__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

K Ä L L E R U D S PA R K Ö R E B R O


PARK

FLEXIBLA KONTOR I GULD­ LÄGE MELLAN STAD OCH STRÖVOMRÅDE.

När du söker balansen mellan jobb och rekreation, mellan stad och grönska, mellan yteffektiva kontor och luftig känsla. Då skapas Källeruds Park. I idyllisk närhet till Örebros vackra södra vattentorn och allsköns bekvämligheter planerar vi ett kontorshus där stil, flexibilitet, och omtanke om medarbetaren får vara ledord. Här är ett uppfriskande möte på taket eller ett samtal i motionsspåret helt naturliga inslag i arbetsdagen. Liksom möjligheten att snabbt ta sig in till Örebros stadskärna. Här är hälsa och välbefinnande lika självklart som toppfräscha lokaler. Det är ganska ovanligt – men ändå ganska självklart. Det är ett modernt kontor i parkmiljö.


Vad innebär ett kontor i parkmiljö? Det kan betyda möjligheten att promenera på lunchen och sedan sätta sig i gräset med sin mat och bara samla energi inför eftermiddagen. Det kan vara ett möte i det gröna. Och det kan innebära en mikrosemester så fort du tittar upp, och ut genom kontorsfönstret.


CITYNÄRA, MED BEKVÄMLIGHETER. Källeruds Park ligger på en kort promenads avstånd från centrala Örebro. Men du behöver egentligen inte gå så långt för att få det du behöver. På praktiskt avstånd ligger bekvämligheter som restauranger, gym och badhus. Även konferenslokaler finns att tillgå precis i närheten. Och kommer det långväga deltagare ligger hotell strax intill.

GR ANNE MED GRÖNSK AN . Ett stenkast från Källeruds Park finns strövområden och möjligheter till pauser i det gröna. På din promenad kan du till och med gå förbi en hästgård. Har du inte tid att gå så långt finns det alltid möjlighet att stanna i den uppfriskande parken som omger byggnaden.

MÖTEN I DE T FRIA . Bara himlen som tak för kreativiteten – det kan du få på utomhuskontoret som planeras till taket på Källeruds Park. Här finns ett luftigt komplement till de vanliga arbetsplatserna med bokningsbara mötesrum utan tak och väggar, men med full tillgång till el och internet. Perfekt för en ”walk & talk” mellan mötespassen, samtidigt som man njuter av utsikten. Det här är vad vi kallar workOUT. WorkOUT är Castellums koncept för utomhuskontor som tar till vara en rad positiva effekter som utomhusvistelse har på människor.


HISTORISK PARKMILJÖ.

Området där vi nu bygger har länge varit vigt åt rekreation och avkoppling. Inte minst genom fritidsområdet Gustavsvik som anlades 1938. Nära badet, i ett parkområde, låg en av Örebros första minigolfbanor. Parken bar namnet Källeruds Park och utgör

bruk. Glädjande nog finns vattentornet bevarat för beskådan. I vattentornets närhet finns också en vacker stenvilla och ett gammalt pumphus bevarat.

nu det område där vi planerar vår moderna kontorsbyggnad.

vattentornet och i dess tillbyggnad. Restaurangen är mycket omtyckt och möjligheten att hyra konferenslokaler så nära gör det ännu mer attraktivt att ha kontor i Källeruds Park.

Strax intill ligger Örebros gamla vattentorn, Södra vattentornet. Det byggdes 1856 och var i bruk ända till 1958 då Örebros nya vattentorn Svampen togs i

Idag drivs restaurang- och konferensverksamhet i


MAXA LJUS OCH LUFT. Källeruds Park erbjuder ovanligt flexibla möjligheter att själv bestämma antal kvadratmeter för kontoret. Här går det att i mindre steg välja ytor mellan 130 och 3 400 kvadratmeter. Och väljer man en mindre yta går det ändå att få ljus och rymd per kvadratmeter som saknar motstycke.


NÄR A TILL CENTRUM – OCH VIDARE . Med cykel eller bil kommer du från Källeruds Park till Örebro centrum på cirka 7 minuter. Har du längre att resa är det enkelt och nära att ta sig av och på motorvägen – eller att ta en promenad till tågstationen Örebro södra. Bilen eller cykeln ställer du i byggnadens eget öppna garage eller nära intill. Givetvis finns möjligheter till laddning av elbil. Och för den som vill stannar en lokal buss precis utanför huset. Också träningsmöjligheter, restauranger och mycket mer finns i närheten.

Centrum, Krämaren, 1,1 km, 15 min promenad Örebro södra, 1,1 km, 14 min

Örebro slott, 1,9 km, 25 min Gustavsviksbadet, 400 m, 4 min


ÖPPET OCH LIVLIGT? ­ ELLER AVSKILD KONCENTRATION? Fundera på vad som får era medarbetare att prestera bäst. Ett öppet landskap, individuella kontorsrum eller kanske en lagom blandning? Behöver ni några få rum? Stora ytor? Vill ni stimulera spontana ­möten? Eller är sekretessnivån hög?

