Page 1

April - Mei - Juni 2011


PROEFDRUK


4

5

Inhoud

13

28

Trouwfeest op de Utrechtse grachten

Haartrends 2011

16

30

38

06

19

32

Eerlijke make-up & verzorging

40

Groene bloemen

09

26

35

42

Trouwlocaties iWedding

Colofon

Huwelijksreis

Voorwoord

MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11

Perfecte trouwkaarten

37

De ultieme bruidstaart Lingerie

Queen for a day

De Vrijgezellen avond

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


6 COLOFON Hoofdredactie Samuel Hartman Adjunct Guido Schalkx Art Direction Kimberley Doogan June van Mil Redactie Marjolijn van Haarlem Melvin Maas Catherine Willemse Sandra Bax Danny Bouw Gerben Lof

PROEFDRUK MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11


9 Voorwoord

J M

PROEFDRUK

e zit op een roze wolk, bovenin de lucht. Je herleeft heel eventjes het moment dat je ten huwelijk werd gevraagd. Het kippenvel stond op je hele lichaam, je had het warm en koud tegelijk en je hart maakte een vreugdesprongetje. De liefde van je leven vroeg of je met hem wilde trouwen.

aar daarna, daarna moet alles gepland en geregeld worden. Maar hoe pak je dat aan? In ons lentenummer kun je van alles vinden wat je hierbij helpt. We hebben er een speciale draai aangegeven, in dit nummer schenken we aandacht aan de ‘groene’ bruiloft. Ja, de groene bruiloft, ook wel het Fairtrade, ecologische of duurzame huwelijk, waarbij we letten op het milieu. Ik zie je denken: ‘Een duurzaam huwelijk? Op geitenwollen sokken zeker!’. En om heel eerlijk te zijn, deze gedachtes dwaalden ook door mijn hoofd toen ik voor het eerst hoorde over het groene huwelijk. Maar het tegenovergestelde is waar. Zo’n bruiloft is helemaal van nu, je ontkomt er bijna niet meer aan. En de geitenwollen sokken? Die laat je lekker onder in de kast liggen, want die tijd is voorbij! De mogelijkheden zijn enorm. Ook een trouwjurk van ecologische stoffen laat jou stralen op de dag van je leven. Ondanks de vele uitgaven van ons blad, met de gedachte dat ik ondertussen wel zo’n beetje alles wist over trouwen, heb ik me toch doen laten verbazen over de vele mogelijkheden die er zijn bij de groene bruiloft. Niks saai en muf, maar innovatief, creatief en helemaal 2011!

Marjolijn van Haarlem (Eindredactie) P.s. De Fairtrade chocolade en vanillecakejes zijn echt een aanrader!

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


PROEFDRUK


13 Die ene bijzondere locatie Als je gaat trouwen wil je natuurlijk dat dit op een bijzondere plek plaats vind. Het moet een dag worden om nooit te vergeten. De locatie speelt daarbij een grote rol. Waar ga je trouwen en op welke manier. Kies je een thema of niet? De locatie is de basis van je huwelijk, deze moet je met zorg kiezen. Hier geven we een aantal tips. En laten we twee van deze bijzondere en speciale locaties zien. Tekst: Sandra Bax

Waar gaan we heen?

PROEFDRUK

Het mooie aan een trouwlocatie uitzoeken is dat je overal langs kan gaan, voordat je een beslissing neemt. Maar voordat je ergens langsgaat moet je eerst wat onderzoek doen op internet. Door alleen al op google te zoeken naar trouwlocaties kom je eindeloos veel mogelijkheden tegen. Ga allebei eens zoeken en leg jullie uitkomsten bij elkaar. Mogen jullie dezelfde locaties hebben gevonden zijn dat zeker punten waar je een bezoek aan kan wagen. Laat aan elkaar weten wat je zoekt in een locatie en bespreek met elkaar wat het budget word voor zalenhuur en catering. Hoeveel mensen er komen en of het niet te ver weg is voor je gasten. Heb je deze punten besproken, dan kan je een duidelijke selectie maken van de locaties waar je echt een bezoek aan gaat brengen. Plan dit ruim van tevoren in aangezien de meeste trouwlocaties al snel volgeboekt zijn.

Laat aan elkaar weten wat je zoekt in een locatie

PROEFDRUK

Van tevoren bespreek je met elkaar wat het budget wordt voor de locatie. Maar om ervoor te zorgen dat je niet een te klein of te groot budget opstelt hebben we een paar tips.

4. Kijk naar hoeveel mensen je uit wilt nodigen en hoeveel mensen er in de locatie passen. De zalen die verhuurd worden hebben allemaal een eigen capaciteit en kostenplaatje.

1. Hoe luxueuzer de locatie, hoe duurder de kosten.

5. Kijk of er catering op de locatie is en of deze is inbegrepen bij de huurprijs.

2. Als de locatie populair is zal deze hoe dan ook meer kosten dan de doorsnee locatie.

6. Kijk of er op de locatie eventuele technische mogelijkheden zijn voor muziek, presentatie, zang en dans.

3. Kies je voor een locatie buiten? Dan zal de zaalverhuur in kosten mee kunnen vallen.

7. Is de locatie eventueel geschikt voor kinderen? Als deze meekomen, kan er voor hun vermaak een extra kostenplaatje aan zitten.

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


14 Locatie: Residence Rhenen

15 Locatie: Kroezeboom te Fleringen

Voor een klassiek en groen gekleurd huwelijk ben je aan het goede adres bij Residence Rhenen. Deze accommodatie ligt in de Utrechtse Heuvelrug en heeft zes zalen voor zowel zakelijke als feestelijke bijeenkomsten.

Voor de echte natuurliefhebbers onder ons is er de mogelijkheid om te trouwen onder een hele oude eikenboom. Deze tussen 400 en 500 jaar oude eik is een grens of kruispunt uit de vroegere jaren. Tegenwoordig kan je onder deze boom ook je ja-woord geven.

Rhenen

Een boom?

Residence Rhenen is een unieke locatie op de Utrechtse Heuvelrug. Deze accommodatie heeft zes zalen die geheel naar het evenement kunnen worden aangepast en ingericht. Ze hebben tevens een restaurant, te zien op de afbeelding rechts. Daar is het mogelijk om met een groot gezelschap een compleet verzorgde lunch of diner te nuttigen.

Als je je afvraagt wat er zo bijzonder is aan een boom, moet je maar eens een kijkje gaan nemen bij deze oude eik. Deze eik is behoorlijk indrukwekkend. Je kunt in zijn stam kijken en het kapelletje ernaast maakt het plaatje helemaal af. Bij het zien van de boom vraag je je af hoe deze nog leeft, zo groot en romantisch als dat deze erbij staat.

Het tarief per zaal is als volgt: Koetshuiszaal1 - e 275,00* Koetshuiszaal2 - e 350,00* Berg&Boszaal1 - e 175,00* Berg&Boszaal2 - e 175,00* Het Chalet - e 250,00* * Zaalhuren zijn bespreekbaar, dit is afhankelijk van de grootte van de partij, de maand en de dag.

Een trend Ja, je leest het goed. In 2011 is het een trend om onder een boom te trouwen. Veel gemeentes hebben de mogelijkheid om een eigen trouwlocatie + boom te kiezen. Trouwen onder een boom geschiedt op de manier zoals in Hollywoodfilms. Een rode loper naar jouw bruidegom en witte stoelen in nette rijen voor de gasten erlangs. De kroezeboom is de enige echte officiĂŤle trouwboom in Nederland, maar trouwen onder je eigen gekozen boom is geen probleem. www.tubbergen.nl www.trouwtarieven.nl

PROEFDRUK

PROEFDRUK

PROEFDRUK

PROEFDRUK

Er is zelfs de mogelijheid om verschillende tenten aan de zalen te zetten zodat er een doorloop word gecreeĂŤrd naar buiten toe. Residence Rhenen heeft ook verscheidene toebehoren die voor een klein bedrag gehuurd kunnen worden, zoals een geluidsinstallatie, een beamer en nog veel meer. Meer informatie op de website: www.residencerhenen.nl

MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11

PROEFDRUK

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


16

17 Wedding 911

Brides

Eerste hulp nodig bij het plannen van een bruiloft? Wedding 911, wat de naam al doet vermoeden, is hier de juiste applicatie voor. Wedding 911 geeft antwoord op de meest uiteenlopende vragen. Deze zijn allemaal netjes onderverdeeld in acht cate-gorieën. Dus heb je een vraag? Wedding 911 heeft waarschijnlijk het antwoord. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat Wedding 911 compleet in het Engels is.

Als je geen genoeg kunt krijgen van al die trouwmagazines of je hebt nog niet genoeg inspiratie opgedaan voor jouw bruiloft, dan kan je met Brides nog even doorlezen. Je kunt gratis nog honderden pagina’s lezen uit verschillende uitgaves van het magazine Brides, een bekend trouwmagazine uit het Verenigd Koninkrijk.

Wedding Dress Look Book Bride Guide

iWedding Voor de meeste mensen is het de mooiste dag van hun leven. Eentje om nooit te vergeten. Perfecter en mooier kan een dag niet worden. Het mag tegenwoordig allemaal wat kosten, laat staan de tijd die het allemaal kost om de bruiloft te plannen. Samen met een drukke carrière wordt het plannen van een perfect huwelijk een niet gemakkelijke en vaak stressvolle taak. Een weddingplanner is misschien de oplossing. Helaas is die niet voor iedereen binnen handbereik. Tekst en foto: Guido Schalkx

Gelukkig bieden moderne tijden, moderne oplossingen. Zo ook voor het plannen van een huwelijk. De meeste van ons dragen zo’n handige planner al jaren bij zich. Op de iPhone zijn honderden applicaties te vinden die kunnen helpen met het plannen.

MR & MRS

Moderne tijden bieden moderne oplossingen

APRIL MEI JUNI 11

Maar hoe kies je de juiste? Met zoveel keuzes zien veel van ons door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij een mooie selectie gemaakt van de beste applicaties die jou kunnen helpen met het plannen van jouw perfecte bruiloft.

Als er een bruiloft gepland moet worden is Bride Guide de applicatie die je moet downloaden. Met € 3,99 is Bride Guide één van de duurdere applicaties in zijn soort, maar dat is hij meer dan waard. In Bride Guide geef je de datum en het budget van de bruiloft. Hiermee plant Bride Guide de bruiloft van A tot Z. Daardoor hoef jij je niet meer druk te maken over de planning en wat er allemaal moet gebeuren; Bride Guide heeft er aan gedacht en geeft aan wanneer je wat moet doen. Het voorbereiden van je huwelijk moet de leukste periode in je leven zijn en Bride Guide draagt daar aan bij.

Is shoppen jouw grootste hobby? Dan zal je vast uitkijken naar het passen van jurken. Helaas kan je niet elke jurk bekijken die in een bruidsjurken winkel hangt. Met The Knot LB kan je alvast een selectie maken van jurken die je wilt passen. Zo kan je in de winkel direct beginnen met het passen van jurken die je mooi vind.

Wedding Bang dat het sparen voor de bruiloft niet gaat lukken? Wedding Savings laat je zien of je genoeg geld per week opzij zet voor jouw droombruiloft.

Wedding 101 Heb jij de kwaliteiten in je om een bruiloft helemaal te plannen? Test het in Wedding 101 aan de hand van 16 vragen en kom er achter of je er klaar voor bent.

App Store in het kort Het installeren van applicatie is erg simpel. Op de iPhone druk je op de App Store icoon. Via de computer open je iTunes. Daarna klik je “iTunes Store” recht in het menu onder “Store”, waarna je op “App Store” klikt. Zoeken gaat gemakkelijk via de zoek balk bovenin.

