Page 1


ACTUALITAT

Ja és una realitat: adéu a la Renda Bàsica d'Emancipació El Govern central va anunciar fa uns dies, mitjançant la publicació del Reial Decret 20/2011 el 30 de desembre de 2011, la supressió de l'ajut de 210€ adreçat als joves que volien accedir a un habitatge en règim de lloguer. Des de la seva posada en marxa, el dia 1 de gener de 2008, gairebé 490.000 persones han sol•licitat la subvenció i un total de 301.000 joves l'han percebut, gràcies a una inversió que arriba als 400 milions d'euros. Ara, la RBE és història, ja que el nou govern popular ha decidit derogar el decret llei de 2007 que la regulava, quatre anys després de la seva entrada en vigor. D'aquesta forma, la subvenció no incorporarà més beneficiaris, tot i que mantindrà la percepció a aquells que l’han estat rebent fins ara. A canvi de renunciar a donar més ajudes als joves llogaters, l'executiu ha decidit mantenir l'IVA reduït al 4% als nous compradors d'un habitatge. Pots llegir tota la notícia a Barcelonès Jove

AIXÒ T’INTERESSA El Casal de Joves ja té Blog: http://casaldejovesabrera.blogspot.com/ Els blocs (weblocs, blocs o bitàcoles) són diaris personals publicats a Internet que permeten que els seus lectors insereixin comentaris i consultin les diferents entrades, ordenades cronològicament i sovint classificades sota etiquetes temàtiques. Si tu també vols fer públiques les teves històries, t’animem perquè en creïs un. Aquí t’oferim un tutorial sobre com crear un blog a Blogger ja que pensem que és una eina molt senzilla i intuïtiva. Tot i això existeixen moltes altres plataformes per crear blogs com wordpress, blog.cat o Flog.

1. Anem a http://www.blogger.com. 2. Ara ja podem passar a fer les 3 passes recomanades. Feu clic a la fletxa assenyalada (Cree su blog ahora)

3. Us demanarà crear una adreça de correu electrònic, relacionada amb Google. Probablement molts/es de vosaltres ja teniu un compte de correu a Google (Gmail). El podeu fer servir, naturalment. Tanmateix... 3.1. Si si no teniu correu Gmail, us podeu registrar sense més problemes, amb el compte que tingueu. Aneu a la plana http://www.google.es cliqueu a la part superior dreta on diu Entra .


Com heu entrat a aquesta pantalla per a fer un nou registre d'usuari/a, feu clic a :

Ompliu les dades que us demanen. Un detall: on cal posar l'adreça de correu ja existent (és obligatori), poseu un compte de correu que feu servir habitualment. Pot ser una adreça Hotmail, de Telefònica, de Yahoo... Cal que poseu un nom d'usuari i contrasenya.

Amb això ja disposareu almenys de correu electrònic Google, que podreu aprofitar per a mil i una utilitats diferents. 3.2. Ja teniu el compte de correu Google, ja podeu registrar-vos als serveis de Blogger:


Especifiquem cada detall :

Poseu l’adreça de correu electrònic.

A l'hora de posar una contrasenya, cal que penseu en la contrasenya que fareu servir per gestionar el bloc, no pas el compte de correu. Són coses diferents, i el que aquí us demanen és una contrasenya que serveixi per a gestionar el BLOC. Us farà igualment una petita reflexió sobre el grau de fortalesa (si és prou complicada o no) en forma de semàfor. Us la farà escriure 2 cops, per confirmar-la.

ÉS MOLT IMPORTANT QUE RECORDEU EL COMPTE DE CORREU QUE HEU UTILITZAT I LA CONTRASENYA. SENSE AQUESTES DADES NO PODREU ACCEDIR AL BLOC!

Cal escriure el nom d'usuari/a que us sortirà a la plana web. No patiu, que es pot canviar sempre que us vingui de gust.


Aquí heu d'escriure novament el text que us posa, per certificar que sou vosaltres qui ho feu, i no pas un robot electrònic. Aquesta mesura de seguretat contra la creació automàtica de registres d'usuari s'acostuma a fer molt sovint.

Recordeu que cal acceptar les condicions d'utilització. S'entén que fareu servir el bloc per a un ús personal i que no l'usareu per perjudicar a terceres persones.

accepteu i continueu endavant 4. Al segon pas de creació del bloc, cal posar-li un títol i veure'n la disponibilitat (si ningú més té aquest títol).Podeu provar si està lliure fent clic a Comprobar la disponibilidad. Quan estigui tot llest, podeu continuar amb la fletxa de continuar fins al tercer pas. Preneu nota de la URL o adreça on estarà disponible el bloc.

5. Al pas següent us demanarà de triar "l'estil" de la plantilla del bloc. No us encaparreu massa en cap estil ni detall, perquè podeu canviar-lo també a posteriori si no us fa el pes. Trieu-ne un i feu clic a continuar. Encara que surt un "2" a la pantalla, és el tercer pas. En el moment de crear els materials estaven encara de proves a Blogger.


6. Finalment, el bloc estarà creat i us dirà si voleu començar a crear entrades.

Informació extreta de: http://blocseducatius.blogspot.com Si us interessa aprendre a publicar entrades i arxius multimèdia us recomanem els articles relacionats del bloc citat anteriorment.

AGENDA DEL CASAL


TALLERS JOVES al Casal de Joves Els dilluns, a les 16.30h, Digues la teva. Participa, opina, organitza!

Tallers adreçats a joves abrerencs de 12 a 35 anys. Places limitades. L’organització es reserva la possibilitat de modificar horaris i dates de qualsevol activitat, fent-ne la difusió oportuna. Les inscripcions es tancaran 3 dies abans de l’inici del taller. Si un taller no arriba al mínim de 5 inscrits, serà anul•lat.

Els dimarts, a les 17.30h, Tarda de jocs (Play, wii, jocs de taula...). Tots els dimecres, a les 16.30h, Taller de grafits. Treu l’artista que portes a dins! a les 17.00h, Taller de teatre. Vine a improvisar! Els dijous, a les 16.30h, Taller d’ skate. Treu el teu monopatí de l’armari i marca’t uns trucs! A les 20.30h, Taller de percussió. Vine i coneix els tabalers d’Abrera!

Els divendres, a les 17.00h, Fes-te amic del teu ordinador. T’ajudarem a resoldre els teus dubtes sobre temes informàtics. A les 18h, Taller de cuina. Si estàs interessat en la cuina i el bon menjar, no dubtis a apuntar-t’hi! Recordeu que els tallers són gratuïts, però cal inscripció prèvia.

No ho dubtis, apropa’t a la inauguració del nou Bar del Casal de Joves. Tarda de pica-pica amb les millors tapes i entrepans, i a la nit no paris de riure amb la Gran Nit de Monòlegs.

DISSABTE 11 DE FEBRER A LES 10H

CAMPIONAT DE MÀGIC A CÀRREC DEL CLUB DE ROL ABRERA


Dissabte 18 a partir de les 23 h

FESTA DE CARNESTOLTES la millor mĂşsica

amb 2 Foulfaces al Casal de Joves

Divendres 24 a les 18 h

SING STAR PARTY amb sorpreses molt dolces!! al Casal de Joves


CURS DE MONITORS DE LLEURE

CALENDARI: 24,25,31 de març; 1,2*,3*,5*,14,15,21,22,28,29 d'abril; 5,6,12,13,19,20,26,27 de maig; 2 de juny HORARI: de 10 a 14 i els dies amb (*) de 10 a 14 i de 15 a 19h LLOC: Casal de Joves (Abrera) DURADA: 108 h

PREU: 195,00 € (150€ per a empadronats a Abrera) A qui s'adreça: El curs s'adreça a majors de 18 anys que volen treballar com a monitors/es de lleure infantil i juvenil, de forma voluntària o professionals, en una entitat d'esplai, casal d'estiu, menjador escolar o colònies de vacances. A partir d'una metodologia activa al curs treballarem els aspectes següents:

• La infància i el medi • L'educació en el temps lliure i l'entitat d'esplai • El plantejament i els objectius educatius • Els infants i adolescents; desenvolupament psicològic, la vida en grup

• El monitor i la monitora • El centre d'interès i el mètode de projectes • La colònia i les activitats de vacances • Tècniques d'expressió i animació; plàstica, danses i cançons, jocs... • Tècniques d'excursionisme i natura • Primers auxilis i educació per la salut

Què es cou a Abrera ? CINE CLUB – EMMETCINATS Amb la pel·lícula 18 comidas de Jorge Coira amb Luis Tosar Dia: Diumenge 19 Lloc: Centre Polivalent Hora: 19.00 h Organitza: Cine Club Emmetcinats Col·labora: Ajuntament d’Abrera

CLUB DE LA FEINA Dilluns i dimecres de 9.15 a 14.00h A l’edifici del Mercat Municipal (rbla. Torrentet, 16, 1a planta) Contacte: 93 770 01 02 promocioeconomica.ajuntament@ajuntamentabrera.org Posem a la teva disposició 2 ordinadors d’utilització lliure amb connexió a Internet per a la recerca de feina. T’informem de recursos formatius i d’ofertes de treball. I si no saps fer servir Internet i vols aprendre’n, nosaltres te n’ensenyem! Les persones residents a les urbanitzacions poden consultar les ofertes per telèfon.

1r CONCURS FOTOGRÀFIC CLICKABRERA L’Associació Fotogràfica ClickAbrera organitza un concurs fotogràfic federat a nivell català, el primer de la història de l'entitat. Amb temàtica lliure, pot participar-hi qualsevol personal que resideixi a Catalunya amb un màxim de tres obres. El termini de presentació és el 24 de març i les fotografies s'han de lliurar a la Casa de Cultura d'Abrera. Podeu consultar tota la informació aquí.

TARDA JOVE


Recorda! El servei de la TARDA JOVE torna al Casal de Joves dijous 9 i 23 de febrer.

PROVES PER A L’OBTENCIÓ DEL TÍTOL DE GRADUAT EN EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA A L’INSTITUT VOLTRERA REQUISITS · Tenir 18 anys o complir-los durant l’any 2012 · Fins als 16 anys per l’alumnat que tingui contracte laboral que li impedeixi assistir al centre educatiu en règim ordinari o que es trobi en procés d’obtenció d’un permís de treball o sigui esportista d’alt rendiment. · Haver finalitzat l’educació secundària obligatòria sense haver obtingut el títol i no tenir més de CINC matèries suspeses. · Haver finalitzat l’educació secundària obligatòria durant els cursos 2009-10 i 2010-11 DESCARREGAR RESOLUCIÓ INSCRIPCIÓ · S’ha de lliurar la sol·licitud a la secretaria del centre on es va estar matriculat de 4t d’ESO per última vegada durant els 10 primers dies lectius del mes de febrer. DESCARREGAR SOL·LICITUD DATA DE REALITZACIÓ · Es realitzaran durant el mes de març de 2012.

XVII CONCURS DE TEATRE VILA D’ABRERA 5 de febrer Companyia: Nats Teatre de La Garriga Obra: V/B Cabaret i Guerra Autor: Karl Valentin i Bertold Brecht 29 de gener Companyia: Dramàtica del Círcol Catòlic de Badalona Obra: Matèria reservada Autor: Huhg Whitemore 26 de febrer Companyia: 8uit de Teatre de Sant Cugat del Vallès Obra: Adreça desconeguda Autor: Katherine Kressmann

DE POSTRES

4 de març Companyia: Casal Familiar i Recreatiu de Manresa Obra: És així, si us ho sembla Autor: Luigi Pirandello 11 de març Companyia: Enric Borràs de Sant Feliu de Llobregat Obra: El criat de dos amos Autor: Carlo Goldoni 25 de març Companyia: Pierrot Teatre de Centelles Obra: Debat de fusta i guix Autor: Jesús Moncada 21 d’abril OBRA DE CLAUSURA I LLIURAMENT DE PREMIS Companyia: Grup Artístic Illets d’Abrera


BEQUES EXCEL·LÈNCIA 2011 El Govern de la Generalitat, a través de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), obre el termini per sol·licitar les beques Equitat i Excel·lència Acadèmica. Les Beques Excel·lència Acadèmica volen reconèixer els estudiants amb millor rendiment acadèmic. L’objecte d’aquesta convocatòria és concedir beques als estudiants matriculats el curs 2011-2012 per a estades de mobilitat internacional durant el curs acadèmic 2012-2013. La tramitació de les sol·licituds es realitzarà en la seva totalitat telemàticament des del web de l'Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya. Es poden sol·licitar fins al 29 de febrer. Trobareu més informació aquí. Dirigida als estudiants universitaris matriculats el curs 2011-2012. Pàgina web: http://www20.gencat.cat/portal/site/OVT

PROGRAMA E-FORMACIÓ El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) posa en marxa un any més el programa "E-formació", una iniciativa adreçada a persones en situació d'atur que vulguin continuar o reprendre la seva formació realitzant cursos a distància Pel que fa a les persones que es poden inscriure, cal destacar que la formació s'adreça principalment a persones treballadores que es troben en situació d'atur. Els treballadors en actiu, però, també poden accedirhi, sempre que hi quedin places lliures. Els requisits per accedir a aquest programa són els següents: •Estar inscrit a qualsevol Oficina de Treball •Tenir adreça de correu electrònic •Disposar d'accés a un ordinador amb connexió a Internet Més informació i consultes Formulari de preinscripció Fitxes dels cursos d'e-formació 2012 Preguntes més freqüents Per a més informació i qualsevol consulta, podeu adreçar-vos a: eformaciosoc@uoc.edu

Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic

aquí

La Garsfull del mes de febrer  

Revista d'interés juvenil amb informació sobre formació, habitatge, TIC's, lleure, cultura i oci a Abrera, concursos, beques , les activitat...

La Garsfull del mes de febrer  

Revista d'interés juvenil amb informació sobre formació, habitatge, TIC's, lleure, cultura i oci a Abrera, concursos, beques , les activitat...

Advertisement