Page 1

Guvernul va indexa si in 2014 pensiile si salariile


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul va indexa cu valoarea inflatiei si in anul 2014 pensiile si salariile. Fostul premier britanic Tony Blair s-a intalnit cu primul-ministru Victor Ponta la Palatul Victoria, cu ocazia unei vizite in tara noastra.

Oficialii FMI considera ca noul acord stand-by pe 24 de luni ar putea aseza Romania pe calea spre iesirea de sub sprijinul institutiei. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, considera ca Romania are nevoie ca resursele sa fie valorificate, subliniind ca demonstratiile in strada nu vor rezolva problema referitoare la folosirea cianurilor in industrie.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Premierul Victor Ponta a anuntat ca pensiile si salariile vor fi indexate cu rata inflatiei in 2014. Prim-ministrul a avertizat insa ca vizati de indexare anul viitor vor fi cei cu salarii mici. „Economia Romaniei nici nu gafaie, nici nu duduie. Sunt niste date care ne arata ca pentru anul 2013 ne-am indeplinit cam toate obiectivele mari. Am reusit fara niciun fel de sincopa, si reusim pana la finele anului, nu doar sa dam inapoi salariile si pensiile, ci sa le si platim pe toate. Am reusit sa indexam pensiile cu rata inflatiei si pentru viitor avem prevazuta indexarea salariilor cel putin cu rata inflatiei. La sfarsitul anului, inflatia o sa fie chiar mai mica decat cea prognozata. Pe cei de la FMI ii intereseaza cat dam in total pe salarii. Cum impartim aceasta crestere e o chestiune de politica a guvernului. Ne uitam in special spre salariile mici si spre anumite categorii. Avem o restanta la medicii rezidenti si profesori debutanti. (...) Salarile mari nu vor creste deloc in 2014. Asta e sigur. Ce avem, dam si noi la cei mai slabi si la cei mai amarati”, a spus prim-ministrul. Premierul a precizat faptul ca Guvernul a pregatit o indexare a pensiilor si salariilor cu 3,85%, dar intre timp noile prognoze arata ca inflatia va fi situata in jurul a 2%, astfel indexarea se va face peste nivelul inflatiei. Guvernul intentioneaza sa scoata medicii, incepand din 2014, din categoria bugetarilor, astfel incat medicii rezidenti sa poata fi platiti mai bine. „Ideea este ca medicii sa nu mai fie considerati bugetari pentru ca vor fi platiti de spitale”, a mai spus Victor Ponta. Premierul a mai anuntat ca incepand din octombrie, 17.000 de militari isi primesc pensiile intregite.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Fostul premier britanic Tony Blair, un cunoscut prieten al premierului Victor Ponta, s-a intalnit cu acesta la Palatul Victoria, dupa ce politicianul britanic a efectuat o vizita in Romania. Primul-ministru Victor Ponta a declarat ca singurul subiect aflat pe agenda intalnirii cu Tony Blair a fost legat de o unitate de implementare a proiectelor prioritare pentru Guvern, model aplicat de Blair cand era in functie. „A fost un singur subiect, si anume am nevoie in cadrul Guvernului de o unitate de implementare a proiectelor prioritare pentru Guvern, asa cum a avut guvernul britanic in perioada domnului Blair. Acesta este un subiect pe care l-am discutat si cu presedintele Bancii Mondiale cand a venit la Bucuresti si ma sustine in acest sens. (...) In ce priveste fondurile europene, rezultatele sunt peste asteptarile mele. Domnul Teodorovici si ministrul Bugetului, domnul Voinea, mi-au confirmat astazi ca, de la 1 ianuarie si pana-n prezent, au intrat in Romania de la UE doua miliarde de euro. Deci, mult mai mult decat au intrat in sase ani de de cand suntem membri ai Uniunii Europene, la fonduri structurale. Dar am si alte prioritati, energia, sistemul de achizitii publice, flexibilizarea pietii muncii pentru tineri. Sunt lucruri care tin de obiectul de activitate al unei unitati de implementare�, a declarat seful Executivului. Premierul a adaugat ca Banca Mondiala sprijina, in cadrul Ministerului de Finante, o unitate de prioritizare a investitiilor, iar la nivelul premierului o unitate de implementare a proiectelor prioritare.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Germania ramane si va fi intotdeauna principalul partener economic si comercial al Romaniei, a declarat premierul Victor Ponta, la receptia oferita de Ambasada Germaniei la Bucuresti cu ocazia zilei nationale a Republicii Federale Germania. „Va multumesc pentru invitatia de a participa la aceasta zi speciala pentru Germania si pentru Europa. Cu acest prilej cred ca este momentul si locul in care sa adresez in numele Guvernului Romaniei reprezentantilor companiilor germane care investesc in Romania, care creeaza locuri de munca, care creeaza bunastare si siguranta pentru cetatenii romani. (...) Germania ramane si sigur va fi tot timpul principalul partener economic si comercial al Romaniei”, a declarat premierul adresandu-se ambasadorului german la Bucuresti, Werner Hans Lauk, si invitatilor la eveniment. Totodata, Victor Ponta a exprimat multumiri pentru sprijinul acordat de Germania in domeniul educatiei. „In mod sigur dezvoltarea pe viitor economica a Romaniei nu depinde doar de investitiile germane, ci si de nivelul de educatie al tinerilor romani. Vreau in mod special sa multumesc reprezentantilor landului Baden-Württemberg, landul natal al domnului ambasador, pentru sprijinul pe care-l acorda in imbunatatirea sistemului de educatie profesionala. Este un sistem de la care avem foarte mult de invatat si care ne poate ajuta in viitor sa pregatim mai bine tinerii romani”, a declarat premierul. Seful Executivului a tinut sa le multumeasca parlamentarului Suzanne Karstner, prezenta la eveniment, si deputatului Ovidiu Ganz pentru implicarea in organizarea intalnirii pe care avut-o anul acesta cu cancelarul german Angela Merkel. Victor Ponta a spus ca Romania asteapta cu nerabdare instalarea noului guvern german, care este important nu doar pentru Germania, dar si pentru intreaga Europa al carei motor este.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Primul ministru Victor Ponta a vizitat Mausoleul de la Marasesti si Mausoleul de la Focsani, monumente istorice restaurate si reabilitate cu fonduri europene in valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

„Ma bucur ca dupa foarte multi ani unul din simbolurile istoriei romanilor a fost restaurat printr-un program european. Sper sa reusim sa restauram multe alte monumente care definesc istoria neamului romanesc si sa le pastram intr-o stare care sa ne faca mandri. Inca o data ma bucur ca suntem membri ai Uniunii Europene si ceea ce nu am reusit sa facem pentru monumentele noastre, reusim sa facem prin programe europene”, a declarat Victor Ponta. Seful Executivului a fost insotit de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice de vicepremierul Gabriel Oprea si de presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan. Cele doua obiective au fost restaurate si reabilitate in cadrul proiectului „Drumul de glorie al Armatei Romane in Primul Razboi Mondial”, finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, gestionat de MDRAP.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, la receptia oferita cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Populare Chineze, ca isi doreste ca Romania sa fie cel mai bun prieten din Uniunea Europeana al Chinei, „o poarta de intrare politica, economica, comerciala, culturala si artistica”. „Este al unsprezecelea an consecutiv in care particip la Ambasada din Bucuresti a Republicii Populare Chineze la aceasta sarbatoare a Chinei. Este pentru mine o mare onoare si placere si cu aceasta ocazie si cred ca am mandat in acest sens sa transmit cele mai bune ganduri din partea Guvernului Romaniei (...) Am fost extrem, extrem de onorat in urma cu cateva luni atunci cand noul presedinte si noul prim-ministru al Chinei mau primit ca reprezentant al Romaniei. A fost un semn de prietenie si de apreciere pentru Romania pe care foarte multe tari din lume si l-ar fi dorit. Cred ca acest gen de relatie speciala, de parteneriat special intre China si Romania este in avantajul ambelor tari, ambelor popoare si este un obiectiv pentru care merita sa muncim si in perioada imediat urmatoare”, a spus premierul. Victor Ponta s-a declarat convins ca in perioada urmatoare primul ministru chinez va raspunde invitatiei de a vizita Romania. „Sunt absolut convins ca, in curand, voi avea placerea de a avea la Bucuresti vizita de raspuns din partea primului-ministru al Chinei pentru a discuta despre proiecte de colaborare politica dar mai ales proiecte economice, legaturile noastre culturale, artistice, extrem de importante si pe care trebuie sa dezvoltam in perioada imediat urmatoare (...) Imi doresc de fiecare data ca Romania sa fie cel mai bun prieten din Uniunea Europeana al Chinei, o poarta de intrare politica, economica, comerciala, culturala si artistica si ca depindem, pana la urma, de seriozitatea si consecventa Romaniei in a-si pastra aceasta relatie si aceasta prietenie extraordinara”, a mai spus Victor Ponta.