't Nathalske - Zomer 2022

Page 1

Carnaval Zomer 2022

’T NATHALSKE

n e s t Fie n e t s e e F &

#NathalzenLoo


Voor gezond brood en lekker banket moet je bij Echte Bakker Hugen zijn geweest ! ECHTE BAKKER HUGEN VAN DER HELLLAAN 28 6824 HT ARNHEM 026 3514642

advertentie Drukwerkfabriek 2


President René de Kramer

Feest voor iedereen En wéér moest er een streep door de activiteiten. Alleen hadden we er ditmaal zo vurig op gehoopt dat het carnaval, in tegenstelling tot 2021, wel gewoon kon doorgaan. Terug naar november vorig jaar. We stonden aan de vooravond van de Elfde van de Elfde. Alles was tot in de puntjes voorbereid om het nieuwe seizoen groots te openen, maar andermaal moesten we de festiviteiten afblazen. De boosdoener was dezelfde: het coronavirus. Een paar weken later kwamen we tot de conclusie dat ook onze carnavalsoptocht geen schijn van kans had. Hoe kun je immers mensen oproepen om zich in te schrijven, terwijl het volgens de autoriteiten niet verantwoord is om in loodsen samen te komen om aan wagens te bouwen? Bij De Nathalzen hadden we een heel duidelijk standpunt: nóg een jaar afwachten, zien we niet zitten. We zetten alles op alles om hetgeen mogelijk is wél door te laten gaan. We kwamen in samenwerking met Rudolf Kuier met de Loose Oudejaarsconference, het online alternatief voor de Loose Avond. En in plaats van een uitreiking voor een volle Loose Avond-zaal gingen we naar onze nieuwe Nathals van het Jaar toe om hem in het zonnetje te zetten. En het kabinet? Prinses Edith en adjudant Willy gaven aan nog een seizoen te willen aanblijven, zodat ze komend jaar tijdens de Loose Avond op een goede manier afscheid kunnen nemen. Met een lekkere taart bedankten we hen op de oorspronkelijk geplande dag van aftreden. Ook de twee vorige jeugdkabinetten zouden later iets lekkers krijgen. Inmiddels waren we in contact met onze carnavalsvrienden van De Deurdreiers uit Groessen. Zij zaten in hetzelfde schuitje. Na een creatieve brainstorm in december waren we eruit: we besloten samen een zomers, coronaproof alternatief te bieden voor de afgelaste optochten. De naam: Carnavalsstoptocht. Het idee is even creatief als simpel: in plaats van een optocht met carnavalsgroepen maken

fietsers een tocht, bij voorkeur zijn ze zo mooi mogelijk verkleed. Her en der zijn er leuke stopplaatsen waar iets te zien, te doen of te proeven is. In de weken erna lag er al snel een concreet plan op tafel en ontstond er zowel in Groessen als in Loo veel enthousiasme. We zijn enorm blij en trots dat we jullie op zondag 3 juli alsnog een mooie carnavalsactiviteit kunnen voorschotelen. Er is van alles voorbereid, het zal zeker de moeite waard zijn om die dag op de fiets te stappen. Na afloop vier je een mooi, gratis toegankelijk feestje met ons mee op het plein voor de deur van schuttersgebouw Willem Tell. DJ ROBIN verzorgt daar de muziek. Het wordt daar absoluut een familiefeest. Voor de kinderen is er bijvoorbeeld een springkussen. Wie iets wil eten of drinken, kan dat ook doen. In deze speciale uitgave van ’t Nathalske – de geplande editie voor afgelopen winter kon de prullenbak in vanwege alle last minute veranderingen – blikken we vooruit. Je krijgt alle praktische informatie aangereikt. Hopelijk zien we je op 3 juli!

President René de Kramer – De Nathalzen

Inhoudsopgave 3 5 7 8 Zomer 2022

Voorwoord Alles over de Carnavalsstoptocht Jeugd bouwt eigen carnavalswagen Route Carnavalsstoptocht

11 13 15 16

Onze leden kijken vooruit Nieuwe Raadsleden De Nathalzen in het nieuw Feestagenda

Redactie, fotografie en vormgeving: carnavalsvereniging De Nathalzen - Drukwerk: Drukwerkfabriek

’t Nathalske 3


Husselarijstraat 29 6924 AJ Loo Telefoon: 0316 268237

D.H.M. Peelen Sloetstraat 11 6924 AW 't Loo Tel: +31 (0)653 56 76 65

spuiten - belettering - striping - schadeherstel

Opvallend op weg... www.truckpaint.nl 0314 - 68 13 24 4


Alles over de Hoe doe je mee?

Voor de fietsers zijn er twee vertrekpunten (13.11 - 14.11 uur): het schoolplein van IKC Joannes in Groessen en dat van de Bernadetteschool in Loo. Bij deze opstappunten krijg je meteen al wat leuks te zien: de wagentjes die de schoolkinderen eerder dit jaar zelf hebben gebouwd (zie pagina 7). Met een stempelkaart op zak fiets je vervolgens de route van circa 10 kilometer door Loo en Groessen (zie pagina 9). Dat kun je alleen doen, maar veel leuker is het natuurlijk om samen met vrienden, familie, buren en/ of bekenden rond te trappen. Lekker in eigen tempo.

Wat is er onderweg te doen?

Natuurlijk willen we zo veel mogelijk tot het allerlaatste moment geheim houden. Wat we al wel kunnen zeggen, is dat je onderweg op verschillende punten wat lekkers krijgt aangeboden en dat je zelf actief mee kunt doen aan onder meer spellen en activiteiten. Daarnaast zullen enkele groepen en verenigingen zich op creatieve wijze presenteren. Om er zeker van te zijn dat je alle stoppunten in Loo en Groessen hebt aangedaan, krijg je de stempelkaart mee.

Hoe maken we het met elkaar feestelijk?

Het mag dan juli zijn, de Carnavalsstoptocht heeft een carnavalesk tintje. We roepen alle inwoners op de beide dorpen zo mooi mogelijk te versieren met vlaggen, ballonnen en wat al niet meer. Stap je op de fiets, dan is het natuurlijk geweldig als je dat verkleed doet. In de loop van de middag begint voor schuttersgebouw Willem Tell een prachtig feest. Hoe leuk is het als iedereen daar uitgedost in carnavalsoutfit danst, springt, zingt en host op de muziek van DJ ROBIN! Het feestje is gratis toegankelijk voor jong en oud. Voor de kinderen staat er een springkussen.

Meedoen om de prijzen?

Nog even terug in de tijd CarNaCoronaBal

Anderhalve week vóór het traditionele carnavalsweekend kwamen er plots toch weer versoepelingen. In allerijl tuigden De Nathalzen een feest op: het CarNaCoronaBal. Ruim 350 feestvierders genoten van een gezellige middag. Het feest begon met een prettig samenzijn voor degenen die zo kort na corona de drukte nog niet wilden opzoeken, maar wel behoefte hadden aan een verzetje. Daarnaast besteedden we aandacht aan de jeugd en volwassenen.

Taart voor Thuvine

Bewoners van woonzorgcentrum Thuvine in Duiven werden in het traditionele carnavalsweekend verrast met een heerlijke taart van De Deurdreiers en De Nathalzen. Normaal gesproken verzorgen we daar een gezellig programma met onder meer muziek en presentaties, maar dat was dit jaar niet mogelijk. De taart viel letterlijk in de smaak bij de bewoners.

Nathals van het Jaar

Valt er een gelikt krantje van een vereniging uit Loo op de deurmat? Dan is de kans groot dat Rob Hermsen hem heeft ontworpen. Bij onder meer SV Loo, Excelsior, de Immerlootour, Willem Tell en De Nathalzen is hij met zijn vormgevingskunsten al vele jaren een trouwe vrijwilliger. Om die reden is Rob afgelopen jaar uitgeroepen tot Nathals van het Jaar!

Om er zeker van te zijn dat we een heel mooi, bijzonder sfeertje krijgen, hebben we enkele prijzen in het leven geroepen. We belonen het kind met de mooist versierde fiets, de Carnavalsstoptochtfietser die het meest carnavalesk verkleed is en de straat die de grootste en leukste carnavalssfeer biedt. Hopelijk is dat een mooie prikkel om alles uit de kast te halen. > Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg De Deurdreiers en De Nathalzen op social media

’t Nathalske 5


06 23628075

De Smidse 1-3, Westervoort Telefoon: 026 311 8818 www.vanessenwestervoort.nl D.B. van der Horst B.V.

Tielbürger sales office France-BeNeLux

Veegmachines Onkruidborstelmachines Hooggrasmaaiers Versnipperaars Verticuteermachines Motormaaiers Aanbouwwerktuigen voor - zitmaaiers - quads & atv’s - tweewielige trekkers

www.donatvanderhorst.nl Levering uitsluitend door geselecteerde en geschoolde vak handelaren.

6

... for a lifetime

René Hooijman - Verkoop hooi en stro Tel. 06 - 22604147 • 0316 - 261036 Loostraat 60, 6924 AH Loo (Gld)

Autobedrijf

Palm

• AUTO DIAGNOSE • AIRCO SERVICE G R AT IS • SCHADE HERSTEL• APK KEURING W IN T E R • ONDERHOUD • REPARATIES • VERKOOP C H E C K ! Wij repareren en onderhouden alle merken personen-, bedrijfsauto’s en campers. Wij staan garant voor degelijk onderhoud en voorzien u graag van een persoonlijk en deskundig advies.

made in germany T +31 (0) 316 26 16 73 E info@donatvanderhorst.nl

Bel voor meer informatie, een afspraak of offerte 0316-342600 P.Palm & Zn • Dorpstraat 3 Groessen • www.palmgroessen.nl • info@palmgroessen.nl


De kinderen van groep 7 en 8 van de Bernadetteschool zijn buitengewoon handig en vinden carnaval een geweldig feest. Hoe we dat zo zeker weten? Afgelopen winter waren we getuige hoe zij, met wat hulp van De Nathalzen, hun eigen, zelf bedachte carnavalswagentje bouwden. Het resultaat is tijdens de Carnavalsstoptocht te zien.

Handige jeugd

Op de Elfde van de Elfde vorig jaar bezochten we de Bernadetteschool. Samen met carnavalsgroep Bar Hippique vertelden we wat er allemaal bij komt kijken om een carnavalswagen te bouwen. In januari en februari ging de handige jeugd zelf aan de slag. In zeven weken tijd bouwden zij hun eigen ‘junglewagen’. De bouw past perfect in de ambitie van school en Stimuleringsfonds Technisch Onderwijs om kinderen al op jonge leeftijd voor techniek te enthousiasmeren. “De kinderen hadden het thema helemaal zelf verzonnen. Sterker nog: ze hadden zelfs al eerste schetsen gemaakt. Op basis daarvan hebben we een concreet bouwplan gemaakt, zodat we elke week gericht te werk konden gaan”, vertelt Henk Spaan, die het project namens De Nathalzen begeleidde met Henk Peeters. “Het was geweldig om dit samen met de kinderen te doen. Het enthousiasme van de jeugd was enorm. Het leuke van alles is dat ze hun zelf gemaakte wagen straks op het schoolplein mogen presenteren bij de Carnavalsstoptocht.”

Jungle

Linde Willemsen: “We mochten zelf een thema kiezen voor ons carnavalswagentje. Met de klas hadden we vijf thema’s bedacht waaruit we met z’n allen konden kiezen. Het thema is uiteindelijk jungle geworden, want onze klas is versierd als een jungle. Alle kinderen uit de klas mochten een schets maken voor een wagen. Op veel schetsen waren bananen, een giraffe, een schommel, apen en een junglehuis getekend. Vandaar dat je die dus ook in het definitieve ontwerp terugziet.”

Papier-maché

Sem Hermsen: “Onze klas werd in twee groepen verdeeld. Iedere donderdagmiddag gingen we om de beurt naar de loods in Den Oldenhoek. Als we daar waren, begonnen we met het verdelen van de taken voor die dag. Elke keer was heel duidelijk wat er moesten gebeuren. Daarna begon het echte werk: het bouwen. We hebben bananen gezaagd en geverfd, we hebben veel met papier-maché gewerkt en we hebben een groot junglehuis mogen maken. Ik vond het super leuk.”

