Page 1


Crtež i naslovna strana: Serđo Đardo

Scenario: Adrijano Barone

Ideja: Antonio Sera


ˇ MESECEVA BAZA ALFA


ANDERSON 999

Mesečeva baza Alfa je jedino ljudsko stanište na našem satelitu koje je ostalo potpuno upotrebljivo posle nuklearnog rata. Ali sada je teško stići do nje. Jedini preživeli svemirski brod, krstarica „Nada”, uništen je pre nekoliko nedelja u incidentu koji je iznova povećao međunarodne tenzije. Britanska vlada je, međutim, već radila na jednom višenamenskom i lakom za upravljanje svemirskom vozilu koje bi moglo da uspostavi redovne veze između Zemlje i Meseca. Letelica „Anderson 999” dobila je ime po svom projektantu, čuvenom profesoru Džeraldu Andersonu. Lekar svetskog renomea, nedavno nestao u svemiru u incidentu „Argus”, Anderson, bio je na čelu grupe naučnika koja je razvijala prototip svemirskog broda sposobnog da prevozi zamenjive module različitih „specijalizacija”, od pomoćnih do onih za istraživanje i ekstrakciju. Prototip ovog revolucionarnog svemirskog vozila nalazi se u hangarima Mesečeve baze Alfa, i gotovo je završen. Kao i obično, redovno ćemo vas obaveštavati o napretku!

projekta „Obnova”, dao nam je ekskluzivni intervju. Njegove reči nam bude nadu u budućnost ne samo Zemlje već i celog Sunčevog sistema. Ne propustite sledeći broj naše revije!

Posle nuklearne katastrofe, kontrola dubokog svemira pokazala se kao problem čak i za Ministarstvo svemira. Sateliti već godinama ne prenose signale, a nove je nemoguće lansirati. Nekoliko važnih zemaljskih teleskopa je, međutim, i dalje aktivno, i identifikovali su planetoid koji se približava našem svetu. Ne postoji opasnost od sudara, a spektroskopske analize su pokazale prisustvo važnih minerala i primarnih materija koje bi mogle da budu od vitalnog značaja za obnovu proizvodnje energije. Fondacija Alfa aktivirala je plan za ekstrakciju ovih materija, a istoimena Mesečeva baza je u OBNOVA središtu novog poduhvata koji svi s nadom posmatramo. Edvard Rajzer, jedan od čelnika

PLANETOID META

Najvažnije otkriće veka

DEJTLAJN 1976


POČETKOM ŠEZDESETIH GODINA, SVETOM SU SE PROŠIRILE GLASINE O NUKLEARNOM NAPADU KOJI BI MOGAO DA UNIŠTI PLANETU.

TAKO SU POČELE ISTRAŽIVAČKE MISIJE NA MESECU.

ENGLESKO MINISTARSTVO SVEMIRA JE ZBOG NUKLEARNE PRETNJE ODLUČILO DA ZAPOČNE PROJEKAT KOJI BI GARANTOVAO OPSTANAK PODANICIMA NJENOG KRALJEVSKOG VELIČANSTVA.

NEJTAN NEVER

NEJTAN NEVER

Sera / Barone / Đardo

HLADNI RAT IZMEĐU SJEDINJENIH DRŽAVA I SOVJETSKOG SAVEZA SE ZAOŠTRAVAO. DIPLOMATSKE INICIJATIVE PROPADALE SU JEDNA ZA DRUGOM.

Sera / Barone / Đardo


ALI ZA SVET KOJI JE PREŽIVEO NUKLEARNU KATASTROFU JOŠ NIJE BILO SVE GOTOVO.

NEJTAN NEVER

UZ OGROMNE LJUDSKE I MATERIJALNE ŽRTVE, NA NAŠEM SATELITU JE IZGRAĐENA BAZA ALFA.

NEJTAN NEVER

GRUPA MUDRIH LJUDI, STRUČNJAKA IZ NAJRAZLIČITIJIH GRANA NAUKE, OSNOVALA JE FONDACIJU ALFA.

UBRZO POTOM, NA ZEMLJI... PO ZAVRŠETKU RATA, CELOKUPNA TERITORIJA EVROPE PONOVO SE NAŠLA OKOVANA LEDOM USLED ZAMRAČENJA NUKLEARNIM PEPELOM.

Sera / Barone / Đardo

Sera / Barone / Đardo


POSLEDNJI ISPRAVNI SVEMIRSKI BROD, NAZVAN NADA, DOZVOLJAVAO JE TRANSPORT NEOPHODNIH MATERIJALA ZA OBNOVU NAŠE CIVILIZACIJE SA MESECA NA ZEMLJU.

NEJTAN NEVER

PRIMARNA MISIJA FONDACIJE ALFA BIO JE PROJEKAT OBNOVA, KOJI JE DOVEO DO NOVE RENESANSE U ENGLESKOJ I EVROPI, SIMBOLIZOVANE ČAK I IZBOROM UNIFORMI ČLANOVA FONDACIJE.

NEJTAN NEVER

A JEDAN NOVI DOGAĐAJ IZAZVAO JE TALAS OPTIMIZMA: OTKRIĆE PLANETOIDA META.

ZEMLJA

MESEC

META JE BIO BOGAT PRIMARNIM MATERIJAMA VISOKOG ENERGETSKOG POTENCIJALA, I TREBALO JE DA PROĐE BLIZU NAŠEG SATELITA.

Sera / Barone / Đardo

OVA OBNOVA TREBALO JE DA OTPOČNE SA SATELITA NAŠE PLANETE.

Sera / Barone / Đardo


SVEMIRSKI BROD NADA JE UNIŠTEN!

NEJTAN NEVER

NEJTAN NEVER

GODINA 1976. KAO ŠTO JE GOVORIO NAŠ NAJVEĆI PESNIK, KAPETANE NEVER, SUDBINA NIJE U ZVEZDAMA, VEĆ U NAMA SAMIMA.

Sera / Barone / Đardo

LJUDSKA GREŠKA!

Sera / Barone / Đardo

Profile for carobnaknjiga2

Nejta Never 2  

Nejta Never 2  

Advertisement