Page 1

N I E U W S B R I E F 2 0 1 2 OKTOBER NR 12

Pagina - 1 - van 4

Beste leden, ouders en vrienden van De Panters Het is alweer een tijdje geleden, een nieuwsbrief. De laatste tijd kwam het nieuws wat vaker in losse onderdelen naar jullie toe, omdat er te weinig tegelijk te melden was om een lezenswaardige Nieuwsbrief te produceren. Maar we vonden dat er weer genoeg te melden was. Het leidend thema in deze nieuwsbrief komt u vanzelf tegen, maar we zoeken clubbreed altijd weer naar mensen die een handje willen helpen. Het bestuur en de coaches willen nog meer gaan organiseren dan in het afgelopen jaar, maar dat kunnen we niet alleen. We zullen veel vaker om hulp vragen bij evenementen, klussen en acties. Daarom komt het woord ´handjes´ vaak terug in deze nieuwsbrief. We hopen dat dat niet zo vaak gebeurt dat jullie stoppen met lezen, maar dat risico nemen we maar even… Maar voordat we om hulp vragen, moeten we wel bedenken dat er al heel veel mensen zijn die zich inzetten voor de vereniging. Aan hen die zich afgelopen jaar hebben ingezet voor de vereniging, alle klussers, scheidsrechters, coaches en bardiensten: dank jullie wel. Zonder jullie geen vereniging! Verder in deze nieuwsbrief: → → → → → → → → → → →

Meer zaaltrainingen Sponsorkliks: geld voor de clubkas Het Gala 2012 Jeugdindeling 2013 staat al vast Jeugdleden gezocht! Nieuwe competitie: Veteranen Onderhoudscommissie zoekt handige handjes Frituurvet kwijt? Familiedag 2012 Toernooien 2013 Handjes gezocht!

Meer zaaltrainingen Het was nog niet gebruikelijk bij de Panters, een lange wintertraining. Tot voor kort ging De Panter in oktober in winterslaap om daar diep in januari pas uit te komen. De laatste jaren hadden diverse coaches daar al terecht problemen mee. Met name jeugdleden wilden in de winter toch iets aan sport blijven doen en het kost de club leden als we geen wintertraining aanbieden. Gelukkig willen nu alle jeugdcoaches hun vrije tijd ook steken in het geven van wintertraining. Daarom heeft het bestuur besloten nu alle teams de gelegenheid te bieden om de hele winterstop door te trainen. De financiële consequentie van extra zaalhuur nemen we daarbij voor lief. Zodra de tijden en locaties van de zaaltrainingen bekend zijn, laten we dat zo snel mogelijk weten.

Sponsorkliks: geld voor de clubkas We doen sinds kort als vereniging mee aan Sponsorkliks. We stonden daar al een hele tijd ingeschreven, maar we hadden de tijd niet om het goed op te starten. Dat is nu wel gebeurd. Sponsorkliks betaalt provisie voor elk product dat via ons wordt verkocht. En dat kost jullie en de vereniging helemaal niks. Maar ga je, bijvoorbeeld, naar Bol.Com, dan gaat 2,5 tot 8% van wat je koopt ook naar de clubkas. Boek je een reis van 1000 euro bij Hotels.com, dan gaat er 80 euro naar de Panters. Er zijn honderden bekende bedrijven, winkels, webwinkels, reisorganisaties en restaurants die hieraan meedoen. Dus alles wat je online wilt aanschaffen, zal waarschijnlijk te vinden zijn op deze plek.


N I E U W S B R I E F 2 0 1 2 OKTOBER NR 12

Pagina - 2 - van 4 Het is ook nog eens heel makkelijk: op onze eigen website (www.depanters.nl) staat een button aan de rechterkant. Als je daarop klikt, ga je naar onze eigen pagina bij Sponsorkliks. Zoek in de lijst de winkel naar keuze op en doe dan je aankoop. Halfords, We, Perry sport, Wehkamp, Bol.com, Sony, Dell, Toys R us, Douwe Egberts, Center Parcs, Kleertjes.com‌ Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het vinden via deze site. Denk er ook eens aan als je voor je werk vaak iets online koopt. Want onthoud: dit is niets duurder dan wanneer je direct naar de site van de winkel gaat!

Het Gala 2012 Ook dit jaar zullen wij het seizoen afsluiten met de inmiddels traditie geworden gala avond. De Panters gala avond zal dit jaar plaatsvinden op Zaterdag 10 November Het thema voor deze avond is

Las Vegas Noteer 10 november dus in je agenda en kom met je familie, kennissen, buren, vrienden, etc. naar ons altijd gezellige clubhuis. Tijdens deze avond gaan we prijzen uitreiken, huldigen, bedanken, etc. Maar vooral ook onder het genot van een hapje en een drankje een gezellig feestje bouwen met veel muziek en allerlei ander vermaak in het teken van het thema Las Vegas. De zaal is geopend vanaf 19:30 uur. De eerste huldigingen zullen plaatsvinden vanaf 20:00 uur. Gepaste kleding wordt zeer op prijs gesteld. Tot 10 november! De activiteitencommissie n.b. het thema Las Vegas betekent niet dat er grote prijzen te winnen zijn dan wel veel geld vergokt kan worden. Dit is vooral ludiek bedoeld. Toegang is dan ook voor alle leeftijden.

Jeugdindeling 2013 staat al vast Het is geen makkelijke klus: het indelen van de jeugdteams en alle spelers in de teams. Leeftijdsregels, goeie verdeling van spelers, opbouw naar de toekomst en nog veel meer afhankelijkheden moeten in evenwicht met elkaar zijn om een goede indeling voor het seizoen te maken. En dan moet er ook nog eens genoeg begeleiding zijn voor de diverse teams. Dit jaar hebben de jeugdcoaches onder leiding van jeugdcoĂśrdinator Barry al vroeg om tafel gezeten en ze zijn er samen goed uitgekomen. In 2013 zullen Patrick Strauss en Ronny Vissers Aspiranten 1 coachen. Dat team zal, na het kampioenschap afgelopen jaar, in 2013 jaar naar de tweede klasse gaan. Arthur Warmer en Joost van Mierlo coachen Aspiranten 2. Joost is een nieuwe jeugdcoach, hij heeft afgelopen jaar Heren Honkbal gecoached en zijn zoon Wouter speelt bij Aspiranten. Barry ter Horst en Ferenc Peerboom coachen, als vanouds, de pupillen. John Velders zal ook in 2013 de beeballers coachen, bijgestaan door Sanne ter Horst en Niels Klaver. Inmiddels weten alle jeugdleden al in welk team zij spelen.

Arthur Warmer

Joost van Mierlo

Jeugdleden gezocht! Zowel bij de pupillen als bij de beeballers kunnen we nog spelers gebruiken. Van de pupillen gaan een paar spelers door naar de aspiranten. Beeball wil volgend jaar Major League spelen, wat betekent dat ze meer spelers nodig hebben. In de wintertraining willen we zowel voor pupillen als beeball een of meer open trainingen organiseren, zodat iedereen die eens wil proeven aan het spel dat vrijblijvend kan doen.


N I E U W S B R I E F

Pagina - 3 - van 4 Tot die tijd: ken je iemand die ook wel eens mee wil spelen, neem hem of haar dan eens mee naar een training. Wel even in overleg met je coach. Ze kunnen altijd op de website kijken of de sport iets voor ze is.

Nieuwe competitie: veteranen of recreanten Bij de bond wordt gesproken over het opstarten van een nieuwe competitie voor volwassenen softbal. Naast de huidige drie heren softbalklassen wil de bond een veteranenklasse, of een recreantenklasse. De bedoeling is een competitie slowpitch op te zetten waarbij het meedoen belangrijker is dan het winnen. Er komt vermoedelijk geen kampioen en geen promotie-degradatie. Het is bedoeld voor mannen en vrouwen die gewoon lekker een potje willen softballen, zonder al teveel verplichtingen en druk. Wij vermoeden dat er veel vaders (en moeders) zijn die ook wel willen spelen. Zeker gezien het enthousiasme dat we tijdens de familiedag zagen. Of die competitie er komt is nog niet bekend, maar we willen wel graag weten of de behoefte er is bij De Panters. Zie je er wel iets in om volgend jaar mee te spelen in deze recreantencompetitie, al zijn het maar een paar wedstrijden, stuur dan een mail naar wedstrijdsecretaris@depanters.nl . Als we genoeg spelers hebben, dan melden we De Panters ook aan voor deze competitie.

Onderhoudscommissie zoekt handige handjes Sinds dit jaar hebben we een onderhoudscommissie bij De Panters. Het is de bedoeling dat deze club een budget krijgt om de belangrijkste klussen in en rondom het clubhuis te repareren of aan te pakken. Het vervangen en repareren van de rolluiken, de ramen en de hemelwaterafvoer hebben op dit moment prioriteit. Zodra de organisatie van de onderhoudscommissie op orde is (er zijn wat personele verschuivingen), wil de ploeg aan de slag. Maar ook hier geldt: we kunnen best wat mensen gebruiken die een handje willen helpen. Dat betekent niet dat we je vragen om je vast te verbinden aan de onderhoudsploeg, maar we zoeken wel mensen die we kunnen benaderen als er een klus op poten staat. Heb je zin om af en toe eens een middag te klussen om het clubhuis netjes, praktisch en veilig in gebruik te houden, dan nodigen we je van harte uit om dat kenbaar te maken. Een mailtje naar Fred van Toorn (fred.van.toorn@upcmail.nl), die het clubhuis en de kantine in zijn portefeuille heeft namens het bestuur, is voldoende.

Frituurvet kwijt? We doen het allemaal waarschijnlijk en de vereniging tot voor kort ook: het oude frituurvet als afval weggooien. Of, als je heel netjes bent, breng je het naar de Milieustraat.

2 0 1 2

Maar frituurvet is geld waard! Frituurvet en andere oliĂŤn worden als biobrandstof bijgemengd in benzine en diesel: het maakt het autorijden een stukje minder milieubelastend. Omdat we bij De Panters het frituurvet apart gaan houden voor speciale inzameling, kunnen de leden van De Panters nu ook van het frituurvet (of olie) af: neem het gewoon mee naar training of wedstrijd en gooi het in de speciale kliko die we daar binnenkort voor hebben. Wij krijgen een kleine vergoeding voor het ingezamelde frituurvet. Tijdens de winterstop kun je oude frituurolie brengen op woensdagavond, dan is er eigenlijk altijd iemand aanwezig tussen 20:00 en 22:00 uur. Maar meld het wel even van tevoren.

Familiedag 2012

OKTOBER NR 12

De familiedag was weer een heerlijk succes. Zo’n zestig enthousiaste Panters en Pantersvrienden speelden samen tien softbalwedstrijden. Tegelijk werd het door Dick van der Wal gesponsorde springkussen gretig gebruikt en het zonnetje dat de hele dag scheen, maakte de familiedag helemaal af.


N I E U W S B R I E F 2 0 1 2

Pagina - 4 - van 4 Er werd door de drie organisatoren keihard gewerkt om alles soepel te laten verlopen en dat was geen sinecure. Daarom bij deze de oproep: bij een volgend evenement kunnen we best wat hulp gebruiken!

Toernooien 2013 Zoals eerder vermeld: we willen nóg meer organiseren in 2013. Daarom hebben de coaches samen afgesproken om voor elk team minimaal één toernooi te organiseren. We gaan die toernooien met de hele vereniging opzetten. Dat is vooral leuk voor onze spelers, want je kunt op eigen veld meerdere wedstrijden spelen en tussendoor kun je genieten van de andere wedstrijden. Daarnaast is het ook leuk voor de baromzet en de club kan best wat extra inkomsten gebruiken. Maar de coaches doen al zoveel voor de leden en voor de vereniging, dus we hopen dat iedereen mee helpt bij het succesvol worden van deze activiteiten. Heb je zelf een andere leuke activiteit voor de vereniging in gedachten, of wil je de bestaande activiteitencommissie helpen in hun werk, dan kun je dat natuurlijk ook laten weten. Stuur dan een mailtje naar Fred van Toorn: fred.van.toorn@upcmail.nl.

Handjes gezocht! Zoals aan het begin aangekondigd: het zou een hele lange nieuwsbrief worden waarin heel vaak om handjes wordt gevraagd. We hopen dat dit niet als te vervelend wordt ervaren. Maar we zien de laatste jaren dat steeds meer terecht komt op de schouders van de coaches die al een hele klus hebben aan het begeleiden van de teams en op de bestuursleden die het daar ook heel erg druk mee hebben. We hopen eigenlijk dat in de volle breedte van de vereniging iets meer mensen opstaan die af en toe een klusje oppakken. Waarmee we natuurlijk niet de mensen moeten vergeten die dat nu al doen. Want er zijn heel veel mensen die spontaan een keer de bezem ter hand nemen, bardiensten draaien, scheidsrechters helpen en nog veel meer. Wellicht heb je door het lezen van deze nieuwsbrief hetzelfde enthousiasme gekregen als de mensen die nu al veel tijd in de vereniging stoppen en wordt volgend jaar het werk over meer schouders verdeeld.

.

Functie

OKTOBER NR 12

Naam

Telefoon

Mailadres

Aanspreekpunt voor Kantine, onderhoud clubhuis, inkoop kantine, activiteiten

Secretaris

Fred van Toorn

0622805285

fred.van.toorn@planet.nl

Technische zaken

Wim Hoek

0620768996

hoe@rsglingecollege.nl

Wedstrijdsecretaris

Camiel Schreuder

0653674934

catiel@xs4all.nl

Penningmeester

Peter Wouterse

0655727201

Peter@detacc.nl

Penningmeester, ledenadministratie

Jeugdcoördinator

Barry ter Horst

0625051238

Barry.terhorst@tiscali.nl

Jeugd, inkoop materialen, kleding

Technische zaken, aanspreekpunt coaches, initiatief G-ball Wedstrijdsecretariaat, sponsoring, pr scheidsrechterszaken, website

U krijgt deze nieuwsbrief omdat u zich daar ooit voor heeft aangemeld of omdat dit mailadres in de administratie van De Panters is opgenomen voor communicatie vanuit de vereniging. Als u geen prijs meer stelt op de nieuwsbrief of als u een adres wilt laten toevoegen, dan kunt u een mail sturen naar de beheerder: webmaster@depanters.nl

Nieuwsbrief Oktober 2012  

Nieuwsbrief van De Panters van oktober 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you