Page 1

GUISSONA AL DIA


GUISSONA AL DIA BUTLLETÍ INFORMATIU - OCTUBRE 2012

NOTICIES Els nascuts al 62 rememoren el passat de Guissona

El passat dissabte, 22 de setembre i en motiu de la celebració conjunta dels cinquanta anys, els nascuts a Guissona van celebrar una entranyable festa a la plaça major, rememorant el seus records de la nostra vila. La festa va començar amb un passeig sota els porxos de la plaça major, un recorregut en el que s’hi podien trobar fotografies de persones que havien viscut a la nostra vila, uns més coneguts que els altres, però tots guissonencs i guissonenques que han format part de la nostra història. Aquest recorregut fotogràfic també es va publicar en un llibre ARA FA 50 ANYS QUAN VAM ARRIBAR A GUISSONA, un llibre que a més de les fotografies inclou un record sobre la nostra vila i sobre el pas dels anys. El llibre, homenatge al Joan de Cal Mestret, parla de la nostra vila, de l’església, de l’escola, dels carruatges, de les personalitats, el cinema, les fondes, les botigues, …

Després d’aquest passeig, records d’anuncis de la ràdio, d’anuncis del programa de la festa major, música de l’època, … tot en mans dels nascuts al 1962 ens va permetre gaudir d’una bonica i entranyable estona a la plaça major.


Pàgina 3

GUISSONA AL DIA

El consistori mostra les preocupacions dels vilatans davant la directora de Territori i Sostenibilitat La Sra. Dolors Tella Albareda, directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Lleida, acompanyada pel Sr. Joan Felis Roure, director del Servei Territorial d’Urbanisme a Lleida, han realitzat aquest dimarts al matí una visita institucional a l’Ajuntament de la nostra vila. En aquesta trobada s’han tractat temes relacionats amb l’Agència Catalana de l’Aigua, així com, la preocupació del municipi de Guissona pels elevats costos que comporta la portada d’aigua del Canal d’Urgell, fent especial incidència a les granges. D’altra banda, també s’han posat sobre la taula temes d’urbanisme, atès que aquests l’Ajuntament està en la fase final

Inauguració de l’Aula a Guissona amb més de 100 inscrits. Guissona va acollir la inauguració del curs acadèmic 2012-2013 de l’Aula d’Extensió Cultural de la Segarra. L’Aula compta enguany amb més de 100 persones inscrites. La Sala de Plens de l’Ajuntament es va omplir per tal d’assistir a la conferència inaugural sota el títol “Versos i cançons, natura i humor” a càrrec de l’actriu Lloll Bertran,acompanyada d’actors, cantants i rapsodes, com Celdoni Fonoll i Isaac Fonoll.

La inauguració va estar presidida per l'Alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, que va agrair a tots aquells que fan possible la feina que hi ha al darrera de la projecció d’una aula com a Guissona que té una acollida molt positiva. L'acte també va comptar amb la participació del president del Consell Comarcal, Adrià Marquilles, on va felicitar un any més l’èxit que té l’Aula en els municipis que es realitza, Guissona i Sant Guim. Marquilles va explicar que des del Consell Comarcal s’està treballant per tal d’acostar l’Aula en altres municipis de la comarca, com per exemple, Torà que ja ha manifestat la seva voluntat en darreres reunions realitzades amb els promotors de les aules, el Consell Consultiu de la Gent Gran de la Segarra i els grups de treball de les aules.


Pàgina 4

TOT APUNT PER LA CASTANYADA 2012

Us hi esperem a tots i totes!!!


Pàgina 5

Activitat del mes

GUISSONA AL DIA

UNA FESTA MAJOR MOLT PARTICIPATIVA

El tret destacable d’aquesta FESTA MAJOR i remarcable respecte les d’altres anys, ha estat la PARTICIPACIÓ, enguany, entitats i associacions com Els Geganters de Guissona, el Casal d’Estiu, l’Ateneu, el Grup de Teatre Els 4 Gats, els Margeners de Guissona, s’han implicat una mica més perquè la gent sortís al carrer i gaudís dels actes mimats i preparats amb molta cura.

L’ANIVERSARI DE LA TIETA I LA PRESENTACIÓ DEL NOU BALL DE GEGANTS Divendres, just abans del pregó inaugural, els Geganters de Guissona van fer l’actuació més lluïda de tota la seva història.


Pàgina 6

En motiu de la celebració dels 10 anys de la geganta Tieta. Com es va comentar en l’acte de celebració la Tieta és una geganta emblemàtica a la nostra vila, és l’alegria del poble, la tieta de tots els guissonesos! Tot i que els anys passen, conserva l’esperit jove del primer dia i, de fet, està més rejovenida que mai. La Tresina realment és una dona sense aturador, un autèntic remolí que s’apunta a tots els saraus. Ens ha acompanyat en la Fira d’entitats, al Saló Internacional del Turisme, a les Festes dels pobles que l’han convidat… Ja fa uns anys que es va fer un vestit de romana pel Mercat Romà, i l’any passat es va fer una camisa i una faixa per vestir-se de Margenera! La tieta és especialment estimada pels nens i és per això van ser ells els que li van fer tots els honors. Els nens del Casal d’estiu van preparar una corona d’aniversari per ella. Una corona gegant que li van col·locar a peu d’escenari i li van fer bufar les espelmes d’un pastís que es va repartir entre tots els nens i nenes. En aquest acte, el Roc i la Plàcida, els gegants més vells de la vila li van dedicar el seu ball. El ball de gegants és un ball de lluïment. És tasca de cada poble configurar el seu propi ball, i això el fa únic i original, ja que tenen música i coreografia propis. Ja fa un any que s’està treballant en aquest ball, i tant els grallers i tabals com els geganters, van estar assajant intensament durant dies per a que tot estigués a apunt. Per a què els gegants presentessin el millor aspecte van passar pel taller de l’Agnès Pla que els va fer una restauració superficial, afegint pedreria a les corones i col·locant un mocador a la Plàcida que va ser una aportació de la Pilar Pujol. El més delicat va estar arreglar l’estat de les perruques, un treball molt curós que ha estat realitzat per l’Angi i on destacaríem el magnífic treball de la geganta, a la que se li va fer un recollit propi d’una reina. La música del ball de gegants estat composada per Andreu Castany i fou interpretada pels Grallers i Tabals de Margeners de Guissona. La coreografia fou dissenyada per Agnès Pla. El ball consta de tres parts: La primera part dedicada a la Plàcida, la segona part dedicada al Roc i la tercera és un ball plegats. Per l’estrena en Jaume Gonzàlez fou el geganter que va fer ballar la Plàcida i el David Castellana el que va fer ballar el Roc.


GUISSONA AL DIA

Pàgina 7

LA MILLOR ACTUACIÓ DELS MARGENERS DE GUISSONA EN PLAÇA PRÒPIA Només cal reproduir el text que figura a la web dels Margeners de Guissona, per valorar la millor de les diades! www.margeners.cat I quina diada, nois! Quina diada! 4p4, 3d7xs, 4d8, 2d7, 2p5 5 anys d’aquella presentació en societat, encara vestits de blanc i amb aquells castells de 6 amb poca tècnica. Margeners de Guissona saludaven al món casteller, desconegut per la gran majoria de nosaltres i del que ara sentim molt nostre. Si ens posem a mirar enrere, crec que cap de nosaltres hagués imaginat llavors una diada com la d’enguany. Acompanyats de la Jove de Tarragona i dels Castellers del Poble Sec (moltes gràcies ambdós!) hem encarat una diada amb un gran assaig darrera. I es que Guissona es Guissona i ara encara hi ha nervis, però ho farem perquè volem ensenyar el que sabem fer. L’actuació començava amb uns 4p4 per part nostra per començar. Començàvem atacant un castell que ja hem fet diverses vegades aquesta temporada, el 3d7xs. La veritat es que primer semblava

que començaríem amb el 4d8, però es va canviar l’ordre ja a plaça. Seguint la tònica dels últims, va pujar ferm i l’última aixecada ja no sembla ser tan feixuga i patidora com havia estat. A segona ronda, vam encarar tots nerviosos i inquiets el 4d8. Sabíem que les proves a assaig havien estat molt profitoses i que el teníem treballat per tant, havia d’anar bé i s’havia de descarregar. I tal dit, tal fet. El 4 va pujar prou aturat per ser una colla que el provava per 3a vegada (i el descarregava), i tot i que durant la descarregada es va haver de treballar una mica més, no va ser com els dos de l’any passat. Es va notar la feina, i que ja no era el primer, ni el segon que fèiem, sinó el tercer! L’eufòria va anar augmentant a mesura que baixava el tronc. Els crits i neguit primer van esdevenir abraçades i algun que altre plor. Tots contents però la feina no s’acabava aquí. Tercera ronda i últim castell. La torre. Les vegades que l’havíem fet durant la temporada havia quedat carregada i ens havia deixat mal gust de boca, per tant, o que quedi en intent i la repetim, o la descarreguem! Sabíem i sabem que la torre l’hem treballat bé fins al punt que l’hem descarregat a l’assaig perquè no s’entén com això no va bé a plaça, si està estupendu! I tant que estava estupenda! La vam descarregar tot i algun moviment que ens va fer patir a tots, es va recuperar bé! Ara si que podíem dir que estàvem davant d’una altra gran diada de la nostra història! Per acabar, 2 pilars de 5 que es van descarregar sense cap problema. La celebració va seguir al local on vam sopar i on posteriorment ens va acompanyar Jaume Barri (No tenim Déu, tenim Jaume Barri!) i també alguns castellers de la Jove i alguns del Poble Sec. Esperem que torni perquè va ser genial. Canalla petita i canalla gran vam quedar encantats.


