Page 1


Ondernemingsraad gemeente Haarlemmermeer Een interne campagne om nieuwe OR-leden te werven.


ONDERNEMINGSRAAD gemeente Haarlemmermeer

Stel je voor 24 januari kandidaat voor de OR verkiezing van 18 maart 2009.

ONDERNEMINGSRAAD gemeente Haarlemmermeer

Stel je voor 24 januari kandidaat voor de OR verkiezing van 18 maart 2009.

ONDERNEMINGSRAAD gemeente Haarlemmermeer

Stel je voor 24 januari kandidaat voor de OR verkiezing van 18 maart 2009.


ONDERNEMINGSRAAD gemeente Haarlemmermeer

Stel je voor 24 januari kandidaat voor de OR verkiezing van 18 maart 2009.

ONDERNEMINGSRAAD gemeente Haarlemmermeer

Stel je voor 24 januari kandidaat voor de OR verkiezing van 18 maart 2009.

ONDERNEMINGSRAAD gemeente Haarlemmermeer

Stel je voor 24 januari kandidaat voor de OR verkiezing van 18 maart 2009.


Mzine magazine Een lifestyle magazine voor Marrokaanse jongeren.


Religie

Religie

actueel

Ayatal Koersie,

actueel

marokko nieuws

marokko nieuws

Van onze VerslaggeVer

Van onze VerslaggeVer

krachtig vers uit de koran

Marokko neemt deel aan eerste Arabische boekenbeurs Volgens de organisatoren heeft Marokko op 16 april jl. voor het deelgenomen aan de eerste Arabische Boekenbeurs in Londen. Doelstelling van de beursorganisatoren was de Arabische cultuur in Engeland onder de aandacht te brengen. Aan bod kwamen fictie, de positie van de vrouw en poëzie. De beurs werd georganiseerd door de Britse Raad van Cultuur, in samenwerking met diverse Arabische en Britse partners. Aan de beurs heeft ook de secretaris van de Arabische Liga, Amr Moussa, deelgenomen, tevens ceremoniemeester van een conferentie met het thema ‘Partnerschaprelaties in de Arabische wereld: kansen of bedreigingen?’

TeksT Amel BAli

Ayatal Koersi betekent troonvers en is daarmee het hoogste vers van de koran. De beloning hiervoor is heel groot. In de traditie van de profeet, vrede zij met hem, is het gebruikelijk om dit vers na ieder verplicht gebed te reciteren. Het mag daarbuiten ook te allen tijde worden gereciteerd. Transcriptie Allahoe Laa ielaaha iellaa hoewa, Al hayyoe Al qayyoem. Laa ta’khodoho sienatoen walaa nawm. Lahoe maafie ssamaaawaatie wa maa fiel ard. Men dhe elladhie yashfa’oe iendahoe iella bie’iednieh. Ya’lamoe maa bayna aydiehiem wamaa khalfahoem. Walaa yoe7ietoena bieshay’ien mien ielmiehie iella biemaa shaa’. Wassie’a korsieyyoehoe assamaawaatie wal ard, walaa ya’oedoehoe hiefdoehoema, wa hoewa al aliyyoe al a’adhiem. Vertaling Allah, er is geen God dan Hij, de Levende, de Zelfstandige, sluimer noch slaap kan Hem treffen. Aan Hem behoort toe wat er in de hemelen en wat er op de aarde is. Wie is degene die voorspraak doet bij Hem zonder Zijn verlof? Hij kent wat er voor hen is en wat achter hen is. En zij kunnen niets van Zijn kennis omvatten, behalve wat Hij wil. Zijn Zetel (1) strekt zich uit over Hemelen en de Aarde en het waken over beide vermoeit Hem niet; Hij is de Verhevene, de Almachtige. (Surah Al Baqarah: Ayah 255) Zegeningen van Ayatal Koersie De profeet, vrede zij met hem, heeft ons aanbevolen om Ayatal Koersie na ieder verplicht gebed te reciteren. De waarde hiervan heeft hij als volgt beschreven: “Niets behalve de dood kan diegene weerhouden van het Paradijs die na ieder verplicht gebed Ayatal Koersie reciteert” En “Als de dood er niet was, zou eenieder die Ayatal Koersie reciteert na ieder verplicht gebed, rechtstreeks naar het Paradijs gaan”

Marokko herdenkt Koning Hassan II Op 16 april jl. heeft Marokko koning Hassan II volgens de islamitische kalender herdacht. De vader van koning Mohammed VI is negen jaar geleden op 23 juli 1999 overleden.De voorlaatste koning stond bekend als een vorst die het land leidde door inspiratie, dialoog en consensus. Hij legde de fundamenten voor een moderne en tolerante samenleving. Aansluitend hierop richtte hij democratische instellingen op, bevorderde hij de cultuur en bepleitte hij creativiteit en architectuur. Hij moedigde Marokkanen aan vooral vast te houden aan hun culturele identiteit en bewakers te zijn van het nationale erfgoed. Vele staatshoofden in de wereld kwalificeerden hem als een politiek genie vanwege zijn bereidheid tot dialoog en openheid.

”Als je gaat slapen, reciteer Ayatal Koersie, dan zal Allah voor jou een engel in dienst stellen en je zult tot in de ochtend beschermd worden tegen de duivel.” Behalve voor het slapen kan het troonvers gereciteerd worden wanneer men wakker wordt. “Iedere dienaar van Allah die Ayatal Koersie met een oprecht hart reciteert met de bedoeling om bescherming krijgen.” Er was eens een handelaar die in de maand ramadan in Basra dadels wilde verkopen. Hij zocht tijdens zijn verblijf onderdak en vond een huis, waarvan de eigenaar hem vertelde dat het bewoond werd door de duivel Djinn. De man vertelde verder dat iedereen die in het huis had gewoond, door hem werd gedood of weggejaagd. De handelaar zei dat hij alleen vrees had voor Allah en niet bang was voor Djinn. Hij huurde het huis. Meteen de eerste nacht in bed kwam Djinn in een zwarte gedaante op hem af. De man begon direct Ayatal Koersie te reciteren, maar tot zijn verbazing reciteerde Djinn iedere regel mee, tot de laatste: “Wa la ja’oedoehoe hief-dhoehoema wa hoewa al aliyoe al adiem.”

Door kanker getroffen Marokkaanse vrouw in Parijs De Marokkaanse vrouw die door een Franse rechtbank werd gedwongen Frankrijk te verlaten, wordt wettelijk de mogelijkheid geboden om toch in Frankrijk behandeld te worden voor haar schildklierkanker. De minister van Immigratie Brice Hortefeux gaat hier persoonlijk op toezien. Bouchra Ahhram, 35 jaar oud, leeft met een oudere broer en zus in Frankrijk. Ze zijn alledrie in Frankrijk geboren. Door omstandigheden kon hun verblijfsvergunning niet om gezondheidheidsredenen worden verlengd. De rechtbank bepaalde daarom dat uitwijzing terecht was en dat Bouchra in Marokko gemakkelijk voor deze ziekte kon worden behandeld. Hierop werd zij gearresteerd en in hechtenis genomen. Volgens de officieren van justitie heeft Bouchra haar bezwaar niet voldoende onderbouwd. De minister betreurt dat de zaak niet eerder vanuit een humanistische invalshoek is bekeken.

Djinn kon die laatste regel niet uitspreken. De man had zijn zwakke punt ontdekt en bleef deze zin herhalen, totdat de zwarte gedaante verdween. Toen de man de volgende ochtend wakker werd, zag hij, op de plek waar Djinn was verschenen, as op de grond liggen. Waarschijnlijk was Djinn door Ayatal Koersie verbrand. Bron: De edele Koran, al-islaam.com

De profeet, vrede zij met hem, heeft ons ook aanbevolen om Ayatal Koersie te reciteren voor het slapengaan.

24

Mabrouk raMadan

25

Foto 2

laMoDe

Foto 1

laMoDe

Foto 5

Houd je ervan om in een korte broek en sandalen rond te lopen? Ook hier past het Mzine Marokko T-shirt voortreffelijk bij! Het maakt je zomerse outfit compleet.

IntervIew met ‘Achmed de SlAger’

Make-Over

Foto 6

TeksT Rachida Zayou | foTogRafie dhinand kleine | haaR & make-up najaTs haiRsTudio Foto 4

Foto 1 Jazeker, iedereen mag het zien. Dit shirt laat je stralen. Met de originele kleuren van de Marokkaanse vlag laat je zien dat je absoluut trots bent op Marokko. Foto 2 Weet je niet zeker of het mooi weer zal blijven en wil je toch het Mzine Marokko T-shirt dragen, dan kun je dit ook prima combineren met een leuk vest, lekker trendy.

Draag je graag jurkjes in de zomer, probeer het Mzine Marokko T-shirt er dan eens onder. Dit zorgt voor een trendy uitstraling.

mode

Foto 2

Foto 3 Draag je een hoofddoek en wil je dit shirt op een leuke manier combineren, neem

42

13

Najat (25) heeft een eigen kapperszaak in hartje Tilburg. Zij neemt de komende maanden de rubriek MZINE MAKE-OVER voor haar rekening. Najats Hairstudio is te vinden in Tilburg.

Je ziet het goed, een echt Mzine Marokko T-shirt voor Mzine-lezers! Want zeg nou zelf, wie is er nou niet trots op zijn roots? Nu de zomer weer voor de deur staat en de zomerse outfits weer uit de kast worden getrokken, kan dit hippe shirt natuurlijk niet ontbreken! Het is rondgebreid en gemaakt van 100% katoen. Dit zorgt voor groot draagcomfort en de perfecte pasvorm. De T-shirts zijn er in zwart en rood met een klein wit Mzine-logo op de mouw en op de borst een groene ster. Verkijgbaar in S t/m XXL en leverbaar binnen tien werkdagen.

Lekker trendy gecombineerd met een hip vest. Laat zien dat je trots bent op Marokko!

Internetgebruik in Marokko ‘alarmerend laag’ Slechts 22 procent van de Marokkanen gebruikt internet; minder dan 3,5% bezit een computer. Tweeduizend Marokkaanse scholen hebben voldoende ICT in huis; slechts tien bedrijven houden zich bezig met e-commerce. Deze onthullingen werden onlangs naar buiten gebracht door de Marokkaanse minister van Industrie, Handel en Nieuwe Technologie, Ahmed Réda Chami.Alarmerend en erg zwak noemde hij deze elementaire tekortkomingen. De minister ontvouwde een plan van aanpak om de situatie op korte termijn (2008-2009) te verbeteren. Het plan toont vooral dat ICT nieuwe kansen kan bieden.Op korte termijn moet het internetgebruik met tien procent toenemen en het aantal computers bij de mensen thuis met 1 procent. Het gebruik van ICT in het onderwijs moet direct worden verdrievoudigd. Verder hoopt Ahmed Réda Chami dat e-commerce op korte termijn door vijftig procent van de bedrijven omarmd wordt.

Beeldvorming vrouwen in Marokkaanse media Onlangs is er een studie gedaan naar het beeld van vrouwen in de Marokkaanse media. Met name de positie en beeldvorming van vrouwen zijn onderzocht. Het onderzoek was het gevolg van onevenwichtige berichten en negatieve beeldvorming rondom de vrouw. Vooral de printmedia maakten er een potje van door de baanbrekende rol van vrouwen te negeren en hen neer te zetten als slachtoffers en huisvrouwen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Familie en Solidariteit, onder ministeriële verantwoordelijkheid van Nouzha Skalli. De minister riep op tot erkenning en pleitte ervoor de inbreng van de vrouw niet te onderschatten. Zij speelt een grote rol bij de ontwikkeling van de gemeenschap en de opbouw van het land.Verder verweet de minister de media dat ze niet voldoende aandacht besteden aan geweld tegen vrouwen en seksuele pesterijen. De minister lanceerde een plan van aanpak waardoor de positie en status van de Marokkaanse vrouw sterk verbeterd moet worden.

