__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

CC Casa Orlandai

ACTIVITATS TALLERS CARNAVAL

GENER - FEBRER - MARÇ 2017

Co-gestionat per: associacio cultural

casaorlandai


Calçotada popular, 2016. Fotografia de Clàudia Serrahima Urgell Il·lustracions del llibret de Maria Farré


ÍNDEX

2/3

ACTIVITATS La Casa Orlandai Entitats sòcies de l’AC Casa Orlandai Cicles: Cafès Científics Cicles: L’Imperdible del Divendres. Cicles: Cafès Literaris. L’Òpera entre Bambolines Cicles: Matinals Infantils, Dansa en Família Cicles: Les veus de la República. Cicles: Calaix de Sastre de la Casa Xerrades amb AC d’Investigacions Marxistes. Programació especial: Dia Mundial de la Ràdio Programació especial: Carnaval Programació especial: Setmana Feminista. Calçotada Entitats de la Casa: Sessions obertes

pàg. 4 pàg. 4 pàg. 5 pàg. 6 pàg. 8 pàg. 9 pàg. 10 pàg. 11 pàg. 12 pàg. 13 pàg. 14 pàg. 15

TALLERS Inscripcions als tallers Cultura i expressió artística Tallers infantils Tallers artesanals. Ciència i tecnologia. Idiomes Salut, cos i ment

pàg. 16 pàg. 17 pàg. 19 pàg. 20 pàg. 21 pàg. 22

SERVEIS Serveis, Grups

pàg. 24

CALENDARI Gener Febrer Març

pàg. 25 pàg. 26 pàg. 27


CASA ORLANDAI

LA CASA ORLANDAI Som un centre cultural que fomenta l’art i la creativitat, la convivència basada en el diàleg i el respecte i la transformació social per a la construcció d’una societat més justa. Aquests són els eixos de la Casa i la participació veïnal n’és el motor. La cultura és la nostra eina i l’objectiu és dreçar un barri més crític i cívic. L’ Associació Cultural Casa Orlandai, constituïda per persones i entitats vinculades a Sarrià, és qui es fa càrrec d’aquest equipament municipal: un centre cultural de gestió cívica que creix amb la participació de tothom.

T’animem a col·laborar en les comissions i en el disseny de les activitats l activitats culturals, com ara concerts,

espectacles escènics, xerrades, taules rodones, cinefòrums, exposicions, etc. l tallers i seminaris formatius, una ofer-

ta que s’adreça a totes les franges d’edat.

l cessió d’espais a aquelles entitats o grups que ho sol·licitin, segons la normativa. l servei d’allotjament a les entitats sòcies.

Participa-hi! l fer-se soci o sòcia d’AC Casa Orlandai

és un suport simbòlic però molt útil, per poder mantenir les activitats que es facin. Poden ser sòcies: entitats, persones o famílies.

l comissions de treball: pots col·laborar en la programació d’activitats, tallers, exposicions, la sostenibilitat de la casa, etc., a partir de les diferents comissions especialitzades. l voluntariat: la Casa Orlandai ofereix places per a voluntaris i voluntàries que vulguin col·laborar en el projecte. Els horaris i les aportacions són del tot diverses.

Informació:

A la recepció de la Casa Orlandai t’explicarem detalladament com pots participar-hi C. de Jaume Piquet, 23 Telèfon 93 252 42 62 Correu: info@casaorlandai.cat Web: casaorlandai.cat i barcelona.cat/casaorlandai Twitter, Instagram: @casaorlandai Facebook: casa.orlandai

ENTITATS SÒCIES DE L’AC CASA ORLANDAI Amanida Associació ❘ Amical Vikimedia ❘ Assemblea Nacional Catalana, Sarrià-Sant Gervasi ❘ Associació Artistes de Sarrià ❘ Associació Catalana de Dansa Lliure ❘ Associació Catalana de Dislèxia ❘ Associació Cedre per la Promoció Social ❘ Associació Free Gospel Choir ❘ Associació Grups, aprenentatge i salut ❘ Barcelona Women’s Network ❘ Centre d’Estudis Carles Cardó ❘ Ciència en Societat, Fundació Privada ❘ Club de Patchwork ❘ Col·lectiu d’Artistes Visuals +D3 ❘ Col·lectiu de Dones en l’Església per la Paritat ❘ Design For The World ❘ El Bastó de Sarrià ❘ El

Paper Petit ❘ Elenc Teatral J.V. Foix ❘ Esplai Movi de Sarrià ❘ Famileando ❘ Fundació Privada Centre d’Higiene Mental Les Corts ❘ Grup de Castanyoles Casa Orlandai ❘ Grup d’Enquadernació ❘ Grup de Tertúlies Fotogràfiques ❘ Grup Puntes de Coixí ❘ Illa de l’Aire ❘ International Women’s Club Of Barcelona ❘ La Bombeta ❘ Nepal-Aki ❘ Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones ❘ Reagrupament Independentista Sarrià - Sant Gervasi - Vallvidrera ❘ Teatrerus Orlandai ❘ Toastmasters International ❘ Unió de Radioaficionats de Barcelona


ACTIVITATS: CICLES

4/5

CAFÈS CIENTÍFICS: PLASTICITAT Dimecres a les 19 h Entrada: 2.90 € amb consumició inclosa Quan una situació ens genera estrès o tensió, els éssers vius tenim capacitat d’adaptarnos-hi. Aquest trimestre parlarem amb tres especialistes en canvis. Organitza: Fundació Ciència en Societat

LA METAMORFOSI DELS INSECTES Dimecres 18 de gener Quan els humans haguem desaparegut, restaran els insectes. Què fa que els insectes tinguin aquest èxit evolutiu? Per què colonitzen àmbits tan diferents en els seus diferents estadis de vida (larva, adult...)? Què provoca aquests canvis? Amb Xavier Bellés, Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF)

LA PLASTICITAT DEL GENOMA

LA PLASTICITAT DEL CERVELL

Dimecres 15 de març

Dimecres 15 de febrer

Els organismes canvien la seva morfologia, fisiologia o comportament per adaptar-se a l’entorn i sobreviure. Com es pot conèixer la relació entre els canvis moleculars i aquests processos d’adaptació? Qui hi juga un paper més important, l’herència o l’ambient? Amb Josefa González, Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF)

El nostre cervell és un òrgan increïblement canviant: pot modificar el seu funcionament segons l’ús que se li dóna. Què ho fa possible? Quin és el límit de la seva flexibilitat? Amb Antoni Rodríguez Fornells, ICREA-Idibell.


CICLES

L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES Divendres al vespre Entrada gratuïta CADA DIVENDRES teniu una cita amb l’art emergent a Sarrià. Trobareu concerts i espectacles IMPERDIBLES de petit format davant els finestrals del Cafè Orlandai, al Pati d’en Marcel o pujant les escales cap a la Sala JV. Foix. Veniu a viure-ho! Organitzen: Cafè Orlandai Cooperativa i Casa Orlandai

THE BIRD YELLOW Divendres 13 de gener, 20 h Música Un jove guitarrista barceloní, cantautor emergent, ens endolcirà les orelles amb melodies pausades que beuen de l’indie folk anglosaxó.

P.M Divendres 27 de gener, 21 h Música ‘Habla de mí en presente’ són l’última revelació barceloninaberlinesa de la rumba del nord. Dos dels seus membres (un dels quals, nascut i crescut a Sarrià) portaran ritmes esbojarrats a la Casa Orlandai. Energia a dojo!