Pàgina 8

UNA FESTA MAJOR MOLT PARTICIPATIVA CAMPIONAT DE BOTIFARRA I PARTIDES RÀPIDES D’ESCACS A CÀRREC DE L’ATENEU DE GUISSONA

ELS QUATRE GATS ENS VAN PORTAR UN DIUMENGE DE TEATRE El grup de teatre ELS 4 GATS va portar l’obra AIXÒ NO ÉS VIDA a l’entranyable espai del CENTRE CATÒLIC. Una representació teatral de l’obra de T DE TEATRE, escrita per Sergi Balbel, Albert Espinosa i David Plana que va posar a sobre l’escenari una vintenta d’actors guissonencs, dirigits per en Jaume Mercadé. La fornada jove d’actors i actrius del grup de teatre els 4 gats, acompanyats d’alguns ja més veterants van divertir al públic de la sala, que va exhaurir totes les localitats de la primera representació, veient-se obligats a fer-ne una segona el dissabte, 29 de setembre, la qual també va omplir las ala de gom a gom. Els 5 protagonistes de l’obra, Anna Cosconera, Joan Grasa, Blanca Ribera, Júlia Garcia i Maria Sangés representen uns “paperassos” essent protagonistes d’aquesta mirada irònica i divertida de la vida moderna, on l’estrès, la insatisfacció, la depressió i l’obsessió per l’estètica marquen el seu dia a dia.

LA UNIÓ ESPORTIVA GUISSONA APROFITA LA FESTA MAJOR PER ESTRENAR TEMPORADA La Unió Esportiva Guissona va aprofitar el diumenge de la FESTA MAJOR per estrenar la nova temporada i la nova equipació. l'equip guissonenc, no va poder canviar la tradició de guanyar el dia de la Festa Major i el Club Futbol Organyà, s’emportà el triomf per 2 gols a 0 Cal destacar una vegada més que l’equip està format per jugadors locals i la seva aspiració es consolidar-se a la 2a. Catalana. Aprofitem per informar que s’està posant en funcionament la web del club WWW.UEGUISSONA.COM


Pàgina 9

GUISSONA AL DIA

UNA FESTA MAJOR, UNA MICA MÉS JOVE En l’edició d’enguany de la FESTA MAJOR hem volgut cuidar una mica més als joves. Durant l’any s’han fet diferents trobades amb els joves per escollir els grups de la FESTA MAJOR, tot i que la sort no ens ha acompanyat i els grups que havien demanat ja estaven sol·licitats i hem hagut d’adaptar els gustos dels joves als grups que estaven disponibles, la festa jove al pavelló ha funcionat moltíssim, hi havia força gent i sobretot, molt bon ambient.

Enguany, el divendres van tornar els correfocs, amb les FORCES DIABÒLIQUES DE SANAUJA. Els diables de Sanauja van tornar a portar aquesta cercavila pirotècnica pels carrers del nucli històric de la nostra vila.

Dissabte, una cinquantena de joves van poder gaudir de la primera gimcana jove, una gimcana molt divertida i en la que els joves van demostrar les seves habilitats i el seu sentit de l’humor. Els participants van gaudir moltíssim de la gimcana i del sopar amb el que es va acabar la festa. L’actuació dels Un, dos, tres, kuà amb un públic familiar i molt entregat, va tancar el sopar i va donar pas a les actuacions musicals de la nit.


Pàgina 10

MÉS NOTICIES ... GUISSONA COL·LOCA EL TERCER POEMA DE L’ITINERARI JORDI PÀMIAS

El passat dissabte, 8 de setembre, en motiu de la festa major, Guissona va destapar el tercer poema en ceràmica de Jordi Pàmias, situat en els carrers de la nostra vila.

Anualment, diferents poemes extrets del poemari “Itinerari Poètic de Jordi Pàmias” es plasmen en ceràmica en diferents espais de la vila, de manera que amb el temps, tot l’itinerari poètic de Jordi Pàmias estarà plasmat pels carrers de Guissona. Actualment trobem poemes a davant de la casa natal de Jordi Pàmias carrer de les Botigues -, a la plaça major i al Portal de l’Àngel.

Fou el mateix Jordi Pàmias l’encarregat de destapar el poema, acompanyat de l’Alcalde – Xavier Casoliva – i de la regidora de cultura – Angelina Infante. D’altra banda, el passat dijous, 13 de setembre es va tancar el termini de presentació d’obres a la quarta edició del premi Jordi Pàmias, enguany s’ha presentat a aquest premi una cinquantena d’obres, essent aquesta edició la que es tanca amb el major nombre d’obres presentades. L’entrega de premis es farà el proper 20 d’octubre al migdia.


Pàgina 11

GUISSONA AL DIA

L’11 DE SETEBRE 200 PERSONES VAN SORTIR CAP A BARCELONA

MARGENERS A TARRAGONA Fotografíes: Sonia Gimbert


Página 12

Agraïments Mercat Romà. VAL MÉS TARD QUE MAI: MOLTES GRÀCIES! L’Ajuntament de Guissona agraeix a tots els que han fet possible l’edició d’enguany del MERCAT ROMÀ la seva col·laboració en la festa, estem satisfets de dir que l’edició del MERCAT d’enguany ha estat la més participativa de tota la història. Gràcies a tots!!!