mode

FotograFie DhinanD Kleine

de mode vAn modern mArokko

Zonne-energie sky high in Marokko De Afrikaanse ontwikkelingsbank heeft Marokko een garantie gegeven van bijna 250 miljoen dollar om een Zonne Energie Park te bouwen in Ain Beni Mathar (tachtig kilometer ten zuiden van Oujda). De lening moet in twintig jaar worden afbetaald en is het vervolg op een eerdere lening van 214 miljoen dollar. De bedoeling is om de capaciteit van zonne-energie op te voeren van 250 megawatt tot 450-470 megawatt. De totale kosten bedragen 711 miljoen dollar. De lening is verstrekt aan het staatselektriciteitsbedrijf ONE, dat overigens uit eigen kas 157 miljoen dollar bijdraagt. Marokko wil op deze manier anticiperen op de uitputting van fossiele grondstoffen en daarmee de toekomst en diversiteit van energietoevoer waarborgen.

12

Mzine Marokko T-shirt:

neem een abonnement of bestel ‘t nu!

Derek

Grondstoffen onbetaalbaar De torenhoge prijzen van grondstoffen kunnen leiden tot sociale onrust indien het probleem niet wordt erkend. De Marokkaanse minister van Financiën, Salehedinne Mezouar, was in Washington voor een conferentie met de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds. Mezouar riep de internationale organisaties op hun verantwoordelijkheid te nemen en inspanningen te doen om de problemen te beteugelen, met name voor landen met zwakke economieën, zoals Afrika. Marokko kondigde onlangs verschillende economische initiatieven aan op het gebied van ICT en duurzaamheid. Verdere professionalisering moet Otte leiden tot een beter economisch resultaat.

T-shirt voor nieuwe of bestaande abonnees! Neem nu een abonnement op Mzine voor 39 euro (10 edities) en ontvang gratis een Trendy Bodyfit T-shirt t.w.v. 15 euro (incl. portokosten). Ook voor trouwe abonnees hebben wij een leuke T-shirt aanbieding. Mzine-abonnees betalen € 7,50 (inclusief portokosten) per stuk. Betaling uitsluitend via automatische incasso of door een correcte overboeking naar Stichting Diversity Affairs, Rabobank 1248.24.927 te Waalwijk o.v.v. T-shirt Actie met volledige naam en adresgegevens en eventueel abonneenummer.

dan een voorbeeld aan deze dame. Met een leuke rode hoofddoek en een rode riem maak je je outfit compleet.

Foto 4 Wil je ’s avonds lekker over de boulevard slenteren, combineer je Mzine Marokko shirt dan met een leuk vest en een trendy broek. Foto 5 Ook wanneer je ervan houdt om een sjaal te dragen, is dit Mzine Marokko shirt ideaal te combineren. Laat hem los over je schouders hangen en je outfit is compleet.

Vul je gegevens in op de achterkant van de antwoordkaart en stuur hem op naar Mzine of meld je aan op www.mzine.nl. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van uw abonnement. Abonnementen worden aangegaan tot wederopzegging (tenminste 12 weken voor afloop van de abonnementsperiode schriftelijk in een voldoende gefrankeerde enveloppe aan Stichting Diversity Affairs , Postbus 463, 5140 AL Waalwijk). Bij niet tijdige opzegging wordt het abonnement automatisch verlengd. Prijswijzigingen voorbehouden. Niet geldig in

Foto 6 Draag je graag blazers en wil je stoer voor de dag komen, draag dan je Mzine Marokko shirt eronder. Combineer met een leuke spijkerbroek.

Yasmin Hasshass (17) woont in Tilburg en studeert toerisme. “Ik word binnenkort achttien jaar en ik kan de make-over wel gebruiken, vind ik zelf! Ik hoorde het van mijn vriendin en twijfelde geen moment. Ik was blij en zeer enthousiast toen ik gebeld werd.”

Derek Otte Ga naar de website van Mzine, vul het bestelformulier correct in voor een snelle administratieve afhandeling en jij loopt nog voor de vakantie in een hip shirt rond!

Najat: “Het was al snel duidelijk dat Yasmin haar haar niet al te kort wilde hebben. Ze was al een tijdje aan het sparen en wilde het graag lang houden. Lang haar is heel mooi, maar het vraagt ook om een goede verzorging: gebruik na de shampoo altijd een verzorgend, vochtinbrengend masker en een serum voor de punten.”

Wasvoorschrift: Handwas, niet te heet en altijd binnenstebuiten strijken of wassen. Ruilen is helaas niet mogelijk.

Kleur Najat: “Ik heb voor Yasmin de kleur chocoladebruin gekozen, die past perfect bij haar mooie donkere ogen. Yasmin heeft haar haar zwart geverfd met henna en dan kun je het niet zomaar een andere kleur geven. Dus gebruik ik blondeerwassing om het pig-

combinatie met andere aanbiedingen of abonnementsvormen.

ment uit het haar te verwijderen, zodat de kunstkleur lichter wordt. Als de blondeerwassing zijn werk heeft gedaan, wordt het haar uitgespoeld, gewassen en droog geföhnd.”

lijk en zorgt voor een speels effect. Ik föhn het haar met een slag aan de onderzijde van de haarpunten, dat geeft meer volume en voor de finish gebruik ik een serum voor een mooie glans.”

Kapsel “Yasmin heeft mooi lang haar, maar mist wel een mooi model erin. Het haar gaat daardoor hangen en ziet er onverzorgd uit. Ik heb het bovenop in flink veel laagjes geknipt en onder lang gelaten. De pony heb ik gesneden, voor een stoere look. Ze heeft nu meer volume, ziet er jong, stoer en sexy uit. Dit kapsel past goed bij Yasmins gezicht, het is vrouwe-

Make-up “Voor de make-up gebruik ik het merk Sonja, op basis van aloë veraextracten. Zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Als basiskleur voor het gelaat gebruik ik beige foundation in crèmevorm. Als basiskleur voor het gehele ooglid gebruik ik grijs. Op het bewegende ooglid kies ik voor twee tinten: olijfgroen en mintgroen. Het zijn mooie, frisse kleuren en doen Yasmins ogen stralen. Ik breng het van donker naar licht op het ooglid aan, voor een

mooie overloop. En een klein beetje mascara om de wimpers te verlengen. Voor de lippen meng ik twee kleuren: lichtroze lipstick met donkere lipgloss voor een wilde, stoere, opvallende en uitdagende look! Voor een natuurlijke uitstraling gebruik ik een beetje blush.”

Yasmin, ben je tevreden? “Toen ik in de kapperstoel zat, kreeg ik het wel even warm, hoor! Als mijn lange haar er maar niet vanaf gaat, riep ik een paar keer, giechelend. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik in de spiegel keek en ik bleef maar kijken. Super! Ik heb er geen spijt van en ik weet Najat nu te vinden. Zij zal me hier nog vaak terugzien.”

Voor meer informatie: 0416 56 00 83 of abonnement@mzine.nl. Bij wervingsacties kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd.

Oproep

Voor abonnementen in België komt er € 15,- aan administratie- en bezorgkosten bij.

Wil jij ook een nieuwe look? Stuur je gegevens naar redactie@mzine.nl en geef in het kort aan waarom jij voor een make-over in aanmerking komt (ook voor heren!).

www.mzine.nl

43

48

49


Mode

Mode

AkrAm en WAssim sAmen BGm 2007! 567 Mode | door Hanane el Kaddouri | FotograFie dHinand Kleine WassiM toub Eindelijk weten we wie er met de titel Best Geklede Marokkaan jaar vandoor gaat. Wij van de redactie van Mzine willen jullie bedanken voor de vele stemmen die zijn uitgebracht. Jullie weten dat normaal gesproken alleen studenten meedoen aan onze rubriek Best Geklede Marokkaan van de maand. Vorig jaar heeft de familie Toub uit Helmond de stoute schoen aangetrokken en hun zoontjes Akram (4) en Wassim (2) opgegeven. En niet zonder resultaat, want zij zijn uitgekozen tot Best Geklede Marokkaan van 2007!

