Page 1

Suntem onoraţi să contribuim la crearea “Mansardei Perfecte” şi vă felicităm pentru îndrăzneala evenimentului, a scopului lui declarat: de-a dezvolta colaborarea dintre arhitec ţi şi ingineri, de-a transforma întâlnirea dintre proiectare şi execuţie într-o pledoarie pentru frumos şi rigoare, pentru armonie. Noi, producătorii de materiale, suntem punţi reale între proiectare şi execuţie deoarece noi ştim că în spatele fiecărui produs stau atât rigoarea visului câte unui arhitect cât şi îndrăzneala matematică a câte unui inginer. Iubim mansardele pentru că iubim lumina şi pentru că avem încredere în lucrurile care creează emoţie. Iar mansarda creează emoţie. Suntem aici pentru că reprezentăm unul dintre cei mai mari producatori de ferestre de mansardă şi scări modulare adică 2 dintre principalele elemente funcţionale ale arhitecturii: fereastra şi scara.


FAKRO ÎN LUME Cine este FAKRO? Unul dintre cei mai importanţi producători de ferestre de mansardă din lume şi leader mondial în producţia de scări de acces la pod; O poveste frumoasă începută cu 20 de ani în urmă, într-un atelier de tâmplărie din oraşul polonez Nowy Szacs.

Astăzi, firma FAKRO este un concern internaţional care a spart monopolul şi a facut din brand-ul FAKRO un reper.


FAKRO ÎN LUME Harta FAKRO este harta lumii întregi: din nordul arctic până-n Argentina şi din Australia până-n Canada, oamenii împărtăşesc bucuria de-a munci sau trăi la mansardă.

Dar, în mod special, Harta FAKRO este harta frumoasei Europe: - harta celor care iubesc mansardele şi modul natural de-a îmbrăţişa lumina!


COTA DE PIAŢĂ Peste 70% din producţia de ferestre de mansardă FAKRO merge în toate colţurile lumii. Aşa încât, la nivel mondial, FAKRO deţine peste 15% din piaţă.


FAKRO ÎN ROMÂNIA Dacă ar fi să sintetizăm în câte-o frază activitatea fiecărui an de Fakro în Romania, am putea spune următoarele: - anul 2002, intrarea pe piaţa românească a ferestrelor de mansardă - anul 2003, ocuparea poziţiei secunde; - anul 2004, spargerea monopolului; - anul 2005, consolidarea poziţiei, FAKRO devine tot mai mult un reper; - anul 2006, anul parteneriatului: dealerii Kronlux_devin membrii „clubului” FAKRO; - anul 2007, atingerea cotei de piaţa de 22%; - anul 2008, dezvoltarea pe 2 coordonate: 1- echipa - să devenim cel mai bun furnizor al partenerilor nostri, 2 - produsul - să oferim cel mai bun raport calitate/preţ; - anul 2009, depăşirea cotei de piaţă de 27%; - anul 2010, introducerea panourilor solare Fakro şi promovarea ideii – niciun acoperiş fără lumină naturală


FAKRO ÎN ROMÂNIA Iată câteva proiecte prin care ne-am impus bucuria de-a trăi sau munci la mansardă: în lucrări de amploare: - cartier rezidenţial Silver Mountain Poiana Braşov 179 ferestre de mansardă; - Bellevue Residence Braşov – 20 ferestre de mansardă; - mansardări de blocuri în Sibiu, Suceava, Bacau, Oradea, etc; în lucrări reprezentative: - Liceul Teologic Franciscan din Roman - hotelul ProTv Delta Dunării ferestre de mansardă montate în acoperiş de stuf; - Muzeul Brăilei ; Judecătoria din Constanţa – lucrare în Cupru - Mănăstirea Lupşa Jd. Alba – 21 ferestre de mansardă; în lucrări de excepţie: - casă particulară în Iaşi – 24 ferestre în coamă; - clădire monument istoric în Bucureşti – 24 ferestre TnZn; - cladiri in centrul istoric Bucuresti - Lipscani


De ce aproape unul din trei clienĹŁi din Romania alege FAKRO?


Deoarece oferim: cea mai largă gamă de produse pentru poduri şi mansarde cea mai sigură fereastră de mansardă cel mai corect raport calitate-preţ cele mai îndrăzneţe soluţii


Cea mai largă gamă de produse FERESTRE DE MANSARDĂ

SISTEME DE UMBRIRE

RAME DE ETANŞARE

TUNELE DE LUMINĂ

AUTOMATIZĂRI

PANOURI SOLARE

FERESTRE DE ACCES PE ACOPERIŞ

SCĂRI DE ACCES LA POD


Cea mai sigură fereastră de mansardă Clasa de siguranţă minim III - pentru toate ferestrele de mansardă FERESTRE FAKRO

Clasa I Clasa II

Clasa III

50kg

Clasa IV Clasa V

FAKRO a fost prima companie care a lansat pe piaţă o gamă completă de dimensiuini, cu clasa de siguranţă minim 3 (coform EN 13049), impunând un nou standard.


Cel mai corect raport calitate-preţ Calitatea şi performanţele ferestrelor de mansardă Fakro sunt certificate de către cele mai prestigioase instituţii de agrementare din lume. FAKRO - singurul producător care are certificat TÜV pentru ferestrele sale de mansardă.


FERESTRE DE MANSARDĂ


FERESTRE CU DESCHIDERE MEDIANĂ Sunt ferestre cu balamale pivotant-glisante situate la jumătatea înălţimii. Sunt uşor de operat datorită mânerului montat în partea de jos a cercevelei. Sunt uşor de spălat pe partea exterioară, iar operarea ruloului exterior se poate face în siguranţă.


MODELUL PROFI Ferestre de mansardă construite în sistem topSafe

FTP-V U3

FTU-V U3

PTP-V

FTP-V Electro

 PVC

 NATURAL

 ALB

Clapetă de aerare V40P Clapetă de aerare V40P automată automatic  Baghetă distanţier termică TGI  Baghetă distanţier temică TGI  Finisaj cu lac acrilic pe bază  Finisaj cu lac poliuretanic alb de apă

 ELECTRO Clapetă de aerare V40P automată  Baghetă distanţier termică TGI  Lac acrilic pe bază de apă  Operare electrică

 Clapetă de aerare V35 automată  Mâner de operare alb  Tâmplărie PVC multicamerală  Si in culorile: Stejar auriu Pin natural


MODELUL FTP-V P2 SECURE Proprietarii de locuinţe investesc sume importante în uşi şi ferestre de siguranţă, precum şi în diferite sisteme sofisticate de alarmă. Uită însă de siguranţa ferestrelor de mansardă. FAKRO a introdus în oferta standard ferestrele de siguranţă FTP-V P2 Secure. Utilizând acest model de fereastră, casa dvs. va fi într-adevăr în siguranţă.


MODELUL FTP-V P2 SECURE Sistem de protecţie împotriva scoaterii geamului din cercevea.

Însemnul “Viaţa în siguranţă”

Mâner de operare cu încuietoare şi ranfortul părţii inferioare a cercevelei.

Geam laminat – clasa P2A.


MODELUL STANDARD FTS-V U2

 Dotat cu clapetă de aerare V10

FTS U2

 Fără clapetă de aerare


FERESTRE CU DESCHIDERE SUPRAMEDIANĂ


MODELELE FYP-V si DUET FDY-V PRACTIC

Sunt mai practice în comparaţie cu modelele cu deschidere mediană. Accesul sub cerceveaua deschisă este mult mai comod datorită poziţiei balamalelor.

ProSky Duet oferă toate avantajele ferestrelor proSky (mai multă lumină, confort în utilizare, izolare mai bună şi funcţionalitate). Amplasarea în două canaturi suprapuse le transformă din ferestre înalte în ferestre uriaşe, – până la 255cm.


MODELELE FTT U6 şi FTT U8 Thermo Noua fereastră FTT Thermo a fost special proiectată pentru a satisface nevoile clădirilor pasive. Caracteristici principale: - construcţie specială a cercevelei, - performanţe termice de excepţie, - axa de rotaţie supramediană (+7cm) - sistem de patru garnituri de etanşare. U6 U8 U6 – geam dublucameral (trei foi de sticlă) izolator, fante umplute cu argon, distanţiere termice TGI. Alcătuire geam: 6H-18-4HT-18-33.2T. Ug = 0.5W/m2K.

U8 – geam izolator triplucameral (patru foi de sticlă) fante umplute cu krypton, distanţiere termice TGI. Alcătuire geam: 4HT-10-4H-12-4HT-12-33.2T. Ug= 0.3W/m2K


FERESTRE CU DESCHIDERE DUBLĂ Modelul FPP preSelect Această fereastră are un mecanism cu două funcţii care asigură deschiderea cercevelei în două feluri: folosind articulaţia superioară sau pe cea mediană. Prin folosirea articulaţiei superioare, se asigură o privelişte neîngrădită spre exterior şi mai mult spaţiu util la interior.

Schimbarea articulaţiei active este posibilă datorită inversorului preSelect amplasat în toc. Acest sistem inovator garantează stabilitatea cercevelei.


FERESTRE ATIC Proiectate pentru a fi montate în peretele vertical, în combinaţie cu o fereastră de mansardă de orice tip.


FERESTRE DE ACCES PE ACOPERIŞ – FWR, FWL

Uw=1.6 w/m2K

Ferestrele termoizolante de acces pe acoperiş FW_ îmbină avantajele ferestrei de serviciu cu cele ale ferestrei de mansardă şi, fiind dotate cu geam termoizolator, se recomandă pentru încăperi locuibile. Asigură un acces rapid şi în deplină siguranţă pe acoperiş.


FEREASTRA BALCON FGH-V Galeria Alcătuită din două canaturi suprapuse care la deschidere formează, în mod spectaculos, un balcon în planul acoperişului. Canatul superior se deschide până la un unghi de 45º iar canatul inferior se deschide spre exterior de-a lungul a două balustrade laterale şi se blochează în poziţie verticală. La închidere, balustradele laterale se pliază sub rama de etanşare şi sunt, astfel, protejate de murdărie iar aspectul estetic al acoperişului nu este schimbat.


FERESTRE DE DESFUMARE MODELELE FSJ, FSP Aceste ferestre sunt destinate clădirilor de utilitate publică. Au rolul de a evacua fumul şi gazele fierbinţi prin ventilaţie gravitaţională în caz de incendiu. Sunt acţionate prin comanda dată de sezorii de fum sau prin intermediul panourilor de comandă manuală (butoane de alarmă).

Nou 2011

FSJ

FSP


Soluţii oferite numai de

Ferestre cu forme şi dimensiuni atipice

Acceptăm orice provocări, chiar şi pe acelea pe care concurenţii noştri le resping.


Soluţii oferite numai de

Ferestre speciale Pentru a creiona diversitatea comenzilor speciale vă propunem următoarea clasificare: 1. Forme şi dimensiuni speciale (ferestre triunghiulare (FDL), ferestre în formă de segment de cerc (FBL), ferestre cu geam curbat (FCS); 2. Esenţe de lemn speciale - nuanţe care imită alte esenţe: fag, stejar, mahon; 3. Culori din toată gama RAL; 4. Geamuri speciale (supertermizolante, superfonoizolante, laminate antiefracţie, pentru control solar); 5. Sticlă specială (colorată în masă, reflexivă, ornamentală; autocurăţătoare) 6. Combinaţii speciale


Soluţii oferite numai de

Fereastra FCS “arc de cer” “Prinţesa” ferestrelor de mansardă – fereastra arcuită – este o soluţie unică, inovatoare, de fereastră de mansardă cu articulare mediană. Curbura ferestrei corespunde curburii acoperişului formând împreună o linie arhitecturală fără pereche. Aceste ferestre sunt proiectate individual şi construite numai la comandă specială.


Soluţii oferite numai de

Rame de etanşare speciale Imaginaţia arhitecţilor, iscusinţa constructorilor şi, nu în ultimul rând, rafinamentul beneficiarilor, a condus la crearea unor situaţii speciale rezolvate cu succes de FAKRO prin găsirea unor soluţii speciale. 1. Rame EE pentru tablă plană fălţuită 2. Rame EA pentru acoperişuri cu înclinaţie mică 3. Rame EF pentru acoperişuri plate 4. Rame KM pentru frângere de pantă 5. Rame EU pentru ferestre atic 6. Rame ER pentru ferestre montate în coamă 7. Rame EH pentru izolaţie termică suplimentară


SISTEME DE UMBRIRE ACCESORII

Rulourile exterioare reprezintă o soluţie optimă pentru protecţia împotriva căldurii excesive din zilele însorite de vară. Aceste rulouri absorb căldura solară înainte ca aceasta să ajungă la geam şi o elimină tot în exterior. Rulourile interioare protejează eficient împotriva căldurii în zille de vară fiind, în acelaşi timp, şi un element decorativ. Plasele împotriva insectelor fac posibilă aerisirea cu geamul deschis fără ca insectele să pătrundă în încăpere.


AUTOMATIZĂRI O gamă largă de dispozitive electrice asigură operarea de la distanţă atât a ferestrelor de mansardă cât şi a accesoriilor. FAKRO – cea mai inovatoare companie din Polonia – a introdus în oferta sa un produs revoluţionar: comunicarea prin unde radio Z-wave.


TUNELE DE LUMINĂ

n încăperile în care nu se pot monta ferestre de mansardă sau ferestre verticale, vă puteţi bucura de umina naturală montând un tunel de lumină.


SISTEME SOLARE

Sistemul solar FAKRO este o soluĹŁie inovatoare unde panourile solare pot fi combinate cu ferestrele de mansardă.


SCĂRI DE ACCES LA POD FAKRO oferă o mare varietate de scări modulare de acces la pod care, după utilizare, se închid în mod estetic la nivelul tavanului, economisind astfel spaţiul în încăpere.


SCĂRI MODULARE DIN LEMN - Smart (LWS), Komfort (LWK), Lux (LWL) sau culisante (LDK) - SPECIALE

LXW

Trapă superioară ce previne acumularea de praf şi îmbunătăţeşte parametrii scării la care este montată.

LTK Thermo

LWF Rezistente la foc


SCĂRI MODULARE METALICE  scări din metal;  trepte antiderapante;  uşă termoizolantă;  construcţie solidă;  montaj simplu;  utilizarea este confortabilă chiar şi fără mâner de sprijin.

SCĂRI PANTOGRAF

 scări din metal;  trepte antiderapante;  uşă termoizolantă;  sistem de pliere pantograf;  montaj simplu;  disponibile şi în versiunea rezistentă la foc.


PROMOVAREA Suntem prezenţi la cele mai renumite expoziţii internaţionale din întreaga lume: Paris, Moscova, München, Bucureşti şi multe altele.

Arad

Bucureşti

Sibiu


Oferim sprijin Pentru antreprenori

Organizăm permanent, direct pe şantier sau la sediul firmei, cursuri pentru montatorii profesionişti sau pentru şcoli de meserii.

Pentru arhitecţi

Lansăm provocări, dar oferim şi soluţii particulare care vin în sprijinul arhitecţilor. Am finalizat o serie de cataloage şi biblioteci elctronice pentru arhitecţi şi proiectanţi.


Organizăm cursuri teoretice şi practice la sediul nostru central sau la sediile partenerilor

Şcolarizăm anual peste 2500 de vânzători şi montatori


Colaborăm cu asociaţiile de montatori profesionişti: 1. Am sponsorizat campionatul mondial al tinerilor montatori de acoperişuri, organizat de IFD în: Belgia, Polonia, Africa de Sud, Ungaria, Republica Cehă, Rusia. 2. Am sponorizat IFD Golf Cup organizat în Belgia şi Irlanda. 3. Am oferit sprijin la înfiinţarea asociaţiei montatorilor de acoperişuri din: România, Ukraina şi Lituania - prima şedinţă ANMAR ţinându-se cu implicarea directă a echipei Kronlux, la sediul FAKRO din Polonia.


RESPONSABILITATEA Suntem bucuroşi să sprijinim evenimente sociale, culturale, profesionale şi sportive la nivel local, naţional şi internaţional.

Cabana Postavaru Poiana Braşov Festival Jazz Braşov

Winter Adventure 2010

Conferinţa de Arhitectura Bucureşti


PROTEJAREA MEDIULUI

FAKRO este un aliat în lupta pentru protecţia mediului înconjurător şi utilizează în procesul său de producţie doar materie primă reciclabilă. Soluţiile adoptate pentru fabricarea produselor sale au în vedere întotdeauna şi economia de energie.


Suntem un partener solid şi de încredere

Promovăm valoarea, parteneriatul şi excelenţa în afaceri.

Sisteme complete pentru ferestre de mansarda  

V. Sarbu ( Fakro )

Sisteme complete pentru ferestre de mansarda  

V. Sarbu ( Fakro )

Advertisement