Bananenboom

Sem Bekker: “Het leukste op ons wagentje vind ik de bananenboom. Daar hangen bananen aan met al onze namen erop. Die slingeren in het rond wanneer het wagentje beweegt. Het moeilijkste van alles vond ik het maken van de nek van de giraffe. Die moest eerst met drie lagen kranten beplakt worden en twee keer met geel geverfd worden. Daarna moesten ook de vlekken er nog op geschilderd worden. Dat was een heel precies karwei.”

Ook de kinderen van groep 8 van IKC Joannes in Groessen hebben een prachtige carnavalswagen gemaakt. Deze creatie is tijdens de Carnavalsstoptocht te zien op het schoolplein aldaar.

’t Nathalske 7


Carnavals Alle stopplaatsen op een rij 1 IKC Joannes Groessen 2 Sint Isidorusplein 3 KDO Odeon 4 Voormalig tuincentrum Kampschreur 5 Fruitkwekerij de Stokhorst 6 Den Oldenhoek 7 Maatschap F.M.J. Wilting en E. Wilting-Arentz 8 Boekhorst Transport 9 Bernadetteschool Loo 10 Binnenwei 11 Schuttersgebouw Willem Tell

Startpunt Loo

Tussen 13.11 en 14.11 uur stap je op het schoolplein van de Bernadetteschool op de fiets

8


sstop stoptocht tocht

Startpunt Groessen

Vertrek je liever in Groessen? Dan kan je tussen 13.11 en 14.11 uur vanaf het schoolplein van IKC Joannes vertrekken ’t Nathalske 9


GRATIS! bij AANKO

2 x 0,35l OkPruVikAN

Actie geldt zolang de voorraad strekt

WIJ WERKEN MEE AAN VELE KILOMETERS RIJPLEZIER

Husselarijstraat 3, Loo M 06 51 99 79 78 T 0316 26 19 52 info@boekhorst-transport.nl

OOK LEVERING VAN ZAND, GRIND, SPLIT EN TUINAARDE

10

Geen 18, geen alcohol


Fietsen & feesten Onze leden kijken enorm uit naar de Carnavalsstoptocht. Samen maken we er een groots spektakel van.

Leuk voor jong en oud

Frank Schoonbeek: “Het is super leuk dat er in de zomer toch nog iets aan carnaval wordt gedaan. Uiteraard blijft carnaval in het begin van het jaar het mooiste van alles, maar als dat niet kan, is het fijn dat er toch gekeken wordt naar een alternatief. Je merkt hoezeer mensen in het dorp de behoefte hebben om samen te komen en feestjes te vieren. De Carnavalsstoptocht is leuk voor jong en oud. We kunnen er mooi met het gezin en de vrienden naartoe. En hopelijk kunnen we daarna het Loose carnaval vieren zoals we dat gewend zijn!”

Carnaval zonder warme muts

Peter Schipper: “Het wordt een mooi carnavalsfeest, alleen dan net even anders. Geen toeschouwers met warme muts en handschoenen langs de kant van de weg, maar in plaats daarvan feestvierders verkleed op de fiets. Het is een leuk idee, een prachtig nieuw initiatief dat het gemis van het echte carnaval een beetje doet vergeten. Laten we hopen dat de Carnavalsstoptocht net zo goed uitpakt als alle andere festiviteiten in het dorp. En wie weet is het wel zo’n succes dat het een blijvertje op de feestkalender wordt.”

Hoop op mooi weer

Annemie Keultjes: “Het is gewoon ontzettend leuk dat De Deurdreiers en De Nathalzen dit initiatief hebben genomen. We zijn dan mooi weer even samen en kunnen dan samen alweer toewerken naar het volgende carnaval. Want als het zomer is, dan is het ook al heel snel weer november. Ik hoop op prachtig weer, zodat veel mensen er lekker op uit kunnen trekken. Met onze vaste, trouwe groep van de Senaat zullen wij de route zeker gaan rijden.”

Terug als deejay

Robin Thuss, die optreedt als DJ ROBIN: “Sinds de coronatijd zijn we het allemaal gewend dat dingen soms anders gaan, we hebben leren omdenken naar wat wél kan. Dit fietsfeest past daarbij. De kans is groot dat de Carnavalsstoptocht ontzettend leuk gaat worden. Ik vind het in ieder geval geweldig dat ik mag optreden op het aansluitende feest. Wat ik nooit vergeet, is dat ik voor de allereerste keer voor publiek draaide bij De Nathalzen, dat was tijdens de Jeugdprinswissel in 2018, toen ik net had besloten om het als deejay iets serieuzer aan te pakken. We gaan er op 3 juli een fantastische dag van maken. Natuurlijk met wat typische carnavalsmuziek, maar zeker ook met heerlijke feestnummers voor jong en oud. Kom met z’n allen naar de Carnavalsstoptocht!”

Helemaal los

Esmee van Rheede: “Het is ontzettend jammer dat we carnaval twee jaar lang niet hebben kunnen vieren zoals we dat graag willen. Maar de carnavalsverenigingen hebben nu toch iets anders bedacht, en dat is erg mooi. Tegelijkertijd kan ik niet wachten om op de ouderwetse manier carnaval te vieren en helemaal los te gaan.”

’t Nathalske 11


Evenement of iets te vieren thuis? We zijn ook graag ‘van de partij’!!

9 gevarieerde zalen voor: Bruiloft - Verjaardag - Receptie - Diner - High Tea

Installatietechniek

• Centrale verwarming

• Renovatie

• Woningaanpassing mindervaliden

• Onderhoud gastoestellen

• Dak en zinkwerk

• Duurzaam

• Sanitair

• Riool

• Vastgoed onderhoud

Dorpstraat 11, telefoon (026) 3118285, info@wieleman.com, www.wieleman.com www.facebook.com/zalencentrumwieleman

www.twitter.com/wieleman

Stokman Administratie verzorgt de financiële administratie en salarisadministratie van ZZP’ers en MKB’ers. 12

Installatietechniek Ramon Meurs | Tel: 06-29986125 | Kerkpad 2 A, 6924 AX Loo info@instaltechrm.nl | www.instaltechrm.nl

Wethouder Nasslaan 47, Groessen (NL) +31 (0)6 - 12 29 02 62 www.stokmanadministratie.nl


Op volle sterkte Tom Hooyman en Remon Scholten nieuwe Raadsleden Tijdens de Loose Avond installeren we ten minste twee nieuwe Raadsleden. Tom Hooyman en Remon Scholten versterken de gelederen. “Toen ik werd gevraagd om bij de Raad van Elf te komen, heb ik zonder te twijfelen ja gezegd. Carnaval in Loo is simpelweg het mooiste feest van het jaar. Daarbij had ik al heel goede verhalen gehoord van Dirk Thuss en Timo Kampschreur, twee vrienden die al iets langer bij de Raad van Elf zitten”, vertelt Tom. Voor De Nathalzen is Tom allesbehalve een onbekende. Al heel wat jaren is hij onderdeel van de jury tijdens de Loose optocht. Daarnaast staat hij met zijn vriendengroep al vele jaren op het podium van de Loose Avond.

Kort voor het ter perse gaan van ’t Nathalske, werd bekend dat ook André van Sadelhoff en Martijn Boss toetreden tot de Raad van Elf. In de volgende uitgave komen zij uitgebreid aan het woord.

Dan treedt hij op met Lastig Zat. “Ook als Raadslid zal ik blijven optreden met Lastig Zat. Dat is gewoonweg ontzettend leuk, al was het afgelopen jaar natuurlijk wel een tegenvaller dat de Loose Avond niet kon doorgaan terwijl we onze act al zo goed als klaar hadden. Gelukkig zorgen de voorbereidingen voor onwijs veel lol. De voorpret is soms zelfs leuker dan het optreden zelf. Die hadden we dus mooi meegepakt.”

“ Carnaval in Loo is het mooiste feest van het jaar” Als nieuw Raadslid is Tom op een rijdende trein gesprongen. Hij is direct ingestapt in de commissie die de Carnavalsstoptocht organiseert. “We zijn op dit moment nog druk om de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. Maar ik ben er nu al van overtuigd dat we er samen met de mensen uit Groessen een fantastisch succes van gaan maken. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: maak er iets leuks van op een stopplaats of stap lekker zelf op de fiets!”

Prachtige vereniging “Ik vond het een hele eer dat ik werd gevraagd om bij de Raad van Elf te komen”, zegt Remon. “We wonen nu pas twee jaar in Loo, maar al vanaf m’n zestiende kom ik bij

Remon met de Yoloos in de optocht op Blauwe Maondag. de feesten en partijen in Loo. Bij transportbedrijf Boekhorst ben ik in die tijd begonnen met het wassen van de vrachtwagens, elke zaterdag was ik daar te vinden. En via Tim van Rossum belandde ik keer op keer op de kermis en carnaval. Als ik nu terugkijk, denk ik dat ik maar weinig heb gemist.” Aan het Loose carnaval draagt Remon al langer zijn steentje bij. “Met de Yoloos heb ik al heel vaak aan de optocht deelgenomen”, zegt hij. “Ik vind het leuk dat ik me nu ook als Raadslid voor het Loose carnaval kan inzetten. De Nathalzen is een prachtige vereniging die veel voor het dorp doet en betekent. Ik heb er veel zin in en hoop dat er mooie jaren zullen volgen.”

Ook als Raadslid blijft Tom (tweede van links) optreden met Lastig Zat.

Vele handen maken licht werk Alleen met de inzet van vele vrijwilligers kan het Loose carnaval elk jaar opnieuw bruisen. Ook niet-pakkendragers steunen de vereniging door dik en dun. Voor komend seizoen verwelkomt De Nathalzen enkele nieuwe gezichten.

Feest voor de kinderen Marleen Aleven-Neijenhuis ondersteunt de jeugdcommissie sinds kort. “Waarom? Omdat het heel fijn en leuk is dat we in zo’n klein, gezellig dorp steeds weer zo’n mooi carnaval hebben. Het feest draagt bij aan de saamhorigheid onder jong en oud. Carnaval is me bovendien met de paplepel ingegoten, vandaar dat ik heel graag wil meedenken met de vereniging. In het bijzonder met de jeugdcommissie, omdat we natuurlijk zelf kinderen hebben en we het feest voor hen zo leuk mogelijk willen maken.”

Creatief op social media Zie je binnenkort video’s of animaties op social media voorbij flitsen? Grote kans dat ze van de hand van Uwe Weigel komen. “Ik ben opgeleid als multimediadesigner, dus voor mij is het vrij bekende materie. Zelf vier ik heel graag carnaval bij De Nathalzen, dus daarom help ik af en toe met plezier mee. We hadden afgelopen jaar, kort voor de start van het nieuwe seizoen, al wat moois voorbereid voor op social media. Maar toen ging er helaas een streep door de activiteiten. Hopelijk gaan we nu een normaal, coronavrij seizoen tegemoet.”

Hulp met klussen Handige handen zijn altijd welkom bij De Nathalzen. De carnavalswagens moeten immers worden gebouwd, de versieringen moeten worden voorbereid en de zaal moet worden aangekleed. Inmiddels heeft Mike Hagen de bouwcommissie versterkt. “Ik woon nu vijf jaar in Loo en voel me er helemaal thuis. Het is een saamhorig, fijn dorp waar het altijd gezellig onder de mensen is. Renate, mijn vriendin, is ook actief bij De Nathalzen. Dan word je er vanzelf in meegetrokken. Ik help Marcel Peters bij de bouwcommissie met allerlei kleine en grote klussen.”

’t Nathalske 13


• Feesttenten • Toiletwagens • Abraham’s en Sara’s • Geboorte ooievaars • Partybenodigdheden • Springkussens

Tel. 0316 - 26 29 29 / 06 510 199 66 www.weijersverhuur.nl

Lentjes en starters Een gewoon goed verzekeringspakket tegen de scherpste premie.

Dorpstraat 1 6923 AA Groessen

Dorpstraat 39b 6923 AC Groessen Telefoon 0316 – 28 45 10 Mobiel 06 – 22 231 298 www.ibb-groessen.nl

14

T 0316 - 523908 E info@lentjesenzn.nl

www.lentjesenzn.nl

het adres voor uw feest of bruiloft! Loostraat 51 | 6924 AD Loo 0316 26 12 59 | www.zaal-berentsen.nl


In het nieuw

Wie komend seizoen bij De Nathalzen feest viert, zal het gelijk opvallen: de pakkendragers hebben dan een nieuw kostuum. Op dit moment treft de kledingcommissie van De Nathalzen alle noodzakelijke voorbereidingen om de leden van de Raad van Elf en Senaat in het nieuw te kunnen steken. En dat is een flinke klus, gelet op de vele wensen die we hebben. We zijn benieuwd wat jullie er straks van vinden!

Doe mee aan Rabo ClubSupport

Ook dit jaar doet De Nathalzen mee aan Rabo ClubSupport. Het bedrag dat we hopen in te zamelen, gebruiken we voor de nieuwe kostuums. Help je De Nathalzen een handje mee? Met Rabo ClubSupport reikt Rabobank Arnhem en Omstreken in totaal 170.000 euro uit aan verenigingen en stichtingen uit de regio. Het zijn de leden van de bank die stemmen mogen uitbrengen en zo bepalen in welke verhouding dit bedrag onder de deelnemende organisaties wordt verdeeld. Hoe meer stemmen er naar De Nathalzen gaan, hoe groter het ingezamelde bedrag zal zijn. De stemperiode is van 5 tot en met 27 september. Ben je nog geen lid van Rabobank? Word dit dan alsnog via www.rabobank.nl/leden/ lid-worden. Het kost je helemaal niets en je kunt onze vereniging zo mooi aan een extra zakcentje helpen. Vorig jaar hebben we er maar liefst 1.300 euro mee verdiend. Dat hebben we destijds gebruikt voor investeringen in de jeugdafdeling.

Word lid van De Nathalzen Ben je nog geen lid van De Nathalzen, maar ben je wel van plan om komend jaar regelmatig met ons mee te feesten? Word dan lid van onze vereniging. De kosten van lidmaatschap bedragen 17,50 euro per seizoen. Daarmee heb je gratis toegang tot de Loose Avond, het Gekostumeerd Bal en het Jeugdcarnaval. Daarnaast heb je voorrang bij de inschrijving voor de Bustoer op carnavalsdinsdag. De lidmaatschapskaart geldt als een gezinspas. Dat betekent dat ook je eventuele partner en kinderen tot zestien jaar toegang hebben met dezelfde lidmaatschapskaart. Op www.nathalzenloo.nl download je het lidmaatschapsformulier. Vul het in en stuur het vervolgens ondertekend naar: Hans Tiedink, Rijnstraat 19, 6924 BD Loo. Ben je al langer lid of word je dat dit jaar uiterlijk 20 oktober, dan wordt het lidmaatschapsgeld automatisch afgeschreven. Word je lid gedurende het seizoen, dus na 20 oktober, dan vragen we je eenmalig de lidmaatschapskosten zelf over te maken op het rekeningnummer van De Nathalzen: NL56 RABO 0315 4316 01 (onder vermelding van je naam).

Heb je ideeën voor het Loose carnaval? Stuur een e-mail naar info@nathalzenloo.nl. ’t Nathalske 15


ONZE

AGENDA 2022

Zondag 3 juli -

Zondag 6 november -

Vrijdag 11 november -

Zaterdag 26 november -

Carnavalsstoptocht LooFest Elfde van de Elfde Loose Avond

2023

Zondag 15 januari -

Zaterdag 11 februari -

Zaterdag 18 februari Maandag 20 februari Dinsdag 21 februari -

@CvDeNathalzenLoo #NathalzenLoo www.nathalzenloo.nl

Jeugdprinswissel Gekostumeerd Bal Jeugdcarnaval Blauwe Maondag Bustoer