__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

CC Casa Orlandai

TALLERS CÀPSULES ACTIVITATS ANIVERSARI

ABRIL - JUNY 2016

Co-gestionat per: associacio cultural

casaorlandai


Concert de la Fundació Jazz Class, a la festa del 8è Aniversari de la Casa Orlandai. Fotografia de Clàudia Serrahima Il·lustracions del llibret de Glòria Vives


ÍNDEX

2/3

ACTIVITATS La Casa Orlandai Entitats sòcies de l’AC Casa Orlandai Cicles: Cafès Científics Cicles: L’Imperdible del Divendres Cicles: L’Òpera entre Bambolines Cicles: Cafès Literaris. Xerrades amb AC d’Investigacions Marxistes Cicles: Matinals Infantils, Dansa en Família Cicles: Les veus de la República Cicles: Cinema i Reflexió. Monogràfic Psicoanalític Programació especial: 9è Aniversari de Casa Orlandai. Sant Jordi Programació especial: Dia de la Dansa, Setmana de la Poesia, Dia del Comerç Just Exposicions: Abril, Maig, Juny Entitats de la Casa: Sessions obertes

pàg. 4 pàg. 4 pàg. 5 pàg. 6 pàg. 7 pàg. 8 pàg. 9 pàg. 10 pàg. 11 pàg. 12 pàg. 13 pàg. 14 pàg. 15

TALLERS Inscripcions als tallers Actualitat. Cultura i expressió artística Cultura i gastronomia Ciència i tecnologia. Idiomes Salut, cos i ment

pàg. 16 pàg. 17 pàg. 19 pàg. 20 pàg. 22

SERVEIS Serveis Grups

pàg. 23 pàg. 24

CALENDARI Abril Maig Juny

pàg. 25 pàg. 26 pàg. 27


CASA ORLANDAI

LA CASA ORLANDAI Som un centre cultural que fomenta l’art i la creativitat, la convivència basada en el diàleg i el respecte, i la transformació social per a la construcció d’una societat més justa. Aquests són els eixos de la Casa i la participació veïnal n’és el motor. La cultura és la nostra eina i l’objectiu és dreçar un barri més crític i cívic.

Participa-hi!

L’ Associació Cultural Casa Orlandai, constituïda per persones i entitats vinculades a Sarrià, és qui es fa càrrec d’aquest equipament municipal: un centre cultural de gestió cívica que creix amb la participació de tothom.

la programació d’activitats, dels tallers, la ràdio, les exposicions, la sostenibilitat, etc., a partir de les diferents comissions especialitzades.

T’animem a col·laborar en les comissions i en el disseny de les activitats l activitats culturals, com ara concerts, espectacles escènics, xerrades, taules rodones, cinefòrums, exposicions, etc. l tallers i seminaris formatius, una ofer-

ta que s’adreça a totes les franges d’edat.

l cessió d’espais a aquelles entitats o grups que ho sol·licitin, segons la normativa. l servei d’allotjament a les entitats sòcies.

l fer-se soci o sòcia d’AC Casa Orlandai

és un suport simbòlic però molt útil, per poder mantenir les activitats que es facin. Poden ser sòcies: entitats, persones o famílies.

l comissions de treball: pots col·laborar en

l voluntariat: la Casa Orlandai ofereix places per a voluntaris i voluntàries que vulguin col·laborar en el projecte. Els horaris i les aportacions són del tot diverses.

Informació:

A la recepció de la Casa Orlandai t’explicarem detalladament com pots participar-hi c/ Jaume Piquet, 23 Telèfon 93 252 42 62 Correu: info@casaorlandai.cat Web: casaorlandai.cat i ccivics.bcn.cat/casaorlandai twitter.com/casaorlandai

ENTITATS SÒCIES DE L’AC CASA ORLANDAI Amanida Associació ❘ Amics i Amigues de l’Orlandai ❘ Aniarku Associació ❘ Assemblea Nacional Catalana, Sarrià-Sant Gervasi ❘ Associació Artistes de Sarrià ❘ Associació Catalana de Dansa Lliure ❘ Associació Catalana de Dislèxia ❘ Associació Cedre per la Promoció Social ❘ Associació Grups, aprenentatge i salut ❘ Barcelona Women’s Network ❘ Centre d’Estudis Carles Cardó ❘ Ciència en Societat, Fundació Privada ❘ Club de Patchwork ❘ Col·lectiu d’Artistes Visuals +D3 ❘ Col·lectiu de Dones en l’Església per la Paritat ❘ Design For The World ❘ El Bastó de Sarrià ❘ El Paper Petit ❘ Elenc Teatral

J.V. Foix ❘ Esplai Movi de Sarrià ❘ Famileando ❘ Fundació Privada Centre d’Higiene Mental Les Corts ❘ Grup de Castanyoles Casa Orlandai ❘ Grup d’Enquadernació ❘ Grup de Tertúlies Fotogràfiques ❘ Grup Puntes de Coixí ❘ Illa de l’Aire ❘ International Women’s Club Of Barcelona ❘ La Bombeta ❘ Nepal-Aki ❘ Plataforma Ca-

talana de Suport al Lobby Europeu de Dones ❘ Ràdio Sarrià ❘ Reagrupament Independentista Sarrià - Sant Gervasi - Vallvidrera ❘ Setem Sarrià - Sant Gervasi ❘ Spielsamstag ❘ Teatrerus Orlandai ❘ Toastmasters International ❘ Unió de Radioaficionats de Barcelona


ACTIVITATS: CICLES

4/5

CAFÈS CIENTÍFICS: TRANSICIONS Dimecres a les 19 h Entrada: 2.90 € amb consumició inclosa La transmissió del coneixement ha propiciat transicions en el comportament de les persones. En el pensament científic, permet comprendre l’Univers i predir el seu comportament. Organitza: Fundació Ciència en Societat

LES TRANSICIONS BIOLÒGIQUES

LES ONES GRAVITACIONALS

Dimecres 13 d’abril

Dimecres 15 de juny

Tractarem d’entendre com els organismes unicel·lulars es van convertir en multicel·lulars. Com era l’ancestre unicel·lular que va donar a lloc a tots els animals, incloent-nos nosaltres, els humans? Amb Iñaki Ruiz-Trillo, Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF / ICREA).

Una fusió de dos forats negres fa més de mil milions d’anys va crear una ona d’oscil·lació en la geometria de l’espai-temps, que ha arribat ara a la Terra. La troballa permet d’estudiar l’univers mitjançant ones gravitacionals. Amb Roberto Emparan, Departament de Física Fonamental, UB-ICREA

LES TRANSICIONS DEL CONEIXEMENT Dimecres 18 de maig Com ha canviat el coneixement de la natura al llarg de la història? Es un procés acumulatiu, de progrés inqüestionable, o més aviat un camí traumàtic, ple de ruptures, controvèrsies i revolucions? Amb Agustí Nieto-Galan, Centre d’Història de la Ciència (CEHIC), UAB.


CICLES

L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES Divendres a les 20 h No sabeu on sortir a Sarrià? Ara el Cafè i la Casa Orlandai hi posen música i espectacle cada divendres. Sí, sí: CADA DIVENDRES. Al Cafè Orlandai no hi quedarà cap divendres avorrit! I un cop al mes, continuarem tenint la tradicional Alternativa de Sarrià amb concerts ben potents a la Sala Foix.

BIG BAND DE L’ANTÀRTIDA Divendres 1 d’abril La clàssica Big Band de Sarrià ofereix dos concerts a la Casa aquest trimestre. Els joves antàrtics treballen fort per finançar el seu proper projecte a Nicaragua!

MENTA Divendres 8 d’abril El jove i càlid duet Menta ens sorprendrà amb veu i guitarra. Segur que ens queda un regust refrescant!

9è ANIVERSARI DE LA CASA ORLANDAI HANS LAGUNA A Divendres 15 d’abril, a les 21 h

Hans Laguna és un cantautor inclassificable que ha explorat diferents estils sonors (moderns i tradicionals) sense deixar d’acariciar el pop. Ens presentarà el seu últim disc El Ángel exterminado.