ESPECTACLE PER DETERMINAR Divendres 3 de febrer, 20 h Teatre Vine un divendres més a gaudir de les arts escèniques a la Casa Orlandai

NU DRAMA Divendres 10 de febrer, 20 h Música Heu sentit a parlar de Hip Hop intimista? Llanceu-vos a la piscina: Nu Drama tenen una caixa plena d’etiquetes i hi juguen amb total llibertat: atmosfera, ambientació, electricitat, profunditat, alternativa, conceptes, codis, actualitat, referències, experimentació.

ARIANA ABECASIS Divendres 17 de febrer, 21 h Música Philosophades és el primer disc d’aquesta jove cantant i pianista que ens ha captivat amb la seva sinceritat i dolçor. Cançons que construeixen atmosferes i que reflecteixen en si mateixes històries ben diferents. Ens visita amb banda!


CICLES

6/7

VIO-SASTRE-OLIVERES

FAR

Divendres 24 de febrer, 20 h

Divendres 17 de març, 20 h

Música Aquest tres músics repassen grans temes del soul, el blues i el jazz i se’ls fan seus. Les grans dosis d’improvisació fan que cada concert sigui únic i irrepetible!

Música Banda d’indie-rock-pop formada a Barcelona al 2015 i premi del públic al concurs de bandes novells Porompompero Impulsa 2016. Enregistraran el seu primer disc l’abril del 2017.

DANSA

DIA MUNDIAL DEL TEATRE: CÒCTEL ESCÈNIC

Divendres 3 de març, 20 h Dansa Un divendres de dansa i moviment a càrrec de joves ballarins del districte.

SETMANA FEMINISTA: CABARET FEMINISTA

Divendres 24 de març, 20 h Teatre Un any més, celebrem el Dia Mundial del Teatre per tots els racons de la Casa: un recorregut amb diverses peces de deu minuts que ens presenten companyies amateurs i professionals del barri i la ciutat.

Divendres 10 de març, 20 h Teatre/Dansa/Poesia La Companyia Juan Preciado torna a la Casa per arriscar-se de nou a parlar de gènere. Aquesta vegada, poemes i moviment en femení.

PAINOMI Divendres 31 de març, 21 h Música Encara no fa un any que han tret un primer disc i ja s’han fet un lloc en el panorama pop-folk català. Segur que us sona la veu d’una d’elles: és la vocalista de la sarrianenca Big Band de l’Antàrtida!


ACTIVITATS: CICLES

CAFÈS LITERARIS: BARCELONES

L’ÒPERA ENTRE BAMBOLINES

Dimecres a les 19 h Entrada: 2.90 € amb consumició inclosa

Dijous a les 20 h Entrada: 4.14 €

Tres llibres que miren la nostra ciutat des d’èpoques i perspectives diferents. Organitza: Doll Taboll

El tenor Marc Sala continua al capdavant d’aquest cicle d’òpera amb l’esperit d’acostar el públic i els artistes i de conèixer l’òpera de manera viscuda i propera.

LA PLAÇA DEL DIAMANT, DE MERCÈ RODOREDA Dimecres 25 de gener Comencem amb la Barcelona en guerra vista pels ulls de la Colometa. Una ciutat i una protagonista amb els valors capgirats i una aparença canviant. Ponent per determinar.

RAMONA, ADÉU, DE MONTSERRAT ROIG Dimecres 22 de febrer A través de tres generacions de dones (àvia, filla i neta) veiem tres Barcelones: la del canvi de segle, la republicana dels anys trenta i la dels universitaris dels anys seixanta. Ponent per determinar.

EL DÍA DEL WATUSI, DE FRANCISCO CASAVELLA Dimecres 22 de març Barcelona, gener de 1995: en un context de dissolució de la democràcia a cop d’escàndols polítics i financers i de claudicacions, un arribista més aviat còmic i a les últimes es disposa a repassar la historia de la seva ciutat. Però també la de la seva vida. Ponent per determinar.

WERTHER, DE J. MASSENET Dijous 26 de gener Basada en l’obra homònima de Goethe, Werther presenta l’heroi romàntic per excel·lència amb la música de Massenet. Fins al 4 de febrer podreu escoltar la famosa ària de tenor Pourquoi me reveiller? al Liceu.

MANON LESCAUT, DE G. PUCCINI Dijous 16 de febrer Puccini escull per al que va ser el seu primer gran èxit, la història d’un amor apassionat: ens captiva amb la força de les seves melodies al servei del drama teatral, ja siguin sensuals, apassionades o tràgiques.

RIGOLETTO, DE G. VERDI Dijous 30 de març Rigoletto forma part de l’anomenada “trilogia popular” de Verdi amb tota la raó: una partitura magistral amb grans hits (com La donna è mobile) i moments de gran profunditat musical i psicològica.


8/9

CICLES

MATINALS FAMILIARS Dissabtes a les 12 h Entrada: 2.90 € Cicle d’espectacles de petit format per a tota la família.

FESTES MENORS DE SANT VICENÇ Dissabte 21 de gener, 12 h Activitat per a nadons, amb Francesca Salcedo. Música i moviment per als més menuts! Activitat per a a infants de 0 a 3 anys

DIA MUNDIAL DE LA RADIO Dissabte 18 de febrer, 12 h Vine a locutar! Vols ser locutor o locutora de ràdio? Vine a provar-ho amb la Unió de Radioaficionats de Barcelona. Podràs gravar i escoltar la teva veu com si fossis un periodista, un cantant o un tertulià de veritat! Activitat per a infants a partir de 6 anys

SETMANA FEMINISTA: CONTES AMB PERSPECTIVA DE GÈNERE Dissabte 11 de març, 12 h En motiu de la Setmana Feminista i la Calçotada de l’Espai Gardenyes, tindrem un contacontes amb persoectiva de gènere a l’Espai Gardenyes mateix. Alumnes de 6è de les escoles del barri explicaran contes escollits especialment per reflexionar sobre la diversitat de gènere. Espectacle per a tots els públics. Entrada gratuïta

CONCERT FAMILIAR DE CARNAVAL Dissabte 25 de febrer, 19:30 h ¡Vine ben disfressat a ballar amb tots els nens i nenes del barri! Entrada gratuïta

DANSA EN FAMÍLIA Dissabtes 14 de gener,11 de febrer i 11 de març, a les 11:30 h Entrada: 2,90 € Sessions de dansa i expressió corporal per als més menuts acompanyats d’un adult. El segon dissabte de cada mes Amb María Mendoza i Myrto Zarakosta Activitat per a infants de 3 a 6 anys Aforament limitat a 20 persones.Inscripcions: dansaenfamilia.matinals@gmail.com


ACTIVITATS: CICLES

LES VEUS DE LA REPÚBLICA Dimecres o dijous a les 19 h Entrada gratuïta Les Veus de la República és un espai de debat sobre aspectes relacionats amb l’organització de la cosa pública (res pública). Ponents i ciutadania parlarem de política, sociologia, comunicació, història, economia... Des d’una perspectiva teòrica però també pràctica i vivencial.

