__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

ACTA DE LA COMISSIÓ DEL 10è ANIVERSARI DE LA CASA ORLANDAI Data: ​dijous, 26 de gener de 2017 a la Sala Carme Karr Hora: ​19h – 20.30 h Assistents:​ Aida Pérez, Maria Homs, Natàlia Oliete, Núria Ramis, Rosa Tècul, Mònica Beneyto, Elsa Corominas, Carme Montserrat, Jordi Roca, Víctor Galceran i Gerard Lillo. *Canviem l’ordre d’alguns punts de l’ordre del dia 1. ESLÒGAN, LEMA I MANIFEST L’Aina presenta la proposta d’eslògan, lema i manifest. Els més definits i que es confirmen a la reunió són el manifest i el lema. L’eslògan genera més dubtes i es discuteix in situ, pendent de confirmar. ESLÒGAN:​ ​*Frase que es farà servir per les pancartes i la cartelleria més significativa. La proposta que hi havia era “10 anys de gestió ciutadana” amb l’aportació del Jordi d’afegir “cultura” o “participació”. Però tot es troba un punt massa “avorrit”. Sorgeixen noves propostes: 10 anys creant amb gestió ciutadana 10 anys creixent amb gestió ciutadana 10 anys construint barri I les que acaben convencent més són:

10 anys en moviment ó 10 anys movent Sarrià

*Es posa en dubte si incloure Sarrià exclou a gent, es deixa pendent de concretar, a l’espera que amb noves opinions o idees es pugui acabar definint.

LEMA: *​coletilla que servirà per signar tots els e-mails, actes, manifest, notes de premsa, newsletters, etc. Gràcies i seguim!

MANIFEST: Aquest 2017 fa 10 anys que la Casa Orlandai va obrir les seves portes i des d’aleshores milers de persones i desenes d’entitats vinculades al barri l’han anat construint i l’han fet créixer. La Casa Orlandai és un equipament públic gestionat per l’ACCO (Associació Cultural Casa Orlandai), una associació de veïns i veïnes de Sarrià. Promovem la gestió ciutadana per tal que tots els sarrianencs i sarrianenques participin en la programació d’activitats, el funcionament de la Casa i la dinamització de la vida del barri. Creiem en la transformació social i la volem aconseguir a través de l’expressió artística i la convivència. Són moltes les iniciatives que s’han dut a terme en aquests 10 anys gràcies a l’esforç i la motivació de les persones vinculades a la Casa. Elles han cregut i compartit la il·lusió de fer un barri millor a través del treball en el teixit associatiu i és per tot això que aquest aniversari ens fa especial il·lusió. La Casa és un espai fet per tothom i per a tothom que dóna valor a Sarrià i del que en podem estar orgullosos.Volem donar-ho a conèixer aquí i arreu, per poder seguir creixent, per fomentar noves iniciatives transformadores i per seguir


enriquint el barri i la ciutat. Per celebrar aquest 10è aniversari s’està preparant una gran festa pels dies 20, 21 i 22 d’abril de la que t’animem a formar part! Tots fem la Casa Orlandai! Gràcies i seguim!

2.

ACTUALITZAR INFORMACIÓ RESPECTE L’ÚLTIMA ACTA

2.1. Respecte la campanya de comunicació S’animarà a la gent del barri a participar en un vídeo o imatge. S’instal·larà un photocall-selfie al vestíbul amb elements per fer-se els vídeos. Es faran amb el mòbil per xarxes o e-mail.

Temes a parlar​: “Definir la Casa Orlandai amb una paraula”, “Explicar la millor experiència amb la casa” o “Explicar perquè se’n forma part” + felicitar a la Casa. Amb una frase, per fer-ho breu. Com a mínim als ​Imperdibles​ s’animarà directament a fer aquests vídeos, i es mirarà si hi pot haver alguna persona fomentant-ho o alguna manera que la gent participi en altres moments. Es buscarà ​gent més ​famosilla, però vinculada amb la Casa!, per que es faci aquest vídeo: Manel, Els Amics de les Arts, Clara Peya, Guillem Albà, Martí Sales, Albert Roig, Jordi Borràs, Pirates Teatre, Espai Dual, Arcadi Oliveras, Joel Joan... La Carme també proposa que les ​entitats i associacions afins​ a la Casa expliquin com hi han col·laborat, com i perquè hi formen part. Encaixa també amb la proposta que feia l’Enric Capdevila (que l’Aina explica en nom seu), de convidar a entitats externes a fer-ho vinculant-les amb el projecte, tal com ha fet també l’Ateneu 9barris.

2.2. Llibre i exposició La setmana passada es va fer una reunió amb les comissions de llibre i exposició, i en breus se’n podrà trobar l’acta a la web on es pot veure tot el que s’està parlant. Es proposa parlar amb “A peu de pàgina”, “L’Hernández” i el mateix “Cafè Orlandai” perquè venguin el llibre.

2.3. Novetats dels tres dies de la festa *No detallo tot el programa! Només les novetats tractades a la reunió. Dijous RUA D’INICI: Es proposa i aprova que per donar el tret de sortida a l’aniversari es farà una rua amb les entitats vinculades a la casa que vulguin participar-hi. La idea és que al punt de sortida hi hagi la Big Band, durant el recorregut el Tabalers i/o Tabalets de Sarrià i a l’arribada el Cor de Gòspel, entre d’altres possibles entitats d’aquest estil que s’hi puguin afegir. *​IMPORTANT​, això és una primera proposta, sense haver-ho parlat específicament amb les entitats en qüestió. L’Aina s’encarrega de parlar-ho amb elles i anar-ho confirmant.

CONCERT INAUGURAL: Ha confirmat El Petit de Cal Eril. La Núria proposa que de les 80pax d’aforament se’n pugui reservar el 50% per persones sòcies i entitats (que caldrà facin la reserva). La resta de gent haurà de fer cua el mateix dia. Es demanarà al Districte que excepcionalment aquest dia es pugui tancar la casa una mica més tard. Es proposa ​l’horari​ següent pel dijous: 19h-20h Trobada per començar la rua 20h-21h Inauguració exposició, presentació del Llibre i copa de benvinguda 22h-23h Concert


Divendres Es crearà una subcomissió (Aida Pérez, Maria Homs, Aina Juanet... i qui vulgui) per plantejar la viabilitat de fer un “corre-artistes”, és a dir, una espècie de correbars però on ​l’objectiu de cada punt són artistes de l’Imperdible. Potser trobar 3-4 bars/locals que vulguin col·laborar-hi i el reste d’Imperdibles fer-los al Cafè com ja estava previst.

Dissabte Espectacle:​ L’Elsa recorda un espectacle familiar de la cia L’animé que podria ser una bona opció pel matinal. L’Aina demanarà preus i si cal es seguiran buscant opcions. “La Beguda del 10è”: ​El Víctor s’apunta l’opció que des del Cafè s’inventin aquesta beguda​. Dron:​ L’Aina localitzarà algun dron per poder fer el ​mannequin ​challenge recorrent la façana i el terrat de la Casa, guiant molt a la gent cap on ha d’anar perquè la realització no duri més de 20-30 minuts.

3.

ALTRES TEMES

-

Stands a l’entrada de la casa (​ SETEM InstallParty, taller d’estampació i llibre 10 anys)

La Mònica proposa un stands de SETEM que es diuen ​Install​ ​Party​ que presenten empreses d’economia sostenible i solidària. La Natàlia explica també que amb unes bosses que s’han comprat es podran fer uns ​tallers d’estampació​ amb el logo del 10è, que pot liderar el Sastre de Paper, una iniciativa de gent del barri. Seguint aquesta idea, també es pot posar un stand fixe per vendre el llibre​ dels 10 anys regalant també punts de llibre fets en algun dels tallers per nens i nenes que fa els divendres la Maria Mendoza (aprofitant també Sant Jordi). Totes aquestes activitats podrien ubicar-se a l’entrada de la Casa, a fora, per donar-los més visibilitat. Caldria demanar al Districte si ens podem posar a la zona davant els Ferrocarrils i si cal tallar algun tram de carrer. -

Subvenció i perspectiva de gènere

La Mònica explica que des de la Casa Orlandai s’ha presentat la subvenció, on entre d’altres temes, s’ha explicat algunes de les coses que es poden fer en relació a la ​perspectiva de gènere​. Es comenta que es tindrà en compte en tot moment, a les comunicacions, etc i que també es pot fer alguna activitat de conscienciació, especialment al concert de nit.

-

Sostenibilitat

El Lillo diu que també cal ser conscient amb la sostenibilitat de la festa. La Natàlia, com a part de l’ECOCO també explica que volen fer la paella km 0, amb productes de proximitat, material reutilitzable o ​compustable, propiciant la recollida selectiva de residus, etc. El Víctor comenta que és interessant que si es diu que la paella és km 0 vetllar perquè realment sigui així.

-

Altres

Es proposa buscar algú que pugui guiar el dia de dissabte, com a referent de la gent que vingui, que indiqui si cal fer algo en cada moment. La Cati, la Rosa i l’Aina aniran a la Foix per intentar aconseguir un pastís gegant per 200pax, a veure fins on podem aconseguir. Si per ells és molt potser es pot combinar amb una altra pastisseria.

Gràcies i seguim!!!

Profile for Casa Orlandai

26-01-2017 - Acta reunió comissió 10è aniversari  

26-01-2017 - Acta reunió comissió 10è aniversari  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded