergs de la Generalitat per a tots els participants. 19.00h. LA SARDINADA DE LA BRIGADA, MÚSICA DE CARNAVAL A CÀRREC D’ALEA TEATRE I ANIMACIÓ AMB LA COMPANYIA ABRIL Durant la balleruca es repartiran els premis de la rua de comparses i el REI CARNESTOLTES farà lectura del seu discurs. El premi per a totes les comparses és d’una espatlla de pernil. 20.00h. PLANTADA DEL REI CARNESTOLTES AL BALCÓ DE L’AJUNTAMENT

DIMARTS 12 18.00h CREMA DESL REI CARNESTOLTES I ARRIBADA DE LA VELLA QUARESMA Plaça Bisbe Benlloch

US HI ESPEREM A TOTS I TOTES!!!

Pàgina 6


Pàgina 7

GUISSONA AL DIA

LA MÀGIA DEL NADAL VA PASSAR PER GUISSONA

Guissona va donar el tret de sortida a les seves activitats de Nadal amb la primera Fira de

Nadal realitzada al municipi. La Fira va comptar amb una desena de parades externes que van portar productes relacionats amb la festivitat nadalenca (torrons, neules, cava, figures de pessebre, troncs de Nadal ...) a més, els comerços locals van traure al carrer un assortit dels seus millors regals. D’aquesta manera, la plaça major de Guissona i els carrers Fluvià, Bisbal i botigues, es van omplir de parades nadalenques amb un gran assortit de productes.

En el marc de la fira hi va haver cercavila amb música nadalenca, el tió dels desitjos que va fer una aparició màgica a la plaça i durant tot el dia de la Fira els nens i nenes van poder alimentar-lo amb els seus millors desitjos per aquelles dates. També hi va haver una sessió de contes nadalencs en el marc de les sales annexes a la capella del Claustre on es van recrear diferents imatges del pessebre vivent. Durant aquell dia, els nens i nenes van poder gaudir de la visita de la “Grangeta del pagès” una reproducció dels estables d’animals de granja.


Pàgina 8

EL NADAL AMB IMATGES


Pàgina 9

GUISSONA AL DIA


Pàgina 10

EL NADAL AMB IMATGES


Pàgina 11

GUISSONA AL DIA El passat dissabte 5 de gener Ses Majestats els Reis Mags d'Orient fer la seva arribada a la vila de Guissona. Enguany, arquesta va CAVALCADA DE REIS van ser especialment màgica i espectacular. Aquestes línies van adreçades a totes les persones i associacions que van fer possible un moment tant entranyable. Als joves de quart d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat, al Centre Excursionista, a l'equip de vestuari i maquillatge, a l'AEiG Bella Iesso i al conjunt de voluntaris que posen cotxes, carretes i el que convingui per fer gran la nostra cavalcada. A tots, moltes gràcies!


Pàgina 12

CAVALCADA DE REIS


Pàgina 13

GUISSONA AL DIA


Pàgina 14

GUISSONA AL DIA

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS - febrer 2013

Divendres 01: “Dêlen” al Teatre de Ca l’Eril. l’Eril El pop menorquí que estàvem esperant i anhelant, a ca l’eril! Hora: 22.00h Lloc: Teatre de Ca l’Eril (plaça major, 3) Entrades: de forma anticipada (a La Formiga, també telefònicament, o a la Barberia de la plaça Major de Guissona, o sol·licitant-la via mail a través de l’adreça teatrecaleril@gmail.com ) per un preu 8 €. I també el mateix dia de l’espectacle, a taquilla, per un preu de 10 €. Organitza: Teatre de Ca l’Eril Dissabte 02: Jornada de suport vital bàsica a la ciutadania a càrrec del SEM (SISTEMA D’EMERGÈNCIES MÈDIQUES). Jornada oberta a tothom Horaris: de 10 a 14h Lloc: Sala d’Actes de l’Ajuntament de Guissona Objectiu: Donar a conèixer les maniobres de Suport Vital Bàsic a la ciutadania, proporcionant unes nocions bàsiques d’actuació. Inscripció: Entrada lliure i gratuïta. 35 places disponibles. Cal realitzar inscripció prèvia enviant un correu-e a: jornadasvb@gmail.com (fent constar: nom i cognoms, telèfon i correu de contacte). S’entregarà un certificat d’assistència. Organitza: Sistema d’Emergències Mèdiques – Generalitat de Catalunya. Departament de Salut Diumenge 03: Caminada “Descobrim la Segarra”. Caminada d’unes 4h. Visitarem el Castell de les Sitges. Sortida de la Plaça del Vell Pla, a les 8:30 h. Cal dur esmorzar. Més informació: trucant al telèfon 635987419 Organitza: Centre Excursionista Guissonenc Diumenge 03: Dia de la Gent Gran. A les 12.00h, missa i ofrena a la Verge del Claustre. Per la tarda, a les 18.30h, sessió de ball i concert amb Josep i Joan, Duo de Saxofonistes. A la mitja part, piscolabis per a tots els assistents. Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran Diumenge 03, partit de futbol GUISSONA, U.E. "A""A"- ALPICAT , AT. C. "A" Hora: 16.30h Lloc: Camp d'esports municipal Organitza: Unió Esportiva Guissona Diumenge 03: Festa de la Gent Gran. Ball en directe amenitzat per ANGELET Hora: 18.30h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran Dilluns 04: Iniciació al massatge, a càrrec de Montse Vila Hora: 20.15h Lloc: Casal Jove l’Escorxador durada: 1h Preu: gratuït Organitza: Casal Jove de Guissona


Pàgina 15

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS - febrer 2013

Divendres 8: Xerrada “Astrologia del disseny humà”, a càrrec de Quim Buil. Gratuïta. Hora: 19.00h Lloc: Casal Jove l’Escorxador Organitza: Regidoria de Joventut Diumenge 10: Ball en directe amenitzat pel conjunt CRISTAL Hora: 18.30h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran Dimarts 12: CARNESTOLTES INTERGENERACIONAL. INTERGENERACIONAL Els infants de P2 de l’Escola Mare de Déu del Roser i de la Llar d’Infants Municipal Patufet es reuniran amb la gent gran de la Fundació per celebrar junts aquesta festa. Hora: 16.30h Lloc: Fundació CAG Organitza: Pla Educatiu d’Entorn i Fundació CAG DIJOUS 14: Dins la programació de l’Aula d’Extensió Cultural de La Segarra, conferència "Ni àngels ni dimonis: periodistes i mitjans de comunicació en un context de crisi", a càrrec de la Sra. Anna Sàez, periodista. Per assistir a les conferències és obligatori estar inscrit al curs. Hora: 20.00 h. Lloc: Sala de plens de l'Ajuntament de Guissona. Preu: el preu del curs és de 20 € per persona i es pot tramitar la inscripció a l'Ajuntament de Guissona, de dilluns a divendres, de 09.00 a 14.00h i els dijous, de 16.30 a 19.00h. Organitza: Aula d'Extensió Cultural de la Segarra i el Consell Consultiu de la Gent Gran, amb la Col·laboració de l'Ajuntament de Guissona, Consell Comarcal de la Segarra, Universitat de Lleida, Biblioteca de Guissona, Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya i La Caixa. Dissabte 16: Sortida amb raquetes de neu. Lloc a determinar en funció de les condicions. Més informació: a través del telèfon 636041143 (Miquel) Organitza: Centre Excursionista Guissonenc Diumenge 17: Caminada. Primera caminada d'entrenament de la Marxa dels Castells. De Cervera a Florejacs. Aproximadament 27 km. Més informació: a través del telèfon 635987419 Organitza: Centre Excursionista Guissonenc. Diumenge 17: Gran festa de Carnaval. Xocolatada amb coca. Premis per a les millors disfresses. Hora: 18.30h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran Dimecres 20: UNGÜENTS TERAPÈUTICS a càrrec de Roser Escanilla Hora: 18.00h Lloc: Casal Jove l’Escorxador Durada: 1h30m Preu: 20€ Organitza: Regidoria de Joventut