QUAN ÉS L’ESTAT EL QUE DELINQUEIX Dimecres 11 de gener Projecció del documental Tarajal, desmuntant la impunitat (Metromuster i Observatori DESC) Ceuta, febrer de 2014. El cos policial vulnera amb total impunitat les lleis dels seu propi país així com convencions i acords internacionals. Què passa quan és un Estat el que delinqueix? Com ho podem denunciar? Amb Xavier Artigas (director del documental) i un ponent per confirmar.

DE LA SALUT INDIVIDUAL A LA SALUT COL·LECTIVA Dimecres 8 de febrer A la salut pública s’hi barregen ciència i política. Fins a quin punt aquesta barreja medicalitza la vida quotidiana? Ha augmentat la desconfiança pel sistema mèdic? Com ho analitzem? Amb Andreu Segura (metge) i Jesús Purroy (emprenedor en salut i divulgador científic).

PRIMER LA VIDA, ECONOMIA FEMINISTA Dijous 9 de març SETMANA FEMINISTA. L’economia tal com l’entenem actualment considera el treball remunerat per sobre les tasques de cura o domèstiques. L’economia feminista proposa un canvi cap a un model social que consideri primer la vida, que cuidi la seva població i que no intensifiqui les desigualtats ja existents. Amb Lourdes Benería (catedràtica emèrita de la Universitat Cornell, NY) i Vicent Borràs (professor de sociologia de la UAB). Coorganitzat amb la Comissió Feminista de la Casa Orlandai

Trobaràs al nostre programa les activitats sostenibles destacades amb la icona: O+S


CICLES

10 / 11

EL CALAIX DE SASTRE DE LA CASA Art, convivència i transformació social són els eixos al voltant dels quals treballa la Casa Orlandai. Al nostre calaix de sastre hi trobaràs activitats variades durant tot el trimestre que van lligades als nostres valors principals.

PRESENTACIÓ DE LA ESPAÑA CORRUPTA, DE JAUME MUÑOZ JOFRE

L’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA A BARCELONA

Dilluns 16 de gener, 19 h Un jove sarrianenc que va marxar fa uns anys a treballar a la Gran Bretanya, torna amb un llibre publicat sota el braç: una síntesi històrica del problema de la corrupció a Espanya durant els darrers 140 anys. Publicat per Comares i prologat per l’historiador Paul Preston (London School of Economics). En conversa amb Cristian Ferrer González (UAB)

Dilluns 6 de febrer, 19 h Presentació de l’estudi d’Anna Fernàndez i Ivan Miró (La Ciutat Invisible), amb debat sobre les altres economies a Sarrià i a la ciutat. Organitza Associació Cultural Casa Orlandai

MAPATGE D’OCELLS DE SARRIÀ

O+S

Dissabte 25 de març, 10 h Agafeu prismàtics, paper i bolígraf: passejarem per tres punts de Sarrià identificant el màxim nombre d’ocells amb l’objectiu de conèixer la diversitat ornitològica al barri en primavera. Punt de trobada: Porta del Parc de la Vil·la Amèlia Organitza Ecocomissió de la Casa Orlandai

XERRADES AMB L’AC D’INVESTIGACIONS MARXISTES Dijous 12 de gener, 19 h: Les pensions a debat. Amb Alejandro Andreassi (UAB). Dijous 9 de febrer, 19 h: Del pensament völkisch al populisme de dretes actual. Amb José Luis Berges (advocat i sindicalista). Dijous 9 de març, 19 h: Energia: quina i fins quan? Amb Albert González (enginyer).


ACTIVITATS: PROGRAMACIÓ ESPECIAL

DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO La Unió de Radioaficionats de Barcelona (entitat de la Casa) organitza un seguit d’activitats en motiu del Dia Mundial de la Ràdio. Del 13 de febrer al 5 de març La nostra ràdio. 90 anys d’aparells de ràdio Una exposició sobre la història de la ràdio: hi voleu participar? Feu arribar un parell de fotografies de la vostra ràdio juntament amb un escrit on hi expliqueu els records, vivència o emocions que hi heu compartit. Teniu temps fins al 31 de desembre a: activitatsurbbll@gmail.com Dilluns 13 de febrer, 19 h Presentació del Dia Mundial de la Ràdio i acte inaugural de l’exposició ‘La nostra ràdio. 90 anys d’aparells de ràdio’ Amb Javier Gonzalez Ruiz (EA3HEU), Eduard Garcia-Luengo (EA3ATL), Cinto Niqui (presentador de Ràdio4 i professor universitari), Luís Segarra (realitzador i director de la guia de la ràdio). Dimecres 15 de febrer 19 h, Visita guiada de l’exposició ‘La nostra ràdio. 90 anys d’aparells de ràdio’ 19:30 h Intervenció sobre la radioescolta d’ona curta (OC) i la ràdio digital (DAB i DRM). Amb Francisco Rúbio (presindent d’honor l’associacio ADXB). 20:15 h Intervenció sobre les ràdios del tercer sector: les ràdios lliures i la ràdio en la postguerra. Amb Cinto Niqui (presentador de Ràdio4 i professor universitari). Dissabte 18 de febrer, 12 h Vine a locutar! Vols ser locutor o locutora de ràdio? Vine a provar-ho amb la Unió de Radioaficionats de Barcelona. Podràs gravar i escoltar la teva veu com si fossis un periodista, un cantant o un tertulià de veritat! Activitat per a infants a partir de 6 anys


PROGRAMACIÓ ESPECIAL

CARNAVAL Del 17 de febrer al 1 de març Ja teniu pensada la vostra comparsa? I la disfressa per a la nit més sonada de l’any? Qui serà el Rei Carnestoltes? Una festa on tot està permès, tot depèn de vosaltres!

Del 17 al 27 de febrer Disfressa la Casa Orlandai La Casa es posa màscara de nou: de què es disfressarà aquest any? Ajuda’ns a disfressar-la! Organitza Comissió de Carnaval i Esplai Movi de Sarrià Dijous 23 de febrer Dijous Gras i arribada del Rei Carnestoltes 17 h: Taller infantil de disfresses 18 h: Arribada del Rei Carnestoltes 2017 i lectura del manifest 18:30 h: Rua fins a la Casa Orlandai 19 h: Lectura de les lleis del Carnaval i botifarrada d’ou popular 19:20 h: Actuacions Dissabte 25 de febrer Rua de Carnaval i Festa de Disfresses 18 h: Rua de Carnaval i concurs de comparses. Sortida: Plaça de la Vila 19:30 h: Concert infantil i repartiment de premis 23 h: Ball de disfresses, concert i DJ’s. Dimecres 1 de març Enterrament de la Sardina 20:30 h: Inici del macroespectacle de l’Enterrament de la sardina Sortida: Pl. del Consell de la Vila. Arribada: Espai Gardenyes Organitza: Comissió de Carnaval de Sarrià Trobaràs la programació completa a partir de l’1 de febrer al web de la Casa Orlandai

12 / 13


ACTIVITATS: PROGRAMACIÓ ESPECIAL

SETMANA FEMINISTA Del 8 al 16 de març La Comissió Feminista de la Casa Orlandai ha organitzat un seguit d’activitats reflexives i reivindicatives al voltant del 8 de març, Dia de la dona treballadora. Del 6 al 24 de març Exposició fotogràfica: Dones i homes, qui fa la feina? Dones i homes en activitats tradicionalment associades a l’altre sexe. Participa-hi fotografiant les dones i homes del teu voltant fent tasques tradicionalment associades a l’altre gènere. Envia-les a: orlandai8demarc@gmail.com Organitza Comissió Feminista de la Casa Orlandai i Grup de Tertúlies Fotogràfiques Dimecres 8 de març, 19 h Acció reivindicativa conjunta amb altres entitats feministes del barri Dijous 9 de març, 19 h LES VEUS DE LA REPÚBLICA Primer la vida: el nou feminisme L’economia tal com l’entenem actualment només considera el treball remunerat i ignora el treball de cures, realitzat tradicionalment per les dones. L’economia feminista proposa un canvi radical del sistema, cap a un model humà que consideri primer la vida.

