Page 1

G eleGraaf 4

Dinsdag 28 augustus 2012 8

3 Commissie Intree // Nieuwe Achtergracht 170 // 1018 WV // Amsterdam // 020 - 5253072 // E-mail: intree@uva.nl // www.intreeweek.nl

Succesvol Verenigd! Gisteren was het zover, jullie kennismaking met elkaar en met studentenverenigingen. En wat was het een succes! Je dacht dat ik je niet heb gezien op de rodeostier? PECH! Heb ik wel. En ik heb ook een filmpje. Iedereen heeft genoten en dat was te zien. Op het begin was er nog nervositeit, wat niet meer dan normaal is. Je eerste avond, je weet niet hoe mensen uitgaan en drinken, hoe ze ’s avonds zijn. Maar het was super gezellig toen jullie uiteindelijk ontdekten dat jullie allemaal toch wel een beetje hetzelfde zijn. Veel mensen hebben ontdekt dat ze echt bij een studentenvereniging willen en veel mensen hebben ook ontdekt van niet. Het speeddatedoolhof heeft in elk geval veel duidelijk gemaakt. Twijfel je nou nog steeds? Donderdag bij de studentenbeurs staan er vele verenigingen vertegenwoordigd met een marktkraampje,

dus schroom je niet en stel je vragen! Ook is er een grote kans dat je deze week bij een vereniging gaat eten. Ook het Groepje van de Week-spel werd druk gespeeld. Jullie behendigheid op het zeil (en schilderkunsten) hebben ervoor gezorgd dat de puntentelling en rangorde van het Groepje van de Week nu veranderd is in: 1: 2: 3: 4: 5:

55 & 188 70 & 183 195, 161, 66 51 5 & 28

6: 69 & 189 7: 63 & 52 8: 132 9: 47 & 74 10: 131 & 169

Het mooie aan de maandagavond is dat er nog vier avonden zijn en dat maandagavond pas een tipje van de sluier was! Dit betekent dat vanaf vandaag jullie nog harder los kunnen gaan! Wij hopen dat jullie net zo erg van de eerste avond van de Intreeweek (en de gillende commissie in de heartbreaker) hebben genoten als wij!

De koninklijke opening Hoe indrukwekkend was het om te zien dat heel CarrĂŠ vol zat met medestudenten, deelnemers en begeleiders en dat allemaal voor de Intreeweek? Haha, wat schudden onze dikke Intreebuiken bij het herzien van Stefan Pop. Wat laat hij ons toch lachen, elk jaar weer. Jammer dat hij weer hetzelfde grapje heeft gebruikt, weer. Elk jaar. Des te meer is het bewonderingswaardig dat elke keer als hij een grapje herhaalt, hij ons altijd nog aan het lachen maakt. Dymph van den Boom, rector magnificus van de UvA, heeft ook haar zegje gedaan. Ik denk dat alle regels van de UvA nu wel duidelijk zijn haha;). En ik weet wel wat jullie denken, die

projectleider van de Intreeweek, die leuke jongen, dat lekkere ding, dat was toch wel het mooiste gedeelte van de hele opening! Ik zal het aan hem doorgeven. Nu is het in ieder geval ook een beetje duidelijker hoeveel tijd Commissie Intree in jullie week heeft gestoken. Dat was geen weekje werk. Maar voor jullie doen wij alles! Laten we het maar niet meer over het dansje hebben. Vanaf nu is het een verdrongen herinnering. Ik wil nooit, ik zeg nooit, een filmpje van het dansje zien. Bedankt. Veel plezier vandaag!

1


I ntreeweek

Groepje van de Week: Dubbel feest! Vandaag zal het Groepje van de Week spel plaatsvinden bij de evenementen Amsterdam Wereldstad en Pubnight.

Amsterdam Wereldstad Bij Amsterdam Wereldstad is er de mogelijkheid om heel veel spellen te doen zoals zoveel mogelijk mensen proppen in een auto, stilettorun, de Himalaya beklimmen, maar vooral het Groepje van de Weekspel! Bij het Groepje van de Weekspel zijn er twee groepjes die tegen elkaar strijden voor ja, drugs (we geven het goede voorbeeld). De ene groep verandert hun nationaliteit naar Mexicanen en de andere groep zijn de grensbewakers. Als Mexicaan is het de bedoeling om met een zakje coke de grens voorbij te komen. Je kan het zakje coke verstoppen in je kolossale sombrero of ergens op een

andere geheime plek en rennen/ verstoppen maar! De grensbewakers mogen je tegenhouden en dan hebben ze een kans om te zeggen waar ze denken dat de coke verstopt is. Zit de coke in je gigantische hoed en ze raden dit, dan ben je af.

cultureel Studentencentrum CREA CurSuSSen

Fotografie / Theater / Dans / Beeldend / Muziek / Literatuur / Film, radio en digitale media

CREA Debat

Lezingen / Debatten

CREA CultuuR

Literatuur / Film / Documentaire / Cabaret

Zit je coke in je enorme hoofddeksel en raden ze dit niet, dan ben je officiele een illegale Mexicaan in een ander land met coke! Lukt het jullie groepje de meeste Mexicanen drugs te laten smokkelen?! Pubnight Bij de Pubnight zal er een pubquiz plaatsvinden. Deze quiz zal gaan over Amsterdam, het studentenleven, de Intreeweek en bier. Vooral bier. Weet jouw groepje de meeste vragen goed te beantwoorden? Dan krijgen jullie er weer lekker veel punten bij! Ga ervoor en veel succes!

