Page 1

butlletímunicipal Ajuntament de Sant Fruitós de Bages - Juny de 2013 - N. 13

5 incorporacions a través del Pla d’ocupació

Al costat dels empresaris

APAES, nova associació empresarial Recentment s’ha presentat la nova Associació de Parcs d’Activitat Empresarial de Sant Fruitós de Bages (APAES). L’Ajuntament ha promogut la creació d’aquesta entitat que defensa de manera coordinada els interessos dels 9 polígons que hi ha al municipi.

L’APAES vol exercir d’interlocutor amb les diferents administracions públiques, alhora que vol treballar per millorar les infraestructures i les comunicacions, i posar en marxa projectes que afavoreixin la competitivitat de les empreses. L’associació també proposa man-

comunar serveis amb l’objectiu d’aconseguir millors condicions per contractar, per exemple, l’energia, la seguretat, la gestió de residus o el material d’oficina. El consistori s’ha posat a disposició de l’APAES per ajudarlos amb la finalitat de promoure l’activitat ecònomica al municipi.

Sant Fruitós s’implica amb Firantic El primer cap de setmana de maig va celebrar-se Firantic atraient un bon nombre de visitants, aproximadament 2.000. L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, va intervenir en la inauguració. La recuperació de Firantic ha estat possible gràcies a la suma d’esforços i voluntats de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages i Fira de Manresa, a més d’una activa comissió organitzadora.

Edita: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages Juny 2013 - N. 13 1.500 exemplars DL: B-16334-2012

Àrea de comunicació Ctra. de vic, 35-37 Telf. 93 878 97 00 | Fax 93 876 04 86 comunicacio@santfruitos.cat

El Pla per a la Promoció de l’Ocupació ha permès incorporar 5 persones a l’Ajuntament, amb un contracte per a 3 mesos. 2 de les places són per a la brigada d’obres, 2 més per a feines de neteja a la residència d’avis i 1 per a la neteja de les piscines municipals. Aquest pla té com a objectius principals el foment de l’ocupació, la millora de la qualificació i competències laborals dels participants, i la integració social.

Matrícula oberta a l’Escola de Música Fins al 7 de juny es manté obert el període perquè els alumnes d’INMI i adults puguin matricular-se a l’Escola de Música i Arts de Navarcles-Sant Fruitós. De l’1 al 5 de juliol ho podran fer els alumnes de nivell elemental i mitjà. Per a més informació podeu trucar a l’escola al 93 831 05 33.

Nou ordinador d’ús públic El Punt d’Informació Juvenil Nexe compta amb un nou ordinador d’accés gratuït i pensat per a consultes ràpides. Aquest equip s’adreça a persones de qualsevol edat i també a les entitats del municipi en els horaris d’obertura de l’espai.

Segueix-nos a:

www.santfruitos.cat


butlletímunicipal

Ajuntament de Sant Fruitós de Bages - Juny de 2013 - N. 13

Impuls a la mobilitat segura entre els escolars de Sant Fruitós

Alumnes de P5 i de 1r a 5è de primària han pres part, durant l’abril i el maig, en les activitats de la campanya “Educació per a la Mobilitat Segura” que ha portat a terme l’Ajuntament. La voluntat d’aquesta iniciativa és la de conscienciar els nens i nenes, des de ben petits, de la importància d’assumir uns hàbits que permetin avançar en tot allò relacionat amb la seguretat viària. La campanya ha comptat amb la implicació dels agents de la Policia Local.

25.000 euros per a la zona esportiva de La Rosaleda L’Ajuntament inverteix 25.000 euros al barri de La Rosaleda, a l’espai de la zona esportiva. L’any passat ja es va destinar la mateixa xifra per adequar els accessos cap aquest indret, situat entre El Grau i les cases del carrer Lledoner. En aquesta segona fase de la inversió es preveu la realització d’una barrera natural amb terra i arbrat entre la part posterior de

les cases i l’espai de pistes esportives. També permetrà disposar d’una pista per jugar a futbol i bàsquet per als nois i noies del barri, mitjançant l’explanació i formació amb sauló. L’objectiu és poder deixar l’espai en condicions com a zona d’esbarjo i facilitar un ambient adequat al parc infantil. I, a la vegada, que els joves disposin d’una àrea per jugar a pilota.

7.100 euros per a l’aula socioeducativa El concert benèfic dels Nens Cantors de Viena, que es va celebrar a Sant Benet de Bages el passat 27 d’abril, ha generat uns beneficis de 7.100 euros que es destinaran a l’aula socioeducativa municipal en els àmbits de l’anglès i de música. Aquests diners significaran un bon impuls per a aquest projecte educatiu de caire social que desenvolupa l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. L’organització va comptar amb el suport de diferents empreses que van voler col·laborar en aquest esdeveniment cultural de primer ordre. Un agraïment a tots.

Nou software per Nou reductor de agilitzar tràmits velocitat El nou programa informàtic de gestió administrativa contractat per l’Ajuntament, esPublico-Gestiona, permetrà agilitzar tràmits i potenciar l’administració electrònica entre la ciutadania. Permetrà, paulatinament, la gestió telemàtica de tràmits del padró municipal, els tributs, les llicències i autoritzacions, els serveis públics i la gestió de queixes i suggeriments, entre altres. També facilitarà la numeració i localització d’expedients.

Han començat les obres d’un pas de vianants elevat a l’avinguda St. Joan. Una actuació més del pla per eliminar barreres arquitectòniques i reduir la velocitat dels vehicles. La durada aproximada de l’obra és d’un mes. L’execució comporta el tall –excepte veïns- d’un tram de l’avinguda. També es prohibeix l’aparcament a tot el carrer Fruitós de Verneda i el carrer Pere Clapera, per sortida de camions. La via d’entrada i sortida recomanada és el carrer German Duran.

PSC-PM TREBALLAREM PER TU Aquest era i és el compromís de campanya del PSC. I ara, a l’equador del mandat continua essent la finalitat dels socialistes, seguir ajudant les persones i fent aquelles millores possibles a la ciutadania.

IMAGINA’T SANT FRUITÓS-AM Perdonin les molèsties, els regidors d’Imagina’t Sant Fruitós continuem treballant per millorar el nostre municipi. Podeu veure la feina feta a: www.imaginatsantfruitos.cat a FEINA FETA.

l’opinió dels grups GENT FENT POBLE GfP ha apostat per la informació. Volem millorar la informació que us arriba del vostre poble i considerem que la desinformació va en detriment del ciutadà. Per això es fa un butlletí a la ciutadania impulsat des de l’Ajuntament.

CiU El govern municipal ha estat un any fent el butlletí de forma il·legal, ja que fins ara no ha donat cabuda als grups polítics amb representació a l’ajuntament tal i com marca la llei. CiU ho va denunciar i aquest n’és el resultat.

La responsabilitat del contingut o de l’absència d’opinió recau en cadascun dels grups municipals

Butlletí municipal de Sant Fruitós de Bages  

Full informatiu mensual