Uthyrningsbar yta: 3 400 kvm Antal våningsplan: 3 Lokalstorlek: från 130 kvm Beräknad inflyttning: 2021 Beräknad byggstart: 2020 Garage för bil och cykel: Ja

Publika ytor? Mötesrum? I ­Källeruds Park finns alla möjligheter att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter behov. ­Berätta om dina önskemål, så tar vi fram en ­lösning tillsammans. Här intill ser du exempel.

Miljöbyggnad Miljöbyggnad är ett miljö­ certifieringssystem som utgår från svenska byggoch myndighetsregler och svensk byggpraxis. Certi­fieringen administreras av Sweden Green Building Council och omfattar ­områdena:

• Energi • Ljudmiljö • Luftkvalitet • Fuktsäkerhet • Termiskt klimat • Dagsljus • Legionella • Byggmaterial


Castellum i Örebro. Vi är en av Örebros största ägare av kommersiella lokaler. Här har vi ett stort utbud av kontor och lager, bland annat i centrala Örebro och på Aspholmen. I Örebroområdet äger och förvaltar Castellum drygt 60 fastigheter om sammanlagt cirka 400 000 kvm till ett värde om cirka 7,8 miljarder kronor. Är du intresserad av att hyra hela eller delar av i Källeruds Park, så är det oss du ska prata med. Vi bor och lever här i Örebro. Det är oss du har kontakten med och det är vi som fattar alla beslut. Och dessutom finns hela Castellumkoncernens kunnande och resurser bakom oss.

Kontakt Hans Hjalmarsson Projektutvecklare 019-27 65 04, hans.hjalmarsson@castellum.se

De bilder och illustrationer som beskriver projektet är visioner. Detaljer och planer kan komma att förändras. Förutsättningarna kan också komma att ändras om det sker förändringar som berör omkringliggande byggnader, service och kommunikationer. Även om all fakta är noggrant kontrollerad vill vi reservera oss för eventuella faktafel.


VAD FÅR DU SOM BLIR KUND HOS CASTELLUM?

VI ERBJUDER FRAMGÅNGSRIK A ARBETSPLATSER.

Framför allt tänker vi inte bara på ­fastigheter. Vår ambition är att utveckla arbetsplatser till företag och organisationer som vill möta ­dagens och framtidens sätt att arbeta. Vi tänker mer i termer av en affärspartner. Genom att jobba tätare och närmare kunden kan vi bättre förstå såväl behov och utmaningar som m ­ öjligheter. Det gör att vi kan hitta rätt och erbjuda lösningar som verkligen kan bidra till att öka kundens utvecklingstakt och lönsamhet. Och genom att hjälpa våra kunder att växa, så växer vi också. Så tänker vi.

När vi utvecklar arbetsplatser är det inte kvadrat­metrarna som är det viktigaste – det är människorna som ska jobba där, deras behov, hälsa och möjligheter att prestera. Som vi ser det så hänger allting ihop – verksamhet, arbetssätt och arbetsplats. Arbetsplatsen ska effektivisera det dagliga arbetet, samtidigt som den stimulerar till idéskapande och får människor att må bra – vilket höjer såväl ­produktivitet och effektivitet som lönsamhet. Dessutom är arbetsplatsen ett allt viktigare verktyg i att bygga företagets varumärke, och ett allt mer nödvändigt konkurrensmedel i kampen om att attrahera och behålla den bästa kompetensen. Det är vad vi på Castellum ­menar med en framgångsrik arbetsplats.


PERSONLIGT HUSTEAM INGÅR I HYRAN.

EN HÅLLBAR ARBETSPLATS FRÅN BÖR JAN.

Vi gillar att leva upp till alla förväntningar som våra kunder ställer på oss. Alla våra fastigheter sköts av vår egen personal. Som kund har du ett eget, dedikerat Castellumteam som ser till att du trivs och att allting fungerar. Tillsammans skapar vi en trivsam, hållbar och produktiv arbetsmiljö. Och skulle behoven förändras kan vi nästan alltid erbjuda en lösning.

På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Vår policy är att samtliga nybyggnadsoch om­byggnadsprojekt ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad eller motsvarande. För dig som hyresgäst innebär det att du får en hälsosam arbetsmiljö med sunda material och e­ ffektiv energianvändning. Källeruds Park kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, med lägsta nivå Silver och ambition att nå nivå Guld.

Husteam för Källeruds Park från vänster till höger: Projektutvecklare, Hans Hjalmarsson Kommersiell förvaltare, Theresia Sjöström Affärsområdeschef, Nicklas Westberg

För att göra det enkelt för våra hyresgäster att leva hållbart erbjuder vi gröna hyresavtal och förnybar el.


Fastighetsbolaget som hjälper företag att utvecklas och människor att växa i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.

www.castellum.se

Profile for castellum_ab

Källeruds Park Örebro  

Flexibla kontor i guldläge mellan stad och strövområde.

Källeruds Park Örebro  

Flexibla kontor i guldläge mellan stad och strövområde.

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded