Page 1

Revista digital del Casal de barri Son Cotoner

“ENTRE COTONS” Número 1 Juny 2013

A punt de finalitzar un curs 2012-13 ple d’activitats, tallers i moments compartits, presentem la primera revista digital “ENTRE COTONS” del Casal de Son Cotoner. Amb aquesta nova iniciativa ens proposem donar a conèixer allò que feim, allò que pensem, curiositats, impressions... i, tot això, a través de la veu dels nostres monitors, dinamitzadors, usuaris i tot interessat en col·laborar amb nosaltres. Aquest curs 2012-2013, fent recompte d’usuaris, ens adonem que som més de 350 usuaris. I no només hem fet tallers sinó exposicions, celebracions, demostracions..., donant més vida al Casal. Així que cada un de vosaltres, amics i amigues, quedau convidats a participar en la nostra publicació fent que aquesta sigui un poquet de tots de nosaltres. Animau-vos!

E

L CASAL I TU Sabies què? A la nostra barriada es concentraven algunes de les possessions més importants i antigues del terme. Les possessions com Son Cotoner foren reconvertides, Espacio p ara el m ensaj e. Par a ca usar un may or im pact o, esc riba dos o tr es f rases .

en el nostre cas ara fa més d’una dècada, en un supermercat . La zona ha perdut progressivament la condició de rural i ha esdevingut un barri més de Palma, ocupat majoritàriament per gent obrera. Sabies què? El nostre Casal està ubicat als terrenys anomenats Ca l’Eriçó i no a Son Cotoner.


U

NA NOVA PROPOSTA: ANGLÈS PER A TU I PELS TEUS

Les classes d'anglès familiar ja han començat! Però, què és això? Són tallers d'anglès dirigits a infants i pares, en aquest cas per a infants de 5 a 8 anys, per a que juguin a la mesura que aprenen anglès. Quina meravella de taller on els infants aprenen i juguen a la vegada, des d'un enfocament participatiu, motivacional i mantenint el factor sorpresa. Tot això acompanyats d'un adult, ja sigui la mare o el pare que també gaudirà dels tallers. D’aquesta manera aconseguirem oferir un espai familiar on aprenentatge i diversió és fusionen.

A

PRENEN MÉS DELS NOSTRES TALLERS: PILATES

Entrevista Rosana Toro, monitora del taller de Pilates Casal: Rosana, conta’ns quin és l’origen? Rosana: És una tècnica de gimnàstica creada per Joseph Hubertus Pilates a principis del segle XX a Alemanya. Casal: Quins són els seus beneficis? Rosana: Ens ajuda a mantenir l’equilibri de la ment i el cos, millora la resistència, la flexibilitat muscular i corregeix la postura. Casal: Quin és el tipus de Pilates que ensenyes? Rosana: He estudiat arts escèniques i després em vaig especialitzar en expressió corporal, Pilates i en diverses tècniques de correcció corporal. Així que les meves classes van dirigides sempre al treball de consciència corporal, en l'escolta amb un mateix durant els exercicis per entendre el mecanisme del teu cos i en poder enfortir la ment que és el major instrument del cos.


L

A ZUMBA, QUÈ ÉS PER A LA MONITORA I QUÈ ÉS PER A UNA USUÀRIA?

Sandra Rodríguez, monitora de Zumba, ens contesta a unes qüestions? D’on sorgeix? Zumba Fitness va ser creada pel professor colombià Alberto Pérez (Beto) a mitjans dels anys 90. Un dia estava preparant la seva classe d’aeròbic i es va adonar que no tenia la seva música, per la qual cosa, va haver d’improvisar amb música llatina i passos nous. Així va néixer la Zumba! En què consisteix?. La Zumba és un exercici “amagat”, ” dissimulat”, ja que la persona fa exercici d’una manera agradable, sense quasi ni adonar-se’n. Per a quina edat està dirigit? La Zumba pot ser practicada per persones de qualsevol edat, sempre i quan no presentin qualque dificultat física. En aquest cas sempre es pot consultar amb la monitora! Quantes calories es cremen per sessió?. La Zumba contribueix a la crema de calories (de 600 a 800 calories per sessió) i a la disminució de pes. És a dir, ens divertim, ens posam en forma i a més cremam calories, no és pot demanar més!

I què hi pensa de la Zumba n’ Ana Fernández Sabio, usuària del Casal de Barri de Son Cotoner que fa 5 mesos que assisteix al taller de zumba i està molt contenta. Per quin motiu et vares apuntar ? Perquè necessitava fer esport i aquest em va semblar el més adient. Una persona coneguda, usuària del Casal, em va recomanar que vengués perquè era molt divertit i es feia molt d’exercici, que era el que jo cercava. T’agrada venir? Per què? Si, m’encanta venir perquè és molt divertit. L’hora de classe es passa molt aviat i amb tot l’exercici que realitzem de forma lúdica fa que em senti millor. Surt amb més energia i ganes de fer coses. Recomanaries a la gent que vengués? Si, per descomptat. A la gent que cerca fer esport o vol tonificar el cos però no vol “maxacar-se” a fer abdominals o exercicis més pesats, el Zumba és ideal perquè et permet gastar i cremar calories a l’hora que t’ho estàs passant bé. Qualque curiositat o aspecte a destacar? Com que som grups reduïts, la professora té un tracte més personal i individualitzat


X

VII TROBADA DE CASALS DE BARRI Dissabte dia 8 de juny, de 17 a 21h a la Plaça d’ Espanya El 8 de juny a la Plaça d’Espanya va tenir lloc la XII trobada de Casal de barri de Palma que va ser tot un èxit gràcies a la participació de tots. Varem poder gaudir d’exhibicions, de balls, de classes obertes, d’exposicions i de bunyols”. Moltes gràcies a tots per estar amb nosaltres un dia tan especial.

I

RECORDA TOT ALLÒ QUE T’OFERIM:

Activitats del Casal Us recordem que al Casal tenim activitats durant tot l’any. A més de les activitats setmanals també organitzem xerrades, tallers puntuals, monogràfics… relacionats en diversos temes d’interès i actualitat. Durant aquest curs hem realitzat: xerrada sobre nutrició, xerrada sobre xarxes socials, dies de portes obertes, bunyolada...

Participeu amb nosaltres Animau-vos a participar a la nova revista digital. Contau-nos la vostra experiència, explicaunos què heu après, mostrau-nos les vostres obres d’art, enviau-nos una fotografia, escriviunos algunes curiositats… Tota proposta serà benvinguda!

Per contactar amb nosaltres Carrer Juan Gris 20. Telèfon: 971 75 08 25

Horari d’atenció: De dilluns a divendres

Email: casaldebarrisoncotoner@gmail.com

De 9h a 12h i de 16h a 21h.

Facebook: Casal de barri Santa Catalina-Es Jonquet i Son Cotoner

Revista Casal de barri de Son Cotoner  

Revista digital número 1 del Casal de barri de Son Cotoner

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you