Divendres 10 de març, 20 h L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES Cabaret feminista La Companyia Juan Preciado torna a la Casa per arriscar-se de nou a parlar de gènere. Aquesta vegada, poemes i moviment en femení. Dissabte 11 març, 12 h MATINALS FAMILIARS / CALÇOTADA Contacontes amb perspectiva de gènere Alumnes de 6è de les escoles del barri explicaran contes escollits especialment per reflexionar sobre la diversitat de gènere. Espectacle per a tots els públics. Entrada gratuït Dijous 16 de març, 19:30 h Commemorant els 80 anys de la revista Mujeres libres, un homenatge a les dones anarquistes Organitza Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones

CALÇOTADA POPULAR Dissabte 11 de març Tradicional calçotada popular a l’Espai Gardenyes. Els beneficis es destinaran a tirar endavant aquest projecte d’hort comunitari i espai polivalent del carrer de Cardenal Sentmenat 12 h: MATINAL FAMILIAR: Contacontes amb perspectiva de gènere. En el marc de la Setmana Feminista de la Casa Orlandai, alumnes de 6è de les escoles del barri explicaran contes escollits especialment per reflexionar sobre la diversitat de gènere. Espectacle per a tots els públics, entrada gratuïta 14:30 h: Calçotada


ENTITATS DE LA CASA

14 / 15

SESSIONS OBERTES Propostes d’activitats de les associacions i grups associats al CC Casa Orlandai, que ells mateixos organitzen i gestionen de manera coordinada amb el centre

ASSOCIACIÓ CATALANA DE DANSA LLIURE

Dijous 26 de gener, 23 de febrer i 30 març a les 18:30 h Sessions obertes de Dansa Lliure L’Associació Catalana de Dansa Lliure us convida a descobrir el món de la dansa lliure els últims dijous de mes. Ens trobem cada dijous, de 18:30 a 20 h: Vine amb roba còmoda i disposa’t a deixar-te portar pels suaus moviments de la natura.

BANC DEL TEMPS SARRIÀ-SANT GERVASI

DONES EN L’ESGLÉSIA

Xerrades obertes al públic sobre la situació marginal de les dones a l’església d’avui dia. Dijous 12 de gener, 17:30 h: Jesús i les dones, per Roser Garriga Dijous 9 de febrer, 17:30 h: Des de la Bíblia les dones interpel·lem la historia, per Sefa Amell Dijous 9 de març, 17:30 h: Reflexió sobre el diaconat de les dones, per Roser Solé www.donesesglesia.cat

PLATAFORMA CATALANA DE SUPORT AL LOBBY EUROPEU DE DONES

Dimecres 11 de gener, 1 de febrer, 1 de març, a les 19 h Taller de respiració i salut, amb Maria Roca. Cal inscripció prèvia a: recepcio@casaorlandai.cat

Dijous 16 de març, a les 19:30 h Commemorant els 80 anys de la revista Mujeres libres, un homenatge a les dones anarquistes. Xerrada en motiu del Dia de la Dona

CENTRE D’ESTUDIS CARLES CARDÓ

TALLER D’HISTÒRIA DE SARRIÀ

Cada dijous, 20 h Sessions de lectura i treball de textos sobre filosofia política. Més informació: www.carlescardo.org i www.casaorlandai.cat

LA BOMBETA COMPANYIA TEATRAL

Dissabte 1 d’abril a les 19 h Preestrena de Peymann (no és una comèdia), de Thomas Bernhard

Dijous 16 de febrer i 16 de març, a les 19 h Tertúlies sobre la història de Sarrià, cada 3r dijous de mes. És un projecte obert a totes les entitats i particulars que desitgin integrar-s’hi. La finalitat és fer conèixer la història de Sarrià. Aquest trimestre el dediquem en part a la commemoració del centenari de la inauguració de la línia de ferrocarril entre Sarrià i Les Planes, amb exposicions i xerrades. Dijous 12 de gener, 19 h Acte de clausura de l’expocisió 100 anys del tren de Sarrià a Les Planes amb la xerrada L’enginyer Carles Montañès, amb Joaquim Montclús, autor d’una història narrativa sobre aquest personatge. Impulsat pel CE Els Blaus i AC Casa Orlandai


TALLERS

INSCRIPCIÓ ALS TALLERS

Període d’inscripció

l A partir del 12 de desembre per a persones

sòcies de l’AC Casa Orlandai i antics alumnes (inscripció presencial), i a partir del 19 de desembre (online i presencial) per a tothom, de dilluns a dissabte d’11 a 14 h i de 17 a 21 h. Els festius no es fan inscripcions.

La inscripció es farà efectiva un cop s’hagi abonat l’import que correspon mitjançant transferència bancària o targeta electrònica durant els tres dies següents. El torn d’inscripció és per ordre d’arribada.

l

Normativa d’inscripcions l Les

places als tallers són limitades. L’ordre de reserva de places seguirà l’odre cronològic de pagament. No es podrà matricular més de dues persones a un mateix taller i grup. El pagament s’ha de dur a terme durant el tres dies següents a la inscripció. En cas contrari, Casa Orlandai es reserva el dret d’anul·lar la inscripció.

Baixes: en cas de donar-se de baixa, cal comunicar-ho a recepció. Un cop iniciats els tallers no es retornaran les quotes abonades sota cap concepte.

l

En cas que els grups no assoleixin un nombre mínim d’inscripcions, l’organització es reserva el dret d’anul·lar-los FINS A UNA SETMANA ABANS DE L’INICI D’AQUESTS i en aquest cas les quotes de matriculació seran retornades íntegrament. Aleshores és indispensable presentar un certificat o document bancari on consti el número de compte per fer l’abonament dintre dels 30

l

l Període lectiu: Inici: la setmana del 9 al 14 de gener Final: si no s’indica el contrari, la setmana del 27 al 31 de març l En el cas de les càpsules i els cursos gratuïts, s’acceptaran inscripcions tant presencials com per correu electrònic a formacio@casaorlandai.cat fins a una setmana abans de l’inici del curs. l Inscripció online, www.casaorlandai. cat, a barcelona.cat/cccasaorlandai o al Oficina Tiquet Rambles, La Rambla, 99, de dilluns a diumenge de 10 a 20:30 h

dies següents a la notificació de l’anul·lació del taller. Els suplements en concepte de material es lliuraran en efectiu al o a la tallerista a la primera sessió del taller. Preus (sense IVA. Preus pendents d’aprovació per la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona) l 2.66 €/h: persones grans (majors de 60 anys o nascudes abans del 1955) l 2.42 €/h: per a joves (de 12 a 29 anys) l 2.42 €/h: infantils (de 0 a 11) l 4.11 €/h: tallers en general l 5.07 €/h: especialitzats Les persones interessades en els criteris de reducció de preus dels tallers s’han d’adreçar al Taulell d’informació de la Casa Orlandai en horari d’inscripció i sol·licitar la informació del procediment que caldrà seguir, sempre dins el període de matriculació.