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


19 De huwelijksreis De gasten zijn naar huis, de mooiste dag van je leven is alweer voorbij. Je bent net in het huwelijksbootje gestapt en wil deze romantische sfeer graag nog even doorzetten. Dat kan, op huwelijksreis. Geniet van elkaar in een mooie romantische omgeving. Je huwelijk gaat voor altijd mee, maar daarvoor heb je de wereld om je heen wel nodig. Heb je er ooit aan gedacht om met je huwelijksreis op het milieu te letten? Er is van alles mogelijk, en hoe ver je daar in gaat, is helemaal aan jou. Tekst: Marjolijn van Haarlem

Een stedentrip in gedachten? Neem de trein! Het reist comfortabel, gemakkelijk en snel naar vele steden in Europa. En het is een stuk minder schadelijk voor ons leefmilieu dan wanneer je met het vliegtuig gaat. Weet je nog niet welke stad je wilt bezoeken, laat je inspireren met al deze mooie locaties.

Parijs ‘Paris, c’est l’amour!’. Parijs, de stad van de liefde. Geniet van de charmes van deze eeuwenoude stad. Samen de Eiffeltoren beklimmen en de spanning voelen wanneer je naar beneden kijkt. Als je geen genoeg kunt krijgen van het uitzicht, is het mogelijk om op de Eiffeltoren te dineren, maar het is natuurlijk nog leuker om samen met je partner te gaan picknicken op een van de grasvelden naast de Eiffeltoren. Vul je mand met stokbrood, kaasjes en een goede fles wijn die jou in de romantische stemming brengt zodat je helemaal jezelf kan zijn. Wil je liever ergens anders picknicken, Parijs heeft meer dan vierhonderd parken waar dit kan. Of alleen van elkaar en het voorjaarszonnetje genieten, alles is mogelijk. Kijk je ogen

uit op de Champs-Elysées, verdwaal in het gezellige Quartier Latin en ga dineren in een gezellig restaurantje, ze zijn er volop. En na het diner sluiten jullie je avond al knuffelend af met een boottocht op de Seine. Wat ook zeker de moeite waard is om een bezoekje aan te brengen, zijn de verlichte Sacré Coeur, het inspirerende Louvre, de historische Notre-Dame, de triomfantelijke Arc de Triomphe en het culturele Centre Pompidou.

PROEFDRUK

PROEFDRUK

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


20

21

Wenen

Praag

De stad van cultuur, architectuur en muzikaliteit. In Wenen zal niets ontbreken. Wenen is één groot openluchtmuseum. Je vindt er schitterende paleizen, musea, kerken, en concertzalen. In het Schönbrunn Paleis kom je volledig in keizerlijke sferen en voel je jezelf even prins en prinses. Wenen heeft ook prachtig aangelegde tuinen waar je een heerlijke wandeling kunt maken, met het geluid van de watervalletjes op de achtergrond. ’s Middags genieten jullie ontspannen van een heerlijke koffie met Oostenrijks gebak in één van de gezellige Weense koffiehuizen, ze zijn er genoeg. Een rustpunt op de dag,

genieten en bijkomen. Voel je nog meer een prinsessenpaar in het Koninklijke paleis Hofburg. Naast de wereldberoemde Spaanse Rijschool, het prachtige Sissi Museum, de zilverkamer en de Keizerlijke Appartementen en is de schatkamer met daarin de kroonjuwelen iets wat je zeker niet mag missen in het witte paleis. In het Palmenhaus in de tuinen van de Hofburg, kunnen jullie ook romantisch uit eten. Hierna drinken jullie een heerlijk glas Weense wijn in één van de wijnhuisjes. Een echte Weense specialiteit. Als perfecte afsluiting van de dag bekijken jullie het verlichte Wenen

nog een keer vanuit de lucht, in het reuzenrad van de Wiener Prater. Knus tegen je geliefde aanzitten en genieten van het prachtige verlichte Wenen.

Venetie Venetië, een waterrijke stad in het Noordoosten van Italië met vele grachten, gondels en bruggen. Deze stad heeft genoeg romantiek in zich voor de perfecte huwelijksreis. Met je geliefde door de smalle straatjes dobberen, met het geplons van de riem in het water op de achtergrond, betoverend door de adembenemende gebouwen en unieke sfeer. Een onvergetelijke ervaring. Samen een ijscoupe van authentieke Italiaanse ijssalon eten en genieten van een wijntje op het San Marco Plein met het zonnetje in je gezicht. Hand-in-hand wandelen in de kleine straatjes en smalle steegjes, over de historische bruggetjes en vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan een van de paleizen en oude kerken.

PROEFDRUK

MR & MRS

Londen Eén van de grootste steden van Europa, het architectonische en historische Londen. Samen beklimmen jullie de eeuwenoude treden van de toren van de St.Pauls’ Cathedral, waar het uitzicht over Londen fantastisch is. Maar ook de Big Ben, het gotische the Houses of Parlement, the Tower Bridge en Buckingham Palace voor het wisselen van de wacht zijn zeker de moeite waard. En niet te vergeten; de belangrijkste kerk van Londen, Westminster Abbey, met zijn prachtige interieur. In Londen is theedrinken nog steeds een traditie, dus voor een echte high tea zijn jullie hier op de goede plek. Genieten van thee, heerlijke gebakjes, sandwiches, bonbons, cakejes en nog veel meer.

‘De Gouden Stad’, mystiek en romantisch. Praag heeft alles in zich om je te verleiden. Loop samen door een doolhof van binnenplaatsen, pleinen en oude steile straatjes en steegjes en laat je meenemen in de oude en pittoreske sfeer. De gotische Karelsbrug mag zeker niet ontbreken. Vanaf het einde van de Karelsbrug kunnen jullie genieten van een mooi uitzicht over het Kampa eiland. Samen met een heerlijk koud biertje, want daarvoor ben je in Praag ook aan het juiste adres. ’s Avonds kun je chique dineren in een van de door jou uitgekozen restaurants aan het gezellige Wenceslasplein. Hoe later het wordt, hoe mooier de stad. Als de avond valt en het donker begint te worden, zijn alle gebouwen belicht. Het kasteel van Praag en de torens bij het Oude Stadsplein. Wanneer jullie hier ’s avonds langslopen, lijkt het alsof je in je eigen sprookje terecht bent gekomen.

Bijzonder zijn ook dining River Cruise over de Theems. Al varende over de Theems genieten van een heerlijke lunch met op de achtergrond live jazz band. Een romantische avondwandeling langs de Theems mag ook zeker niet ontbreken. Handin-hand langs de mooie belichtte historische pubs en terrasjes, met een mooi uitzicht op de skyline van Londen aan de andere kant van de rivier. ’s Avonds, als de vele lichtjes Londen prachtig verlichten, is het ideale moment aangebroken om met zijn tweeën de Londen Eye in te gaan, een reuzenrad dat ver boven de stad uitsteekt. Een intiem moment, voor jullie alleen.

PROEFDRUK

APRIL MEI JUNI 11

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


22 Eco-lodges

23

Samen worden jullie wakker in een ruime luxe tent. De openhaard knispert en een heerlijke geur verspreid zich door de kamer. Terwijl je man het water gaat halen om straks een heerlijk kopje thee te zetten, loop je de ruime veranda op. De warme stralen van de zon schijnen heerlijk op je gezicht en je kijkt uit over de prachtige mooie natuur. Je bent omringt door een groene omgeving en het enige geluid dat je hoort zijn de kwetterende vogels. ’s Avonds dineren jullie bij kaarslicht onder het genot van een heerlijk wijntje. En dit ook nog eens allemaal op een duurzame manier. Klinkt dit als muziek in je oren? Dan is een huwelijksreis naar een eco-lodge precies wat je zoekt!

PROEFDRUK

Tekst: Kimberley Doogan

PROEFDRUK

PROEFDRUK

PROEFDRUK

MR & MRS

Het betere boerenbed

Yurts op Texel

Eco-lodges in Portugal

Bij één van de twaalf Het Betere Boerenbed boerderijen in Nederland verblijf je in een zeer luxe maar toch eenvoudige tent. Elektriciteit is niet aanwezig. Romantisch kaarslicht daarentegen wel. Liggend in de meest mooie natuurgebieden, ver van de bewoonde wereld kom je helemaal tot rust. Het betere boerenbed is ideaal wanneer je houdt van het maken van wandelingen en fietstochtjes, waarbij de fiets gehuurd kan worden op de boerderij.

Wil je je huwelijksreis liever dicht bij de kust vieren, dan zijn de yurts op Texel ideaal. Yurts zijn grote ronde Mongoolse tenten die stijlvol, doch eenvoudig zijn ingericht, maar wel van alle luxe voorzien. Zo zijn yurts sfeervol verlicht en beschikken ze over elektriciteit. Water zal wel zelf gehaald moeten worden, want in de tenten is geen stromend water aanwezig. Voor jullie als vers bruidspaar is er een speciale bruidsyurt waar jullie heerlijk romantisch in een duinpan, op een rustig plekje tussen het groen, van elkaar kunnen genieten. De yurts zijn gelegen in het nationale park ‘Duinen van Texel’. Je bevind je dus midden in de natuur. Het strand bevindt zich op maar twee kilometer van de yurts en het dorpje Den Hoorn is goed te bereiken met een afstand van maar één kilometer. www.texelyurts.nl

Zie je zo’n eco-lodge wel zitten, maar vertoef je toch liever in het buitenland, dan zijn deze yurts in Portugal de perfecte uitkomst. De yurts staan in de Algarve binnen een beschermd natuur gebied, ideaal voor wandelingen, en op tien minuten afstand van het achttien kilometer lange stuwmeer van Odelouca. Op vijftien minuten rijden, is het stadje Silves. Een prachtig historisch stadje waar verschillende voorzieningen zitten zoals supermarkten, zwembad, banken enzovoort. Je zit dus midden in de natuur, maar niet heel ver van de ‘bewoonde’ wereld. De yurts zelf hebben veel privacy en rust, je voelt je alleen op de wereld. De energie op het terrein wordt geleverd door de zon en wind. Water wordt gehaald uit een eigen bron. Elke yurt heeft een eigen badkamergebouwtje. De douche biedt je een prachtig uitzicht over de Algarve en zelfs het compost toilet is duurzaam. Hier in Portugal wordt je één met de natuur. www.eco-lodgebrejeira.com

Etenswaren zijn te koop in de kleine supermarkt op het terrein. Leuk hiervan is, dat er alleen lokale producten of producten van de boerderij zelf worden verkocht. En terwijl je brood gebakken wordt in de houten boordoven, kun je zelf een gratis eitje halen uit het kippenhok. Hoe begin je de dag beter dan met vers gebakken brood en een pas gelegd eitje?! Voor de echte dierenliefhebbers is het zelfs nog mogelijk om op sommige locaties de zorg van een privé dier op je te nemen, zoals een lammetje of konijn. Kan het nog romantischer? www.boerenbed.nl

PROEFDRUK

PROEFDRUK

PROEFDRUK

APRIL MEI JUNI 11

PROEFDRUK

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


24 Eco-resort

25 PROEFDRUK

Ben je iemand die wel graag alle luxe tot zijn beschikking heeft maar niet wil dat het ten koste gaat van het milieu? Dan zijn de milieuvriendelijke resorts, ook wel groene hotels genoemd, voor jou de perfecte uitkomst. Deze hotels wekken vaak zelf hun energie op, maar zijn toch van alle gemakken voorzien. Tekst: Kimberley Doogan & Marjolijn van Haarlem

PROEFDRUK

Fiji Islands Resort In 2010 is dit resort uitgeroepen tot Beste Eco-Resort van de wereld, groenste hotel van Australië en bovendien is het ook nog eens bestempeld als beste resort op Fiji. Het hotel ligt op het eiland Vanua Leva, dat onderdeel is van de Fiji eilanden en is gebouwd op een kokosnoot plantage. Het hotel is gelegen aan het Savusavu Bay, waar je dan ook een prachtig uitzicht over hebt. In de Honeymoon Suite ben je voorzien van alle gemakken. De kamers zijn ruim en beschikken over een woonkamer, slaapkamer, badkamer en balkon. Als extraatje staat er op het terras een hot tub, waar je heerlijk met zijn tweeën in kunt genieten. Bovendien is het ook mogelijk om te dineren onder de sterren op je privé pier, samen een massage te nemen of te vluchten naar je eigen eilandje, waar je kunt snorkelen om je huwelijksreis nog specialer te maken. Op Vanua Leva kan je genieten van de privacy, rust en beeldschone natuur om je heen. Een perfect eiland voor lovers. www.fijiresort.com

PROEFDRUK

PROEFDRUK

PROEFDRUK

MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11

PROEFDRUK

PROEFDRUK

Morena Resort Morena Resort is gebouwd rekeninghoudend met de strenge eisen van het Europese Green Key milieu-keurmerk. Morena Resort wekt zelf duurzame energie op, verwarmt warm water door ecologische boilers en er wordt overal gebruik gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen van Fairtrade coöperaties in de regio. De villa’s en appartementen zijn ruim ingericht en van alle gemakken voorzien. Bovendien is er ook een speciale invalide accommodatie. Dit eco-resort ligt aan de Jan Thiel Beach op Curaçao, op loopafstand van de helderblauwe Caribische Zee. Wanneer je in één van de prachtige luxe villa’s en appartementen van het Morena Resort verblijft, heb je gratis toegang tot het parelwitte strand om hier heerlijk te zonnen, relaxen en van elkaar te genieten. Aan de andere kant van het resort ligt het mooie natuurgebied van de zoutpannen. Altijd al flamingo’s in het echt willen zien? Dan moet je hier zeker heen. Om te mountainbiken of samen te wandelen is het natuurgebied ook erg geschikt. Waar jullie ook zeker gebruik van moeten maken, is de Mazzai Spa die gevestigd is op Morena Resort. Hier kunnen jullie je laten verwennen en heerlijk ontspannen met massages, pedicures, manicures en gezichtsbehandelingen. Kortom, het Morena Resort en Curaçao hebben alles in huis voor jullie perfecte Caribische huwelijksreis. www.morenaresort.com

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


26 De perfecte trouwkaart De trouwkaart is het visitekaartje voor jouw bruiloft, je moet er voor zorgen dat mensen naar jouw bruiloft willen komen en dan ook nog iets leuks voor je meenemen. Daar moet je wel wat moeite in steken. Zomaar een kaart uit een schap trekken is geen originele manier. Tekst: Sandra Bax

Online kopen

De kaarten

Gemak dient de mens, tegenwoordig moet alles snel en zonder al te veel moeite. Vandaar dat er genoeg online winkels zijn waar je kaarten kan uitzoeken en ze helemaal naar je eigen hand kunt zetten zonder dat je daarvoor naar een winkel toe moet. Voor deze test heb ik een kaart besteld bij www.trouwkaarten.nl. Deze online winkel is de grootste in zijn soort. Met een collectie van 789 verschillende kaarten in veel verschillende stijlen.

Bovenaan de website is een tabblad voor de trouwkaarten, als je daarop klikt kom je in de webshop van alle kaarten die ze hebben. Daar moet vast iets naar mijn zin tussen zitten. Links heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende sfeer kleuren, stijlen en de soort uitnodiging. Door de uiteenlopende mogelijkheden is er voor iedereen wel wat te vinden. Helaas werkt de zoekfunctie niet helemaal naar behoren, dus ga ik alle pagina’s nalopen tot ik iets leuks tegenkom. Ik stuit op een zwarte kaart met hartjes en vlinders. Hij is klassiek en toch vrolijk.

Eerste indruk Het moment dat de website aan het laden is ben ik erg nieuwsgierig naar wat het mij gaat brengen. Het is wel belangrijk dat het een duidelijke website is en niet dat ik moet gaan zoeken naar de kaarten. De website is groen met geel, dat doet me denken aan het voorjaar, het staat eigenlijk best vrolijk. De website oogt wel iets commercieel, maar dat moet niet afdoen tegen de keuze van de trouwkaarten.

MR & MRS

Het bestelproces Ik besluit een proefexemplaar aan te vragen, dat is een service die ze leveren om de klant echt tevreden te kunnen stellen. Als je een account aanmaakt kan je je favoriete kaarten opslaan en daaruit maak je een selectie van de kaarten die je in het echt wilt ontvangen. Drie kaarten kan je kosteloos laten komen. Elke kaart komt standaard met een envelop en sluitzegel. De kaart die ik heb gekozen heeft een inleg. Dus daar waar de tekst op komt te staan moet je zelf in de kaart bevestigen. Best veel werk

APRIL MEI JUNI 11

als je meer dan 100 uitnodigingen wilt versturen. Elke uitnodiging heeft een vast bedrag tot de 100 stuks en een goedkoper bedrag boven de 100 stuks. Het is dus helemaal aan jou hoe duur je het wilt maken.Inmiddels heb ik mijn proefkaart besteld en is het wachten geblazen. De volgende dag krijg ik netjes een mailtje dat mijn kaart vertraging heeft opgelopen en dat ik een paar dagen langer moet wachten.

Conclusie Al met al is trouwkaarten.nl een erg handige manier om je kaarten te bestellen. Ze hebben heel erg veel verschillende modellen kaarten en je krijg standaard een envelop en sluitzegel bij elke kaart. Daarnaast krijg je een proefkaart kosteloos thuisgestuurd en als je deze wilt bestellen is het mogelijk deze net zo vaak kosteloos aan te passen tot deze naar je zin is. Je eigen profiel op de site is een goede manier om je favoriete kaarten bij de hand te houden, zodat je ze niet telkens op hoeft te zoeken. Helaas is alleen de indicatie hoe snel je een kaart binnen hebt niet helemaal duidelijk.

27

7 Tips 1 2 3

Het formaat, de meeste kaarten passen standaard door de brievenbus, maar er zijn kaarten die te groot of te zwaar zijn voor 1 postzegel. De kosten van de kaart, heb je een kleine bruiloft neem dan een goedkopere kaart, je kunt een duurdere kaart nemen voor een grote bruiloft aangezien deze kaart goedkoper word boven de 100 bestellingen. De stijl van je kaart, houd rekening met het thema van je bruiloft of de eventuele bruidskleding.

4 5

Let op enveloppen, het is niet standaard dat bij elke kaart enveloppen zitten. Wil je ook andere soorten kaarten? Bijvoorbeeld tafelkaarten of menukaarten. Neem ze in dezelfde stijl en vorm.

6

Kan je kosteloos je kaart wijzigen?

7

Houd rekening met de levertijd en bestel op tijd!

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


28 Een trouwfeest op de Utrechtse grachten Alles is geregeld. Op jullie huwelijksdag zorgen jullie goed voor jullie (dag) gasten, inclusief ontbijt, lunch en diner. Maar heb je er ooit aan gedacht om dit op het water te doen? En waar kan dit beter dan op de unieke en sfeervolle grachten en Singel in Utrecht. Met je vrienden en familie varen door het sprankelende grachtenwater, het voorjaarszonnetje op je gezicht en genieten van de Utrechtse binnenstad die je nu van een heel andere kant te zien krijgt. Op de Vecht zijn er ook verschillende rondvaarten mogelijk, een prachtig gebied om op te varen met een schitterend uitzicht. Utrecht heeft heel wat te bieden op het water, er is voor ieder wat wils. Laat je inspireren door alle mogelijkheden die er zijn. Tekst: Marjolijn van Haarlem

Voordat de dag begint,kun je beginnen met een rondvaart met ontbijt. Aan boord heerlijk ontbijten en tijdens de rondvaart genieten van het uitzicht. Warme croissantjes, luxe broodjes, kaneel- en koffiebroodjes met een gekookt eitje en verse jus d’Orange. Ook de koffie en thee is aanwezig. All-in prijs: g 38,50 p.p. Liever na het ontbijt het water op? Dan is een rondvaart met luxe lunch een hele goede optie. Tijdens de rondvaart wordt een lunch geserveerd met onder andere luxe mini broodjes, verse fruitsalade en verschillende soorten soep. Inclusief koffie, thee, melk en verse jus d’Orange. All-in prijs: g 32,50 p.p.

Plan je je ontbijt of lunch liever ergens anders, dan kun je ook kiezen voor een rondvaart met koffie, thee en gebak die voor je geserveerd wordt. Hierbij heb je extra veel tijd om te genieten van elkaar en van het uitzicht op de Oudegracht en de singels van Utrecht. All-in prijs: g 25,00 p.p.

Liefhebber van thee? Dan is een HighTeatocht wat voor jou! Tijdens een prachtige boottocht op de Vecht, met zicht op vele mooie theehuizen, wordt jullie een vorstelijke High Tea geserveerd. Al varende met koffie, thee en heel veel lekkers zoals slagroomsoesjes met aardbeien, mini muffins van chocolade en vanille, sandwich gerookte Noorse Zalm, Bagel met zachte geitenkaas en nog veel meer. Genieten dus! All-in prijs: g 55,00 p.p. Er zijn ook veel mogelijkheden om te dineren op het water. Een unieke ervaring, gezellig eten en varen op de Utrechtse grachten met je aanstaande, vrienden en familie. Eén hiervan is een rondvaart met driegangenarrangement. Tijdens deze rondvaart heb je de keuze uit drie voorgerechten en vier hoofdgerechten. Een heerlijk Grand Dessert sluit deze stadsrondvaart in stijl af. All-in prijs: g 28,25 p.p. Een rondvaart met Steengrill-arrangement is ook een aanrader. Vooraf begin je met brood met kruidenboter en tapenade. Daarna kun je gezellig met zijn allen onbeperkt steengrillen met een heerlijk drankje erbij. All-in prijs: g 29,25 p.p.

29 Een mogelijkheid is ook om een mooie vaartocht te maken, inclusief koude en warme tapas, tijdens een tapastocht. Tapas zijn van oudsher kleine Spaanse hapjes, en vinden hun oorsprong in Andalusië, een streek in Spanje. Tapas is ooit ontstaan om de tussentijdse honger, tussen het lunchen en het avondeten, tegen te gaan. Tegenwoordig is er zoveel variatie ontstaan dat tapas nu als een complete maaltijd wordt voorgeschoteld. Er is een kok aan boord die voor de warme en koude tapas gerechten zorgt. Ook het drankarrangement wordt verzorgd. All-in prijs: g 49,50 p.p. Vanaf 1 april is het ook mogelijk om met de barbequetocht te gaan. Zelf heerlijk barbecueën onder het genot van een drankje op de Utrechtse grachten. Alles is aanwezig voor jullie perfecte barbecue, stokbrood met kruidenboter, verschillende soorten vlees met diverse sauzen, verse salades en ook het drinken is volledig inclusief. All-in prijs: g 52,50 p.p. Op de Vecht kunt u ook een prachtige tocht maken met de sushiboot. Aan boord wordt vers bereide traditionele Japanse sushi en sashimi geserveerd. Sushi is een gerecht dat bestaat uit een klein beetje rijst met een ander toegevoegd ingrediënt, zoals garnalen, inktvis of (rauwe) vis. Er is ook heerlijke sushi met verschillende groente of eieren. Sashimi lijkt op sushi, het belangrijkste verschil is dat sashimi alleen uit vis of schelpdieren en versiering bestaat, terwijl sushi ook andere ingrediënten bevat, zoals rijst en azijn. Het enige wat je hoeft te doen is in te stappen en genieten. All-in prijs: g 75,00 p.p. Gaat u liever na afloop van het diner de boot op? Dan is de borrelvaarttocht hier heel geschikt voor. Varend door de Utrechtse grachten en onbeperkt genieten van de Hollandse Bar. Naast de gekoelde drankjes worden er hapjes geserveerd zoals verschillende soorten kaas en worst, olijven, augurken, gehaktballetjes, pinda’s en toastjes met ossenworst. All-in prijs: g 45,00 p.p. Ben je helemaal in de ban geraakt van het feest op de Utrechtse grachten? Het is ook mogelijk om letterlijk in het huwelijksbootje te stappen, op de bruidsvaart. Romantischer kan bijna niet, dan op je trouwdag aan boord stappen en proosten met een glaasje champagne om daarna de bruidstaart aan te snijden terwijl Utrecht aan je voorbij glijdt. En alles wordt voor je geregeld, van inrichting tot catering. All-in prijs: g 50,00 p.p.

Voor meer informatie: www.vareninutrecht.nl www.tapasbootutrecht.nl www.schuttevaer.com www.uwsalonboot.nl PROEFDRUK

MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


30

31

De ultieme bruidstaart

De fairtrade taart

Trouwen is voor veel mensen de ultieme bezegeling van de liefde. Ook wordt de trouwdag vaak bestempeld als ‘de mooiste dag van je leven’. Vroeger was een dienst in de kerk met daarna een receptie gebruikelijk, maar tegenwoordig is dat voor veel stellen niet meer voldoende. Trouwen in het buitenland, trouwen op bijzondere locaties of elkaar het ja-woord geven onder water, je kunt het zo gek nog niet bedenken of het gebeurt tegenwoordig. Nu hebben we er weer iets nieuws bij; de eerste Fair trade bruiloft, met hierbij de allereerste Fairtrade bruidstaart.

In opdracht van Max Havelaar heeft Anja van Diepen, eigenaresse van La Patissière catering in Amsterdam, de eer gekregen om de eerste Fair trade bruidstaart te maken. De Fairtrade taart bestond om en om uit een chocolade- en een vanillecake. De cakes zijn gemaakt met rietsuiker en waren gevuld met bananenmoussse en een tropische confiture gemaakt van sinaasappel, ananas en banaan. Naast dat de taart Fair trade is, is hij ook biologisch. De taart is dan ook gekleurd met biologische kleurstoffen als bosbessen, aardbeien, frambozen en bieten en de marsepein is huisgemaakt.

Tekst: June van Mil

De Fairtrade bruidstaart is gemaakt van eerlijke producten. Door deze eerlijke producten te gebruiken doe je iets voor de mensen uit de landen waar deze producten worden gemaakt. De taart ziet er nog steeds uit zoals een bruidstaart volgens velen eruit hoort te zien; roosjes van marsepein, veel wit & roze en uiteraard meerdere lagen. Dat is nog steeds mogelijk. Je kunt nog steeds jouw ultieme bruidstaart creëren, alleen nu met eerlijke producten. Fair trade cacao, rietsuiker en biologische kleurstoffen. Voor de oorsprong van deze ‘traditionele’ bruidstaart moeten we terug naar de Romeinse tijd. De bruidstaart ten tijde van de Romeinen was toen nog een eenvoudige koek, die doormidden werd gebroken en boven het hoofd van de bruid werd verkruimeld. Het ritueel zou tot doel hebben gehad de goden te smeken het jonge paar met veel kinderen te zegenen. Deze nadruk op de vruchtbaarheidssymboliek was een periode later, gedurende de middeleeuwen, ver te zoeken. De `bruidstaart’ was niet veel meer dan een bijzonder soort brood – zonder de later zo karakteristieke zoete toevoegingen. Het stapelprincipe en de rijke versieringen zouden ergens in de tweede helft van de zeventiende eeuw aan het Engelse hof zijn geïntroduceerd, door een Franse kok.

PROEFDRUK

De bruidstaart ‘Engelse stijl’ is in Nederland lange tijd beperkt gebleven tot de koninklijke familie. Het is pas vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw dat ook steeds meer gewone bruidsparen een dergelijke taart voor hun eigen huwelijk lieten aanrukken. Tegenwoordig kan je bruidstaarten krijgen in alle vormen en maten, zelfs met foto’s er op. En daar is nu dus ook de Fair trade bruidstaart bijgekomen.

Een prachtige taart voor een speciale dag, waarmee je ook nog iets terug doet.

PROEFDRUK

Een nieuw tijdperk in de geschiedenis is geschreven met de eerste fairtrade bruidstaart. Het is nog steeds jouw ultieme bruidstaart, van top tot teen, alleen nu gebruik je eerlijke producten om de taart te maken. Help de wereld een beetje door voor een fairtrade bruidstaart te kiezen. Maar denk natuurlijk ook aan jezelf, door deze eruit te laten zien zoals jij wilt. Je zult betere smaken proeven, maar qua uiterlijk zie je geen verschil! Probeer het ook uit en zet de trend!

PROEFDRUK

‘Een belangrijk fotomoment op jouw bruiloft, de bruidstaart. De taart moet er niet alleen prachtig uitzien, maar het liefst moet de taart ook nog lekker smaken’.

PROEFDRUK

MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


32

33

Eerlijke make-up

Verzorging

Make-up gemaakt van eerlijke en biologische producten

Masker - Naturys

Een belangrijk onderdeel van de dag, maakt het nog beter met ongeparfumeerde en biologische producten

100% biologische oorsprong

Anti-Aging serum -

Great Lash Mascara - Maybeline Gebaseerd op waterbasis

Pure & True Biologische ingredienten

Compact powder - Shizo cosmetics Natuurlijke ingrediĂŤnten en milieubewuste fabrikanten

Bruin kohlpotlood - Yves Rocher

Bodylotion - Greenland Eerlijke plantenextracten

Drie-stappen reiniging/verzorging - Clinic

De plantaardige biobestanddelen en natuurlijke extractieprocessen

Routine van reinigen, exfolieren en hydrateren.

Face Exfoliator, Awareness - Rituals

100% parfumvrij

Nagellak - Loreal

Innovatief in de beste producten en prijs

Oog schaduw - Nvey Eco Corn Silk and Jojoba Oil en verschillende vitaminen

MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11

Pure A dagcreme - Garnier Lipstick - Green People

Met biologische ingredienten en aardmineralen

Actieve natuurlijke ingredienten APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


35 Queen for a day PROEFDRUK

De jurk en de auto zijn al geregeld, maar wat doe je met je haar als je gaat trouwen? Ik heb een kijkje genomen bij People Behind the Mirror in Ede, voor de nieuwste mode in bruidskapsel land. Wat me te wachten staat is een gezellige avond, vol met vrouwen met trouwkriebels. En allemaal doen ze inspiratie op tijdens deze eerste bruidskapselavond “Queen For a Day” bij kapperszaak People Behind the Mirror in Ede. Want elke vrouw is op haar eigen bruiloft koningin voor een dag. Tekst en foto’s: Catherine Willemse

Stressende modellen Bij binnenkomst tref ik rennende kappers en stressende modellen aan. Hier en daar liggen stukken van sluiers en iedereen is druk in de weer. Dit tafereel gaat vooraf aan de bruidsshow die over een klein uur begint. Het belooft een enerverende avond te worden. Ik zie verschillende modellen: bruin, blond, kort en lang haar, kroes haar, dun haar, dik haar. Voor elk kapsel is er wel een mooi bruidskapsel te verzinnen. Genoeg keus dus voor de aanstaande bruiden die al voor de deur staan te trappelen om de geweldige kapsels van Bert de Zeeuw te bezichtigen.

Internationaal topkapper Bert de Zeeuw vertelt: “Wij geven regelmatig bruidshows in het land in samenwerking met bruidshuizen. Hierbij is de aandacht voornamelijk gericht op de jurken. Het kapsel van de bruid is echter net zo belangrijk. Daarom organiseer ik een avond voor vrouwen met trouwplannen waarbij het trouwkapsel en de make-up centraal staan. Op je bruiloft ben je koningin voor één dag en daarom mag alles perfect zijn”.

De muziek begint te spelen en er komen drie prachtige modellen op hoge hakken de trap afgelopen met kappers aan de hand. Ze lopen een rondje en nemen plaats op kappersstoelen. De kappers vertellen iets over hun creatie en gaan ondertussen verder met de kapsels, want ze willen natuurlijk zo veel mogelijk laten zien.

Magische handen Bert de Zeeuw staat bekend als de kapper met “Magic hands”, hij maakt de meest geweldige creaties en er zijn je al veel bruiden voor geweest die hun kapsel door Bert de Zeeuw onder handen hebben laten nemen. Met geweldige bruidskapsels als resultaat. De verliefde bruiden worden ontvangen met een hapje en een drankje. De vrouwen zijn druk aan het praten over hun eigen bruiloft. Na een kwartiertje van geklets en wat drankjes komt topkapper Bert de Zeeuw de trap opgelopen en meteen valt de groep vrouwen stil. De show begint!

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


36

37 Trends 2011 “Bert de Zeeuw is de kapper met de

Magic Hands”

Uit de worden van Bert de Zeeuw maak ik op er in bruidskapsels geen trends te onderscheiden zijn. Toch zijn we de zoektocht gestart en hebben de trends voor bruidskapsels en make-up van de lente 2011 op een rijtje gezet. Tekst: Catherine Willemse

Haartrends 2011

ver de bruidskapsels: “In bruidskapsel land is er eigenlijk geen mode te onderscheiden, het is tijdloos. De mode ervan verandert niet elk jaar, zoals bij bruidskleding. Het is belangrijk dat je het optimale uit je eigen haar haalt. Je kunt ook van te voren op consult komen en de kappers laten bepalen wat er het beste bij jouw persoonlijke haar en stijl past. Bij dit consult wordt ook goed op de jurk gelet die je aan gaat doen op je bruiloft want misschien draag je wel een jurk met een grote kraag, en dan zou het zomaar kunnen dat het aangemeten kapsel daar helemaal niet bij past”. Mij wordt meteen duidelijk dat een goed kapsel voor je bruiloft erg belangrijk is en niet zomaar eventjes zelf gedaan kan worden. Het gaat je wel een dag kosten om een mooi kapsel uit te kiezen, want er zijn erg veel mogelijkheden. Ik zie zelfs bloemen en corsages tevoorschijn komen voor in het haar, want wie zegt dat een corsage alleen op je jurk kan.

MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11

Uniek in de regio Kapsalon People Behind de Mirror aan de Parkweg is uniek in de regio Ede. De kwaliteit is hoogstaand. Bert de Zeeuw en zijn creatieve team heeft zich gespecialiseerd in bruids- en avondkapsels. Je kan je kapsel laten doen in de salon of op locatie, zelfs buiten de normale openingstijden. “Een bruid krijgt eerst een intakegesprek en dan maken we een proefkapsel die bij de persoon en de trouwjurk past”, aldus De Zeeuw. De show gaat verder. Dan zie ik een kappersassistent een beetje benauwd om zich heen kijken. Hij is al erg lang bezig om een kapsel mooi af te maken, maar het gaat niet helemaal hoe hij het wil. Bert de Zeeuw ziet dit en hij loopt er naartoe. Hij aanschouwt het kapsel, gaat even met zijn handen door het haar van het model, en daar is het perfecte bruidskapsel! Kortom, als je je geen zorgen meer wilt maken over het perfecte kapsel voor je eigen bruiloft, hoef je alleen maar even naar de man met de Magic Hands.

In de mode van deze lente zien we veel invloeden uit de jaren 70. Waardoor het typishe ‘seventies’ een comeback zal maken. Er wordt weer gewapperd met de lokken. Denk hierbij aan Farah Fawcett van Charlie’s angels. Natuurlijk niet zo gefohned en gestyled als in die tijd, maar helemaal gestyled anno 2011 met lossere lokken. Dit 70’s gevoel wordt ook doorgevoerd in de bruidskapsels, door middel van veel bloemen, voor de ‘flower power” en we zien veel diademen bij de dames op de catwalk. Op de Catwalk zijn heel veel uiteenlopende kapsels te ontdekken maar toch zijn er een paar kapsels die steeds terug komen, er zijn een aantal duidelijke trends zichtbaar. Als je licht haar hebt is de combinatie met een strakke coupe erg mooi. Er zijn ook kapsels waarmee je je ongetemde of juist nette kant kunt laten zien. Een van de grootste trends is een kapsel waar je een krachtige, maar toch vrouwelijke elegantie laat zien. Op ons werk hoeven we ons niet meer te bewijzen door middel van mantelpakjes en een keurig knotje. We laten juist onze vrouwelijk kant zien door middel van een krachtig maar toch vrouwelijk kapsel. Dus kies voor je bruiloft voor een krachtig, maar toch elegant kapsel.

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


38 Lingerie voor een perfecte huwelijksnacht Weet wat je man leuk vindt. Dit is de sleutel tot een perfecte huwelijksnacht! Elke man vindt het leuk als je een keer speciaal voor hen je lingerie koopt. Want zeg nou eerlijk, je koopt het toch om te laten zien! Voor je huwelijksnacht moet de lingerie natuurlijk net even wat specialer, net iets sexier zijn dan normaal. Daarom een paar inspiratie setjes als sleutel voor DE perfecte huwelijksnacht. Tekst: Catherine Willemse

PROEFDRUK

PROEFDRUK

Het lingeriesetje dat Yolante hier draagt is een pure witte en romantische creatie. Het ondergoed is afkomstig uit Yolanthe’s lingerielijn; Yolanthe’s choice by Livera. Kijk op www.livera.nl voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

PROEFDRUK

PROEFDRUK

Als extraatje voor een spannende nacht. Te koop bij Bruidsmode Valkengoed in Amersfoort.

MR & MRS

Deze lingerie is speciaal ontworpen voor een mooie pasvorm onder de bruidsjurk.Hij zorgt voor de juiste ondersteuning en goede pasvorm. Ontworpen door Porier. Te koop in Bruidhuis ’t Koetsje in Ede www.bruidshuishetkoetsje.nl

Voor als je net even iets anders wilt. Je bruidsnacht in het zwart. Te koop bij De bruidshoek in Utrecht.

APRIL MEI JUNI 11

PROEFDRUK

Poirier is hét merk in bruidsland. Ze zijn er speciaal voor de accessoires. De Lingerie van Poirier wordt verkocht bij Monde Rieve in Utrecht of neem een kijkje op www.poirier.nl

PROEFDRUK

De ondersteuning is perfect en zorgt voor een super vrouwelijke houding zonder hier over na te hoeven denken. Te koop bij Mijn Droomjapon in Utrecht

PROEFDRUK


40 Groene bloemen

PROEFDRUK

Het huwelijk van Prinses Victoria van Zweden met haar grote liefde Daniel Westling, de fitness trainer, is vast niemand ontgaan afgelopen zomer. In de hoofdstad Stockholm gaven ze elkaar het ja-woord, onder toeziend oog van meer dan 1200 gasten. Tekst: Kimberley Doogan

PROEFDRUK

Niet alleen de koningin en bruidsmeisje Amalia vertegenwoordigde daar ons land. Ook aanwezig waren de ‘groene’ bloemen van verschillende Nederlandse FFP kwekers. Speciaal voor hun huwelijk hadden Victoria en Daniel de bewuste keuze gemaakt voor duurzame bloemen, die het paleis en de kerk sierden. Al deze bloemen waren voorzien van het FFP keurmerk. De onafhankelijke organisatie Fair Flowers Fair Plants geeft dit keurmerk aan kwekers die hun bloemen kweken onder hoge milieu en sociale eisen. Dit wil zeggen dat de kwekers heel weinig bestrijdingsmiddelen, meststof, water en energie gebruiken tijdens het kweken van de bloemen. Niet alleen de kwekers, maar ook de handelaren en de winkeliers voldoen aan de hoge milieu en sociale eisen. Dit maakt dat de hele keten van product tot kopen fair trade is. Als consument kun je bewust kiezen voor het kopen van bloemen met het zichtbare FFP keurmerk. Ook voor je bruiloft kun je met het kiezen van je bloemen die bewuste keuze maken. Niet alleen heb je keuze uit talloze bloemen, ook spaar je het milieu met deze milieuvriendelijke bloemen wat je bruiloft een speciale sfeer geeft. Bovendien is groen helemaal de trend van nu en hoe straal je dat beter uit dan met ‘groene’ bloemen.

Verkooppunten in Utrecht: Bloemboetiek “De Lotus” Bloemenmagazijn Johan Bloemsierkunst Ad. Hosman Decora bloembinders Van Vogelpoel Bloemenplaza

MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11


42

43

De 5 leukste 1

Voor een spannende avond Voor een uitdagende en sportieve avond kun je terecht bij Van Buren in Nijmegen. Je krijgt les van een ervaren lerares, die jou en je vriendinnen de beginselen van het paaldansen laat zien. Bij binnenkomst krijg je een glas prosecco om de spieren alvast wat losser te maken. Bovendien wordt er voorafgaand aan de workshop een Healthy Lunch aangeboden, zodat de strakke paaldans outfits blijven passen. Je hebt de keuze uit verschillende salades, waaronder een carpacciosalade, een salade met zalm en een salade met geitenkaas. Ook wordt er brood en verse jus d ’orange bij geserveerd. Daarna is het de beurt aan jullie. Ervaar hoe lastig het is om met de zwaartekracht om te gaan en toch elegant te blijven bewegen. Alle spiergroepen krijgen een grote workout, en je lachspieren worden hierbij niet vergeten! Ga met je vriendinnen helemaal los. En na deze zware, maar vooral spannende en leuke middag, is het tijd om je om te kleden. Nog even de stad in en je voorbereiden op een avondje stappen. All-in prijs: g 64,50 p.p. Locatie: Nijmegen

MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11

vrijgezellen avonden speciaal voor vrouwen

3

Tekst: Catherine Willemse

2

Smartlappentocht De dag begint met een stadswandeling in Utrecht. Voordat je de longen uit je lijf gaat zingen, loop je door de gezellige binnenstad van Utrecht. De gids vertelt je de mooiste verhalen over de stad en haar bewoners. Tijdens deze stadswandeling is er een pauze in een echte Utrechtse kroeg. Daar kom je alvast in de stemming voor het volgende onderdeel van het arrangement. Na de stadswandeling wordt er een leuk café bezocht waar de geluidsisolatie goed geregeld is. Want de gasten willen nog wel eens te uitbundig worden tijdens het zingen van talloze oerHollandse smartlappen. Je krijgt de songteksten uitgedeeld en je begint aan een carrière als Guus Meeuwis of als Jan Smit. Vanzelf kom je in de stemming na een lekker wijntje of een koud pilsje. Laat dat maar aan de kroegbaas over. Als de meligheid wat is verdwenen, vertrek je naar een heerlijk restaurant waar een heerlijk driegangen diner wordt geserveerd. Geniet van deze lekkere maaltijd en sluit de dag af met een likeurtje en een vers kopje koffie. Prijs: g 54,50 p.p. excl. BTW Locatie: Utrecht

4

Cocktails, Cocktails, Cocktails! Cocktails in elkaar flansen kan natuurlijk iedereen… Een beetje van dit, een beetje van dat. Om de perfecte cocktail te leren maken kun je meedoen met een cocktailworkshop waar je van een echte ‘cocktail shaker’ de perfecte cocktail zult leren maken.Maar de perfecte cocktail is nog niet zo makkelijk te maken. Dat zul je al snel merken. Je wordt ontvangen met een geweldige cocktail,Daarna krijg je een kort lesje over de geschiedenis van de cocktail. Daarna vertelt de begeleider over de verschillende bereidingstechnieken van cocktails. Daarna wordt er natuurlijk ook nog een beetje geproefd. Prijs: g 34,50 p.p. excl. BTW Locatie: Utrecht

Crazy 88 Utrecht Voor de echte humoristen is er Crazy 88 Utrecht. Geïnspireerd door het BNN programma ‘Crazy 88’. Je moet de meest grappige opdrachten uitvoeren. Bel bijvoorbeeld aan bij mensen die u helemaal niet kent en nodig jezelf uit voor een kopje koffie of begin een vrolijk “Uteregs” gesprek met mensen op straat. Ontdek een carrière als straatartiest of laat je gekste dansmoves zien. Je wordt bij aanvang in een team van vijf tot acht personen ingedeeld en op pad gestuurd met tien belachelijke en hilarische opdrachten.

Als bewijs dat de opdrachten ook echt worden uitgevoerd moeten ze worden vastgelegd met een filmcamera, die je bij aanvang van het spel mee krijgt. Ga de uitdaging aan! En voer als team de opdrachten het beste en het snelste uit. Wees zo gek mogelijk en win het spel! Prijs: 10 - 14 personen g 28,50 p.p. 15 personen g 26,50 p.p. Locatie: Utrecht

5

Kroegenspeurtocht Voor de echt kroegtijgers is er de kroegenspeurtocht. Samen met een gids (die ook graag een glaasje meedrinkt) begin je de puzzeltocht door de Utrechtse binnenstad. Aan de hand van vragen kom je in verschillende kroegen terecht. De gids vertelt je ondertussen de wetenswaardigheden over Utrecht en zijn vele kroegen. Pas wel op dat de gids niet te veel drinkt, want dan wil hij nog wel een in zijn Utrechtse dialect terugvallen en dan is er weinig meer van zijn verhaal te verstaan! Prijs: g 27,50 p.p. excl. BTW Locatie: Utrecht

PROEFDRUK

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


Ja, ik Wil Ja, ik Wil


47 ANTI KATER TIPS! Met het zweet nog op je voorhoofd en het alcohol in je bloed wordt je wakker. Afgelopen nacht ging het er heftig aan toe, maar de helft is je ontgaan. Met doorgebogen knieen zweef je naar de badkamer, achtervolgd door een walm van bier en cubaanse rookwaar. Met enige moeite draai je de kraan open en laat het water langs je gezicht stromen. Met een vermoeide blik, en bonkende hoofdpijn kijk je in de spiegel. In een flits realiseer je dat je vandaag het Ja-woord gaat geven. Maar hoe zorg je ervoor dat je weer fris en fruitig bent op jullie grote dag? MR&MRS heeft de volgende tips voor je op een rij gezet. Tekst en foto’s: Melvin Maas & Samuel Hartman

Tip 1 t de cafeine Uit onderzoek is gebleken da en van alcohol in koffie de negatieve effectg met een bakje goed bestrijden. Begin je da kofie, of zes.

Tip 3 Pas op met de volgende tip. Een combinatie van alcohol en medicijnen is niet echt goed voor je maag. Neem pas 4 uur na het drinken een aspirine.

Tip 2 Niet de verstandigste tip uit dit rijt maar om een kater uit te stellen duije, k je weer terug de kroeg in.

Tip 4 Eet de volgende ochtend, als je net wakker wordt, een paar pure koffiebonen. Dit verminderd je kater aanzienlijk.

Tip 5 De laatste tip die we je meegeven is: Drink water. Veel water, want alcohol droogt je lichaam uit. Water is wat je nodig hebt om het vochtgehalte in je lichaam weer aan te vullen.

PROEFDRUK MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11


49 Vrijgezellen avond

48

Stropdas los, je haar door de war, de nodige drank en mooie vrouwen. Welke man droomt hier niet van? Nu mag het nog, de laatste dag die je ongehuwd door het leven zal gaan. Je vrienden zullen je waarschijnlijk vertellen dat ze niks georganiseerd hebben, maar bereidt je op het ergste voor. Mogelijk ben je het doelwit als haasje bij het paintballen, krijg je een stripteases van een plus size model en ga je lam de avond door. MR&MRS heeft een aantal risicofactoren voor je op een rijtje gezet. Tekst en foto’s: Melvin Maas & Samuel Hartman

Beleef de ultieme Club Havana party night Je vrienden nemen je een avond mee naar een club in Utrecht, waar de avond zal bestaan uit onbeperkte alcohol consumpties, en wilde dansen. Je gaat helemaal los, en koel vervolgens met zijn allen af in de jacuzzi. Daarna waag je je kansen, en de rest van je geld, in het casino.

Liefde gaat door de maag Naast de gebruikelijke standjes, leer je er nu eentje bij. Genaamd het culinaire hoogstandje. Bereid je voor op levende kreeften, veel wijn proeven (zuipen) en het garneren van gerrechten met hete chocoladesaus. Kom in hetere zweren en proef alvast je huwelijksnacht.

Crime Scene Je hebt je getuigen waarschijnlijk al gevonden, dus deze moord ga je sowieso oplossen. Je wordt samen met je vrienden gedropped op de crime-scene, en gaat bewijsmateriaal zoeken om zo de moord op te lossen. De ultieme combo tussen een avond vol actie en puzzelen. Dit is tevens de minst risicovolle vrijgezellen avond

Loop een blauwtje, bij het paintballen Voor je het weet loop je in een konijnen pak over een prairie waar de kogels om je hoofd vliegen. Welliswaar paintball kogels, maar deze hoeven niet minder pijn te veroorzaken. Ook zal je na afloop een kleurig geheel zijn met al die inkt op je lichaam. Liever niet een dag voor je huwelijksnacht, anders denkt de aanstaande bruid dat je het bed hebt gedeeld met een ander.

Risicofactoren Alcohol ***** Letsel *****

Risicofactoren Alcohol ***** Letsel *****

Verleiding ***** Spanning *****

Verleiding ***** Spanning *****

Vrijgezellen test Ben jij eigenlijk wel “Ready to marry“ ? Op deze vrijgezellen avond word je trouwheid flink op de proef gesteld. Doorsta je deze avond, dan krijg je het trouwcertificaat. Hiermee kun je je vrouw laten zien dat, mocht het huwelijk geen stand houden, het niet aan jou heeft gelegen.

Ik ben gezellig, vrij gezellig Schuif als 007 agent aan achter de casino tafel, en beleef het verhaal van casino royal. Verdien fiches door activiteiten te ondernemen, zowel binnen als buiten. Win de fishes van de dealer, of laat je meeslepen in zijn gemene spel. Zet je pokerface op en haal die jackpot binnen. Met het gewonnen bedrag (maar ook zonder) duik je natuurlijk de kroeg in.

Risicofactoren Alcohol ***** Letsel *****

Risicofactoren Alcohol ***** Letsel *****

Risicofactoren Alcohol ***** Spanning *****

MR & MRS

Verleiding ***** Spanning *****

Verleiding ***** Letsel *****

Risicofactoren Alcohol ***** Letsel *****

Verleiding ***** Spanning *****

Verleiding ***** Spanning *****

Fiets je bierbuikje eraf In plaats van een vrijgezellen avond waarbij je de nodige biertjes drinkt, kun je ze er ook juist vanaf fietsen. Samen met je vrienden kun je een Canal Bike Race doen door Utrecht. Je gaat met waterfietsen een compitatieve race aan met je maten. Hoe harder je trapt, hoe meer je mag drinken in de avond. Risicofactoren Alcohol ***** Spanning *****

Verleiding ***** Letsel *****

Smartlappen Bier, gezelligheid en het nodige valse gezang in het hartje van Utrecht. Je komt vanzelf in de stemming, en ontdekt je gouden keeltje, gespoeld door een goud-gele rakker. Echter zullen je trommelvliezen de volgende dag waarschijnlijk nog steeds piepen en zal je het ja-woord amper uit je keel kunnen krijgen. Risicofactoren Alcohol ***** Spanning *****

Verleiding ***** Letsel *****

Wees niet bang dat je vrijgezellen avond een domper wordt. Je vrienden organiseren dit voor jou en weten echt wel wat je wel en niet leuk vindt. Met de bovenstaande gevallen in je achterhoofd weet je wat je zo ongeveer kan gaan verwachten. Ga niet opzoek naar het idee van je vrienden, om er zo achter te komen wat ze voor je gepland hebben. Dit zal averechts werken en hierdoor zullen ze je laatste avond als vrijgezel alleen nog maar extremer maken, tenzij je dit graag wilt. Je komt toch niet te weten wanneer je vrijgezellenfeest precies zal zijn, het is tegenwoordig heel normaal dat een vrijgezelleneest een aantal weken voor de bruiloft wordt gehouden. Dus hou je er niet te veel mee bezig en laat het op je afkomen.

APRIL MEI JUNI 11

APRIL MEI JUNI 11

MRPROEFDRUK & MRS


51 Trouwauto’s

PROEFDRUK

Niet geheel onbelangrijk is het vervoer van, en naar je bruiloft. Er zijn tientallen bedrijven die trouwauto’s verhuren. Het aanbod hierin bestaat vooral uit grote, fosiele brandstof verslindende, dure auto’s. Echter is er tegewoordig veel meer mogelijk dan snelle rode Italiaanse bolides, of luxe Britse champagne koelkasten op vier wielen. Zo kun je denken aan een wat duurzamer vervoersmiddel, of gewoon een uniek vervoersmiddel waarmee je de show kunt stelen. De nieuwste trends op het gebeid van trouwvervoer zij bijvoorbeeld t de scooter of boot.

1

Koets Motor: Aantal PK’s: Topsnelheid: Verbruik:

50 Paarden 2 25 KM/U Wortels & hooi

Het is natuurlijk een sprookjesachtig geheel als je in een koets met twee mooie witte paarden ervoor aan komt rijden op je bruiloft. En bovendien verbrand je aanzienlijk minder fosiele brandstoffen.

2

En zeg nou zelf, samen met je toekomstige vrouw op een oude italiaanse vespa. Of samen aan komen varen op locatie in een oude Venetiaanse gondel. Veel romantischer kan het toch niet? Wij hebben een aantal verschillende trouwvervoersmiddelen voor je op een rijtje gezet. Tekst: Melvin Maas

Rolls Roys Silver Wraith Motor: V6 4.88 ltr. Aantal PK’s: 135 Topsnelheid: 126 KM/U Verbruik: 1/7.3 Nu retro weer helemaal in is, maak je met deze Rolls Roys een mooie statement. Dit zorgt natuurlijk ook voor de nodige mooie plaatjes van jou en je bruid bij de auto.

PROEFDRUK

3

Cadillac Eldorado Motor: V8 8.2 ltr. Aantal PK’s: 235 Topsnelheid: 187 KM/U Verbruik: 1/3.1 Met deze V8 aangedreven Amerikaan zullen je gasten je van ver af al aan komen horen rijden. Hij is nogal aan de grote kant, maar voor deze dag mag je wel een keer groot doen. Helaas is het verbruik ook erg groot. Niet er milieubewust!

PROEFDRUK

4 PRO

EFDRU K

Volkswagen Kever Motor: 1.6 ltr. Aantal PK’s: 50 Topsnelheid: 126 KM/U Verbruik: 1/12

Met deze schattige kleine kever geef je een hele andere sfeer aan je bruiloft dan met een grote dure auto. Een leuk alternatief, en ze nou eerlijk, het ziet er toch grappig uit!

MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS

PROEFDRUK


53 Het horloge maakt de man Op de grote dag wil je er natuurlijk op je best uit zien. Hierbij kan de nodige bling bling niet ontbreken. En als we aan mannelijke sierraden denken komen we toch al snel uit op het horloge. Zo’n uurwerkje is natuurlijk uiterst functioneel als je niet te laat op je bruiloft wilt komen. Maar het is meer dan alleen functionaliteit. Het is stijlvol, en maakt je net wat meer man. Hij komt maar net onder je trouwpak uit maar is wel een eyecatcher. Des te belangrijker om een goed horloge te hebben voor op je trouwdag. Wij hebben je een handje geholpen, en selecteerden een aantal horloges voor je. Tekst en foto’s: Melvin Maas

Duurzame horloges

Merk: Davis Type: Chronograph materiaal: Stainless steel band: Leder

Merk: Jaguar Type: Chronograph materiaal: Stainless steel band: Rubber

MR & MRS

Wanneer we kijken naar de horloges van tegenwoordig zien we een groot aantal verschillenden soorten. Van retro tot modern, van klein tot oversized. Verschillende kleuren, materialen, voor verschillende mannen. Met het horloge straal je uit wie je bent. Het wordt een deel van jou. Naast de gewone op batterij aangedreven horloges bestaan er tegenwoordig ook veel soorten duurzame horloges. Zo zijn er tegenwoordig uurwerken op zonne energie te koop. Bij deze soort wordt het licht door de wijzerplaat heen opgenomen in een accu. Daarnaast bestaan er ook horloges die werken op kynetische energie. Deze worden aangedreven door een beweginsenergie. Aangezien het horloge om je pols hangt, en je dar vrij

52 veel mee beweegt, laadt het zichzelf steeds op. Op deze manieren hoef je dus nooit meer naar de juwelier om er een nieuw batterijtje in te laten zetten. Dus ze zijn vele malen duurzamer. Het zijn de horloges van de toekomst. Meerdere merken maken deze duurzame horloges al. En duurzaam hoeft niet duur te zijn! Ze zijn er al vanaf dezelfde prijs als dat je voor een horloge met batterij moet betalen. Een aanrader dus!

‘Het zijn de horloges van de toekomst’

Merk: Festina Type: Chronograph materiaal: Stainless steel band: Mat titanium

Merk: Festina Type: Chronograph materiaal: Zilver band: Leder

APRIL MEI JUNI 11

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


PROEFDRUK

54

Ik wil eens wat anders! Waarschijnlijk heb je al jaren hetzelfde kapsel. Je hebt er wel is aan gedacht om een keer wat anders te doen, maar toch doe je elke ochtend je haar weer op de gebruikelijke manier. Hoog tijd voor wat anders, waarom niet tijdens je bruiloft? Tekst: Danny Bouw

Trends 2011

Deze zomer is het ontzettend trendy om het haar aan de zijkanten en aan de achterkant kort te houden en bovenop het hoofd wat langer. Het langere haar bovenop het hoofd kan dan als een lok over het voorhoofd worden gedragen. Je kunt het haar ook omhoog föhnen of een beetje warrig omhoog stylen. Je kan natuurlijk ook de just out of bed look creëren. Dit kapsel vraagt

De kapper geeft dan aan welke kapsels hij wel vindt kunnen en welke niet. Als je een ovaal en normaal gezicht hebt, zal de kapper je waarschijnlijk adviseren om is voor een kort kapsel te gaan. Als je bijvoorbeeld een wat grotere neus hebt of flap oren, dan is het verstandig om wat langer haar te nemen, zodat je kapsel dekt.

Net zoals vorig jaar is de korte kop voor 2011 ontzettend hip. Het ziet er strak en verzorgd uit, op welk moment van de dag dan ook. Zorg er wel voor dat je er geschoren bij loopt, want een korte kop met een baard kan echt niet. Ook is het belangrijk dat je regelmatig naar de kapper gaat om het bij te werken, zodat het er strak en verzorgd uit blijft zien.

Op naar de kapper dus, je wilt wat anders, maar weet nog niet precies wat. Kijk voor dat je naar de kapper gaat eens wat om je heen. Vraag jezelf af welk kapsel je mooi vind en verzamel hier afbeeldingen van. Het is misschien een beetje een apart idee om met foto’s van andere kapsels naar de kapper te gaan, maar het is voor de kapper wel duidelijk wat jij precies wil.

PROEFDRUK

PROEFDRUK

Je kan natuurlijk ook de just out of bed look creëren. Dit kapsel vraagt om een wat langere bovenlengte. Voor dit kapsel gebruik je wax of producten die niet echt in het haar te zien zijn. Gebruik vooral geen gel. Dit kapsel oogt nonchalant en trendy en is vooral geschikt voor jongere mannen. Deze zomer gaan we ook weer meer haarcoupes met jaren vijftig invloeden zien. Hierbij hoort een klassieke zijscheiding en netjes gekamd haar. Het haar krijgt deze zomer ook meer glans (dit in tegenstelling tot de afgelopen seizoenen waarin vooral matte haarstylingsproducten de voorkeur hadden).

PROEFDRUK

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


57 Ontcijfer de code, en maak een goede indruk! Tekst:Samuel hartman Wist ik het heel zeker? Ja, zeggen tegen de liefde van mijn leven, met de nietsvermoedende gedachte dat ik er schoonouders bij kreeg. Nadat ik ze had ontmoet, is het antwoord ‘Nee’. Mijn schoonouders zijn een behoorlijke uitdaging, al vanaf dag één.

De eerste ontmoeting liep anders dan ik had verwacht. Ik dacht te komen voor een gezellig etentje met een afsluitend drankje. Maar in wezen kwam ik voor een test. Een kruisverhoor in een donkere kille kamer, waar alle ogen op mij waren gericht. Ik voelde me als een prooi in het hol van de leeuw. Ze gaan niet tot de grens, nee, ze gaan er over. Ze kijken of onze relatie samen een toekomst heeft.

MR & MRS

Snel vroeg ik waar het toilet was, en ik sprong recht overeind. Ik moest eigenlijk niet naar het toilet, maar weg uit deze stoel. Ik zocht naar een vluchtroute, waarmee ik bij terugkomst in de kamer op een andere plek kon gaan zitten. Nadat ik terug kom van de wc, ga ik gewoon op de bank zitten in de hoop dat het niet het plekje van

Achter elke opmerking of vraag die onverwacht naar je hoofd gesmeten wordt, ligt een dieperliggende gedachte, oftewel de ‘code’. Probeer die maar eens te ontcijferen in het hol van de leeuw. Bij mijn eerste stap over de drempel werd de code geactiveerd, mijn schoonvader zei dat hij het leuk vond mij te ontmoeten.

Het klonk natuurlijk heel aardig, maar wat hij werkelijk bedoelde is: “Zo jongen, daar ben je eindelijk, rijp voor de keuring”. Zijn keurende blik werd naar mij toegeworpen, toen nog niet vermoedend dat hij de ‘code’ sprak. Er werd me gevraagd ergens te gaan zitten en te doen alsof ik thuis was. Langzaam liet ik mijn billen zakken op een bruine grote stoel, schuin tegenover de televisie. Telkens wanneer ik een stukje verder zakte met mijn billen, zag ik de ogen van mijn schoonvader meebewegen en zijn mond verder openvallen. Hij keek alsof hij water zag branden. Langzaam begon ik te beseffen dat het ‘zijn’ stoel, ‘zijn’ troon en ‘zijn’ plek was, waar vooral niemand anders op mag gaan zitten dan hijzelf. Ik maakte niet echt een goede eerste indruk met dit incidentje.

Ik had me netjes opgedoft, mijn schoenen waren gepoetst, mijn driedagen baardje was geschoren en mijn parfum konden ze van kilometers ver ruiken. Ik was voorbereid op een onaangename geur die ik zou kunnen produceren; angstzweet. De voorbereiding was niet goed genoeg, ik had geen rekening gehouden met de ‘codetaal’ van mijn schoonouders.

56 Achter elke opmerking of vraag die onverwacht naar je hoofd gesmeten wordt, ligt een dieperliggende gedachte, ofwel de ‘code’

de moeder des huizes is. Schoonvader had zojuist 1-0 gescoord met “Ga maar lekker zitten”. Het was een test die ik niet had doorstaan, ik had moeten antwoorden met ‘Waar kan ik dan gaan zitten meneer?’. Oké, focus. Ik moest mezelf blijven focussen om op dit slachtveld te overleven. Ik kwam terug van het toilet en ging op de bank zitten, vader had zijn plek opgeofferd in de tijd dat ik ‘op de wc’ zat. ‘Wat zou de volgende code kunnen zijn?’ vroeg ik mezelf af. Waarschijnlijk moest ik nu wat over mezelf vertellen? Wat zou ik in godsnaam moeten vertellen tegen de ouders van de liefde van mijn leven. Gelukkig kwam dit onderwerp nog even niet ter sprake, schoonmoeder vroeg of ik iets wilde drinken. Ik had nog even bedenktijd. Achter de vraag of ik iets wilde drinken lag weer een code, dit keer had ik hem door. Ik ga ze echt niet laten merken dat ik me elk weekend lam drink in de kroeg met hun dochter. Ik moest niet antwoorden met ‘biertje’ of ‘iets met alcohol’. “Doet u mij maar een water mevrouw”. Hiermee kwam de score op 1-1. Eén punt voor de schoonouders en één punt voor mij. Deze test heb ik wel

APRIL MEI JUNI 11

moeten doorstaan, tenzij ze dachten dat ik nog aan het ontkateren was van de vorige avond. Schoonmoeder liep naar de keuken voor het drinken. Bij terugkomst werd ze achtervolgd door een walm van ovenschotels, het eten was bijna klaar. Ik was al getest, maar de ware test aan tafel moest nog beginnen. Help!

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


59 Fit voor je huwelijksnacht

58

Het zit er aan te komen, je bruiloft. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Op deze dag wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Je zorgt dat je er netjes uitziet in een spetterend pak en je weet ook al hoe je kapsel eruit gaat zien. Maar je lichaam mag natuurlijk ook niet achterblijven. Aan de hand van de volgende tips krijg je een goede indruk hoe je de weken voor je bruiloft zo gezond mogelijk kan doorbrengen. Tekst: Danny Bouw

Biologisch eten

Maak altijd doelstellingen voor jezelf en bepaal een manier om deze aan te pakken. Als je twijfelt of niet bereidt bent om deze doelstellingen te behalen, dwing jezelf er dan ook niet toe. Stel in dit geval je prioriteiten vast en volg dan je eigen weg naar een uitgebalanceerd eetpatroon en een gezonde levenswijze.

Probeer zo min mogelijk bier te drinken, van bier krijg je namelijk een dikke buik. Neem af en toe is een wijntje, dat is veel beter voor je.

Stel doelstellingen op

Handige tip

Zo min mogelijk zoetigheden Probeer zo min mogelijk zoetigheden te nuttigen. Gooi is een klontje minder suiker in je koffie, of sla eens een taartje over. Ook is het verstandig om water te gaan drinken in plaats van frisdranken. Je zult merken dat je het in de loop van de tijd niet eens mist. Je hoeft de zoetigheden niet helemaal uit te bannen, maar probeer er in ieder geval op te letten.

Ga twee keer per week op de weegschaal staan Zorg dat je op de hoogte blijft van je eigen gewicht. Het geeft niet als je af en toe wat meer weegt, dit motiveert je alleen maar meer. Let er in ieder geval op dat jij je gewicht onder controle hebt.

MR & MRS

Eet af en toe eens biologisch. Dit is niet alleen goed voor het milieu, dier en mens. Het is ook goed voor jou, omdat het bij voorbaat gezond is. Dit komt omdat er geen giftige stoffen zijn gebruikt tijdens de productie van het voedsel.

Kleinere porties Neem wat kleinere porties. Vergeet vooral niet te ontbijten, dit is de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast heb je twee hoofdmaaltijden, ‘s middags en ‘s avonds. Probeer daar wat kleinere porties te eten als voorheen. Eet vooral veel groenten, volkorenbrood en fruit. Je merkt op korte termijn al dat je lekkerder in je vel zit.

Bijna iedere dag lichaamsbeweging Het is belangrijk dat je iedere dag probeert te bewegen. Ga bijvoorbeeld eens wat vaker een wandeling maken in de buitenlucht. Of ga eens wat vaker naar de sportschool. Je zult snel vooruitgang boeken wat betreft conditie en je voelt je lichaam ook groeien. Hierdoor ga je het ook leuker vinden om te bewegen. Als je een dag geen zin hebt, ga dan ook niet. Zoek dan wat anders om als nog te bewegen, bijvoorbeeld door je buikspieren te trainen terwijl je televisie kijkt.

APRIL MEI JUNI 11

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


60 GadgetsMANNEN Elecscoot Met deze trendy scooter maak je niet alleen de blits. Je rijdt er ook nog eens geheel milieu bewust mee rond. De 15004000 watt motor laat je 60 tot 90 kilometer onafgebroken rijden. Met de keuze uit vier verschillende modellen in verschillende kleuren is er altijd wel eentje in jou eigen smaak.

PROEFDRUK

PROE

FDRU

K

Compact Camera Op jouw trouwdag kan een huwelijks fotograaf niet alles vast leggen, een eigen camera op zak hebben kan daarom super handig zijn. De Samsung ST600 is een compacte camera die je gemakkelijk in je zak kan dragen. Met de display aan de voorzijde kan je ook gemakkelijk foto’s van je zelf en je partner nemen. 14,3 megapixel moet er voor zorgen dat deze foto’s haar scherp zijn.

Sun Jar

K

RU

FD

OE

PR

Met romantisch licht kunnen jij en je partner makkelijker in een zwoele extase raken. De Sun Jar slaat overdag zonneenergie op. Zodat jij en je partner, als het donker is, kunnen genieten van het romantische licht dat de Sun Jar uitstraalt. Hij komt in verschillende kleuren en maten zodat jij de perfecte sfeer kan creëren voor jou en je partner.

Binary Ring Ben jij van de computers of spreekt je soms per ongeluk in 0 en 1’en? Misschien is deze “Binary Ring” van greenKarat dan de perfecte verloof- of trouwring. In de ring kan je een romantische boodschap van maximaal 20 tekens vast leggen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren goud en platina. Deze ring is met $ 1175 helaas wat aan de prijzige kant.

PROEFDRUK

Kamer thermometer

PROEFDRUK

Met deze thermometer kan je letterlijk en figuurlijk een duurzame relatie hebben. Zo helpt de thermometer de perfecte kamer temperatuur te krijgen voor een romantische avond. Daarnaast helpt hij je ook een beetje op het klimaat te letten. Zo geeft de thermometer het aan als je de thermostaat te hoog hebt gezet.

PROEFDRUK

Wake-up Light Met de Wake-up Light van Philips wordt opstaan elke dag een plezierig moment. De Wake-up Light zorgt ervoor dat je geleidelijk wakker word met het opkomen van een kunstmatig zon. Zo kunnen jij en je partner samen een plezierigere dag beleven.

APRIL MEI JUNI 11

PROEFDRUK

MR & MRS


63 The best men

62

Een getuige kiezen is iets wat je niet zomaar doet. Of je moet natuurlijk met één iemand zo’n goede band hebben, dat hij wel jou getuige moet zijn. Ben je er nog niet helemaal uit, vraag je dan af bij wie jij getuige bent geweest of in de toekomst zou willen zijn. Tekst: Danny Bouw Per persoon moet je minimaal één getuige hebben en mag je er maximaal twee hebben. Mocht je toekomstige vrouw er voor kiezen om maar één getuige te vragen, dan mag jij er in theorie drie kiezen. Dit is echter heel ongebruikelijk en komt in de praktijk vrijwel nooit voor. Het is dus niet aan te raden om dit te doen. Bedenk van te voren wat de persoonlijke eigenschappen zijn van de personen die jij in je hoofd hebt. Je kan bijvoorbeeld je broertje vragen, maar als hij wat schuw is, vraag je dan wel af of het verstandig is om dit te doen. Het is handiger om voor iemand te kiezen waarvan jij het idee hebt dat hij dit ook als leuk ervaart. De taak van een getuige stelt in principe niet zo veel voor, maar wordt over het algemeen toch gezien als een hele eer. Het enige wat een getuige moet doen is een handtekening zetten. Dit is natuurlijk wel een hele belangrijke handtekening. Want met die handtekening geeft jou getuige toestemming voor het huwelijk!

Als je eenmaal je getuige hebt gekozen, vergeet dan niet om wat informatie over deze persoon door te geven aan de ambtenaar. Vaak stelt de ambtenaar de getuigen eerst voor aan de rest van de aanwezigen en vertelt hij of zij waarom het bruidspaar juist voor deze getuigen heeft gekozen. Wees niet bang dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt. In het geval van gescheiden ouders, zou het kunnen dat je een beroep moet doen op je getuige om met één van deze ouders te dansen tijdens de openingsdansen. Dit kan in sommige gevallen ongemakkelijke situaties voorkomen. Vertel dit van te voren wel even aan je getuige, zodat hij hiervan op de hoogte is.

Denk goed na over wie jij als getuige wilt hebben. Het is belangrijk dat je deze persoon echt vertrouwt en dat je het hem ook gunt.

Denk goed na over wie jij als getuige wilt hebben. Het is belangrijk dat je deze persoon echt vertrouwt en dat je het hem ook gunt. Probeer vooral niet andere dierbaren tegen het zere been te stoten door niet voor hun te kiezen. Leg duidelijk uit waarom je voor een bepaald persoon hebt gekozen en geef hem ook de ruimte om te weigeren.

PROEFDRUK MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11

PROEFDRUK APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


PROEFDRUK

64

Duurzaam huwelijk? Duurzame ring! Met een diepe en lange zucht zet je jezelf ertoe aan het nu toch echt te gaan doen. Je gaat snel door de knieën en haalt het doosje uit je binnenzak. Met je hart kloppend in je keel steek je het doosje voorzichtig voor je uit, en als een klein schatkistje maak je het doosje open. De fonkelingen van het kaarslicht vallen op het edelmetalen sierraad, gevolgd door de woorden “Wil je met me trouwen?”. Tekst en foto’s: Melvin Maas

Hoe vaak heeft dit scenario zich wel niet in je hoofd afgespeeld? Je vraagt jezelf af of ze de ring wel mooi zal vinden. Maar het idee erachter kan de ring van nog grotere symbolische waarde maken. Waarom koop je met het oog op een duurzaam huwelijk geen duurzame ring? De laatste jaren is duurzaamheid echt een trend. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk duurzaam te trouwen. Daarbij konden de glimmende symbolen van het huwelijk natuurlijk niet bij achter blijven. Ringen van duurzaam goud zijn de laatste tijd op steeds meer plekken te koop. Natuurlijk zijn er op dit moment nog relatief weinig juweliers waar dit soort ringen verkocht worden, maar dit maakt de ze wel schaars en uniek. Maar wat houdt duurzaam goud nou eigenlijk in? Het wil zeggen dat het

goud op ecologische wijze gewonnen is, en de lokale bevolking wordt geholpen. Om zekerheid te bieden werken de juweliers die duurzaam goud gebruiken met verschillende certificeringen. Het merk flamingo verkoopt als enige leverancier ringen van dit duurzame goud in Nederland.

Ecologisch verantwoord Bij de goudwinning in de Colombiaanse mijnen mogen er geen giftige chemicalien gebruikt worden. De verwijderde toplaag van de bodem wordt na de werkzaamheden weer terug geplaatst. Daarnaast word de vervuiling van het water dat gebruikt word bij het spoelen van de grond streng in de gaten gehouden.

Lokale bevolking

Naast de voordelen voor het milieu waar de bevolking van mee profiteert heeft het ook nog andere voordelen. Zo krijgen de arbeiders uit de mijnen eerlijk betaald voor hun werk. Mag goudwinning alleen plaatsvinden wanneer dit is goedgekeurd door lokale autoriteiten. En komt de herkomst van het goud op naam van de betreffende lokale gemeenschap te staan. Bij het produceren van het goud voor deze ringen is dus rekening gehouden met het milieu, en met de lokale bevolking. Toch wel een fijn gevoel als je weet dat het sierraad waarmee je trouw belooft aan je partner, duurzaam is.

‘Milieubewust en goed voor de lokale bevolking’

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


67

WEETJES tekst: guido schalkx

g

ekke gewoontes

Elk land heeft wel zijn gekke trouw gewoontes. Zo doet in Griekenland de bruid een suikerklontje in haar handschoen voor een zoet huwelijk. In Spanje verknippen ze de stropdas van de bruidegom en verkopen die stukjes aan de vrijgezellen op de bruiloft. Zo planten ze in Zwitserland dennenbomen voor vruchtbaarheid. En doen moeders in Zweden een gouden munt in de rechter schoen van haar dochter en doet de vader een zilveren munt in de linker schoen. Hier in Nederland hebben we ook onze gewoontes, zo trekt een dochter voor een gelukkig huwelijk de trouwjurk van haar moeder aan.

R

ijst gooien is goed

Bij de meeste bruiloften wordt er met rijst gegooid naar het bruidspaar. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het moet het bruidspaar ook veel geluk brengen, ook wensen de gooiers het bruidspaar vruchtbaarheid toe. Deze traditie komt van oorsprong uit het Verre oosten. In andere landen wordt er met graan gegooid o

MR & MRS

R

ing aan de goede vinger

In principe maakt het niet uit aan welke vinger je de trouwring draagt, uit gewoonte wordt vaak de ringvinger gebruikt (vandaar ook de naam). Ben je rechtshandig dan draag je hem links, als je links brengt draag je hem recht. Zodat de ring zo min mogelijk beschadigt, je draag hand gebruik je namelijk minder. Als katholiek draag je de trouwring aan de linkerhand en de verlovingsring aan de rechter. Protestanten doen dat precies andersom.

I

nstappen

Zitplaatsen zijn traditioneel ook allemaal geregeld. Zo stapt de bruid als laatste in, zodat ze rechts komt te zitten van de bruidegom. Alle andere auto’s horen dan allemaal al ingestapt te zijn. Wel rijd de auto waar het bruidspaar in zit voor op in de auto stoet. Waarna het huwelijk is voltrokken en jullie vertrekken naar de feest locatie stapt de bruid nu voor de bruidegom in, zodat de bruid nu links van de bruidegom komt te zitten.

I

n de spotlight

Bij het banket hoort een dans moment. En zo hoort het ook dat het getrouwde bruidspaar de eerste dans samen doen. Wil je een traditionele openingdans doen dan wordt er gekozen voor de foxtrot of een Engelse wals. Minder traditioneel maar minstens even leuk is om een openingdans te doen met een nummer wat iets specials betekend voor beiden. Kies bijvoorbeeld voor het nummer dat jullie samen hoorden toen jullie elkaar ontmoeten of een romantisch nummer uit de bruiloft top 10.

D

resscode

Veel gasten vragen zich bij elke bruiloft vaak zich opnieuw af wat ze aan willen trekken voor het feest. Probleem is simpel opgelost met een dresscode. Tweede voordeel is een onvergetelijk groepsfoto waarin iedereen er in de zelfde stijl op staat. Er zijn acht veel gebruikte dresscodes , wil je dat iedereen er netjes gekleed uit ziet, valt casueel gekleed direct af. Waarna volgende dresscodes overblijven. Tenue de Ville De man draagt een net pak in een donkere kleur met een wit overhemd er onder met stropdas en zwarte schoenen. De vrouw draagt een korte jurk of broekpak met panty en als ze wilt hoed. White Tie De man draagt een zwart rokkostuum, broek en schoenen met een wit overhemd en/of onderkleding. De vrouw draagt een lange jurk met open hoge hakken. Jacquet Zowel de man als vrouw dragen een zwarte jas en gestreepte broek. Informeel De man draagt een overhemd met stropdas en de vrouw een jurk, pak of broekpak. Avondkleding De man draagt een rokkostuum of smoking. De vrouw draagt een lange of korte avondjurk. Cocktailkleding De man draagt een donker pak en de vrouw een korte jurk.

E

c

v

66 oor de wet getrouwd

Altijd al eens afgevraagd wat een huwelijk voor de wet nou precies betekend? Zodra je aan het altaar ja hebt gezegd ben je gebonden aan de volgende regels. Jullie voorzien elkaar in het onderhoud. Al het vermogen en bezittingen zijn gemeenschappelijk. Jullie zijn elkaars erfgenaam. Grote dingen zullen jullie samen moeten bespreken en toestemming verlenen. Beide hoeven jullie nooit tegen elkaar getuigen in de rechtbank en jullie mogen elkaars achternaam gebruiken.

ijfers, cijfers, cijfers

We trouwen anno 2011 nog maar 75 duizend keer per jaar in 1980 was dat nog 125 duizend. Gemiddeld trouwen mannen als ze 36 jaar zijn, vrouwen zijn gemiddeld 33 jaar oud. Twee derde van de huwelijken leven lang en gelukkig samen, ondanks de 312 irritaties per jaar. Duizend daarvan zijn gelukkig getrouwd met iemand van hun eigen geslacht. Een getrouwd stel krijgt gemiddeld 1,8 kinderen. 77 procent de ouders werkt, 60 procent van de vaders zijn na de geboorte wel flexibeler in hun werktijd geworden.

b

lk jaar vieren

Er is geen smoes meer nodig om elk jaar jouw huwelijk te vieren. Naast een zilver en goud huwelijk zijn er ook jubilea waar je minder lang op hoeft te wachten. De volgende jubilea heb, die tot wel 80 jaar kan vieren. 1 jaar: katoen, 2 jaar: papier, 3 jaar: leer, 4 jaar: zijde, 5 jaar: hout, 6¼ jaar: blik, 7 jaar: wol, 8 jaar: brons, 9 jaar: aardewerk, 10 jaar: tin, 11 jaar: staal, 12 jaar: linnen, 12½ jaar: koper, 13 jaar: kant, 14 jaar: ivoor, 15 jaar: kristal, 20 jaar: porselein, 25 jaar: zilver, 30 jaar: parel(moer), 35 jaar: koraal, 40 jaar: robijn, 45 jaar: saffier, 50 jaar: goud, 60 jaar: diamant, 65 jaar: briljant, 70 jaar: platina, 75 jaar: albast, 80 jaar: eik.

APRIL MEI JUNI 11

outonniÈres of Corsage?

Iedereen een corsage opspelden is niet de bedoeling. Corsages worden traditioneel gezien gedragen door de vrouw. Een corsage is ook een bloemstuk dat bestaat uit meerdere bloemen. Deze wordt gedragen aan de linker kant van de jurk met de steel schuin omhoog. De mannen dragen corsages van één enkele bloem aan de linker kant met de steel naar beneden. Zorg er voor dat de bloem voor symbolische waarden in de buurt van het hart is gespeld. Ook is het mooist om de bloemstukjes af te stemmen op het bruidsboeket. Om de bruidegom meer op te laten vallen draagt deze een iets grotere corsage dan de rest.

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


PROEFDRUK


71

Voorwoord J

e hoeft je niet te schamen om als stijlvolle man een beetje onzeker te zijn over je bruiloft. De kriebels in je buik maken overuren, ben je er wel klaar voor? Er moet veel gebeuren voor iets dat nog zo ver weg is of misschien wel heel dichtbij. Plan je wedding geïnspireerd door de nieuwste trends. Anno 2011 wordt het begrip duurzaam een nieuw leven in geblazen. Duurzaam is tegenwoordig trendy en hip. Daar moet natuurlijk je bruiloft helemaal op aansluiten.

J

e zal wel denken; ‘vrouwen zijn toch alleen maar bezig met duurzaam. Ze kopen Fairtrade chocolade, omdat het ze een goed gevoel geeft en ze stiekem hopen er minder dik van te worden. Wanneer ze vragen of een jurk ze goed staat, en je niet gelijk antwoord, gaan ze massaal aan de chocolade’. Goed voor de Fairtrade boeren, maar niet bepaald aantrekkelijk voor je huwelijksnacht. Accepteer het nou maar gewoon, vrouwen emanciperen en daar kunnen wij mannen niets aan veranderen. Problemen aanpakken werkt averechts, doe gewoon gezellig mee mannen! Koop Fairtrade chocolade en je merkt vanzelf dat het je huwelijk meer dan waard is.

PROEFDRUK Samuel Hartman (Hoofdredacteur)

MR & MRS

APRIL MEI JUNI 11


PROEFDRUK


74

COLOFON Hoofdredactie Samuel Hartman Adjunct Guido Schalkx Art Direction Kimberley Doogan June van Mil Redactie Marjolijn van Haarlem Melvin Maas Catherine Willemse Sandra Bax Danny Bouw Gerben Lof

PROEFDRUK

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


77

76

Inhoud 60 67

Weetjes

74

64

The best men

Voorwoord

Duurzame ringen

Colofon

71

MR & MRS

63

53

Trouwauto’s

Fit voor je huwelijksnacht

Horloges maken de man

Gadgets

59 57

51 49

Anti kater tips!

Haartrends 2011

Vrijgezellen avond

Colomn Kraak de code

54

47

APRIL MEI JUNI 11

APRIL MEI JUNI 11

MR & MRS


PROEFDRUK PROEFDRUK


April - Mei - Juni 2011

Mr&Mrs  

A magazine we made about getting merried. For woman and men.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you