Agraïm als Geganters de Guissona, als Margeners de Guissona i al Parra (per cedir-nos el seu capgrós), l’empenta i les ganes que vau posar en la cercavila d’inici de la festa, el dilluns, 16 de juliol, la CELEBRATIO LUDI IESSONENSIS.

a l’Emilio i a la Glòria que es van prestar a fer-nos de Cèsar i Cleòpatra el dilluns del capvespres i a Alea Teatre, per donar-nos suport en la idea i en la posada en escena. al Josep Santesmasses, al Jaume Mercadé, a l’Àlex Ars, a la Núria Villaró, a l’Albert Gómez, a l’Èric Avellana, a la Mireia de la Rosa, a la Marta Cosconera, a la Eva Vall, a l’Aleix Gómez, a la Sara Barea, a la Mònica Ruiz, a l’Ana Mestre, a la Núria Villaró, a l’Andrea Caballero, al Dïdac Pujadas, a la Mònica Ruiz i sobretot, sobretot a la Júlia Garcia i a la Núria Cuñé per la posada en escena i representació teatral de les obres Pséudolus i Amfitrió en el marc dels capvespres a la romana i del Mercat Romà.


GUISSONA AL DIA

Pàgina 14

A la Glòria Ribera, per la magnífica veu que va posar el toc musical al dimarts dels capvespres. A l’Associació Gastronòmica la Manduca, al Restaurant Nard, al restaurant Cassolí, als Margeners de Guissona, als Bombollers de Cervera amb el cèrvol Tibau, a l’Aida Santesmasses, a la Sara Roma i a la Blanca Ribera pel magnífic sopar romà i la bonica posada en escena, al llarg de tot el sopar. Als Un, dos, tres, kuà, que ens van obsequiar amb un magnífic espectacle de percussió, cloenda dels capvespres a la Romana. A les caps de l’Agrupament Escola Bella Iesso que durant tota la setmana van dinamitzar el taller de construcció de mosaics. Als comerciants de Guissona, que un any més van presumir dels millors aparadors romans i que el dissabte van treure la seva parada i en especial, als que van aportar els seus millors productes a la degustació que es va fer al matí i a la tarda a la plaça major. Al Museu i al Patronat d’Arqueologia de Guissona que un any més han organitzat el curs d’arqueologia de Guissona, a més d’organitzar visites guiades durant tot el Mercat Romà. A la colla dels Passarells que en col·laboració amb el Centre Excursionista de Guissona van donar vida a l’espai de Capdevila amb el Campament militar.

Als Amics dels Cavalls que van passejar els seus cavalls pels nostres carrers, donant l’oportunitat als més petits de fer un petit passeig. A l’Associació de Donès Nèvia i a l’Associació Catalano-Andalusa de la Segarra que van dinamitzar els talers romans infantils a les fonts del poble. Als 4 gats que van divertir al públic que va passar per Sant Felip Neri amb una visió particular de la religiositat romana. Als Geganters de Guissona que van passejar el gegantó Bacus.


Pàgina 14

Als nens, nenes, joves i no tan joves que van gaudir de la Pista Americana. A la Cristina Monferrer que va portar la seva música a l’espai de Sant Felip Neri. Als regidors del consistori que es van brindar a participar de la desfilada del Senat de Iesso. Un altre cop a l’Emilio, aquesta vegada acompanyat de la Marta, a la colla de la Marta – o Comissió de la Bakanal – als Margeners de Guissona i a Alea Teatre, per fer lluir el seguici de la Cleòpatra. Al nou exèrcit de legionaris, que va acompanyar al Cèsar i va demostrar les seves habilitats en l’exhibició de tècniques de lluita. A la Marta Cortés, que es va brindar a explicarnos contes romans a les fonts del poble. Al Sergi Vidal, que un any més ens ha ajudat en l’elaboració del discurs de cloenda del Mercat Romà per part del Cèsar i al Cleòpatra. A l’Escola de Dansa Montse Esteve, al Toni Marsol i al Joan Codina, que ens van sorprendre amb un magnífic espectacle de cloenda del Mercat Romà Al públic, als guissonencs i guissonenques, que vau gaudir, vibrar i participar del Mercat Romà.

GRÀCIES A TOTS PER FER-HO POSSIBLE!


