Page 1

Victor Ponta continua planul de scoatere a Romaniei din izolare


23 - 29 septembrie 2013

Vizitele au avut ca scop dezvoltarea relatiilor bilaterale la nivel inalt, cu accent pe domeniul economic si asigurarea unei coordonari permanente pe teme europene.

Comisia REGI a adoptat, cu 40 de voturi „pentru” si 3 voturi „impotriva” solutia privind regula N+3 pentru Romania si Slovacia.

Victor Ponta a participat la plecarea in misiune a Fregatei „Regina Maria”. Premierul s-a intalnit si cu factorii responsabili pentru reabilitarea Podului Agigea si cu Administratia Portului Constanta.

Premierul Victor Ponta a participat la Conferinta „Bucharest Forum” 2013.

Liviu Dragnea a luat parte la seminarul international „Impactul procesului de regionalizare-descentralizare asupra absorbtiei fondurilor europene”.


23 - 29 septembrie 2013

Premierul Victor Ponta a continuat seria de vizite externe, menite a restabili pozitia Romaniei pe scena relatiilor internationale, dar si in vederea intaririi relatiilor economice cu alte state si promovarea tarii noastre ca o buna destinatie pentru investitorii straini. Cele doua vizite oficiale au avut drept scop dezvoltarea relatiilor bilaterale la nivel inalt, cu accent pe domeniul economic si asigurarea unei coordonari permanente pe teme europene, in contextul in care Lituania detine in prezent presedintia Uniunii Europene, iar Finlanda va face parte din tarile alaturi de care Romania va asigura Presedintia UE in 2019. In Finlanda, premierul a avut intrevederi cu omologul sau Jyrki Katainen si cu presedintele Parlamentului, Eero Heinaluoma. Prim-ministrul a fost insotit de o delegatie oficiala din care au facut parte ministrul delegat pentru infrastructura si investitii, Dan Sova, ministrul delegat pentru invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, dar si secretari de stat si consilieri ai premierului. „Ne-am consultat si in legatura cu pozitia pe care o vom adopta in cadrul urmatorului Consiliu European, in legatura cu Agenda Digitala si de inovatie, dar, chiar si asa, vrem sa pastram o relatie apropiata si sa avem un punct de vedere comun in ceea ce priveste crearea viziunii de viitor a Europei dupa viitoarele alegeri europene, cu urmatoarea Comisie�, a declarat premierul Victor Ponta.


23 - 29 septembrie 2013

In cadrul unei conferinte comune de presa, Jyrki Katainen a afirmat ca Romania indeplineste toate conditiile tehnice de aderare la spatiul Schengen. „Tehnic, suntem pregatiti. Pana la sfarsitul anului decizia ar putea fi luata privind primul pas, care priveste granitele aeriene. Am inteles cat de important va fi urmatorul raport MCV. Am facut pasi pozitivi. Trebuie sa fim foarte angajati in aceasta directie”, a declarat premierul Victor Ponta. In cadrul conferinte comune de presa, Jyrki Katainen a afirmat ca Romania indeplineste toate conditiile tehnice de aderare la spatiul Schengen. La Vilnius, in Lituania, premierul Victor Ponta s-a intalnit cu presedintele Republicii Lituania, Dalia Grybauskaitė si cu omologul sau Algirdas Butkevicius, cu care a discutat despre folosirea mai buna a fondurilor europene, despre politica europeana pentru energie, dar si despre viitorul european al Republicii Moldova. „Romania si Lituania au nevoie de o utilizare mult mai buna a fondurilor europene pentru a ne imbunatati infrastructurile atat in ceea ce priveste drumurile, energia si toate celelalte zone care trebuie sa fie imbunatatite. Vom lucra in legatura cu aceste subiecte si sunt foarte recunoscator ca in timpul presedintiei lituaniene aceste vesti bune, in legatura cu acest parteneriat care priveste Romania, au venit'', a spus premierul roman. Referitor la Republica Moldova, premierul Victor Ponta a spus ca „suntem foarte increzatori ca sub presedintia lituaniana Uniunea Europeana va adopta cu foarte mult curaj o decizie in legatura cu acest parteneriat si cel mai important pentru Romania este vorba despre integrarea europeana a Republicii Moldova”.


23 - 29 septembrie 2013

Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European a adoptat propunerea ca Romania, alaturi de Slovacia, sa beneficieze de un an in plus pentru a cheltui fonduri europene aferente perioadei 2007-2013, ultimul pas in acest sens fiind votul plenului PE. „Am primit o veste foarte buna pentru Romania: Comisia Regionala a Parlamentului European a adoptat propunerea Comisiei si Consiliului de a accepta regula 'N+3' pentru Romania si Slovacia. Aceasta este o veste foarte buna pentru noi, ultimul pas va fi votul in plenul Parlamentului European. Romania va avea astfel oportunitatea de a utiliza mai bine resursele financiare pentru perioada 2007-2013 si de a se pregati mai bine pentru perioada 2014-2020”, a declarat premierul Victor Ponta. O aplicare a regulii „N+3”, extinzand perioada pe care Romania o are la dispozitie pentru a cheltui sumele alocate pentru anii 2011 si 2012, ar compensa incapacitatea autoritatilor romane din perioada 2009-2011 in a atrage fondurile alocate Romaniei, a precizat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. In cazul aplicarii regulii „N+3”, Romania va putea cheltui fondurile europene alocate pentru anul 2011 pana la data de 31 decembrie 2014, iar pe cele alocate pentru anul 2012 pana la data de 31 decembrie 2015. Termenul final pentru cheltuirea fondurilor europene alocate in actuala perioada de programare ramane neschimbat: pana la data de 31 decembrie 2015.


23 - 29 septembrie 2013

Premierul Victor Ponta a participat in Portul militar Constanta, alaturi de ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, la ceremonia de plecare in misiune a Fregatei „Regina Maria”, care va lua parte, in perioada 1-30 octombrie, la Operatiunea „Active Endeavour”, sub comanda NATO, in Marea Mediterana. „Tot respectul si admiratia pentru fortele armate romane, pentru militarii care-si indeplinesc cu brio toate misiunile. In numele Guvernului si al tarii spun ca toti militarii romani sunt si vor fi mandria tarii si tara ii va onora”, a afirmat Victor Ponta. Ulterior, premierul Victor Ponta a mers la Administratia Portului Constanta, unde i s-a facut o prezentare a perspectivelor investitionale si de dezvoltare a portului. Potrivit prim-ministrului, Portul Constanta este unul strategic pentru tara noastra in ceea ce priveste dezvoltarea relatiilor economice cu alte state. Victor Ponta a vizitat si santierul noului pod rutier construit de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanta la Ecluza Agigea pentru a se informa despre termenul real de punere in functiune a investitiei, in conditiile in care vechiul pod urmeaza a fi inchis pentru reparatii. „Dupa 30 de ani in care nu s-a facut nimic, trebuie sa facem reparatii. Siguranta celor care folosesc podul este prioritatea numarul 1. Daca exista vreun risc, inchidem traficul. Speram ca pana in luna iunie sa finalizam podul si sa il deschidem, astfel incat sa nu paralizam traficul intre sud si nord”, a declarat prim-ministrul Victor Ponta, dupa sedinta cu factorii responsabili pentru reabilitarea Podului Agigea.


23 - 29 septembrie 2013

Premierul Victor Ponta a efectuat o vizita in judetul Bistrita-Nasaud, ocazie cu care a participat la inaugurarea unei noi sectii a SC Rombat SA Bistrita, cel mai mare producator roman de baterii auto, si a avut o intrevedere cu managementul firmei romano-germane Leoni, specializate in productia de cablaje si echipamente auto. De asemenea, Victor Ponta a avut o intalnire cu oficialitatile judetene si primarii USL, pentru a dezbate probleme legate de administratia publica locala. „Oricine creeaza un loc de munca in Romania trebuie sa primeasca multumiri si sprijin, iar Rombat le merita cu prisosinta (...) Evident ca sunt bucuros ca unul dintre campionii Romaniei din punct de vedere economic, Dacia Renault, se aprovizioneaza si are incredere in Rombat, la fel cum sunt bucuros ca Rombat exporta in UE si in afara UE productia actuala (...) Pentru mine e o mare mandrie ca Rombat e apreciat de clientii sai, voi sprijini cu tot ce tine de Guvern dezvoltarea unor companii asa cum este Rombat�, a declarat Victor Ponta. Prim-ministrul, dupa o discutie privata cu reprezentantii firmei germane Leoni, a spus ca pentru extinderea unor investitii Guvernul are in continuare plafonul necesar, precizand ca a invitat compania germana de cablaje auto Leoni sa acceseze ajutor de stat in masura in care se va extinde. In cadrul unei conferinte de presa, premierul Victor Ponta a afirmat ca nu a uitat de promisiunea facuta in campania electorala, sprijin pentru reabilitarea drumului intre Bistrita si Nasaud.


23 - 29 septembrie 2013

Premierul Victor Ponta a vizitat sectia de chirurgie cardiaca de la Spitalul Marie Curie, cu acest prilej felicitandu-i si multumindu-le tuturor celor care au facut posibil acest proiect cu ajutorul caruia se vor salva multe vieti. „Am cele mai sincere felicitari si multumiri pentru toti cei care au facut posibil ca acest proiect despre care s-a vorbit foarte mult, si anume capacitatea sistemului sanitar romanesc sa salveze niste vieti de copii (...) Vreau sa le multumesc tuturor, sper sa nu uit pe nimeni de pe lista, bineinteles ministrul Sanatatii, secretarul de stat domnul Arafat, directorul, managerul spitalului, medicii romani care sunt in spital si pe care chiar merita - de fiecare data neam obisnuit sa-i criticam pe medici - dar chiar merita, au salvat ieri si alaltaieri cinci copii, cinci vieti importante, medicii italieni care practic fac posibila desfasurarea acestui program, acum sunt ei aici in Romania”, a spus Victor Ponta. Prim-ministrul a precizat ca a fost asigurata pentru acest an finantarea necesara derularii proiectului si a precizat ca si pentru anul viitor vor exista resursele necesare pentru continuarea lui. „Am asigurat pentru acest an toata finantarea necesara. Categoric si anul viitor sunt toate resursele pentru acest program si faptul ca o sa reusim la un moment dat in jur de 200 de copii sa fie operati pe an aici, in Romania”, a afirmat prim-ministrul. Premierul a mai spus ca „in general, se vorbeste de necazurile din sistemul din Romania. Medicii italieni prezenti aici mi-au spus ca cel putin la nivel de aparatura, angiograf si toate celelalte si-ar dori sa aiba in Italia ceea ce avem noi aici, in Romania, ca tehnologie. Ii pregatim si pe medici si sa dea Dumnezeu sa salveze cat mai multe vieti”.


23 - 29 septembrie 2013

Premierul Victor Ponta a vizitat santierul magistralei 5 de metrou Drumul TabereiPantelimon, in zona viitoarei statii de metrou Academia Militara, ocazie cu care a precizat ca lucrarile la tronsonul Drumul Taberei – Eroilor vor continua fara intrerupere. „Am vrut sa fim la momentul in care acesata noua tehnologie, care nu a mai fost folosita in Romania, a intrat in functiune. Ma asigur, impreuna cu directorul general de la Metrorex si cu constructorul, ca exista finantare si ca se lucreaza. Actuala masina lucreaza cu o viteza de 10 ori mai mare decat cea cu care s-a lucrat la celelalte magistrale. Lucrarile merg fara intrerupere (...)Ma bucur sa fiu in postura celor care fac lucruri si nu in postura celor care stau si ne critica”, a declarat Victor Ponta. Premierul a precizat ca, initial, proiectul a fost gandit prost, fiind lipsit de finantare. „Fostul Guvern a alocat numai 10 milioane de euro, iar noi trebuie sa completam pana la 1,5 miliarde de euro. Lucrarea ar trebui sa fie gata in 2016. S-a intarziat proiectul cu un an, pentru ca in bugetul 2011-2012 nu s-a pus niciun ban pentru acest proiect. Am incredere ca toti cei care lucreaza aici isi fac treaba foarte bine”, a mai spus primul-ministru. De asemenea, Victor Ponta a declarat ca linia de metrou Gara de Nord - Aeroportul Henri Coanda va intra in constructie dupa ce se vor finaliza lucrarile la Magistrala 5 tronsonul Drumul Taberei - Universitate si la Magistrala 4, linia spre Lacul Straulesti.


23 - 29 septembrie 2013

Premierul Victor Ponta a afirmat, in cadrul Conferintei „Bucharest Forum” 2013, ca Guvernul intelege ca batalia pentru independenta energetica si pentru infrastructura energetica este una dintre cele mai importante in anii care urmeaza. „Europa si regiunile Marii Negre trebuie sa se adapteze si sa se schimbe in acelasi timp, intelegand ca batalia pentru siguranta energetica, pentru o energie sustenabila (...) este intradevar o batalie esentiala. Romania este hotarata, si Guvernul pe care il conduc, de a fi printre primele guverne si tari care inteleg aceasta schimbare fundamentala, care inteleg ca batalia pentru independenta energetica si pentru infrastructura energetica, mai ales, este una dintre cele mai importante in anii care urmeaza”, a spus prim-ministrul. Victor Ponta a vorbit, de asemenea, despre „revolutia energetica” de care au beneficiat Statele Unite, prin descoperirea gazelor de sist, a petrolului de sist. Despre proiectul Nabucco, premierul a spus ca o natiune puternica, asa cum este si Romania, vede in esecul unui proiect oportunitatea dezvoltarii altora. „Romania are capacitatea de a fi intr-adevar o zona esentiala in ceea ce inseamna productia si infrastructura energetica a acestei regiuni”, a mai spus seful Executivului, subliniind ca tine de viziunea Romaniei de a dezvolta oportunitatile pe care le are. Premierul a dat asigurari ca exista deschiderea Guvernului pentru transformarea Bucharest Forum intr-un eveniment de prestigiu.


23 - 29 septembrie 2013

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale, si omologul sau din Polonia, Elzbieta Bienkowska, au semnat, la finalul seminarului international „Impactul procesului de regionalizare-descentralizare asupra absorbtiei fondurilor europene”, Memorandumul de intelegere privind cooperarea in domeniul dezvoltarii regionale si administratiei publice. „Acest Memorandum reprezinta baza unei colaborari viitoare, durabile si pe perioada nedeterminata. Este de asemenea un instrument prin care Romania si Polonia vor colabora in domeniul dezvoltarii regionale, in domeniul administratiei publice si descentralizarii, sau in domeniul reformei functiei publice, adica in toate domeniile de activitate care au legatura cu dezvoltarea. Acest Memorandum va crea totodata posibilitatile reale ca autoritatile locale din Romania si cele din Polonia sa inceapa sa dezvolte relatii bilaterale de cooperare si de colaborare”, a spus ministrul Liviu Dragnea dupa semnarea documentului. In timpul seminarului, oficialul roman s-a referit la faptul ca intre autoritatile locale din cele 41 de judete ale tarii exista o competitie in ceea ce priveste absorbtia de fonduri europene, astfel ca regionalizarea devine necesara. Ministrul Dezvoltarii Regionale a explicat ca obstacolele pe care Romania le-a intampinat in procesul de absorbtie a fondurilor europene sunt legate de slaba corelare intre strategiile sectoriale si cele regionale, de lipsa unei entitati reprezentative la nivel regional, de centralizarea administrarii fondurilor, dar si de dificultatile intampinate in implementarea legislatiei in domeniu. Liviu Dragnea a adaugat ca ministerul pe care il conduce este „cel mai dinamic” din punct de vedere al absorbtiei fondurilor europene, bucurandu-se de o rata de absorbtie de 40%.


23 - 29 septembrie 2013

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut intalniri cu mai multi reprezentanti ai administratiei americane, printre care si cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, cu ocazia participarii la sesiunea Adunarii Generale a ONU. Seful diplomatiei romane a luat parte si la receptia oferita de presedintele SUA, Barack Obama, in onoarea sefilor delegatiilor nationale la cea de-a 68-a sesiune a Adunarii Generale ONU. In dialogul cu reprezentantii Administratiei americane, seful diplomatiei romane a accentuat importanta consolidarii Parteneriatului Strategic bilateral dintre Romania si SUA, prin extinderea si aprofundarea cooperarii bilaterale in toate domeniile identificate in Declaratia comuna privind Parteneriatul Strategic pentru secolul 21 intre Romania si SUA.

Discutiile cu reprezentantii Departamentului de Stat au vizat evolutiile regionale, cu accent pe Parteneriatul Estic al Uniunii Europene, fiind subliniata importanta Summit-ului de la Vilnius si dorinta ca acesta sa fie un succes. Ministrul Titus Corlatean le-a prezentat interlocutorilor americani prioritatile Romaniei in exercitarea presedintiei Procesului de Cooperare in Sud-Estul Europei/SEECP. In intalnirile cu reprezentantii Administratiei SUA, ministrul roman, subliniind calitatea de partener strategic al SUA, a pledat pentru primirea Romaniei, cat mai curand posibil, in programul Visa Waiver. Totodata, in discutiile cu oficialii americani a fost subliniata necesitatea consolidarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic bilateral.


23 - 29 septembrie 2013

Ministrul delegat pentru dialog social, Doina Pana, este de parere ca stagiile de practica efectuate pe timpul anilor de facultate trebuie platite si recunoscute ca vechime in munca, in acest sens initiind, impreuna cu Ministerul Muncii un proiect de lege. „Sunt unul dintre coinitiatori, impreuna cu doamna ministru Campeanu, a unei legi care a plecat de la Guvern spre Parlament, prin care stagiile de practica sa fie recunoscute ca vechime in munca, iar studentii care fac respectivele stagii de practica sa fie retribuiti. Pentru ca una din cele mai mari probleme la tineri era ca, peste tot, angajatorii le cereau sa aiba experienta, or, ei nu aveau unde sa-si faca experienta respectiva”, a spus Doina Pana. Ministrul considera ca aceasta lege, impreuna cu modificarile propuse la legea voluntariatului, prin care activitatea de voluntar sa fie recunoscuta ca experienta profesionala, reprezinta „o mana intinsa spre absolventi”.


23 - 29 septembrie 2013

Purtatorul de cuvant al PSD Catalin Ivan a declarat ca rezultatele guvernarii USL sunt deja mult mai bune decat ceea ce a reusit sa obtina guvernarea PDL. In cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Cluj, liderul europarlamentarilor social-democrati a afirmat ca PSD si USL au promis ca vor guverna altfel si s-au tinut de cuvant. „Am promis ca vom crea locuri de munca, ca vom indrepta toate nedreptatile facute de Guvernul Boc si am dat salariile si pensiile inapoi. Am promis ca vom atrage mai multe fonduri europene decat au atras guvernele anterioare si am reusit, in cele cateva luni, sa atragem de trei ori mai mult decat in toti anii de guvernare Emil Boc si PDL. In timp ce in guvernarea Boc s-au pierdut 700.000 de locuri de munca, noi am dat drumul la investitii care sa creeze noi locuri de munca”, a mentionat Catalin Ivan. Eurodeputatul social-democrat a mai spus ca „un lucru foarte important, care parea imposibil pe vremea Guvernului Emil Boc: Romania a iesit din procedura de deficit excesiv. In timp ce Boc a taiat salariile si pensiile si a crescut TVA, noi reusim, intr-o perioada de grea provocare economica, sa avem crestere economica”, a subliniat Catalin Ivan. Catalin Ivan s-a referit si la o serie de investitii facute in ultima perioada in zona Clujului si a Transilvaniei, enumerand pe cele ale Bosch, DeLonghi, Friburg Development. Purtatorul de cuvant al PSD a mai afirmat ca „Autostrada Transilvania se face acum” si ca „Guvernul USL are ca prioritate finalizarea acesteia”.


