Page 1

Wonderful World of SijFa Cruises RIVIER CRUISES 2018


WELKOM BIJ SIJFA CRUISES

Geachte reiziger, Het jaar 2018 gaat voor het gehele team op kantoor en aan boord van de schepen een lustrum jaar worden waar u als gast extra van gaat genieten! Wij vieren namelijk samen met u ons 15-jarig bestaan. Daarom willen wij u als trouwe gast, maar ook alle nieuwe reizigers bedanken met een cadeautje die aan boord voor u klaar zal liggen. SijFa Cruises bevindt zich in een groeiende markt van riviercruises. Waarbij wij merken dat onze gasten de kwaliteit, de service, onze vriendelijke bemanning en onze gastvrijheid, als buitengewoon prettig ervaren.

“Enjoy a daydream experience with us!”

Door onze jarenlange ervaring en kennis van de Europese rivieren, weten wij het gevoel van avontuur en verrassende plekjes ook in het feestjaar 2018 weer te vinden. Heerlijke culinaire gerechten in combinatie met mooie wijnen in een comfortabele ambiance vormen de basis voor een geslaagd vakantiegevoel. Bovendien zijn onze reizen altijd op basis van volpension. De koffie en thee in de receptie-corner staat 24 uur voor u klaar en zodra u op de kade arriveert, zal onze bemanning u helpen met het aan boord brengen van uw bagage. Natuurlijk hebben wij voor u in dit seizoen weer voor nieuwe en creatieve excursies gezorgd. Onze aanlegsteigers zijn zorgvuldig gekozen en meestal bent u op loop afstand van het centrum van de grote steden als Rotterdam, Boedapest, Antwerpen enzovoorts. Zo niet dan zorgen wij voor transfer naar de binnenstad. De keuze is geheel aan u of u nu voor een actieve of een rustige invulling kiest. U weet als geen ander: Er hoeft niets op een vakantie, maar het serviceniveau moet altijd top zijn! Een speciale open dag is op zondag 25 maart tussen 11:00 en 16:00 uur aan de Waalkade in Nijmegen. Op deze dag zullen wij ons jubileumfeest samen met u vieren. Het gehele jaar 2018 vragen wij uw aandacht voor het maatschappelijke project ‘Mensen voor Mensen’. Wij sponseren als SijFa Cruises dit maatschappelijke project omdat wij geloven in gelijke vakantie mogelijkheden voor iedereen. Heeft u een mooie reis gevonden? Neemt u dan snel contact met ons kantoor op. Zij zullen al uw vragen over de reizen, excursies en reserveringen beantwoorden. Wij hopen u in 2018 weer met veel plezier te mogen ontvangen! Wees welkom aan boord. Marijke en Teun Sijbrands Directie

02

Boedapest

FaFamilie milie SijSijbrands brands

02 03


INhOUDSOPGAVE

Dream it, Wish it, Do it !

Welkom bij SijFa Cruises

02

Vaarkalender

05

De Mooiste vaarroutes

06

Evenementen

28

Fotowedstrijd

33

Algemene informatie

34

Dekplan

36

VAARKALENDER Nederland & België

08

Texel, Friesland & het IJsselmeer Nederland & België

MS Carmen

7 dagen

10

MS Rigoletto / MS Carmen

6 dagen

12

Duitsland

14

Van Basel naar Antwerpen

MS Rigoletto / MS Carmen

10 dagen

16

Over de romantische Rijn

MS Rigoletto / MS Carmen

8 dagen

18

Moezel & Saar

MS Rigoletto

8 dagen

20

Wijncruise Moezel

MS Carmen

7 dagen

22

Donau

24

Hoogtepunten langs de Donau

Keukenhof 04

Dürnstein

MS Verdi

Köln

26

8 dagen

Nederland

Koblenz 05


DE MOOISTE VAARROUTES Door Europa stromen vele prachtige rivieren. Vroeger waren de Europese rivieren ware levensaders voor de bevolking. Het is dan ook logisch dat de eerste nederzettingen langs de rivieren werden gebouwd die later uit zijn gegroeid tot mooie plaatsen en indrukwekkende steden. Wij hebben het geluk dat we veel van deze rivieren per luxe cruiseschip kunnen ontdekken. Ook dit jaar heeft Sijfa Cruises weer schitterende rivieren geselecteerd voor het cruiseprogramma. Ga mee over de kronkelende rivieren, door bergachtige gebieden, langs wijngaarden en naar historische steden! Nederlandse & Belgische rivieren Nederland en België lenen zich uitstekend voor riviercruises. Vooral in Nederland leven we tussen de wateren. Ons land ligt in de delta van drie grote Europese rivieren: De Rijn, de Maas en de Schelde. Daarnaast zijn er nog vele kleinere rivieren te ontdekken en varen we over het weidse IJsselmeer of de Waddenzee. Riviercruises over de Nederlandse en Belgische wateren voeren u langs typische landschappen met tulpenvelden, schilderachtige dorpjes en historische vestingsteden. Rijn De Rijn ontspringt op wel 1600 meter boven de zeespiegel in de Zwitserse Alpen en kronkelt langzaam naar de Noordzee. Het grootste deel van deze machtige rivier loopt door Duitsland. Het landschap bestaat hier uit prachtige wijnbergen en beboste heuvels. De Rijn is ook bekend door de pittoreske dorpjes, burchten, kastelen en steden langs de oevers.

06

Maas • • Rijn

Moezel De Moezel is de grootste zijrivier van de Rijn. Deze rivier heeft zich een weg moeten banen door leisteengebergte, waardoor er vele prachtige bochten in de rivier zitten. Hierdoor wordt het Moezeldal al sinds jaar en dag gedomineerd door uitgestrekte wijnbouwgebieden. Door de wijnbouw treffen we hier ook middeleeuwse dorpjes met vakwerkhuizen, oude kerken en verschillende burchten en kastelen.

Moezel • • Saar

• Rijn • Donau

Saar Deze bochtige rivier is een zijrivier van de Moezel. De Saar ontspringt in de Vogezen in Frankrijk en loop door Duitsland richting de Luxemburgse grens. De bekendste en vrijwel helemaal ronde bocht is de indrukwekkende Saarschleife. Deze gaan we bevaren tijdens de riviercruise over de Moezel & Saar. Donau Over de mooie blauwe Donau. Deze rivier is de op een na langste rivier van Europa en loopt helemaal van west naar oost door de mooiste gebieden. De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden als Wenen, Bratislava, Boedapest langs haar oevers ontstonden.

07


NEDERLAND & BELGIË Lelystad

OP VAKANTIE IN EIGEN LAND EN BIJ DE BUREN Om echt even weg te zijn hoeft u niet altijd een andere taal te spreken. Neem nu de verschillende rivieren en wateren die Nederland en België rijk zijn met de al even diverse landschappen. Vergaapt u zich aan de weidse uitzichten op de Westerschelde tijdens onze cruise Antwerpen, Gent & Zeeland of waant u zich in het buitenland tussen de heuvels in Zuid-Limburg op onze muziekcruise. Tijdens deze laatste cruise is er volop gezelligheid aan boord met iedere avond live-muziek. Toe aan ontspanning, maar u wilt niet te ver reizen? Een grote kans dat deze wens vervult kan worden in eigen land. Nederland is een heel divers land. Van eeuwenoude herenhuizen naar moderne architectuur, Nederland heeft het. Sijfa Cruises biedt u de kans om diverse Nederlandse steden te ervaren. Wandel bijvoorbeeld over smalle straatjes met kinderkopjes met statige handelshuizen in Veere. Of stap in Hoorn op een historische stoomtrein en rij door prachtige bollenvelden en landerijen. Kom aan boord van onze schepen en ontdek hoe ontspannen Nederland kan zijn! Niet alleen Nederland is een fijne vakantiebestemming, ook onze zuiderburen, België, weten wat genieten is. Maakt u zich geen zorgen om de taal en dompel uzelf onder in het bourgondische leven. Neem bijvoorbeeld de charmes van Antwerpen. Prachtige middeleeuwse pleintjes en gezellige straatjes maken deze stad een bezoek waardig. Bezoek de Grote Markt met de oude gildehuizen en het prachtige stadshuis of verbaasd u zich over de imposante Onze Lieve Vrouwekathedraal. De stad Gent maakt duidelijk waarom het bourgondische leven aan België gekoppeld wordt. Bewandel door een monumentaal centrum met bruisende cafeetjes en terrasjes waar u elk Belgisch biertje kunt proeven. En als u er dan toch bent, doe uzelf en uw familie een plezier en neem wat heerlijke Belgische bonbons mee naar huis. Wees welkom aan boord en geniet van al het mooie dat ons Nederland en België te bieden hebben.

08

Heusden

09


Reis MS CARMEN

7 dagen

Vertrekdatum

MS Carmen 25 juni

Promenadedek 2 pers.

€ 779,-

Hoofddek 2 pers. B1 2 pers. B2 2 pers. B3

€ 739,€ 699,€ 649,-

Benedendek 1 pers.

€ 649,-

Programma Maandag Dinsdag

Texel, Friesland & het IJsselmeer

Woensdag Donderdag

IJselmeer

Vrijdag Zaterdag Zondag

Tijdens deze cruise ontdekt u prachtige plekjes in NoordNederland. We bezoeken historische steden als Hoorn, Enkhuizen en Haarlem. Maar ook bevaren we de wateren van het IJsselmeer, het Markermeer en zelfs de Waddenzee. Stap aan boord van de MS Carmen en ervaar deze bijzondere vaarroute terwijl u geniet van de uitstekende verzorging en service aan boord. Met een luxe touringcar brengen wij u vanuit uw opstapplaats in Nederland naar Amsterdam. De MS Carmen ligt daar op u te wachten we zullen rond 15:00 uur aan boord gaan.

Excursie-aanbod Hoorn Bij deze dagexcursie maakt u een spannende tijdreis door drie historische steden van Friesland: Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. Allereerst wordt u met een bus naar de antieke stoomtram gebracht. Deze stoomtrein rijdt over het West-Friese platteland richting Medemblik. Medemblik is de oudste stad van West-Friesland en hier heeft u de tijd om een kopje koffie te drinken en de prachtige jachten en historische schepen te bewonderen die in de moderne havens van de binnenstad liggen.

Oudeschild Lekker even uitwaaien op het Waddeneiland Texel, dat wil toch iedereen?! Wanneer het schip eenmaal is aangemeerd bij het dorp Oudeschild stapt u in de bus voor een rondrit over het eiland. U zult stoppen bij het beroemde opvangcentrum voor zeehonden en vogels: het Ecomare. Nadat u de mooie dieren heeft kunnen bewonderen tijdens de rondleiding, stapt u weer in de bus voor het laatste stuk van de rondrit en keert u terug naar het schip. 2 uur (bezoek Ecomare)

middag

2 uur

€ 49,50

Lemmer Wie de provincie Friesland bezoekt, moet een uitstapje maken naar de badplaats Lemmer. De populaire Friese stad is in de zomer een toeristische trekpleister door zijn heerlijke terrassen en zijn ligging aan het IJsselmeer. Vanuit Lemmer gaat u tijdens deze halve dagexcursie naar de omliggende dorpen Joure en Sneek. Later op de dag zal u weer terugkeren in Lemmer. Onderweg is er een stop voor koffie of thee en een Friese lekkernij in een Van der Valk restaurant. 2 uur

middag

1.10 uur

€ 29,50

Lelystad Tijdens deze ochtendexcursie bezoekt u het Flevo-Landschap: een prachtig natuurpark waar u een wandeling kunt maken of door middel van een elektrische auto het park kunt bezichtigen onder leiding van een gids. Een mooi stuk natuur in ons land met dierlijke bewoners als wilde zwijnen, ooievaars en edelherten. 1.5 uur

2.20 uur

hele dag

15 min.

1.20 uur

1.15 uur

€ 59,50

Medemblik 10

40 min.

€ 29,50

Behalve een bezoek aan het Flevo-Landschap kunt u ’s middags kiezen voor een bezoek aan het luchtvaart-themapark Aviodrome inclusief rondleiding. Het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart! Natuurlijk kunt u ook zelf de Bataviawerf of Bataviastad bezoeken. 1 uur

middag

1 uur

1 trap

1.45 uur

30 min.

1 uur

€ 25,00

De volgende dag bieden wij u een dagexcursie aan vanaf Haarlem naar de grootste overdekte markt van Nederland, De Bazaar in Beverwijk. Aansluitend brengen wij u naar de Zaanse Schans waar u kunt genieten van ambachten, molens en huizen uit de 18e en 19e eeuw. Voor onderweg krijgt u een lunchpakket mee en om 13.30 uur krijgt u een kop soep. Een volle dag met veel mooie, typisch Hollandse bezienswaardigheden! Inclusief lunchpakket. 2.5 uur (vrije tijd in De Bazaar) / 1.5 uur (Zaanse Schans) 1.45 uur

1.15 uur

1 uur

Vetrek

Inschepen 20:30 14:30 12:30 12:30 09:00 20:00 19:00 09:00

17:00 12:30 07:00 07:00 06:00 16:00 17:00 Uitschepen

Extra informatie - Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag - Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner - Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats (zie info-pagina) - Alle prijzen zijn per persoon - Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers - Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand

€ 35,00 (Aviodrome)

Haarlem Tijdens deze ochtendexcursie bezoekt u het Flevo-Landschap: een prachtig natuurpark waar u een wandeling kunt maken of door middel van een elektrische auto het park kunt bezichtigen onder leiding van een gids. Een mooi stuk natuur in ons land met dierlijke bewoners als wilde zwijnen, ooievaars en edelherten. 15 min

Daarna stapt u op de klassieke veerboot de MS Friesland (gebouwd in 1956) en vaart u van Medemblik naar Enkhuizen over het IJsselmeer. Aan boord van de veerboot krijgt u een kopje koffie of thee met een lekker stukje krentenmik. Eenmaal aangekomen in Enkhuizen bezoekt u het Zuiderzee museum. Daarna loopt u naar de haven in Enkhuizen om weer aan boord te gaan van de MS Carmen. Incl. Lunchpakket

ochtend

Amsterdam Hoorn Hoorn Enkhuizen Enkhuizen Oude Schild Oude Schild Lemmer Lemmer Lelystad Haarlem Haarlem Amsterdam Amsterdam

Aankomst

€ 49,50

• Texel Oude Schild •

Hoorn •

• Lemmer • Enkhuizen

• Lelystad Haarlem • • Amsterdam

11


Reis MS CARMEN

MS RIGOLETTO

6 dagen

Vertrekdatum

MS Rigoletto 6 juni

Promenadedek 2 pers.

€ 639,-

Hoofddek 2 pers. B1 2 pers. B2 2 pers. B3

€ 609,€ 549,-

Benedendek 1 pers.

€ 549,-

Nederland & België

Vrijdag Zaterdag Zondag

Antwerpen

Tijdens deze nieuwe cruise varen we van Antwerpen naar Gent en passeren we in het waterrijke Zeeland, zowel de Wester- als Oosterschelde, op weg naar steden als Middelburg, Veere en Dordrecht. Stap aan boord van de MS Rigoletto of MS Carmen en ervaar deze bijzondere vaarroute terwijl u geniet van de uitstekende verzorging en service aan boord. Met een luxe touringcar brengen wij u vanuit uw opstapplaats in Nederland naar Antwerpen afhankelijk van welke datum u reist. De MS Rigoletto of de MS Carmen ligt daar op u te wachten en we zullen rond 15:00 aan boord gaan.

Gent Een van de redenen waarom je België bezoekt, is natuurlijk om haar heerlijke Belgische biertjes. Tijdens deze dagexcursie gaat u dan ook een aantal van deze bieren proeven. Allereerst gaat u met een boottocht door de oude stad onder leiding van een gids en aansluitend bezoekt u een brouwerij waar u een proeverij krijgt van drie bieren. 1 uur (rondleiding)

middag

55 min.

25 min.

middag

45 min.

€ 19,50

Dordrecht Ontdek de sfeervolle binnenstad van Dordrecht met een treintje door de stad en beleef het rijke verleden waaraan de stad nog altijd aan herinnert. Loop de Koningsroute die het koninklijk paar ook heeft gelopen of bewonder de middeleeuwse Grote Kerk van Dordrecht uit de 11e eeuw! 10 min.

Antwerpen Antwerpen staat ook wel bekend als het Diamantkwartier. Wij nemen u daarom mee naar Diamondland, de plek waar diamanten worden omgetoverd tot prachtige sieraden. Vanaf daar is er een stadswandeling door de Vlaamse stad terug naar het schip. Een tip: bezoek het centraal station op de terugweg. Het stationsgebouw is een lust voor het oog, het gebouw wordt namelijk niet voor niks de Spoorwegkathedraal genoemd! ochtend

10 min.

