__MAIN_TEXT__

Page 1

PERFEK T RESULTAT FRA BEGYNNELSEN Müthing vedlikeholdssystem for vedvarende vedlikehold av sensitive og utfordrende grøntområder.

111 års tradisjon med å bygge fremtiden


Müthing vedlikeholdssystem for grøntområder Synlig kvalitet: effektiv, multifunksjonell, økonomisk, varig Omfattende og nøye vedlikehold av grøntanlegg er ekstremt viktig for beboere og gjør lokale myndigheter, regioner og idrettslag mer attraktive. Forsømmelse av offentlige områder forsterker negative sosiale effekter. Forskning som britiske Apsis (Association for Public Service Excellence) har gjennomført tyder på at det er en direkte sammenheng mellom dårlig vedlikeholdte offentlige rom og en økning i antisosial atferd. Kriminalitet og frykt for kriminalitet er økende. Dette resulterer i mindre bruk av offentlige grøntområder og forverrer menneskenes helse og følelse av velvære.* Samtidig er opprettholdelsen av grøntområder og andre anlegg, i likhet med alle offentlige og private tjenester, gjenstand for kostnadsbesparelser. På tross av dette er det fortsatt nødvendig å beholde et enhetlig, attraktivt og profesjonelt resultat for vedlikeholdsarbeid. En praktisk løsning for å møte disse motstridende kravene er et bærekraftig vedlikehold av grøntanlegg med bioklippere. Bioklipperen har et system som effektivt finkutter og defibrerer/knuser det klippede materialet i maskinen og som kaster det ut bak som et jevnt spredt og løst lag med gress. Jordbakteriene sørger umiddelbart for en intensiv kompostering på overflaten og meitemark bidrar til en naturlig resirkulering.

r Natu gi* knolokehold e t g o dli

e ve r med arend Vedv ntområde ø av gr

)

erket

ogim (Økol

*• Naturlig vedlikehold av grøntområder gjennom stadig resirkulering av organiske næringsstoffer • Styrker kvalitet og lufting av jordsmonn • Beskytter grunnvannet og fremmer dannelse av humus • Beskytter mot vind- og vannerosjon og uttørking av jordsmonn • Stimulerer vekst av gress med høy kvalitet og reduserer framkomst av ugress • ... Gir betydelige tids- og kostnadsbesparelser på grunn av bioklipperens allsidige og effektive system

Næringsstoffer som er organisk bundet til materialet som er bioklippet, gjødsler grøntområdene på en naturlig måte og gjør bruk av kunstgjødsel unødvendig. Dette vil igjen redusere risiko for at gjødsel kommer inn i grunnvannet, samtidig som at kompostlaget gir beskyttelse mot vind- og vannerosjon og uttørking av jordsmonn. Den naturlige biomassesyklusen styrker jordbiologien, aktiverer luftingsprosessen og stimulerer humusdannelsen. Dette gjør at jordsmonnet tar opp vann og fordøyer regn mer effektivt, spesielt under store regnskyll, og fører til en økning i vannlagringskapasitet som igjen vil være viktig i perioder med tørke. Samtidig med at dette på en naturlig måte fører til mindre opphopning av stillestående fukt i grøntområdene, gjør det også at grøntområder blir mer tilgjengelige for både fotgjengere og kjøretøy. Gress av høy kvalitet stimuleres til vekst, mens framkomst av ugress og mose reduseres. Området får et bedre utseende, kvaliteten på plenen opprettholdes og gressdekket ser grønnere og sunnere ut. ** På grunn av sin konstruksjon og sine tekniske kvaliteter er Müthing bioklippere svært allsidige og deres bruk er i stor grad uavhengig av været. Dette muliggjør et meget bredt spekter av klipping og bioklippaktiviteter, som å klippe finplener eller viltvoksende områder, uten å gå til innkjøp av ekstrautstyr eller justering av kuttintervaller. Ved å bruke bioklipper slipper man å kaste klipt gress og tømme gressbeholdere, som igjen gir innsparelser i tid og transport. Den robuste konstruksjonen sikrer lang levetid og krever lite vedlikehold og vedlikeholdskostnader. Sammen med betydelige besparelser av kunstgjødsel, gir dette målbare fordeler i form av varig reduksjon av utgifter og tid som følge av større operasjonell effektivitet, reduksjon i investerings- og vedlikeholdskostnader osv. Å vedlikeholde grøntområder med bioklippere betyr dermed at man forbedrer kvaliteten på jordsmonnet og plenen på en vedvarende måte samtidig som man øker driftseffektiviteten og reduserer vedlikeholdskostnader. „I hvert fall når du bruker en Müthing bioklipper“ *

For ytterligere informasjon se: Steven McInroy i "PC pitchcare - The turfcare magazine", utgave 38-2011 side 112ff eller www.pitchcare.com ** For ytterligere informasjon se: Prof Dr. Karl-Ernst Schönthaler, langtidsstudie "Further development of the mulchmowing principle for lawn", Universitet for Jordkultur, Wien 2009


Müthing Toppresultat i praktiske tester

Sammenlignbare resultat

Klipping gjort med Müthing bioklippsystem for vedlikehold av grøntområder


Müthing vedlikeholdssystem av grøntområder i praksis

Parker

Golfbaner

Kanaler og grøftekanter

Idrettsanlegg Skiløyper

Lekeplasser

Industriområder

"Vedlikeholdet av Parken vår går meget bra. Takket være Müthing!" Berlin-Brandenburg Foundation for Prøyssiske Slott og Hager har brukt en Müthing MU-H 200 bioklipper siden 2008. I parken "Neuer Garten" må et 280 mål stort område klippes årlig. Områdene klippes i Juni/Juli og igjen i September/ Oktober. Bioklipperen har i tillegg vært brukt med hell i andre parker, som for eksempel Ruinenberg i Sanssouci. Sven Kerschek, avdelingsdirektør, "Neuer Garten": "Klippingen har oppfylt våre krav de siste årene og bruk av bioklipperen har ført til forbedringer både i utførelse og effektivitet. Maskinen har vært et pålitelig redskap etter flere års bruk og vedlikeholdkostnadene har vært lave. Jeg er veldig fornøyd med Müthings sikre og robuste bioklipper, spesielt med tanke på at resultatene har møtt de høye kravene som våre historiske parker krever."

"Allsidigheten gjør denne maskinen perfekt for vår kommune!" Deutschneudorf kommune i Erzgebirge besluttet å kjøpe en MU-FM/S 120, Universalklipper som kan brukes rett bak og helt ut på siden av traktoren. MU-FM/S brukes til regelmessig vedlikehold av 25 kilometer vegkanter i det lokale vegnettet, 35 kilometer turstier, forebyggende vedlikehold av 10 kilometer med skiløyper og for vedlikehold av grøntarealer og brakkområder. Herr Kempuss, som er fornøyd sjåfør, sier: "Det er helt utrolig at en maskin av denne størrelsen takler vekster som er mer enn 120 cm høye så lett, for så å legge igjen en perfekt oppkuttet restmengde. Den store arbeidsområdet og enkle måten å styre maskinen på, betyr at vi kan betjene bioklipperen helt ut på siden av traktoren i opptil 60 graders vinkel ned i grøfta og i opptil 90 graders vinkel opp for grove hekker, eller sideforskyve maskinen rett bak traktoren for å opprettholde gangstier. En utmerket, multifunksjonell bioklipper for kravstore kunder!"


Plantefelt

Vegskuldre

Beitemarker

Frukthager

Veikanter Vinåkre

"Der hvor andre mennesker hadde reservasjoner, klarte Müthing å finne en fremragende løsning." Å jobbe der andre folk er på ferie! MU-C 140 tok den 3,5 km lange turen med Lorenbahn-toget over Nordsjøen til sin nye arbeidsplass på den 1750 mål store øya Nordstrandischmoor. Her hjelper nå bioklipperen sauene med å vedlikeholde landskapet. Som kunde Herr Siefert sier: "Vi er svært fornøyd med den første bioklipperen på vår lille øy. Klipperen leverer gode resultat, til og med når den brukes på trevlete strågress på våre myrområder. Vi er glade for å ha funnet en Müthing bioklipper som kan brukes på vår lille traktor på 26 hk uten at det går bekostning av klipperens kvalitet. Vi vil gjerne takke selskapet Müthing for å ha gitt oss muligheten til å prøve klipperen i en forsøksperiode. Müthing hadde, til tross for andres betenkeligheter, tro på at deres ingeniørkunst ville takle forholdene på vår lille øy og gikk til det uvanlige skrittet med å sende sin bioklipper til oss. Sammen fikk vi gjennomført et feltforsøk med stil.”

Oppdemming Brakkområder


Detaljbeskrivelse av Müthing park og anleggsmaskiner Helt lukket konstruksjon laget av Høy Kvalitets QSt/E-stål, gir maksimal materialflyt med herdet enveis fjærstålsklaffer i front og en jevn fordeling av materialet bak bærerullen. Muligheter for å montere en utskiftbar innvendig sliteplate samt slitemeier.

