Page 1

L

E

C

H

S

Y

S

з

а т а н л а Универесма си ст а

к

а

м

и

о

н

и


LECHLER винаги е предоставял на своите клиенти технически решения за техните нужди още от 1858 в сектора на боите. Винаги с ентусиазъм и с пълното ангажиране на всичките си ресурси. Над 500 човека работят в италианската централа, в двата завода в Комо и Перуджа и в другите четири европейски центъра в Манчестър, Гренобъл, Барселона и Касел. Винаги се отдава нужната важност на качеството и на технологичното обновяване на продуктите. UNI EN ISO 9001:2000 международен сертификат за качество се прилага във всчки планове, производства и търговски дейности.

18

83

ST OP PA NI

LECHLER предлага широка и добре известна гама от специфични продукти и услуги за Индустрията, Автмобилната промишленост, Интериорния дизайн и Яхтите, които са представени от четирите марки на групата.


Lechsys: универсална система...

Големият опит на Lechler в сектора на индустриалните превозни средства като доставчик на оригинални продукти позволи разработването и пускането на пазара на многоцелева система за тониране на бои, насочена към решаване на всички проблеми в индустриалната репаратура, съобразяваща се с нормативните изисквания и генерираща по-големи печалби за сервизите. Lechsys е УНИВЕРСАЛНА система: LECHSYS • Предлага възможността да се получат едно- и дву-компонентни Грундове, Филери и Бои с различни технически параметри ценови нивa, само с една линия тонирани бази. • Тази гъвкава система позволява да се изберат правилните работни цикли според различните детайли, цени и начини на приложение за да се отговори на най-строгите нормативни изисквания за вредни емисии. • Системата предлага възможността да се разработят пълни работни цикли, базирани на многобройните лабораторни тестове в съответствие с нормите на ISO 9001 : 2000 и потвърдени от многобройните пазарни приложения, гарантиращи абсолютна надеждност и безопасност.

• Освен това с Lechsys могат да се създават безброй нюанси на цветни грундове, позволяващи много големи икономии на боя и по-добрa покривност, без скрити проблеми, дори при силно гланцови и безоловни бои. • Системата за тониране, която се състои от предварително дозирани силно концентрирани пигменти и неутрални смоли, позволява бързо и ефикасно тониране на готовия продукт и чрез функционално управление на склада намалява нуждата от големи наличности до икономически изгодния минимум. • Повече от 6000 цвята (индустриални и търговски превозни средства, земеделски машини, Ral, British Standards, NCS, Afnor и др.), постоянно обновявани, помагат на индустриалния потребител да се справя лесно с всеки нужен цвят. • С тази система потребителят може да тонира нужното количество боя за дадена работа без излишъци и остатъци. • Освен функционална гама бои, Lechsys включва втвърдители и разредители, като по този начин се намалява възможността за грешки при работа. Работата на системата се контролира чрез специализиран софтуер и се извършва посредством специална работна станция или компютър, свързан с електронна везна.


а м а г а пълн Lechler предлага пълна гама продукти, обстойно тествани и гарантирани от системите за качество на ISO 9001:2000, което позволява на потребителите да намерят най-подходящия продукт и работен цикъл, който отговаря на техните иконимически изисквания и на изискванията на директивата 2004/42/CE. АНТИКОРОЗИОННИ 1K ГРУНДОВЕ

танов грунд. HI-BUILD FILLER е полиакрилен грунд с добри пълнещи свойства; ниво на Л.о.С. под 540 gr/l. ISOSEALER е полиуретанов грунд за цикли мокро-в-мокро. 1K СИНТЕТИЧНИ БОИ SYNTOLACK е бързосъхнеща боя. MONOSYNT е полу-матова индустриална боя/грунд. 2K ПОЛИУРЕТАНОВИ БОИ

SYNTOPRIMER ZINC е висококачествен синтетично-фенолен грунд с цинков фосфат. SYNTOPRIMER е бързосъхнещ икономичен синтетичен продукт. FAST PRIMER добър антикорозионен 1к миещ се грунд с ниво на Л.о.С по ниско от 780 gr/l.

ISOLACK UHS е UHS боя с ниво на Л.о.С. под 420 gr/l. ISOLACK HIGH е боя с високо качество и добра химическа устойчивост. ISOLACK е боя с отличен вид. ISOLACK PUR е икономична индустриална боя 4:1.

АНТИКОРОЗИОННИ 2K ГРУНДОВЕ

2K ПОЛИАКРИЛНИ БОИ

EPOFAN PRIMER R-EC е епоксиден висококачествен грунд. EPOBUILD е епоксиден грунд с добри пълнещи свойства; ниво на Л.о.С. под 540 gr/l. EPOXYPRIMER е епоксиден грунд с антикорозионни свойства и добра адхезия; ниво на Л.о.С. под 540 gr/1. ACRIPUR вискококачествен акрилно-епоксиден грун с ниво на Л.о.С. под 540 gr/l. 2K ФИЛЕРИ IS FILLER HBF е плътен полиуре-

ACRITOP UHS е UHS боя с ниво на Л.о.С. под 420 gr/l. ACRITOP е висококачествена боя. ACRYL 2K е боя без надлакиране с директна адхезия към метал, сплави и пластмаси. СПЕЦИАЛНИ БОИ BASECOAT е боя база с нужда от надлакиране за основни, металикови и перлени цветове. ACRYL 1K е гланцова акрилна боя с директна адхезия към PVC и ABS.


ИКОНОМИЧНИ БОИ ЗА НАДЛАКИРАНЕ основи: камиони ремаркета шасита

LOW VOC “зЕЛЕнаТа ТоЧка” с надпис ниСки Л.о.С., (ниски летливи органични съединения). Този знак обозначава продукти отговарящи на изискванията на директива 2004/45/CE на ЕС за вредните емисии.

БОИ ЗА НАДЛАКИРАНЕ основи: полиуретанови грундове полиакрилни грундове епоксидни грундове

КАЧЕСТВЕНИ БОИ БЕЗ НАДЛАКИРАНЕ основи: алуминиеви капаци на ремаркета или детайли от pvc брезенти пластмасови детайли

КАЧЕСТВЕНИ БОИ ЗА НАДЛАКИРАНЕ основи: строителни машини кабини на камиони цистерни/бетоновози автобуси, трамвайни мотриси камиони, ремаркета

ТОП ТРИСЛОЙНИ БОИ С НИСКО НИВО НА Л.О.С. основи: автобуси кабини на камиони

БОИ С НАДЛАКИРАНЕ основи: каросерии от фибростъкло


о н р у г си упътване на на за и

дозирането на различните компоненти чрез връзка с електронна везна с капазитет от 7 до 35 кг., дозирането на втвърдителите и разредителите за всички продукти от гамата, контролира и цените на продуктите.

СИСТЕМИ ЗА ТОНИРАНЕ Това е висококачествено и функционално оборудване за смесване със здрави, удобни и лесни за работа бъркалки за основните пигменти. Системата разполага и с РаБоТна маСа, която предлага идеалната работна площ за всички нужни за тониране инструменти.

LECHLER EXPLORER® Софтуер за управление на боите

DATA BOX CD компактна работна станция, която може да замести обикновения компютър и да се постави на работната маса. Благодарение на специалния си софтуер потребителят може лесно да търси формули в базата данни. Софтуерът (има и версия за компютър), гарантира контрола и

• Търсене на цветни формули. • Създаване на файлове с клиентски поръчки. • контрол на потреблението и на складовите наличности. • обновяване през интернет. • Показване на технически спецификации и листа за безопасност.

комплектите инструменти Lechler целят предоставянето сигурно и бързо ръководство употреба на продуктите системите за тониране.

Програмата LECHLER EXPLORER® е версията на DATA BOX предназначена за компютър помага на потребителя лесно и безопасно да да се справя със следните операции:


з е б т цвя граници MASTER TRUCK

COLOR INDEX

модулен каталог с цветни мостри с референции към традиционни цветове от следните категории: индустриални превозни средства, RAL, земеделски машини и др., събрани в практична кутия.

Ежегодно обновяван указател, съдържащ цялата информация за наличните в Lechsys системата цветове, разделени според отделните продукти.

държа цялата информация и формули за цветовете. може да се ползва с DATA BOX или да се инсталира на обикновен персонален компютър. MASTER CHROMA И MASTER CHROMA EFFECT Това стилно куфарче съдържа повече от 1400 гланцови цветни мостри и 1000 металикови и перлени 2k карти, пръскани с 2K бои и подредени в хроматичен ред за лесна и прецизна идентификация.

MATER COLOR Всички NCS (Natural Color System) цветни мостри. BRITISH STANDARD British 381C и набор от 4800 цвята.

CD-ROM С ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ Съдържа многоезична техническа документация за всички продукти на Lechsys с техните листа за безопасност. Това гарантира правилна и точна информация съответстваща на техническите и законови изисквания. CD-ROM С ФОРМУЛИ Систематично се обновява и съ-


а з и г у услиентите кл Услугите на Lechler в помощ на клиентите предлагани в Центъра за Усъвършенстване целят да помогнат за правилната употреба на продуктите Lechsys с професионализъм, навременност и компетентност.

ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ за да насочва потребителя при избора му на правилния продуктов и работен цикъл за неговата работа по телефона или на място при

клиента. COLOR CALL CENTER Професионална и адекватна онЛаЙн помощ е на разположение при нужда от най-новите цветни формули. УЧЕБЕН ЦЕНТЪР В модерния център се провеждат специфични курсове и обучения, които помагат на потребителите при избора на продуктите Lechsys, правилното им приложение и намирането на най-доброто решение за всеки отделен случай. ПОМОЩНИ МАТЕРИАЛИ И СОФТУЕР Lechler предоставя своите професионални умения на клиентите си за инсталирането на софтуера и за неговото настройване и калибриране. ИНТЕРНЕТ нашият сайт www.lechler.eu дава бърз и лесен достъп до постоянно обновяваща се информация за продукти, курсове, технически характеристики и информация за безопасност и всички сфери на иновациите. Посетете и открийте нашия сайт: www.lechler.eu


Карсистем БГ ООД - официален вносител София кв. Горубляне, ул. инж. Георги Белов 17, ет. 5 тел. 02/ 971 47 36, 971 47 10 факс: 02/975 30 09 e-mail: office@carsystembg.com www. carsystembg.com

LECHSYS TRUCKS  

Универсалана система LECHSYS за камиони.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you