Page 1

EL MINUTO REPORTAJE INTERPRETATIVO

NOTÍCIA ENTREVISTA LA PEGATINA TEXTO DE OPINION

Un nuevo tipo de cuento

Una gran catastrofe

Preguntas i Respuestas

1


POP UP

REPORTAJE INTERPRETATIVO LOS TILOS DE BERLÍN : Los alumnas de 2n de secundaria del Institut del Teatre han hecho un proyecto donde tendrán que enseñar su creatividad, tendrán que elaborar un Pop up. Un Pop Up es desde un libro sencillo, crear otro, inspirado en el libro original que hemos elegido. Lo primero que realizamos fue elegir el libro que queríamos y seguidamente hacer la planificación del nuevo libro creado por nosotros . En la planificación diseñamos cómo resumiríamos en cada página y cómo lo acoa a cada pàgina. Yo como alumna, realizaré el libro en un formato que funciona mejor o al menos lo he elegido por ser el primero Pop Up que realizo. Las ilustraciones se presentan con pestaña se abra todo en una sola vez.

Primero empecé con una cartulina blanca y la doble por la mitad para realizar la primera página, realicé los dibujos y los textos. Los materiales usados básicos fueron: rotuladores, plastidecors, tijeras, lápices, pega,emto y varios. En todas las páginas hice el mismo orden, para que me quedara todo el libro siguiendo un estilo. Cuando ya tenía las páginas pintadas y realizadas tenía que empezar con la tapa del libro, realizado con cartón gris. Después de cortar con las medidas pedidas, realicé la ilustración, quería dibujar un retrato de cómo me imaginaba la protagonista, "difícil", esto de diujar un retrato es muy, muy difícil. Después de esto forré el libro, y enganché las páginas intentando encuadernar el libro como si fuera de verdad.. Realicé la mitad del trabajo en la escuela, el resto en casa. Pienso que este proyecto ha sido de los más difíciles, pero a la vez de los más interesantes, ya que sé que el primero no es perfecto, pero se aprende un montón realizando estas manualidades, lástima de no tener más tiempo en la escuela para realizar todo el trabajo y poder compartir ideas con mis compañeros.

2


3


Noticia urgente VENECIA, ITALIA. 4 DE JUNIO DEL 2018. Esta noche en la tradicional ciudad de Venecia, ha inundado sus canales una especie de peces no conocidos aun por los científicos. De tamaño pequeño (no más grandes que un billete de 5 €) eran miles y miles de estos que han ocupado casi todos los canales de la ciudad. Pero la curiosidad de esta especie de peces desconocidos por nuestros científicos es que desprendían cada uno de ellos una luz brillante azulada espectacular. Muchos venecianos y turistas han registrado este efecto maravilloso durante toda la noche, al amanecer en la ciudad los peces han vuelto al mar y han desaparecido, dejando atrás una noche única en Venecia, más brillante y azul que nunca ha visto esta ciudad. La comunidad científica ha logrado registrar y capturar algún espécimen y están estudiando su procedencia y la causa por que durante la noche han desprendido esta brillante luz. En el artículo os dejamos alguna fotografía que nos han cedido turista asombrados por esta experiencia visual que han tenido la suerte de vivirla en la ciudad de Venecia.

4


ANUNCIOS: Llama al 454 i tendras todo lo que tu quieras

5


ENTREVISTA LA PEGATINA

On us vàreu conèixer? Un dia estàven cantant cançons i jo també les cantava però apartat d’ells i el guitarrista veia que me les sabia i em va dir que anes a cantar amb ells i així els vaig conéixer QUÈ US VA UNIR COM A GRUP?

Va començar quan estaven tocant a un garatge quan el cantant del grup els va escoltar, tocant va entrar al garatge i va començar a cantar amb ells. Com vàreu arribar a ser músics o cantants profesionals? Nosaltres erem un grup de basquet i mai ens haviem plantejat cantar i tocar professionalment, el que passa és que després dels entrenaments ens reuniem i cantavem i tocavem la guitarra; però per passar el rato, res més. Un dia el pare d’un amic va dir que ho feiem força bé i a partir d’aquí va ser on va començar tot. CREIEU QUE HEU CANVIAT COM A PERSONES DES QUE VÀREU CREAR EL GRUP?