23 - 29 septembrie 2013

Daciana Sarbu: Sa vorbim cu mandrie despre Romania si sa ii sanctionam pe cei care ne denigreaza in PE Europarlamentarul social-democrat Daciana Sarbu a declarat, intr-o conferinta de presa la Horodnic de Sus, ca e nevoie de mai multe actiuni de promovare a Romaniei si traditiilor sale. Eurodeputata PSD a insotit o delegatie formata din ambasadori si reprezentanti ai unor misiuni diplomatice la Bucuresti, intr-o vizita de promovare a Bucovinei, in judetul Suceava. „As vrea sa ne oprim in a ne fi teama sa ne promovam tara, pentru ca avem lucruri extraordinare, oameni minunati, trebuie sa fim mandri sa purtam asemenea simboluri traditionale romanesti, pentru ca in afara sunt la mare cautare, iar noi, nu stiu, poate din prea multa modestie, nu le aratam asa cum ar trebui. Sa vorbim deschis, sincer si cu mandrie despre tara noastra peste unde mergem si, evident, in Parlamentul European sa nu-i mai lasam pe cei care ne denigreaza sa-si faca actiunile si sa vorbeasca fara sa-i sanctionam”, a afirmat europarlamentarul PSD. De asemenea, Daciana Sarbu a aratat ca va continua acest gen de actiuni si in alte zone ale tarii. Viorica Dancila: Se doreste o strategie mai coerenta intre Romania si Bulgaria Europarlamentarul PSD Viorica Dancila a participat la o runda de intalniri bilaterale bulgaro-romane. Discutiile au avut ca subiect Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera. Viorica Dancila considera ca „Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania– Bulgaria, in care Autoritatea de Management este Ministerul dezvoltarii regionale si administratiei publice, promoveaza dezvoltarea pe paliere concrete, obiective specifice”. Minodora Cliveti: Avem nevoie de un cadru european de integrare a populatiei roma Europarlamentarul PSD Minodora Cliveti a adresat o interpelare Comisiei Europene in legatura cu recentele declaratii facute de ministrul francez, Manuel Valls, cu privire la romii din Romania, care se gasesc pe teritoriul Frantei. „Avand in vedere faptul ca in 2011 Comisia Europeana a adoptat strategia europeana de integrare a romilor, iar in 2012 toate statele membre si-au prezentat programele nationale, Franta fiind unul dintre statele membre care si-a


23 - 29 septembrie 2013

declarat sustinerea si deschiderea fata de acest demers, demarand o serie de proiecte vizand mai ales romii din Romania, este de neinteles modul in care o autoritate franceza se exprima fata de acesti cetateni europeni”, a declarat europarlamentarul roman.. Victor Bostinaru: Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European a adoptat formula de „N+3” pentru Romania si Slovacia Eurodeputatul PSD Victor Bostinaru, membru in Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European (REGI) si raportor al Grupului S&D pentru propunerea Comisiei Europene de a modifica anumite prevederi ale Regulamentului General al Politicii de Coeziune pentru perioada de programare curenta, inclusiv privind extinderea regulii de dezangajare cu un an pentru Romania si Slovacia, a salutat rezultatul votului din Comisie, 40 de voturi „pentru” si 3 voturi „impotriva”, privind regula N+3 pentru Romania si Slovacia. Potrivit eurodeputatului roman, acest vot va determina o negociere mai usoara si mai rapida cu Consiliul si Comisia, iar masurile propuse vor intra in vigoare in timp util pentru a permite Romaniei sa salveze miliarde din fondurile europene pe care altfel le-ar fi pierdut. Corina Cretu: Tokes denigreaza Romania, in loc sa fi devenit un simbol al reconcilierii dintre romani si maghiari Europarlamentarul social democrat Corina Cretu a declarat ca Laszlo Tokes nu merita decoratia „Steaua Romaniei” pentru ca denigreaza Romania, desi ar fi putut dupa evenimentele din 1989 de la Timisoara sa devina „un simbol al reconcilierii” intre romani si maghiari. „A luat acea decoratie pentru meritele pe care le-a avut in declansarea Revolutiei romane, dar cred ca avea o datorie fata de timisoreni, fata de toti cetatenii tarii sa devina, poate, un simbol al reconcilierii. Din pacate, domnul Tokes a ales confruntarea, a ales maximalizarea si aceasta este ratiunea pentru care noi am considerat ca nu merita aceasta distinctie, cea mai inalta distinctie a statului roman, infiintata de Alexandru Ioan Cuza, un om care denigreaza Romania, care vorbeste despre preluarea unei tari, a unei parti din Transilvania de catre o alta tara, pe care o numeste putere protectoare, de catre Ungaria”, a spus Corina Cretu.


23 - 29 septembrie 2013

Newsletter PSD - 23-29 septembrie 2013, AMR 63 saptamani pana Basescu ne paraseste.  
Newsletter PSD - 23-29 septembrie 2013, AMR 63 saptamani pana Basescu ne paraseste.  

Newsletter PSD - 23-29 septembrie 2013, AMR 63 saptamani pana Basescu ne paraseste.

Advertisement