CREA KlaSSieK Concertavonden

CREA FondS Subsidie

Theater

CREA producties / Improvisatietheater / Studentgezelschappen

CREA Cafe

Terras / Borrel / Huisgemaakte taarten

Verhuur

Studio / CREA Theater / CREA Muziekzaal

Studentencentrum

Huisvesting studentenorganisaties

Nieuwe Achtergracht 170

www.crea.uva.nl

Commissielid zoekt vrouw De organisatie achter de Intreeweek hebben het zo druk gehad met jullie weekje, dat ze niet eens meer hebben kunnen daten! Daarom zoeken ze hun ultieme droommatch in die 3600 studenten deze week! Ben je geĂŻnteresseerd? E-mail vooral even naar intree@ uva.nl!

len heb je geregeld voor de Intreeweek? Samen met commissieleden het sponsorgeld geregeld plus studentenbeurs.

Wat is je naam? Stuart.

Wat zoek je in een vrouw? Een zandloperfiguur, ronde borsten ĂŠn mooie billen, ambitie, intelligentie, een mening maar ook niet te veel.

Hoe oud ben je? 22.

Wie is jouw ultieme hottie? Kelly Brook.

Wat studeer je? Bedrijfskunde.

Waar word je nou echt niet blij van? Betweterigheid en een zure kop.

Hoe wordt jij het liefst versierd? Door een aantrekkelijk meisje met een mooie glimlach en een goed verhaal. Hoe versier je iemand? Door mijn mond naar de hare te bewegen, of vica versa. Wat is jouw ultieme versierverhaal/liefdesverhaal? Ik heb wel eens meisje er van weten te overtuigen dat ik een dolfijnentrainer was. Ik raad het desalniettemin af om te proberen, het slagingspercentage is wel bijzonder laag.

Welke evenementen/onderde-

Nieuwsberichten Pam heeft beet! In onze maandageditie hadden wij een advertentie voor Pam gepaatst. Zij heeft sinds gisteren meerdere emailtjes ontvangen! Blijkbaar zijn jullie toch niet zo heel verlegen, stoute snoeperds. We houden jullie op de hoogte indien er zich een heftige romance ontwikkeld!

hetweer.nl

Download de IntreeApp!

Scan deze code en ga direct naar de Appstore!

COLOFON Redactie: Martine van den Boomen & Carmen Dorlo Eindredactie: Jeske Elands

2


I ntreeweek

“Weer online geshopt? Het ligt niet aan mij!” len. Dit heeft gezorgd voor een respons van 532 respondenten in de leeftijdscategorie 15 tot 34 jaar. De meeste respondenten waren vrouw. Het onderzoek geeft drie belangrijke resultaten. Het eerste resultaat geeft kennis van het impulsieve online aankoopproces. Dit inzicht wordt verworven door het gebruik van een survey onder echte online consumenten. Ook wordt de rol van de emoties van de consument tussen de overtuigingen over de webwinkels en de impulsieve aankopen door middel van de CET beschreven. De emoties zijn een zogenaamde bemiddelaar tussen de overtuigingen en de impulsieve aankopen. Dat emoties belangrijk waren, is al ondervonden in eerdere onderzoeken. Maar dat ze cruciaal zijn in de relatie tussen overtuigingen over webwinkels en impulsieve online aankopen is een nieuwe bevinding. Als derde resultaat laat het onderzoek zien hoe overtuigingen over de webwinkels kunnen functioneren als cognitieve determinanten voor impulsieve online aankopen.

Het is een zondagavond en ik verveel me ongelooflijk. Met €5,- op mijn bankrekening kan ik niet veel sociale activiteiten ondernemen en daarom heb ik me ingesteld op een lonely avond. Na veel getwijfeld te hebben of ik de nieuwe aflevering van South Park of Jersey Shore wil zien, kies ik voor de online variant, een avondje Amerikaans, getanned leedvermaak. Ik start mijn laptop op en check eerst mijn e-mails. Opeens trekt een felle kleur in de zijkant van het scherm mijn aandacht; ‘H&M 50% korting op de geselecteerde items.’ “Goh, 50% korting, dat is vast wel de moeite waard,” denk ik bij mezelf. Bloed, zweet, tranen en twee uur later heb ik een pakket van €100,besteld. Misschien, ja, misschien ben ik wel online-shopping verslaafd. Deze dagen is niemand meer verslaafd aan drugs (oké, jawel), aan alcohol (tja, dat ook) en seks (ik zeg niets). We worden verslaafd aan dingen die veel te makkelijk (te krijgen) zijn. En wat maakt alles zo makkelijk? Het internet! KILL THE INTERNET! Nee, doe toch maar niet. Maar hoe gemakkelijk is het om gewoon in je lelijke kloffie achter de laptop te gaan zitten zonder dat iemand ziet hoe vies je er uit ziet en zo dingen te bestellen die je nooit zou durven passen in een winkel vol brandende ogen! Ik raakte zo gefascineerd (misschien wel geobsedeerd, ik ben een beetje raar) door het online shoppen dat ik onderzoeken ben gaan zoeken. ‘Vertel dat het niet aan mij ligt, meneer de onderzoeker!’ Na lang gezocht te hebben vond ik een onderzoek dat antwoord heeft

gegeven op al mijn vragen. Aan de hand van dit onderzoek ben ik de onderzoeker, meneer Tibert Verhagen, gaan interviewen. Is hij zelf ook verslaafd? Hoe heeft hij het onderzocht? Is het representatief voor de bevolking? ZIJN WE TE REDDEN? Lees het interview en onderzoek hieronder! Er is gebleken dat consumenten steeds vaker online impulsief een product kopen dan er bewust over na te denken. Dit kan een enorme verandering veroorzaken in de verkooptactieken van de webwinkels. Een pakketje van de H&M wordt bezorgd, een schuldgevoel door weer een ondoordachte aankoop te hebben gemaakt op het internet overvalt de ontvanger. Volgens Tibert Verhagen, onderzoeker, is dit gevoel niet meer nodig; de aankopen zijn namelijk te wijten aan de overvloed van impulsief gedrag tijdens het online winkelen. Het onderzoek, uitgevoerd door Tibert Verhagen en Willemijn van Dolen, specificeert zich op de relatie tussen winkelen op het web en het online impulsieve koopgedrag van consumenten. Door middel van de cognitieve emotie theorie is er een model ontwikkeld dat opvattingen over het functionele gemak van het online winkelen en het representatieve vreugde aspect bekijkt met betrekking tot impulsaankopen. Het functionele gemak is gemeten aan de hand van aantrekkelijkheid van de producten in de webwinkel en gebruiksgemak van de website. Het vreugde aspect is gemeten aan de hand van de stijl van de communicatie op de website en het goede gevoel dat wordt verkregen bij de site.

Twee kernelementen spelen een rol bij impulsief kopen. Allereerst is het proces ongepland en mist het aan cognitieve overwegingen. Ten tweede wordt het proces rondom de impulsiviteit overheerst door emoties. Positieve emoties, zoals enthousiasme, kunnen de consument ervan overtuigen om door het product te kopen hun behoeftes te bevredigen. Negatieve emoties, zoals stress, kunnen ervoor zorgen dat de consument zich beter wil voelen door een aankoop te doen. Deze negatieve en positieve emoties worden gebruikt als kenmerken van de cognitieve emotie theorie. Volgens de cognitieve emotie theorie wordt een stimulans geobserveerd waaruit een vorm van evaluatieve percepties voortvloeien die emoties veroorzaken. Dit betekent dat de emotionele mening wordt gevormd aan de hand van een geobserveerde stimulans. Verhagen: “In ons onderzoek is de webwinkel de stimulans. De cognitie over de webwinkel draagt bij aan de emotie.” Dit zorgt voor het volgende schema: cognitie (het functionele gemak en het vreugde- aspect) zorgt voor de emotie (positief of negatief) en dit beïnvloedt de impulsieve aankoop. De CET is al in eerder onderzoek toegepast en wordt in dit experiment gebruikt om zich te kunnen richten op de emotionele aspecten van een impulsieve aankoop. Online kopen en beantwoorden Door samenwerking met een webwinkel wordt het mogelijk om de consument meteen aan te spreken na de online aankoop. “Je wilt de consument aanspreken direct na de aankoop, omdat dan de emoties nog het verst zijn,” aldus Verhagen. Meteen na de aankoop wordt de consument gevraagd om een online survey in te vul-

“De verwachtingen van het onderzoek zijn zoals gedacht. Webwinkels hebben invloed op impulsieve aankopen. Het gebruiken van de emotionele aspecten was een goede keuze,” aldus Tibert Verhagen. Alleen blijft er een vraag kleven aan de uitkomsten, namelijk ‘wat is de verhouding tussen cognitie en emotie?’ Het is duidelijk dat cognitie en emotie allebei invloed hebben, maar wat zijn de verhoudingen? Verhagen: “We willen weten hoeveel procent beïnvloed wordt door cognitie en hoeveel procent door emotie. Dit wordt nog niet duidelijk in dit onderzoek, maar zal wel verder onderzocht worden.” De zoektocht naar de verhouding tussen cognitie en emotie zal niet de enige uitbreiding zijn. Door middel van emerging technologies wil Tibert Verhagen de uitkomsten van het onderzoek daadwerkelijk kunnen uitwerken voor de webwinkels. Emerging technologies zijn bijvoorbeeld avatars of hologrammen. Ook door meerdere beperkingen is uitbereiding nodig. Verhagen: “Voor het artikel dat wij schreven over het onderzoek mochten wij maar weinig bronnen gebruiken. Het artikel werd namelijk in een tijdschrift geplaatst en moest aan voorwaarden, zoals een woordenlimiet, voldoen. Daardoor zijn de hypotheses weinig onderbouwd.” Het feit dat één geslacht de respondenten overheerst is ook een beperking. Doordat het onderzoek uiteindelijk bijna alleen de visie van vrouwen heeft behandeld, kunnen de uitkomsten beperkt zijn. Deze aspecten kunnen veranderd worden in vervolgonderzoek.