Si, ja que és com una segona família i hem viscut moltes coses juntes. Hem après a créxer personalment i professionalment; uns els altres ens hem ajudat molt i això ha influenciat molt.

QUIN HA ESTAT EL MOMENT MÉS EMOTIU DURANT AQUEST LLARG CAMÍ?

Principalment quan la gent ens va començar a coneixer i sentiem a la gent cantar les nostres cançons; però el que també ens va impactar molt va ser el viatge a Àfrica.6ym .

6


ENTREVISTA LA PEGATINA Heu tingut algun entrebanc grupal durant aquesta trajectòria? Us heu plantejat alguna vegada deixar el grup? Un dia em vaig entrabancar amb una pedra HI HA HAGUT ALGUNA BAIXA AL GRUP? Hi ha hagut alguna baixa però baixa així potent no. En el grup vam començar tres, vam veure que necessitavem un baixista i, aleshores, el que varem fer va ser un càsting de baixistes i va apareixèr un jove i vam dir: el fitxem. I ens va dir que no podia però, que enviava un dels seus alumnes, el Ferran que ja s’ha quedat am nosaltres. Va fer mitja prova i com la setmana que be feiem un concert vam dir: si s’aprèn totes les cançons doncs ja ens va bé i ens el vam quedar.  I després, va venir un amic d’un amic d’erasmus a Barcelona hi es va quedar amb nosaltres, que és el trompeta i és francès.I, un amic seu que també era francès, va venir per la nit de Sant Joan i es va quedar amb nosaltres a tocar l’acordeó encara que ell es pianista i guitarrista. I, desprès vam fitxar el Sergi que és de la bateria era de la Barceloneta que volia vacilar a la seva novia que ens coneixia i que ens havíem trobat i ens va venir explicant que era bateria i vam dir: va el fitxem! Però, pel camí, ens hem trobat gent que venien d’una banda gran i , al cap d’un mes, ens han acabat deixant però hem aconseguit tirar endavant tots junts. L’any passat vam fitxar al Miqui que es un guitarrista de Lleida hi aquest any hem portat un trombonista nou i, bueno, nem fent creixer la banda. .  

A l’hora de treballar junts, us repartiu les tasques o tots ho feu tot? A l’hora de treballar cadascú té la seva part per fer possible el funcionament d’aquest grup, per exemple un administra tot els diners que gue guanyem, un altre s’encarrega de la publicitat...

7


ENTREVISTA LA PEGATINA Us han afectat com a grup? No, la veritat esque el principi ens afectaba però hem après que la gent no sempre els hi agrada al nostre treball i no els hi podem obligar.

HEU PENSAT ALGUNA VEGADA NO PUBLICAR UNA CANÇÓ PER POR AL QUE PENSI LA GENT? Com he dit avans, no poden obligar a la gent que els hi agradi les cançons, però la veritat es que nusaltres no pensavem amb l'opinió dels fans i (que si ho feien) vam pensar que el millor seria publicar una cosa que ens agradés a nusaltres i publicar cançons que nusaltres mateixos escoltariem. .

En què us vàreu inspirar a l’hora de triar el vostre nom? Quines altres propostes us varen sorgir? En Manu Chao era apadrinat de grups que en algún dia farà algú decent per exemple es veien a tots els concerts i a tot li van començar a dir que era una Pegatina i d’aqui va el nom del grup La Pegatina .

De quins temes us agrada parlar i tractar a les vostres cançons? Normalment un dels recursos més fàcils per exemple és l’amor, el desamor i tot això. Un altre tema molt evident és la reivindicació tant social com política. Aquests són els temes que la majoria de grups els hi agrada tractar, també es poden explicar histories, vivències i coses de la vida quotidiana, però clar no faràs una cançó de com fas una truita de patates”. Llavor sempre de totes aquestes coses els hi has de buscar una originalitat, per exemple dintre de tot l’aspecte de amor i desamor, que és gegant, buscar una cosa que mai s’hagi fet abans, perquè clar es pot fer una cançó reivindicativa i que diguis que son uns cabrons i que vols que tots es morin , però també es pot buscar d’una altre manera. Una cançó que hem fet que es diu “El Curandero” casi no s’assembla que sigui una cançó reivindicativa, però estic parlant de que ens han fotut la sanitat, i clar com que la cançó és un merenga i és molt de ballar, la gent no ho associa. però per a mi és una manera molt original de dir-ho. El que has de fer és buscar aquell punt diferent.

Añadir un poco de texto

Quines són les vostres fonts principals d’inspiració? Normalment la font principal d’inspiració és la vida personal, quan estàs en un moment de xoc o de nervis, és quan de de cop i volta surgeix la inspiració .Personalment em passava que quan estava en temps d’examens i estava molt estressat, era quan realment em sorgien les ideas, ja que el cerbell esta treballant continuament.

8


ENTREVISTA LA PEGATINA Quan planifiqueu un videoclip, què us proposeu transmetre? Nosaltres em anat evolucionant, al principi, no ens haviem ni parat a pensar que s’havia de transmetre algo, aleshores deiem: Anem a fer un vídeo perque aquesta cançó surti a la televisió, això és el que voliem, perque en aquella època sortien vídeos per TV3 i tal, llavors era important tenir videoclip, perque encara no hi havien les xarxes i si volies sortir a la televisió, necessitaves material gràfic. Amb el temps, hi ha molts errors que es cometen, com passar el que diu la cançó a imatge, és un error garrafal. Si us hi fixeu, la majoria de videoclips venen la imatge de l’artista. Basicament transmets la imatge, la teva forma de fer, als nostres videos sempre surten colors, perque és una música molt ‘colorida’ i transmet coses divertides.

En el moment en què esteu, quin creieu que serà el futur del vostre grup? Creieu que poden incorporar-se més persones? El grup de la Pegatina va estar molt de moda a Catalunya durant l’any 2008 fins a l’any 2010, més tard es van posar de moda durant quatre anys a Espanya. Com que aquesta moda ja va passar, van decidir fer concerts en altres països per donar-se a conèixer mundialment. Ara es troben en un moment d’internacionalització molt gran on tenen previst anar a Sudamèrica, Austràlia per fer concerts i créixer com a grup. A quins llocs heu anat a fer concerts? A quins llocs que no heu estat us agradaria anar-hi? Hem estat per tot el món desde a Japó fins a Sud Amèrica, a mi especialment

Añadir un poco de texto

Sempre hi ha d’haver un punt de connexió amb la lletra, però un punt molt bàsic, avegades és tan fi, tan fi, que ningú l’entendrà En aquests precisos moments en què us trobeu com a grup, teniu en ment treure alguna cançó, disc o fer alguna gira pròximament? Si és així, quins? L’Adrià ens confirma que pròximament trauran un disc, més concretament a l’Abril. El disc serà sobre els quinze anys que porten com a grup. Ara mateix, estan polint alguns detalls perquè tot tingui una coherència visual i els hi quedi perfecte, com ara sessions de fotos per la imatge del disc, acabar els videoclips...

9

m’agradaria poder anar als Estats Units ja que crec que es un public que pot aportar molt.


S U D O K U S

10


TEXTO DE OPINION VIOLENCIA DE GÉNERO: LLUNA Y CAROL

Desde siempre hay hombres que tratan a las mujeres como a objetos, creando machismo y desigual entre los dos sexos. Nosotras queremos defender que los dos generos deben tratarse por igual sin que uno este por encima del otro. Últimamente se están haciendo muchas manifestaciones en contra de la violencia de género como la del 8 de marzo o la de la manada entre otras, estas manifestaciones son a causa de los numerosos ataques: violaciones, martratos e incluso asesinatos que sin ir mas lejos en el 2017 se determina que han habido 55 mujeres asesinadas aproximadamente, y ahora en 2018 ya hay alrededor de unas 10 mujeres asesinadas por hombres, parejas o ex pareja. Frases como: "yo si te creo" " no quiero tu piropo quiero tu respeto". No es abuso es violación, se han convertido en lemas reinbicativos donde mil mujeres y hombres gritan en las manifestaciones contra la violencia de género

Nosotras creemos que una buena parte de acabar con la violencia de género se basa en la aducación de las personas desde: familia, la escuela, las instituciones, los gobiernos...para crear una sociedad igual base al respecto, para poder evitar situaciones ofensivas por el simple hecho, por ejemplo, de vestir libremente.

11


12


LA NUEVA MARCA CON UN PRECIO INCREIBLE, NO DUDES EN COMPRARLA!!!! BEBIDA HASTA 3 EUROS, Y COMIDA HASTA 5 ERUOS.

EL MINUTO

13

Diario carolina  
Diario carolina  
Advertisement