€ 45,00

Excursie-aanbod

1.5 uur

Middelburg Eenmaal aangekomen in het Zeeuwse Middelburg nemen we u mee met een boottochtje van 45 minuten. U beleeft de mooiste plekjes van Middelburg het beste vanaf het water en onderweg krijgt u extra informatie over deze plekken.

middag

1 uur

Maandag

€ 639,€ 609,€ 559,€ 559,-

Programma Woensdag Donderdag

MS Carmen 5 september € 669,-

Antwerpen Antwerpen Gent Gent Gent Middelburg Veere Veere Dordrecht Dordrecht Gorinchem

Aankomst

Vetrek

Inschepen 20:00 13:00 20:00 14:00 09:00 Uitschepen

13:00 06:00 18:00 06:00 07:00 -

Extra informatie - Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag - Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner - Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats (zie info-pagina ) - Alle prijzen zijn per persoon - Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers - Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand

€ 17,50

Dordrecht • • Gorinchem Middelburg • • Veere

€ 27,50

• Antwerpen • Gent

Telegraaf 12

Gent 13


DUITSLAND

Saarschleife

DUITSLAND: HET ULTIEME RIVIERCRUISE LAND Vaar mee over de schilderachtige Moezel en geniet van de knusse stadjes en van het uitzicht over de vele wijnvelden. De rivier de Saar met haar vele bochten waarvan de Saarschleife de bekendste is. Deze bocht gaat bijna helemaal rond. De Rijn met haar bekende steden als Düsseldorf, Bonn, Koblenz en Köln ontbreken uiteraard niet in het programma. Vooral niet te vergeten het Romantische stukje Rijn met “Loreley” waar vele verhalen over verteld zijn. Duitsland is een land van veelzijdigheid. ‘s Zomers ervaart men een schitterende natuur en zomerse sferen in dorpen en steden. ‘s Winters is Duitsland omgetoverd in een prachtig winterwonderland met knusse kerstmarkten. Kerken, kastelen en oude vakwerkhuizen geven aan dat Duitsland over een grote hoeveelheid karakter beschikt. Geen wonder dat wij Nederlanders graag op vakantie gaan in Duitsland. Stelt u zich eens voor: het is heerlijk zomers weer en u geniet van de prachtige uitzichten die de Moezel u aanbiedt. De natuurrijke omgeving wordt afgewisseld tussen berghellingen met wijngaarden en dichte bebossing met heldere stroompjes. Duitsland kent niet alleen prachtige natuur, maar ook een cultuur die teruggaat naar de Romeinse tijd. Zo stapt u bijvoorbeeld uit in het gezellige Cochem, Koblenz of Trier. Even later zit u op een terrasje heerlijk te genieten van moezelwijn. Of stelt u zich voor dat u ’s winters het echte kerstgevoel gaat beleven. Stap in één van onze prachtig versierde schepen en laat u verwonderen hoeveel sfeer de kerstmarkten in bijvoorbeeld Köln of Bonn te bieden hebben. Neem wat warme glühwein en ontfermt u zich over de vele kraampjes met heerlijke lekkernijen en leuke hebbedingetjes. Ook in 2018 wordt volop gevaren naar dit prachtige land en u kunt meegenieten. 14

Heidelberg

15


Reis MS CARMEN

MS RIGOLETTO

10 dagen

Vertrekdatum

MS Rigoletto 28 mei

MS Carmen 27 augustus

Promenadedek 2 pers.

€ 1139,-

€ 1219,-

Hoofddek 2 pers. B1 2 pers. B2 2 pers. B3

€ 1089,€ 979,-

€ 1164,€ 1109,€ 1029,-

€ 979,-

€ 1029,-

Aankomst

Vetrek

Inschepen 08:00 19:00 18:00 14:00 11:00 16:00 13:00 13:00 Uitschepen

18:00 13:00 13:00 11:00 08:00 05:00 07:00 05:00 -

Benedendek 1 pers.

Programma Maandag Dinsdag Woensdag

VAN BASEL NAAR ANTWERPEN

Donderdag Vrijdag

Koblenz

Zaterdag Zondag Maandag

Op deze cruise vaart u helemaal vanaf het Zwitserse Basel over de Rijn naar het bourgondische Antwerpen. Ook mogen de burchten en kastelen rondom het Rijnlandschap niet ontbreken, u ziet het allemaal. Ondertussen geniet u elke dag van de uitstekende verzorging en service aan boord. Met een luxe touringcar brengen wij u vanuit uw opstapplaats in Nederland naar Basel afhankelijk van welke datum u reist. De MS Rigoletto of de MS Carmen ligt daar op u te wachten en we zullen rond 19:00 aan boord gaan.

Excursie-aanbod Basel In de prachtige Zwitserse stad Basel is een bustocht voor u georganiseerd naar het oude stadje Saint-Ursanne. Dit middeleeuwse stadje telt maar 689 inwoners en is een oase aan rust. U bezoekt hier het klooster en de bijbehorende basiliek. Daarna wordt u gebracht naar de indrukwekkende grot Siante Colombe, een bedevaartsplek, waarna u aansluitend door het natuurpark Thal kunt wandelen. Een dagexcursie waar u geen spijt van gaat krijgen. U krijgt een lunchpakket mee en onderweg stoppen we nog voor koffie met gebak. 1.5 uur

hele dag

3 uur (delen)

nauwelijks

€ 59,50

Straatsburg Het Franse stadje Straatsburg ligt aan de Rijn die tegelijkertijd de grens tussen Frankrijk en Duitsland symboliseert. In Straatsburg bezoekt u met een bus transfer de binnenstad en aansluitend is er een treintje waarmee u een verdere rondrit door de stad maakt. Deze duurt 40 minuten. 16

Zie de wijk Petit France met eigen ogen en bewonder de 142 meter hoge kathedraal in Straatsburg! 15 min.

ochtend

30 min.

40 min.

€ 29,50

Mannheim Eenmaal aangekomen in Mannheim wordt u naar de historische stad Heidelberg gebracht met een bus transfer. Hier ervaart u de oudste universiteitsstad door middel van een stadswandeling door de smalle straatjes waar veel authentieke gebouwen bewaard zijn gebleven en kunt u op eigen gelegenheid het populaire kasteel Slot Heidelberg bezoeken, zeer aan te raden. De busreis is onder leiding van een gids en onderweg krijgt u informatie over de omgeving. 1 uur (hobbelige straatjes)

ochtend

1 uur

kasteel

€ 59,50

Rüdesheim De Rüdesheimer Winzerexpress neemt u mee naar de wijngaarden van Rüdesheim en later naar de binnenstad. Onderweg krijgt u informatie over de historie van de stad en zijn wijnproductie. Er is aansluitend een ritje met de kabelbaan georganiseerd die u naar de Niederwalddenkmal brengt, een monument boven op de berg van Rüdesheim met een prachtig uitzicht over de Rijn. Dit mag u niet missen! 15 min.

ochtend

40 min.

€ 21,50

Koblenz Wanneer u de stad Koblenz bezoekt, mag het indrukwekkende Fort Ehrenbreitstein uit de 19e eeuw absoluut niet aan uw aandacht ontsnappen. Dit kasteel is gelegen op de gelijknamige 118 meter hoge heuvel aan de Rijn. U beklimt deze heuvel met de kabelbaan en wordt daarna rondgeleid door dit bijzondere kasteel. 20 min. / 1 uur (rondleiding)

middag

€ 29,50

Bonn Bonn, ook wel de Bundesstadt genoemd, is een levendige stad waar historie en modernisme samenkomen. De ex-hoofdstad van Duitsland is in een snel tempo veranderd in een culturele en internationaal georiënteerde metropool. U ervaart deze kunststad het beste door de georganiseerde stadstour met een bus inclusief gids. In het centrum heeft u de mogelijkheid om met de gids nog de sfeervolle pleinen Münsterplatz, Marktplatz en Friedein te bezichtigen. 1 uur (rondleiding)

middag

1 uur

€ 25,00

Nijmegen In de oudste stad van Nederland staat de St. Stevenskerk, een van de mooiste bezienswaardigheden van Nijmegen. U wordt rondgeleid in de kerk en aansluitend is er een stadswandeling door de benedenstad met een gids die u alles vertelt over de geschiedenis en de oorsprong van deze prachtige Waalstad. 2 uur

middag

middag

1 uur

€ 17,50

Antwerpen Vandaag wordt u meegenomen in Antwerpen op een Smikkel Smakkel tour. Zoals de naam al doet vermoeden, worden met deze excursie uw smaakzintuigen geprikkeld met kleine proeverijtjes van typisch Antwerpse en Belgische producten. Altijd al de Antwerpse handjes, de bollekes en de filet d’Anvers willen proeven? Dan is deze excursie wat voor u! 3 uur (incl. pauzes)

Woensdag

Extra informatie - Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag - Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner - Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats (zie info-pagina ) - Alle prijzen zijn per persoon - Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers - Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand

€ 17,50

Dordrecht Ontdek de sfeervolle binnenstad van Dordrecht met een treintje door de stad en beleef het rijke verleden waaraan de stad nog altijd herinnert. Loop de Koningsroute die het koninklijk huis eerder dit jaar ook heeft gelopen of bewonder de middeleeuwse Grote Kerk van Dordrecht uit de 11e eeuw! 10 min.

Dinsdag

Basel Basel Straatsburg Mannheim Mannheim Rüdesheim Rüdesheim Koblenz Koblenz Bonn Bonn Nijmegen Nijmegen Dordrecht Dordrecht Antwerpen Antwerpen

middag

€ 25,00

Dordrecht •

• Nijmegen

• Antwerpen • Bonn • Koblenz Rüdesheim • • Mannheim

Straatsburg •

Basel •

17


Reis MS CARMEN

MS RIGOLETTO

8 dagen

Vertrekdatum

MS Carmen MS Rigoletto 11 juni 10 september

Promenadedek 2 pers.

