Page 1

Work Sample

Retail • Second Semester Interior Design Challenge: Design a Pop-Up Store for MUJI USA in a public

space in Manhattan. The Pop Up store has to use two 20ʼ containers. • 2 week project

Green Week Student Design Award Winner 2014* Concept: Store as Public Space, Inspired by Nature + Parks A new experience is more important than traditional shopping, and the activities and workshops created by MUJI in the park will be better publicity than any typical advertisement. “Roots” Abstractly represent the pathways that connect Bowling Green Park, the Muji Store and the Charging Bull Sculpture. MUJI by giving this gift to the neighborhood is poetically planting roots in a neighborhood where they currently donʼt have stores.

When? / Where?Bowling Green • Financial District NYC • Spring Time Roots

Floor Plans

What happens afterwards with the container? Given MUJIʼs philosophy I though they might be willing to give back to the community, so thats why I proposed a third cycle of REUSE for the container. This structure can become a permanent multi-use space that can help organize and revitalize the area around bowling green park.

Ramp / crowd control for Charging Bull

First Level :

Site Plan:

Reuse

Second Level :

Green Roof

Store area

Display Area

Multi-purpose Terrace

Open Seating area

New Program: The MUJI pop up will not act only as a store but as a space for activities and workshops for the community. DIY art Workshops, Drawing and sketching classes, Food Tastings, Family games, Fashion shows, Art and Photo gallery and even small concerts.

Sustainability: Natural Ventilation

Maximizing the use of sunlight

Green Roof and Green walls

MUJIʼs philosophy inspired me to go in the opposite direction when it comes to advertising. Instead of using a big logo or the red color in the logo I proposed a structure that would blend into the surroundings. Creating harmony in-between the structure and the park in front of it. The mirrors provided the opportunity to also bring nature inside of the store and outside as a reflection of the park. The pop-up store maintains it anonymity just like MUJI designers do. After MUJI moves on the structure will remain and it can be easily repurposed.

Recollecting Rain water

Kinetic energy recolecting Pavement / Pavegen

Recycled + Innovative Materials


Work Sample

Retail • Second Semester Interior Design Challenge: Re-design the existinting MUJItoGO store in JFK T5 jetblue terminal. Considering their corporate identity and their existing problems in the actual store.

MUJI to GO - JFK T - 5 (JET BLUE Terminal) - Queens, NY

Concept: Two Stores in one, FAST & SLOW experiences. A vending machine is incorporated in the window display for fast sales. A serene boutique like interior is created for costumers to experience the product and learn more about the brand. Providing a good shopping experience for costumers in a hurry and also for costumers with time to spare.

Boutique Interior

Floor Plans

Travel and Gift Items Employee Storage

Beauty Cashier

The goal for the inside was to Improve MUJItoGOʼs store design so it can represent the same high quality of their products and have a coherent look with the other MUJI stores. Providing a more serene space for costumers with time to slow down and enjoy MUJI, also more counter space for costumers to learn about and test out products.

Snacks Stationary

Apparel

Custom Furniture Design

Entrance

Creative Use of MUJI Products

24 Hr Vending Window

Vending Window

Chandelier of Aroma diffuser

(Most popular product)

The goal was to expand MUJIʼs presence in the airport with 24 hr product sales. Also to provide a faster checkout experience for costumers on the go.

Provide custom furniture pieces that help organize the products and declutter the displays in the store.

Use of Recycled Materials

Reclaimed local wood Recycled Glass


Work Sample

Residential • First Semester Interior Design

173 Perry St. West Village NYC

Challenge: Design a residential apartment interior for a family composed of three generations. Providing privacy as needed for each family member in a glass box. .

Concept: Framing Views; Outside in, inside to inside and inside to outside. The apartment has glass walls on 3 of its sides, each to very distinctive views, another glass building, a brick wall and the west river and highway. The interior facades will respond to this challenges. Highlighting what the users want to see and hiding what they donĘźt want seen.

Furniture

3rd Floor - Main Entrance Public Spaces

Section

2rd Floor - Private Spaces

Interior Elevation / Kitchen and Gallery

Section


Work Sample

Corporate Office• First Semester Interior Design Client:

Seagram/Mies

Media Company

RIGIDSite: Strict • Precise Seagram Building Rigorous • Fixed Uncompromising Midtown, NYC . Firm • Hard Floors + 36 Exact •35 Resolved

Cloud

GRID

Challenge: Design a contemporary office space that fits the needs of a fun media company in a iconic NYC building designed by Mies Van de Rohe.

Concept: Paradox ; something that is made up of two opposite things and that seams impossible but are actually true or possible. The yuxtaposition of the grid representing the Seagram Building and the cloud representing the media company and how both co-exist to create the interior space.

Model Pictures

VS

Flexible

Rectangular

Closed

Air

Flow Media Office Change

Rigid Hard

VS

Transitory

Soft

Permanent 90 Degrees

Flow No Defined Shape

FLEXIBLE Loose • CREATIVE Rebels • Different Tolerant • Adjustable Gentle • Flow • Dynamic Innovative • Original Fun

Sections

Pratt Interior Design - Work Samples  

First Year Grad Student 2013-2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you