Page 1

CARLOS ALBERT ORTUÑO VALENCIÀ 2ºB


CONTES DE LES MIL I UNA NITS

Escena 1:Introducció. Aquesta historia contà d’un rei savi i poderós amb un gran territori,tenia 2 fills:Xahriar,el major que anava a heretar tot i Xah Zaman el menut sense cap dret d’herència.Com Xahriar estimava molt al seu germà va compartir la seua herència.Un dia Xah Zaman va decidir fer-li una visita al seu germà perquè l’estimava molt també.El matí següent després de despedirse de la seua dona va prendre camí, però es va oblidar d’un llibre que volia donar-li perquè li agradava molt llegir.Com no tenia pressa va tornar a per ell.En arribar va veure a la seua dona abraçada amb el cap d’arquers i els va matar als 2 i va reprendre el seu camí ple de tristor i d’odi.

Personatges:​ Xahriar, Xah Zaman, el rei, la dona de Xah Zaman i e cap d’arquers.

Lloc: ​Regne de Xah Zaman i el camí al regne de Xahriar.


Escena 2 :Al palau de Xahriar. Xahriar estava llegint el llibre de el seu germà quan ell entra.Xahriar li preguntà perquè estava tant trist,però ell no contestà sinó que se’n va a donar una volta per els jardins on, va entrar a la casa dels jardiners i veié a la dona del seu germà amb molts homes.Va tornar-hi amb el seu germà molt més feliç i ell li preguntà perquè de sobte estava tant feliç. Peró no volgué ferir-lo i no li digué res de manera que ell mateix va veure a la seua dona. Igual que el seu germà va matar a la dona i a tots els homes Xah Zaman li digué que la seua dona el va fer el mateix. Els germans van jurar que no serien enganyats altra vegada.

Personatges: ​Xahriar, Xah Zaman, la dona de Xahriar.

Lloc:​ Jardins


Escena 3:El ban. Tot el poble odià a Xahriar perquè va ordenar que cada matinada se li presentara una jove que a la vesprada seria casada amb ell i a l’endemà morta.Després d’aquella cruel notícia tot el poble plorava.

Personatges: ​El poble.

Lloc: ​El poble.


Escena 4 :Xahrazad i Dunyazad​. El visir estava cansat de cada dia haver de matar a una jove i ho parlà amb les seues filles:Xahrazad i Dunyazad les quals creien tindre una possible solució.Xahrazad li diguè a son pare que ella seria la pròxima esposa de Xahriar. El visir pensà que estava boja i no la deixaria.Aleshores ella li digué que estava enamorada d’ell.

Personatges: ​Xahrazad, Dunyazad i el seu pare.

Lloc:​ La casa d’ells.


Escena 5 :La nit de noces. El visir porta a la seua filla i ella es presenta con una amiga de la infantesa, pero Xahriar no recorda res.Quan Xahrazad va a preparar-se per a l’event Xahriar li digué que ell mateix mataria a la seua filla.Dunyazad arribà i la seua germana li digué que a la matinada li demanara que li llegira un conte.

Personatges: ​El visir, Xahriar, Xahrazad i Dunyazad.

Lloc:​ El castell de Xahriar.


Escena 6 :De matinada A la matinada Xahriar va deixar a Xahrazad acomiadar-se de la seua germana la qual li va demanar que contara una história, Xahriar intrigat també volia escoltar-la.

Personatges: ​Xahriar, Dunyazad i Xahrazad.

Lloc: ​El castell de Xahriar.


Escena 7 :Història del pescador i l’Efrit. Aquesta història conta d’un pescador pobre que havia d’alimentar a la seua família pescant peixos però aquella vesprada no en va pescar cap, sinó una àmfora amb un Efrit li va dir que al demanar un desig el mataria aleshores el pescador el va enganyar i va aconseguir tancar-lo de nou. Personatges: ​El pesacador i l’Efrit. Lloc:​ La mar

Personatge meravellós: ​L’Efrit.


Escena 8 : El primer matí. A la matinada el visir arribà a l’habitació trist perquè anaven a matar a la seua filla,però Xahriar va dir que no,que encara havia de contar-li l’història d’Aladín.

Personatges: ​El visir i Xahriar.

Lloc:​ El castell de Xahriar.


Escena 9 : L’ase i el bou. Un altra història que li va contar es d’un bou cansat de fer molt treball al qual lo donaven poc de mejar,aleshores li demanar ajuda a un ase el qual li va dir que es negara a fer el treball, aixó va fer, el bou es va negar i el van deixar descansar mentre que l’ase treballava molt.Un dia l’ase va decidir dir-li al bou que anaven a matar-lo perquè treballava molt poc d’aquesta manera el bou va tornar a treballar.

Personatges:​ L’ase i el bou.

Lloc:​ En una granja.


Escena 10 : El Geperut o el mort recalcitrant. Aquesta història tracta d’un geperut que va a casa d’un sastre a sopar,durant el mejar el bon home es va ennuegar amb una espina de peix d’aquesta manera el sastre i la dona pensaven que Serien culpats d’assasinat i el lleven a casa del metge per a que pensara que ell el ha matat, el metge fa el mateix que ells i el portà a casa d’un home que creu que havia una lladre i li pegà en el cap,arriba la policia i s’el lleven al jutjat on el metge diu que ha sigut ell qui el ha matat ,aleshores el sostre diu que ha sigut ell qui l’ha matat ,no pot acabar l’historia perque entra el visir ,Xahriar diu que se’n vaja.

Personatges: ​El visir, Xahriar ,Un sastre, una dona, un metge, un home inocente i Xahrazad.

Lloc: ​Un poble i el castell de Xahriar.


Escena 11:El visir i les seues filles. El visir, Dunyazad i Xahrazad esta en molt contents perqué el poble tornava a ser feliç i Xahriar al d’abans quan Xahrazad dona la noticia al seu pare de que va a tindre un fill. De repente entra Xahriar i lo diu a Xahrazad que acabe l’história del geperut, ella la continúa: tpts can confesar que el van matar quan entra l’emperador a la plaça, ells roguen pietat, l’emperador es riu i les diu que aunque hajen matat al seu bufó hi havia sigut una hostória extraordinaria com per a acabar mal i els va perdonar. Xahrazad va dir de contar-li altura história pero ell volía ja de d’Aladín.

Personatges: ​El visir, Dunyazad, Xahrazad, l’emperador , Xahriar, el veí , el metge ,el sastre i la dona.

Lloc: ​El castell de Xahriar i la plaça.


Escena 12: Sindbad el marí. Xahriar no va contar l’história d’Aladí, sinó la de Sindbad un marí que va perdre total la riqueza de son pare per no donar un brot, pero ell explica con va recuperar aquella fortuna, de viatge amb marinera els va a atacar una gran balena i els va llançar per l’aire, pero Sindbad va agafar un tros de maera i va amar cap a una illa, va encontrar un ou, es va amagar i quan va a amar la mare del ou ell es va amagar a una pota i va volar esperant que es cansara i parara pero ella va anar con hi havien serps per a alimentar a les seues cries,Sindbad va saltar, quan es van a amar totes les serps ell va encontrar molt diamantes i va agafar tots els que pogué, de repente pasá un vaixell i el deixá en sa casa.

Personatges: ​Xahriar, Xahrazad i Sindbad

Lloc: ​El castell de Xahriar i una illa.


Escena 13: Dos anys desprès… Ja han passat 2 anys que lleven contant comptes i Xahriar vol molt a Xahrazad diu Dunyazad, en aixó que arriba el visir amb un llibre de Xahriar Zaman ple d’històries per a contar-li a Xahriar, les gemanes pensen que pobret ell que encara esta sols, Xahrazad dona altura noticia, torna a espera un fill, pero encara falten 6 mesos

Personatges: ​Xahrazad, Dunyazad i el visir

Lloc: ​Casa del visir.


Escena 14: El dorment despert. Primera part. Xahrazad lo parlà a Xahriar de Xahriar Zaman i Dunyazad pero de seguido contà un altura història: El dorment despert, aquesta història tracta d’un califa que es disfrasa de captaire i va per el carrer demanant diners, va demandar a Abu Hassan, un pobre que aunque no tenia res el va convidar a sopar a sa casa, en la sopa van estar parlante del califa quan el captaire lo va posar unes sals en la beguda i el va dormir, quan Abu va despertar estava en el palau i era el nou califa, no s’ho podía creure i va ordenar a matar a l’imam que lo va furtar a la seua dona el día anava be pero a la hora de dormir va tornar a despertar a sa casa, pensava que total era un somni, peró l’Imam si havia sigut matat, altura vegada el captaire va a anar a sa casa u el va tornar a dormir, quan despertà, altra vegada estava en palau, de repent va apareixer el captaire i s’ho va explicar tot, con Abu tenia bon cor el califa el va deixar quedarse a viure amb ell. Segona part. Abu ara està casar amb Nuzat una serventa que el va fer perdre tots els seus diners i no podien pagar les deutes que tenien, pero Abu tenia un pla que els faria guanyar diners, Abu es faria el mort i dels diners que els seis amuc lis donen s’en aniran, entra la dona del califa i lo dona una bossa de monedes per el disgut i la pena, pero no es prou ara Nuzat es farà la morta, entra el califa i els dona altura bossa de monedes, van escoltar al califa i la seua dona discutir per quien s’havia mort i els dos es van fer els morts, el califa diguè que donaría 1000 monedes perqué lo digieren quien va morir primer i Nuzat va saltar siguen que ella, el califa es va riure i els va donar les monedes

Personatges: ​Xahriar ,Xahrazad, Abu, Nuzat ,el califa i la dona del califa.

Lloc:​El palau.


Escena 15: Alí Babà. Alí Babà estava aprop d’una coca quan va sentir a gent i es va amagar darrere d’una piedra, escolta que dien unes paraules s’obri la cova,en anarsen els lladres Alí entra i agafa unes poques monedes per a reformar la seua casa en arribar a sa casa se’l conta a la seua dona pero son germà avariciós el va escoltar, va anar a la cova, el van veure i va dir que va ser tot el seu germà Alí i els lladres ara volen matarlo, el cap de lladres es va presentar a sa casa disfressat i va dir que volia vendre-li 40 jarres d’oli, a la seua dona lo va pareixer extrany i es va donar compre que eres els 40 lladres, axí que els dormí i cruda a la policia, el cap de lladres jurà vengarse.

Personatges: ​Alí Babà, la seua dona, son germà i el cap de lladres

Lloc: ​La casa d’Alí Babà


Escena 16: El falcó i el sultà. Les dos germanes es posen a contar l’história juntes, hi havia una vegada un princep cridat Dinabad i el seu falcó fidel, els encantava caçar, anant de caça es van perdre i no podien tornar a palau,al punt de morir de set encontren un líquido trnsparent i el princep prensa que es aigua, quan el falcó lo tira el got per tercera vegada ell el mata i amb les ultimes forçes el falcó asenyala una serp, el líquido es el seu vení el princep corre per a salvarlo pero no pot i es posa a plorar.

Personatges: ​El princep i el falcó.

Lloc: ​El desert.


Escena 17: Aladí i el geni de la llàntia. Perfin contà l’história d’Aladí, un joce enamorat d’una princesa, un amor imposible…, així comença, el pregoner anuncià que ningú podía mirar a la princesa mentre anava als banys, pero Aladí la va seguir i quan es va quedar soles va anar a parlar amb ella, el van veure i el van encarcelar perqué la princesa tan sols podía parlar amb prínceps i Aladí no ho era, pero Jafar li va dir que si li portava una llàntia el faria princep, Aladí, como no, ho acepta.Els dos vas fugir cap una cova i Jafar lo diguè a Aladí que baixara tan sols ell, quan va baixar ell sacá la corda i se’n aná, Aladì va encontrar la llántia i el geni el va sacar, quan va eixir va anar a demanar la ma de la princesa pero el seu pare ja la ha promes amb Jafar.Aladí va jurar un palau ara que ja era ric, com no, ho va fer, Jafar es va cabrejar i va fugir i ell i la princesa es van casar amb el permis del sultá.

Personatges:​Aladì, la princesa, el sultá i Jafar.

Lloc:​El palau

Personatge meravellós: ​El geni.


Escena 18:Mil i una nits després. Van pasar les mil i una nits i Xahrazad lo digué que ho sentía molt pero ja no tenia mes contes, ell diguè que ja ha dexat tot aquell odia i que ara es molt feliç amb ella, arriba Xah Zaman que va a casarse smb Dunyazad igual que Xahriar i Xahrazad.


Fin.

Contes de les mil i una nits  

RESUM DE CAPITOLS DE LES MIL Y UNA NITS

Contes de les mil i una nits  

RESUM DE CAPITOLS DE LES MIL Y UNA NITS

Advertisement