Pàgina 15

GUISSONA AL DIA

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS - octubre 2012 Dimecres 24: inici del la Formació en tècniques de recerca de feina Lloc: al Casal Jove de Guissona Dies: 24 d’octubre: CURRICULUM i CARTA DE PRESENTACIÓ 30 d’octubre: CANALS DE RECERCA DE FEINA – Borses de treball I 06 de novembre: CANALS DE RECERCA DE FEINA – Borses treball II Horari: de 09.15 a 11.00 hores Més informació: Servei d’orientació laboral a l’ Ajuntament de Guissona (Carme Múrcia - dimarts de 9 a 11 hores) Organitza: Consell Comarcal de la Segarra i Ajuntament de Guissona Amb el suport de: Servei d'Ocupació de Catalunya, Departament d'Empresa i Ocupació i el Fons Social Europeu de la Unió Europea Divendres, 26: conferència EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I ENERGIES RENOVABLES, UNA OPORTUNITAT D'ESTALVI. L'estalvi i l'eficiència, una necessitat - Autoconsum. En què consisteix. Marc legal - L'energia a la llar - L'energia a l'agricultura i la ramaderia - L'energia als municipis. La xerrada anirà a càrrec del Sr. Emili Loncà, director de l’Agència d’Energia de Lleida i també del Sr. David Ribalta, enginyer en temes d’energies renovables a Masanés Instal·lacions Hora: 19.00h Lloc: Sala de Plens de l’Ajuntament Organitza: Regidoria de Medi Ambient Diumenge 28, partit de futbol GUISSONA, U.E. "A""A"- L'ALBI, C.F. "A" Hora: 16.30h Lloc: Camp d'esports municipal Organitza: Unió Esportiva Guissona Diumenge 28: Inici de temporada al Casal de la Gent Gran amb actuació en directe. Gran espectacle escala HIFI amb els grups d’Hostafrancs, amb nous números i noves cançons. Hora: 19.00h Lloc: Centre Catòlic Organitza: Casal de la Gent Gran Dimarts 30: xerrada sobre bruixeria a càrrec de Jordi Bibià. Hora: 19.30h Lloc: sala polivalent de la Biblioteca de Guissona Organitza: Biblioteca de Guissona Dimecres 31: Castanyada a la llar d’infants Patufet. Representació teatral del conte de la Castanyada i tot seguit es repartiran panellets castanyes. Hora: 17.30h Lloc: Llar d’infants Organitza: Llar d'Infants Municipal Patufet Dimecres 31: La Castanyada a Guissona. Venda de castanyes amb l’AEiG Bella Iesso. A les 19.00h, representació del conte de “La Castanyera” per als més petits, i cantada de cançons de tardor. Hora: a partir de les 18.00h Lloc: Plaça Major Organitza: Agrupament Escolta Bella Iesso i Regidoria de Cultura

i


Pàgina 16

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS - novembre 2012 Durant tot el mes de novembre, i en horari de la Biblioteca, exposició de fotografies de Jordi Bonet. Lloc: Biblioteca de Guissona Organitza: Biblioteca de Guissona Dissabte 03: Venda de castanyes i concert de Gòspel amb la formació Ondara Gòspel. Hora: castanyes a partir de les 18.00h i el concert serà a les 19.45h. Lloc: Plaça Major. Organitza: Regidoria de Cultura i Agrupament Escolta Bella Iesso. Diumenge 04: Actuació de la diada dels Margeners de Guissona Hora: 12.00h Lloc: Plaça Major Organitza: Margeners de Guissona Diumenge 04: Actuació del Miquel del Roig en motiu de la Diada dels Margeners Hora: 17.30 aprox Lloc: Local dels Margeners (Centre Catòlic) Organitza: Margeners de Guissona Diumenge 4: Ball en directe amb Jordi Casellas i celebració de la castanyada amb panellets i moscatell Hora: 20.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran Dimarts 06: inici del curs d’informàtica. Iniciació a l’Informàtica i a navegar per Internet. És imprescindible que els alumnes portin el seu ordinador portàtil. Es realitzarà tots els dimarts fins el 27 de novembre. 8 hores de curs. Places limitades. Hora: de 19.00 a 21.00h Lloc: la caserna Professor: Dani Valero Preu: 20€ sòcies/25€ no sòcies Més informació i reserves: nevia25210@gmail.com Organitza: Associació de Dones Nèvia Dijous 08: tardes de cinema. Pel·lícula “EL DIARIO DE UNA PASION” Hora: 18.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran de Guissona i Comarca


Pàgina 17

GUISSONA AL DIA

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS novembre 2012 Dijous 08: Dins la programació de l’Aula d’Extensió Cultural de La Segarra, conferència "L'origen de la vida", a càrrec del Sr. Delfí Sanuy, biòleg. biòleg Per assistir a les conferències és obligatori estar inscrit al curs. Hora: 20.00 h. Lloc: Sala de plens de l'Ajuntament de Guissona. Preu: el preu del curs és de 20 € per persona i es pot tramitar la inscripció a l'Ajuntament de Guissona, de dilluns a divendres, de 09.00 a 14.00h i els dijous, de 16.30 a 19.00h. Programa: http://www.guissona.cat/fitxers/pdfs/cartells/aula-dextensio-cultural-de-la-segarraa-guissona-12-13 Organitza: Aula d'Extensió Cultural de la Segarra i el Consell Consultiu de la Gent Gran, amb la Col·laboració de l'Ajuntament de Guissona, Consell Comarcal de la Segarra, Universitat de Lleida, Biblioteca de Guissona, Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya i La Caixa. Divendres 09: Festa del Vinil al Pub l’Espill. Música en directe. Organitza: Pub l’Espill Dissabte 10: Festa del Vinil al Pub l’Espill. Hora: 12.00h, vermut de La Manduca. A partir de les 16.00h, reedició dels clàssics del vinil. Organitza: Pub l’Espill Dissabte 10: Festa de la Diada dels Margeners Activitats durant tot el dia a la Plaça Bisbe Benlloch, al local dels Margeners i a la nit, concert al pavelló Organitza: Margeners de Guissona Dissabte 10: Grepp Teatre presenta 'Criatures'.Els autors de “Criatures” són Sergi Belbel, Paco 'Criatures' Mir, Joan Ollé, David Plana i Àgata Roca. Sota la direcció de Marta Pich i Mariona Dalmases, GREPP teatre presenta a la sala teatre de ca l’ Eril de Guissona, una obra amb esquetxos on s'hi reflecteixen diverses situacions de la vida. Vivències de pares i fills, escenificades per nens i adults de GREPP teatre d'una manera entretinguda i divertida. Hora: primera sessió, 19.30h - Segona sessió, 21.30h. Lloc: Teatre de Ca l’Eril (Plaça Major, 3, Guissona) Preu: 6 euros anticipada — 8 euros a taquilla Més informació i reserves: l’entrada es pot adquirir de forma anticipada a La Formiga (Plaça Major, 3 - Guissona), també telefònicament, o a La Barberia (Plaça Major, 2 - Guissona), o sol·licitar una reserva via correu-e a través de l’adreça info@teatrecaleril.cat Organitza: Teatre de Ca l’Eril