TALLERS

16 / 17

CULTURA I EXPRESSIÓ ARTÍSTICA

LA RIQUESA DE LA CULTURA MEDIEVAL (2)

APRÈN A ESCOLTAR ELS CLÀSSICS

Dimecres de 10:15 a 11:45 h Preu: 74,60 €

Dilluns de 10:30 a 12 h Preu: 74,60 € Aprèn a escoltar els grans compositors des d’una altra perspectiva, tenint com a fil conductor la història de la música. Amb Víctor Frigola

ESCRIPTURA CREATIVA A - Dijous 12, 19, 26 de gener, i 2, 9 de febrer, de 19 a 21 h B - Dijous 16, 23 de febrer, i 2, 9, 16 de març, de 19 a 21 h Preu: 49,73 € Taller teòric i pràctic, s’accepten tots els nivells. Tens històries al cap i no saps com explicar-les? Et falta un final brillant per a aquell conte que t’està quedant tan bé? En aquest taller aprendrem l’art de la creació literària d’una manera amena i dinàmica, escriurem relats breus de la mà de lectures d’autors consagrats. Amb Gina Leal

GLOSA: FES UNS BONS GARROTINS N Dimarts de 19 h a 20:30 h Preu: 74,60 €

Aprèn a fer uns bons garrotins! Glosar és la pràctica que consisteix a cantar versos que s’improvisen al moment mateix d’interpretar-los. O dit d’una altra manera, glosar és comunicar-te poèticament amb el món. Descobreix, de manera pràctica, l’art amb què es pot parlar de tot. Amb Martí Ruiz (Cor de Carxofa)

L’edat mitjana es desenvolupa durant 10 segles a partir de l’ensorrament de l’Imperi Romà i l’emergència del cristianisme. Revisarem la seva riquesa cultural a través de l’art i la literatura: del Romànic al Gòtic, d’Agustí d’Hipona a Ramon Llull, Dante o els trobadors. En aquesta segona edició del taller, posarem emfàsi en el patrimoni literari i en les empremtes medievals a Barcelona. Amb Victor Escudero


TALLERS

BALLS DE SALÓ: INICIACIÓ Dimecres de 19:45 a 21:15 h Preu: 74,60 €

N

El curs de Balls de Saló - Iniciació està pensat per fer-te descobrir el gust per aprendre a ballar mitjançant l’explicació de les tècniques de ball bàsiques per als diferents gèneres musicals, fent èmfasi en l’aprenentatge dels compassos bàsics. Cal apuntar-s’hi en parella (preu per persona). Amb Jose Luís Garzón

COUNTRY I LINE DANCE: INICIACIÓ N Dilluns de 18 a 19:30 h Preu: 74,60 €

El curs Country / Line Dance està pensat perquè descobreixis el gust per aprendre a ballar line dance mitjançant l’explicació de les tècniques d’aquest ball, fent èmfasi en l’aprenentatge de les coreografies bàsiques. Amb Jose Luís Garzón

APRÈN A PRESENTAR UN ACTE Dimarts de 20:30 a 21:30 h Preu: 24,20 €

N

Organitzes actes amb la teva associació o entitat i no saps com presentar-los? Et donen el micròfon un minut abans de començar l’acte i no tens clar què vols dir? En aquest taller aprendrem a presentar un acte amb cara i ulls (i micròfon!). Ideal per a joves membres d’associacions i entitats que necessiten fluïdesa i seguretat a l’hora de presentar un acte, motivar el públic... Amb io valls (Parla per Tu) Els tallers comencen la setmana del 9 al 14 de gener de 2017

PARLAR EN PÚBLIC SENSE POR Dimecres de 19:30 a 21 h Preu: 74,60 € Pujar a l’escenari se’t fa una muntanya? Ets estudiant i et fan pànic les presentacions a classe? No saps ni per on començar quan has de fer una exposició oral? En aquest taller treballarem les tècniques i els aspectes que intervenen en una presentació oral per parlar sense por, amb entusiasme i molta creativitat dalt de l’escenari. Amb io valls (Parla per Tu)

MOVIMENT, DANSA I RELAXACIÓ Dimarts de 12 a 13:30 h Preu: 74,60 € Amb uns primers escalfaments per posar-nos en forma, premerem el play i ens traslladarem a diferents indrets del món a través de la música. Cada persona tindrà una coreografia i, tu, el temps per transformar-la i deixar fluir les teves emocions. Amb Conxita Gili

APRÈN A FER FRONT A LES DESIGUALTATS DE GÈNERE

N

Dijous 2, 9 i 16 de març, de 18:30 a 20 h Taller gratuït per a joves Creus que has viscut alguna situació on s’ha produït violència de gènere? En aquest taller parlarem sobre prevenció de la violència de gènere des de la gestió emocional i l’autoresponsabilitat, i descobrirem eines per reconduir la situació, sobretot, entre joves. Amb Ivan Moyano


TALLERS

L’ART CRÍTIC DEL NOSTRE TEMPS N Dilluns, de 19:30 h a 21 h Preu: 74,60 €

Els artistes que són capaços de commoure’ns, enriqueixen el nostre imaginari i contribueixen a desenvolupar la nostra consciència crítica. Aquest taller presenta una proposta alternativa per connectar amb la vitalitat i la diversitat de l’art contemporani, més enllà dels àmbits exclusivistes del mercat artístic. Amb Jesus Oliver-Bonjoch

EL CONFLICTE ISRAEL-PALESTINA: UNA ANÀLISI DES DE L’ACTUALITAT N Dilluns 9, 16, 23 i 30 de gener, de 19 h a 20:30 h Preu: 29,84 €

És casualitat que les guerres d’Iraq (2003), Líban (2006) i Síria (2011) tinguin de veí un dels conflictes internacionals més enquistats que existeixen? Aprofundirem en les causes, els actors i les implicacions d’aquest conflicte històric per a la regió i analitzarem quin paper continua tenint avui en dia. Diferents experts ens aportaran el seu punt de vista en sessions participatives. Coordinació: Oriol Barba

18 / 19

TALLERS INFANTILS DIVENDRES DE COLORS!

N

Divendres, de 17:30 h a 19 h Taller obert de plàstica per a infants de totes les edats. Aprofitem l’energia i l’alegria dels divendres per crear! Al taller obert de plàstica proposem un tema cada mes a partir del qual els nens i les nenes podreu desplegar la vostra imaginació i traça, fent ús de materials i tècniques ben diferents. La primera sessió de cada mes és gratuïta (13 de gener, 3 de febrer i 2 de març) GENER: Mo-monstres!! Divendres 13, 20, 27 de gener Preu: 7,26 € Al món hi ha monstres de tota mena. Monstres que viuen rere les portes, monstres que mengen galetes a les nits, monstres d’ulls brillants i urpes liles... Durant el mes de gener crearem uns quants monstres perquè te’ls puguis endur a viure amb tu! +

OS FEBRER: Els secrets del bosc Divendres 3, 10, 17, 24 de febrer Preu: 10,89 € En un bosc hi podem trobar fulles, pals, pinyes, castanyes... Durant el mes de febrer descobrirem com podem fer servir aquests elements per crear tota mena de coses! Shhh... si parem atenció el bosc ens revelarà els seus secrets d’artista!

