Page 1

GENT DE PORT G.D.P

Any 0 núm.1 data 21 / 5 / 12

EL NAIXEMENT D’UNA NOVA REVISTA Aquesta revista ha estat creada per... Donar a conèixer el port de Barcelona, poder informar sobre les mercaderies i els creuers que hi arriben. També coneixerem la biosfera de les Illes Medes.

Hem escollit aquest nom perquè creiem que és molt clar i arriba a tothom que li pugui interessar el tema tant si n’és un expert com si no. De dreta a esquerra i de dalt a baix: Pau Gàrcia, Ferrant Montanya, Marc Laurency, Carlota Vallvé, Juan Rumeu, Paula Sanchís, Jan Figuerola, Martí Maynés.

I a la primera edició de Gent de Port… Visitarem el moll del Contenidors, lloc on es dipositen mercaderies. Podrem saber de tots els creuers que arriben a Barcelona. Podrem gaudir d’uns entretinguts passatemps. I per acabar un interessant article de la biosfera de les Illes Medes.

Come to the port and we’ll tour the sites of the most impressive Mediterranean and only $ 3 for one houer.

COME IF YOU BUY 3 TICKETS WE’LL GIVE YOU A SHIRT WITH THE CRISTOPHER COLUMPUS STATUE

Martí Maynés Bes Ferran Montaña Pararols


GENT DE PORT

DESCRIPCIÓ DEL PORT DE BCN

Pont llevadís motoritzat amb un sistema hidràulic, que quan els vaixells passen per sota s’eleva.

L’entrada al port de Barcelona lloc de pas per vaixells i limitada per dues parets .

Centre comercial, situat al costat del port.

És el parc empresarial de Barcelona.

SALIDA AL PUERTO El día 13 de junio, fuimos con el colegio a visitar el puerto de Barcelona. Allí nos tuvieron un rato parados delante de las golondrinas, que muchos grupos aprovecharon para almorzar y hacer las fotos de grupo para la síntesis. Si, ese era el motivo de la salida, recopilar información para el gran trabajo de síntesis. Ese trabajo consiste en crear una revista que trate del puerto. Con este fin, subimos a las golondrinas y nos empapamos de la información que nos explicaba el guía. Aunque el frío los motores hacían difícil la escucha, pudimos aprender más cosas sobre nuestro puerto y el comercio mediterráneo.

Come to the golondrinas, it’s only six euros, It is very cheap. Come now. You can sail and have fun and you can have a goog time with your family.

The kids can go FREE come

Jan Figuerola Pau Gàrcia.

2


GENT DE PORT

SITUACIÓ DEL PORT DE BARCELONA El Port de Barcelona està situat a la part costanera de la província del Barcelonès. La seva situació exacta és de 41º 21’ al nord i 2º 10’ a l’est.. El port està situat al peu nord del mont de Monjuïc, la part sudest pel mar Mediterrani, al sud i sud-oest pel riu Llobregat i al nord-oest per la Zona Franca. Port de Barcelona en imatge topogràfica

DESCRIPCIÓN Y DATOS PRINCIPALES: El puerto de Barcelona dispone de una gran coordinación y moderna tecnología para el comercio, la carga y descarga de infinitos barcos de mercancías, grúas de un tamaño espectacular y el trasbordo continuo de grandes cruceros y turistas.

ESQUEMA GENERAL DEL PORT (PONTS, BOCANES...)

Moll del port

Pont del port

El pont s’aixeca quan passen els vaixells grans amb una força hidràulica fent servir el propi pont de palanca.

El moll del port consisteix en recrear un pàrquing però per vaixells i a l’aigua. El moll de Barcelona es un dels més extens del Mediterrani.

Bocana del Llobregat

3


GENT DE PORT

MOLLS DELS CONTENIDORS El conductor escanea la tarjeta y después accede a la Terminal. Tras aparcar en el área de Transferencia, el conductor se registra en la cabina donde ha aparcado. Deben estar en la cabina hasta que se haya acabado la operación. El ASC sitúa el contenedor dentro del bloque. Luego la grúa pone el contenedor en el área de transferencia de forma automática. El Suttle carrier confirma la recogida y conduce la grúa en el muelle. Deja el contenedor bajo la grúa donde se revisan antes de embarcar en el barco. La grúa descarga el contenedor en el muelle y lo revisan. El Suttle carrier recoge el contenedor y lo coloca en su lugar adecuado. El camión vuelve a pasar por el lector OCR y de los detectores de radiación y se detiene en la puerta para que el inspeccionen de nuevo. El conductor se identifica a la puerta de salida. Este puede abandonar la Terminal una vez se han validado los servicios y la emisión del recibo correspondiente.

Muelle de los contenidores del puerto de Barcelona.

En aquesta imatge podem veure els detalls d’un contenidor (TEU).

Marc Laurency Carlota Vallvé

4


GENT DE PORT

Aquesta és una imatge que permet veure els contenidors que hi han en el moll. Com ja veiem, hi han molts contenidors cada dia, posats en blocs uns sobre els altres.

Aquí podem veure les grues on en aquest mateix moment no estan en funcionament. Les grues del fons (les grogues) quan estan parades se’ls anomena girafes, ja que tenen una part aixecada. La grua de baix a la dreta s’anomena la grua aranya ja que te vuit rodes.

Sabies que... -Les mesures d’un contenidor estàndard (TEU) són: 6,096 metres de llarg x 2,438 metres d'ample x 2,591 metres d'alt -Un contenidor estàndard (TEU) buit pesa 21.600 kg - La càrrega màxima d’un TEU és de 24.000 kg aproximadament. -La longitud del moll Príncep d’Espanya per a l’atracament és de 4 metres. -En el moll Príncep d’Espanya es treballa tot l’any excepte el 25 de desembre, l’1de gener i l’1 de maig. -La part submergida del casc d’un vaixell s’anomena obra viva. - El calat màxim en el moll Príncep d’Espanya és de 14 metres.

BIOAGENCY

Containers cause too much pollution. STOP pollution!!! Bioagency has made up types of containers that there are 100% RECYCABLE. Use FREE this containers. We will be pleased to offer you the BEST option for our PLANET EARTH.

5


GENT DE PORT

ELS CREUERS Comentario de la importancia de los cruceros para la ciudad:

Aquest és el creuer de la companyia “Costa Concòrdia”, un dia que va arribar a Barcelona (com ha fet molts cops).

Los cruceros aportan a la ciudad cosas malas y buenas. Para la economía es una gran importación, algunos turistas que vienen son de dinero, en cambio otros son de clase media, esto hace que ambos consuman bastante. Como partes malas destacaremos la contaminación i el exceso de gente que a veces viene.

Evolució de trànsit de passatgers en creuers entre els anys 1996 i 2010

La evolució del tràfic de passatgers a creuers a 2010 es més densa que la del 1996 (fins hi tot la dobla). Al 2010 l’augment màxim es de 325.715 passatgers i mentre al de 1996 es de aproximadament de 45.000 passatgers. Les causes d’aquesta elevació son principalment: l’augment de població, més gent que els agrada viatjar, més seguretat en els vaixells.

“Sabias que…” -Los cruceros, mientras están atracados, continúan funcionando. La energía. Necesaria se obtiene del gasóleo. -El consumo diario de un crucero es de 10 megavatios. -El consumo energético diario de un crucero es el de 1000 viviendas. -La alternativa para un consumo energético más limpio sería la electricidad.

Cruiser “MAGIC DISNEY” Exclusive cruiser offer!!! Under 5 FREE!!! Come and enjoy, play, relax …

Paula Sanchís Juan Rumeu

6


GENT DE PORT

plàtan

1.-Lloc on es carreguen i es descarreguen mercaderies i arriben tot tipus de creuers. 2.-Compartiments on es transporten les mercaderies. 3.-Ofici que es fa des de l’antiguitat i normalment es treballa a les nits. 4.-Ondulació de l’aigua creada normalment per el vent. 5.-Vehicles del mar. 6.-Planta que té tronc. 7.-Vegetació del terra dels parcs i els jardins 8.-Ésser viu que no es un mamífer i viu dins el mar. 9.-Animal de companyia que segons diuen és el mes fidel al seu amo.

7


GENT DE PORT

THE MEDES ISLANDS The Medes Islands consist of a group of seven small islands in the north-western Mediterranean Sea. These seven islands are known as the “ Meda Gran”, the “Meda Xica”, the “Cavall Bernat”, “Tascons Grossos”,the “Medellot”, “Tascons Petits” and the “Ferrenelles”.

View of the Medes Islands from above.

The Medes Islands are a small group of islands, 500 meters off the coast. The Medes Islands were declared a protected area of natural interest in 1983. They are considered a marine reserve in the Western Mediterranean Sea. People from the world visit them every year because of their amount of marine biodiversity in the water They’re in the coast of L'Estartit. Around the Medes islands, in the natural reserve, there is very acceptable and adequate protection. As a consequence, many divers find there a wealth of underwater life, with spectacular large groupers, many, octopus, moray eels, scorpion fish, conger eels, crabs, lobsters, angelfish, eagle rays, mullet, dorades, giant mussels, large schools of various smaller fish, etc… The park rangers keep an eye on everything and carry out regular checks on the diving bases, even when diving around the Medes Islands.

Here is an image of Posidonia oceanica that shows us the huge marine biodiversity in the Medes Islands.

Estarti Port de l’Estartit

Illes Medes

Coordenades: 42º 02’ 48,70” N 3º 13’ Desembocadura del riu

Ter

La masia de Torreferrana era una masia abandonada, que ahora, la empresa " La Rosa dels Vents" ha reformado y la ha convertido en una casa de colonias fantástica. Es un espacio en el medio de la natura que tiene muchas oportunidades para divertirse.

Aquest 1º d’ESO ha estat, pel nostre grup,el grup 11, un cabaç de companyerisme, amistat, noves relacions i fins i tot, hem assolit una sorprenent coordinació. Creiem que en aquest curs hem crescut com a persones com a grup, i hem fet un nou pas a la nostra vida. Aquest treball ha estat el fi d’un curs, d’un trimestre i d’un grup, però no del vincle que hem creat. Gracies Súnion.

8

Gent de port  

En aquesta revista podràs coneixer millor el port de Barcelona i les Illes Medes.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you