Page 1

Laura Magrins Gloria Cobija


• En la mitologia grega, el velló d'or era la llana del moltó alat Crisomallo (Χρυσομαλλος). Apareix en la història de Jàson i els argonautes, els qui van partir en la seva recerca per aconseguir que Jàson ocupés justament el tron de ​ Iolcos a Tessàlia. Es deia que el moltó era fill de Posidó i de Teòfanes. Atamante, rei de la ciutat d'Orcomenos a Beòcia (una regió del sudest grec) va prendre com a primera esposa a la deessa núvol Néfele, amb qui va tenir dos fills, Hele i Frixo. Més tard es va enamorar i es va casar amb Ino, la filla de Cadme. Ino tenia gelosia dels seus fillastres i va planejar matar-los. (En algunes versions, va persuadir Atamant que sacrificar Frixo era l'única manera d'acabar amb una fam.) Néfele o el seu esperit es va aparèixer davant els nens amb un moltó alat la llana del qual era d'or. Els nens van fugir muntant el moltó sobre el mar, però Hele va caure i es va ofegar en l'estret de l'Helespont, anomenat així en honor seu. El moltó va portar Frixo fins a la Còlquida, a la llunyana (oriental) platja del mar Euxí. Frixo va sacrificar llavors al moltó i va penjar la seva pell d'un arbre (en diverses versions un roure) consagrat a Ares, on va ser guardada per un drac. Allí va romandre fins que Jàson es va fer amb ella. El moltó es va convertir en la constel·lació d'Àries.


Una bonica constel·lació del cel de tardor i hivern. El Sol la travessa des d’últims d’abril fins a mitjans de maig. Encara que no hi ha molts objectes d’observar en Àries, aquesta constel·lació és important per als astrònoms. Encara que és relativament pobre en objectes d’interès, hi ha un elevat nombre de pluges d’estrelles.


CARACTERÍSTIQUES DEL SIGNE: POSITIVES: El planeta regent d'Àries és Mart, el qual li dotarà d'energia i entusiasme per a enfrontar la vida. Els nadius d'Àries són persones amb moltes iniciatives i estaran sempre disposats a arribar a un lloc important on es trobin.

NEGATIVES: Els nadius d'Àries tendeixen a ser massa impulsius. S'enutgen amb molta facilitat.


FI

Àries  

Els mites al cel

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you