Tehnooci 1

Page 11: PRIPREMNA PANTEHNOSKA Å KOLASAD KADA, DALEKO OD PROKLETE GALAKSIJE, U MIRU PROLAZIMO MEĐUZVEZDANIM PROSTOROM...

... I KADA MI JE TELO, NE I DUŠA, POPRIMILO OBLIK STARCA, SREĆAN ŠTO SAM OSTVARIO IDEAL...

... I ŠTO POPUT PALEOMOJSIJA PREDVODIM 500.000 MLADIH PANTEHNOSA OBA POLA PREMA OBEĆANOJ GALAKSIJI... ... GDE ĆE STVORITI NOVO DRUŠTVO, U KOM ĆE SREĆNI MEĐULJUDSKI ODNOSI BITI VAŽNIJI OD TEHNOLOŠKOG RAZVOJA...

... JA, ALBINO, VRHOVNI TEHNOOTAC, U DRUŠTVU SVOG VERNOG TINIGRIFIJA, MOGU OTPOČETI „PODRIGOVANJE“ SVOJIH MEMOARA...

7

JESI LI TI SKRENUO? KAKO MOŽEŠ DA NAPRAVIŠ TAKVU GREŠKU? „REDIGOVANJE“, ALBINO, NE „PODRIGOVANJE“!


„MOJA PRIČA POČINJE NAPADOM ULRIŽA CRVENOG NA SVETI ASTEROID GDE SU SKRIVALI PANEFU, MOJU BUDUĆU MAJKU, MLADU DEVICU LEGENDARNE LEPOTE, PREDODREĐENU DA BUDE PROROČICA CARSKE KUĆE.“

TAKO MI TRULIH ZUBA MOJE BABE, SVI BARELJEFI SU OD ZLATA!

A IMA SAMO DVANAESTAK STRAŽARA!

ISKRCAVANJE! PRIPREMITE GVANODONTE!

8


PIRATI SU POBILI CARSKU STRAŽU I SRUŠILI HRAM.

ULRIŽ CRVENI SE UDALJIO SA SVOJIM PLENOM, OSTAVIVŠI ZA SOBOM DVA, NAOKO MRTVA, GVANODONTA I SVEŠTENICU KOJA JE IZGUBILA JEDINO BOGATSTVO KOJE JE IMALA: SVOJU NEVINOST.

TOG DANA PANEFU JE SILOVALO ŠEZDESET PIRATA.

9


ALI MOJA MAJKA JE S DVE PREŽIVELE ZVERKE MORALA PRONAĆI NEKO UNOSNO ZANIMANJE — TE JE, OBEŠČAŠĆENA I NAPUŠTENA OD CARSTVA, PANEFA, BUDUĆI DA JE BILA TRUDNA, OBUZDALA SVOJ BES I USPELA DA NATERA GVANODONTE DA SE REPRODUKUJU.

GOTOVO JE S NESREĆOM. SAD KAD IMAM ŠEST GVANODONATA I TEBE, MOJA LJUBAVI, KONAČNO POČINJE SREĆA! PANEFA RODI PREKRASNO DETE TAMNE PUTI, MOG BRATA ALMAGRA, KOJI SE SMESTA PRIVIKAO NA MAJČINE BUJNE GRUDI.

JA, ALBINO, RODIO SAM SE DVADESET MINUTA KASNIJE, PUTI BELE POPUT MERMERA, SAV SUŽEN JER MI JE BRAT JOŠ U MAJČINOM STOMAKU UKRAO SAV PROSTOR.

I DOK SAM PREKO VOLJE SISAO GVANODONTOVO MLEKO, NA SVET DOĐE I NAŠA SESTRICA ONIKS, MAŠUĆI SA SVOJE ČETIRI SKERLETNE RUKE. PSETA PIRATSKA! KUNEM SE: NEUMORNO ĆU RADITI SVE DOK NE BUDEM MOGLA DA PLATIM BATALJON PLAĆENIKA KOJI ĆE UŠTROJITI TE BEDNIKE!

JAO! MUTANT! KOJA SRAMOTA! MOJA DOJKA TE NEĆE HRANITI! NIKADA!

JOŠ JEDNO ČUDOVIŠTE! SRAMOTA PO DRUGI PUT! PROKLETA SAM!

10


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.