Page 1

Καλωσορίσατε στην περιοχή του Άθω Χαλκιδικής

Καλωσορίσατε στο Restaurant Μπακατσιάνος Αρναία, 17 Μαΐου 2014 Η αρχαιοελληνική κουζίνα «Η γιορτή του δάσους»


Το Mount Athos Area Kouzina Το Mount Athos Area Kouzina αποτελεί για την περιοχή του Άθω το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς! Στη σκιά του ιερού Άθωνα, στο μυχό του κόλπου του Αγίου Όρους, στο αμμουδερό νησί της Αμμουλιανής, στους πρόποδες του βουνού του Αριστοτέλη, στο Στρυμονικό κόλπο, στον Ακάνθιο Κόλπο, στις παρυφές του Χολομώντα, σας προσκαλούμε να μυρίσετε και γευθείτε τα βιολογικά προϊόντα και τις γεύσεις μας μέσα από μια υπέροχη γαστρονομική γιορτή, της οποίας από σήμερα αποτελείτε μέρος!

Απολαύστε το! To restaurant Μπακατσιάνος Το restaurant Μπακατσιάνος είναι χτισμένο στο κατάφυτο άλσος της Αγίας Παρασκευής στην Αρναία! Αποτελεί ένα από τα πιο ποιοτικά γαστρονομικά σημεία της περιοχής του Άθω και όχι μόνο. Ο ιδιοκτήτης του, Δημήτρης Πολύζος, σπούδασε τη μαγειρική τέχνη στο εξωτερικό και κατάφερε να συνδυάσει την επαγγελματική κατάρτιση με την ντόπια παράδοση, δημιουργώντας «πιάτα που μιλάνε», γεύσεις που αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα και τονίζουν κάθε γευστική πτυχή της περιοχής. Σήμερα θα απολαύσετε μια αυθεντική «γιορτή του δάσους», ένα γνήσιο «αρχαιοελληνικό συμπόσιο», το οποίο θα απογειώσει το γευστικό σας αισθητήριο, θα σας αποδείξει τις γαστρονομικές μας δυνατότητες και θα σας κάνει σίγουρα πελάτη του Δημήτρη!

Καλή σας Όρεξη! Με την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου


Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Φάβα με ραγκού μανιταριών* αρωματισμένο με τρούφα (* Ο κατάφυτος ορεινός όγκος του Χολομώντα είναι γνωστός για πολυ-ποικιλότητα της χλωρίδας του και για την πληθώρα των φυσικών του αγαθών. Έξι χιλιάδες φυτά και βότανα φυτρώνουν στις ράχες του, που συνάμα κουβαλούν και τα ονομαστά έλατά του, αλλά και τα μανιτάρια – που φυτρώνουν παντού – χωρίς ανθρώπινη φροντίδα. Που ευδοκιμούν εκεί, επειδή έτσι απλά το όρισε η φύση. Κάθε χρόνο, γύρω στις αρχές του Φθινοπώρου, μετά τις πρώτες βροχές, οι κάτοικοι του βουνού διοργανώνουν μεγάλη γιορτή, όπου μετά τη συγκομιδή της πλούσιας μανιταροσοδειάς, μας προσκαλούν όλους στο βουνό, προσφέροντάς μας τους ξακουστούς μανιταρομεζέδες, ντόπιο κρασί και τσίπουρο αλλά και τη ζεστή τους φιλοξενία, που αποτελεί μέρος του τρόπου ζωής τους).

Κοτόπουλο με γλάσο βερίκοκου** (**Στο Άγιον Όρος υπάρχει πλούσια, παρθένα βλάστηση. (** Ο ορεινός όγκος του Χολομώντα είναι προστατευμένος από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000. Αυτό σημαίνει ότι καθετί που φυτρώνει στις ράχες του είναι αγνό, βιολογικό και ανέγγιχτο από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Οι βερικοκιές αποτελούν ένα από τα 4.500 δέντρα / φυτά / βότανα που φιλοξενούνται στις πλαγιές και τους ίσκιους του. Οι γυναίκες της Αρναίας συλλέγουν τους καρπούς της ευλαβικά και φτιάχνουν με περισσή τέχνη μοναδικά σε νοστιμιά γλυκά και σάλτσες, όπως αυτή που σας προσφέρεται σήμερα, που αναδεικνύουν τη γεύση της φύσης και αναδύουν το άρωμα του δάσους ολόκληρου!)

Τυρί*** φασόν αντικιτέ με κερήθρα σε σάλτσα από σινάπι, μέλι**** και φρούτα του δάσους (*** Η περιοχή της Αρναίας φημίζεται για την παραγωγή ελληνικής φέτας και ντόπιου κατσικίσιου τυριού. Το τυροκομείο του Θεόφιλου Καραγιάννη αποτελεί σημείο αναφοράς αυτής της πλούσιας βιολογικής παραγωγής). (**** Η Αρναία φημίζεται για την παραγωγή πέντε ποικιλιών βιολογικού μελιού. Στο store “H Πηγή του Μελιού” του Δημήτρη Γεωργάκα θα έχετε την ευκαιρία να τις δοκιμάσετε όλες, αλλά και να γευθείτε τη μοναδική μουντοβίνα (τσίπουρο από μέλι) - προϊόν Π.Ο.Π.).

Οίνος Λευκός & Κόκκινος «Εξ Αρνών Claudia Papayianni» Τιμή ανά άτομο: 20 €


Οι αρχαίοι Έλληνες στήριζαν τη διατροφή τους σε προϊόντα της γης: φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι, κρασί... Σε κάθε περίπτωση και με την κάθε ευκαιρία διοργάνωναν συμπόσια και γιορτές για να τιμήσουν περιστάσεις, ανθρώπους, θεούς, ημέρες… Είναι αυτοί που διαμόρφωσαν εκτός από το παγκόσμιο πολιτιστικό και αθλητικό ιδεώδες τη γαστρονομία του κόσμου και τις γαστρονομικές της συνήθειες! Η πλούσια τοπική παραγωγή μας επιτρέπει σήμερα να αφομοιώνουμε γαστρονομικές τάσεις της ελληνικής αρχαιότητας, οι οποίες συνθέτουν γαστρονομικά φαινόμενα με ταυτότητα, χαρακτήρα και θεραπευτικό θέμα. «Η γιορτή του δάσους» αξιοποιεί στο έπακρο την τοπική παραγωγή και την παραγωγή μανιταριών και καρπών του δάσους του Χολομώντα και μας μεταφέρει νοερά στις τράπεζες των διονυσιακών γιορτών, εκεί όπου ο οίνος έρρεε άφθονος και ο εκστασιασμός απογείωνε τις αισθήσεις! Restaurant Μπακατσιάνος 63074 Αρναία Κρατήσεις: +30 2372022750 & info@bakatsianos.gr Κείμενα - Επιμέλεια Κειμένων: Μαρία Ι. Πάππα Σχεδιασμός: Cat Advertising

Menu card bakatsianos 17 5 gr  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you