Pàgina 18

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS - novembre 2012

Diumenge 11: sortida al Puigsacalm. Més informació: a través del telèfon del CEG 635987419. Organitza: Centre Excursionista Guissonenc Diumenge 11, partit de futbol GUISSONA, U.E. "A""A"BELLCAIRENC, C.F. "A" Hora: 16.30h Lloc: Camp d'esports municipal Organitza: Unió Esportiva Guissona Diumenge 11: Ball en directe amb Luigi Hora: 19.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran Dijous 15: tardes de cinema. Pel·lícula “LA DAMA DE HIERRO” Hora: 18.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran de Guissona i Comarca Divendres 16: Festa del Vinil al Pub l’Espill. Música en directe. Organitza: Pub l’Espill (Tarragona). Esmorzar i seguidament Dissabte 17: sortida al Gran Bufet de Cambrils (Tarragona demostració publicitària. Dinar al Gran bufet de Cambrils. (Peix i marisc). Excursió al Castell d’Escornalbou i seguidament al Museu de l’Oli. El preu inclou: l’autocar, l’esmorzar, el dinar, les entrades a les visites i un lot de Nadal per cadascú. Places limitades. Hora de sortida: 07.45h Lloc de sortida: Plaça de la Plana Preu: 35 € sòcies // 37 € no sòcies Tornada: entorn a les 18.45h per arribar cap a les 20.30h Més informació i reserves: nevia25210@gmail.com Organitza: Associació de Dones Nèvia Dissabte 17: Festa del Vinil al Pub l’Espill. Música amb DJs residents de la DISCOTECA EL SIELU de Manresa DAMIEN & DEVIL Organitza: Pub l’Espill Diumenge 18: Ball en directe amb Duo Romani Hora: 19.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran


Pàgina 19

GUISSONA AL DIA

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS - novembre 2012 Dijous 22: tardes de cinema. Pel·lícula “GUERRA DE NOVIAS” Hora: 18.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran de Guissona i Comarca Divendres 23, projecció d’una pel·lícula sobre la Violència de Gènere (programes a part), per celebrar que el 25 és el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Hora: 18.45h Lloc: Sala polivalent de la biblioteca de Guissona Més informació i reserves: nevia25210@gmail.com Organitza: Associació de Dones Nèvia Diumenge 25: caminada. caminada De la Serra de Busa a la Vall d'Ora. Més informació: a través del telèfon del CEG 635987419. Organitza: Centre Excursionista Guissonenc Diumenge 25: Ball en directe amb Duo Shela Hora: 19.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran Diumenge 25, partit de futbol GUISSONA, U.E. "A""A"- ARTESA DE SEGRE, C.E. "A" Hora: 16.30h Lloc: Camp d'esports municipal Organitza: Unió Esportiva Guissona Dijous 29: tardes de cinema. Pel·lícula “MEDIA NOCHE EN PARIS” Hora: 18.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran de Guissona i Comarca Divendres 30: Mates Mates al Teatre de Ca l'Eril. l'Eril Mates Mates proclamen a cor obert la Vida Animal. Per nosaltres Mates Mates és la constatació que les noves generacions no només saben teclejar ordenadors i Ipads, sinó que saben dir les coses ben dictes i fer música. Esbrineu-ho en directe a la sala teatre de ca l’Eril!. Enllaços: Mates Mates, El Pinsà. Hora: 22.00h Lloc: Teatre de Ca l’Eril (Plaça Major, 3, Guissona) Preu: 6 euros anticipada — 8 euros a taquilla Més informació i reserves: l’entrada es pot adquirir de forma anticipada a La Formiga (Plaça Major, 3 - Guissona), també telefònicament, o a La Barberia (Plaça Major, 2 - Guissona), o sol·licitar una reserva via correu-e a través de l’adreça info@teatrecaleril.cat


