Page 1

l’informatiu

Butlletí de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet - desembre 2013 www.svc.cat

Rebaixem l'IBI un 5% i la taxa d'escombraries un 10% el 2014 en els pressupostos més socials L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha aprovat les ordenances fiscals per a l’any vinent que inclouen descensos notables en algunes de les principals taxes que paguen els ciutadans. L’equip de Govern, format per CiU i PSC, és sensible a la situació que viuen moltes famílies en l’actualitat i per això rebaixarà el 5% l’Impost de Béns i Immobles (IBI) i aplicarà un descens del 10% en la taxa d’escombraries. El consistori ha aprovat les ordenances per unanimitat. A més, el consistori manté congelades la majoria de taxes per cinquè any consecutiu en un context difícil per als veïns del municipi que registra un 20% d’atur. L’equip de Govern ha pres aquesta decisió per fer costat a les famílies que tenen més dificultats. L’Ajuntament calcula que el descens de l’IBI i la taxa d’escombraries suposarà recaptar prop de 175.000 euros menys durant el 2014. És per aquest motiu que el consistori reduirà la partida destinada a les inversions amb fons propis. Atraure empreses L’equip de Govern també vol fomen-

Editorial

Glòria Torner, Joan Torres i Dani Mauriz

tar la captació d’empreses al municipi amb una bonificació del 50% de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) a partir del tercer any i durant tres anys per a totes les empreses de nova creació que s’instal·lin al municipi. Els dos primers anys queda exempt per la llei d’Hisendes Locals. A més, s’aplicarà una bonificació del 5% en tots els tràmits que es gestionin a través de l’administració electrònica. En paral·lel, Sant Vicenç de Castellet aplicarà una rebaixa del 40% en el tipus impositiu de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys. El consistori també treballa per endreçar la situació urbanística dels polígons d'activitat econòmica.

Som a les xarxes socials! AjuntamentSVCastellet

SVCastellet

L'Ajuntament treballa amb els pressupostos més socials de la història del municipi. Pensem que la situació s'ho val i el que ens pertoca és estar al costat de tots vosaltres i, especialment, d'aquelles famílies que ho passen pitjor davant la conjuntura actual. És per aquest motiu que el 2014 rebaixem la pressió fiscal amb descensos de l'IBI i la taxa d'escombraries. Creiem que altres governants haurien de prendre exemple del que està fent el Govern de Sant Vicenç de Castellet, adaptant les despeses als ingressos fixos i aplicant els impostos i la pressió fiscal a la situació que viuen els nostres veïns.

L'equip de Govern


PROJECTES EXECUTATS

Un cop d'ull a la feina feta durant l'any 2013 a Sant Vicenç de Castellet El projecte SOM-HI! destina 250.000 euros al foment de l'ocupació

Millores a Cal Soler

Durant el 2013 hem destinat 250.000 euros al projecte SOM-hi! que ha contractat catorze persones durant tres mesos en el marc del pla d'ocupació. A més, s'han incorporat sis treballadors i tres tècnics a les àrees d'Ocupació, Promoció Econòmica i Joventut que tindran continuïtat. La iniciativa també ha permès bonificar la contractació de persones a l'atur i altres mesures per fomentar l'emprenedoria i reco-

nèixer el talent al municipi. A més, s'ha fet el nou col·lector del polígon Pla de les Vives que ha tingut un cost de 80.000 euros.

Aquest 2013 s'han fet millores a la sala polivalent de Cal Soler. En concret s'han arranjat els vestidors, les parets i la teulada.

Més aparcament a Cal Soler

Nova imatge a les rotondes

Obres a les piscines municipals

L'enderroc de l'antic edifici de pisos de Cal Soler ha permès guanyar un nou espai d'aparcament i fer més visible el porxo de la sala polivalent.

Les rotondes d'accés al municipi des de la carretera C-55 presenten un nou aspecte. S'han urbanitzat i s'hi han col·locat elements decoratius.

Abans de l'estiu es van enllestir les obres a les piscines que van permetre guanyar una nova zona de pícnic i canviar les rajoles malmeses.

Memòria de l'Ajuntament 2012

Vídeo promocional del municipi

El parc de la Plaça Espanya, més segur

L'Ajuntament publica la memòria del 2012 al web. S'hi poden consultar tots els comptes i l'activitat del consistori de manera ordenada.

A la primavera, Sant Vicenç de Castellet va estrenar un vídeo promocional que funciona com una nova eina de difusió del municipi.

Els operaris han col·locat unes tanques de protecció al parc infantil de la Plaça Espanya, que esdevé més segur i delimitat per als infants.


HI ESTEM TREBALLANT

L'Ajuntament afronta un any 2014 amb més projectes de millora a punt Impuls al projecte d'ocupació SOM-HI!

El projecte SOM-HI! es manté més vigent que mai durant el 2014 amb una partida de 200.000 euros. El consistori prioritza la lluita contra la desocupació i contractarà 14 treballadors amb contractes temporals de tres mesos. Es prioritzaran aquelles persones del municipi que estiguin en situació d'atur.

Pla Director de Promoció Econòmica

El Pla Director de Promoció Econòmica preveu endreçar la situació urbanística dels polígons d'activitat econòmica i potenciar el servei de promoció econòmica que assessora empreses i emprenedors. A més, es mantindran les ajudes per fomentar la contractació de persones desocupades i els incentius per als emprenedors.

S'adequarà un nou espai per contemplar el riu Llobregat

Construcció de tres pistes de pàdel i enderroc de les graderies

El trasllat de la pista d'skate permetrà el seu ús tot el dia

L'Ajuntament preveu la construcció d'un mirador per acostar el riu Llobregat a la ciutadania. Es construirà una pèrgola i es netejarà la llera per dignificar tot aquest espai.

Es preveu la construcció de tres pistes de pàdel a la zona esportiva. A més, s'enderrocaran les graderies, es milloraran els accessos i es faran tasques de manteniment.

El 2014 es traslladarà uns metres la pista d'skate a la mateixa zona esportiva. Aquest canvi permetrà la seva accessibilitat a tota hora i es potenciarà el seu ús.

Invertim 700.000 euros per urbanitzar el carrer Via Augusta i els col·lectors 1 i 2 El nou tanatori serà una realitat el proper mes de juliol El consistori destinarà 700.000 euros en les tasques d'urbanització del carrer Via Augusta, a tocar del riu Llobregat. A més, l'Ajuntament arranjarà dos col·lectors d'aquest entorn per canalitzar correctament les aigües residuals al municipi.

Durant els darrers mesos s'han accelerat els tràmits per fer realitat el tanatori de Sant Vicenç de Castellet. L'equipament se situarà al costat del cementiri municipal i es preveu que sigui una realitat el juliol.


EL PROJECTE MÉS EMBLEMÀTIC DEL MUNICIPI PREN FORMA

Les obres de la Biblioteca avancen Des de mitjan octubre els operaris treballen a ple rendiment a la plaça Clavé en unes obres que tenen un cost de 2,4 milions d'euros Des de mitjan passat mes d'octubre l'activitat és frenètica a la plaça Clavé. Els operaris treballen a ple rendiment en les obres de la Biblioteca de Sant Vicenç de Castellet. El projecte per fer realitat l'Eix Cultural té un cost de 2,4 milions d'euros i un termini d'execució de prop de 10 mesos. L'Ajuntament calcula que el proper mes de setembre l'obra de l'equipament pugui estar finalitzada. El projecte s'ha pogut reprendre després d'onze mesos d'aturada i finalment s'ha adjudicat a l'empresa Arcadi Pla, que preveu millores en els acabats i en matèria d'eficiència energètica respecte els plans inicials. El 21 de gener es farà una xerrada informativa a la Biblioteca actual per explicar tots els detalls de l'obra i en aquest espai també es podrà veure una mostra amb tots els plànols i la informació tècnica del projecte. Equipament complet El nou edifici tindrà una planta baixa, dues de superiors i un soterrani. Una de les plantes acollirà una sala polivalent i l’altra, la sala d’exposicions. La resta de dependències seran per a la biblioteca (punt d’informació i préstec, sala de lectura, dipòsit documental, àrea acollida, etc).

l’informatiu

Edita: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet - Plaça de l'Ajuntament, 10 - Tel. 936 930 611 - svcastellet@santvi.cat Dissenya i produeix: CatPress, serveis de comunicació Periodicitat: Semestral Butlletí imprès en paper ecològic

L'Informatiu, de Sant Vicenç de Castellet  

Un butlletí municipal per fer repàs dels principals projectes i actuacions fets realitat al municipi

L'Informatiu, de Sant Vicenç de Castellet  

Un butlletí municipal per fer repàs dels principals projectes i actuacions fets realitat al municipi