Page 7

NIEUWS

Hoboken mikt op de fiets Hoboken wil zich als een groen fietsdistrict profileren. De nieuwe wijk Groen Zuid wordt autoluw en de schoolomgeving van de Distelvinklaan en de Hendriklei wordt verkeersveilig gemaakt.

VOOR

NA

De bouw van een fietstunnel onder de spoorweg wordt voorbereid.

E

r wordt druk gebouwd aan de nieuwe wijk Groen Zuid in Hoboken. Dit knappe project werd nog door het vorige stadsbestuur opgestart. Een oud en verlaten fabrieksterrein wordt omgevormd tot een woonwijk met een dienstencentrum voor ouderen, kinderopvang en een prachtig park. Op de Dag van de Zorg in maart werd al een eerste afgewerkte serviceflat aan de bezoekers getoond.

Groen Zuid wordt autoluw. Door de nieuwe wijk wordt een fietspad aangelegd dat Groen Zuid met Polderstad, het nieuwe Cultureel Centrum en het nieuwe centrumplein van Hoboken verbindt. Om dat mogelijk te maken, wordt dit najaar met de bouw van een fietstunnel onder de spoorweg begonnen. Hoboken wil zich immers in de toekomst nog meer als een groen fietsdistrict profileren.

‘Daarom wordt ook geïnvesteerd in veilige schoolomgevingen’, zegt districtschepen van Openbare Werken Tom De Boeck (sp.a). Ook in Hoboken is het aantal leerlingen de voorbije jaren fors toegenomen. Al die kinderen moeten veilig de straat over kunnen steken.

straat wordt over de hele lengte als een Zone 30 aangelegd. De schoolomgeving zelf wordt extra beveiligd door een verhoogd wegdek. Ook de Hendriklei wordt dit jaar nog aangepakt.’

districtschepen sp.a Hoboken tom.deboeck@stad.antwerpen.be

‘Dit jaar starten we met de heraanleg van de Distelvinklaan in Hoboken. Die

0476 24 00 23

Tram terug naar Wilrijk De Lijn bestudeert een tramlijn van het Kiel over de Olympiadepoort naar het Universiteitsplein, de E19 en het Universitair Ziekenhuis. En de voormalige Rijkswachtkazerne aan de Boomsesteenweg is in beeld als stelplaats. Goed nieuws, want sp.a is voor een tram in Wilrijk. We blijven dromen van een tram centraal op de A12 na de afbraak van het viaduct... voorzitter sp.a Wilrijk, walter.de.keyzer@telenet.be, 0486 72 89 82

De Rooie Antwerpenaar | 7

De Rooie Antwerpenaar - april 2014  
De Rooie Antwerpenaar - april 2014  

Ode aan de vrijwilligers

Advertisement