MARÇ: L’enorme espai blanc Divendres 2, 9, 16 de març Preu: 7,26 € Durant el mes de març dibuixarem, pintarem i farem collage en un espai molt més gran que un full:  el terra folrat de paper. Amb María Mendoza


TALLERS

TALLERS ARTESANAL

CIÈNCIA I TECNOLOGIA

TALLER DE COSTURA

TALLER PRÀCTIC DE FOTOGRAFIA I INSTAGRAM

Dimecres, de 18:30 a 20:00 h Preu: 74,60 € Un espai dirigit a totes aquelles persones interessades en la costura manual i a màquina on es practicaran diferents cosits i tècniques. Aquest taller pretén tenir un caràcter obert i flexible segons les necessitats dels participants, posant per davant la pràctica i el coaprenantatge amb la finalitat de potenciar l’autonomia i les capacitats de cadascú. Es necessita portar màquina de cosir. Amb La Pugna

BRICOLATGE A CASA? JO TAMBÉ PUC! Divendres, de 12 h a 13:30 h Preu: 74.60 €

N

No t’atreveixes a arreglar aquell endoll que no funciona? Vols penjar un quadre i no saps com fer-ho? Aprèn els coneixements bàsics sobre bricolatge i petites reparacions a casa d’una forma pràctica, divertida i, sobretot, senzilla! Amb Daniel Granados

Dimarts 14, 21, 28 de febrer, de 18:30 h a 20:30 h Taller gratuït per a joves Quins perills planteja l’Instagram? Quines oportunitats brinda? Les xarxes socials poden convertir-se en eines de comunicació directes, horitzontals i amb una estratègia comunicativa pròpia, però també comporten polèmiques i problemes dels que ens hem de saber protegir. En aquest taller aprendràs a gestionar aquesta xarxa social i a construir la teva mirada fotogràfica sobre la realitat que ens envolta, amb sortida fotogràfica pel barri inclosa! Amb Col·lectiu SomAtents Porta el teu ordinador portàtil i el mòbil!

Accés lliure a l’aula multimèdia

Dijous i divendres de 16 h a 19 h Si ets alumne/a d’algun curs a la Casa Orlandai, ara tens l’oportunitat de repassar i practicar tot allò que has anat aprenent a l’aula multimèdia; però sinó ho ets, també tens, a la teva disposició, el maquinari complet i dues versions de sistema operatiu, GNU/Linux i Windows per fer-ho.

Resolució de dubtes d’informàtica

Ultim dissabte de cada mes, de 16 h a 19 h Gratuït

Els tallers comencen la setmana del 9 al 14 de gener de 2017

Vine a resoldre els teus dubtes relacionats amb el món de la informàtica, aprèn dels altres, proposa noves solucions i sobretot agafa confiança! També pots venir amb el teu portàtil, mòbil o tauleta: ens atrevim a tot! Amb talleristes del Banc del Temps


TALLERS

IDIOMES CONVERSA EN ALEMANY Bàsic 0: dijous de 12 a 13:30 h Preu: 74,60 € Vols adquirir els coneixements més bàsics de l’alemany? Saludar, presentar-te, demanar informació o un cafè..? Es faran algunes incursions en la gramàtica. Tot i així, el curs està basat en àudios i curts diàlegs escrits que t’iniciaran en la comprensió de la llengua d’una manera amena per poder tenir converses senzilles. Continuïtat, bàsic 1: dijous de 10:30 a 12 h Preu: 74,60 € Si ja tens coneixements molt bàsics de l’alemany, com presentar-te i demanar informació: aquest trimestre pots venir a millorar l’expressió oral i la comprensió auditiva. També ampliarem el vocabulari, tot parlant dels nostres interessos. Per poder fer tot això, serà necessari endinsar-nos una mica més en la gramàtica, però sempre de manera amena i sense deixar la conversa de banda. Amb Susana Cruz

CONVERSA EN FRANCÈS A: dimecres de 19 a 20:30 h (bàsic) B: dimecres de 16 a 17:30 h (nivell mitjà 1) B: dimecres de 17:30 a 19 h (nivell mitjà 2) C: dijous de 11:30 a 13 h (avançat) Preu: 74,60 € Venez améliorer votre niveau de conversation! Conversa per a treure el màxim rendiment dels teus coneixements i gaudir de la cultura francesa i francòfona, a partir d’articles de premsa, texts, cançons, debats, reportatges... Suplement material: 3 € Amb Stéphanie Pimet

20 / 21

CONVERSA EN ANGLÈS A: dimarts de 17:30 a 19 h Nivell bàsic: comences amb l’anglès? Aprèn a mantenir una conversa. B: dimarts de 19 a 20:30 h Nivell mitjà 1: consolida la teva base d’anglès i reforça’l. C: dilluns de 17:30 a 19 h Nivell mitjà 2: practica el teu anglès i aprèn a expressar-te millor. D: dilluns de 19 a 20:30 h Nivell avançat: desenvolupa la teva capacitat d’expressar-te com si fossis un nadiu. Preu: 74,60 € Tot passant una bona estona, mantén i millora el teu anglès a partir de converses, temes intergeneracionals, lectures i pel·lícules relacionades amb els diferents països de la cultura anglosaxona. Suplement material: 3 € Amb Benedict Taillard


TALLERS

CONVERSA EN ITALIÀ MIG

CONVERSA EN CATALÀ

Dimecres de 10:30 a 12 h Preu: 74,60 € Aprèn les bases de la llengua italiana, la llengua de la cultura, la música i l’art! L’objectiu del curs és desenvolupar la comprensió i practicar la comunicació a diversos nivells: des de presentar-se o demanar informació fins a apreciar la cuina italiana o debatre articles d’interès. També es miraran pel·lícules. Amb un repàs dels punts de gramàtica mes avançats. Suplement material: 3 € Amb Paola Grieco

Dijous de 19 a 20 h GRATUÏT Acabes d’arribar i encara no et fas entendre en català? Ja fa anys que ets aquí però no t’atreveixes a parlar aquesta llengua? Perd la por i agafa confiança. Cada llengua és un món nou. Prova-ho! Amb Anna Presas, del Banc del Temps

L’ITALIÀ EN 5 PEL·LÍCULES. TEXTOS, CANÇONS I CONVERSA (NIVELL AVANÇAT) Dimecres de 12 a 13:30 h Preu: 74,60 € Practicarem la llengua italiana utilitzant diversos suports: pel·lícules, textos literaris i periodístics. Estudiarem períodes històrics d’Itàlia utilitzant materials visuals, pintura, música. Debatrem tots junts sobre el tema proposat. Suplement material: 3 € Amb Paola Grieco

Els tallers comencen la setmana del 9 al 14 de gener de 2017

CONVERSA EN CASTELLÀ Dimarts de 19 a 20 h GRATUÏT Acabes d’arribar i encara no domines bé el castellà? Vols millorar el teu nivell? Practica en aquest taller de conversa en castellà i et faràs entendre bé en qualsevol situació! Amb Maria Rita Sangros, del Banc del Temps