Perfekt balansert dobbelt spiralrotor med høy kuttefrekvens for maksimal gjennomstrømming og som igjen gir svært god kuttekvalitet. Spiralrotor med spesielt utformet knivører for å beskytte mot skader fra hindringer, og innebygde kraftige lager som beskyttes helt imot skitt og slitasje.

"M"-Carbide Sjakkelkniver for å sikre et rent kutt og maksimal oppstrimling med et minimalt kraftbehov (MU-C + C/S, MU-FM + FM/S, MU-E + E/S, MU-FM/Hydro + E/Hydro) (Scoop Knivblad til MU-B)

Utskiftbart motstål oppdelt i seksjoner: Systemet "Shark Fin" (Müthing-patent) for mer effektiv bioklippeffekt og kutting*

Sterk girkasse med innebygd frihjul (se tekniske data for den aktuelle slagklipperen)

Spesial herdet "M"-Hammer kniv for å sikre et rent kutt og maksimal oppkutting med et minimalt kraftbehov. Smidd av spesialstål med dobbelforsterket skinne som gjør produktet sterkere, eller alternativt en rotor med "M"-Sjakkelkniver for å takle steiner eller annet. (MU-H + H/S , MU-L)

Kraftoverføringsaksel med herdet indre rør og smørnipler utvending av krysset lett tilgjengelig - forenkler vedlikeholdet.

Bærerull med avrundede ender for å beskytte jord og torv med mekanisk høydejustering for å sette klippehøyden, lett tilgjengelige utvendige lagre med spesiell tetning og lokk (MU-B, MU-C + C/S, MU-FM + FM/S, MU-E + E/S, MU-FM/Hydro + E/Hydro) MU-H, MU-H/S og MU-L med labyrintbeskyttet interne rullelagre og akseltappbeskyttelse, MU-L med det multibeskyttende lagersystemet "Starinth” utstyrt med lukkede og doble rullelagre på hver side for topp profesjonell bruk.

Justerbart hydropneumatisk vektforflyttingssystem MU-SOFA® for frontmontert utstyr: MU-SOFA® er et justerbart vektforflyttingssystem for å redusere marktrykk som det monterte utstyr avsetter på bakken. Det står for: Hjelpe styringsevne på traktoren i arbeid med frontmonterte redskaper, optimalisere den perfekte konturen på bakken under bruk, redusere humping under transport med fjæring eller aktivere pulskompensasjon med uavfjæret foraksel, lindring og beskyttelse av lager, slitedeler og bærende deler, som fører til økt sikkerhet for drift, økt kjørekomfort og kostnadsbesparelser. *Fieldtest LWK NRW og LFL Freising-Weihenstephan Be om uavhengige testrapporter. Se: www.landwirtschaftskammer.de/landwirtschaft/technik


Ekstrautstyr og monteringsvarianter Utskiftbar sliteplate inne i klippehodet for ekstra beskyttelse mot steiner og andre fremmedlegemer.

Utskiftbare meier, anbefalt for ujevnt underlag, spesielt ved veigrøfter

Hydraulisk sideforskyvning for bedre anvendelighet når du arbeider. Lett å ettermontere.

Store høydejusterbare gummihjul foran. Svingbare i 360 grader.

Varselskilt og lys (hver i sett på to, ikke montert)

Timeteller med elektronisk sensor

Støtdempende og avlastende fjærsystem som beskytter frontmontert utstyr

A-Koblingsramme trekant Cat. 0 montert på klipperen for hurtigfeste på traktoren.

