__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


Capella 2 de la Mare de DĂŠu de Les Olles. MolĂ­ de la Roda.


El Casal la Salle Sant Martí El Molí de la Roda Què us oferim Colònies Escolars Programes d’activitats per Colònies Feu les vostres Colònies a mida Convivències Programes de convivències Feu les vostres convivències a mida Estades d’un dia Activitats en família Colònies d’Estiu Activitats per descobrir l’Anoia La Comunitat de Germans, l’equip humà i els productes de proximitat Per informació i reserves

6 7 8 10 11 14 25 26 28 31 32 35 36 38 39

3


4


Benvinguts al Casal La Salle Teniu a les vostres mans la proposta d’activitats educatives que us oferim des del Casal La Salle Sant Martí i les Cases de colònies del Molí de la Roda, situats a Veciana, a la comarca de l'Anoia, en un indret tranquil i agradable. El Casal La Salle compta amb dos espais diferenciats:

Per un costat el Casal Sant Martí, Martí amb capacitat per a 100 persones en habitacions dobles o individuals amb bany, habitacions familiars o dormitori comú, sales de reunió equipades per grups grans i reduïts, i connexió a internet.

I, per l'altre, la Casa de colònies Molí de la Roda, Roda distribuïda en dos edificis, amb capacitat per a 149 persones, sales polivalents i de tallers, camps d'esports i piscina. Ambdós espais gaudeixen de grans zones exteriors amb camins, boscos i conreus on els visitants poden estar en contacte directe amb la natura i gaudir del paisatge. Ens trobareu al terme municipal de Veciana, a 2 km de la població de Sant Martí Sesgueioles amb baixador aixador del tren i a només 5 Km de Calaf.

Com arribar?

5


El Casal La Salle Sant Martí Amb esperit d’acollida i oberts a tothom, ens plau oferir-vos oferir vos aquestes instal·lacions i el nostre programa d’activitats,, als nombrosos grups que realitzeu estades organitzades o bé us agrada fer-vos-les les a mida. Aquest edifici, antic Noviciat dels Germans de La Salle, és punt de trobada i acollida per a tots els grups. Al llarg de l’any, donades les característiques de l’edifici i les seves sales, es realitzen nombroses trobades formatives tant del professorat dels centres educatius de la Xarxa de Centres La Salle així com colònies i convivències per molts dels prop de 21000 alumnes dels nostres centres centre com estades d’altres d’ escoles i entitats que ho sol·liciten.

Instal·lacions del Casal La Salle Sant Martí Allotjament 34 habitacions dobles i 8 individuals, amb bany complet i connexió a internet 2 habitacions adaptades per a persones amb limitació de mobilitat 3 habitacions familiars, per a quatre persones Dormitori comú amb 30 places Sales i espais 2 sales de més de 100 m2 equipades amb pantalla, projector,, altaveus i connexió a internet 3 sales per treball en grup, de fins a 25 persones Menjador per a gran grup o grups reduïts Sala de TV i descans Sala d'ordinadors amb internet Dues capelles Espais exteriors de joc i zona de bosc Serveis Cuina pròpia amb pensió completa i àpats Ascensor Calefacció Connexió a internet i zona wi-fi Màquina de cafè i begudes Servei de fotocopiadora Material de joc

6


El Molí de la Roda El Molí de la Roda està situat a la mateixa mateixa finca que el Casal La Salle Sant Martí. Martí S’hi arriba des de la carretera per una pista pista ample (camí de Sant Martí Sesgueioles a Veciana), i també per diversos camins interiors de la finca des del Casal La Salle Sant Martí. Consta de dues cases de colònies, colò separades per uns cent metres de distància. Per una banda hi ha el MOLÍ VELL, edifici més antic,, amb una torre del segle XI, amb capacitat fins a 75 persones en lliteres i llits individuals. A l’altre costat de l’era, l’era trobem el MOLÍ NOU, un edifici de construcció més recent, amb capacitat de 74 persones en lliteres.

Instal·lacions del Molí de la Roda Allotjament Dormitoris amb lliteres de diverses capacitats Molí Nou: habitació de 4, 30 3 i 40 places Molí Vell: habitació de 8, 14, 16, 17 i 20 places Sales i espais Sala polivalent amb arcs de pedra per 120 places Molí Nou : Menjador fins a 150 places 2 Sales d’estar/taller Sala amb llar de foc Molí Vell: Menjador fins a 80 places Sala amb llar de foc 2 Sales taller i sala polivalent Serveis Gran entorn i exteriors a la natura Piscina Camps de jocs i esport Zona de barbacoa i pic-nic nic Ermita Calefacció a les dues cases Properament: terrenys d’acampada

7


Què us oferim?

Les colònies escolars són un complement a la tasca educativa al llarg del curs. Us oferim estades de dos i tres dies, amb diferents propostes educatives , amb gran flexibilitat per adaptar-lo lo a les vostres necessitats. Sens dubte, seran uns dies inoblidables pels vostres alumnes i us permetran treballar qualitats del grup com la cohesió, cohe la convivència, la relació, el treball en equip, la creativitat...

Molí de la Roda Vell

Les vacances d’estiu són una oportunitat per fer una estada més llarga i poder combinar estones de tota mena: lleure, història, esport, descoberta, natura, etc. Podem realitzar les colònies d’estiu a la vostra mida. Consulteu-nos nos sobre les vostres necessitats i plegats confeccionarem la vostra estada.

Molí de la Roda Nou

La nostra societat cada cop més ens demana un treball complementari en la formació dels alumnes. Hi ha tota una sèrie de valors com la solidaritat, l’autoestima, l’esforç, l’espiritualitat, la cohesió del grup, la cooperació, la interioritat, i molts d’altres, tres, que us proposem treballar-los treballar en el marc d’unes convivències, amb dues possibilitats en funció de la durada que vulgueu: o bé de més d’un dia convertint-les les en una estada on podem compaginar els temes de treball amb activitats de lleure, o bé a travé de jornades d’un dia. través 8


Una jornada fora de l’escola, ens pot permetre descobrir noves maneres de mirar certs coneixements adquirits a l’aula i alhora ferfer ho a través d’activitats alternatives i en contacte amb la natura. Jornades lúdiques per celebrar alguna festivitat com la castanyada, el Nadal, la primavera, primavera, jornades de convivència i treball d’equip, de descoberta, oberta, de natura, científiques ... Mireu les diferents propostes, i fins hi tot, pots fer el dia a mida, en base la proposta d’activitats.

Volem fer de l’estada al Casal La Salle un record especial. Us podem facilitar recursos per complementar les vostres activitats i poder gaudir de la natura, el bosc, caminades,, descobertes dels pobles del voltant i les seves capelles i ermites ... en base el que necessiteu.

La comarca de l’Anoia, i la zona de la Catalunya Interior,, tenen un patrimoni molt desconegut. Us proposarem diferents alternatives, moltes d’elles fora la nostra instal·lació, per descobrir un racó més del nostre país.

9


La realització de les colònies escolars al Molí de la Roda,, es pot fer a través d’un programa d’activitats que us proposem, amb un fil conductor o eix temàtic, o bé confeccionar l’estada a partir de seleccionar les activitats que trobareu a continuació tenint en compte la seva durada i l’etapa educativa que s’adreça, per tal de dissenyar unes colònies que s’adaptin a vosaltres.