Pàgina 20

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS - desembre 2012 Durant tot el mes de desembre, i en horari de la Biblioteca, exposició d’escultura de 40 artistes de la Segarra. Lloc: Biblioteca de Guissona Organitza: Biblioteca de Guissona Diumenge 02: Ball en directe amb teclat MarcMarc-Angelet Hora: 19.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran Dilluns 03 i dimarts 04 de desembre, inauguració de l’ exposició d’escultura de 40 artistes de la Segarra. Lloc: Sala polivalent de la Biblioteca de Guissona Organitza: Biblioteca de Guissona Dijous 06: Assemblea general de socis del Casal de la Gent Gran i comptes anuals. Hi haurà coca de recapte i cava per tothom! Hora: 19.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran Dissabte 08: Festa al Casal Hora: 19.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran Diumenge 9: Ball en directe amb Luigi Hora: 19.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran Dijous 13: tardes de cinema. Pel·lícula “CANTANDO BAJO LA LLUVIA” Hora: 18.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran de Guissona i Comarca DIJOUS 13: Dins la programació de l’Aula d’Extensió Cultural de La Segarra, conferència "Tàpies, més enllà d'un provocador", a càrrec de la Sra. Maria Teresa Salat, catedràtica d'Història de l'Art. Per assistir a les conferències és obligatori estar inscrit al curs. Hora: 20.00 h. Lloc: Sala de plens de l'Ajuntament de Guissona. Preu: el preu del curs és de 20 € per persona i es pot tramitar la inscripció a l'Ajuntament de Guissona, de dilluns a divendres, de 09.00 a 14.00h i els dijous, de 16.30 a 19.00h. Programa: http://www.guissona.cat/fitxers/pdfs/cartells/aula-dextensio-cultural-de-la-segarra-a-guissona12-13 Organitza: Aula d'Extensió Cultural de la Segarra i el Consell Consultiu de la Gent Gran, amb la Col·laboració de l'Ajuntament de Guissona, Consell Comarcal de la Segarra, Universitat de Lleida, Biblioteca de Guissona, Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya i La Caixa. Dissabte 15, fira de Nadal. Botigues al carrer i presentació del Tió dels desitjos. Diumenge 16, Fira d’entitats ProPro-Marató de TV3. Hora: d’11.00 a 14.00 i de 16.30 a 18.00h Lloc: pavelló poliesportiu Organitza: Ajuntament de Guissona i entitats de la vila.


GUISSONA AL DIA

Pàgina 21

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS - desembre 2012

Diumenge 16, Marató de TV3. TV3 Estarem presents al pavelló, per tal de col·laborar amb la Marató. Es farà exposició de treballs de pachwork, pintura i d’altres. També s’exposarà el “plaid i coixins” confeccionats per tal de recaptar diners per la Marató. Visiteu-nos! Associació de Dones Nèvia. Diumenge 16: el Casal de la Gent Gran estarà present a la fira d'entitats propro-marató de TV3. TV3 Hora: a partir de les 11.00h Lloc: Pavelló de Guissona Organitza: Casal de la Gent Gran Pro--Marató de TV3 Diumenge 16: Ball de Cloenda a l’Escola de Dansa Montse Esteve Pro Hora: 19.00h Lloc: pavelló petit Organitza: Escola de Dansa Montse Esteve Diumenge 16, partit de futbol GUISSONA, U.E. "A""A"- BORGES BLANQUES, C. F. "A" Hora: 16.30h Lloc: Camp d'esports municipal Organitza: Unió Esportiva Guissona Dijous 20: tardes de cinema. Pel·lícula “ESTO ES GUERRA” Hora: 18.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran de Guissona i Comarca Dijous 20 i divendres 21: representació dels pastorets a la Fundació. Fundació Infants de 1r i 2n aniran a veure la representació realitzada per la gent gran de la Fundació Agropecuària Guissona. Organitza: Fundació Agropecuària Guissona i Ajuntament de Guissona Divendres 21: Pessebre vivent a la Llar d'Infants Hora: 18.00h Lloc: Llar d’infants Organitza: Llar d'Infants Municipal Patufet Divendres 21: Presentació de les bústies reials. Programes a part. Diumenge 23: Ball en directe amb Duo Shela Hora: 19.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran


Pàgina 22

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS -

desembre 2012

Dilluns 24: El Tió dels desitjos. Hora: 12.00h Lloc: plaça Major Organitza: Regidoria de Cultura Dimarts 25: Nadal al Casal Hora: 20.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran Dimecres 26: Festa al casal. Cants i rialles de Tàrrega Hora: 19.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran Dijous 27: Inici del Casal de Nadal. Finalitzarà el divendres 04 de gener. Hora: de 09.00 a 14.00h Lloc: primer pis de l’escola Ramon Estadella Organitza: Regidoria d’Educació Dijous 27: Pau Riba i De Mortimers al Teatre de Ca l'Eril. Per tots aquells que no us en cansaríeu mai i per tots aquells que us vàreu quedar sense, i fins per tots aquells que no sabeu el que us heu perdut, repetim! l’espectacle perfecte per pair els àpats nadalencs: Jisàs de Netzerit o capítol zero de la Guerra de les galàxies o altrament dit Pau Riba i De Mortimers. www.PauRiba.com Hora: 22.00h Lloc: Teatre de Ca l’Eril (Plaça Major, 3, Guissona) Preu: 10 euros anticipada — 12 euros a taquilla Més informació i reserves: l’entrada es pot adquirir de forma anticipada a La Formiga (Plaça Major, 3 Guissona), també telefònicament, o a La Barberia (Plaça Major, 2 - Guissona), o sol·licitar una reserva via correu-e a través de l’adreça info@teatrecaleril.cat Organitza: Teatre de Ca l’Eril Divendres 28: els nens del casal sortiran a penjar llufes per la vila. Organitza: Regidories d’Educació i de Cultura Dissabte 29: sortida a muntanya. Sortida amb raquetes de neu, si n’hi ha. Lloc: a determinar en funció de les condicions. Més informació: a través del telèfon 636 041 143 (Miquel). Organitza: Centre Excursionista Guissonenc Dissabte 29: Recollida de cartes del Patge Karim. Durant el matí, passeig pels carrers de la vila per recollir les cartes de les bústies reials A la tarda, recollida de cartes. Organitza: Regidoria de Cultura Diumenge 30: Ball en directe amb Duo Andreu Hora: 19.00h Lloc: Casal de la Gent Gran Organitza: Casal de la Gent Gran


