Page 4

ANDERSON 999

Mesečeva baza Alfa je jedino ljudsko stanište na našem satelitu koje je ostalo potpuno upotrebljivo posle nuklearnog rata. Ali sada je teško stići do nje. Jedini preživeli svemirski brod, krstarica „Nada”, uništen je pre nekoliko nedelja u incidentu koji je iznova povećao međunarodne tenzije. Britanska vlada je, međutim, već radila na jednom višenamenskom i lakom za upravljanje svemirskom vozilu koje bi moglo da uspostavi redovne veze između Zemlje i Meseca. Letelica „Anderson 999” dobila je ime po svom projektantu, čuvenom profesoru Džeraldu Andersonu. Lekar svetskog renomea, nedavno nestao u svemiru u incidentu „Argus”, Anderson, bio je na čelu grupe naučnika koja je razvijala prototip svemirskog broda sposobnog da prevozi zamenjive module različitih „specijalizacija”, od pomoćnih do onih za istraživanje i ekstrakciju. Prototip ovog revolucionarnog svemirskog vozila nalazi se u hangarima Mesečeve baze Alfa, i gotovo je završen. Kao i obično, redovno ćemo vas obaveštavati o napretku!

projekta „Obnova”, dao nam je ekskluzivni intervju. Njegove reči nam bude nadu u budućnost ne samo Zemlje već i celog Sunčevog sistema. Ne propustite sledeći broj naše revije!

Posle nuklearne katastrofe, kontrola dubokog svemira pokazala se kao problem čak i za Ministarstvo svemira. Sateliti već godinama ne prenose signale, a nove je nemoguće lansirati. Nekoliko važnih zemaljskih teleskopa je, međutim, i dalje aktivno, i identifikovali su planetoid koji se približava našem svetu. Ne postoji opasnost od sudara, a spektroskopske analize su pokazale prisustvo važnih minerala i primarnih materija koje bi mogle da budu od vitalnog značaja za obnovu proizvodnje energije. Fondacija Alfa aktivirala je plan za ekstrakciju ovih materija, a istoimena Mesečeva baza je u OBNOVA središtu novog poduhvata koji svi s nadom posmatramo. Edvard Rajzer, jedan od čelnika

PLANETOID META

Najvažnije otkriće veka

DEJTLAJN 1976

Profile for carobnaknjiga2

Nejta Never 2  

Nejta Never 2  

Advertisement