TALLERS

22 / 23

SALUT, COS I MENT

MEDITACIÓ: L’ATENCIÓ PLENA

IOGA

Dimarts 10:15 a 11:45 h Preu: 74,60 €

A: dimecres 18:30 a 20 h B: dimecres 20 a 21:30 h C: dijous 10:30 a 12 h Preu: 74,60 € A través del silenci, la respiració, la dansa, la vibració de la veu i els estiraments, el ioga ens aporta calma i harmonia interna. És una eina d’autoconeixement i de canvi per transformar els patrons que ens allunyen del benestar. Un espai per compartir, créixer i transportar benestar al nostre dia a dia. Amb Berta Clavera

IOGA AMB SUPORTS A: dilluns de 12 a 13:30 h B: divendres 10:30 a 12 h Preu: 39,90 € / GENT GRAN Tens tendència a portar una vida sedentària? Doncs això s’ha acabat! Acull amb un gran somriure aquesta activitat basada en l’Hatha Ioga. L’activitat suau i harmònica t’ajudarà a millorar la mobilitat, la respiració... a incrementar l’atenció i alliberar tensions. Amb Yoonah Kim

AIRTONO TREN INFERIOR Dijous de 13:30 a 14:30 h Preu: 49,73 €

N

Treballa el tren inferior del cos de forma saludable, tonificant tots els músculs amb el propi pes i amb exercicis que milloren la postura corporal tot aprenent a estirar la musculatura d’aquesta zona. Educa el teu cos, respira correctament i allibera tensions. Amb talleristes d’Air Active

Viure amb l’atenció plena és viure al moment present: la meditació ens ensenya a buidar, descansar i aclarir la ment, a reduir la tensió nerviosa i equilibrar les emocions. Aprendrem a centrar la nostra atenció en el que fem a cada moment així com a rebutjar els automatismes i a desenvolupar un estil de vida autoconscient. Amb Yoonah Kim

ESTIRAMENTS BÀSICS PER LA SALUT Dilluns 19:45 a 20:45 h Preu: 49,73 € Per sentir-te a gust amb el teu cos és important mantenir-ne la mobilitat. Farem una classe d’estiraments per millorar la postura corporal i no perdre l’agilitat. Amb Conxita Gili

TONIFICA’T AMB ELS ABDOMINALS HIPOPRESSIUS Dijous de 12:30 a 13:30 h Preu: 49,73 € Els abdominals hipopressius són preventius per a la salut i l’activitat física atès que disminueixen la pressió a la panxa, estabilitzen la columna vertebral i desenvolupen la resistència muscular. Tinguis l’edat que tinguis, pots fer-los! Amb talleristes d’Air Active


SERVEIS / GRUPS

CAFÈ ORLANDAI De dilluns a divendres de 8:30 a 22 h Dissabtes d’11 a 21 h Diumenges TANCAT Servei de cafeteria al bell mig de Sarrià, amb espais interiors i exteriors, tapes, “platillos” i entrepans, serveis per a grups, activitats... cafeorlandai.cat, cafeorlandai@gmail.cat PUNT D’INFORMACIÓ Punt d’informació del districte Sarrià-Sant Gervasi. recepcio@casaorlandai.cat CESSIÓ D’ESPAIS Per a entitats, grups professionals o empreses que necessitin fer ús d’un espai per organitzar reunions, conferències i/o jornades, cursos i concerts. Consulteu-ne condicions al web. espais@casaorlandai.cat ALLOTJAMENT D’ENTITATS Servei d’allotjament a les entitats sòcies. entitats@casaorlandai.cat ESPAI WI-FI Espai WI-FI per tal que us pugueu connectar a Internet lliurement des dels vostres portàtils. BANC DEL TEMPS SARRIÀ - SANT GERVASI Funcionem creant xarxes socials d’ajuda mútua basades en la reciprocitat. Dimarts i dijous d’11 a 13 i de 17:30 a 19:30 h bancdeltemps@casaorlandai.cat PUNT D’INTERCANVI DE LLIBRES Al vestíbul principal de la Casa Orlandai: renova/recicla/intercanvia els teus llibres. (Porta-n’s un i agafa’n un altre)

Aquests grups allotjats a la Casa Orlandai desenvolupen activitats periòdiques que et poden interessar! CLUB DE PATCHWORK Dilluns de 18 a 20 h A les nostres classes de Patchwork, cadascú dissenya el seu projecte intentant orientar-lo cap a l’estètica i l’harmonia. Es desenvolupen les capacitats de creació i d’expressió artística. GRUP DE CASTANYOLES Dimecres de 16:30 a 18:30 h El grup de Castanyoles Orlandai convida, per a qui no ens conegui, a compartir el plaer de tocar aquests petits instruments fets d’un material tan noble i càlid com és la fusta. A més de passar-nos-ho bé, farem música i aprendrem el mètode Maleras. Animeu-vos-hi!! GRUP DE PUNTES DE COIXÍ Divendres de 10:30 a 13 h Vols fer puntes? Fem servir l’antiga tècnica de les puntes de coixí, realitzant treballs actuals, creatius i personalitzats, a més d’utilitzar els nous materials que ofereixen les noves tecnologies. GRUP D’ENQUADERNACIÓ Dimarts d’11 a 13 h Aprèn a cosir i encolar, a posar noves cobertes i elements decoratius personalitzats. Si t’agrada restaurar llibres antics o deteriorats i donar-los vida o si vols fer un disseny propi, aquest és el teu grup! GRUP DE TERTÚLIES FOTOGRÀFIQUES Dimarts de 19 a 21 h (quinzenalment) Grup obert a tots els aficionats a la fotografia. Comentarem les nostres pròpies fotografies fent-ne una crítica constructiva. D’altra banda ens plantejarem visitar exposicions fotogràfiques a la ciutat i comentar-les. PARELLES LINGÜÍSTIQUES Si sempre has volgut aprendre a parlar català, no et deixis perdre aquesta oportunitat que t’ofereix el programa de Voluntariat per la Llengua. Organitza: Centre de Normalització Lingüística


CALENDARI

24 / 25

GENER Dimecres 11

19 h

BANC DEL TEMPS: Taller de respiració i salut

Dimecres 11

19 h

LES VEUS DE LA REPÚBLICA: Quan és l’Estat el que delinqueix. Projecció del documental Tarajal, desmuntant la impunitat, amb Xavier Artigas

Dijous 12

17:30 h DONES EN L’ESGLÉSIA: Jesús i les dones, per Roser Garriga

Dijous 12

19 h

TALLER D’HISTÒRIA DE SARRIÀ: Acte de clausura de l’exposició ‘100 anys del tren de Sarrià a Les Planes’ amb la xerrada: L’enginyer Carles Montañès, amb Joaquim Montclús

Dijous 12

19 h

AC D’INV. MARXISTES: Les pensions a debat, amb Alejandro Andreasi

Diivendres 13

19 h

Inauguració de l’exposició: Sarrià, espais i ficcions, de Laura Porter

Diivendres 13

20 h

L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES: The Bird Yellow (Música)

Dissabte 14

11:30 h DANSA EN FAMÍLIA: cal inscripció prèvia. Entrada: 2,90 €

Dilluns 16

19 h

EL CALAIX DE SASTRE DE LA CASA Presentació del llibre La España corrupta de Jaume Muñoz Jofre

Dimecres 18

19 h

CAFÈS CIENTÍFICS: La metamorfosi dels insectes, amb Xavier Bellés (Institut de Biologia Evolutiva, CSIC-UPF). Entrada: 2,90 €