SANT JORDI: RECITAL POÈTIC VIGÍLIA DE SANT JORDI AMB ELS ROIG

DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA Divendres 29 d’abril El 29 d’abril la Casa i els carrers d’arreu del món seran plens de dansa. Al vespre, al Cafè, n’hi haurà encara més.

SETMANA DE LA POESIA: VOLVER ANTES QUE IR, DE FLAVIA COMPANY Divendres 6 de maig La poetessa, música i narradora Flavia Company fa una lectura dramatitzada del seu poema narratiu Volver antes que ir. El combina amb improvisacions de piano i la projecció d’imatges gravades en super vuit dels anys setanta i vuitanta.

ELS PIROLAIRES Divendres 13 de maig Una trobada incontrolada d’artistes per exposar peces lliures (teatrals, musicals, poètiques, prosaiques, esporàdiques, pirolaires, incendiàries) on l’espectador pot intervenir i on no se sap ben bé què passarà.

BIG BAND DE L’ANTÀRTIDA

Divendres 22 d’abril

Divendres 20 de maig

El reconegut poeta i veí del barri Albert Roig oferirà un recital juntament amb el seu germà, Josep Ramon. Poetes tortosins de vida sarrianenca.

La clàssica Big Band de Sarrià ofereix dos concerts a la Casa aquest trimestre. Els joves antàrtics treballen fort per finançar el seu proper projecte a Nicaragua!

A concert de L’Alternativa de Sarrià


CICLES

6/7

L’ÒPERA ENTRE BAMBOLINES Dilluns a les 20 h Entrada: 4.14 € (excepte les del programa Òpera en Ruta que seran gratuïtes)

NIT MENORQUINA AMB GUIEM SOLDEVILA I LEONMANSO

A

Divendres 27 de maig, 21 h Després de la Nit mallorquina del trimestre passat, arriba la nit dels menorquins: ens acompanyaran els cantautors Guiem Soldevila, bon coneixedor del barri de Sarrià, i Leonmanso, arribat directament de Ciutadella. Entrada: 2,90€

PERMISO DE LA DAMA Divendres, 3 de juny El duet femení i delicat de Permiso de la dama són habituals del Cafè però avui, cantaran per a nosaltres amb més tendresa que mai.

PEP MULA Divendres, 10 de juny, 21 h

A

Pep Mula, bateria impecable de grups com Sanjosex i professor de l’Antàrtida de Sarrià durant molts anys, ve en quartet a presentar-nos el seu primer disc en solitari, Mula.

ELS PIROLAIRES Divendres, 17 de juny Una trobada incontrolada d’artistes per exposar peces lliures (teatrals, musicals, poètiques, prosaiques, esporàdiques, pirolaires, incendiàries) on l’espectador pot intervenir i on no se sap ben bé què passarà.

Marc Sala i Els amics de l’Òpera de Sarrià presenten una nova temporada de xerrades al voltant d’òperes que estan en cartellera a: El Gran Teatre del Liceu, als Amics de l’Òpera de Sabadell i al Teatre de Sarrià. Organitza: Amics de l’Òpera de Sarrià

MADAMA BUTTERFLY, DE G. PUCCINI Dilluns 11 d’abril Puccini crea una de les seves eternes heroines femenines al voltant d’aquesta gheisha caiguda en desgràcia que ens enamora i ens toca la fibra.

CAPULETI E I MONTECCHI, DE V. BELLINI Dilluns 9 de maig ÒPERA EN RUTA. Òpera italiana en dos actes composta per Vincenzo Bellini sobre un llibret de Felice Romani basat en la història de Romeu i Julieta (enguany és l’any Shakespeare!). La podrem veure representada al Gran Teatre del Liceu.

LA BOHÈME, DE G. PUCCINI Dilluns13 de juny Possiblement l’òpèra més popular i estimada de Puccini, que narra els desafortunats amors de dues parelles d’artistes bohemis del París del segle XIX.


ACTIVITATS: CICLES

CAFÈS LITERARIS Dimecres a les 19 h Entrada: 2.90 € amb consumició inclosa El tercer trimestre ens endinsarem en el llenguatge poètic acabant amb un tastet de Ramon Llull per commemorar els 700 anys de la seva mort. Organitza: Doll Taboll

SESSIÓ TALLER! COM LLEGIR POESIA: EL CONTORN DEL POEMA DE PERE BALLART Dimecres 20 d’abril A la sessió taller, la Maria Cabrera, poetessa i agitadora cultural, ens parlarà d’El contorn del poema de Pere Ballart i ens ajudarà a comprendre aquest món que sovint ens sembla críptic. Amb Maria Cabrera, poetessa

SESSIÓ ESPECIAL ANY LLULL! EL LLIBRE DE LES BÈSTIES, R. LLULL Dimecres 8 de juny Als Cafès Literaris no ens podíem estar de celebrar l’Any Llull. Fa 700 anys de la mort d’aquest escriptor singular: un laic que escrivia sobre ciència i teologia en un moment en que el saber era a les mans de l’església. Amb Albert Solé, professor de literatura medieval (UB) i especialista en Ramon Llull

LLEGIM TEATRE! POETES CATALANS Dimecres 25 de maig Una selecció de textos de Martí Sales (dirigida per Pau Carrió). En Martí Sales ha fet un recull de poemes valencians, mallorquins i catalans i en Pau Carrió n’ha fet tres obres teatrals. Poetes catalans s’estrena aquest maig al Teatre Lliure: en parlarem amb en Martí i anirem fent salivera per anar al teatre. Amb Martí Sales

XERRADES AMB L’AC D’INVESTIGACIONS MARXISTES Dijous 13 d’abril, 19 h: De l’estat de benestar al malestar del món: conquestes socials irreversibles? Derrotes socials sense retorn? Globalització i lluites socials, amb Antoni Montserrat Dijous 12 de maig, 19 h: Del metabolisme social de Marx a la crisi ecològica actual: quines perspectives en el context present, amb Enric Tello, catedràtic UB Dijous 9 de juny, 19 h: Quarta revolució industrial o nova crisi: el futur de la indústria a Catalunya.


8/9

CICLES / PROGRAMACIÓ ESPECIAL

MATINALS FAMILIARS Dissabtes a les 12 h Entrada: 2.90 € Cicle d’espectacles de petit format per a tota la família.

CROMATISMES, AMB LA COMPANYIA COM SONA

BON PROFIT! AMB LA COMPANYIA TANAKA TEATRE

Dissabte 16 d’abril

Dissabte 4 de juny

9È ANIVERSARI DE LA CASA ORLANDAI Cromàtic són dos músics que juguen a imaginar sense límits: un animal es converteix en una cançó, un tamboret vell en un cotxe i una barra de pa en un instrument de percussió... A Cromàtic tot és possible Per a infants a partir de 0 a 6 anys

DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT T’imagines veure en directe com unes llavors es converteixen en hortalisses fresques? Vols ser jurat d’un concurs de bellesa de verdures? També viuràs una “love story” en forma de tragicomèdia shakesperiana, on triomfa la convivència dins l’olla! Per a infants de 5 a 11 anys

L’AINA I L’AVI SE’N VAN A MALI: UN CONTE SOLIDARI Dissabte 14 de maig DIA DEL COMERÇ JUST. L’ONG Ecos de Mali ha editat aquest conte solidari, on s’expliquen les sorpreses que té l’Aina quan marxa de viatge a Mali amb el seu avi. Per a infants de 4 a 6 anys

DANSA EN FAMÍLIA Dissabtes 9 d’abril, 21 de maig i 11 de juny, a les 11:30 h Entrada: 2.90 € Sessions el segon dissabte de cada mes de dansa i expressió corporal per als més menuts acompanyats d’un adult. Amb María Mendoza i Myrtó Zarakosta. Activitat per a infants de 3 a 6 anys. Aforament limitat a 20 persones Inscripcions a: dansaenfamilia.matinals@gmail.com

O+S


ACTIVITATS: CICLES

LES VEUS DE LA REPÚBLICA Dimecres a les 19:30 h Entrada gratuïta Un espai de debat sobre aspectes relacionats amb l’organització de la cosa pública (res pública). Ponents i ciutadania parlarem de política, sociologia, comunicació, història, economia... Des d’una perspectiva teòrica però també pràctica i vivencial.

PARTICIPACIÓ Dimecres 6 d’abril Més enllà del discurs políticament correcte que comporta la participació i la democratització de processos de decisió, no tot és tan fàcil. Per què? Què fa que funcionin? El resultat d’un procés participatiu, ha de ser sempre el consens? Amb Quim Brugué, professor de Ciències Polítiques UAB, i Carles Agustí, director de Govern Obert (UAB), Diputació de Barcelona

ELUSIÓ, FRAU I EVASIÓ FISCAL Dimecres 4 de maig Les grans corporacions i fortunes poden fugir de les càrregues fiscals de forma legal i il·legal. Això és corregible? Quines polítiques podrien ser aplicades per a revertir aquesta situació? Amb Xavi Casanovas, Plataforma de Fiscalitat Justa, i Miguel Angel Mayo, inspector d’Hisenda, representant de GESTHA (Sindicat d’Inspectors d’Hisenda)

TRACTATS EUROPEUS: MÉS ENLLÀ DE L’ATLÀNTIC Dimecres 1 de juny TTIP, CETA, TTP... Basant-nos en els continguts dels tractats, en xifres i estudis realitzats, intentarem fer una valoració a favor i en contra: quines aportacions i quins peatges tenen a nivell local, però també global. Ponents per confirmar

DE LA SALUT INDIVIDUAL, A LA SALUT COL·LECTIVA Dimecres 6 de juliol La salut pública és el terreny ideal per a barrejar ciència i política. Fins a quin punt aquesta barreja medicalitza la vida quotidiana? Amb quins criteris en traiem l’entrellat? Amb Andreu Segura, metge epidemiòleg i especialista en medicina preventiva i salut pública, i Jesús Purroy, emprenedor en salut i divulgador científic. En col·laboració amb els Cafès Científics de la Casa Orlandai


CICLES

10 / 11

CINEMA I REFLEXIÓ

MONOGRÀFIC PSICOANALÍTIC

Dijous a les 19 h Entrada gratuïta

Dijous a les 19 h Entrada gratuïta

L’objectiu del cicle és d’obrir un espai de debat i a partir del comentari de pel·lícules. Aquest trimestre, Carlos Tabernero (CEHIC) i Fernando Vidal (Fac. Medicina, UAB), que fa anys que organitzen cicles de cinema, ciència i medicina ens mostren casos de dependència de postguerra (Terapies de Cine). I s’hi suma una sessió sobre Robert Capa.

En col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, podrem gaudir de dues sessions dinàmiques per entendre el psicoanàlisi. Ho farem a través del teatre i del cinema, amb l’acompanyament d’experts en la matèria.

ROBERT CAPA A SARRIÀ. LA BONA LLET

L’INCONSCIENT: L’HOME QUE VA PERDRE LES CLAUS

Dijous 7 d’abril

Dijous 2 de juny

La maleta mexicana (Trisha Ziff, 2011) mostra el descobriment de negatius inèdits de Robert Capa. Es projectaran també instantànies preses pel fotògraf a Sarrià del repartiment de llet i menjar per part dels Quàquers l’any 1938. Amb Jordi Bigues i la col·laboració del Taller d’Història de Sarrià i el Grup de Tertúlies Fotogràfiques (entitats de la Casa Orlandai).

Representació teatral de 35 minuts i col·loqui: escrita pel doctor Héctor Gimberg (psicoanalista i actor), L’home que va perdre les claus presenta a un personatge que perd les claus i es desespera fins al punt de suspendre un compromís important.

TERAPIES DE CINE V: DESESPERANCES

LA MALALTIA MENTAL AHIR I AVUI

Dijous 21 d’abril

Dijous 16 de juny

The lost weekend (Billy Wilder, 1945) explora processos de desintegració física, intel·lectual i emocional a través d’un retrat antropològic i polític de l’addicció. Amb Jorge Molero (CEHIC-UAB).

Veurem com es considerava i tractava als malalts mentals fa 200 anys i com s’ha anat evolucionant fins a les concepcions actuals, a través de fragments del film Bedlam. Amb Neri Daurella (psicóloga clínica i psicoanalista).

TERAPIES DE CINE V: PRESCRIPCIONS Dijous 5 de maig Bigger than life (Nicholas Ray, 1956) aborda la complexitat de les relaciones entre metges, pacients i sistemes en les relacions amb la generació i gestió de coneixement cientificomèdic. Amb Fernando Vidal (ICREA-CEHIC-UAB).


ACTIVITATS: PROGRAMACIÓ ESPECIAL

9è ANIVERSARI CASA ORLANDAI

SANT JORDI

Divendres 15 i dissabte 16 d’abril

Del 18 al 23 d’abril

Com cada primavera, arriba l’Aniversari de la Casa Orlandai. Aquest any celebrem 9 anys de vida d’aquest projecte associatiu, cultural i transformador.

Aquest any des de la Casa Orlandai volem un Sant Jordi ben literari. Des del 18 d’abril fins el 23 oferirem diverses activitats relacionades amb la literatura. I també tindrem intercanvi de llibres durant tota la setmana!

Divendres 15, a les 19 h Inauguració de l’exposició + Orlandai + Sostenible O S Vine a veure com de sostenible és la Casa Orlandai. Hem iniciat un pla per ser-ho molt més i el presentarem davant de tots vosaltres. Divendres 15, a les 21 h A L’ALTERNATIVA DE L’ANIVERSARI: Concert de Hans Laguna És un cantautor inclassificable que ha explorat diferents estils sonors (moderns i tradicionals) sense deixar d’acariciar el pop. Ens presentarà el seu últim disc El Ángel exterminado. Dissabte 16, tot el dia 12 h MATINAL FAMILIAR: Cromatismes amb la Cia Com Sona (Sala J.V Foix) 13:30 h Jazz Vermut amb solistes de La Locomotora Negra (Pati d’en Marcel) 14:30 h Paella km 0

O+S

16 h Activitat familiar: Taller de construcció amb Kapla (Plaça del Xiprer) 17 h Concert de sobretaula, versions de soul amb Carla Eek i Gabi Arguimbau (Pati d’en Marcel) 20:30 h Mostra artística de les entitats de la Casa Orlandai (Pati d’en Marcel) 21 h Els Pirolaires (Cafè Orlandai) 23:30 h Concerts + informació a www.casaorlandai.cat

O+S

Dilluns 18 d’abril, 19 h Presentació del llibre Guarir amb plantes remeilleres de les Àvies Remeieres de l’Associació Pedra Tosca de les Preses (la Garrotxa). Grup que vol donar a conèixer les plantes medicinals del nostre entorn. Dimarts 19 d’abril, 19 h Recital de poesia, amb Jaume Piquet El poeta i veí del barri recita acompanyat pel piano. Dimecres 20 d’abril, 19 h CAFÈ LITERARI. SESSIÓ TALLER. Com llegir poesia, amb Maria Cabrera. Comentari del llibre Els contorns de la poesia de Pere Ballart Divendres 22 d’abril, 20 h L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES Recital poètic vigília de Sant Jordi, amb els Roig. El reconegut poeta i veí del barri Albert Roig oferirà un recital juntament amb el seu germà, Josep Ramon. Poetes tortosins de vida sarrianenca.


12 / 13

PROGRAMACIÓ ESPECIAL

DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA Divendres 29 d’abril 17 h: Cossos que escriuen: taller de dansa per a totes les edats amb Gemma Güell (Sala Talitha) 19 h: Mostra de l’Associació Catalana de Dansa Lliure (Pati d’en Marcel) 20 h: L’IMPERDIBLE DEL DIVENDRES: Espectacle de dansa (Cafè Orlandai)

DIA DEL COMERÇ JUST I RENOVA LA TEVA ROBA

O+S

Del 9 al 14 de maig

SETMANA DE LA POESIA Del 4 al 10 de maig Barcelona celebra la setmana de la poesia i a la Casa també ens hi volem sumar! Divendres 6 de maig, a les 20 h Volver antes que ir, de Flàvia Company La poetessa, música i narradora Flàvia Company fa una lectura dramatitzada del seu poema narratiu Volver antes que ir combinada amb improvisacions de piano i projeccions d’imatges gravades en super vuit dels anys 70 i 80. Dissabte 7 de maig, a les 19 h Bilker Strasse 15, amb Quars. Brahms, Schumann i Clara Wieck és una de les tríades més versades de la història de la música. Ens introduirem en aquest univers a través de la seva obra liederística articulada a partir de la lectura de cartes que es van escriure al llarg de la seva vida.

Torna el Dia del Comerç Just i aprofitem per parlar de banca ètica i descobrir l’ONG Ecos de Mali. També tornem a participar al Renova la teva Roba! Consulta com funciona al web. Dies de recollida de roba: del dilluns 9 al divendres 13 de maig, de 10 a 22 h Dia de l’intercanvi: dissabte, 14 de maig, d’11:30 a 14 h ACTIVITATS PARAL·LELES: Dimecre 11 de maig, a les 19 h Xerrada sobre les Finances Ètiques La Banca Ètica és una alternativa ben viva per a tothom, també per a les entitats del 3r sector. Amb Xavi Teis Dissabte 14 de maig, a les 12 h L’Aina i l’avi se’n van a Mali: un conte solidari L’ONG Ecos de Mali ha editat aquest conte solidari, on s’expliquen les sorpreses que té l’Aina quan marxa de viatge a Mali amb el seu avi. Per a infants de 4 a 6 anys


ACTIVITATS: EXPOSICIONS

EXPOSICIONS ABRIL Del 4 al 29 d’abril

O+S

9è ANIVERSARI DE LA CASA ORLANDAI: ORLANDAI + SOSTENIBLE Vine a veure com de sostenible és la Casa Orlandai. Hem iniciat un pla per ser-ho molt més i el presentarem davant de tots vosaltres. Acte inaugural: divendres, 16 d’abril, a les 19 h

ORLANDAI + SOSTENIBLE Pla d’Ambientalització de Casa Orlandai. L’Ecocomissió està treballant el nou pla 2016-2020. Participa-hi! Informa-te’n al taulell de recepció La Casa Orlandai participa en el mapa Barcelona + Sostenible, una eina de dinamització comunitària, un projecte compartit entre l’administració, empreses i entitats del tercer sector. És una oportunitat única per fer visible la contribució que tots nosaltres fem per millorar la nostra ciutat, des d’iniciatives petites i incipients fins a projectes grans i consolidats. També és una eina de reconeixement comunitari, de comunicació i de sensibilització. http://www.bcnsostenible.cat/ Trobaràs al nostre programa les activitats sostenibles destacades amb la icona: O+S

MAIG Del 2 al 27 de maig Exposició d’obres resultants del taller de creativitat inclusiu que es fa a la Casa Orlandai, a càrrec de l’Associació Oratge.

JUNY De l’1 al 17 de juny HISTÒRIA IL·LUSTRADA Mostra de gravats, recollits com a relats visuals, en una auto publicació realitzada per alumnes del IES Costa i Llobera.


ENTITATS DE LA CASA

14 / 15

SESSIONS OBERTES Propostes d’activitats de les associacions i grups associats al CC Casa Orlandai, que ells mateixos organitzen i gestionen de manera coordinada amb el centre

ANIARKU ASSOCIACIÓ

Dissabte 21 de maig, a les 16 h Xerrada post-adopció, amb ponents per confirmar

ARTISTES VISUALS DE SARRIÀ

Dissabte 28 i diumenge 29 de maig Tallers Oberts. Un cap de setmana on l’art serà el protagonista a través d’un itinerari artístic pels tallers dels artistes de Sarrià i activitats al voltant de l’expressió artística. Acte inaugural: Dijous 26 maig, a les 20 h Inauguració i pica-pica (vestíbul de la Casa Orlandai)

ASSOCIACIÓ CATALANA DE DANSA LLIURE

Dijous 28 d’abril, 26 de maig i 16 de juny, a les 18:15 h Sessions obertes de dansa lliure. L’Associació Catalana de Dansa Lliure us convida a descobrir el món de la dansa lliure els últims dijous de mes.

BANC DEL TEMPS SARRIÀ-SANT GERVASI

Tallers oferts per usuaris i usuàries Dimecres 6 d’abril, 4 de maig i 1 de juny, a les 19 h Taller de respiració i salut amb Maria Roca Dissabtes 30 d’abril i 28 de maig, a les 17 h Resolució de dubtes d’informàtica, amb Aina Barceló i Mina Albarracín. Pots venir amb el portàtil, mòbil o tauleta, ens atrevim a tot! Cal inscripció prèvia a: recepcio@casaorlandai.cat Dissabte 7 de maig, a les 11:30 h Mercat d’intercanvi del Banc del Temps i mercat solidari de les Barcelona Womens Network (també entitat de l’ACCO)

DONES EN L’ESGLÉSIA

Xerrades obertes al públic sobre la situació marginal de les dones a l’església d’avui dia. Dijous 14 d’ abril, a les 17:30 h: Les dones teixim el nostre futur: l’Església que volem, per M. Pau Trayner, teològa i antropòloga. Dijous 12 de maig, a les 17:30 h: Jesús introdueix les dones com a deixebles. Dones al banquet, per M. Antonia Sabater Dijous 9 de juny, a les 17:30 h: Maria, dona o arquetip, per Sefa Amell, fundadora del col·lectiu de Dones en l’església www.donesesglesia.cat

TALLER D’HISTÒRIA DE SARRIÀ

Dijous 21 d’abril, 19 de maig i 16 de juny, a les 19 h Tertúlies sobre la història de Sarrià, cada 3er. dijous de mes. És un projecte obert a totes les entitats i particulars que desitgin integrar-s’hi. La finalitat és fer conèixer la història de Sarrià. Impulsat pel CE Els Blaus i AC Casa Orlandai

TEATREREUS ORLANDAI

Dissabte 23 d’abril, a les 19 h, i dijous 28 d’abril, a les 20 h Estrena de l’obra de teatre: Qui és l’assassí? Comèdia interactiva: en Saül morirà aquesta nit davant dels vostres ulls. Tots són sospitosos d’haver-lo matat: per quins motius? Quines proves en tenim? Una obra plena de misteri on vosaltres, el públic, ajudareu a descobrir qui és l’assassí... Direcció: Carla Ricart


TALLERS

INSCRIPCIÓ ALS TALLERS

Període d’inscripció

l del 7 al 12 de març per a antics alumnes i persones sòcies de l’AC Casa Orlandai, i entre el 14 i el 19 de març per a antics alumnes i nou alumnat, de dilluns a dissabte de 11 a 14 h i de 17 a 21 h. Els festius no es fan inscripcions.

l En el cas de les càpsules i els cursos gratuïts, s’acceptaran inscripcions tant presencials com per correu electrònic a formacio@casaorlandai.cat fins a una setmana abans de l’inici del curs.

La inscripció es farà efectiva un cop s’hagi abonat l’import que correspon mitjançant transferència bancària o targeta electrònica durant els tres dies següents. El torn d’inscripció és per ordre d’arribada.

l Inscripció online, www.casaorlandai. cat, a ccivics.bcn.cat/casaorlandai o al Palau de la Virreina, Oficina Tiquet Rambles, La Rambla, 99, de dilluns a diumenge de 10 a 20:30 h

l

l Període lectiu: Inici: la setmana del 4 al 8 d’abril de 2016 Final: si no s’indica el contrari, la setmana del 6 al 10 de juny

Normativa d’inscripcions

El torn d’inscripció als tallers és per rigorós ordre d’arribada. No es podrà matricular més de dues persones a un mateix taller i grup. El pagament s’ha de dur a terme durant el tres dies següents a la inscripció. En cas contrari, Casa Orlandai es reserva el dret d’anul·lar la inscripció. l

Les places són limitades. L’ordre de reserva de places seguirà l’ordre cronològic de pagament.

l

és indispensable presentar un certificat o document bancari on consti el número de compte per fer l’abonament dintre dels 30 dies següents a la notificació de l’anul·lació del taller. Els suplements en concepte de material es lliuraran en efectiu al o a la tallerista a la primera sessió del taller.

l

Baixes: en cas de donar-se de baixa, cal comunicar-ho a recepció. Un cop iniciats els tallers no es retornaran les quotes abonades sota cap concepte.

Preus públics (sense IVA) 2.66 €/h: persones grans (majors de 60 anys o nascudes abans del 1955) l 2.42 €/h: per a joves (de 12 a 29 anys) l 2.42 €/h: infantils (de 0 a 11) l 4.11 €/h: tallers en general l 5.07 €/h: especialitzats

En cas que els grups no assoleixin un nombre mínim d’inscripcions, l’organització es reserva el dret d’anul·lar-los FINS A UNA SETMANA ABANS DE L’INICI D’AQUESTS i en aquest cas les quotes de matriculació seran retornades íntegrament. Aleshores

Les persones interessades en els criteris de reducció de preus dels tallers s’han d’adreçar al Taulell d’informació de la Casa Orlandai en horari d’inscripció i sol·licitar la informació del procediment que caldrà seguir, sempre dins el període de matriculació.

l

l


TALLERS

16 / 17

CULTURA I EXPRESSIÓ ARTÍSTICA

ACTUALITAT TALLER INTRODUCCIÓ BÀSICA AL FEMINISME

N

APRÈN A ESCOLTAR ELS CLÀSSICS

Dimarts 12, 19 i 26 d’abril, de 19:30 a 21 h Preu: 22,38 €

Dilluns de 10:30 a 12 h Preu: 74,60 €

Farem un recorregut per les tres onades del feminisme, tot reflexionant sobre conceptes com igualtat, diferència o diversitat. Quines han estat les reivindicacions de cada corrent? En quin punt ens trobem? Parlarem d’exemples de discriminació i opressió, històrics i actuals que, molt sovint, es viuen amb normalitat. També abordarem la qüestió dels rols i els estereotips, la possibilitat de relacions més igualitàries i l’ús no sexista del llenguatge. Amb Marta Busquets

Aprendrem a escoltar als grans compositors des d’una altra perspectiva, tenint com a fil conductor la història de la música. Amb Víctor Frigola

COM INTERPRETAR UN QUADRE

N

Dimarts 3, 10 i 17 de maig, 10:30 a 12h Preu: 22,38 €

Claus per entendre l’art i comprendre els artistes. – Picasso , Miró i Frida Kahlo. Un viatge per la pintura on s’ofereixen les claus per entendre l’art i comprendre els artistes. Posem a l’abast el coneixement sobre la teoria i la pràctica de la pintura i dels artistes catalans i universals, a través dels ulls d’una pintora. Amb Mariona Millà

TALLER D’EXPRESSIÓ ORAL Dimarts 19 i 26 d’abril i 3, 10 i 17 de maig, de 19 a 20:30 h 37,30 €

N

Els nervis fan que t’oblidis del discurs? Ets estudiant i et fan pànic les presentacions a classe? Tens una entrevista de feina i no saps com presentar-te? Per transformar la societat hem d’escoltar les persones que la componen i detectar els problemes quotidians, alçar la veu per proposar solucions bones i viables i dur-les a terme. Per tot això, hem de saber com parlar. Amb Io Valls

ESCRIPTURA CREATIVA CONSOLIDACIÓ Dijous de 19 a 20:30 h Preu: 74,60 € Taller sense teoria, s’accepten tots els nivells. Has provat molts tallers d’escriptura i ja et saps tota la teoria de memòria? T’agrada dir que escrius, però sempre ho deixes per l’endemà? Aquest és el teu taller. Cada setmana es proposaran exercicis d’escriptura creativa perquè s’acabin les excuses i comencin les històries. Amb Gina Leal


TALLERS

TALLER DE CREATIVITAT INCLUSIU N Dimarts de 18 a 19.30 h Preu: 36,30 €

Per a joves, amb i sense discapacitat. T’agrada experimentar a través de l’art? Conèixer què pots crear amb diferents materials i tècniques? En aquest taller es treballarà l’accés a l’art des de diverses capacitats i es potenciarà l’adaptació a la realització del procés artístic, en funció a la motivació. Amb l’Associació Oratge

INICIACIÓ A LA FOTOGRAFIA

N

Dimecres 6, 13 i 20 d’abril, de 19 a 20:30 h Preu: 22,38 € T’agrada la fotografia? Coneix la teva càmera o dispositiu experimentant amb la llum i la mirada personal. Descobreix noves maneres d’expressió dins el món de la imatge. Amb Clara Conill

REPORTATGE FOTOGRÀFIC Dimecres 18 i 25 de maig i 1 de juny, de 19 a 20:30 h Preu: 22,38 €

Comuniquem històries a través de les imatges. Treballarem el què vull explicar i el com, així com diversos camins per mostrar una mateixa història a través de la fotografia. Construirem el propi discurs visual, en forma de reportatge, editant i retocant el material que hem creat. Amb Clara Conill

SORTIDA FOTOGRÀFICA Dissabte 30 d’abril, d’11:30 a 13:30 h Preu: 9,95 €

Dimecres 27 d’abril, i 4 i 11 de maig, de 19 a 20:30 h Preu: 22,38 €

N

Dirigit a aquells que, amb coneixements tècnics, volen experimentar amb les imatges i trobar el seu propi llenguatge fotogràfic. Treballarem la narrativa visual a partir de la construcció d’un diari fotogràfic, analitzant les imatges i els seus significats. Amb Clara Conill

N

Dissabte 21 de maig, d’11:30 a 13:30 h Preu: 9,95 €

Juguem amb les fotografies de l’últim viatge en família o les imatges acumulades al llarg dels anys, i construïm manualment el nostre propi àlbum de família. Amb Clara Conill

AUTORETRAT FAMILIAR Dissabte 11 de juny, d’11:30 a 13:30 h Preu: 9,95 € Construïm una imatge que ens representi. Amb Clara Conill

Els tallers comencen la setmana del 4 al 8 d’abril de 2016

N

Caminem, mirem, descobrim i fotografiem. Amb Clara Conill

CONSTRUÏM UN ÀLBUM FAMILIA NARRACIÓ I EDICIÓ – EL DIARI FOTOGRÀFIC

N

N


TALLERS

LA CRISI DEL BARROC A L’ART I LA LITERATURA Dimecres de 10:30 a 12 h Preu: 74,60 €

18 / 19

N

El barroc, moviment cultural i artístic que sorgeix d’un procés de transformació dels valors imperants, posteriorment entra en crisi. Artistes i escriptors com Shakespeare, Cervantes, Velázquez, Caravaggio, Rembrandt o Bernini, ens mostren l’esgotament d’aquest període. Dedicarem el taller a entendre com la crisi del barroc ens parla també de la crisi actual. Amb Victor Escudero

CULTURA I GASTRONOMIA: MOMENT DE VI Co-programats amb el Cafè Orlandai

Us recomanem el consum moderat i responsable de begudes alcohòliques. Aquest taller està destinat a majors de 18 anys.

5 MENTIDES DEL VI Divendres 22 abril, a les 19 h Preu: 9,95 €

N

VIU EXPERIÈNCIES SENSE MOURE’T D’AQUÍ

Avui tothom sembla saber-ne de vi però: és veritat tot el què es diu? Desmentirem cinc tòpics recurrents tastant cinc tipus de vi molt especials! Suplement: 8 € aprox Amb 156 Vins

Dimarts de 12 a 13:30 h Preu: 74,60 €

VINS CONTRADICTORIS

Amb uns primers escalfaments per posar-nos en forma, premerem el play i ens traslladarem a diferents indrets del món a través de la música. Cada persona tindrà una coreografia i tu, el temps per transformar-la i deixar fluir les teves emocions. Amb Conxita Gili

Divendres 20 de maig 19 h Preu: 9,95 €

N

S’acostuma a associar un vi a un tipus de zona o regió geogràfica específica. Sempre és així? És clar que no! I ho demostrarem tastant cinc vins contradictoris! Suplement: 8 € aprox Amb 156 Vins

VINS NATURALS Divendres 10 de juny 19 h Preu: 9,95 €

N

Està molt de moda parlar de vins naturals... però, sabem realment què són? Atrevim-nos a conèixer-los millor a partir de cinc tipus de vi diferents, naturalment fantàstics! Suplement: 8 € aprox Amb 156 Vins


TALLERS

CIÈNCIA I TECNOLOGIA

QUÈ HEM DE SABER PER SOBREVIURE (BÉ) A LES XARXES

Cal portar un ordinador portàtil propi!