Camps de joc del Molí de la Roda

Programes d’activitats per colònies de dos dies: Marcel·lí, el masover del Molí PRIMER DIA 10:30 Benvinguda a Sant Martí Sesgueioles Acollida i presentació 11:00 13:30 16:00

17:30 18:00 19:30 20:30 21:30 23:00

10

Descoberta de Sant Martí Sesgueioles: Història, curiositats i fets. Dinar Gran gimcana: 1000 anys d’història vora l’aigua. La importància de l’aigua en el Molí Berenar Taller manual: El senyor de les llavors Temps lliure Sopar Joc de nit: El llibre antic perdut Bona Nit: Llegenda de St. Martí Sesgueioles: “La Margaridó i el timbaler francès” (adaptat segons l’edat del grup)

SEGON DIA 9:00 9:45 10:00

Esmorzar Bon dia Passejada guiada: La transformació del paisatge a mans de l’home 13:30 Dinar 15:00 Cloenda Final del centre d’interès, revisió 15:30 Comiat


Programes d’activitats per colònies de tres dies:

Tres propostes: Temps lliure, temps de riure Els Comtes de Segur El Gran Joc del Molí Dins un esquema comú per a les colònies de tres dies, us proposem tres fils conductors que donen com a resultat tres colònies diferents.

Els tres eixos entre els que podeu triar són:

• Temps lliure, temps de riure (lleure): Fil conductor relacionat amb el joc i l’educació en el temps de lleure. Servirà per potenciar la participació individual i del grup.

• Els Comtes de Segur (història): Mitjançant itjançant la història dels Comtes de Segur, propietaris de l’antiga Residència medieval situada al Molí de la Roda Vell, hem introduït activitats relacionades amb fets històrics concrets. Aquest eix desvetllarà curiositats de la història dintre del context del Molí de la Roda en època medieval i moderna. Molí de la Roda. 1950.

• El Gran Joc del Molí (actualitat): A través d’un gran joc de taula a temps real, real avançarem a partir d’activitats on hi reflectirem temes de les matèries tractades a l’escola i de cultura en general. En aquest eix precisem de la col·laboració directa dels professors i professores per a que ens aportin el treball que estan realitzant a l’aula o les assignatures a tractar en l’estada.

11


PRIMER DIA 11:00 11:30 11:45

Esmorzar a la plaça del Casal La Salle Acollida i benvinguda al Casal La Salle Passeig cap al Molí de la Roda Tots junts anirem al Molí de la Roda pel camí de la Vall del Silenci

13:00

Temps lliure

13:30 16:00

Dinar Jocs de coneixença Jocs curts, moguts i/o d’enginy per la coneixença del grup

16:30

Un cop arribats al Molí ens explicaran la normativa del Molí de la Roda i començarem l’activitat en funció del fil conductor triat: Temps lliure, temps de riure Els Comtes de Segur El Gran Joc del Molí La Roda del Molí: Tarda de jocs: adaptació del joc de l’oca en gran La frase secreta: gimcana de diferents jocs (no competitius, a cegues, amb pilota, rotllana, ...)

17:30 18:00

joc de pistes i enginy sobre la història dels Comtes de Segur

Berenar Activitat d’Interior: realitzarem un taller relacionat amb el fil conductor triat: Temps lliure, temps de riure Els Comtes de Segur El Gran Joc del Molí Taller record:

Taller medieval:

Taller del taulell:

diferents opcions com el Pelut i el barbut, el Marc del Molí, La torreta divertida ...

La lletra capital o els mini Monstres Medievals

realització d’un taulell de joc mitjançant fulls de diari

El Gran Joc del Molí Recorregut a les fosques:

19:00

Temps lliure

20:30 21:30

Sopar Joc de nit Temps lliure, temps de riure

Els Comtes de Segur

Vetllada per racons:

Joc a l’aire lliure mogut:

joc on caldrà trobar el racó de l’estel, el racó pictòric, el racó de la confiança, ...

us proposem dues opcions: A per tu! o Bandolers i guardians

23:00

format on es combinen proves on caldrà estar al dia dels continguts de l’aula i del que passa a la societat d’avui en dia

mitjançant un mapa incomplert i amb la utilització de llanternes caldrà trobar les parades amb contes, llegendes, jocs, ...

Bona nit

SEGON DIA 9:00 10:00

12:30

Esmorzar Dues possibilitats d’activitat: Passejada d’orientació

Tallers de natura

Després d’aprendre nocions bàsiques de la lectura d’un mapa topogràfic i una brúixola, posarem en pràctica aquests coneixements. L’activitat s’adapta segons l’edat del grup.

Tot passejant podem fer diferents tipus de descoberta de la natura com: del bosc, dels rastres, les senyals dels animals, bosc de ribera, les energies renovables, ...

Arribada al Molí i posada en comú Posarem en comú l’activitat anterior.

12

13:00

Temps lliure

13:30

Dinar


16:00

Preparació de la vetllada de la nit: en grups preparem la vetllada de la darrera nit de colònies entorn del fil conductor.

Temps lliure, temps de riure Preparació del “Fantàstic Show!”: imitacions, acudits, màgia, ...

17:30 18:00

Els Comtes de Segur Preparació de la vetllada “Comtes de Segur”: caldrà completar les frases i preparar el final de la història per ser representada

El Gran Joc del Molí Preparació de les proves de la vetllada: prepararem jocs curts per grups que es realitzaran a la vetllada

Berenar “Delicatessens”. Per llepar-se llepar els dits Ens dividirem per grups i entre tots farem el ressopó de la nit

19:00 20:30 21:30

Temps lliure Sopar Vetllada preparada pels nois i noies La vetllada pot ser en funció del que els grups hagin preparat :

22:45

Temps lliure, temps de riure

Els Comtes de Segur

Fantàstic Show!

Els Comtes de Segur

El Gran Joc del Molí Gran final del Molí de la Roda i llenço perquè em toca

Ressopó Al final de la vetllada els nois i noies presentaran les seves “delicatessens” a la resta del grup i les degustarem plegats.

23:00

Bona nit

TERCER DIA 9:00

Esmorzar

10:00

Tres possibles activitats Independentment de l’eix triat, podeu escollir entre les tres propostes:

Caminant fem amics Tot caminant cap al Casal La Salle Sant Martí farem una dinàmica de l’amistat que inclou un petit treball de reflexió personal. personal

12:00

Petjades amigues

El millor de les colònies

Tot caminant cap al Casal La Salle Sant Martí realitzarem un petit treball de reflexió en petit grup i personal per tal de preparar una pregària entorn a les “Petjades amigues” i per tancar les colònies.

Tot caminant cap al Casal La Salle Sant Martí farem dues parades per realitzar una petita valoració valorac de les colònies. Posteriorment prepararem unes representacions amb “El millor de les colònies”, colònies” per remarcar marcar el que hem fet i tenir tenir-ho pel record.

Activitat al Casal La Salle En funció de la tria de l’activitat anterior, un cop arribats al Casal, continuarem amb:

Caminant fem amics

Petjades amigues

El millor de les colònies

Pregària “Les petjades amigues”

“El millor de les colònies”. Si es vol és un bon moment per fer una gravació en vídeo i tenir-ho tenir com a record.

Representació de Joc de reflexió de l’amistat

13:00

Temps Lliure

13:30

Dinar

14:30

Fotografia de grup i hora dels adéus

13


Feu les vostres estades a mida Si vols crear el teu propi programa pedagògic o vols modificar algun dels programes proposats, només cal que el dissenyis a partir del conjunt d’activitats que us oferim.

Per facilitar-te la composició, tingues present les següents característiques de cada activitat

ÀMBIT

DURADA

EDAT

TIPOLOGIA

Hem classificat les activitats en tres àmbits en funció de la temàtica central de l’activitat NATURAL

LLEURE

SOCIAL I CULTURAL

Són activitats vinculades amb l’entorn natural de la Casa de Colònies i del Casal La Salle. Inclouen temes referents a l’aire, al paisatge, a la flora o bé la fauna.

Són activitats on es promou l’educació en el temps de lleure. Els punts forts d’aquest àmbit és la participació del joc tot fent d’aquest un espai de confiança, sentiment i rialles.

Són activitats basades en l’entorn social i cultural de la Casa de Colònies i els seus voltants. Estan vinculades amb la geografia i la història tot treballant l’observació, la descoberta i la deducció.

T’indiquem el temps que dura l’activitat

45’

1h

1h 30’

2h

3h

Amb les adaptacions pertinents a l’etapa, t’indiquem en quines es pot realitzar l’activitat EI

14

Educació Infantil

EP

Educació Primària

ESO

Educació secundària

BAT

Batxillerat i Mòduls


Aquestes icones les anireu trobant en cada descripció en funció dels trets principals de cada activitat. Entre elles no són excloents i us destaquem les que predominen; en una mateixa activitat hi poden ser presents moltes d’aquestes característiques.

AIGUA

MOGUT I RÀPID

HISTÒRIA DE LA CASA

Jocs i dinàmiques on la roba xopa està assegurada.

Dinàmiques i jocs on caldrà moviment i rapidesa

Activitats i dinàmiques en relació a la història del Molí de la Roda

ORIENTACIÓ

CREATIVITAT

A PEU

Activitats on es farà ús de la brúixola i/o dels mapes topogràfics

Tallers que impliquen manipulació de materials plàstics.

Implicarà desplaçaments a peu tipus excursions, caminades o descobertes amb calçat còmode

TRANQUIL

MATERIAL DE SUPORT

DE NIT

Activitats que tenen com eix central la reflexió i es realitzen amb calma i pausa

Activitats pautades amb material de suport per un millor assoliment d’aprenentatges

Activitats i jocs per realitzar-les durant la nit. Algunes també es poden fer de dia

15


ÀMBIT NATURAL

Les gramínies del Molí i El “caveller” 2h

Taller on podrem veure i tocar diferents tipologies de llavors i sobretot les que són habituals al Molí de la Roda com l’ordi i el blat. Amb una tipologia de llavors farem un ninot que li creixerà el cabell si el reguem bé a casa.

Arbres del bosc

1h 30’

EP Tot fent una passejada pels camins immediats de la casa ens endinsarem en el bosc i amb els ulls ben oberts l’observarem. l’observarem També ens fixarem amb les parts d’un arbre i coneixerem els més és habituals de la zona i les seves característiques. característiques

Rastres i senyals del bosc

1h 30’

16

EP

Tot fent una passejada pels camins immediats de la casa ens endinsarem en el bosc i amb els ulls ben oberts ens fixarem amb els possibles rastres, petjades i senyals d’animals que puguem pug observar.

La transformació del paisatge

1h 30’

EP

Tot fent una passejada pels pel camins immediats de la casa ens fixarem com ha s’ha anat transformant el paisatge amb la mà de l’home. Veurem conreus, boscos, antigues vinyes, ...També reflexionarem com podia haver estat aquest paisatge en el passat, com és en el present i com pot ser en el futur. En aquest apartat es realitza una petita reflexió sobre les energies renovables en aquest entorn.

EP

ESO


Energies renovables

EP Tot fent una passejada arribarem fins al Casal La Salle Sant Martí on es farà una introducció de les diferents energies renovables que existeixen i podrem veure un exemple d’energia solar i un altre d’energia eòlica. Posteriorment tornarem a la casa de colònies. co

1h 30’

L’herbolari del Molí 1h 30’

EP

Tot fent una passejada pels camins immediats de la casa anirem recollint fulles del terra i cada cad ú farà la seva pròpia collita. Un cop tornarem prepararem les fulles amb els seu etiquetatge pertinent a fi de que a l’escola quan estiguin seques les pugueu posar en un herbolari del Molí.

L’empremta dels arbres 1h 30’

EP

Els voltants del Molí de la Roda són rics ens arbres. Farem una tria entre els arbres de la ribera i els arbres del bosc i n’extreurem l’empremta ta de cada escorça i ho recopil·larem en un àlbum propi.

El cicle de l’aigua (segons temporada) 1h 30’

Observarem la natura i la circulació de l’aigua entorn del Molí de la roda i realitzarem un taller de filtració d’aigua.

Encaixant els arbres 1h 30’

EP

EI

EP

Pel voltants del Molí de la Roda hi ha molts tipus d’arbres. Mitjançant un joc descobrirem les diferents formes que tenen les copes dels arbres i podrem classificar els dibuixos geomètrics que aniran sortint de cada arbre.

17


ÀMBIT LLEURE La lletra capital 2h

La frase secreta

BAT

EP

ESO

EP

ESO

EP

ESO

Joc de pistes i enginy: Iniciem la història del Comte de Segur. Ens dividirem en petits grups i cada grup començarà el joc per un espai diferent. Es tracta de ser els primers en tenir totes les paraules que composen la frase que és l’inici d’una petita història. Aconseguir les paraules no serà erà senzill. El final de l’història caldrà inventar-lo inventar amb un petit sketx.

Tarda de jocs

18

ESO

Taller manual on amb palets de gelat elaborarem un marc de fotografies que decorarem i podrem posar una fotografia del Molí de la Roda. És un taller que ens pot servir de record.

2h

2h

EP

Joc de l’oca adaptat al Molí de la Roda. Ens dividirem per grupets i caldrà que realitzem les proves més diverses que trobem per tal d’avançar en el taulell. Per avançar cal estar ben al dia dels temaris de l’aula i també del que passa avui en dia en el món. mó Si no les superem haurem de retrocedir. Guanyarà l’equip que arribi al final o bé el que estigui més avançat en La Roda del Molí en el moment de finalitzar el joc. Cal implicació directe dels professors.

El marc del Molí

1h

BAT

Ambientat en l’època medieval i els tallers de miniatures farem un taller on daurarem la inicial del nostre nom i decorarem amb filigranes medievals.

De roda a roda

1h 30’

ESO

Activitat amb diferents parades on cada parada s’ha de realitzar una tipologia de joc diferent no competitius, de rotllana, a cegues, amb pilota...


Gimcana de jocs tradicionals i festes 1h 30’

EI

Conjunt de jocs on els més gran i més petits i tenen capiguda.. Es faran jocs com estirar la corda, cursa de culleretes amb pilota, pica-paret , cursa de crancs, de punteria i de pesca entre d’altres jocs coneguts. En aquests jocs caldrà la col·laboració directe dels adults en les diferents parades.

Excursió i dinar a la capella de Sant Valentí

6/8h

EP

EP

ESO

BAT

ESO

BAT

EP

ESO

BAT

EP

ESO

BAT

Sortint de la Casa de Colònies tot caminant arribarem a la Capella de Sant Valentí passant per la població de Sant Martí Sesgueioles. A la Capella dinarem i tornarem a la Casa de Colònies. Si es vol es pot fer l’activitat abreujada de la descoberta del poble de Sant Martí Sesgueioles i dinar en el poble. Passat el dinar es pot arribar a la Capella i fer-hi el berenar. Arribaríem per sopar. És una excursió de dificultat baixa.

La torreta divertida 2h

Taller de reflexió personal que fa una metàfora del creixement d’una flor amb el creixement personal mitjançant un petit taller on pintarem una torreta i omplirem de sorra i llavors a fi de que posteriorment recordem que al igual que s’ha de cuidar una planta per a que creixi nosaltres també hem de cuidar-nos per créixer com a persones.

Gimcana XofiXof! Conjunt de diferents proves amb grup que per tal d’anar avançant caldrà aconseguir el màxim de xofipunts possibles que ens permetran certes avantatges i privilegis pel Mullader Final on ningú s’escaparà d’acabar ben xop.

2h

El trencaclosques 1h

En l’entorn de la casa de colònies caldrà superar les endevinalles i proves d’enginy que ens plantejaran per a poder aconseguir diferents trossos del trencaclosques i poder anar avançant en el mapa. És un joc que depenen de l’edat dels nois i les noies pot abarcar més o menys espai dins del terreny.

19


Racons màgics amb els 5 sentits

1h 30’

20

BAT

EP

ESO

BAT

EP

ESO

BAT

EP

ESO

EP

Després d’una nit moguda, de relaxació o de jocs a l’exterior... és molt important el moment abans d’anar a dormir. Nosaltres us proposem, si voleu, que abans d’anar a dormir reuniu als nois i noies i realitzeu un petit text de Bona Nit, una cançó, una pregària, una posada en comú del dia... que serveixi per predisposar als nois i noies d’una nit tranquila. Els materials us els deixarem preparats a fi de que els professors els pugueu dinamitzar.

La gran nit!

1h

ESO

Farem una petita passejada amb llanternes pels voltants immediats de la casa i acabarem en un espai obert on podrem observar a ull nu el cel i serà un bon lloc per escoltar un conte relacionat amb la creació de l’univers. Si hi ha lluna plena podrem tornar al Molí de la Roda sense llanternes.

Bona nit

10’

EP

Recorregut sense llum exterior on les parades de joc són en l’interior o exterior dels edificis però els nois i les noies no sabran exactament on. Mitjançant un planell incomplet caldrà buscar el monitor i realitzar el joc que ens proposin els monitors: jocs de confiança, contes i llegendes , jocs de riure amb tu. Si es vol es pot fer ús de llanterna en els espais exteriors.

Passejada de nit sota els estels 1h

BAT

Adaptació del clàssic joc “polis y cacos”. Segons els grups d’edat el terreny de joc serà més pròxim a la casa de colònies o més gran en amplitud.

Recorregut a les fosques

1h

ESO

Quatre espais de la casa es convertiran en un espai de descoberta de sentits. Cada racó serà màgic: el racó de l’estel on un conte ens farà volar i sentir la màgia del moment (vista), el racó de la pintura i la música on podrem expressar els nostres sentiments (tacte i oida), el racó de la confiança amb els companys/es (tacte i gust) i el racó de les olors (olfacte).

Bandolers i guardians 1h

EP

Durant la tarda tindrem un temps de preparació d’aquest espectacle. A la nit després de sopar es realitzarà “La Gran Nit” on les imitacions, acudits, endevinalles, màgia o tot allò que s’hagi preparat poden ser els protagonistes de la nit. Cada grup haurà de preparar un guió pel seu espectacle. Cada grup disposarà d’un temps màxim per la seva actuació. Si es vol es pot portar pensat i preparat de casa. Aquesta és una activitat que si es vol es pot aprofitar per fer-ne un vídeo.


Delicatessen

1h 30’

EI

BAT

EP

ESO

BAT

EP

ESO

BAT

Des de la casa de colònies del Molí de la Roda, anirem a peu cap al Casal. Aquesta opció no va acompanyada de cap activitat a realitzar durant camí.

Pujada al Casal i posada en comú de l’estada 1h 15’

ESO

“DELICATESSEN”” PREPARACIÓ. Per llepar-se llepar els dits! 1h. Ens dividirem per grups i entre tots farem el ressopó de la Vetllada de la Nit. Cada franja d’edat tindrà un ressopó diferent adaptat al grau de dificultat de l’elaboració del ressopó. “DELICATESSEN” RESSOPÓ. Per llepar-se llepar els dits! 30 min. Posteriorment a la vetllada ens menjarem les nostres “delicatessen”. “ Si es vol es pot preparar una bona presentació de cada “delicatessen”. “

Pujada al Casal La Salle Sant Martí 45’

EP

El camí de pujada el faríem amb una parada d’uns 20 a 30 minuts i es prepararia una revisió de l’estada teatralitzada que es posaria en comú tot havent arribat al Casal La Salle Sant Martí en la zona de joc.

21


ÀMBITT SOCIAL I CULTURAL

La Margaridó i el Timbaler francès

1h

22

BAT

ESO

BAT

EP

Farem una passejada guiada pels voltants de la casa de colònies o del Casal La Salle i ens fixarem com l’acció de l’home transforma el paisatge . A partir de preguntes i deduccions analitzarem com podria ser en el passat, com és en present i si no anem amb compte què pot passar en el futur. Aquest serà un bon moment per introduir les energies renovables.

Som creatius. Pintura

3h

ESO

Joc de nit on un petit grup buscarà la maleta antiga on hi ha un exemplar del llibre d’Apel·les Mestres de 1920 que redacta la llegenda de “La Margaridó i el timbaler francès” situada a la població de Sant Martí Sesgueioles. L’activitat consistirà en completar l’endevinalla que ens dirà on es troba situada la maleta d’Apel·les Mestres. La història serà adaptada segons l’edat del grup.

La transformació del paisatge a mans de l’home

1h 30’

EP

Veurem una petita tria de diferents pintures al llarg de la història amb la finalitat de motivar els diferents petits grups per a que elaborin una pintura cada ú. Per elaborar la pintura cada grup tindrà uns límits/premisses diferents que caldrà que superin en grup. Es realitzarà una exposició de les obres realitzades realitza i una posada en comú de les dificultats trobades i com les han solucionat. Per aquesta activitat la pintura plàstica i els suports les posarà la Casa. Si el professorat vol els alumnes poden portar altres materials que els poden fer servir per elaborar les creacions grupals: robes, robes fils, materials petits reciclats, botons, cadenetes, altres objectes que se’ls pugui acudir. Farem una pausa/descans al llarg de l’activitat.

EP


Som creatius. Escultura

3h

ESO

EP

ESO

Mitjançant una pauta de preguntes haurem de resoldre els interrogants plantejats i descobrir els secrets que amaga aquesta petita població. Aquesta activitat la realitzarem en petits grups . Cal la col·laboració dels professors en la vigilància dels nois i noies. L’anada i/o tornada a la Casa de colònies es pot fer caminant o bé amb el vostre transport.

Excursió i dinar al poble de Veciana

9h

EP

BAT

Itinerari pel mig del bosc, els conreus i la ribera tot observant la natura per tal d’aturar-nos a mig camí i poder-la dibuixar.

Descoberta del poble de Sant Martí Sesgueioles

2h

ESO

Veurem una petita tria de diferents escultures al llarg de la història amb la finalitat de motivar els diferents petits grups per a que elaborin una escultura cada grup. Per elaborar-la cada grup tindrà uns límits/premisses diferents que caldrà que superin en grup. Es realitzarà una exposició de les obres realitzades i una posada en comú de les dificultats trobades i com les han solucionat. Per aquesta activitat el material de fang, filferro i caixes de cartró té un cost extra. Si es vol, els alumnes poden portar els materials de casa i fer-los servir per elaborar les creacions grupals: fang, filferro, caixes de cartró, teles, fils, materials petits reciclats, botons, cadenetes, altres objectes que se’ls pugui acudir. Farem una pausa/descans al llarg de l’activitat.

Una passejada amb els sentits. 1h 30’

EP

ESO

BAT

Tot caminant arribarem a la petita població de Veciana i podrem visitar les restes de la Capella de Sant Miquel del desaparegut castell i ens arribarem fins a l’església Santa Maria de Veciana documentada ja en el segle XI dins d’un capbreu de béns pertanyents a la canònica de Sant Pere de Vic. Aquesta església ha estat restaurada recentment i presenta un aspecte molt acurat en els seves formes. Durant l’excursió fins a Veciana trobarem bonics paisatges de boscos i terres de conreu d’ordi i blat. Excursió de dificultat mitjana.

23


On tens el Nord? - I 2h

EP

Començarem l’activitat amb una petita introducció al mapa topogràfic i la lectura de la brúixola. Posteriorment passejarem pels camins del voltant de la casa amb el grup de joves. Aquests hauran de decidir quin camí cal agafar per arribar al final de la passejada. pa

On tens el Nord? - II

2h 30’

24

ESO

Començarem l’activitat amb una introducció al mapa topogràfic i la lectura de la brúixola. Posteriorment els joves hauran de recórrer el mapa sense perdre’s. Caldrà arribar-hi arribar tot recollint diferents balisses que trobaran el camí i els ajudarà a saber que van per bon camí. La finca té aproximadament 150 hectàrees de terreny de boscos, cereals, camins, pistes i corriols que en faran tota una aventura. Els monitors i professors estaran repartits en diferents punts estratègics de la finca fent de punts de control.

Gimcana: 1000 anys d’història del Molí de la Roda

1h 30’

ESO

Mitjançant el joc coneixerem la importància que tenia l’aigua per l’edifici en època d’en Marcel·lí, l’últim masover de la casa. En l’entorn immediat de la Casa i farem una gimcana per racons que serà correlativa entre proves físiques i mentals. En cada racó coneixerem diferents parts del Molí de la Roda i com aquest és un trencaclosques de diferents moments històrics.

EP

ESO

BAT


La nostra societat cada cop més ens demana un treball complementari en la formació dels alumnes. Hi ha valors com la solidaritat, l’autoestima, l’esforç, la cohesió del grup, la cooperació, l’esperit crític, la capacitat de decisió, i molts d’altres, que us proposem treballartreballar-los en el marc d’unes convivències, amb dues possibilitats en funció de la durada que vulgueu: o bé de més d’un dia convertint-les convertint en una estada on podem compaginar els temes de treball amb activitats de lleure, o a través de jornades d’un dia. Les convivències, les podem generar a partir dels temes de treball que tingueu a l’escola cola per aquell curs, ja sigui de tutoria de l’aula, lema del curs, treball de pastoral de l’any, o valors concrets per treballar i potenciar el grup classe.

Autoestima

Solidaritat

Esperit crític cr

Cohesió

Decisió

Creativitat

cooperació

ESPIRITUALITAT

LLIBERTAT

Amistat

SINCERITAT TREBALL EN EQUIP

Horari marc general de les convivències d’un dia, adaptable en funció de les necessitats del centre 10:30 11:00 13:00 13:30 15:00 16:30

Benvinguda i acollida del grup Activitats de treball sobre el tema Temps lliure Dinar Activitats de treball sobre el tema Posada en comú i comiat

25


Proposta de programa de convivències d’un dia

CONVIVÈNCIES: L’AUTOESTIMA 10:30

11:15

12:15 13:00 13:30 15:00

15:45

16:30

Benvinguda Joc de coneixença: l’objecte perdut Presentació d’un mateix mitjançant els companys davant el gran grup a partir d’un objecte demanat prèviament. L’Autoestima en el cinema: visió i anàlisis Visualització d’uns fragments de pel·lícules, amb la posterior reflexió. En funció de la dinàmica, farem un joc d’expressió corporal relacionat amb l’autoestima. El test de l’Autoestima Respondrem a un test de manera individual sobre l’autoestima Temps lliure Dinar El què m’agrada de tu! A partir de la fotografia/caricatura/imatge portada des de l’escola, els companys escriuran aspectes positius de cadascú. L’arbre de l’autoconeixement Reconeixement d’un mateix a partir d’un treball manual sobre les qualitats i capacitats, coses positives que es fa o se sap fer i èxits realitzats. Posada en comú de l’estada i comiat

CONVIVÈNCIES: LA PRESA DE DECISIONS 10:30

11:15

12:30

13:00 13:30 15:00 16:00

16:30

26

Benvinguda Joc de coneixença: l’intercanvi Jocs correlatius relacionats amb la coneixença d’un mateix i també amb els altres. Caldrà ser decidit per poder jugar. Camins del bosc. Dins del bosc es realitzarà un joc d’orientació on la decisió individual i del petit grup serà clau per arribar al final. Posada en comú En grup i individualment reflexionarem en les dificultats i solucions que hem trobat en el joc anterior. Temps lliure Dinar La llibertat de criteri (independència d’un mateix) en el cinema: visió i anàlisis. Visualització d’uns fragments de pel·lícules, amb la posterior reflexió en grups. Espai de reflexió i Posada en comú del dia En gran grup, tindrem un espai de reflexió sobre el treball realitzat i alhora una revisió per recollir la tasca realitzada Comiat


Proposta de convivències de tres dies PRIMER DIA El “jo” amb mi mateix 10:30 11:00 12:00 13:00 13:30 15:00 16:00 17:30 18:00 18:30 19:30 20:30 21:30 23:00

Benvinguda i acollida L’objecte perdut: joc de coneixença en grup Jocs de confiança: jocs de lleure per reforçar la confiança en el grup Temps lliure Dinar L’Autoestima en el cinema: visió i anàlisis. Visualització i debat sobre fragments de pel·lícules que tracten el valor de l’autoestima Taller d’expressió corporal: relacionat amb els fragments de pel·lícules Berenar El test de l’Autoestima: respondrem a un test de manera individual Taller record: treball manual que combina l’habilitat amb el propi creixement Temps lliure Sopar Joc de nit: joc de pistes per l’entorn de la casa Bona nit