GUISSONA AL DIA

Pàgina 16

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS febrer 2013

Divendres 22: Master class de HIP HOP, a càrrec de Mariona Riera Hora: 19.00 Lloc: Casal Jove l’Escorxador Durada: 1h 30m Preu per sessió: 15€ Organitza: Regidoria de Joventut Divendres 22: “Com descobrir la teva passió i experimentar entusiasme en cada moment”, a càrrec de Loto Vàzquez ( Ananda). Gratuït. Hora: 19.00h Lloc: Casal Jove l’Escorxador Organitza: Regidoria de Joventut Divendres 22: “Saps què és el Fracking?”. Xerrada informativa sobre la fractura hidràulica i el projecte de prospeccions d'hidrocarburs a la Segarra mitjançant la tècnica coneguda com "Fracking". Hora: 19.30h lloc: Sala de plens de l’Ajuntament Organitza: Plataforma Aturem el Fracking i Ajuntaments de Guissona i Torrefeta i Florejacs Dissabte 23: xerrada “ COOPERATIVISME EN L´AGRICULTURA ”, a càrrec de la Garbiana (Tarroja). Gratuït. Hora: 19.00h Lloc: Casal Jove l’Escorxador Organitza: Regidoria de Joventut Diumenge 24, partit de futbol GUISSONA, U.E. "A""A"- BALAGUER, C.F. "B" Hora: 16.30h Lloc: Camp d'esports municipal Organitza: Unió Esportiva Guissona Diumenge 24: Ball en directe amenitzat pel solista MARC Hora: 18.30h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran

I A MÉS EL CASAL JOVE AMB FORÇA ... Tots els dilluns, a les 19.30h, TALLER DE CANT I POESIA a càrrec d´Antonio Fajardo. Durada: 2 hores. Gratuït. Tots els dimarts, a les 19.00h, TALLER DE TEATRE INS Guissona a càrrec de Júlia Garcia. Durada: 1 hora. Gratuït. Tots els dimarts, a les 20.00h, DANSA ORIENTAL (Dansa del Ventre), a càrrec d´Èrika Bondia. Durada: 1 hora. Preu: 25€/mes Tots els dimecres, a les 20.30h, IOGA, a càrrec de Quim Buil. Durada: 1 hora. Preu mensual: 25€


Pàgina 17

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS - febrer 2013 EL CASAL JOVE AMB FORÇA ... Tots els dijous, a les 18.00h, TALLER D´EXPRESSIÓ CREATIVA a càrrec de Mercè Serra Valls. Durada: 1hora 30minuts. Preu: 30€/mes Tots els dijous, a les 19.30h, CÒMIC I CARICATURA a càrrec de Sergi Ballester d' “Ars Priscus”. Durada: 1 hora. Preu: 15€/ mes Tots els divendres, a les 17.00h, GRAFFITI I PINTURA MURAL a càrrec de Miquel Vallés. Durada: 2 hores. Preu: 30€/mes Tots els divendres, a les 19.00h, INICIACIÓ A LA INFORMÀTICA a càrrec d’ Irene Verdés. Gratuït. Cada dissabte, quinzenalment, a les 18.00h, CINEMA DE FICCIÓ I DOCUMENTAL. S´anunciarà la pel·lícula amb anterioritat a través del facebook.

El dilluns 14 de gener van començar les trobades "Espai de criança!", criança!" que se celebraran quinzenalment. L’Espai de Criança el Melic és gratuït i obert a totes les mares i els pares que vulguin compartir experiències i dubtes, trobar-se amb altres famílies i passar una bona estona junts amb els seus nadons. El Melic és un espai obert també a les embarassades i a totes les mares i famílies que vulguin donar suport tot compartint les seves experiències. Hora: de 17.00 a 19.30h Lloc: Biblioteca de Guissona Organitza: ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES DE GUISSONA. Espai Melic - Espai Espurna Cada tarda, al Casal de la Gent Gran jugada de billar. Vine a gaudir de tots els partits de copa, lliga i champions al Casal de la Gent Gran. Cada dijous, de 18.00 a 20.00h, totes les dones que vulgueu, us podreu trobar a la sala de dones “Nèvia” de la Caserna per fer ganxet, mitja, costura, ... i compartir una estona juntes. Organitza: Associació de Dones Nèvia. Els assajos de Margeners es fan a la seva seu, a la plaça del Bisbe Benlloch nº 2, segons segueix: dilluns, assajos de pilars de 20.00 a 22.00 h. i dimecres i divendres, assajos de 19.30 a 20.30 per als infants, i de 20.30 fins a les 22.30 aproximadament pels grans. Organitza: Margeners de Guissona.