€ 889,-

€ 929,-

Hoofddek 2 pers. B1 2 pers. B2 2 pers. B3

€ 849,€ 759,-

€ 889,€ 849,€ 779,-

Benedendek 1 pers.

€ 759,-

€ 779,-

Aankomst

Vetrek

15:00 Inschepen 12:00 14:00 13:30 13:30 13:00 13:00 08:30 09:00 Uitschepen

17:00 05:00 07:30 05:00 01:30 07:00 03:30 -

Programma Maandag Dinsdag Woensdag

OVER DE ROMANTISCHE RIJN

Donderdag Vrijdag

Köln

Zaterdag Zondag Maandag

Deze cruise voert u over de machtige Duitse rivier de Rijn naar bekende steden als Köln, Bonn, Koblenz en Mannheim. Ook mogen de burchten en kastelen rondom het schitterende Romantische Rijnlandschap niet ontbreken. Zittend op het zonnedek onder het genot van een kopje koffie & thee of een cocktail genietend van de omgeving, wie wil dit nou niet! Met een luxe touringcar brengen wij u vanuit uw opstapplaats in Nederland naar Nijmegen afhankelijk van welke datum u reist de MS Rigoletto of de MS Carmen op u ligt te wachten en we rond 15:00 aan boord gaan.

Excursie-aanbod Köln Wanneer u een reisje over de Romantische Rijn maakt, mag de stad Keulen u zeker niet ontgaan. Wij nemen u mee op een bustour en laten u alle highlights van deze prachtige Domstad zien! Waaronder de imposante Kölner Dom, de Altstadt, het Rathaus en natuurlijk de prachtige architectuur. De video aan boord laat beelden van toen zien en buiten ziet u het Keulen van nu, dit aan elkaar gesproken door een gids. 10 min.

middag

2 uur

Rüdesheim De Rüdesheimer Winzerexpress neemt u mee naar de wijngaarden van Rüdesheim en later door naar de binnenstad. Onderweg krijgt u informatie over de historie van de stad en zijn wijnproductie. Aansluitend is er een ritje met de kabelbaan die u naar de Niederwalddenkmal brengt, een monument boven op Rüdesheim met een prachtig uitzicht over de Rijn. Dit mag u niet missen! 15 min.

middag

40 min.

€ 21,50

Mannheim Eenmaal aangekomen in Mannheim wordt u naar de historische stad Heidelberg gebracht met een bustransfer. Hier ervaart u de oudste universiteitsstad door middel van een stadswandeling door de smalle straatjes waar veel authentieke gebouwen bewaard zijn gebleven en kunt u op eigen gelegenheid het populaire kasteel Slot Heidelberg bezoeken. De busreis is onder leiding van een gids en onderweg krijgt u informatie over de omgeving. 1 uur (hobbelige straatjes)

middag

1 uur

€ 37,50

Bonn Bonn, ook wel de Bundesstadt genoemd, is een levendige stad waar historie en modernisme samenkomen. De ex-hoofdstad van Duitsland is in een snel tempo veranderd in een culturele en internationaal georiënteerde metropool. Wij nemen u mee naar Konigswinter voor een korte wandeling, en daarna door naar Petersberg. In het huidige Grandhotel in Petersberg vergaderden vroeger de top van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar tegenwoordig is het hotel zo beroemd door het magische uitzicht. Dat wilt u niet missen! 1 uur

middag

1 uur

€ 29,50

Duisburg Duisburg is een stad met in de vroege IJzertijd al bewoners. Tegenwoordig is Duisburg uitgegroeid tot een moderne industrieen havenstad met veel kunst. Tijdens deze excursie krijgt u een stadsrondrit inclusief gids en wordt er tussendoor een stop gemaakt in het centrum voor een stadswandeling. De haven waar we liggen is zeker ook de moeite waard om te bekijken. 1 uur (rondleiding)

middag

1 uur

€ 25,00

Nijmegen Köln Köln Koblenz Koblenz Rüdesheim Rüdesheim Mannheim Mannheim Bonn Bonn Duisburg Duisburg Nijmegen Nijmegen

Extra informatie - Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag - Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner - Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats (zie info-pagina ) - Alle prijzen zijn per persoon - Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers - Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand

• Nijmegen • Duisburg Köln •

€ 35,00

• Bonn Koblenz Wanneer u Koblenz bezoekt, adviseren wij een uitstapje naar het middeleeuwse Slot Slayn. Dit prachtige slot is gelegen aan de voet van de heuvel van Burcht Sayn. Tijdens deze excursie krijgt u een rondleiding door Slot Slayn en bezoekt u aansluitend de vlindertuin. 1 uur (rondleiding)

18

middag

1 uur

€ 46,50

• Koblenz Rüdesheim •

MS Carmen

Koningswinter

Mannheim • 19


Reis MS RIGOLETTO

8 dagen

Vertrekdatum Promenadedek 2 pers.

€ 919,-

Hoofddek 2 pers. B1 2 pers. B2

€ 869,€ 789,-

Programma Donderdag Vrijdag Zaterdag

Moezel & Saar

Zondag Maandag

Cochem

Dinsdag Woensdag

Het gebied rondom de Moezel en Saar behoort tot een van de mooiste van Duitsland. Hier stromen de rivieren langs pittoreske wijnstadjes, hellingen met wijngaarden en historische plaatsen als Cochem, Zell en Bernkastel. Tijdens deze cruise ziet u de meest charmante plekjes langs de Moezel, heeft u de kans om Luxemburg stad te bezoeken en vaart u door de beroemde Saarschleife Met een luxe touringcar brengen wij u vanuit uw opstapplaats in Nederland naar Bonn waar de MS Rigoletto op u ligt te wachten en we rond 15:00 uur aan boord zullen gaan.

Excursie-aanbod Koblenz Als het schip Koblenz binnenvaart, komt u al voorbij de bekende Deutsches Eck, oftewel de Duitse hoek. De kunstmatig aangelegde landtong markeert de monding van de Moezel in de Rijn en tijdens deze excursie nemen wij u mee onder leiding van een gids naar dit punt waar u het nationaal monument van dichtbij kunt bewonderen. Een bezienswaardigheid die u niet mag missen! 2 uur (rondleiding)

ochtend

€ 17,50

Bernkastel Het stadje Bernkastel ligt aan de Moezel tussen de wijngaarden. We nemen u mee door dit toeristische plaatsje met de Burg-Landshut Express naar de oude bergruïne van Bernkastel. U kunt zelf wandelen naar de nabij gelegen waterval waar u van de prachtige natuur kunt genieten en foto’s kunt maken voor het thuisfront. 10 min.

middag

€ 17,50

Grevenmacher Eenmaal aangekomen in Grevenmacher rijden wij u met een bus naar de stad Luxemburg. Hier krijgt u een rondleiding door de stad en bezoekt u de Kazematten: een ondergrondse militaire schuilplaats uit 1800. Na een uurtje lunchpauze rijden we door het prachtige natuurpark Müllerthal gelegen in de Luxemburgse Ardennen. Een echte aanrader als u van de natuur, wandelen en mooie watervallen houdt. Aansluitend bezoekt u de oudste stad van Luxemburg Echternach. Hier heeft u vrije tijd en kunt u zelf de stad verkennen. Loopt u vooral naar de Abby, één van de mooiste kerken van Luxemburg. Aan het einde van de excursie wordt u weer met de bus teruggebracht naar het schip. 2,5 uur (rondleiding)

hele dag

1 trap

€ 59,50

Beilstein In het schattige dorpje Beilstein nemen wij u mee naar een wijnkelder voor een wijnproeverij. Bij Zenhthauskeller krijgt u vijf verschillende wijnen uit de regio om te proeven. Niet alleen de wijnen zijn subliem, maar ook de locatie waar u deze wijnen proeft, is zeker het uitstapje waard. 15 min.

avond

Trier-Piesport Tijdens deze dagexcursie combineren wij de twee prachtigste steden Trier en Piesport gelegen aan de Moezel. Trier is een van de oudste steden in Duitsland en u bezoekt deze historische stad door middel van een stadswandeling. Aansluitend wordt u vervoert met een bus naar de stad Piesport waar het schip later in de middag op u ligt te wachten. Onderweg naar Piesport stopt u bij een restaurant voor een kopje koffie met gebak en een prachtig uitzicht over de Moezel. 2 uur (rondleiding)

ochtend

nauwelijks

€ 37,50

Zell Zell staat in de Moezel-regio met name bekend om de Zeller Schwarze Katz, de naam van de lokale Moezelwijn. Wij nemen u wederom mee naar een wijnproeverij om deze typische wijnen te proeven onder het genot van het avondzonnetje. 15 min.

avond

nauwelijks

ochtend

Donderdag

Aankomst

Vetrek

Bonn 15:00 Inschepen Andernach 21:00 Andernach Koblenz 08:30 Beilstein 20:00 Beilstein Bernkastel 13:00 Grevenmacher 23:59 Grevenmacher Grevenmacher Saar (Saarschleife) Trier 18:00 Trier Piesport 13:00 Zell 20:00 Zell Cochem 08:00 Andernach 20:00 Andernach Bonn 09:00 Uitschepen

17:00 06:00 12:30 07:00 18:00 06:00 08:30 13:30 04:30 13:00 06:00 -

Extra informatie - Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag - Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner - Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats (zie info-pagina ) - Alle prijzen zijn per persoon - Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers - Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand

€ 22,50

Cochem Cochem is een uitgesproken toeristenstadje. Naast natuurlijk de bekende wijn domineert de wereldberoemde Reichsburg, die hoog boven de stad reeds van ver te zien is. In Cochem wordt u meegenomen met de Mosel Express en kunt vanuit het treintje de stad perfect bewonderen. Wij sluiten deze rondrit af met een glas Moezel uit de regio. 10 min.

MS Rigoletto 2 augustus

€ 17,50

• Bonn • Andernach • Koblenz • Cochem Beilstein • Zell • • Bernkastel • Trier

€ 22,50

MS Rigoletto 20

21


Reis MS CARMEN

7 dagen

Vertrekdatum

MS Carmen 13 oktober

Promenadedek 2 pers.

€ 779,-

Hoofddek 2 pers. B1 2 pers. B2 2 pers. B3

€ 739,€ 709,€ 649,-

Benedendek 1 pers.

€ 649,-

Programma Zaterdag Zondag

WIJNCRUISE MOEZEL

Maandag Dinsdag

Aan de Moezel

Woensdag Donderdag

Ga met ons mee op deze populaire wijncruise over het meest schilderachtige deel van de Rijn en de kronkelende Moezel. Vooral in het najaar is deze regio heel mooi vanwege de prachtige herfstkleuren. U kunt tijdens deze cruise niet alleen genieten van het uitzicht op de kastelen en glooiende wijngaarden, maar ook van de heerlijke plaatselijke wijnen uit de streek. Met een luxe touringcar brengen wij u vanuit uw opstapplaats in Nederland naar Bonn afhankelijk van welke datum u reist. De MS Carmen ligt daar op u te wachten en we zullen rond 15:00 aan boord gaan.

Excursie-aanbod Rüdesheim Tijdens deze wijncruise besteedt u natuurlijk de meeste tijd aan het proeven van wijn. De Rüdesheimer Winzerexpress neemt u dan ook mee naar de wijngaard Weingut Adolf Stoerzel waar u meer te weten komt over zijn wijnproductie. Later wordt u met het treintje verder gebracht naar de binnenstad. Onderweg krijgt u informatie over de historie van Rüdesheim en de wijnproductie in het algemeen. 15 min.

middag

40 min.

Eltville Eltville staat bekend als een wijn- en champagnestad. Daarom nemen wij u mee naar de Sektmanufaktur Schloss VAUX: het hoofdkwartier van de Duitse champagne fabrikant VAUX. Zijn champagne en wijnen worden al jarenlang op dezelfde wijze gemaakt en u krijgt de kans om drie soorten champagne te proeven in het kapelletje. Bovendien komt u meer te weten over de productie van deze beroemde VAUXchampagne. 40 min.

ochtend

avond

10 min.

ochtend

1 uur

€ 17,50

€ 29,50

Beilstein In het schattige dorpje Beilstein nemen wij u mee naar een wijnkelder voor een wijnproeverij. Bij Zenhthauskeller krijgt u vijf verschillende wijnen uit de regio om te proeven. Niet alleen de wijnen zijn subliem, maar ook de locatie waar u deze wijnen proeft is zeker het uitstapje waard. 30 min.

Cochem Cochem is een uitgesproken toeristenstadje. Naast natuurlijk de bekende wijn domineert de wereldberoemde Reichsburg, die hoog boven de stad reeds van ver te zien is. In Cochem wordt u meegenomen met de Mosel Express en kunt vanuit het treintje de stad perfect bewonderen. Natuurlijk sluiten wij deze rondrit af met een glas Moezel uit de regio.

Koblenz In de Altstadt Koblenz wordt u met de bus meegenomen naar de prachtige wijnvelden in Winningen waar u een rondleiding krijgt en aansluitend een bezoek brengt aan een lokale wijnboer. Hier krijgt u natuurlijk een lekker glaasje wijn voorgeschoteld. 1,5 uur

ochtend

45 min.

Vrijdag

Aankomst

Vetrek

Bonn 15:00 Inschepen Andernach 20:00 Andernach Rüdesheim 14:00 Rüdesheim Eltville 09:00 Nierstein 16:00 Nierstein Beilstein 19:00 Beilstein Cochem 08:00 Koblenz 20:00 Koblenz Konigswinter 16:00 Konigswinter Bonn 09:00 Uitschepen

16:00 06:00 07:00 13:00 05:00 05:30 13:30 13:00 06:30 -

Extra informatie - Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag - Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner - Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats (zie info-pagina ) - Alle prijzen zijn per persoon - Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers - Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand

€ 37,50

€ 22,50

€ 29,50

• Bonn Andernach • • Konigswinter • Koblenz Cochem • Rüdesheim • • Eltville Beilstein • Nierstein •

Wijn proeverij 22

Eltville

Wijnkelder 23


DONAU

Passau

ONTDEK DE SCHOONHEID VAN DE DONAU De Donau is de een na langste rivier van Europa. Hij ontspringt in het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland en stroomt helemaal tot aan de Zwarte Zee. Dat deze rivier erg gevarieerd is zult u merken tijdens de prachtige cruise, waarbij we plaatsen als Melk, Bratislava, Boedapest, Wenen en Passau passeren. Vanaf uw comfortabele schip geniet u de gehele reis van uitstekende maaltijden, professionele service en maakt u indrukwekkende excursies. Door de lengte van deze rivier komt u in aanraking met uiteenlopende landschappen. Al varende ziet u de eeuwenoude terrasvormige wijngaarden op de glooiende hellingen, omzoomd door grillige rotsformaties en loofbossen. De Wachauregio in Oostenrijk is zelfs zo indrukwekkend dat het een plekje heeft bemachtigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Varen over de Donau biedt tevens ontzettend veel cultuur. Stap bijvoorbeeld aan wal in Bratislava. Bratislava laat u ontspannen door middel van geplaveide straatjes, geen autoverkeer en talloze winkeltjes en cafĂŠs. De pastelkleurige gevels geven de Slowaakse hoofdstad een betoverende uitstraling. Ontdek daarnaast het prachtige Boedapest. Men kan minuten lang blijven staren naar de imposante gebouwen die hier gevestigd zijn of stap binnen bij een traditioneel koffiehuis waar de geur van verse koffie uw poriĂŤn binnendringt. Wij kunnen u garanderen dat de onderlinge verschillen in cultuur van de diverse landen en het adembenemende panorama ervoor zorgen dat u vanaf de eerste tot de laatste minuut zult genieten van een cruise over de blauwe Donau.

24

Boedapest

25


Reis MS VERDI

8 dagen

Vertrekdatum Promenadedek 2 pers.

€ 1079,-

Hoofddek 2 pers. B1 2 pers. B2 2 pers. B3

€ 1039,€ 989,€ 929,-

Benedendek 1 pers.

€ 929,-

Programma Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag

HOOGTEPUNTEN LANGS DE DONAU

MS Verdi 15 mei

Passau Dürnstein Wenen Boedapest Boedapest Melk Passau Passau

Aankomst

Vetrek

Inschepen 13:00 00:15 13:00 08:00 10:00 Uitschepen

20:00 19:00 18:00 14:00 14:00 -

Passau Extra informatie

Deze cruise brengt u langs de verschillende hoogtepunten aan de Donau. Zo ziet u wereldsteden als Wenen en Boedapest, maar ook kleinere parels als Dürnstein en Melk in het romantische Wachaudal ontbreken niet tijdens deze cruise. Vanaf het uiterst comfortabele schip kunt u heerlijk genieten van het voorbijglijdende landschap langs de Donau. Met een luxe touringcar brengen wij u vanuit uw opstapplaats in Nederland naar Passau waar de MS Verdi op u ligt te wachten en we rond 19:00 aan boord gaan. Donau: De Donau is de langste rivier binnen de Europese Unie en na de Wolga de langste van Europa. De rivier doorkruist steden als Wenen, Bratislava, Boedapest en Belgrado voordat hij, na 2888 km, in Roemenië via de Donaudelta uitmondt in de Zwarte Zee. Tien landen hebben toegang tot de Donau, waarvan er vier (Kroatië, Bulgarije, Moldavië en Oekraïne) slechts aan één oever liggen. Sinds de ingebruikneming van het 171 km lange Rijn-Main-Donaukanaal in 1992 is het Rijn– en Donaugebied met elkaar verbonden. Daarmee zijn 16 Europese landen met elkaar verbonden. Zo is tussen de Noordzee en de Zwarte Zee een 3500 km lang vaartraject ontstaan.

Excursie-aanbod Dürnstein In het Oostenrijkse dorpje Dürnstein staat een prachtig klooster waar u zeker een bezoek aan moet brengen. Tijdens deze excursie krijgt u een rondleiding door het imposante klooster genaamd Stift Dürnstein. Bovendien kunt u genieten van een orgelconcert en wordt u overweldigd door de klanken van dit unieke instrument. 20 min. / 1 uur (rondleiding)

middag

1 trap

€ 25,00

Wenen De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is een en al pracht en praal. Van cultuur, geschiedenis tot entertainment, Wenen heeft het allemaal. Wij hebben voor u een rondleiding georganiseerd in het Schönbrunn Paleis: één van de belangrijkste culturele erfgoederen van Oostenrijk. De naam Schönbrunn zou teruggaan naar keizer Matthias, die hier tijdens de jacht een ‘mooie bron’ gezien zou hebben. Tegenwoordig telt het paleis 1441 kamers in alle soorten en maten. De rondleiding is inclusief een Nederlandstalige gids. 40 min. (rondleiding)

1,5 uur

2 trappen

€ 49,50

Boedapest Eenmaal aangekomen in het de drukke, levendige Hongaarse hoofdstad Boedapest nemen wij u mee naar het dorpje Gödöllö, zo’n 25 km ten oosten van Boedapest. Hier staat een van de beroemdste keizerlijke paleizen uit de geschiedenis van Hongarije: het Sissi paleis. U krijgt hier een rondleiding door het zomerpaleis van de beroemde keizerin met daarna koffie of thee en gebak. 1 uur (rondleiding)

middag

1,5 uur

1 trap

1 uur (rondleiding)

ochtend

30 min.

nauwelijks

€ 29,50

Passau U heeft waarschijnlijk weleens gehoord van een drielandenpunt, maar in Passau is er sprake van een zogeheten drie rivieren punt. De Donau, de Inn en de Ilz komen samen in de binnenstad van Passau en gaan samen verder als de Donau. U bezoekt tijdens deze excursie de mooie binnenstad van Passau door middel van een stadsrondrit en aan het einde krijgt u ook een rondleiding in de imposante Cathedraal. 1 uur (rondleiding)

middag

2 uur

nauwelijks

€ 25,00

€ 39,50

• Passau

• Melk • Wenen Dürnstein •

’s Avonds gaat u per bus naar theater Donau Palast om een voorstelling van een folklore show (2x45 min.) te zien. Aansluitend als het weer het toelaat maken we nog een prachtige lichttour door de stad met misschien een stop op de Gellértberg. 15 min.

avond

1,5 uur

• Boedapest

€ 47,50

1 trap

De volgende ochtend is er voor u een stadsrondrit georganiseerd door Boedapest. Tijdens deze rondrit zult u stoppen bij één van de belangrijkste kerken van Boedapest: de Matthias kerk. Veel van de koningen van Hongarije werden hier gekroond en in de kerk vindt u belangrijke graven en kerkschatten. 1 uur (rondleiding)

26

middag

Melk Tijdens deze excursie wordt u met een bus naar de Abdij van Melk gebracht. Een erg indrukwekkend en imposant benedictijnenklooster gebouwd in barok stijl. In totaal is het gebouw 320 meter lang en telt het 1365 ramen. U krijgt een rondleiding door een gedeelte van het klooster. Absolute aanrader!

- Volpension verzorging incl. 24-uur koffie & thee (ontbijt, lunch & diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt de laatste dag - Inclusief 1 drankje (fris, bier of wijn) tijdens lunch en diner - Inclusief luxe touringcar vervoer van en naar het schip vanaf uw opstapplaats (zie info-pagina ) - Alle prijzen zijn per persoon - Alle beschreven excursies zijn exclusief en afhankelijk van het totaal aantal deelnemers - Vaarschema onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand

ochtend

2 uur

1 trap

€ 32,50

Dürnstein 27


Wonderful World of SijFa Cruises “Enjoy a daydream experience with us!”

28

29


BLIJF OP DE hOOGTE VIA SOCIAL MEDIA SijFa Cruises

UNIEKE REIZEN & LOCATIES Op de Donau. Boedapest - Wenen

Bridge cruises

Kerst cruises VOC steden rond het IJsselmeer

Netwerk borrels

ART & CULTURE Architectuur in Rotterdam

Italiaanse kunstgeschiedenis en

hotelschip bij evenementen

Scheepsbouw en Michiel de Ruyter

culinaire gerechten

Uw bedrijfspresentatie

Geef de rivier de ruimte

FEESTEN OP HET WATER

30

SijFa Cruises bv

WORKShOP ADVENTURES

Love Boat Party

De Waal in Vlammen

Fotografie op en bij het water

Whisky story

Viva hollandia

Bruiloften

Schilderen aan de waterkant

Ladies weekend, beauty,

Motown Express

Surprise party’s

Wijnproeverij

health and fun 31


DE WAAL IN VLAMMEN

FOTOWEDSTRIJD Win een reis met uw mooiste foto!

De openingsact van de Vierdaagse Feesten

Zondag 15 juli 2018 in Nijmegen

Fotowedstrijd

De openingsact van de Vierdaagse Feesten 2018, start met het vuurwerk spektakel “De Waal in Vlammen!

Het thema is “een onbegrensd vakantiegevoel”. Wat ziet u om u heen, zowel aan boord als aan de waterkant? Dit gevoel kan voor iedereen anders zijn.

Terwijl de kades van de Waal volstromen met publiek, kunt u op het schip MS Rigoletto, dit schouwspel vanaf midden op de rivier beleven. Deze ervaring is uniek, een betere plek is er niet te vinden tijdens deze spectaculaire vuurwerkshow.

Waar let de jury op? Originaliteit, creativiteit, maar bovenal het luxe gastvrije gevoel aan boord van onze SijFa cruiseschepen! Wat moet je doen? Stuur uw drie mooiste foto’s naar: fotowedstrijd@sijfacruises.nl Vermeldt waar u de foto genomen heeft en waarom de foto u een “onbegrensd vakantiegevoel” geeft.

De beleving en het uitzicht is uitmuntend, waarbij de hapjes en de drankjes met livemuziek, van deze avond een onvergetelijke avond maken. Iedere gast voelt zich bij ons een VIP gast. Programma 15 juli 2018 - 19.30 uur aan boord - 20.00 uur trossen los tot 24.00 op de waal Prijzen Kaarten: € 65,00 per persoon Inclusief hapjes en drankjes (binnenlands gedistilleerd) en livemuziek! Overnachten: € 45,00 per persoon

Tot wanneer kunt u meedoen? U kunt tot 31 december 2018 je foto’s sturen naar: fotowedstrijd@sijfacruises.nl, waarna de jury de beste foto gaat kiezen. De uitslag wordt bekend gemaakt op 15 januari 2019.

Crew MS Rigoletto

Buffet vooraf van 18.00 tot 19.30 uur: € 35,00 per persoon Inclusief drankjes Reserveer uw kaarten via er@sijfacruises.nl of telefonisch 024 - 3572008 op ma. t/m vrij. tussen 08.30 en 17.00 uur. 32

Wie is de jury? Het Sales & Marketing team van SijFa Cruises: Hans Jansen en Saskia Prakken. Wat kunt u winnen? Een 7-daagse riviercruise voor 2 personen op een van onze cruiseschepen!

Wees er snel bij om deze gelimiteerde kaarten te reserveren!

Door deel te nemen aan deze fotowedstrijd gaat u ermee akkoord dat SijFa Cruises ten alle tijden foto’s mag gebruiken voor promotiemateriaal en de websites. 33


ALGEMENE INFORMATIE Verzorging De vermelde prijzen per persoon zijn op basis van volpension verzorging aan boord, bestaande uit: -

2 x Cocktail met amuse (welkom, galadiner) 1 glas softdrink, sap, huiswijn of bier tijdens de lunch én diner Uitgebreid ontbijtbuffet 3-gangen lunch met keuze in hoofdgerecht 4-gangen diner met keuze in hoofd- en nagerecht Speciale diners zoals welkom, een themalunch (afhankelijk van het vaarschema) en galadiner - 24 uur koffie & thee vanuit onze koffiecorner in de hal - Afhankelijk van het dagprogramma zoete of hartige versnaperingen - Midnight snack Mocht u een dieet, allergie (gluten, etc.) of andere wensen hebben dan dient u dit bij uw boeking op het formulier te vermelden. Hiervoor rekenen wij geen extra kosten. Excursies Op al onze reizen bieden wij u excursies aan. Een prachtige kijk op de schitterende natuur, een stadswandeling, een bezoek aan de plaatselijke wijnkelder of uiteenlopende bezienswaardigheden behoren tot het aanbod. Aanmelden kan via het u toegezonden formulier of download het aanmeldformulier van de door u gewenste reis via onze website www.sijfacruises.nl. Bij twijfel kunt u aan boord ook nog een excursie bijboeken. Bij het reserveren van het totale excursiepakket (p.p.) ontvangt u een korting van € 20,00 per persoon. 34

Nijmegen

Rolstoelen en rollators Aan boord van onze schepen hanteren wij een flexibel beleid m.b.t. het gebruik van rollators en rolstoelen, altijd rekening houdend met uw medereizigers. Om veiligheidsredenen zullen wij de rolstoelen en rollators die alleen aan de wal worden gebruikt in een aparte ruimte opbergen. De bemanning zal u assisteren mocht u het schip willen verlaten. Er is plaats voor een beperkt aantal rollators en rolstoelen. Bij uw boeking dient u aan te geven of u een rollator of rolstoel meeneemt. Vervoer per touringcar Wij brengen u met een luxe touringcar vanaf uw opstapplaats naar het schip en aansluitend vanaf het schip wederom naar uw opstapplaats. Tijden van vertrek en aankomst staan genoteerd op uw bevestigingspapieren. Deze zijn afhankelijk van het aantal gasten en de busrit naar het schip. Voor groepen en op verzoek kunnen wij een afwijkende opstapplaats regelen. Vraag via ons kantoor naar nadere informatie m.b.t. de extra kosten. Opstapplaatsen : - Rotterdam Zuidplein Tourbushalte nr. X - Rotterdam Capelsebrug Rijckevorselplein voor Metrostation - Heumen Wegrestaurant Malden Jan J. Ludenlaan 2, 6582 AG Heumen - Wegrestaurant malden heeft een beperkt aantal bewaakte parkeerplaatsen voor € 4,00 per dag (op aanvraag) - Venray-Oostrum NS station Venray Stationsweg 231, 5807 AB Oostrum

Boeking en reisbescheiden De genoemde prijzen in onze brochure zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer, tenzij anders vermeld. Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat de reizen kort voor vertrek worden aangeboden in een nieuwsbrief, tijdens een open-dag actie, in een advertentie of op de website.

Fouten voorbehouden Onze brochure is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er fouten in de tekst m.b.t. data, tijden, prijzen en algemene informatie zijn ontstaan. Voor meer informatie neemt u contact op met SijFa Cruises, telefoonnummer 024-3572008 of via info@sijfacruises.nl.

Om het minimum aantal deelnemers te behalen en zo de reis te garanderen kan SijFa Cruises een prijsverlaging doorvoeren. Er zal geen restitutie van het verschil in prijs plaatsvinden voor de reeds eerder gemaakte boekingen. De boekingsbevestiging en de reisbescheiden sturen wij aan de persoon die voor de boeking hoofdelijk aansprakelijk is. Bij de boekingsbevestiging ontvangt u 2 facturen, 1 factuur voor de aanbetaling die u dan per ommegaande dient te voldoen en 1 factuur die u 6 weken vóór aanvang van uw reis dient te betalen. Op de facturen staan ook de eventueel door u geboekte excursies vermeld. Na ontvangst van de gehele reissom ontvangt u alle benodigde reisbescheiden ca. 14 dagen voor vertrek. Algemene boekingsvoorwaarden, annuleren Wij richten ons naar de reisvoorwaarden van de ANVR. U vindt alle informatie omtrent de voorwaarden op onze website of vraag een kopie via ons kantoor aan. U kunt via ons kantoor een annuleringsverzekering afsluiten voor € 25,00 p.p. voor de door u gekozen reis. Na annulering zullen wij u € 20,00 p.p. administratiekosten in rekening brengen.

MS Rigoletto 35


MS CARMEN

MS Carmen **** Deluxe Geniet van een heerlijk verblijf aan boord van de MS Carmen en haar zusterschip de MS Verdi. Wij hebben beide schepen in 2017 gerenoveerd en voor u van alle gemakken voorzien. De uiterst elegante lichte uitstraling met ruime kamers maken deze schepen zeer geliefd er is voldoende ruimte en uitzicht om van het voorbijglijdende landschap te genieten. Onze bemanning zal u met liefde en plezier in de watten leggen en u zult zich een VIP voelen aan boord van onze schepen.

MS VERDI

MS Verdi **** Deluxe DEKPLAN Bovendek Promenadedek

Faciliteiten - Receptie - Personenlift naar alle dekken - Openbare toiletten - Souvenirshop - Bibliotheek - Koffie & thee corner - Lounge - Restaurant

- Wifi - Pinnen en creditcard betaling is mogelijk - Bovendek met Franse balkons - Middendek met semi Franse balkons of panorama vensters - Benedendek 1-persoons kamers zonder toeslag

Middendek

Benedendek

36

37


DEKPLAN MS RIGOLETTO

Promenadedek PROMENADEDEK 234 232 PROMENADEDEK 234 232 PROMENADEDEK

230

228

226

224

222

220

218

216

214

212

210

208

206

204

202

200

230

228

226

224

222

220

218

216

214

212

210

208

206

204

202

200

207 204

205 202

205 200

201

201

231 229 PROMENADEDEK 234 232 230 228

PROMENADEDEK 234 232 231 230 229 228 HOOFDDEK 234 232 230 228 PROMENADEDEK Hoofddek Cabine 222231 en 223229 1 persoo HOOFDDEK

226

227 225 223 221 219 217 215 213 211 209 224 222 220 218 216 214 212 210 208 206

226 227 224 225 222 223 220 221 218 219 216 217 214 215 212 226 227

Cabine en 234 3 personen 234 232 232 230 228 226 231 229 227 Cabine 222 en 223 1 persoo Cabine 227 junior suite HOOFDDEK 231 229 227 Cabine 232 en 234 3 personen Cabine 222 en 223 1 persoo 60 cabines HOOFDDEK 126 Cabine 227 junior suite 120 personen 229 227 Cabine 222 232 en en231 234 13 persoo personen Cabine 223

HOOFDDEK 60 cabines

Cabine 227 junior Cabine en 234suite 3 personen 120 232 personen Cabine 222 en 223 1 persoo

Cabine 232 en 234 3 personen 120 personen Cabine 222 en 223 1 persoo 60 cabines Cabine 227 junior suite 120 personen Cabine 232 en 234 3 personen 60 cabines Cabine 227 junior suite 120 personen

1-persoon cabine

Faciliteiten -

Lounge Restaurant Wifi Pinnen en creditcard betaling is mogelijk

In de hal is een stoeltjeslift aanwezig waarmee u het hoofddek en het restaurant kunt bereiken. Tevens is er buiten een stoeltjeslift naar het zonnedek.

214 215

212 213

118

116

114

224 225

222 223

220 221

218 219

216 217

126 225

124 223

122 221

120 219

118 116 217 215

126 123

124 121

122 119

120 117

118 115

116 113

123 126

121 124

119 122

117 120

115 118

113 116

123

121

119

117

115

113

123

121

119

117

115

4.20 mtr 4.20 mtr 4.20 mtr 4.20 mtr 4.20 mtr 4.20 mtr 4.20 mtr 4.20 mtr 4.20 mtr cabine 4.20 mtr mtr 4.20 4.20 mtr

2.10 mtr 2.10 mtr 5.40 mtr 2.10 mtr

1.50 mtr 1.50 mtr

1.17 mtr 1.17 mtr

1.17 mtr 1.17 mtr 1.17 mtr 1.17 mtr

4.20 mtr 4.20 mtr 4.20 mtr 4.20 mtr 4.20 mtr 4.20 mtr

1.50 mtr

204 205

202 205

200 201

212 213

210 211

208 209

n

114 213

108 206 207

106 204 205

104 202 205

102

100

200 201

112 110 108 106 104 102 211 209 207 205 205 201

100

110 109

108 107

106 105

104 103

102 101

100

114 111 111 114

112 109

n

110 107

108 105

106 103

104 101

102

100

109 112

1-persoon cabine 105 103 101 108 106 104 102 100

107 110

111

109

Panoramavenster, te openen

105 103 101cabine 1-persoon Individueel regelbare airco

107

Panoramavenster, te openen

2.10 mtr 2.10 mtr 2.80 mtr 2.80 mtr 2.80 mtr 2.80 mtr

1.50 mtr 1.50 mtr

206 207

110

Junior Suite

2.80 mtr 2.80 mtr

1.50 mtr

210 208 211n 209

Telefoon Bureau met grote spiegel Voldoende kastruimte Haardroger Panoramavenster, te openen - Telefoon Telefoon Panoramavenster, te openen 113 - 111 109 1-persoon 107 105 103 cabine Kluis 101 regelbare airco Badkamer douche en toilet Individueel Bureau metmet grote spiegel - Bureau met grote spiegel - Individueel regelbare airco Panoramavenster, te openen Telefoon 1-persoon TV metcabine infokanaal Gesitueerd op het Promenadedek Voldoende kastruimte Haardroger Individueel regelbare airco Bureau met grote spiegel Kluis Badkamer met douche en toilet - Haardroger - Voldoende kastruimte Panoramavenster, te openen Telefoon 1-persoon cabine Voldoende kastruimte Haardroger TV met infokanaal Gesitueerd op heten Promenadedek regelbare airco Bureau met met grote spiegel Badkamer douche - Kluis Individueel Kluis Badkamer met douche entoilet toilet Panoramavenster, te openen Telefoon Voldoende kastruimte Haardroger - Gesitueerd op op het Promenadedek - TV met infokanaal TV met infokanaal Gesitueerd het Promenadedek 1-persoon cabine Individueel regelbare airco Bureau met grote spiegel Kluis Badkamer met douche en toilet cabine Voldoende kastruimte Haardroger Panoramavenster, te openen Telefoon TVStandaard met infokanaal Gesitueerd op het Promenadedek KluisPanoramavenster, Badkamer douche en toilet Individueel regelbare airco Bureau metmet grote spiegel te openen Telefoon Standaard cabine TV met infokanaal Gesitueerd hetgrote Promenadedek Voldoende kastruimte Haardroger Individueel regelbare airco Bureauop met spiegel KluisPanoramavenster, Badkamer met douche en toilet Haardroger Voldoende kastruimte te openen Telefoon Standaard cabine TV met infokanaal Gesitueerd op het Promenadedek Badkamer met douche en toilet afmeting ca.regelbare 12 m2 airco Individueel Bureau met grote spiegel Panoramavenster, te openen Telefoon Standaard - Telefoon - Panoramavenster, te kastruimte openen Kluis cabine Gesitueerd op het Promenadedek Haardroger Voldoende Individueel regelbare airco Bureau met grote spiegel en Hoofddek. TV metcabine infokanaal Badkamer douche en toilet afmeting ca.airco 12tem2 Panoramavenster, openen Telefoon - Individueel regelbare - Bureau met grote met spiegel Standaard Haardroger Voldoende kastruimte Kluis regelbare airco Gesitueerd het Promenadedek Individueel Bureau met groteopspiegel - Voldoende kastruimte Haardroger Badkamer met douche en toilet afmeting ca. 12 m2 Panoramavenster, te openen Telefoon en Hoofddek. TV metcabine infokanaal Haardroger Voldoende kastruimte Standaard Kluis Gesitueerd op hetspiegel Promenadedek Badkamer met douche en - afmeting ca. 12 m2 Individueel regelbare airco Bureau met grote Badkamer met douche entoilet toilet afmeting ca. 12 m2 TV met infokanaal en Hoofddek. Haardroger kastruimte Panoramavenster, te openen Telefoon - Kluis Voldoende - Gesitueerd op op hethet Promenadedek Kluis Gesitueerd Promenadedek Badkamer douche en toilet afmeting ca.regelbare 12 m2 airco Bureau metmet grote spiegel TV met infokanaal en Hoofddek. en Hoofddek. - TV met Individueel infokanaal Kluis Gesitueerd op het Promenadedek Haardroger Voldoende kastruimte 3-persoons cabine TV met infokanaal en Hoofddek. Badkamer met douche en toilet afmeting ca. 12 m2 KluisPanoramavenster, te openen Gesitueerd op het Promenadedek Telefoon cabine TV3-persoons met infokanaal en Hoofddek. Individueel regelbare airco Bureau met grote spiegel 3-persoons cabine Voldoende kastruimte Haardroger Panoramavenster, te openen Telefoon Kluis Badkamer douche en toilet Individueel regelbare airco Bureau metmet grote spiegel Panoramavenster, te openen Telefoon 3-persoons cabine TV met infokanaal Gesitueerd opspiegel het Promenadedek Voldoende kastruimte Haardroger Individueel regelbare airco Bureau met grote Panoramavenster, te openen Telefoon Kluis cabine Badkamer met douche en toilet 3-persoons - Panoramavenster, te openen - Telefoon Voldoende kastruimte Haardroger Individueel regelbare airco Bureau met groteopspiegel TV met infokanaal Gesitueerd het en Promenadedek Kluisregelbare airco Badkamer met douche toilet - Individueel Bureau met grote spiegel Panoramavenster, te openen Telefoon Voldoende cabine kastruimte Haardroger 3-persoons TV met infokanaal Gesitueerd op het Promenadedek Individueel regelbare airco Bureau metmet grote spiegel - Voldoende kastruimte - Haardroger Kluis Badkamer douche en toilet Voldoende kastruimte Haardroger te openen Telefoon TV met infokanaal Gesitueerd het Promenadedek - Kluis Panoramavenster, - Badkamer metopdouche en toilet Kluis Badkamer douche en toilet Individueel regelbare airco Bureau metmet grote spiegel - TV met Voldoende infokanaal - Gesitueerd op op hethet Promenadedek TV met infokanaal Gesitueerd Promenadedek kastruimte Haardroger Kluis Badkamer met douche en toilet TV met infokanaal Gesitueerd op het Promenadedek

5.40 mtr2.10 mtr

5.40 mtr

200 205

n

4.20 mtr

Junior kamer

202 205

n

4.20 mtr

5.40 mtr

204 207

112

126 123 124 121 122 119 120 117 118 115 116 113 114 111 112

Standaard cabine 4.20 mtr

5.40 mtr

206 209

123 121 119 117 115 113 111 109 107 105 103 101 124 122 120 118 116 114 112 110 108 106 104 102 100 225 223 221 219 217 215 213 211 209 207 205 205 201

4.20 mtr

3-persoons

214 215

208 211

n

4.20 mtr

5.40 mtr

38

216 217

120

1.30 mtr 1.30 mtr 1.30 mtr 1.30 mtr

Receptie Openbare toiletten Souvenirshop Bibliotheek Koffie & thee corner

218 219

122

1.30 mtr 1.30 mtr

-

220 221

124

4.20 mtr

2.60 mtr 2.60 mtr 2.60 mtr 2.60 mtr 2.60 mtr 2.60 mtr

Geniet van de gezelligheid en de uitstekende verzorging aan boord van de MS Rigoletto. De uiterst vriendelijke bemanning doet er alles aan om u een onvergetelijke fijn en zorgeloze vakantie te bezorgen. Tijdens al onze reizen is er een muzikant aan boord met een internationaal repertoire. Geniet van onze luxe, service en vriendelijkheid aan boord. Wees welkom!

222 223

1.90 mtr 1.90 mtr 1.90 mtr 1.90 mtr

MS Rigoletto ****

60 cabines 120 personen

224 225

126

1.90 mtr 1.90 mtr

2.70 mtr 2.70 mtr 2.70 mtr 0.80 mtr 0.801.10 mtr 0.80 mtr mtr 1.10 1.10 mtr 2.70 mtr 0.80 mtr mtr 1.10 mtr 2.70 mtr 2.70 mtr 0.80 mtr 0.801.10 mtr mtr 1.10 mtr

HOOFDDEK 60 cabines Cabine 227 junior suite

210 213

Junior Suite Individueel regelbare airco Junior Suite Voldoende kastruimte Panoramavenster, te openen

Panoramavenster, te openen Kluis Individueel regelbare airco Junior Suite Individueel regelbare airco TV met infokanaal Voldoende kastruimte

Panoramavenster, te openen Junior Suitekastruimte Voldoende Kluis Individueel regelbare airco KluisTV met infokanaal

Panoramavenster, te openen Voldoende kastruimte - Panoramavenster, te openen Junior Suite TV met infokanaal Individueel regelbare airco Kluisregelbare - Individueel airco Voldoende kastruimte Panoramavenster, te openen TV met infokanaal - Voldoende Kluiskastruimte Individueel regelbare airco TV met infokanaal kastruimte - Kluis Voldoende - TV met Kluis infokanaal TV met infokanaal - Twee comfortabele zitplaatsen

Twee comfortabele zitplaatsen Telefoon Bureau met grote spiegel Twee comfortabele zitplaatsen TweeTelefoon comfortabele zitplaatsen Haardroger Telefoon Badkamer douche en toilet Bureau metmet grote spiegel Twee comfortabele zitplaatsen Bureau met grote Gesitueerd opspiegel het Promenadedek Haardroger Telefoon Haardroger Badkamer met zitplaatsen douche en toilet Twee comfortabele Bureau met grote spiegel - Telefoon Badkamer met douche toilet Gesitueerd op het en Promenadedek Telefoon Haardroger - Bureau met grote spiegel Gesitueerd op het Promenadedek Bureau met grote spiegel Twee comfortabele zitplaatsen Badkamer met douche en toilet - Haardroger Haardroger Telefoon Gesitueerd op het Promenadedek Badkamer douche toilet Bureau metmet grote spiegel - Badkamer met douche enentoilet Gesitueerd op het Promenadedek Haardroger - Gesitueerd op het Promenadedek Badkamer met douche en toilet Gesitueerd op het Promenadedek

39


“Enjoy a daydream experience with us!�

Reserveren of wenst u nog informatie? Bel of kom langs tussen 09:00 en 17:00 uur bent u van harte welkom bij ons op kantoor, industrieterrein Sluisweg Heumen. Of kijk op onze website.

Schutkolk 4a, 6582 DB Heumen +31(0)24 - 35 72 008

www.sijfacruises.nl info@sijfacruises.nl

Brochure 2018 | SijFa Cruises  
Brochure 2018 | SijFa Cruises  
Advertisement