SEGON DIA El “jo” dins el gran grup 9:00 9:45 10:00 11:30 12:15 13:00 13:30 15:30 17:30 18:00 19:30 20:30 21:30 23:00

Esmorzar Bon dia El què m’agrada de tu!: a partir de la fotografia/imatge personal, els companys escriuran aspectes positius de cadascú Jocs moguts d’interacció amb el grup Ara et toca a tu! Dividits en grups prepararem un petit joc per un altre grup Temps lliure Dinar L’arbre de l’autoconeixement: reconeixement d’un mateix a partir d’un treball manual Berenar Preparem la vetllada: preparació de la vetllada a partir d’una pauta Temps lliure Sopar Vetllada lúdica Bona nit

TERCER DIA Espais de natura 9:00 9:45 10:00 12:30 13:00 13:30 15:30 16:00

Esmorzar Bon dia Sortida de natura: durant el camí anirem fent diverses parades que serviran per preparar l’espai de reflexió que farem en el final de la sortida Espai de reflexió: espais que han de servir per posar en comú el treball fet en la sortida de natura Temps lliure Dinar Posada en comú de la sortida Comiat

27


Feu les vostres convivències a mida A continuació us oferim una sèrie d’activitats i propostes que podeu fer servir per elaborar la jornada de convivències a la vostra mida. Tingueu present l’edat a qui s’adreça, la durada i els logotips de la tipologia. L’objecte perdut. Joc de coneixença 45’

EP

28

BAT

ESO

BAT

ESO

BAT

Dins del bosc del Casal La Salle o bé pels voltants de la casa de colònies es realitzarà un joc d’orientació on la decisió individual i del petit grup serà clau per arribar al final. La importància d’aquesta activitat rau en que el grup troba petites parades de reflexió on el diàleg amb el petit grup és clau per poder continuar endavant. Hauran de parlar de diferents temes d’actualitat i de temes més conflictius per la seva edat: salut i tabac, futur i estudis, consum responsable, horaris i pares.

Dinàmiques de la Pastoral La Salle Catalunya

Variable

ESO

Aquesta activitat té una durada variable en funció del treball que es vulgui realitzar. Visualització d’uns fragments de pel·lícules (uns 25 min en total), amb posterior reflexió en petit i gran grup. Aquesta activitat també va lligada amb altres que poden ajuntar-se totes mitjançant diferents valors que a continuació anomenem . Aquests materials es realitzen d’una coneguda editorial que treballa els valors relacionat amb els cinema i adreçat a joves. Societat, honestedat, tolerància, sinceritat, independència i creixement personal, creativitat, família, comunicació, experiència, autoestima, perseverança, despreniment, pau, compromís social, ecologia, amor, amistat, optimisme, dignitat, discapacitat, llibertat, educar el cor, tendresa, empatia, tradició i costums, terrorisme, prevenció de les drogues i obrint fronteres.

Camins del bosc. Les decisions

1h 30’

BAT

Joc de preguntes entre uns i altres per tal de presentar-nos davant del gran grup a partir d’un objecte portat de casa sense que els companys/es l’hagin vist.

Treball de Valors. Valors en el cinema

Variable

ESO

La nostra Pastoral ofereix activitats i dinàmiques relacionades amb un lema que canvia cada any. Us proposem realitzar alguna de les nostres activitats dins del marc del Casal La Salle Sant Martí o bé en el Molí de la Roda. Són propostes d’activitats que també les poden realitzar altres grups juvenils no pertanyents a les escoles de la Salle ja que estan pensades pels joves d’avui en dia de pensament obert i crítics amb la societat.

EP


Som creatius. Pintura

3h

EP

ESO

BAT

ESO

BAT

ESO

BAT

Taller de reflexió personal que fa una metàfora del creixement d’una planta amb el creixement personal mitjançant un taller on pintarem una torreta torreta que ens servirà per omplir-la amb llavors a fi de que posteriorment recordem que al igual que s’ha de cuidar una planta per a que creixi nosaltres també hem de cuidar-nos per crèixer com a persones.

El Calidoscopi 2h

BAT

Veurem una petita tria de diferents escultures al llarg de la història amb la finalitat de motivar els diferents petits grups per a que elaborin una escultura cada grup. Per elaborar-la cada grup tindrà uns límits/premisses diferents que caldrà que superin en grup. Es realitzarà una exposició de les obres realitzades i una posada en comú de les dificultats trobades i com les han solucionat. Per aquesta activitat el material de fang, filferro i caixes de cartró té un cost extra. Si es vol, els alumnes poden portar els materials de casa i fer-los servir per elaborar les creacions grupals: fang, filferro, caixes de cartró, teles, fils, materials petits reciclats, botons, cadenetes, altres objectes que se’ls pugui acudir. Farem una pausa/descans al llarg de l’activitat.

La torreta divertida

2h

ESO

Veurem una petita tria de diferents pintures al llarg de la història amb la finalitat de motivar els diferents petits grups per a que elaborin una pintura cada ú. Per elaborar la pintura cada grup tindrà uns límits/premisses diferents que caldrà que superin en grup. Es realitzarà una exposició de les obres realitzades i una posada en comú de les dificultats trobades i com les han solucionat. Per aquesta activitat la pintura plàstica i el suport les posarà la Casa. Si el professorat vol els alumnes poden portar altres materials que els poden fer servir per elaborar les creacions grupals: teles, fils, materials petits reciclats, botons, cadenetes, altres objectes que se’ls pugui acudir. Farem una pausa/descans al llarg de l’activitat.

Som creatius. Escultura

3h

EP

Taller de reflexió personal que fa una metàfora de l’univers i els estels amb la diversitat de persones que hi ha en el món on tots som importants per formar un tot variat i ric. Es realitzarà un calidoscopi casolà per alumne. Els alumnes caldrà que portin alguns dels materials per realitzar-lo.

29


Pujada al Casal La Salle i pregària 1h 30’

30

ESO

BAT

EP

ESO

BAT

Des de la casa de colònies del Molí de la Roda, anirem a peu cap al Casal La Salle. Durant ell camí de pujada, pujada farem una parada d’uns 30 minuts per preparar una pregària que realitzaríem en la zona boscosa del Casal La Salle Sant Martí a l’arribar.

Pujada al Casal La Salle, pregària i revisió de l’estada

2h

EP

En el camí de pujada al Casal farem far dues parades. En la primera prepararem una petita pregària relacionada amb l’estada i en la segona prepararem una petita representació fent la posada en comú de l’estada i representant els millors moments de les convivències. Un cop arribats al Casal es representaran i finalment en una zona del bosc bos del Casal farem la pregària.


Els espais i instal·lacions del Casal La Salle Sant Martí i el Molí de la Roda, permeten desenvolupar diferents tipologies d’estades. En base a les vostres necessitats, podeu realitzar una jornada en base les següents característiques:

Al teu

aire

Espais del Casal o el Molí

Jornada d'activitats

Espais del Casal o el Molí

Programa d'activitats

Un dia complert

Espais del Casal o el Molí

Programa d'activitats

Podeu triar en fer servir només els exteriors o els exteriors i les sales polivalents equipades

Podeu confeccionar la jornada a mida a partir d’un tema central o combinant les activitats dels apartats anteriors

Dinar

Podeu triar fer l’àpat portat de casa o bé us podem oferir o diferents menús des del Casal o el Molí de la Roda. També tenim àpats especials com castanyada, una costellada, botifarrada, calçotada...

31


Volem fer de l’estada al Casal La Salle un record especial. Us podem facilitar recursos per complementar les vostres activitats i poder gaudir de la natura, el bosc, passejos, descobertes dels pobles del voltant i les seves capelles i ermites ... tot en base a les vostres necessitats. Indiqueu-nos al fer la reserva per l’estada quin recurs voldríeu fer servir per consultar la seva disponibilitat. Algunes de les activitats del bloc de “Descobertes de l’Anoia” també són possibles activitats a realitzar en família.

Serveis de monitoratge En funció de l’estada que realitzeu i de les activitats que tingueu programades, us oferim tres tipologies de servei de monitoratge per tal de vetllar per als nens i nenes De lleure: activitats dinamitzades pel monitor de tipus lleure i joc. De vigilància: un monitor fa la vigilància del joc dels nens sense dinamització. D’activitats especialitzades: tallers amb manipulació de material específic (p.e. fang, pintura...)

Visites a Veciana Veciana, lloc de naixement del riu Anoia, és el municipi amb una de les ofertes de visita patrimonial més extensa de la comarca de l'Anoia. Testimonis i restes dels sis castells termenats, quatre dels quals (Veciana, Montfalcó el Gros, Segur i Miralles) conformaren l'origen de l'actual municipi. Però aquests nuclis de població sorgits a l'entorn del castell no van fructificar en segles posteriors en petites viles. És un poble que viu fonamentalment de l'agricultura i de la ramaderia i, per aquest motiu, la vida s'articula a través dels masos que s'han convertit en el nucli de la vida familiar, social i municipal. Algunes de les visites que es poden realitzar a Veciana són: Església parroquial romànica de Santa Maria Santuari del Puig del Ram Església romànica de Santa Maria del Camí Església romànica de Sant Miquel de Veciana Església romànica de Sant Pere Desvim Forat a la roca de cal Garsa 32


Visites fora del terme de Veciana En les proximitats del Casal La Salle, amb un breu trajecte de cotxe, podreu realitzar visites de diferent tipus. Algunes d’elles també les podeu fer a peu des del Casal; no dubteu en demanar-nos demanar com arribar-hi. Ermita de Sant Valentí El poble de Sant Martí rtí Sesgueioles: campanar, fonts, horts, ... L’església parroquial de Calaf: vitralls i campanar L’ermita de Sant Sebastià La Guàrdia Pilosa El poble de Pujalt Segur i les restes del castell dels Comtes

Rutes en cotxe Si teniu ganes d’agafar el cotxe i anar a descobrir poblacions properes podeu confeccionar la ruta en funció de les visites que vulgueu fer a cada població. De l’experiència d’alguns dels nostres clients, us indiquem algunes rutes que han fet; fins i tot, d’algunes d’aquestes us podem po deixar la seva planificació i opinió. L’Anoia Casal La Salle-Calaf-Santuari Santuari de Pinós-Calaf-Sant Pinós Martí de Sesgueioles Segur, Copons i Prats de Rei La Conca de Barberà Casal La Salle-Santa Santa Coloma de Queralt-Conesa-Forés-Rocafort Queralt de Queralt La Segarra Guissona-Les Oluges-Montfalcó Montfalcó Murallat-Sant Murallat Ramon- Casal La Salle.

Rutes de senderisme Diferents opcions i excursions, amb durades i dificultats variables. Algunes opcions són dins de la pròpia finca del Casal La Salle. Algun exemple seria: Sant Martí Sesgueioles L’ermita de Sant Valentí Cal Codina de la Quadra Miralles Sant Martí, Casal i Molí La vall del silenci

33


Rutes en BTT L’Anoia és rica en camins i senders, i això fa poder oferir diferents opcions de ruta, amb durades i dificultats variables. Alguns exemples són: ic i natura Veciana: Romànic El bosc del silenci Molí de la Roda

Altres serveis externs Hi ha serveis externs al Casal La Salle: Alguns exemples són: Observatori Meteorològic de Pujalt. Memorial de l’Exèrcit popular de Pujalt. Formatgeria de Segú. Passejades a cavall a Sant Martí Sesgueioles. Camp eòlic de la Serra de Rubió. Tot Circ de Copons. Passejades amb segway de Calaf. Espectacles i tallers de Circ a Copons. Sortides amb globus. Museu de la pell d’Igualada.

Observatori

Formatgeria

34

Parc Eòlic

Sortides amb globus

Memorial Exèrcit Popular

Passejada a cavall


Les vacances d’estiu són una oportunitat per fer una estada més llarga i poder combinar estones de tota mena: lleure, història, esport, descoberta, natura, etc. Podem realitzar les colònies d’estiu a la vostra mida. Consulteu-nos sobre les vostres necessitats i plegats confeccionarem la vostra estada. I també ens podeu demanar directament els nostres programes ja planificats i tancats. Les possibilitats són infinites!

Quants dies voleu fer de colònies?

Piscina Molí Nou i Vell

Jocs de nit, vetllades. Excursions, descobertes …

Quanta gent vindreu? Una excursió de nit?

Exteriors del Molí de la Roda

Unes colònies medievals? Gimcanes, jocs d’aigua, tallers! El darrer dinar amb els pares?

Tot hi cap a les colònies!

I també tenim colònies totalment planificades al voltant d’eixos temàtics: En Valentí, el fantasma eixerit del Molí El secret dels Comtes de Segur Manelic, el pagès del Molí i els oficis! L’exposició de l’Enric i els seus amics pintors Bruixes, bruixots i mags 35


La comarca de l’Anoia, i la zona de la Catalunya Interior, tenen un patrimoni desconegut. Us proposem diferents recursos de visites, activitats i rutes, per descobrir un racó més del nostre país. Són activitats adreçades a tots els públics: famílies, escoles, entitats de lleure, grups ... i en moltes ocasions impliquen desplaçament en cotxe o autobús. Us indiquem en cada activitat la distància aproximada des del Casal La Salle, desplaçant-se amb cotxe. Algunes d’aquestes propostes impliquen el lloguer de serveis externs o bé concertar la visita a altres instal·lacions. Consulteu-nos amb antelació a la vostra estada la disponibilitat i possibilitats de realitzar aquestes activitats.

Sant Jaume de Calaf i Sant Sebastià Parròquia de Sant Jaume D’un gòtic tardà, l’església consta d’una sola nau, amb capelles laterals de planta rectangular. L’edifici té 40 metres de llargada i 12,5 d’amplada i uns 20 d’alçada. L’any 1980 va tenir lloc la restauració definitiva dels nombrosos vitralls que hi podem contemplar. Sota el presbiteri s’hi construí la cripta de Santa Calamanda.

a 7 Km

Campanar de Calaf L’any 1889 es coronarà l’esvelt campanar, assolint una alçada de 56,6 metres, 225 graons, esdevenint l’orgull i el símbol de tot un poble. Des de dalt del campanar podem contemplar unes vistes magnífiques de Calaf, de la Segarra, Montserrat i Pirineus. L’ermita de Sant Sebastià És el resultat d’un vot de poble per donar les gràcies al fet d’haver superat l’epidèmia de la pesta bubònica del 1651, que si bé va ser molt dura també fou més breu que en altres llocs. L’any 1652 ja es fan les obres per edificar l’església i acaben a l’any 1694 però no es beneeix fins el 1698. Les obres de millora de la capella són del segle XX.

L’observatori de Pujalt

a 10 Km

36

Diverses activitats adreçades a tot tipus de públic: - Tallers de meteorologia i astronomia per a estudiants de totes les edats. - Visites meteorològiques. - Observacions astronòmiques. - Xerrades. - Cursos de meteorologia i astronomia.


Visita al Memorial de l’exèrcit popular a 10 Km

En el terme municipal de Pujalt, es troben les restes del que va ser campament d’instrucció del XVIIIè Cos de l’Exèrcit Popular de la República durant la Guerra Civil. La visita s’estructura en dues rutes complementàries que ens porten pels principals espais històrics del Memorial de l’Exèrcit Popular.

Circ a Les Feixes a 10 Km

En el terme municipal de Copons, es troba Tot Circ, on podreu realitzar activitats on els nois i noies són els protagonistes tot fent tallers sobre el circ. També podeu gaudir d’espectacles de circ al mig de la natura. Hi ha diferents programes d’activitats, amb dates i horaris a concertar.

Castell de Boixadors a 15 Km

Visita guiada al Castell de Boixadors situat al terme municipal de Sant Pere Sallavinera Es conserven diverses dependències i muralles centrades per una airosa torre de planta circular, del segle XI, un casal senyorial d'època gòtica i l'església romànica de Sant Pere.

Monestir de Sant Ramon "L'Escorial de la Segarra"

a 25 Km

Santuari de Sant Ramon Nonat, que segons documents de l'època es va inaugurar l'any 1695. Consta d'una església d'una sola nau de 44 metres de llarg i 10,5 metres d'ample de creuer i una cúpula de 33 metres d'alt. Hi ha 4 capelles a cada costat. A l'altar major hi ha un monumental retaule barroc que ofereix un aspecte esplèndid. Dins el santuari hi ha un claustre amb pati inferior format per 28 columnes, cilíndriques de base jònica, i d'una sola peça, rematades amb capitells.

Parc eòlic de la serra de Rubió a 25 Km

Es troba situat al cim de la Serra de Rubió, al nord-est de l'Anoia, i compta amb 50 aerogeneradors de 1.500 kW de potència nominal cada un. La visita caldrà concertar-la amb l’empresa de serveis ambientals que gestiona les visites

Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia

a 30 Km

El Museu, ubicat a l’antiga fàbrica tèxtil cotonera de Cal Boyer de finals del segle XIX, ofereix un conjunt de visites i tallers sobre la pell i les adobaries, a partir de les exposicions permanents “La pell en la història”, “Un univers de pell”, “La industrialització de l’adob: dels clots als bombos”, i de l’antiga adoberia de “Cal Granotes”, del s. XVIII, un edifici preindustrial singular en ple barri adober a tocar del rec. A més, la sala “L’home i l’aigua” que amb un canal interactiu, dóna a conèixer l’aprofitament de l’aigua per a la nostra societat.

37


La Comunitat de Germans i l’equip humà

Al Casal La Salle som un equip de persones que fem la nostra tasca perquè us endugueu un bon record de la vostra estada. La Comunitat està formada per cinc germans; l’equip de treball el formem onze persones durant tot l’any. A més, per les temporades de les estades organitzades (colònies, convivències, jornades, estades de formació, ...) ampliem el nostre personal per reforçar totes les tasques de la casa, així com amb un equip de monitors per dur a terme totes les activitats. La Finca del Casal La Salle, amb àmplies zones de bosc, conreu, hort i diverses edificacions, requereix d’un constant manteniment per vetllar per l’estat de conservació de la instal·lació. Aquestes tasques es desenvolupen per personal de la casa i també per Germans de La Salle fent servei des de fa molts anys. El servei de cuina és propi i amb anys d’experiència. Aquest servei elabora els menús equilibrats i adequats per cada grup d’edat. Es posa especial atenció a les dietes específiques o al·lèrgies que hi puguin haver. Per les colònies, convivències i activitats disposem d’un equip de monitors amb experiència en l’àmbit del lleure educatiu, amb formació en diverses àrees, amb competències per desenvolupar la programació prevista i fer que els nois i noies gaudeixin de l’estada i realitzin aprenentatges significatius i vivencials. El Casal La Salle està arrelat a l’Alta Anoia i treballem amb empreses i comerços propers a la nostra població. D’aquesta manera aconseguim, per una banda afavorir el desenvolupament de la comarca potenciant el consum de proximitat i alhora, garantir productes de qualitat, tant pel que fa a l’alimentació com als subministraments i equipaments per les nostres instal·lacions. Finalment, esperem que gaudiu de les vostres estades i activitats al Casal La Salle Sant Martí i les Cases de Colònies del Molí de la Roda i recordeu que restem a la vostra disposició.

38


Per informació i reserves Des de l’àrea de gestió us acompanyarem durant tot el procés de la vostra estada per facilitar-vos vos la tasca: la informació prèvia, la reserva, l’estada i la revisió.

Ctra. De Calaf a Sant Guim de Freixenet km 5,9 08289 - VECIANA (Barcelona)

elèfon 93 869 80 87 A través del telèfon

casalsantmarti@lasalle.cat Per més informació sobre la instal·lació podeu consultar la pàgina web www.casalsantmarti.lasalle.cat 41° 41’ 18. 46’’ N 1° 28’ 46. 77’’ E

Condicions generals de les activitats: activitats • • • • • • •

Cal reservar amb antelació les activitats, en especial les que són fora de la instal·lació El Casal La Salle es reserva el dret de modificació de les activitats i/o horaris en funció de la climatologia L’ horari de marcc les activitats per estades de més d’un dia és: matí de 10h a 13h, tarda de 16h a 19h, nit de 21:30h a 23h Per colònies escolars i estades de més d’un dia, s’estableix un mínim de 40 participants. Altres quantitats cal consultar la disponibilitat i possibilitats. Per convivències d’un sol dia els grups poden ser més petits. Al fer la sol·licitud d’activitats, d’activitats, us enviarem el full de reserva amb les indicacions i normes de d la casa que hagueu reservat per la vostra estada. estada Al fer la reserva us elaborarem el pressupost del cost de les activitats, estada i serveis que sol·liciteu

Avís: Tota la informació d’aquest catàleg és d’ús privat del Casal La Salle Queda prohibida la seva difusió, reproducció i aplicació sense l’autorització pertinent

39


www.casalsantmarti.lasalle.cat

40

e-mail: casalsantmarti@lasalle.cat Telf: 93 869 80 87 Ctra. de Calaf a Sant Guim de Freixenet km 5,9 08289 - VECIANA (Barcelona)

Profile for Alex Martinez

ACTIVITATS CASAL LA SALLE  

Catàleg d'activitats del Casal La Salle

ACTIVITATS CASAL LA SALLE  

Catàleg d'activitats del Casal La Salle

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded