__MAIN_TEXT__

Page 2

11/22/2017

Kære Bente, kan du ikke sætte en udstilling sammen... | Horsens | hsfo.dk

- Kan du ikke sætte en udstilling sammen, spurgte han Bente Hammershøy. Sådan med to-tre kunstnere. Jo, lød svaret, og torsdag 24. november afsløres resultatet. "CKL" kalder Bente Hammershøy udstillingen - og understreger, at de tre bogstaver ikke dækker over et flyselskab. I stedet samler det fornavnene på de tre kunstnere: malerne Carmen Ghecca og Karin Lønbæk samt keramiker Laila Rask Pedersen. Rundt og pege ud Den lokale kunsthistoriker kender 36-årige Carmen Ghecca via gode venner, og hun har fulgt hende både i Barcelona, hvor hun boede og studerede i ni år, og i Aarhus, hvor hun i dag har sin base. På samme måde med 55-årige Laila Rask Pedersen, som for 11 år siden forlod Horsens og i dag bor i Truust ved Silkeborg. Bente Hammershøy har nogle af hendes værker stående, og hun kunne for sit indre øje se, at de to ville passe sammen.

HORSENS

Anders Kühnau bestod sit svendestykke i Region Midtjylland SENESTE NYT 10:04

Politisk comeback til Henning Jensen

10:04

Thaysens første valg uden forpligtelser

10:04

Fremgang for V i Østbirk gav en vinder og en taber

10:04

Martin Ravn levede op til sit eget succes-kriterium

10:01

Simon Overby Kristensen (KD): Jeg er overordnet godt tilfreds

Lokale og 69-årige Karin Lønbæk blev tredje valg. - Jeg var rundt og besøge de tre og pegede ud, hvad jeg syntes, de burde udstille, og det accepterede de, siger Bente Hammershøy og fortsætter: - Nok er de meget forskellige, men de har bl.a. en fælles farveholdning, og det tog ikke lang tid at få udstillingen hængt op.

Vis flere

Genbrug og købelyst Bente Hammershøy kaldet det færdige resultat "finurligt, morsomt og tankevækkende". Laila Rask Pedersen er den, som i sine figurer tager sig af det morsomme, til tider groteske, bl.a. via genbrug af alt det, vi andre smider væk. Så glansen bliver i høj grad pillet af stolte krigere, og almuekvinder udstiller deres nedslidthed, mens et par krukker viser, at også denne side af kunsthåndværket mestrer den 55-årige keramiker. Carmen Ghecca sætter tankerne i gang med primært malede kommentarer til verdens skæve gang. På ét lærred sættes fred over magt, i et andet gentænkes den globale opvarmning. Alt imens en skulptur ved at koble en mannequindukke med de små stykker plasticlegetøj, nogle slikproducenter lokker børnene med, finurligt protesterer mod en verden, hvor det for mange er blevet en identitet at købe, købe, købe...  Blandede kort Karin Lønbæk er den af de tre, som i sit udtryk blander kortene mest. Hun bevæger sig fra det helt abstrakte til det figurative med bl.a. genkendelige Horsens-motiver og de køer, hun igen og igen besøger ved deres græsningsareal i Djævlekløften i Stensballe. Noget er nyt, andet vil huskes fra den store udstilling, Karin Lønbæk sidste år havde i Horsens Sundhedshus. - Jeg arbejder jo ikke så hurtigt, som hun siger. https://hsfo.dk/horsens/Kaere-Bente-kan-du-ikke-saette-en-udstilling-sammen/artikel/141484

2/5

Profile for Carmen Ghecca

Horsens Folkeblad 21|11|2017 CKL Exhibition  

(Danish)

Horsens Folkeblad 21|11|2017 CKL Exhibition  

(Danish)

Advertisement