Pàgina 18

GUISSONA AL DIA

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS - març 2013

Divendres 01: Xavier Tasies i el seu Fun - Tasies. Inclassificable i excèntric multi percussionista que presenta el seu primer disc en solitari. Hora: 22.00h Lloc: Teatre de Ca l’Eril (plaça major, 3) Entrades: de forma anticipada (a La Formiga, també telefònicament, o a la Barberia de la plaça Major de Guissona, o sol·licitant-la via mail a través de l’adreça teatrecaleril@gmail.com ) per un preu de 8 €. I el mateix dia de l’espectacle, a taquilla, per un preu de 10 €. Organitza: Teatre de Ca l’Eril Dissabte 02: xerrada “ LA MEDITACIÓ”, a càrrec de Quim Buil i Toni. Gratuït. Hora: 19.00h Lloc: Casal Jove l’Escorxador Organitza: Regidoria de Joventut Diumenge 03: Caminada. Segona caminada d'entrenament de la Marxa dels Castells. Castells De Florejacs a Cervera. Aproximadament 27 km Més informació: a través del telèfon 635987419 Organitza: Centre Excursionista Guissonenc Diumenge 03: partit de futbol GUISSONA, U.E. "A""A"- JUNEDA,C.F. "A" Hora: 16.30h Lloc: Camp d'esports municipal Organitza: Unió Esportiva Guissona Dijous 07: Master Class TAEKWONDO a càrrec de Mar Pueyo Hora: 19.00h Lloc: Casal Jove l’Escorxador Durada: 1h30m Preu per sessió: 15€ Organitza: Regidoria de Joventut Divendres 08: xerrada "LA SEXUALITAT A LA MADURESA", a càrrec de Pere Font, psicòleg i director de l'Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella, en motiu del DIA DE LA DONA Lloc: Sala de Plens Hora: 19.00h Organitza: Regidoria de Benestar Dissabte 09: Taller per a pares i mares “Posem“Posem-nos d’acord; gestió i resolució de conflictes”, a càrrec de Júlia Prunés. Hora: pendent Lloc: Local dels Margeners Organitza: Associació de Famílies de Guissona Diumenge 10: XIV edició de la Marxa dels Castells. Caminada. Prova puntuable per la copa Catalana de Caminades de resistència. Sortida i arribada de Cervera. Aproximadament 54 km. Inscripcions a: www.marxadelscastells.com


AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS - març 2013

Pàgina 19

Dijous 14: Dins la programació de l’Aula d’Extensió Cultural de La Segarra, conferència "Context històric del pedagog. Per assistir a les conferències és Sant Dubte d'Ivorra", a càrrec del Sr. Fermí Manteca, teòleg i pedagog obligatori estar inscrit al curs. Hora: 20.00 h. Lloc: Sala de plens de l'Ajuntament de Guissona. Preu: el preu del curs és de 20 € per persona i es pot tramitar la inscripció a l'Ajuntament de Guissona, de dilluns a divendres, de 09.00 a 14.00h i els dijous, de 16.30 a 19.00h. Organitza: Aula d'Extensió Cultural de la Segarra i el Consell Consultiu de la Gent Gran, amb la Col·laboració de l'Ajuntament de Guissona, Consell Comarcal de la Segarra, Universitat de Lleida, Biblioteca de Guissona, Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya i La Caixa. Dissabte 16: SABONS I CREMES ARTESANALS, a càrrec de Roser Escanilla Hora: 11.00h Lloc: Casal Jove l’Escorxador Durada: 2h Preu: 20€ Organitza: Regidoria de Joventut Diumenge 17, partit de futbol GUISSONA, U.E. "A""A"- AGRAMUNT C.F "A" Hora: 16.30h Lloc: Camp d'esports municipal Organitza: Unió Esportiva Guissona Dijous 21: Masterclass de RITMES LLATINS a càrrec d´Aida Santesmasses Hora: 19.00h Lloc: Casal Jove l’Escorxador durada: 1h 30min Preu per sessió: 15€ Organitza: Regidoria de Joventut Dissabte 23: Jornada Jova. Programes a part. Dissabte 23: CREACIÓ I DECORACIÓ DE GALETES a càrrec de Vanessa Castellana Hora: 11.00h Lloc: Casal Jove l’Escorxador Durada: 2h Preu: 18€/sessió Organitza: Regidoria de Joventut Dilluns 25: inici del casal de Setmana Santa. De dilluns 25 a diumenge 28: Taller de Sant Jordi. Jordi Programes a part. Informació i inscripcions: Ajuntament de Guissona Organitza: Regidoria de Cultura Diumenge 31: Pasqua. Caramelles. Diumenge 07: Caminada. Recorrerem part del circuit de la cursa de Sanaüja. Aprox. 18 km. amb forts desnivells. Sortida a les 8:30 del matí de la plaça de l’església de Sanaüja amb l’esmorzar. Més informació: a través del telèfon del Centre 635987419 Organitza: Centre Excursionista Guissonenc