3


V andaag

Amsterdam Wereldstad: werelds!

Waarschijnlijk teel in het lunchpakketje len, maar eet er is vandaag

zit je momenErasmuspark je leeg te smikkegauw door want genoeg te doen!

Om je heen zie je verschillende standjes waar je mee kunt doen aan de spellen die voor jullie klaar zijn gezet. Zin in wat actie? Begeef je dan naar de Himalaya Challenge waar je jezelf de hoogte in begeeft, het drugsspel

waarbij jij moet proberen de rest te slim en te snel af te zijn, de baguestafette waarbij je wel moet zorgen dat je baguette heel blijft of ren op onze hoge hakken de stilletorace! Meer zin in een spelletje? Doe dan mee aan Angry Pinguins of prop je met zoveel mogelijk mensen uit je groepje in een auto met autoproppen! Daarnaast is er ook nog genoeg te doen zoals zeepglijden van de zeepbaan, het bekladden van de Hollywood-

muur en een lesje Zumba dansen! Naast alle studie- en studentenverenigingen waar je inmiddels kennis mee hebt gemaakt, bestaat er ook een kans dat je liever bij een sportvereniging gaat. Daarom hebben wij verschillende sportverenigingen uitgenodigd zodat jij in het Olympisch dorp kennis kan maken met onder andere lacrosse, zeilen, roeien, volleybal, rugby, atletiek, boksen en ultimate frisbee. Neem

eens een kijkje en wie weet vind jij wel een hele nieuwe hobby! Vergeet ook niet dat er weer van alles te winnen valt! Vandaag wordt er met de kamerquiz een kamer uitgedeeld en met de stempelkaartspellen maak je kans op een fantastische surfreis! Dus doe mee en wie weet sleep jij een van deze prijzen wel in de wacht! Veel plezier!

Pubnight: Karaoke met een biertje op, durf jij? Vandaag zullen jullie voor het eerst gaan stappen in Amsterdam. Aangezien jullie hier nog niet ervaren in zijn, zullen we rustig beginnen. In kroegen. Tijdens de Pubnight. Amsterdam staat vooral bekend om zijn clubs, maar de mensen die hier al wat langer wonen/komen, weten dat Amsterdam ook de beste kroegen heeft. En de beste kroegen leren jullie vanavond kennen. Er is zelfs een speciale Intreekroeg benoemd, namelijk De Heeren van Aemstel. In deze pub/kroeg/café is heel veel te doen. Er is een pubquiz gemaakt met heel veel leuke vragen over de Intreeweek en Amsterdam. De pubquiz bestaat uit vier rondes, wordt gepresenteerd door een heel enthousiaste presentator en diegene die de meeste vragen

goed heeft, wint een geweldige prijs! Niet alleen de pubquiz is leuk, ook de bier- en wijnprijzen! Deze variëren namelijk tussen de €1,30 en €1,70 voor een biertje en €2,- voor een wijntje. Dat is toch zeker de moeite waard? Als jullie dan (te) veel hebben genoten van deze goedkope drankjes is er om 23.00u een karaokeset te vinden! Geef je op om een mooi liedje te zingen en wordt de beste herinnering van de Intreeweek. Buiten de Intreekroeg zijn er natuurlijk nog veel meer kroegen die mee doen aan de Pubnight. In de begeleiderenvelop zit een overzicht welke kroegen er meedoen aan de Pubnight. Het leukst is natuurlijk om een kroegentocht te doen langs alle kroegen! Ga daarom ook zeker een kijkje nemen in de andere kroegen!

Comedy Explosion/International Stand-Up Comedy Op Sterk Water/ Open Podium/ Burlesque Glamour

www.comedytheater.nl

4


V andaag

Clubnight

In Club Home mixen Miss Melena, Olivier Weit en Prunk techno en house tot een geheel en mocht dit je nog niet genoeg bevallen dan kun je altijd bij het Trek je partyoufit maar Cooldown Café terecht voor een paar tevoorschijn, want vanavond lekkere top 40 hitjes! Een avond die wordt jullie eerste echte stapazonder Eric de Man, SMMLSS, Maarten vond, en wat voor een! Je krijgt de keuze uit drie supervette clubs Pardon en Mathieu niet compleet zou zijn. in hartje Amsterdam, namelijk Club Home, Escape en het Tot drie uur kun je over en weer hopCooldown Café! Aangezien iederpen tussen de verschillende clubs, een zijn eigen muziekvoorkeur maar zorg wel dat je jas na drieën is heeft is er voor ieder wat wils: waar jij bent, want hierna is het niet meer mogelijk je jas bij een andere In Escape kun je los op Cliff Jones, Geze Weizer en Dirtcaps die house/ club op te halen. Dus trek die vette sneakers en hoge hakken uit de kast/ electric voor jullie zullen draaien. tas en let’s party!

