Page 20

Design aplicat

3 Verde crud Verdele crud îmi inspiră un aer primăvăratec, tinereţe, prospeţime, savoare, energie. În bucătărie e o alegere îndrăzneaţă – dar foarte căutată azi de ultimele generaţii care vor să se scuture de aerul vetust al bucătăriilor comuniste în care au crescut.

Modern

TEXT: LAURA

74

ILICA / FOTO: MOBEXPERT

iţi atenţi când vă alegeţi această culoare pentru bucătărie. Verdele crud are „calitatea” de a atrage atenţia, de a monopoliza interesul. Invadează un spaţiu la fel cum plantele recuceresc natura primăvara devreme. De aceea, îl putem asocia cu puţine alte culori într-o amenajare interioară. Deşi este o culoare naturală – verdele crud nu are corespondenţi naturali între materialele de construcţie. Aşa că, mobilierul în nuanţe verde crud va fi făcut cel mai probabil din MDF sau PAL, oricum materiale prefabricate sau sintetice. Prefabricatele şi

F – APRILIE – 2010

materialele sintetice se asociază cel mai bine tot cu materiale noi: aluminiu, inox şi, de asemenea, cu linii simple, design liniar, fără „înflorituri”. În cazul în care optaţi pentru o bucătărie de acest gen, aveţi avantajul că mai toate electrocasnicele se vor potrivi stilistic mobilierului ales – şi asta pentru că ceea ce se găseşte pe piaţa românească are în general un design simplu, nesofisticat. Aşa că, alegeţi electrocasnice (hotă, aragaz, frigider, maşină de spălat vase, cafetieră etc.) cu un finisaj tip inox – în combinaţie cu verdele crud de la care aţi pornit şi veţi obţine un rezultat demn de invidiat!

revista Caminul 04, aprilie  

revista Caminul 04, aprilie

revista Caminul 04, aprilie  

revista Caminul 04, aprilie

Advertisement