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Uniunea Social Liberala va propune un candidat comun pentru postul de judecator al Curtii Constitutionale care ramane vacant ca urmare a alegerii Iuliei Motoc de catre plenul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei pentru postul de judecator la CEDO.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca USL va propune o persoana cu experienta juridica, insa a reamintit totodata faptul ca Senatul este cel care aproba aceasta numire. „Cand vor fi finalizate procedurile si locul se va elibera, numirea apartine Senatului si vom avea un candidat comun al USL. O persoana care are minimum 18 ani vechime si care are legatura cu lumea juridica. Categoric, fiindca nu putem sa numim pe oricine�, a spus Victor Ponta. Mandatul actualului judecator al Romaniei la CEDO, Corneliu Birsan, va inceta la 16 decembrie 2013.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Premierul Victor Ponta a participat la conferinta internationala „Jurisdictia constitutionala dupa 20 de ani de la caderea cortinei comuniste”, organizata de Curtea Constitutionala a Romaniei. „Toate structurile politice - presedinte, Guvern, Parlament considera si apreciaza rolul fundamental in sistemul constitutional romanesc al Curtii Constitutionale. (...) Nicio societate, inclusiv cea romaneasca, nu poate exista si functiona fara a avea un arbitru, iar acest arbitru, prin Constitutie si printr-un sistem pe care il apreciez cel mai bun posibil, trebuie si este in mod clar Curtea Constitutionala", a afirmat premierul. Presedintele PSD a sustinut ca dezavantajele pozitiei de arbitru sunt bine cunoscute, in conditiile in care cei care pierd dau vina pe acesta. Victor Ponta a subliniat ca, indiferent de opiniile celor multumiti sau nemultumiti, aceasta este cea mai buna cale de a solutiona conflictele de orice tip. Premierul a mentionat ca, atat cat a contribuit Guvernul la procedura si la lucrarile comisiei privind revizuirea Constitutiei, a avut tot timpul o pozitie de intarire a rolului de arbitru al Curtii Constitutionale, de reducere a situatiilor in care judecatorii sunt pusi sa dea solutii la probleme politice, ceea ce nu e normal si in mod sigur nu si-l doresc. „Vreau sa va multumesc pentru modul in care in acest an s-a desfasurat relatia constitutionala si institutionala intre Guvern si CCR, sa multumesc in mod special celor pe care i-am cunoscut si cu care am lucrat foarte bine inainte de a fi judecator la CCR, ma refer si la doamna judecator Pivniceru si la domnul judecator Dorneanu”, a spus seful Executivului. Victor Ponta a completat ca orice propunere va face Parlamentului pentru judecatori CCR, va tine cont de pregatirea profesionala, independenta politica si respectarea standardelor impuse pentru aceasta institutie fundamentala.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Oficialii Fondului Monetar International considera ca noul acord stand-by pe 24 de luni pentru Romania, in valoare de aproximativ 1,98 miliarde de euro, ar putea aseza tara pe calea spre iesirea de sub sprijinul institutiei. Potrivit institutiei internationale, autoritatile romane au informat FMI ca intentioneaza sa trateze acest acord drept unul preventiv, si, in consecinta, nu intentioneaza sa foloseasca banii. „Noul acord va sprijini continuarea politicilor, va oferi o rezerva si va accelera reformele destinate stimularii cresterii economice”, a declarat directorul adjunct al FMI, Nemat Shafik. Aceasta a adaugat ca noul acord va aseza Romania pe calea spre iesirea de sub sprijinul Fondului. Potrivit lui Shafik, directia actuala a politicilor monetare si fiscale este una corecta, iar „autoritatile ar trebui laudate pentru planurile lor de a reduce in continuare in ritm treptat deficitul bugetar in conformitate cu angajamentele asumate de Romania conform Pactului de stabilitate. Presiunile vizand revenirea asupra precedentelor reforme fiscale ar trebui combatute, iar reformele destinate eliminarii arieratelor, prioritizarii investitiilor publice si cresterii absorbtiei fondurilor europene ar trebui accelerate. De asemenea este nevoie de masuri destinate cresterii bazei de impozitare, intaririi administratiei fiscale si reformarii sistemului de sanatate”. Potrivit FMI, „angajamentul autoritatilor de a demara reforme intarziate in companiile de stat, inclusiv prin imbunatatirea guvernantei si cresterea gradului de implicare a sectorului privat este binevenit”.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat la Ploiesti ca Romania are nevoie ca resursele sa fie valorificate, subliniind ca demonstratiile in strada nu vor rezolva problema referitoare la folosirea cianurilor in industrie. „Noi trebuie sa incurajam activitatile economice. Tara are nevoie de valorificarea resurselor. (...) Deocamdata nu exista tehnologii fara cianura, dupa cate stiu eu, nu sunt specializat, dar din informatiile care circula (...) Cu demonstratii de strada nu o sa rezolvi problemele cianurilor in industrie”, a declarat fostul sef al statului. Referindu-se la cercetarea de laborator de la Baia Mare privind posibilitatea inlocuirii cianurii in prelucrarea metalelor neferoase, presedintele de onoare al PSD a precizat ca, deocamdata, nu se stie daca aceasta metoda poate fi aplicata la scara industriala. „Nu exista alta tehnologie, fara cianuri. Propunerea celor de la Baia Mare este o propunere de laborator, deocamdata si nu se stie daca la scara industriala este viabila. Trebuie tratata cu rabdare, cu intelepciune, cu specialisti, cu oameni care stiu carte si care se pronunta in cunostinta de cauza”, a afirmat Ion Iliescu. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu si-a lansat la Palatul Culturii din Ploiesti, volumele „Ion Iliescu. Fragmente de viata si istorie traita” si „Ion Iliescu, om si lider”, publicate la Editura „Litera”.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, a avut o intrevedere cu directorul general al Directiei Generale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune din cadrul Comisiei Europene, Koos Richelle. Printre subiectele discutate s-au numarat regionalizarea si descentralizarea, stabilirea competentelor regiunilor, reforma finantelor publice, consolidarea capacitatii administratiei publice, simplificarea procedurilor administrative si dezvoltarea cadrului strategic pentru Programarea bugetara 2014-2020 in domeniul administratiei publice. „Am pregatit proiectul regionalizarii si descentralizarii, pe care vrem sa-l realizam, si avem in lucru codificarea legilor si descentralizarea financiara. Am lucrat in stransa legatura cu autoritatile locale ca sa avem o buna capacitate administrativa, si, multumita acestui fapt, ca si experientei de lucru cu Programul Operational Regional (POR), comunicarea este foarte buna. Problemele apar in relatia cu institutiile centrale, cu ministerele - dar am avut de curand o discutie despre PODCA si asteptam de la fiecare minister, in urmatoarele doua saptamani, un calendar cu termene precise�, a mentionat viceprim-ministrul. Liviu Dragnea a mai explicat ca se doreste folosirea Instrumentului Investitii Teritoriale Integrate (ITI) pentru Delta Dunarii si zonele urbane functionale si Instrumentul Dezvoltare Locala sub Raspunderea Comunitatii (CLLD) pentru promovarea incluziunii sociale si combaterea saraciei, prin regenerarea comunitatilor defavorizate din mediul urban. Ministrul a precizat ca MDRAP participa la implementarea Strategiei Nationale de incluziune a romilor 2012-2020 si finanteaza proiecte sociale si educationale (prin POR) si programe de lucrari publice de infrastructura (de la bugetul national) care urmaresc acest obiectiv.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a avut la Paris o serie de intalniri cu parlamentari francezi si cu presedintele Adunarii Nationale a Frantei, Claude Bartolone, si toti au fost de acord ca problema romilor nu are nicio legatura cu intrarea Romaniei in spatiul Schengen, iar pe aceasta tema presa franceza a facut „un amalgam eronat”. „Am avut intalniri cu presedintele Comisiei pentru Afaceri europene din Adunarea Nationala, Danielle Auroi, cu presedintele Adunarii Nationale din Franta, Claude Bartolone, cu presedintele Grupului Socialist din Adunarea Nationala a Frantei, Bruno le Roux, grup parlamentar care are majoritate in Adunarea Nationala. Toti cei trei parteneri mi-au spus mai voalat sau direct ca trebuie separata foarte clar, si sunt de acord, problema insertiei sociale a comunitatii rome de dosarul Schengen si ca a fost facut un amalgam in media franceza eronat si s-a creat sentimentul ca multi dintre cei care sunt la guvernare in Franta nu cunosc cele doua probleme si le-au amestecat”, a declarat Valeriu Zgonea. In ceea ce priveste aderarea la spatiul Schengen, socialistii francezi au sustinut ca acest proces trebuie realizat in doi pasi, Romania fiind pregatita sa adere cu frontierele aeriene si maritime. „Fara indoiala, Romania este pregatita din punct de vedere tehnic sa intre in Schengen. Majoritatea statelor europene s-au pronuntat in favoarea acceptarii tarii noastre. Scopul nostru este sa reusim sa convingem si celelalte tari care au anumite retineri ca Romania este un partener serios, care si-a indeplinit angajamentele pe plan european si care este capabila sa aiba grija de frontiera estica a Uniunii Europene”, a spus Valeriu Zgonea.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat ca au fost implementate o serie de masuri de ordin legislativ si procedural care sa vina in sprijinul beneficiarilor POSDRU, pentru a elimina aparitia blocajelor in implementarea programelor. „Ministerul a redus timpul de procesare a cererilor de rambursare depuse de beneficiarii programului de la 45 la 20 de zile prin ordonanta de urgenta 84/2013. De asemenea, au fost promovate lunar hotarari de Guvern prin care s-au alocat temporar sumele necesare onorarii cererilor de plata si rambursarii catre beneficiarii finali a cheltuielilor eligibile. In cadrul POSDRU, suma s-a ridicat la peste 1,2 miliarde de lei”, a explicat Eugen Teodorovici la conferinta anuala „POSDRU - Principalul instrument pentru formare, ocupare si incluziune sociala din Romania – 2013”. Eugen Teodorovici a mai spus ca s-au reglementat situatiile in care beneficiarii fata de care statul intarzia sa plateasca banii pe programele operationale trebuiau sa plateasca la randul lor penalitati sau dobanzi catre stat. „Restituirea TVA-ului, astfel incat beneficiarul isi va putea primi suma asa cum a fost semnat contractul de finantare cu administratia publica, este o chestiune care trebuie clarificata, trebuie vazut exact de unde va fi suportata aceasta returnare de TVA, fie de la bugetul de stat, fie de la Comisia Europeana la rambursare”, a mai spus ministrul Teodorovici. Oficialul guvernamental a adaugat ca in 2013 a fost solicitata Comisiei europene pentru rambursare suma de aproximativ 430 de milioane de euro, cea ce a condus la cresterea ratei de absorbtie la aproximativ 24%. Eugen Teodorovici a asigurat ca Romania nu va pierde bani in 2013, dar va continua efortul de absorbtie, pentru ca anul viitor suma de cheltuit va fi destul de mare.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Catalin Ivan: Ar fi ridicol ca Basescu, care a incalcat pactul de coabitare in nenumarate randuri, sa il denunte Purtatorul de cuvant al Partidului Social Democrat, Catalin Ivan, sustine ca ar fi „ridicol” ca presedintele Traian Basescu sa denunte pactul de coabitare, dupa ce l-a „incalcat in nenumarate randuri”. „Traian Basescu a avut astazi o noua iesire publica plina de minciuni si atacuri nefondate. Nu pot sa nu remarc cat de ridicol ar fi ca tocmai cel care a incalcat pactul de coabitare in nenumarate randuri - presedintele Traian Basescu - sa il denunte acum. El este cel care a sabotat eforturile Guvernului de atatea ori, fie ca a fost vorba despre lansarea unor parteneriate strategice cu alte tari, despre privatizarea CFR Marfa sau despre ajutarea Republicii Moldova sa obtina independenta energetica. Traian Basescu nu a ratat nicio ocazie de a pune bete in roate Guvernului, lansand informatii false in mediul extern si punandu-se de-a curmezisul unor decizii extrem de importante pentru Romania. La toate aceste incalcari ale pactului de coabitare, putem adauga modul in care Traian Basescu l-a jignit public pe premier de atatea ori”, a declarat Catalin Ivan.

Corina Cretu: Pentru sustinerea emanciparii femeilor in lumea araba Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedintele Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, a gazduit, la Bruxelles, premiera filmului documentar "Limita desertului" si un seminar privind emanciparea femeilor in lumea araba. „Acest film prezinta cazuri concrete de dezvoltare economica si personala a unor femei arabe care au indraznit sa devina independente. Din pacate, chiar daca revolutiile arabe au determinat debutul tranzitiei spre democratie, schimbarile fundamentale se lasa asteptate in planul imbunatatirii conditiei femeilor in sudul Mediteranei”, a declarat Corina Cretu, atragand atentia asupra dezamagirii ce ia loc valului de speranta provocat de revoltele din lumea musulmana.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Daciana Sarbu: Noua Politica Agricola Comuna – pas important catre reducerea decalajelor in agricultura UE Eurodeputata PSD Daciana Sarbu, membra a Comisiei de Agricultura (AGRI) a Parlamentului European, a salutat rezultatul votului acestei comisii asupra proiectului de reforma a Politicii Agricole Comune, considerand ca acesta aduce o serie de vesti bune pentru Romania. „Reforma Politicii Agricole Comune inseamna un pas inainte catre reducerea inegalitatilor intre statele membre si mai multe sanse pentru agricultorii romani. Aceasta tendinta trebuie accentuata in perioada care urmeaza, pana cand producatorii romani nu vor mai fi dezavantajati in competitia cu fermieri din statele membre puternice precum Germania sau Franta”, considera Daciana Sarbu.

Minodora Cliveti: Salut pozitia socialistilor francezi din PE pentru gasirea de solutii europene pentru rezolvarea problemelor romilor Europarlamentarul Minodora Cliveti, raportor al Comisiei pentru egalitate de sanse si drepturile femeilor pe raportul privind dimensiunea de gen a strategiei europene privind integrarea romilor, a adresat scrisori colegilor europarlamentari socialisti din Franta in legatura cu declaratiile inacceptabile ale ministrului de interne francez Manuel Valls cu privire la romii romani. Acest demers este o urmare a interpelarii pe aceeasi tema pe care europarlamentarul roman a adresat-o Comisiei Europene, care a trasat si urmareste implementarea la nivelul statelor membre a strategiei europene de integrare a romilor. „Spre marea mea satisfactie, raspunsul colegilor socialisti francezi din PE nu s-a lasat asteptat; pe langa raspunsul personal pe care l-am primit, Catherine Trautmann, sefa delegatiei socialistilor francezi in PE si Sylvie Guillaume, vicepresedintele grupului socialist, au facut declaratii in “Le Monde” din 27.09.2013, declaratii care vin parca in intampinarea propriilor mele convingeri in legatura cu problemele romilor.”Situatia lor (a romilor) cere solutii europene”, numai acestea putand sa o rezolve, spun colegele mele franceze (...) Cele doua socialiste franceze insista pentru solutii concrete pentru folosirea fondurilor europene, intre care Fondul Social European, pentru ameliorarea integrarii romilor in tarile de origine, dar si in cele de destinatie, si cer, de asemenea Comisiei Europene sa respecte si sa faca sa fie respectate drepturi fundamentale precum cel al liberei circulatii a cetatenilor europeni”, a declarat eurodeputatul PSD.


30 septembrie – 6 octombrie 2013

Newsletter PSD - 30 septembrie - 6 octombrie 2013, AMR 62 saptamani pana Basescu ne paraseste.  
Newsletter PSD - 30 septembrie - 6 octombrie 2013, AMR 62 saptamani pana Basescu ne paraseste.  

Newsletter PSD - 30 septembrie - 6 octombrie 2013, AMR 62 saptamani pana Basescu ne paraseste.

Advertisement