CAPSULA D’OFIMÀTICA BÀSICA

N

Dijous 7, 14, 21 i 28 d’abril, de 12 a 13:30 h Tens un portàtil i encara no saps com funcionen els programes bàsics? Poder fer servir el word per fer cartes, documents, reflexions... Fer una presentació de fotos amb el power point o saber gestionar els comptes amb l’excel, t’ajudarà en el teu dia a dia. Amb Albert Martin-Estrada (Connectalia)

EINES PER MOURE’T PER INTERNET N Dijous 5, 12, 19 de maig, de 12 a 13:30 h

Tens un ordinador portàtil però encara dubtes? Saps buscar els mapes per moure’t per la ciutat amb transport públic? Saps trobar-hi enciclopèdies, imatges i vídeos...? Farem servir aquesta estona per a resoldre dubtes i entendre el funcionament bàsic d’Internet. Amb Albert Martin-Estrada (Connectalia)

GRATUÏTS

Dijous 12, 19 i 26 d’abril, de 18:30 a 20:30 h

N

Com funcionen les xarxes, com ens canvien, com ens amenacen. Farem una presentació del ventall de plataformes que permeten la difusió d’informació: gestors de contingut opensource (wordpress, blogger…), xarxes socials, programes per a la gestió de xarxes socials (hootsuite), streaming, podcasting, etc. I com aquestes modifiquen l’emissió i el consum d’informació. Explicar com les xarxes socials que fem servir com a usuaris poden convertir-se en eines de comunicació directes, horitzontals i amb una estratègia comunicativa pròpi. Porta el teu ordinador portàtil! Amb el Col·lectiu SomAtents

IDIOMES CONVERSA EN ALEMANY (bàsic 1) Dijous de 10:30 a 12 h Preu: 74,60 €

CÀPSULES PER A JOVES ESTRATÈGIES DE FACEBOOK, TWITTER I INSTAGRAM

Dijous 21, 28 d’abril i 5 de maig, de 18:30 a 20:30 h

N

Com anar més enllà de memes i gatets. Recursos que permeten l’usuari produir i emetre informació en un context multi mediàtic i de codi lliure. Com es generen estratègies segons objectius i perfils d’usuaris. Estudis de casos. Treball en taller segons necessitats dels inscrits en el curs. Porta el teu ordinador portàtil! Amb Col·lectiu SomAtents

Si ja tens coneixements molt bàsics de l’alemany, com presentar-te i demanar informació: aquest trimestre pots venir a millorar l’expressió oral i la comprensió auditiva. També ampliarem el vocabulari, tot parlant dels nostres interessos. Per poder fer tot això, serà necessari endinsar-nos una mica més en la gramàtica, però sempre de manera amena i sense deixar la conversa de banda. Amb Júlia Cànovas Els tallers comencen la setmana del 4 al 8 d’abril de 2016


TALLERS

20 / 21

CONVERSA EN ANGLÈS

CONVERSA EN ITALIÀ MIG

A: dimarts de 17:30 a 19 h Nivell bàsic: comences amb l’anglès? Aprèn a mantenir una conversa. B: dimarts de 19 a 20:30 h Nivell mitjà 1: consolida la teva base d’anglès i reforça’l. C: dilluns de 17:30 a 19 h Nivell mitjà 2: practica el teu anglès i aprèn a expressar-te millor. D: dilluns de 19 a 20:30 h Nivell avançat: desenvolupa la teva capacitat d’expressar-te com si fossis un nadiu. Preu: 74,60 €

Dimecres de 10:30 a 12 h Preu: 74,60 € Aprèn les bases de la llengua italiana, la llengua de la cultura, de la música, de l’art! L’objectiu del curs és desenvolupar la comprensió i practicar la comunicació als diversos nivells. Des de presentar-se o demanar informació, fins a apreciar la cuina italiana o debatre articles d’interès. Suplement material: 3€ Amb Paola Grieco

Tot passant una bona estona, mantén i millora el teu anglès a partir de converses, temes intergeneracionals, lectures i pel·lícules relacionades amb els diferents països de la cultura anglosaxona. Suplement material: 3 € Amb Benedict Taillard

Dimecres de 12 a 13:30 h Preu: 74,60 € Avançat. Estudiarem l’idioma fent servir el cinema com a un instrument. Parlarem dels autors dels films i observarem, amb detall, els diàlegs més complicats. Finalment parlarem de les pel·lícules i debatrem els temes més interessants. Suplement material: 3€ Amb Paola Grieco

CONVERSA EN FRANCÈS A: dimecres de 16 a 17:30 h (bàsic) B: dimecres de 17:30 a 19 h (nivell mitjà) C: dijous de 12 a 13:30 h (avançat) Preu: 74,60 € Venez améliorer votre niveau de conversation! Conversa per a treure el màxim rendiment dels teus coneixements i gaudir de la cultura francesa i francòfona, a partir d’articles de premsa, texts, cançons, debats, reportatges... Suplement material: 3€ Amb Stéphanie Pimet

L’ITALIÀ EN 5 PEL·LÍCULES

CONVERSA EN CATALÀ

N

N

Dijous de 19 a 20 h GRATUÏT Acabes d’arribar i encara no et fas entendre en català? Ja fa anys que ets aquí però no t’atreveixes a parlar aquesta llengua? Perd la por i agafa confiança. Cada llengua és un món nou. Prova-ho! Amb Anna Presas


TALLERS

SALUT, COS I MENT

MEDITACIÓ: L’ATENCIÓ PLENA

IOGA

Dimarts 10:15 a 11:45 h Preu: 74,60 €

A: dimecres 18:30 a 20 h B: dimecres 20 a 21:30 h C: dijous 10:30 a 12 h Preu: 74,60 €

Viure amb l’atenció plena és viure al moment present, això és el que ens ensenya a buidar, descansar i aclarir la ment, a reduir la tensió nerviosa i tornar a equilibrar les emocions. Amb Yoonah Kim

A través del silenci, la respiració, la dansa, la vibració de la veu i els estiraments, el ioga ens aporta calma i harmonia interna. Una eina d’autoconeixement, de canvi per a generar patrons que ens allunyen del benestar. Un espai per a compartir, créixer i transportar benestar al nostre dia a dia. Amb Berta Clavera

IOGA AMB SUPORTS A: dilluns de 12 a 13:30 h B: divendres 10:30 a 12 h Preu: 39,90 € / GENT GRAN Tens tendència a portar una vida sedentària? Doncs això s’ha acabat! Acull amb un gran somriure aquesta activitat basada en l’Hatha Ioga. L’activitat suau i harmònica t’ajudarà a millorar la mobilitat, la respiració... a incrementar l’atenció i alliberar tensions. Amb Yoonah Kim

IOGA AMB CADIRA Divendres de 12:30 a 13:30 h Preu: 49,73 € Estàs assegut/da moltes hores i et fa mal l’esquena? Tens la sensació de viure contrarellotge? No importa la teva edat ni la teva condició física, només necessites una cadira per recuperar el somriure. Per a totes les edats, no és necessària cap experiència prèvia. Amb Gerard Oncins

ESTIRAMENTS BÀSICS PER LA SALUT N

Dilluns 19:45 a 20:45 h Preu: 49,73 € Per sentir-te a gust amb el teu cos és important mantenir-ne la mobilitat. Farem una classe d’estiraments per millorar la postura corporal i no perdre l’agilitat. Amb Conxita Gili

INICIACIÓ AL RUNNING Dimarts de 19 a 20 h Preu: 49,73 €

N

Aprendre a córrer, conèixer la teva petja, saber com s’ha de posar el cos durant una cursa, preparar un escalfament i uns bons estiraments al finalitzar. Inicia’t amb les tècniques bàsiques de l’atletisme. Talleristes d’Air Active

TONIFICA’T AMB ELS ABDOMINALS Dijous de 12:30 a 13:30 h Preu: 49,73 € Els abdominals hipopressius són preventius per a la salut i l’activitat física atès que disminueixen la pressió a la panxa, estabilitzen la columna vertebral i desenvolupen la resistència muscular. Tinguis l’edat que tinguis, pots fer-los! Talleristes d’Air Active


SERVEIS

CAFÈ ORLANDAI De dilluns a divendres de 8:30 a 22 h Dissabtes d’11 a 21 h. Diumenges TANCAT Servei de cafeteria al bell mig de Sarrià, amb espais interiors i exteriors, tapes, “platillos” i entrepans, serveis per a grups, activitats... cafeorlandai.cat, cafeorlandai@gmail.cat PUNT D’INFORMACIÓ Punt d’informació del districte Sarrià-Sant Gervasi. recepcio@casaorlandai.cat CESSIÓ D’ESPAIS Per a entitats, grups professionals o empreses que necessitin fer ús d’un espai per organitzar reunions, conferències i/o jornades, cursos i concerts. Consulteu-ne condicions al web. espais@casaorlandai.cat ALLOTJAMENT D’ENTITATS Servei d’allotjament a les entitats sòcies. entitats@casaorlandai.cat ESPAI WI-FI Espai WI-FI per tal que us pugueu connectar a Internet lliurement des dels vostres portàtils. RÀDIO SARRIÀ.CAT Un punt de trobada per a la creació de programes radiofònics culturals i socials radiosarria.cat

22 / 23

BANC DEL TEMPS SARRIÀ - SANT GERVASI Funcionem creant xarxes socials d’ajuda mútua basades en la reciprocitat. Dimarts i dijous d’11 a 13 i de 17:30 a 19:30 h bancdeltemps@casaorlandai.cat PUNT D’INTERCANVI DE LLIBRES O+S Al vestíbul principal de la Casa Orlandai: renova/recicla/intercanvia els teus llibres. (Porta-n’s un i agafa’n un altre)

Accés lliure a l’aula multimèdia Dilluns i dimecres 18:30-20:30 h, i dijous i divendres de 16-19 h (horari subjecte a disponibilitat)

Si ets alumne/a d’algun curs a la Casa Orlandai, tens l’oportunitat de repassar i practicar tot allò que has anat aprenent a l’aula multimèdia; però si no ho ets, també tens, a la teva disposició, el maquinari complet i dues versions de sistema operatiu, GNU/Linux i Windows per fer-ho.


GRUPS

GRUPS DE LA CASA ORLANDAI CLUB DE PATCHWORK Dilluns de 17 a 20 h A les nostres classes de Patchwork, cadascú dissenya el seu projecte intentant orientar-lo cap a l’estètica i l’harmonia. Es desenvolupen les capacitats de creació i d’expressió artística. Proporcionem una àmplia varietat de tècniques i coneixements pràctics dels materials així com de les eines per treballar amb formes i colors, posant èmfasi en la creativitat personal. GRUP DE CASTANYOLES Dimecres de 16:30 a 18:30 h El grup de Castanyoles Orlandai convida, per a qui no ens conegui, a compartir el plaer de tocar aquests petits instruments fets d’un material tan noble i càlid com és la fusta. A més de passarnos-ho bé, farem música i aprendrem el mètode Maleras, que ens permetrà interpretar partitures i anar augmentant la dificultat en l’art de tocar les castanyoles. Animeu-vos-hi!! GRUP DE DANSA LLIURE Dijous de 18 a 20:30 h Vine amb roba còmoda i disposa’t a deixar-te portar pels suaus moviments de la natura. Organitza: Associació Catalana de Dansa Lliure GRUP DE PUNTES DE COIXÍ Divendres de 10:30 a 13 h Vols fer puntes? Fem servir l’antiga tècnica de les puntes de coixí, realitzant treballs actuals, creatius i personalitzats, a més d’utilitzar els nous materials que ofereixen les noves tecnologies. Serà un plaer compartir un temps de treball i creació. GRUP D’ENQUADERNACIÓ Dimarts d’11 a 13 h Aprèn a cosir i encolar, a posar noves cobertes i elements decoratius personalitzats. Si t’agrada restaurar llibres antics o deteriorats i donar-los vida o si vols fer un disseny propi, aquest és el teu grup!

GRUP DE TERTÚLIES FOTOGRÀFIQUES Dimarts de 19 a 21 h Grup obert a tots els aficionats a la fotografia. Comentarem les nostres pròpies fotografies fent-ne una crítica constructiva. D’altra banda ens plantejarem visitar exposicions fotogràfiques a la ciutat i comentar-les. PARELLES LINGÜÍSTIQUES Si sempre has volgut aprendre a parlar català, no et deixis perdre aquesta oportunitat que t’ofereix el programa de Voluntariat per la Llengua. Aquest programa connecta dues persones; una que parla català habitualment, amb una altra que l’està aprenent, amb la finalitat que conversin una hora setmanal, guanyant confiança i fluïdesa en la parla. Organitza: Centre de Normalització Lingüística TALLER D’HISTÒRIA DE SARRIÀ 3er Dijous de mes de 19 a 20:30 h El Taller d’Història de Sarrià és un projecte impulsat conjuntament pel Centre Excursionista els Blaus i l’AC Casa Orlandai, obert a totes les entitats i particulars que desitgin integrar-s’hi. La seva finalitat és fer conèixer la història de Sarrià.


CALENDARI

24 / 25

ABRIL Divendres 1 Divendres 1 Dimarts 5 Dimecres 6 Dimecres 6

19 h

DIA DEL TEATRE: Còctel escènic. Preu: 4,14€

20:30 h L’IMPERDIBLE DE DIVENDRES: Big Band de l’Antàrtida 19 h

HOMENATGE A BIGAS LUNA: Presència i absència, amb Jordi Bigues

19 h

BANC DEL TEMPS: Taller de respiració i salut

19:30 h LES VEUS DE LA REPÚBLICA: Participació amb Quim Brugué i Carles Agustí

Dijous 7

19 h

CINEMA I REFLEXIÓ: Robert Capa a Sarrià. La bona llet. La maleta mexicana

Divendres 8

20 h

L’IMPERDIBLE DE DIVENDRES: Menta (duet)

Dissabte 9

11:30 h DANSA EN FAMÍLIA. Entrada: 2.90 € / Places limitades

Dissabte 9

11:30 h HOMENATGE A BIGAS LUNA: presentació del llibre L’hort urbà, amb J.M. Vallès

Dilluns 11

20 h

L’ÒPERA ENTRE BAMBOLINES: Madama Butterfly de G. Puccini. Preu: 4,14 €

Dimecres 13

19 h

CAFÈS CIENTÍFICS: Les transicions biològiques, amb Iñaki Ruiz-Trillo: Preu: 2.90 €

19 h

AC D’INV. MARXISTES: De l’estat de benestar al malestar del món, amb A.Montserrat

Dimecres 13 Dijous 14

17:30 h DONES EN L’ESGLÉSIA: Les dones teixim el nostre futur, amb M. Pau Trayner

Divendres 15

19 h

9è ANIVERSARI: Inauguració de l’exposició Orlandai + Sostenible

Divendres 15

20h

L’IMPERDIBLE DE DIVENDRES: Concert de Hans Laguna

O+S

A

Dissabte 16

Tot el dia

9è ANIVERSARI DE LA CASA ORLANDAI 12 h MATINALS FAMILIARS: Cromatismes, amb Com Sona 13:30 h Jazz Vermut amb solistes de La Locomotora Negra (Pati d’en Marcel) 14:30 h Paella km 0 O+S 16 h Activitat familiar: Taller de construcció amb Kapla (Plaça del Xiprer) 21 h Els Pirolaires 22 h Concerts (Pati d’en Marcel)

Dilluns 18

19 h

SANT JORDI: Presentació del llibre Guarir amb plantes remeieres

Dimarts 19

19 h

SANT JORDI: Recital de poesia, amb Jaume Piquet

Dimecres 20

19 h

CAFÈS LITERARIS: Com llegir poesia, amb M. Cabrera. Preu: 2.90 €

Dijous 21

19 h

TALLER D’HISTÒRIA DE SARRIÀ. Reunió mensual

Dijous 21

19 h

CINEMA I REFLEXIÓ: TERAPIES DE CINE V. Desesperances: The lost weekend

Divendres 22

20 h

L’IMPERDIBLE DE DIVENDRES. SANT JORDI: Recital poètic amb els Roig

Dissabte 23

19 h

TEATRERUS ORLANDAI. Estrena de l’obra de teatre: Qui és l’assassí?

Dijous 28

18:15 h ASSOCIACIÓ CATALANA DE DANSA LLIURE. Sessió oberta

Divendres 29

tarda

DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA 17 h Cossos que escriuen, amb Gemma Güell 20 h L’IMPERDIBLE DE DIVENDRES: Espectacle de dansa

Dissabte 30

17 h

BANC DEL TEMPS: Resolució de dubtes d’informàtica


CALENDARI

MAIG Dimecres 4

19 h

Dimecres 4

19:30 h

BANC DEL TEMPS: Taller de respiració i salut LES VEUS DE LA REPÚBLICA: Elusió, frau i evasió fiscal, amb Xavi Casanovas i Miguel Angel Mayo

Dijous 5

19 h

CINEMA I REFLEXIÓ: Prescripcions. Bigger than life (Nicholas Ray, 1956)

Divendres 6

20 h

SETMANA DE LA POESIA/L’IMPERDIBLE: Volver antes que ir, de F. Company

Dissabte 7

11:30 h BANC DEL TEMPS i BWN: Mercat d’intercanvi (Pati d’en Marcel)

Dissabte 7

11:30 h ÒPERA EN RUTA: Macbeth pels carrers de Sarrià: ruta teatralitzada.

O+S

Dissabte 7

19 h

SETMANA DE LA POESIA: Bilker Strasse 15: lieds a càrrec de Quars.

Dilluns 9

20 h

L’ÒPERA ENTRE BAMBOLINES - ÒPERA EN RUTA: Capuleti e i Montecchi, de V. Bellini

Dimecres 11

19 h

DIA DEL COMERÇ JUST: xerrada sobre les Finances ètiques, amb X. Teis O S

Dijous 12

+

17:30 h DONES EN L’ESGLÉSIA. Dones al banquet, per M. Antonia Sabaterl

Dijous 12

19 h

AC D’INV. MARXISTES: Del metabolisme social de Marx a la crisi ecològica, amb Enric Tello

Divendres 13

20 h

L’IMPERDIBLE DE DIVENDRES: Els Pirolaires

Dissabte 14

11:30 h RENOVA LA TEVA ROBA: Dia de l’intercanvi

O+S

Dissabte 14

12 h

MATINALS FAMILIARS / DIA DEL COMERÇ JUST: L’Aina i l’avi se’n van a Mali: un conte solidari. Entrada: 2.90 €

Dimecres 18

19 h

CAFÈS CIENTÍFICS: Les transicions del coneixement, amb Agustí Nieto-Galan. Entrada: 2.90 €

Dijous 19

19 h

TALLER D’HISTÒRIA DE SARRIÀ

Divendres 20

20 h

L’IMPERDIBLE DE DIVENDRES: Big Band de l’Antàrtida

Dissabte 21

11:30

DANSA EN FAMÍLIA. Entrada: 2.90 € / Places limitades

Dissabte 21

16 h

ANIARKU ASSOCIACIÓ: Xerrada post-adopció

Dimecres 25

19 h

CAFÈS LITERARIS: Llegim teatre! Poetes catalans, una selecció de textos de Martí Sales (dirigida per Pau Carrió). Entrada: 2.90 €

Dijous 26

O+S

18:15 h ASSOCIACIÓ CATALANA DE DANSA LLIURE. Sessió oberta

Dijous 26

20 h

ARTISTES VISUALS: Inauguració dels Tallers Oberts de Sarrià

Divendres 27

21 h

L’IMPERDIBLE DE DIVENDRES: Nit menorquina, amb els cantautors Guiem Soldevila i Leonmanso. Entrada: 2,90€

Dissabte 28

17 h

BANC DEL TEMPS: Resolució de dubtes d’informàtica

A


CALENDARI

26 / 27

JUNY Dimecres 1 Dimecres 1

19 h

BANC DEL TEMPS: Taller de respiració i salut

19:30 h LES VEUS DE LA REPÚBLICA: Tractats europeus més enllà de l’Atlàntic

Dijous 2

19 h

MONOGRÀFIC PSICOANALÍTIC: L’inconscient: L’home que va perdre les claus

Divendres 3

20 h

L’IMPERDIBLE DE DIVENDRES: Permiso de la dama (duet)

Dissabte 4

12 h

+ MATINALS FAMILIARS: Bon profit! amb Tanaka Teatre. Entrada: 2.90 € O S

Dimarts 7

18 h

ASSOCIACIÓ CULTURAL CASA ORLANDAI: Assemblea de Primavera

Dimecres 8

19 h

CAFÈS LITERARIS. Sessió Especial Any Llull! El llibre de les bèsties, de Ramon Llull, amb Albert Solé. Entrada: 2.90 €

Dijous 9

17:30 h DONES EN L’ESGLÉSIA: Maria, dona o arquetip, per Sefa Amell

Dijous 9

19 h

AC D’INV. MARXISTES: Quarta revolució industrial o nova crisi

Divendres 10

21 h

L’IMPERDIBLE DE DIVENDRES: Pep Mula

Dissabte 11

A

11:30 h DANSA EN FAMÍLIA. Entrada: 2.90 €

Dilluns 13

20 h

L’ÒPERA ENTRE BAMBOLINES. La Bohème, de G. Puccini. Entrada: 4,14 €

Dimecres 15

19 h

CAFÈS CIENTÍFICS: Les ones gravitacional, amb R. Emparan. Entrada: 2.90 €

Dijous 16

18:15 h DANSA LLIURE. Sessió oberta

Dijous 16

19 h

TALLER D’HISTÒRIA DE SARRIÀ. Reunió mensual

Dijous 16

19 h

MONOGRÀFIC PSICOANALÍTIC: La malaltia mental ahir i avui, amb Neri Daurella

Divendres 17

20 h

L’IMPERDIBLE DE DIVENDRES. Els Pirolaires

Dijous 23

19 h

REVETLLA DE SANT JOAN. Sopar i concert

Divendres 1

20 h

L’IMPERDIIBLE DE DIVENDRES. Vio, Taylor & Little John

Dimecres 6

19:30 h

JULIOL

llegenda :

LES VEUS DE LA REPÚBLICA: De la salut individual a la salut col·lectiva, amb Andreu Segura i Jesús Purroy

REVETLLA DE SANT JOAN = activitat destacada CAFÈS LITERARIS = cicle BANC DEL TEMPS = programació de les entitats o grups de la Casa


MAPA

FGC bus bicing ADREÇA

HORARIS

C/ Jaume Piquet, 23, 08017 Barcelona Telèfon: 93 252 42 62 Fax: 93 205 84 03 Web: casaorlandai.cat ccivics.bcn.cat/casaorlandai Correu-e: info@casaorlandai.cat facebook.com/casa.orlandai twitter.com/casaorlandai

De dilluns a divendres: 10 a 22 h Dissabtes: 11 a 14 h, 16 a 21 h CAFÈ ORLANDAI: De dilluns a divendres: 8:30 a 22 h Dissabtes: 11 a 21 h, diumenges TANCAT Telèfon: 93 119 00 37

A 10 minuts de plaça Catalunya, i no té pèrdua!

Profile for Casa Orlandai

2016 Programa trimestral d\'activitats  

2016 Programa trimestral d\'activitats  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded