Page 1


ACTUALITAT Retorna tour Fins al mes d'octubre una furgoneta de Retorna recorrerà 8 ciutats per demostrar que el reciclatge dels envasos amb el sistema de dipòsit i devolució té més beneficis econòmics i ambientals. La ciutadania podrà apropar-se a la furgoneta amb els seus envasos d'un sol ús de begudes (llaunes i ampolles de plàstic de fins a 2 litres) i rebrà 5 cèntims d'euro per a cada envàs que es fiqui a la màquina demostrativa de Retorna. Vols saber més sobre el Retorna Tour? Retorna proposa, seguint directrius europees en matèria de recuperació de residus, un sistema modern de dipòsit per envasos de begudes, similar al que ha existit fins fa uns anys quan retornàvem el casc. Aquest sistema arriba a uns índexs de recuperació del 98% mitjançant la reutilització dels envasos i un reciclatge d'altíssima qualitat que transforma residus en matèria primera, i netaja ciutats, platges i camps de residus. En tots els països on s'ha implantat és un èxit: èxit econòmic, perquè deixem de malbaratar recursos; èxit social, perquè crea milers de llocs de treball verds remunerats per l'alt valor dels materials recuperats, i èxit ambiental, perquè tot el que gestiona deixa d'anar al medi ambient, a les incineradores i abocadors, i perquè redueix la necessitat d'extracció de matèria primera.

AIXÒ T’INTERESSA:

Vols crear una associació? Què és una associació? Una associació és una agrupació de persones que s’uneixen de manera voluntària, lliure i solidària per aconseguir, sense ànim de lucre, una finalitat comuna d’interès general o particular, i per fer-ho es comprometen a posar en comú llurs coneixements, activitats o recursos econòmics, amb caràcter temporal o indefinit. Quantes persones han de formar una associació? Segons la Llei 7/1997, de 18 de juny, d’associacions, una associació ha d’estar formada per un mínim de 3 persones. Quins òrgans de govern ha de tenir una associació? Una associació ha de tenir com a mínim: - Una Assemblea General de Socis, que és l’òrgan de govern suprem de l’associació. - Una Junta de Govern que ha de tenir l’estructura que es determini als estatuts, i que generalment consta de: president, secretari, tresorer i vocals.


Què vol dir que una associació no té ànim de lucre? L’associació pot obtenir beneficis de les seves activitats però no pot repartir-los entre els socis. Els beneficis que s’obtinguin de les activitats que organitzi l’associació hauran de repercutir en altres activitats. Quins passos cal seguir per crear una associació? El primer pas és constituir l’associació. Per a formalitzar l’associació cal que es reuneixin tots els membres fundadors i redactin l’acta fundacional de l’associació. L’acta fundacional haurà d’incloure les dades personals (nom, cognoms, DNI, domicili i signatura) de tots els socis fundadors. - Acta fundacional de l’associació (Model) Format pdf. Format word •

Els Estatuts són les normes per les quals s’ha de regir l’associació, i com a tal poden ser modificats i integrats. Com que és una norma objectiva, ha de servir per les finalitats proposades en la seva constitució i adaptar-se al màxim a la realitat de l’associació. Als estatuts hi ha de constar: la denominació, les finalitats determinades, domicili, àmbit, òrgans directius i forma d’administració, admissió i pèrdua de la qualitat de soci, règim disciplinari, drets i deures, procediment de modificació dels estatuts, patrimoni fundacional, destinació del patrimoni social i taxes. - Estatuts de l’associació (Model d’Estatuts d’associació Juvenil) Formatpdf. word. •

Tot seguit s’ha d’inscriure l’associació al Registre General de Dret i d’Entitats Jurídiques (Departament de Justícia). Aquest òrgan porta el registre de les associacions de règim general. En queden excloses, perquè tenen registres específics, les associacions polítiques, religioses, esportives de competició oficial i les professionals que regulen drets laborals (sindicats i patronals).

Documentació necessària que s’ha de presentar al Registre General de Dret i Entitats Jurídiques per constituir l’associació: - Sol·licitud d'inscripció d'una associació Document necessari per iniciar els tràmits de constitució de l’associació. El tràmit es pot realitzar presencialment (cal abonar una taxa de 30,90 €) o telemàticament (l’import de la taxa es redueix un 50%) Instruccions per emplenar la sol·licitud. - Acta fundacional de l’associació (originals) - Estatuts de l’associació (originals)

Un cop l’associació estigui inscrita provisionalment al Registre de Dret i Entitats Jurídiques, podeu obtenir un NIF provisional a les Delegacions d’Hisenda. El NIF és un document necessari per tal de poder iniciar l’activitat econòmica de l’associació, per exemple per poder emetre factures. La documentació que cal presentar a Hisenda és: 1. Model 036 emplenat 2. Còpies dels documents presentats al Departament de Justícia (estatuts, acta fundacional i sol·licitud)


3. Fotocòpia del document identificatiu de la persona que signa el Model 036 (que ha de ser un dels socis fundadors de l’associació) Quan es pot inscriure l’associació al Cens d’entitats juvenils de la Direcció General de Joventut? Un cop l’associació estigui inscrita provisionalment al Registre d’associacions de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques, es pot iniciar el procediment d’inscripció al Cens d’entitats juvenils de la Direcció General de Joventut.

Altres webs d'interès •

• •

Xarxanet.org és el portal de la xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya impulsada per l'Institut Català del Voluntariat amb la col·laboració de nombroses entitats promotores relacionades amb el món associatiu. Servei d'assessorament per associacions Gaudeix gratuïtament dels serveis d'assessorament que tenen com a finalitat la millora de la gestió de les associacions. Cens d'entitats juvenils El cens general de la Direcció General de Joventut és una eina per tal de conèixer i divulgar les entitats juvenils o aquelles entitats que treballen prioritàriament per als joves. Base de dades d'entitats juvenils Posem a la teva disposició la base de dades d'entitats juvenils censades a la Direcció General de Joventut. Pots fer la recerca de les entitats juvenils mitjançant: - paràmetres territorials (comarca, municipi, codi postal). - paràmetres relatius a l'àmbit d'actuació. També pots combinar diversos paràmetres. Subvencions i recursos per a entitats juvenils Volem facilitar-te i donar-te a conèixer tots els serveis que la Generalitat de Catalunya i altres entitats ofereixen per ajudar-te a gestionar la teva associació. Normativa aplicable a les entitats juvenils En aquest apartat trobareu algunes normatives que regulen les entitats juvenils. Revistes d'entitats juvenils

ESPLAI VOLTRERA Els monitors ja estan treballant en el nou curs de l'esplai!

Podeu accedir a la fitxa d’inscripció on line! http://evoltrera.blogspot.com/


AGENDA DEL CASAL

TALLERS JOVES al Casal de Joves Els dilluns,

Tarda de jocs

(play3, wii i molt

més!)

Els divendres,

Els dimarts, Taller de skate. Treu el teu monopatí de l’armari i marca’t uns trucs!

els teus dubtes informàtics.

Fes-te amic del ordinador. T’ajudarem a sobre

teu resoldre temes

dins!

Taller de cuina. Si estàs interessat en la cuina i el bon menjar, no dubtis a apuntar-t’hi!

Els dijous, Taller de percussió. t’animes? Només cal que vinguis amb ganes de passar-ho bé!

Recordeu que els tallers són gratuïts però cal inscripció prèvia. Recordeu que començaran a partir del dia 3 d’octubre.

Tots

els

grafits.

dimecres,

Taller de

Treu l’artista que portes a

Tallers adreçats a joves abrerencs de 12 a 35 anys. Places limitades. L’organització es reserva la possibilitat de modificar horaris i dates de qualsevol activitat, fent-ne la difusió oportuna. Les inscripcions es tancaran 3 dies abans de l’inici del taller. Si un taller no arriba al mínim de 5 inscrits, serà anul·lat.


NO ET PERDIS EL TERCER ANIVERSARI DEL CASAL DE JOVES D’ABRERA! Divendres 16 de setembre a partir de les 23:00h

t

I TAMBÉ : JOVESTIU amb DJ Manelet JAM SESSION GRAN NIT DE MONÒLEGS amb Carlos del Pozo


Recorda! El servei de la TARDA terme només a l’ambulatori.

JOVE durant el mes de setembre es durà a

Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic aquí

Garsafull setembre 2011  

Revista d'interés juvenil del Casal de joves d'Abrera.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you