Page 1

C A N Ç O N E R


FEM UN SALT ♪ L'aigua neteja per fora i per dins. Una dutxa ben freda ens desperta als matins. La pluja que cau fa créixer flors al cap. El teu planeta és blau perquè el refresca la mar. L'hivern ens dóna neu per quan hi ha set a l’estiu, perquè ragin les fonts quan tothom surt del niu. Al món hi ha glaceres vestides de blanc i grans icebergs que es mouen com els gegants. Fem un salt! Com un salt d'aigua aixequem el vol, anem a veure el Sol. Fem un salt! Com un salt d'aigua aixequem el vol, anem a veure el Sol. Tinguem l'aigua clara i seguim el corrent, que ens dugui amb la barca a un món transparent. L'amor és vapor que fa fondre el gel, ens estova el cor i el fa pujar al cel. Fem un salt! Com un salt d'aigua aixequem el vol, anem a veure el Sol. Fem un salt,! Com un salt d'aigua aixequem el vol, anem a veure el Sol. Podem saltar com els dofins! Damunt les onades som pirates amb patins! Fem un salt! Com un salt d'aigua aixequem el vol, anem a veure el Sol. Fem un salt! Com un salt d'aigua aixequem el vol, anem a veure el Sol. Fem un salt! Com un salt d'aigua aixequem el vol, anem a veure el Sol. Fem un salt! Com un salt d'aigua aixequem el vol, anem a veure el Sol. ♪


EL MEU AVI El meu avi va anar a Cuba A bordo del “Català” El millor barco de guerra De la flota d’ultramar, El timoner el nostre amo I catorze mariners, Eren nascuts a Calella, Eren nascuts a Palafurgell. Quan el “Català”sortia a la mar, Els nois de Calella feien un cremat, mans a la guitarra solien cantar, solien cantar; Visca Catalunya! Visca el Català! Arribaren temps de guerra de perfídies i traïcions i en el mar de les Antilles retronaren els canons i els mariners de Calella i el meu avi enmig de tots, varen morir en Roberta, varen morir al peu del canó. Quan el “Català” sortia a la mar Cridava el meu avi: apa nois que es tard! Però els valents d’abordo No varen tornar, no varen tornar, Tingueren la culpa els americans.


LA MEVA TERRA ÉS EL MAR Sóc navegant solitari Sóc mariner sense port. Mai no he tingut calendari, El meu rellotge sóc jo, que no tinc segons i allargo les hores. Tu,vell timó que m’ajudes, La meva adreça sou tu i el vent; Treu-me d’aquesta tempesta, Treu-me que ja no puc més Seguint una estrella potser vaig perdre el temps I vaig perdre el seny. Dóna’m força per cridar, Que no sóc d’aquí Tampoc sóc d’allà La meva terra és el mar. Dóna’m força per cridar, Que jo sóc de mi, No sóc de ningú i sempre així serà. Vaig néixer sense fronteras, No crec en les possessions, doncs penso que Hi ha massa coses que ens separen I tots som del mateix món, crec en nacions, Ni en obligacions, ni en obligacions. Dóna’m força per cridar, Que no sóc d’aquí Tampoc sóc d’allà, La meva terra és el mar. Dóna’m força per cridar, Que jo sóc de mí, No sóc de ningú La meva terra és el mar, fet d’aigua i sal. Sota l’aigua no hi ha peles Ni banderes ni nacions El sílenci que m’envolta És la solfa que em fa viure, Viure i ser lliure, lliure!. Dóna’m força per cridar, Que si l’aigua és amor jo de pedra no sóc, Mulla’m un altre cop. Dóna’m força torna’m boig, Que si l’aigua és amor, jo de pedra no sóc. Mulla’m un altre cop, Dins el cor,… dins el cor.


PUFF, EL DRAC MÀGIC Puff era un drac màgic que vivia al fons del mar Però sol s’avorria molt i sortia a jugar. Hi havia un nen petit que se l’estimava molt, Es trobaven a la platja tot jugant de sol a sol. Tots dos van preparar un viatge molt llarg, Volien anar a veure món travessant el mar. Quan hi havia tempesta s’ho arreglaven molt bé Enfilant-se a lacua d’en Puff vigilantel vent. Nobles, reis i princeps s’imclinaven al seu pas, i quan en Puff els va fer un crit els pirates van callar. Els dracs viuen per sempre, però els nens es van fer grans, Van conèixer altres jocs pel món que li van agradar tant, Que una nit molt grisa i tristael nen el va deixar, I els brams de la joia d’aquelldrac es van acabar. Doblegant el seu llarg coll, el drac es va allunyar, Semblava que estava plovent quan es va posar a plorar. Tot sol, molt trist i moix, el drac es va allunyar, I poc a poc, molt lentament se’n va tornar al fons del mar.


PERDUTS EN LA INMENSA MAR BLAVA Perduts en la immensa mar blava Les mans al timó de la nau. Perduts en la immensa mar blava Sols penso en tornar al teu costat. Bring back, bring back Bring back my bonnie to me, to me Bring back, bring back Oh, bring back my bonnie to me. De nit estirat jo somio Els dies joiosos passats. De nit estirat jo somio Que no trigaran a tornar. Bring back,… Un temporal va inflar les veles i tot el vaixell va cruixir, un temporal va inflar les veles i va encaminar-nos a port. Bring back,… Contents tots els mariners canten, Ja veuen la fi dels seus mals, Contents tots els mariners canten I jo penso en el meu amor. Bring back,…


MEDITERRÁNEO Quizás porque mi niñez sigue jugando en la playa Y escondido tras las cañas duerme mi primer amor Llevo tu luz y tu olor por donde quiera que vaya Y amontonado en tu arena, guardo amor, juegos y penas. Yo, que en la piel tengo el sabor amargo del llanto eterno que han vertido en ti cien pueblos de Algeciras a Estambul, para que pintes de azul sus largas noches de invierno a fuerza de desventura, tu alma es profunda y oscura. A tus atardeceres rojos se acostumbraron mis ojos Como el recodo al camino Soy cantor, soy embustero, me gusta el juego y el vino tengo alma de marinero ¿qué le voy a hacer si yo, nací en el mediterráneo?(X2) Y si te acercas y te vas después de pisar mi aldea Jugando con la marea te vas pensando en volver Que se añora y que se quiere, que se conoce y se teme,ay. Ay… Si un día para mi mal viene a buscarme a la parca Empujad al mar mi barca con un levante otoñal Y dejad que el temporal desguace sus alas blancas Y a mí enterradme sin suelo entre la playa y el cielo En la ladera de un monte, Más alto que el horizonte quiero tener buena vista Mi cuerpo será camino, le daré verde a los pinos Y amarillo a las cenizas Cerca del mar, porque yo nací en el Mediterráneo Nací en el Mediterráneo, nací en el Mediterráneo.


AL MAR Tu i jo hem sopat en bons restaurants, tu i jo hem ballat a la llum d’un fanal, tu i jo volavem en un Ford Fiesta groc, tu i jo hem cantat a la vora del foc, tu i jo hem buscat coses similars, tu i jo hem tingut el cap ple de pardals, tu i jo dalt de la nòria, tu i jo i la nostra història, però tu i jo no ens hem banyat mai al mar, al mar, al mar. Plantem les tovalloles, convido a un gelat, juguem amb alegria, esquivem passejants. A l’horitzó es divisen les veles d’uns nens que fan optimist a la cala del costat. Dormo una estona, a la que bufa la mar, així estirada se’t veu espectacular llarga i blanqueta a la sorra llegint intrigues de final inesperat. Es abusiva tanta calor. T’incorpores i et poses bé el banyador, amb el peu calcules com està l’aigua i tot esta llest per tal que entrem al mar. Així doncs si un dia vens i passes per aquí, i sí malgrat la feina trobem un matí, no em perdonaria mai, no podria assumir, no agafar-te amb la moto i que no fessim camí, molt lluny d’aquí, a l’altra banda del món, hi ha un xiringuito amb quatre pins al fons, tu i jo asseguts a la barra d’un bar, sona bona música i som davant del mar.


UN PEIXET

Un peixet en el fons de l'estany, vinga a fer bombolles, vinga a fer bombolles. Un peixet en el fons de l'estany, vinga a fer bombolles per anar passant. Peix, peixet, les bombolles com s贸n ? Son grogues i verdes i de tots colors.


EL POP I LA PETXINA

El pop i la petxina i la sardina van, nedant, nedant, cap a la cova gran, perseguits ràpidament per un tauró poropopooooo per un tauró, poropopoooo.


EVA MARIA SE FUE Eva Maria se fue buscando el sol en la playa con su maleta de piel y su bikini de rayas Ella se marchó y solo me dejó recuerdos de su ausencia sin la menor indulgencia Eva María se fue Paso las noches así pensando en Eva Maria Cuando no puedo dormir miro su fotografía Que bonita está bañándose en el mar tostándose en la arena mientras yo siento la pena de vivir sin su amor Qué voy hacer qué voy hacer Qué voy hacer si Eva Maria se fue (bis) Apenas puedo vivir pensando si ella me quiere si necesita de mi y si es amor lo que siente Ella se marchó y solo me dejó recuerdos de su ausencia sin la menor indulgencia Eva María se fue Qué voy hacer… Eva Maria se fue buscando el sol en la playa Eva Maria se fue buscando el sol en la playa con su maleta de piel y su bikini de rayas con su maleta de piel y su bikini de rayas (bis)


YELLOW SUBMARINE In the town where I was born, Lived a man who sailed to sea, And he told us of his life, In the land of submarines, So we sailed off to the sun, Till we found a sea of green, And we lived beneath the waves, In our yellow submarine, We all live in a yellow submarine, a Yellow submarine, yellow submarine, We all live in a yellow submarine, Yellow submarine, yellow submarine, And our friends are all aboard, Many more of them live next door, And the band begins to play. (Trumpets play) We all live in a yellow submarine, Yellow submarine, yellow submarine, We all live in a yellow submarine, Yellow submarine, yellow submarine, As we live a life of ease, Everyone of us has all we need (has all we need) Sky of blue (sky of blue) and sea of green (sea of green) In our yellow (in our yellow) submarine (submarine. Blaha) We all live in a yellow submarine, a Yellow submarine, yellow submarine, We all live in a yellow submarine, Yellow submarine, yellow submarine, We all live in a yellow submarine, a Yellow submarine, yellow submarine.


BOB ESPONJA Estais listos chicos? si capitan más fuerte! si capitan uhhhhhhhh Quien vive en la piña debajo del mar bob esponja... su cuerpo amarillo absorve sin más bob esponja... el mejor amigo que puedas tener bob esponja... Y como los peces él puede flotar bob esonja... ahora bob esponja bob esponja bob esponja bob espoooonjaaa ya llegó!!!

Cançoner Casal JMJ 2011  

Recull de cançons de temàtica del mar

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you