Page 1

Le Mont Saint Michel Articol de Adina în Locuri vizitate, Normandia . Articol cu 138 vizualizări Le Mont Saint Michel l-am găsit la 62 de km de Pont Farcy, în nord-vestul Franţei, în Golful Saint-Malo din Marea Mânecii. Este o stâncă din granit înaltă de 78 m înălţime unde se manifestă cel mai reprezentativ fenomen de flux şi reflux: în timpul fluxului este insulă, comunicaţia cu teritoriul continental fiind întreruptă, iar în timpul refluxului devine peninsulă, o limbă de nisip ieşind de sub ape.

Astăzi (14.12.2010) era reflux, am putut intra cu maşina pe şoseaua care leagă cetatea de petecul de pământ la graniţa între Normandia şi Bretania. Stânca este ocupată de un sat cu 41 locuitori şi o mănăstire fortificată ridicată începând cu secolul al VIII-lea, până prin secolele al XII-lea – al XIV-lea. A jucat un rol important în istoria Franţei, fiind singurul loc care nu a putut fi cucerit de armatele engleze în timpul „Războiului de 100 de ani”. În prezent, constituie unul din locurile cele mai vizitate din Franţa, (cu 3.200.000 de vizitatori anual). Din anul 1979, Mont Saint-Michel se află pe lista patrimoniului mondial cultural UNESCO.


Le Mont Saint Michel  

Astăzi (14.12.2010) era reflux, am putut intra cu maşina pe şoseaua care leagă cetatea de petecul de pământ la graniţa între Normandia şi Br...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you