Abril 2013


GUISSONA AL DIA

Pàgina 20

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS - abril 2013 DIJOUS 11: Dins la programació de l’Aula d’Extensió Cultural de La Segarra, conferència "Violència de gènere i addicció a les relacions dramàtiques", a càrrec del Sr. Ramon Colell, psicòleg. Per assistir a les conferències és obligatori estar inscrit al curs. Hora: 20.00 h. Lloc: Sala de plens de l'Ajuntament de Guissona. Preu: el preu del curs és de 20 € per persona i es pot tramitar la inscripció a l'Ajuntament de Guissona, de dilluns a divendres, de 09.00 a 14.00h i els dijous, de 16.30 a 19.00h. Programa: http://www.guissona.cat/fitxers/pdfs/cartells/aula-dextensio-cultural-dela-segarra-a-guissona-12-13 Organitza: Aula d'Extensió Cultural de la Segarra i el Consell Consultiu de la Gent Gran, amb la Col·laboració de l'Ajuntament de Guissona, Consell Comarcal de la Segarra, Universitat de Lleida, Biblioteca de Guissona, Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya i La Caixa. Diumenge 14: Caminada i Arengades. Caminada pels voltants de Guissona, que acabarà amb l’esmorzar típic a base de torrades i arengades, a la Fonteta. Més informació: a través del telèfon del Centre 635987419 (Paquita) Organitza: Centre Excursionista Guissonenc De dilluns 15 a dissabte 27: CONTEMCONTEM-HO! Busqueu les millors recomanacions de llibres als aparadors de la vila. Organitza: Pla Educatiu d’Entorn. Col·labora: Associació de Comerciants de Guissona Divendres 19: CONTACONTA-CONTES Hora: 18.00h Lloc: Biblioteca de Guissona. Organitza: Pla Educatiu d’Entorn i Biblioteca de Guissona Diumenge 21: Cursa de muntanya. VII Cursa Alta Segarra. Aquest any, com a novetat, la cursa també serà el Campionat de Catalunya per equips. Ja et pots començar a preparar! Informació i inscripcions a: www.altasegarra.ces.cat i a través del telèfon del Centre 635987419 Organitza: Centre Excursionista Guissonenc Diumenge 21, partit de futbol GUISSONA, U.E. "A""A"- TREMP, C.F. "A" Hora: 17.00h Lloc: Camp d'esports municipal. Organitza: Unió Esportiva Guissona Dimarts 23: Diada de Sant Jordi. Llibres i roses a places i carrers de la vila. Sortiu i gaudiu d’aquesta jornada! Dimarts 23: Cercavila i representació de la Llegenda de Sant Jordi per part d’alumnes de primària participants al taller de Setmana Santa. Hora: 18.00 h Lloc de sortida: Plaça del Bisbe Benlloch Organitza: Regidoria de Cultura Dijous 25: jornada de portes obertes a la Llar d'Infants Hora: de 10.00 a 11.00h Lloc: Llar d’infants. Organitza: Llar d'Infants Municipal Patufet Divendres 26: ACTE POETICOMUSICAL D’ENTREGA DE PREMIS. IX PREMI LITERARI INFANTIL I JUVENIL JORDI PÀMIAS Hora: 19.00h Lloc: Poliesportiu de l’Institut Guissona. Organitza: Regidoria de cultura i educació Dissabte 27: Presentació del llibre EN MIG DE LES COSES, guanyador del IV PREMI JORDI PÀMIAS. Diumenge 28: Caminada. Sortida al delta del Llobregat. Horari i durada per determinar. Més informació: a través del telèfon del Centre 635987419 Organitza: Centre Excursionista Guissonenc


Pàgina 21

UN SERVEI A LA VOSTRA DISPOSICIÓ

ISSONA CASAL JOVE DE GU El Casal Jove de Guissona compra material nou per programar més activitats i acollir més joves. Guissona.- Fa prop d’un any que el Casal Jove de Guissona es va posar en marxa. Al llarg d’aquest any des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament es fa una valoració molt positiva de l’espai perquè tot i haver-lo utilitzat per a festes privades de diferents grups de joves, la majoria de les festes realitzades han estat de les mans dels joves del municipi, com per exemple el Carnestoltes a càrrec de la comissió de la Bakanal i la festivitat de “Halloween” a càrrec dels alumnes de l’INS Guissona. A més, el Casal Jove també ha estat punt de trobada dels joves per realitzar el Pla Local de Joventut de Guissona. En l’espai es feien trobades amb els joves per tal que ells poguessin opinar sobre les activitats que l’ajuntament treballa per al joves i, alhora, se’ls hi brindava l’oportunitat de poder opinar sobre quines actuacions volien per al seu municipi. D’aquestes sessions es van sorgir activitats com les sessions de monòlegs, els tallers de teatre, de maquillatge natural, els cursos d’informàtica, entre altres, que s’han realitzat al llarg del 2012.

De cara al 2013, es vol donar un nou impuls al Casal i es vol generar unes activitats més variades i per a diferents gustos i necessitats. A partir Del passat mes de gener, es va iniciar un extens programa d’activitats, algunes gratuïtes i d’altres amb un mínim cost, amb l’objectiu que els joves coneguin el Casal i hi realitzin activitats pensades per a ells. Alhora, es vol que els joves associen l’espai com un indret per poder passar el temps de lleure, és per aquest motiu que s’adquirirà un televisor, sofàs i tauletes, perquè els joves es sentin còmodes en l’espai. Així doncs, sota el nom d’Escorxador el casal per al joves romandrà obert els divendres i dissabtes tarda per tal que els joves gaudeixin del caps de setmana a Guissona. Gener del 2013

IMATGES D’ARXIU D’ACTIVTATS REALITZADES AL CASAL


Pàgina 22

GUISSONA AL DIA

PARLANT UNA ESTONA AMB L’IRENE VERDES Dinamitzadora Casal Jove Perquè et vas engrescar el projecte de l’Escorxador? La feina em va venir molt bé. Primer pels diners. Feia poquet que havia realitzat el curset de monitors/es de lleure i em veia capaç de portarportar-lo a la pràctica. Com t’hi sents? T’imaginaves així la feina? És fàcil treballar amb els Joves de Guissona? M'hi sento bé, sóc una persona pròxima als joves, oberta i amb moviment . Fins ben poc estava treballant amb infants, el món dels joves el veig més complicat però també pot ser gratificant! Quines edats acostumen a venir més? Noi o noies? Igual diria que són nois els que freqüentment a l'escorxador, d'uns 18 anys. Els joves s’han fet seu l’espai? Si es que no, com creus que se’l poden fer seu? Fa poquet que torna a estar actiu ... pot ser una mica, però el temps ho dirà! Se’l senten seu quan treballem amb els seus projectes i els duem a terme. D’això es tracta, seria com un intercanvi. Què és o quina és la informació que més et demanen? Ens demanen jocs per a jugar i passar l’estona ( futbolí, pingping-pong, TV..) Ara des de l’Ajuntament hi estem treballant. Aquest mes de gener s’ha engegat una agosarada agenda d’activitats. Com s’ha elaborat? Està tenint bona rebuda? Els Joves venen a preguntar sobre les activitats? D'entrada nosaltres volíem que ells proposessin activitats, però no hi ha hagut les trobades necessàries per a que pogués ser així. A partir d'aquí hem elaborat l'agenda d'activitats segons el nostre criteri i pensant que pogués agradar a diferents públics. Algunes de les activitats estan funcionant, però amb molt poca gent. El que hem pogut observar una mica és que hi ha poc entusiasme i/o motivació per part dels joves, que no és fàcil i hem de tenir paciència. Alguns joves venen a preguntar per les activitats. Però passa que si no hi ha prou gent per a que el taller es realitzi, s'acaba anul·lant. I és una llàstima.. Quines creus que són les activitats que tindran més èxit? Dansa, teatre i cinema, i pensem que les xerrades. Si no vols participar en tallers i activitats pots venir a l’Escorxador? Si, però fora de l'horari dels tallers. Els tallers son durant la setmana. A passar la estona a l'escorxador seria dins de l'horari marcat ( divendres i dissabte de 11h a 14h i de 17h a 21h). Si algú té interès a ferfer-hi alguna activitat … s’accepten propostes? S'accepten totes les propostes i nosaltres les tenim en compte. Des de la nostra part fem tot el possible per a que es duguin a terme. Ara l'escorxador està sent renovat per a que els joves si sentint bé. Ja s’està notant. Hem posat una màquina de Café, TV, sofàs( en camí), música, microones, projector ... Pensem que és important que s'hi sentint bé, un cop ells facin ús del local podrem tenir aquestes converses i programar , i fins i tot gestionar, activitats o tallers junts.


PĂ gina 23


GUISSONA AL DIA


GUISSONA SOLIDARIA!!!

Pàgina 25

Guissona recapta 9984,73€ 9984,73€ per la Marató, record de recaptació al municipi. Guissona.- Un any més Guissona es va bolcar amb la Marató de TV3 i enguany amb un èxit extraordinari. Després de l’obertura de la Marató amb la sortida de BTT de l’Associació Consell Local d’Esports, l’actuació dels Margeners, capgrossos, gegants, gralles i tabals i la xocolata calenta oferta per La Manduca, en directe per TV3 i de l’espectacular actuació dels Un, dos, tres, kuà en l’actualització del marcador de TV3 a les 11 del matí, es va donar el tret de sortida a la 7ena festa d’entitats coordinada pel Pla Educatiu d’Entorn. Un any més, una festa que va comptar amb la participació de gairebé totes les entitats i associacions de Guissona, més de 30, van lluir durant tot el dia amb tallers i activitats en tots els espais, inflables, actuacions per part dels nens i nenes, cursa solidària, concert a càrrec de l’Escola Municipal de Música, demostració de sevillanes … un munt d’activitats que van omplir durant tot el dia el pavelló municipal, un pavelló pel quan hi van passar més de 700 persones. La cloenda de la festa va córrer a càrrec de l’Escola de Dansa Montse Esteve, que enguany, sota el títol “Solidaritat en dansa”, va omplir el pavelló petit, un pavelló que es va emocionar en la primera actuació, en la que es va portar a l’escenari el cas de l’Anna, veïna de Guissona, i de com ella havia viscut el seu càncer, i que no va deixar de vibrar al llarg de tota l’hora d’actuacions. Destacar que aquest any s’ha elaborat un calendari solidari, pagat integrament per CLECE, l’empresa municipal de neteja. El calendari es ven per 4€ i la recaptació també es farà arribar a La Marató. En el calendari hi ha imatges de totes les entitats de Guissona i el podeu trobar a la venda a la llibreria Issauna de Guissona.


GUISSONA AL DIA

GUISSONA amb la Marat贸 de TV3!!


Pàgina 27

GUISSONA AL DIA BUTLLETÍ INFORMATIU - FEBRER 2013

Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Guissona. Pl Bisbe Benlloch 1. 25210 Guissona 973 550 005 www.guissona.cat

EQUIP DE REDACCIÓ i REALITZACIÓ: Claustre Oliveres i David Castellana. EDICIÓ: EDICIÓ: Àrea de comunicació del Consell Comarcal: Carlota Bartra. VERSIÓ DIGITAL: DIGITAL http://www.guissona.cat/ajuntament/guissona-al-dia [+] subscripció gratuïta a l’adreça a comunicacio@guissona.cat [+] envia’ns els teus suggeriments a comunicacio@guissona.cat Podeu consultar els butlletins al web de l’Ajuntament de Guissona: www.guissona.cat/ajuntament En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, sobre Protecció de Dades de Caràcter Personal, l’informem que les dades de caràcter personal utilitzades a aquesta comunicació, estan incloses a un fitxer responsabilitat del Consell Comarcal de la Segarra. Una part d’elles han estat recollides de fonts accessibles al públic en els termes establerts a l’art. 3j) de la LOPD. La finalitat d’aquest butlletí és oferir-li els nostres serveis, i informar-lo, per qualsevol mitjà de comunicació, de les nostres accions i serveis, així com gestionar qualsevol altra relació que mantingui o pugui mantenir amb nosaltres. D’acord amb les disposicions legals vigents, us fem saber que, si no voleu rebre més aquest butlletí electrònic, només cal que ens envieu un correu electrònic a l'adreça comunicacio@guissona.cat i que hi indiqueu com a assumpte: "Baixa butlletí".

Guissona al dia  

Butlleti informacio municipal

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you