Topunkts koblingsarmer for MU-FM til frontmontering på profesjonelle bioklippere

Mulighet for tilleggsutstyr

MU-B MU-C MU-C/S MU-FM MU-FM/S MU-E MU-E/S MU-H MU-L MU-H/S MU-FM Hydro MU-E Hydro

Innvendig Sliteplate

Slitemeier

A-Ramme Trekant

Hydraulisk sideforskyvning

Gummihjul 360°

Sjokkabsor Fjæsystem

Mu-SOFA®

Ekstra motstål

Varselskilt + lys

Timeteller

O O O O O O O O O O O O

O S (Bak) O S S O S O O O S O

O O O -

S O S O O S O S

O O O O O

O O O -

O O O O O O

O O O O O O O O O O

O O O O O O O

O O O -


MU-Ct

mpak o k g o å for sm aktorer fra tr

k h 5 3 12 MU-C Front eller bakmontert for små eller kompakt traktorer Denne serien av bioklippere er ideell for all klipping med små og kompakt traktorer (12-35 hk), fra kutting av fine plener til høyt gress eller lett vegetasjon: MU-C bioklipperne fremviser sin allsidighet, sine gode klippeog bioklippkvaliteter og robuste konstruksjon. Den gjennomtenkte konstruksjonen muliggjør et bredt spekter av monteringer på små og kompakte traktorer og små frontklippere. De herdede "M"-Carbid Sjakkelknivene sikrer god kuttekvalitet under alle typer forhold. Klippehøyden kan enkelt justeres via bærerullen og den korte avstanden mellom rotor og bærerullen garanterer perfekt og jevn kuttekvalitet. Bruk av vårt patenterte, utskiftbare "Shark fin" motstålsystemet sikrer at bioklippkvaliteten og den etterfølgende forråtnings prosessen er utmerket. Valgfri inkorporering av det justerbare hydropneumatiske vektoverføringssystemet MU-SOFA® for frontinstallasjon av hydraulikksystem forbedrer også kjørekomforten til traktorfører og gjør det enkelt å opprettholde god styringskvalitet selv under vanskelige forhold. I tillegg forbedrer systemet konturen på klippingen og bidrar til å redusere slitasjekostnader ved å redusere belastningen på lagre, slitedeler etc. MU-C: Den lette og fleksible utgaven for små traktorer!

Tekniske Data MU-C

80

100

120

140

160

Arbeidsbredde (cm)

80

100

120

140

160

Total bredde (cm)

97

117

137

157

177

Maks. traktor hk

25/35

25/35

25/35

25/35

25/35

Foran/Bak

Vekt (kg) Foran/Bak Antall kniver

120/140 130/160 140/180 150/200 160/220 12

16

20

24

28


MU-C /S

for tr

Bakmontert Sideklipper uten sideforskyvning MU-C/S er en av de letteste og samtidig en av de mest effektive sideklipperne i denne klassen på markedet. Den monteres tett inntil traktoren og er derfor godt egnet for bruk på små traktorer fra 15-20 hk og oppover - forutsatt at vekten og sporvidden på traktoren sikrer sikker drift. Denne klipperen har identiske egenskaper i forbindelse med klipping som MU-C. Vinkelen på klippehodet kan justeres fra 45 grader nedover til 90 grader oppover. Dette gjør den ideell for klipping og pussing av grøfter og fyllinger. Klipperens arbeidsområde begynner cirka 60 cm til høyre fra sentrum av traktoren slik at maskinen og dens drift alltid er godt innenfor operatørens synsfelt. MU-C/S: Allsidig og universelt brukbar, også i kombinasjon med en frontmontert klipper for mer tilgjengelig arbeidsbredde og mer hensiktsmessig motoreffekt.

Tekniske Data MU-C/S

100

120

Arbeidsbredde (cm)

100

120

Maks. traktor hk

30

30

200

210

16

20

650

700

Antall kniver Min. traktorvekt (kg)

fra

20 30 h k

MU-C/S

Vekt (kg)

aktor er


MU-FM

e onter t m t n o r a for f iner fr k s a m klippe

hk 0 4 20

MU-FM For profesjonelle frontmonterte klippemaskiner Effektive frontmonterte klippemaskiner trenger kraftig og universelt brukbart tilleggsutstyr. Den profesjonelle bioklipperen MU-FM som kan frontkobles til ulike maskiner ble utviklet spesielt for dette formålet. Topunkts festene er knyttet til forhjulene som betyr at selv på et ujevnt underlag kan klipperen kjøres presist, nær bakken og med en ensartet klippehøyde på grunn av kontinuerlig høyderegulering av bærerullen. MU-FM er utstyrt med "M"-Carbid Sjakkelkniver og herdede meier som standard. Den patenterte, utskiftbare "Shark fin" motstålsystemet sikrer at det blir jevn bioklipping uten tilstopping. De robuste og profesjonelle knivene på denne klipperen kan fleksibelt brukes på både kort gress, høyt gress og kratt. Dette gjør også at kuttingen blir mer økonomisk. Disse klipperne leveres med en spesiell ”fine cut” utforming som er egnet til vedlikehold av eksklusive plener: Se forskjellen!

Koblingsarmer tilgjengelig for:

Tekniske Data MU-FM

140

160

Arbeidsbredde (cm)

140

160

Total bredde (cm)

165

185

Maks. traktor hk 2200 omdr.

40

40

220

240

24

28

Vekt (kg) Vekt inkludert koplingsarmer

Antall kniver

- Iseki - John Deere - Kubota - Shibaura - Toro


MU-F M/S for

trakt orer fr

30 45 h k

MU-FM/S Universal Bioklipper med patentert påkjørselssystem

MU-FM/S er hydraulisk sideforskyvbar som gjør at den brukes rett bak eller helt ut på siden av traktoren. Arbeidsområdet kan varieres og justeres ved hjelp av hydraulikk fra 90 grader opp til 60 grader ned. Det store arbeidsområdet på 112 cm betyr at slagklipperen er ideell for arbeid langs veikanter, diker, grøfter og hekker. MU-FM/S er konstruert for traktorer opp til ca. 45 hk og en av dens fremragende egenskaper er det godt etablerte og sikre Müthing mekaniske påkjørselssystemet. Dette gjør at slagklipperen permanent kan redusere belastningen oppover og dermed reduserer kreftene på det nedre leddet og selve enheten. Slagklipperen er selvfølgelig også utstyrt med "M"-Carbid Sjakkelkniver og det patenterte "Shark fin" motstålsystemet og Tekniske Data besitter dermed alle de positive egenskapene til MU-FM/S 140 120 160 MU-FM. Dette gir optimal Arbeidsbredde (cm) 140 120 160 klipping og bioeffekt og en enda bedre spredning av Maks. traktor hk 45 45 40 materialet på overflaten. 330 370 Vekt (kg) 350 Dermed får man en rask og perfekt forråtning og 20 28 Antall kniver 24 kompostering: Briljant i 1000 1100 1200 Min. traktorvekt kombinasjon med en frontmontert slagklipper så fremt nødvendig Arbeids- og sideforskyvningsområde MU-FM/S motorkraft er tilgjengelig. De oppgitte målene er omtrentlige og kan variere ut ifra traktortype

C

Arbeidsbredde (cm)

A

B D

a

120 140 160

A

29

29

29

B

83

83

83

C

160 160 160

D

232 252 272

A

Arbeidsbredde i cm

B

Sideforskyvning til høyre i cm

C

Transportlengde bakover i cm

D

Samlet Arbeidsbredde inkl. maskin bredde


MU-Ere

g and a o r e aktor jøretøy fr for tr k

hk 0 6 25 -

MU-E Front- eller bakmontering for traktorer og andre kjøretøy Profesjonelle kompakttraktorer og andre kjøretøy på opptil 60 hk krever effektive, allsidige og robuste bioklippere for å utføre klippingen og bioklippingen pålitelig, raskt og økonomisk. Samtidig bør utstyret være lett for ikke å begrense omfanget av kjøretøy som kan håndtere systemet. MU-E-serien av gressklippere ble opprettet for denne type traktorer. Et bredt spekter av tilpasninger, ekstrautstyr, lav vekt og sterk konstruksjon er de typiske egenskapene til denne typen bioklipper. De spesielle "M"-Carbid Sjakkelknivene kombinert med høy kuttehastighet og patentert "Shark fin" motstålsytemet gjør det mulig å bruke maskinen både for finkutting av plener og for bioklipping i høyt gress og i vanskelig terreng uten tidkrevende justering eller skifte av utstyr. MU-E leveres enten med en monteringshøyde for girkasse på cirka 55 cm eller som en lav girkassevariant hvor monteringshøyden bare er 38 cm og kun kan brukes til frontmontering. Ved frontmontering anbefaler vi at det justerbare og hydropneumatiske vektoverføringssystemet MU-SOFA® inkorporeres foran i hydraulikksystemet på traktoren, som selv under vanskelige forhold gjør at kjørekvalitet, styring og terrengflyt øker. MU-E-serien av bioklippere: Allsidig, profesjonelt utstyr i lettvekterklassen for maksimal effektivitet.

Tekniske Data MU-E

120

140

160

180

200

Arbeidsbredde (cm)

120

140

160

180

200

Total bredde (cm)

142

162

182

202

222

Maks. traktor hk 540 omdr.

50

50

50

50

50

Maks. traktor hk 1000 omdr.

60

60

60

60

60

280

300

330

360

390

20

24

28

32

36

Vekt (kg) Antall kniver


MU-E /S

for tr a og an ktorer dre k jøret øy

fra 30 60 h k

MU-E/S Universal Bioklipper med bak- eller frontmontering for traktorer og andre kjøretøy

MU-E/S Universal Bioklipper med bak- eller frontmontering er riktig utstyr for vedlikehold av kanter, grøfter og fyllinger. Designet for opptil 60 hk gjør denne klipperen også ideell for montering bak traktorer og andre kjøretøy. Arbeidsområder fra 90 grader opp til 60 grader ned kan enkelt dekkes. Den hydrauliske sideforskyvningen gir også bevegelsesfrihet i alle posisjoner. En sideforskyvning på 50 cm er standard. Dette betyr at en rekkevidde fra 2,10 m til 3,0 m kan dekkes avhengig arbeidsbredde (120 - 160 cm). Denne bioklipperen kan leveres for montering på venstre eller høyre side. Bioklipperen kan ofte bli konfrontert med rusk, steiner eller avfall på sidene av veiene og den er derfor standardutstyrt med enveis fjærstålsklaffer foran, et sikkert påkjørselssystem og med "M"-Carbid Sjakkelkniver. Disse knivene er i stand til å bøye seg unna i alle retninger for å unngå hindringer. Det patenterte "Shark fin" motstålsystemet leveres også som standard. Hvis store områder må dekkes kan MU-E/S kombineres med MU-E slagklipper i front dersom nok motoreffekt er tilgjengelig: Enestående og likt resultat kombinert med høy arealdekning og økonomi!

Tekniske Data MU-E/S

120

140

160

Arbeidsbredde (cm)

120

140

160

Maks. traktor hk

60

60

60

485

515

540

20

24

28

1450

1540

1620

Vekt (kg) Antall kniver Min. traktorvekt


MU-H er fra r o t k a for tr

hk 0 9 35 MU-H Front- og bakmontert Bioklipper Den kraftige MU-H serien er en robust og meget godt egnet bioklipper for vedlikehold av store grøntområder. Beregnet for traktorer og kjøretøy med opptil 90 hk. Denne "arbeidshesten" kan brukes til alt og har sideforskyving, front- og bakmontering, Gjennomprøvde universelle "M"-Hammer knivene og det patenterte "Shark fin" -motstålsystemet som standard. Derfor er denne bioklipperen ikke bare i stand til å fungere perfekt på plener, enger, beiter og overgrodde områder, men også på brakkmark overflater med skogvekst og småkratt. Biomassen blir kraftig strimlet og spredt jevnt over overflaten bak bærerullen. For spesielt tøffe forhold med høy andel av steiner og annet rusk, eksempelvis ved vedlikehold av veiskråninger, grøntområder langs vei og arbeid langs elver og kanaler, er det et alternativ å ha en rotor med "M"-Sjakkelkniver montert. Hvis motstand merkes, kan knivbladene bøye seg sideveis og har en utforming som gjør at både traktoren og gressklipperen beskyttes under ekstreme forhold. Spesielle utgaver er tilgjengelige for frontmontering på forskjellige kjøretøy. MU-H kan også bli utvidet med flere alternativer for spesielt vanskelige forhold. Optimale vektforhold og nærhet til traktoren er også viktige sikkerhetsfunksjoner. Ved frontinstallasjon anbefales en valgfri innlemmelse av det justerbare og hydropneumatiske vektoverføringssystemet MU-SOFA®, da dette gir mange fordeler i form av trygg og komfortabel betjening. MU-H: Mer ytelse, mer produktivitet, lavere kostnader!

Tekniske Data MU-H

120

140

150

160

180

200

220

Arbeidsbredde (cm)

120

140

150

160

180

200

220

Total bredde (cm)

137

157

167

177

197

217

237

-

40

40

56

56

56

56

Maks. traktor hk 540 omdr.

75

75

75

75

75

75

75

Maks. traktor hk 1000 omdr.

90

90

90

90

90

90

90

380

400

415

430

460

480

505

Antall "M"-Hammer kniver

10

12

12

14

16

16

18

Antall "M"-Sjakkel kniver

24

28

30

32

36

40

46

Sideforskyvning (cm)

Vekt (kg)


MU-H /S

for tr

Universal Bioklipper med patentert påkjørselssystem

Dette er en meget kraftig og populær modell fordi den er så anvendelig og kan brukes til alt. Modell MU-H/S kan brukes rett bak og på siden av traktoren og i tillegg kan den hydraulisk vinkles 90º opp og 60º grader ned. Den kan brukes til tradisjonell pussing av beiter, enger og kantklipping. Du finner ikke en mer fleksibel og brukervennlig maskin på markedet i dag. Tar kratt på 5 – 7 cm. Utstyrt med originale Hammer kniver. Ved å bruke MU-H/S kan du omvende traktoren til en universalklipper for skråninger, fyllinger og grøfter og i kombinasjon med en MU-H frontgressklipper blir dette en slagklipper som dekker store areal med arbeidsbredder på opptil 4m. For å få til dette trenger du bare to dobbeltvirkende hydrauliske ventiler på traktoren din, hvorav én bør ha en flytende posisjon. MU-H/S er selvsagt utstyrt med alle driftsfordeler i form av oppkuttingsytelse og de samme tekniske funksjonene til MU-H klipperen i tillegg til de samme utstyrsalternativene. Det patenterte påkjørselssystemet til MU-H/S som via en mekanisk arm gir en aktiv kollisjonsbeskyttelse for både traktor og klipper. Dette gjør at gressklipperen permanent kan redusere sin belastning oppover, og dermed reduserer kreftene på det nedre leddet og selve enheten. Spør etter referanser over hele landet! MU-H/S: Den allsidige allroundklipperen for store driftsområder!

Tekniske Data 140

160

180

200

Arbeidsbredde (cm)

140

160

180

200

Maks. traktor hk

90

90

90

90

Vekt (kg)

640

670

705

735

Antall "M"-Hammer kniver

12

14

16

16

Antall "M"-Sjakkel kniver

28

32

36

40

1800

2000

2200

2400

Min. traktorvekt

Bak- og sidemontert Universalklipper opp til 90 hk med patentert påkjørselssystem Min. traktorvekt: 1800 kg (140 cm) opptil 2400 kg (200 cm)

C

Arbeidsbredde (cm)

A

A

Arbeidsbredde i cm

B

Sideforskyvning til høyre i cm

185 185 185 185

C

Transportlengde bakover i cm

295 315 335 355

D

Samlet arbeidsbredde inkl. maskinbredde

55

55

55

B

100 100 100 100

C D

B D

140 160 180 200

A

55

fra

55 90 h k

MU-H/S

MU-H/S

aktor er


MU-L er fra r o t k a for tr

hk 0 2 1 45 MU-L Front- og bakmontert Bioklipper Mer og mer vedlikeholdsarbeid i det øvre sjiktet utføres av store og effektive traktorer og andre kjøretøy. Ved store vedlikeholdsområder, som for eksempel vanndamskanter, innsjøsider, diker, grøfter, trimming av skibakker, vedlikehold av plantefelt, rydding av landskap og brakkområder, beitepussing, vedlikehold av veier og motorveier, inkludert raviner eller ved forhindring av krattskoginvasjon, kreves en kraftig, effektiv og pålitelig bioklipper som for eksempel MU-L. Denne kraftige profesjonelle klipperen til traktorer opp til 120 hk med sideforskyvning (56cm) og front- eller bakmontering tilhører toppsjiktet av sortimentet av Bioklippere som vi i Müthing tilbyr. Dette sortimentet inneholder Bioklippere som krever traktorer på mer enn 400 hk. I tillegg til tunge, universelle "M"-Hammer kniver med dobbelforsterket feste (ekstrautstyr også med "M"- Sjakkelknivrotor), er MU-L utstyrt med det patenterte "Shark fin"-motstålsystemet som med sin selvrensende effekt garanterer jevn og høy bioklippkvalitet og i stor grad beskytter gressklipperen fra tilstopping. Den store belastningen på maskinen lettes av en bærerull med stor diameter (20cm) og "Starinth" rullelagre. Dette robuste, høykvalitetslageret har en multippel labyrinttetning, er utstyrt med lukkede og dobbeltkoniske rullelagre og har et høydejusterbart innfesting i klipperen. MU-L-pakken er supplert med et omfattende utvalg av tilleggsutstyr for alle typer vedlikehold. For frontmonteringsanordninger tilbyr MU-L selvsagt valgfri implementering av det justerbare og hydropneumatiske MU-sofa® som gir utstyret mange fordeler.

Tekniske Data MU-L

180 200

220

250 280

Arbeidsbredde (cm)

180 200

220

250

280

Total bredde (cm)

197

217

237

267

297

Maks. traktor hk 540 omdr.

100 100

100

100

-

Maks. traktor hk 1000 omdr.

120 120

120

120

120

Vekt (kg)

530 530

630

670

790

Antall "M"-Hammer kniver

16

16

18

22

24

Antall "M"-Sjakkel kniver

36

40

46

52

58

MU-L: Profesjonelt utstyr for fagfolk innen vedlikehold av grøntområder!


MU-B

kslet for ena er fra kin slåmas

k h 5 2 12

MU-B Frontklipper for enakslet slåmaskiner MU-B bioklipper er montert på enakslet slåmaskiner for omfattende og intensivt vedlikehold av grøntområder. Ulike tilpassede hurtigkoblinger er tilgjengelig for ulike typer slåmaskiner. Velprøvde moduler tilhørende den robuste MU-C brukes til denne bioklipperen. Rotoren er utstyrt med de veletablerte "M"-Scoop kniver som standard. For hardt og krevende klippearbeid er de "M"-Carbid Sjakkel knivene, en innvendig sliteplate og slitesterke meier tilgjengelig som ekstrautstyr. For spesielle formål kan MU-B også utrustes med en rotor med Y-kniver. Girkassen på MU-B er også utstyrt med en sikkerhetsbrems. Optimal kraftoverføring fra den enakslet slåmaskinen til bioklipperen oppnås ved den automatisk reimstrammingen som standard.

Tekniske Data MU-B

80

100

120

140

Arbeidsbredde (cm)

80

100

120

140

Total bredde (cm)

97

117

137

157

Maks. slåmaskin hk

25

25

25

25

Vekt (kg)

115

125

135

145

Antall kniver

12

16

20

24


MUFM/ Hyd for ro oljem engd er fra

32 50 l /min

MU-FM/Hydro Frontklipper med hydraulisk drift for minilastere og kommunale kjøretøy Krever oljevolum på 32 l/min ved 180 bar For frontmonterte kjøretøy uten PTO, har Müthing modellen MU-FM/Hydro som har en kraftig hydraulisk motor. Denne modellen MU-FM/Hydro har samme oppbygning som MU-FM. Den har også selvfølgelig de samme imponerende drifts- og kvalitetsfordeler som MU-FM, i tillegg til at den har den samme allsidighet og det identiske ekstrautstyret. Drivenheten på denne bioklipperen krever en oljemengde på 32 l pr minutt ved et trykk på omtrent 180 bar. Dette betyr at MU-FM/Hydro kan brukes både på minilastere og spesielle oljedrevet kjøretøy. Et stort utvalg av adapterplater for disse kjøretøyene forenkler montering og forskjellige hydrauliske ventilblokker letter montering på kjøretøyets hydrauliske systemer for oljevolum i overkant av 48 L/min. MU-FM/Hydro: Mer nytte og bruk for din minilaster og ditt kjøretøy!

Tekniske Data MU-FM/Hydro

120

140

160

Arbeidsbredde (cm)

120

140

160

Total bredde (cm)

145

165

185

Oljeflyt l/min

32

40

50

220

240

260

20

24

28

Vekt (kg) Antall kniver


ro

Hyd / E U M engder m e j l o for fra

in m / l 0 50 - 6

MU-E/Hydro Frontklipper med hydraulisk drift for kommunale kjøretøy Krav til oljevolum 50 l/min ved 180 bar Oftere og oftere etterspør brukerne kraftige, hydraulisk drevne bioklippere. Anvendelsesområder spenner seg fra sportsarenaer og dekorative torv til store grøntområder som bare klippes to ganger i året. Kraftige kjøretøy er i økende grad tilgjengelige for denne type oppdrag. Müthing har anerkjent denne trenden. Basert på den profesjonelle lette MU-E serien med alle finessene for klipping, bioklipping og utstyrsfasilitetene til grunnsystemet, ble den hydraulisk drevet MU-E/Hydro-klipperen utviklet til å utføre bioklipping i arbeidsbredde på 1,8 m og 2 m. Disse klipperne er utstyrt med frittflytende koblingsarmer og kan sideforskyve hydraulisk. En alternativ montering er en Cat. 0 A-Ramme trekant montert på monteringsplaten av kjøretøyet. MU/E-Hydro: En ekte “allrounder” - bare sjekk det ut!

MU-E/Hydro

180

200

Arbeidsbredde (cm)

180

200

Total bredde (cm)

202

222

Oljemengde l/min.

50

50

360

390

32

36

Vekt (kg)* Antall kniver

*Vekt inkl. koblingsdeler

Tekniske Data


111 års tradisjon med å bygge fremtiden

D-59494 Soest Am Silberg 23 Tel. +49 (0) 29 21 - 9 6510 Fax +49 (0) 29 21 - 7 30 80 soest@muething.com D-97215 Uffenheim Am Brünnlein 2 Tel. +49 (0) 98 42- 98 66 - 0 Fax +49 (0) 98 42- 98 66 67 uffenheim@muething.com

www.muething.com www.shop.muething.com

Profile for Fôrsentralen AS

Müthing Park & Anlegg  

Müthing Park & Anlegg