Pàgina 23

GUISSONA AL DIA

AGENDA LOCAL D’ACTIVITATS - I A MÉS ... Durant la primera quinzena d’octubre, inscripcions als cursos de català, castellà i reforç escolar de Càritas. Organitza: Càritas Parroquial de Guissona Durant el mes de novembre i fins al juny, tallers de costura, de patchwork, de punta de coixí i de hardenguer, els dimarts i dijous a la tarda a Fil i Agulla. Per més informació truqueu al 973 550 637. Organitza: Fil i Agulla. BTT ACLE GUISSONA. TEMPORADA 2012/13 PREU: 80€ Tots el nivells. Horari: Els dissabtes de 10,30 a 13h. Participació i transport gratuït a totes les trobades de BTT del Consell Comarcal d’Esports. Per a més informació podeu trucar al 659409476 a partir de les 18.30 (Pere) o anar al pavelló municipal. CURSOS DE L’ASSOCIACIÓ CATALANO –ANDALUSA DE LA SEGARRA Classes de Sardanes. Dues hores setmanals. Informació i inscripcions: 639774735 (Marian) Cursos d’informàtica. Dues hores setmanals. Informació i inscripcions: 639774735 (Marian) Cada tarda, al Casal de la Gent Gran jugada de billar. Vine a gaudir de tots els partits de copa, lliga i champions al Casal de la Gent Gran. Tots els dijous,, sessions de cinema d’actualitat al Casal de la Gent Gran. Organitza: Casal de la Gent Gran de Guissona i Comarca Cada dijous, de 18.00 a 20.00h, totes les dones que vulgueu, us podreu trobar a la sala de dones “Nèvia” de la Caserna per fer ganxet, mitja, costura, ... i compartir una estona juntes. Organitza: Associació de Dones Nèvia. Els assajos de Margeners es fan a la seva seu, a la plaça del Bisbe Benlloch nº 2, segons segueix: dilluns, assajos de pilars de 20.00 a 22.00 h. i dimecres i divendres, assajos de 19.30 a 20.30 per als infants, i de 20.30 fins a les 22.30 aproximadament pels grans. Organitza: Margeners de Guissona. Classes de català tot l'any a la Biblioteca. Podeu contactar amb la biblioteca per demanar més informació a través del correu-e biblioteca.guissona@gencat.cat o del telèfon 973 55 11 21. Organitza: Biblioteca de Guissona. De dilluns a divendres, per a totes les que us agrada cosir, veniu a la Caserna i podreu participar en la fabricació d’un plaid pel sofà i dos coixins de pachwork, per la marató de TV3, el 16 de desembre. Esperem la màxima participació!!


Pàgina 24

GUISSONA, HISTÒRIES DE CONTE L’Ajuntament de Guissona, amb l’objectiu de promoure el coneixement del seu patrimoni, les seves festes i les seves tradicions amb el públic més petit, ha obert dos concursos en paral·lel sota el títol GUISSONA, HISTÒRIES DE CONTE. L’objectiu és que les persones que guanyin aquests concursos, siguin les encarregades de la il·lustració i adaptació de contes infantils, per a nens i nenes de 6 a 8 anys, sobre diferents aspectes i espais de la vila de Guissona. Els contes s’editaran anualment, començant-ne la col·lecció amb un conte per donar a conèixer la festa de l’Enramada.


PĂ gina 26


UN SERVEI A LA VOSTRA DISPOSICIÓ SERVEIS QUE EL CONSELL COMARCAL PRESTA A L’AJUNTAMENT DE GUISSONA

SERVEI D’INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LES DONES

Maria Camí Carreres

Dimarts de 12-14 h

ESPAI E-FEINA

Carme Múrcia

Dimarts de 9-11 h

SERVEIS SOCIALS

Primera visita, Maria Solé

Dimarts i dijous de 10- 14 hores

Educadora Social, Elisabeth Freixes

Dilluns de 10:00 – 14 h Dimarts 10-14h

Treballadora Social, Gemma Vilà - Dimecres i dijous de 10-14 h

AGENNT D’ACOLLIDA

Natallia Holnik - Dilluns a divendres de 9-13 h

OFICINA MÒBIL DE BENESTAR SOCIAL I FAMÍLIA MÒBIL

Dijous de 10-14 hores SERVEI SUPORT PSICOLÒGIC

Esmeralda Torres 1r i 3r dijous de cada mes (10-14 h)

Butlletí Guissona al dia  
Butlletí Guissona al dia  

Butlleti d'informació municipal

Advertisement