Escape -Cliff Jones -Geze Weizer -Dirtcaps

Club Home - Miss Melena - Olivier Weit - Prunk techno

Cool Downcafé -

Eric de Man SMMLSS Maarten Pardon Mathieu

5


F otopagina

6


CULTUUR MA AK T JE RIJKER PARTNER VAN DE MUSEUMKAART

Sleutel tot 400 schatkamers Geef ‘m cadeau

De Museumkaart biedt toegang tot deze én bijna 400 andere musea. Met de Museumkaart steunt u de deelnemende musea. Verkrijgbaar à € 44,95/€ 22,50 (excl. adm. kosten) online, via 0800-0203388 en bij 150 grotere musea.

www.museumkaart.nl

Amstel 51, Amsterdam - www.hermitage.nl

Rijksmuseum Jan Luijkenstraat 1, Amsterdam www.rijksmuseum.nl

7


M orgen CREA: laat de CreaBea in je ontwaken niet om naar binnen te gaan voor een lekker drankje!

bewust gebruik te maken van je ademhaling.

Verder is in het CREA-gebouw ook de infobalie te vinden voor al je vragen. De GeleGraaf-redactie zit hier een paar uur per dag, dus kom ons even vergezellen! Maak er dus een mooie workshop-vraagdrankje-ochtend van!

6. Zang max 25 deelnemers, lokaal 2.03 Een zangworkshop voor iedereen die wil zingen – of je nu denkt dat je het kunt of niet! Dus, of je nu alleen onder de douche hebt gezongen of al in een koor zit, deze workshop biedt voor elk wat wils.

Ben je al nieuwsgierig geworden? Zie hier het schema!

Morgen, woensdag 29 augustus, zullen we als eerste beginnen met het evenement ‘CREA’. CREA gaat ervoor zorgen dat alle CreaBea’s onder jullie gaan ontwaken door middel van workshops. CREA is het cultureel studentencentrum van de UvA. Het is gevestigd in een mooi, nieuw gebouw aan de Nieuwe Achtergracht 170. Bij het evenement kunnen jullie je opgeven voor allerlei verschillende workshops om zo kennis te

maken met CREA. De workshops vallen in de categorie fotografie, dans, muziek, film, theater, beeldend en literatuur. Vanaf 11.00u tot 15.00u kan je bij CREA aansluiten voor een workshop naar keuze. De workshops zijn verdeeld in drie rondes: Ronde 1: 11.30u – 12.30u Ronde 2: 12.45u – 13.45u Ronde 3: 14.00u – 15.00u Bij deze locatie is ook het Intreecafé te vinden. Dus aanzel vooral

7. Percussie max 14 deelnemers 1. Oriëntaalse dans max 20 lokaal 3.05 deelnemers lokaal 4.08 Een kennismaking met de Oriëntaalse dans is niet alleen een rijke tradities van de Afrikaanse van de oudste dansvormen maar (djembe) en Braziliaanse (samba) ook een van de leukste! Verras percussie jezelf en leer hoe je verschillende delen van je lichaam los van 8. Flamenco max 18 deelnemers elkaar kunt bewegen. lokaal 4.05 Laat je verleiden door deze 2. Theater max 17 deelnemers, passievolle dans uit Zuid Spanje. lokaal 3.07 Je leert een aantal ritmes door In deze workshop geldt slechts middel van klappen,voetritmes één regel: “niet denken, maar en dansbewegingen van de tangodoen”. Via een aantal basistechflamenco en Sevillanas. nieken speel je aan het einde een geïmproviseerde scène. 9. Theatersport max 20 deelnemers lokaal 3.08 3. Schilderen max 18 deelnemImproviseren: een scène ter ers, lokaal 2.06 plekke laten ontstaan, hoe doen We gebruiken als inspiratiebron die acteurs bij ‘Op de vloer’ dat? een landschappelijke foto die al Ervaar het in een spannend én schilderend tot een persoonlijk ontspannend uur bij de korte inschilderij wordt. Talent of geen leiding op de cursus theatersport. talent – niets staat het schilderMotto: ‘Fouten maken mag!’ plezier in de weg! 10. Salsa max 18 deelnemers 4. Boetseren max 16 deelnemers, lokaal 4.02 lokaal 2.04 Salsa is een parendans die haar In deze workshop maak je een oorsprong vindt op het eiland beeldje in klei. Op een dynamisCuba. Het is de verzamelnaam che manier maak je kennis met de -een saus- voor verschillende basis van het boetseren! soorten dansen en ritmes. 5. Yoga max. 18 deelnemers, lokaal 4.01 Een krachtige, actieve vorm van Hatha Yoga. Deze vorm van yoga is uitdagend door de afwisseling tussen ontspanning en inspanning, laat je kennismaken met diepliggende spieren en leert je

11. Musical max 18 deelnemers lokaal nog niet bekend 12. Schrijven; korte verhalen max veertien deelnemers lokaal 1.22 13. Schrijven: korte verhalen max veertien deelnemers lokaal 1.23

8


M orgen PlankGas! BBQ & Festival Een feest dat zeker een aankondiging mag krijgen in de dinsdageditie van de GeleGraaf is het feest PlankGas!

Morgenavond gaan jullie niet uiteten bij een studentenvereniging, mensa of restaurantje. Jullie gaan namelijk BBQ’EN!

Dit feest staat bekend als het beste feest van de hele Intreeweek. PlankGas! is alleen al een stuk groter en epischer door de locatie. PlankGas! vindt namelijk plaats in de Gashouder. Een locatie waar 3000 man in passen! De Gashouder wordt vaker gebruikt voor grootse feestjes zoals Awakenings en staat bekend om de ongelooflijke licht- en techniekeffecten. De muziek die gedraaid gaat worden door bekende dj’s is house, electro en techno. We houden het dus lekker divers. Enkele dj’s kan ik al aan jullie verklappen, namelijk Quinten 909/Chip Karten, Wannabe a star, Henzel en Disco Nova, Tim Wolff en Egbert. De dj’s zijn geselecteerd op hun kwaliteiten en feestgehalte. En dit feestgehalte is zeer hoog! Het is het enige feest waar alle deelnemers bij één locatie blijven!

Je deelt een BBQ met een ander groepje en kunt genieten van salades, broodjes, vlees- en groentenburgers en meer! Als iedereen zijn buikjes heeft rondgegeten kan je meteen doorollen naar het festival. Er is tijdens dit evenement mogelijkheid om muntjes te kopen en natuurlijk ook een bar waar je lekker een drankje kan halen! Na het eten kun je meteen door naar het Festival wat ook in het Westerpark zal plaatsvinden. The Bad & The Ugly openen dit fantastische evenement gevolgd door The Fudge en HIT ME TV! Dit jaar is het thema ‘Who are you?’ En onder dit thema valt er genoeg te doen! What is your biggest secret? Biecht het op in de biechtkerk! Doe mee aan speeddaten met ‘Who are you dating’, ga zitten voor een echte oldschool

movie bij ‘How horrorproof are you?’. Help mee met het maken van een kleikunstwerk bij ‘How do you clay a claykunstwerk?’. Pimp een onderbroek, petje, tshirt etc met ‘What is you clothingstyle’, of doe een dansje in de Silent Disco met ‘What is your musicstyle’ waar er zal worden gebattled tussen tencho vs. hitjes zoals de Spicegirls! Wie vind jij dat er moet winnen?

District 020 District 020 is een evenement waar je aan de hand van een interactieve speurtocht in korte tijd heel veel te weten komt over Amsterdam. Je zult onderweg een aantal handige ‘how to be a good student’-tips ontdekken en verder zijn er opdrachten die je algemene kennis zullen helpen upgraden. De speurtocht zal plaatsvinden aan de hand van QR-codes. Dit zijn codes die je met behulp van je Smartphone kunt scannen en dan kun je een link openen naar routegerelateerde informatie: • Via de Market op je HTC download je de App ‘QR Barcode Scanner’. • Voor een iPhone kan ‘’QR Reader for iPhone’’ gedownload worden via de Appstore. • Voor een Blackberry kan je BeeTag downloaden. Naast dat jij en je groepje met de opdrachten punten kunnen scoren voor het Groepje van de Weekspel, is er nog een speciale prijs. Dus download snel de QR-App, probeer het QR-scannen een keer uit en kom te weten wat de prijs is!

9


Opiniepagina

Tips & Tricks

Tijdens de Intreeweek staan alle leuke feestjes al voor je gepland, maar wat gebeurt er in de periode hierna? Waar moet je heen? En waar vooral niet? Don’t worry, I’ll tell you. In de tas die je van ons hebt gekregen de eerste dag zit een pasje voor de woensdagavond in de Paradiso. Dit pasje geeft je gratis toegang voor het feest ‘Noodlanding’ in de club Paradiso op het Leidseplein. ‘Noodlanding’ op de woensdagavond is heel leuk, want alle eerstejaars studenten komen hier vooral naartoe door hun pasje. Er worden vooral foute, populaire en leuke nummers gedraaid.

De toegang is gratis, dus hoezo niet eens een kijkje nemen? Op de donderdag is het feestje 3Hoog in Club Air. Club Air is pas twee jaar oud en ligt in een zijstraat van het Rembrandtplein. De muziek die gedraaid wordt, is house/techno. Perfect voor een donderdagavondje dus. Club Escape is een andere club op het Rembrandtplein. Deze massale club is ook populair bij de Amsterdamse jeugd en is vooral leuk in het weekend. De muziek verschilt per feest, dus dit zou je even moeten checken. Waar alle andere mensen hun zondag als relaxdag plannen, gaan wij naar Trouw op Zondag. Dit

vette feest vindt plaats in de oude drukkerij van De Trouw (krant) en deze locatie zorgt voor een extraapart effect. Op de minimal-house zie je iedereen losgaan en in de keuken zie je iedereen eten. Een andere mooie club is de Chicago Social Club. Deze bevindt zich op het Leidseplein en heeft altijd wat alternatievere feestjes. Een laidback-sfeer hangt hier en ruzie zal je hier niet snel hebben. Iedereen is hier heel relaxt en geniet, danst en springt op de bekende muziek. Vraag wel even na welk feest er is voordat je naar binnen gaat. Stel dat je opeens op een gay-feest staat! (Spreek uit ervaring) In welke clip zie je hem nou niet?

Vraagbaak

Wij zijn jouw Dr. Phill, jouw Dr. Oz, Oprah Winfrey of Emile Ratelband. Stel ons al je vragen. Schaam je niet, want alles blijft anoniem! E-mail naar intree@uva.nl Hey GeleGraaf, Ik loop nu een halve week de Intreeweek en zit met een ingewikkeld probleem. Ik ben net dit examenjaar uit de kast gekomen wat niet bepaald een makkelijke stap was. Niet iedereen uit mijn omgeving reageerde er goed op en een paar vrienden van mij hebben denk ik daardoor ook het contact verbroken. Ik ben eigenlijk nog nooit verliefd geweest op een man, maar wist op een gegeven moment wel dat ik me aangetrokken voelde tot mannen. Nu zit er in mijn groepje een super leuke jongen. Ik heb af en toe een beetje het gevoel dat hij met me flirt (per ongelijk mijn hand aanraken, me lang aankijken en vervolgens wegkijken als ik het door heb) maar ik weet het niet zeker omdat hij ook wel een beetje met de meisjes uit mijn groepje flirt. Wat moet ik nu doen? Ik ben bang dat als ik het hem vertel hij me misschien helemaal niet leuk vindt of zo geageert als een paar van mijn oude vrienden. Ik begin hem met de dag leuker te vinden en ik ben bang dat als ik niks zeg dat ik hem na de Intreeweek misschien niet meer zie. Groeten, H. Hoi H! Uit de kast komen is altijd moeilijk en het is een ontzettend

De Jimmy Woo. In een zijstraat van het Leidseplein bevindt zich de (duurste) club van Amsterdam. Hier zijn bekende Nederlanders te vinden en de rijkste personen van Amsterdam. Als je geld hebt voor een duur avondje, is het wel heel erg de moeite waard. De inrichting, waaronder honderden lichtjes in het plafond, en de muziek maken de avond wel de moeite waard. Dit zijn, naar mijn mening, de mooiste clubs van Amsterdam. Als jij van andere clubs houdt, zou ik vooral eens kijken op www. djguide.nl

dappere stap van je geweest. Doordat je een vervelende ervaring heb meegemaaktt met het uitspreken van je gevoelens kan ik me goed voorstellen dat het moeilijk is tegen deze jongen te vertellen hoe je je voelt. Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat ongeveer 1 op de 10 mannen homosexueel blijkt te zijn. Er bestaat dus best een kans dat de jongen uit je groepje 1 van die 10 is! Als ik je een tip mag geven zou ik het volgende doen: Probeer een beetje terug te flirten. Niet te opvallend, maar zorg wel dat het merkbaar is. Let goed op hoe hij hier op reageert. Reageert hij opgewekt? Probeer dan nog een beetje meer te flirten. Als het goed is zal hij op een gegeven moment terug flirten. Verder zeg je dat je bang bent dat hij misschien hetero is aangezien hij ook veel aandacht heeft voor de meisjes. Heb je echter al bedacht dat hij het misschien ook eng kan vinden om zijn gevoelens te uiten? Misschien vraagt hij zich precies hetzelfde af als jij! Observeer hoe de week verder verloopt en vertel hem op het Eindfeest hoe je je voelt. Als hij je leuk vindt heb je meteen een fantastische avond en zullen jullie elkaar vast nog wel zien na de Intreeweek. Zo niet, dan is de week tenminste voorbij en hoef je ook niet meer geconfronteerd te worden met hem. En geen zorgen, Amsterdam kent een fantastische gayscene. Het gaat helemaal goed komen, met deze jongen, en anders met een andere!

10


Opiniepagina

Anti-eerstejaarskilo’s

Er zijn genoeg mythes te vinden over het studentenleven; je zou geen sociaal leven meer hebben, je zou juist een te sociaal leven hebben, je zou alleen nog maar drinken, alleen nog maar studeren en ga maar door. Nu kan ik jullie verklappen dat er één mythe is die toch waar blijkt te zijn, ja, de eerstejaarskilo’s. Sorry voor dit verschrikkelijke bericht. Maar ik vertel jullie niet deze mythe zonder een geweldige oplossing te hebben bedacht. Ik ga jullie behoeden door anti-eerstejaarskilotips te geven. (YEAH).

Je gaat voor het eerst op jezelf wonen. Mama zit depressief thuis zonder jou en jij begint haar ook te missen. Want wat moet je koken? De eerste fout die de nieuwe student maakt, is denken; “Hoe makkelijker, hoe beter”. MAAR DIT IS NIET BETER. Dus nee, grijp niet naar die magnetronmaaltijd in de winkel of de pasta met kant en klare bolognesesaus. Doe alsjeblieft een beetje je best. Ook als je denkt ‘Mijn geweldige sixpack kan alles aan’ of ‘mijn lieflijke

strakke kont zal nooit gaan flubberen’, je hebt het mis. Kijk eens op internet of in de Allerhande voor lekkere, maar gezonde gerechten. En neem de fiets naar de Albert Cuyp, waar de meest verse groentes en fruit worden verkocht. En door die mooie sixpack en niet-flubberende kont van je krijg je misschien nog wel korting ook.

Fout 2; Bier is mijn vriend. Dit klopt half. Bier is soms je vriend, niet altijd. In een glas bier zitten namelijk 135 calorieën. Dit zijn 4,5 appel of 1/3 Big Mac. En jij weet zelf ook wel dat je niet maar één biertje drinkt op een avond. Doe me een plezier en ga na de Intreeweek eens een kwartiertje op een bankje in je faculteit zitten en kijk eens naar de laatstejaars. Die hebben een zogenaamde ‘Beerbelly’ en hebben niet mijn tips gehad. Drink ook eens wat anders! Of een watertje tussendoor. Kan je daarna weer je geweldige dansmoves laten zien. Fout 3; Denken dat je het zo druk hebt in jouw nieuwe leven dat je

Social Media

geen tijd meer hebt voor sporten. O jee, maak alsjeblieft niet dezelfde fout als ik. Ga een leuke sport doen, dit is ook nog eens goed voor je sociale skills. Ga bij een sportvereniging of ergens fitnessen. Bij CREA kan je allemaal sporten en workshops volgen, ga daar eens kijken!

Dagblad Metro @Metro: @Intreeweek Doe ons maar kaas

@Mirsch_dR: Opweg naar Amsterdam voor de @Intreeweek#zinin !!!!!!!! @Marloux3: @intreeweek Mooie app!

Ik hoop dat ik door deze antitipjes ervoor kan zorgen dat ik jou @EvelienDr Zo begint @Intreeweek ! Spannend... over drie jaar niet zal uitlachen om je flubberkont... (Natuurlijk moet je deze Intreeweek wel lekker eten en drinken wat je wilt! Geniet ervan!)

@Laurens0712: In de trein omw to @Intreeweek

@placeboimprov: Aanstaande donderdagavond staan we twee keer in het Universiteitstheater in het kader van de @intreeweek #improvisatietheater @Annemeii: Pffff vroeg.. Je moet wat over hebben voor de @Intreeweek! @ReinoutStap: In de bus omw to @ intreeweek

Mokum zoekt student!

Villa Mokum is: Eindelijk lekker op jezelf wonen Villa Mokum is gebouwd voor studenten die willen werken, wonen, studeren en leven in bruisend Amsterdam. ■

Op fietsafstand van de UVA, de VU en het uitgaansleven in het centrum

Complete studio met eigen badkamer en keuken

Wonen met leuke buurmeisjes

Vlakbij het Amstelstation

Prijzen vanaf € 79.500,- (Op basis van jaarlijkse erfpachtcanon)

villa-mokum.nl

11


A

ls je gaat studeren in Amsterdam kun je voor vervelende verrassingen komen te staan. Zo kun je door je huisbaas, opleiding of bijbaan flink in

de problemen komen. Soms kan je ook problemen door de UvA krijgen. Je bent het niet eens met een besluit van je examencommissie of je moet teveel collegegeld betalen. Zeker met de langstudeerboete, het hoge collegegeld voor tweede studies en de inkorting van studiefinanciering en het reisrecht kan je nog wel eens juridische hulp nodig hebben. ASVA hoopt natuurlijk dat je het niet nodig zult hebben, maar wanneer dit wel zo is biedt het rechtsbureau een uitkomst. Ons rechtsbureau voorziet je van gratis rechtshulp en wijst jou als benadeelde partij op je rechten. In het uiterste geval gaan we ook met je naar de rechtszaal.

ASVA saves the day! In februari kreeg een flink aantal studenten een brief op de mat van de UvA met de boodschap dat zij de UvA nog meer dan ₏10.000 verschuldigd waren. Verschillende studenten gingen met hun probleem naar het ASVA rechtsbureau. ASVA kaartte dit aan bij de UvA, organiseerde een voorlichtingsavond voor de studenten en het ASVA rechtsbureau stelde een bezwaarschrift op. Het bleek dat de UvA de studenten niet goed had voorgelicht en er grote fouten gemaakt waren. Uiteindelijk is er voor de studenten een uitzondering gemaakt en hoefden zij geen duizenden euro’s extra te betalen.

12

GeleGraaf Intreeweek UvA  

GeleGraaf Intreeweek UvA

GeleGraaf Intreeweek UvA  

GeleGraaf Intreeweek UvA

Advertisement