Dissabte 21

12 h

MATINALS FAMILIARS / FESTES MENORS: Per determinar. Entrada: 2.90 €

Dimecres 25

19 h

CAFÈS LITERARIS: La plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda. Preu: 2.90 €

Dijous 26

18:15 h DANSA LLIURE: sessió oberta

Dijous 26

20 h

L’ÒPERA ENTRE BAMBOLINES. Werther, de J. Massenet. Preu: 4,14 €

Divendres 27

21 h

L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES. P.M (Música)

llegenda :

CARNAVAL = activitat destacada CAFÈS LITERARIS = cicle BANC DEL TEMPS = programació de les entitats o grups de la Casa


CALENDARI

FEBRER Dimecres 1

19 h

BANC DEL TEMPS: Taller de respiració i salut

Dijous 2

20 h

JAZZ CLASS JAM. Concert de jazz amb solistes de la Fundació Jazz Clàssic i de la Locomotora Negra. Preu: 4,14 €

Divendres 3

20 h

L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES: Actuació per confirmar (Teatre)

Dilluns 6

19 h

EL CALAIX DE SASTRE DE LA CASA: Presentació de l’estudi L’economia social i solidària a Barcelona, d’Anna Fernández i Ivan Miró

Dimarts 7

19 h

Inauguració de l’exposició Dones de medalla

Dimecres 8

19:30 h

Dijous 9

17:30 h DONES EN L’ESGLÉSIA: Des de la Bíblia les dones interpel·lem la història

LES VEUS DE LA REPÚBLICA: De la salut individual a la salut col·lectiva, amb Andreu Segura (metge) i Jesús Purroy (divulgador científic).

Dijous 9

19 h

AC D’INV. MARXISTES: Del pensament völkisch al populisme de dretes actual, amb José Luís Berges (advocat i sindicalista)

Divendres 10

20 h

L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES: Nu Drama (Música: Hip hop intimista)

Dissabte 11

11:30 h DANSA EN FAMÍLIA: cal inscripció prèvia. Entrada: 2,90 €

Dilluns 13 i Dimecres 15

19 h

DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO. Acte inaugural de l’exposició La nostra ràdio. 90 anys d’aparells de ràdio. Dimecres 15: xerrada.

Dimecres 15

19 h

CAFÈS CIENTÍFICS: La plasticitat del cervell, amb Antoni Rodríguez Fornell. (ICREA-Idibell). Preu: 2.90 €

Dijous 16

19 h

TALLER D’HISTÒRIA DE SARRIÀ: sessió mensual

Dijous 16

20 h

L’ÒPERA ENTRE BAMBOLINES: Manon Lescaut, de G. Puccini. Preu: 4,14 €

Divendres 17

21 h

L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES: Ariana Abecasis (Música)

Dissabte 18

12 h

DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO / MATINALS FAMILIARS: Vine a locutar!

Dilluns 20

19 h

Xarrada dels Amics de la Història del Carlisme.

Dimecres 22

19 h

CAFÈS LITERARIS: Ramona, adéu, de Montserrat Roig. Entrada: 2.90 €

Dimecres 22

19 h

Xerrada: La contaminació de l’aire a Barcelona. Efectes sobre la salut i propostes de millora, amb Olga Margalef i Pep Martí. 15M Sarrià-Sant Gervasi

Dijous 23

18 h

CARNAVAL. Dijous gras. Consulteu programa al web

Dijous 23

18:15 h DANSA LLIURE: sessió oberta

Divendres 24

20 h

L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES: Vio-Sastre-Oliveres (Música)

Dissabte 25

18 h

CARNAVAL Rua de Carnaval. Consulteu programa al web


CALENDARI

26 / 27

MARÇ Dimecres 1 Dimecres 1

19 h

BANC DEL TEMPS: Taller de respiració i salut

20:30 h CARNAVAL. Enterrament de la sardina (Pl. de la Vila – Espai Gardenyes)

Divendres 3

20 h

L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES: espectacle per determinar (Dansa)

Dimecres 8

19 h

SETMANA FEMINISTA: Acció reivindicativa amb entitats feministes del barri

Dijous 9

17:30 h DONES EN L’ESGLÉSIA: Reflexió sobre el diaconat de les dones, R. Solé

Dijous 9

19 h

AC D’INV. MARXISTES: Energia: quina i fins quan?, amb Albert González

Dijous 9

19 h

SETMANA FEMINISTA / LES VEUS DE LA REPÚBLICA. Primer la vida: economia feminista, amb Lourdes Benería i Vicent Borràs

Divendres 10

20 h

SETMANA FEMINISTA / L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES: Cabaret feminista

Dissabte 11

11:30 h DANSA EN FAMÍLIA: cal inscripció prèvia. Entrada: 2,90 €

Dissabte 11

CALÇOTADA I SETMANA FEMINISTA / MATINALS FAMILIARS: 11:30 h 12 h Contacontes amb perspectiva de gènere (Espai Gardenyes) 14:30 h Calçotada a l’Espai Gardenyes

Dimecres 15

19 h

CAFÈS CIENTÍFICS: La plasticitat del genoma, amb Josefa González.(Institut de Biologia Evolutiva, CSIC-UPF). Entrada: 2,90 €

Dijous 16

19 h

TALLER D’HISTÒRIA DE SARRIÀ: sessió mensual

Dijous 16

19:30 h

SETMANA FEMINISTA: Commemorant els 80 anys de la revista Mujeres libres, un homenatge a les dones anarquistes. P.C.S. Lobby Europeu de Dones

Divendres 17

20 h

L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES. Far (Música)

Dimecres 22

19 h

CAFÈS LITERARIS: El día del Watusi, de Francisco Casavella. Entrada: 2.90 €

Divendres 24

20 h

DIA MUNDIAL DEL TEATRE / L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES: Còctel escènic

Dissabte 25

10 h

EL CALAIX DE SASTRE DE LA CASA: Mapatge d’ocells de Sarrià (Jardins de la Vil·la Amèlia)

Dijous 30

O+S

18:15 h DANSA LLIURE: sessió oberta

Dijous 30

20 h

L’ÒPERA ENTRE BAMBOLINES. Rigoletto, de G. Verdi. Entrada: 4,14 €

Divendres 31

21 h

L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES. Painomi (Música)

19 h

LA BOMBETA CT. Preestrena de Peymann (no és una comèdia) de Bernhard

ABRIL Dimecres 1


MAPA

FGC bus bicing ADREÇA

HORARIS

C/ Jaume Piquet, 23, 08017 Barcelona Telèfon: 93 252 42 62 Fax: 93 205 84 03 Web: casaorlandai.cat barcelona.cat/cccasaorlandai Correu-e: info@casaorlandai.cat Twitter, Instagram: @casaorlandai facebook.com/casa.orlandai

De dilluns a divendres: 10 a 22 h Dissabtes: 11 a 14 h, 16 a 21 h CAFÈ ORLANDAI: De dilluns a divendres: 8:30 a 22 h Dissabtes: 11 a 21 h, diumenges TANCAT Telèfon: 93 119 00 37

A 10 minuts de plaça Catalunya, i no té pèrdua!

Profile for Casa Orlandai

Programa activitats i tallers hivern 2017  

Programa activitats i tallers hivern 2017

Programa activitats i tallers hivern 2017  

Programa activitats i tallers hivern 2017

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded