Issuu on Google+

Carmel Avidani - Portfolio


Studio t4XLHWQRZuŚŘřśŚQGVHPHVWHUśQG\HDU ƐLJƐƚĞŵŽĨĚŝīĞƌĞŶĐĞƐďĞƚǁĞĞŶƚŚĞƚǁŽƐŝĚĞƐŽĨƚŚĞďƵŝůĚŝŶŐǁĂƐĞdžƉŽƐĞĚƚŚƌŽƵŐŚĂŵŽǀŝĞ/ŵĂĚĞŝŶƚŚĞƐŝƚĞ͘ tŚŝůĞƚŚĞĨƌŽŶƚƐŝĚĞŝƐƵŶŝŶǀŝƟŶŐůLJůŽƵĚ͕ƚŚĞďĂĐŬŝƐƋƵŝƚĞĂŶĚŝŶĂĐĐĞƐƐŝďůĞ͘dŚĞƐŵĂůůĐŽŵŵĞƌĐŝĂůĂƌĞĂŝƐďŽƚŚ ůŽƵĚĂŶĚ͚ƟƌĞĚ͛ʹƐƚĂŶĚŝŶŐŝŶƚŚĞŵĂŝŶĐĞŶƚƌĂůůŽĐĂƟŽŶŝŶƚŚĞĐŝƚLJ͕ƚŚĞďƵŝůĚŝŶŐŝƐƵƉƐĞƫŶŐůLJƵŶĚĞƌƵƐĞĚ͘ dŚĞƉƵƌƉŽƐĞŽĨƚŚĞƉƌŽũĞĐƚŝƐƚŽŐĞƚƚŚĞƉĂƐƐĞƌͲďLJƚŽƐƚŽƉĂŶĚƐƚĂLJŝŶƚŚĞďƵŝůĚŝŶŐĂŶĚĚŝƐĐŽǀĞƌŶĞǁƉŽƚĞŶƟĂůƐ ĂƚƚŚĞŚĞĂƌƚŽĨƚŚĞďůŽĐŬ͕ďƌŝŶŐŝŶƚŽƵƐĞƚŚĞƐƉĂĐĞĂƐĂƋƵŝĞƚƐĂŶĐƚƵĂƌLJĨƌŽŵƚŚĞďƵƐLJƐƚƌĞĞƚƐƐƵƌƌŽƵŶĚŝŶŐƚŚĞďůŽĐŬ͘ /ŶŽƌĚĞƌƚŽĐƌĞĂƚĞƚŚĂƚƐƉĂĐĞ͕ƚŚĞŶĞǁƵƌďĂŶƉůĂŶƚŚŝĐŬĞŶƐƚŚĞďƵŝůƚĂƌĞĂĂŶĚĐƌĞĂƚĞƐĂďĂƌƌŝĞƌƚŚĂƚĐŝƌĐůĞƐƚŚĞďůŽĐŬ͘ dŚĞŐƌŽƵŶĚŇŽŽƌŝƐƉůĂŶŶĞĚƚŽƐĞƌǀĞĂƐĂ͞ƚǁŽͲƐŝĚĞ͟ĐŽŵŵĞƌĐŝĂůĂŶĚƚŚĞƉƌŽŐƌĂŵ͛ƐǀŽůƵŵĞƚƌŝƉůĞĚ͘ dŚĞďƵŝůĚŝŶŐǁĂƐĚĞƐŝŐŶĞĚƚŚƌŽƵŐŚƚŚĞĐŚĂƌĂĐƚĞƌŝƐƟĐƐŽĨƐŽƵŶĚǁĂǀĞƐ͕ŝŶŽƌĚĞƌƚŽĚŝƐƚĂŶƚƚŚĞŵĂŶĚĐƌĞĂƚĞŽƉƟŵĂů ĂĐŽƵƐƟĐƐŝŶƚŚĞŵŝĚĚůĞŽĨĂŵĂŝŶĂŶĚůŽƵĚƌŽĂĚ͘


AA Cross Section

6WXGLR0L[XVH5HXVH ,ĂŵĂƐŚďŝƌ>ĂdƐĂƌŚĂŶͲϮϬϭϯͲϭƐƚƐĞŵĞƐƚĞƌ͕ϯƌĚLJĞĂƌ

The Hamashbir LaTsarhan is a big department store located down town Jerusalem and built in a modern style using a concrete frame technique. The studio requirements were to add , sq. ft. to a dominant existing building (doubling theonstructed c area) and to add functions. I kept the old construction frame and transferred the old department store into a conservatorium and dance school. I've also added an 'L' shaped structure, which contains residence units and offices on top of the old structure. All the functions in the building are attached through the same circulation system, which also links to public zones, such as laundry rooms, kinder gardens, balconies, etc. In order to connect the building to the street, the ground floor was kept open, and changes to the original facade were made in order to expose the internal activities, making the building an integral part of the city.


Northern Facade



A

A

B

B

Typical Plan


Circulation model

construction model


7HFKQLTXH 7HFKQRORJ\FRXUVH $6WDLUFDVHĹšĹ˜Ĺ™Ĺ›ĹšQGVHPHVWHUĹšQG\HDU The objective of this course was to establish an intuitive understanding, through the development of analytical capabilities, of the structural forces at work in a building. The Staircase exercise, placed in front of the entrance to the school, was build out of concrete, steel cables and wood. An aluminum mold was build in order to make the curved concrete shape, the mold was build with rods going through it, in order in place the cables, which were locked with shackles.


AA Cross Section

6WXGLRy5HYLYLQJYDFDQWEXLOGLQJVDQGORWVLQ-HUXVDOHP %HLW+D0DWEHRW &RLQ+RXVH DQG%HLW+D1DVL 3UHVLGHQW+RWHO  ĹšĹ˜Ĺ™ĹšĹšQGVHPHVWHUĹšQG\HDU In the studio we have made an Urban Plan for the designated zone, from which each student picked an area to plan and develop. I have focused on the two buildings in the zone, specifically on Beit HaMatbeot. Two facades from the old building were preserved (North East and North West), and the new building was inserted into them. The old and the new were offset so there was a way through between the old and the new wall to the apartments. The apartments were designed with different typology of the samHPRGXODWLRQVL]HVRIĹ&#x;Ĺ?PĹšĹ?Ĺ˜PĹšDQGĹ™Ĺ˜Ĺ˜PĹš Each apartment had a certain pattern of public and private zones. Day zones (living rooms, kitchen etc.) were twice as high ĹžP DVWKHQLJKW]RQHV EHGURRPV 7KDWGHVLJQFUHDWHGD/HJR pattern of duplex apartments. The entire circulation was moved outside the buildings, and connected between them through a system of bridges and public areas.


Environment Plan

Roof Plan


CC Cross Section

řVW)ORRU3ODQ


ŚQG)ORRU3ODQ


&LW\2EVHUYLQJ([HUFLVH ĹšĹ˜Ĺ™Ĺ™ĹšQGVHPHVWHUĹ™VW\HDU This Exercise was meant for the students to create a housing unit by reading the city. I've created a panoramic picture of the city, WKURXJKWKHZLQGRZRIDEXVĹ™ĹœPLQXWHV RIYLGHRZHUHPDGHLQWRDĹ™Ĺ˜PÄ–Ĺ&#x;FPSLFWXUH That process has raised the question of a folding space, from which I've made attempts of redesigning my apartment to match the order of my routine during the day.


6WXGLR&URZGLQJWKHVSDFH ĹšĹ˜Ĺ™ĹšĹ™VWVHPHVWHUĹšQG\HDU The building is part of a block, built during the British Mandate, with two facades, and most of the apartments face only one direction. The old building housed families, offices and young students. I wanted to make room inside the building for more young residents, without moving out any of the families or offices. In order to make better use of the given space, I moved the cooperative functions (kitchen, living rooms, work stations, etc.) to public spaces. each floor was designed with a different intensity of public use. In order to overcome the physical limits, I've pushed and pooled the units, thus letting more air and light into each apartment and office. That created interesting relationships between the apartments, the floors, and between the building and the street.The inside of the block was used for parking and waste, I planned an underground parking lot and turned it into a park.

‘Push/Pull’ rooms

Public spaces schemes


25,*,1$/67$7(

352326$/

offices

ground floor

roomates

family roomates

roomates/office st floor

roomates

roomates/office nd floor

roomates

roomates/family rd floor

th floor

roomates

roomates

roomates apt


ORIGINAL STATE

Inhabitant

Typology Offices

. % families

Original apt

. % offices

Devided apt

. % roommates apt

Public spaces


PROPOSAL

Typology

Inhabitant

Offices

. %

families

families

. %

offices

roommates apt

. % roomates apt

Public spaces


Carmel.Avidani@gmail.com


Architecture Portfolio- Carmel Avidani