Zoals je weet krijgt de winnaar een waardebon om kleding te kopen. Weet je al wat je gaat kopen voor de jongens? De lente staat bijna voor de deur, dus ik denk dat ik nieuwe schoenen met de bon ga halen. Wil je nog wat zeggen tegen de stemmers? Wij (vader en moeder) willen iedereen bedanken die op onze zoontjes heeft gestemd! Ook voor de vele leuke en lieve reacties op het forum van bekenden en onbekenden. Nogmaals erg bedankt!

Wassim en Akram zijn door de lezers van Mzine verkozen tot BGM van 2007, hoe vind je dat? Ik ben hartstikke blij, maar vooral trots dat zij het zijn geworden. Stiekem hield ik het ook beetje bij op het forum (op www.mzine. nl), maar ik had het nooit verwacht! Wat waren de reacties van de mensen uit de omgeving en/ of familie dat jullie Akram en Wassim hadden opgegeven? Iedereen in de familie vond het hartstikke leuk om ze te zien in Mzine. Akram en Wassim hebben het blad goed gepromoot onder vrienden en familie. Iedereen moest het blad van ze kopen. Wie thuis langs kwam, kreeg Mzine meteen onder de neus geschoven. Wat vond je van de shoot zelf? Wij hadden voor de zekerheid een hele ochtend uitgetrokken. Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt met kinderen bij een fotograaf. Gelukkig viel alles reuze mee. Zo erg zelfs dat we in een half uur al klaar waren. Ze vonden het hartstikke leuk en luisterden goed naar de aanwijzingen. De fotograaf zei zelfs dat hij dit nog nooit had meegemaakt.

28

FaMilie toub

aKraM toub

aKraM en WassiM toub 29


Stationary Yogacentrum Mudita en promotie materiaal.


Carlijn de Wit Sparreshom 113 4921 AD Hoofddorp

Yogacentrum Mudita

Carlijn de Wit Sparreshom 113 4921 AD Hoofddorp

Yogacentrum Mudita Enkhuizenstraat 25 6843 WX Arhem

Enkhuizenstraat 25 6843 WX Arhem

T 06 427 38 111 E vanblijswijk@telfort.nl W www.yoga-centrum.nl

T 06 427 38 111 E vanblijswijk@telfort.nl W www.yoga-centrum.nl

Giro 8036653 BTW-nr NL 1537372009 KvK 34358426

Giro 8036653 BTW-nr NL 1537372009 KvK 34358426

Geachte mevrouw de Wit, 55x85mm_visitekaartje_def.indd 1

17-11-2009 12:10:03

Et wisl dolor susciduis amconul laorer irit lutat del ut aliquat. Ut am, quis adiamet at utem ipsum irillamet er ip eugue et la consent nim quis nullam augiamc onsequat. Volore dipis del utet deliqua metuer sequat. Ugiam, vel ing eu faccum dolutpat. Igna ad delessi blaor alit volor sendio corerciduisl ut nullutpatum nim nulla con erat acincil dolore faciliquat adiam, sequis exero dunt diat, commy nim dolore feu feuisl eumsan exerostis nit inis alit velenismod ex ea cor in henis elenisi et ip er susting et ullaor sustrud dolobor perostisl iure delessisl ullutpat loborper sequismolore dunt alis dolore modolob ortisim il eugueratum aliquat. Magnis adigna adio doleseq uissis am iure vero od min eugait ad modolobortio cor sum ad eugiam vendreetuer si blam dunt niat ad tem doloreet, core modiametuer si.

Factuur Factuurdatum: Factuurnummer:

18-10-09 SM12100901

Product

Omschrijving

Les

Yoga

Aantal

Bedrag

10

€200,00

Et irilisis am, commy num iliscidunt lum ea acidunt accummy nonulput dolorper sit ulla consendigna aciniam, quatie molestionsed tat. Duipissi er in eraesequisim in ullummy niscipsumsan ute eugait wisisse quatum euipit ea feugiam quis nis et luptatue tie ting er alisisim volorer sequatum aci te magna feuismo dolorti ncincillam in ut utpat wis eugait non ute dolor ing exerosto et, sisim quiscin ut volore commod enim ilit luptat augiamc onsequisis autpat luptatue minci tem ad modo conse delendi atueros am, con vercil iure dionsequat niam, quatue te magnim erostrud esendre dolenim ipis ea feuisse consequisim delessim nit lor autem volorpero odit, sed elit wis at inim autpatum veril ulluptat. Ecte feu facipit accummy nim del inibh esequatum del ut vendipis nisi. Lore min elissis dolorti sciduis nonum at nostrud tio enis atum dunt doloreet at la faccumsandre magna faccumsan ut illam deliscilla faccum ipis alit ad tat lorer si er ing esse tie mod tet inci tinim ip enim zzrilla feumsandre eu faciduisit ad eugueros auguerosto euguer summodi pismodigna commodo lobortis dunt pratums andionsed magnit ing eu feu feugait aci blam, verosto odolobo rpercilit wisl doluptat ut nos dolent lamcore consequipit nos nos ex enit, quat. Re mod dolorperci ex exercil iquipis nim nos amcommy nonsequip eriuscincin voloreros nit in exer senisci psummy nonsed dio od tatuerostrud tion ver si. La alisci tisit vel ulputpat. Met vriendelijke groet, Ronald van Blijswijk

€ 38,00

BTW: 19.00%

Totaal van deze factuur (incl 19.00% BTW) Gelieve binnen 14 dagen te voldoen op rekening nummer 49.

€238,00


Yoga & Pilates lessen

at is

Wijkcentrum Elderveld - Breezandpad 15

proefles!

Ronald van Blijswijk|M 06 427 38 111

210x297mm_affische.indd 1

18-10-2009 13:49:53

.nl ktijk

-p ra

Wijkcentrum Elderveld Breezandpad 15

r

Maandag van 18.45 tot 20.00 uur en van 20.15 tot 21.30 uur

18.45 – 20.00 uur en 20.15 - 21.30 uur

.y og a

Als...

... je lichamelijke klachten hebt ...je wilt leren ontspannen ... je fitter wilt worden ... je een moment voor jezelf wilt hebben

Bel voor een grAtis

Maandag

ng r ee Bel voo

Yoga & Pilateslessen

pro

efes!

81 06 427 3

11

w -w

w


examen opdracht Een fictief bedrijf beginnen en daarbij een stationary maken. Ik had gekozen voor een freelance bedrijf die zich richt op tijdschriften.


Carlijn de Wit Media vormgever

Sparresholm 113 2133 BK Hoofddorp T 023 563 15 28 E info@cdw.nl W www.cdw.nl KvK 012345678 Giro 8036433 BTW 8036433

55x85mm_visitekaartjecdw.indd 1

10-05-2009 20:12:36

Media vormgever Sparresholm 113 • 2133 BK Hoofddorp 06 43 75 22 78 • info@cdw.nl • cdw.nl

210x297mm_briefpapier.indd 1

12-05-2009 10:10:58

210x297mm_Vervolgpapier.indd 1

12-05-2009 10:14:15


Sparresholm 113 • 2133 BK Hoofddorp 06 43 75 22 78 • info@cdw.nl • cdw.nl

220x156mm_a5_venster.indd 2

08-05-2009 14:34:30

Sparresholm 113 2133 BK Hoofddorp

T 023 563 15 28 E info@cdw.nl W www.cdw.nl

KvK 012345678 Giro 8036433 BTW 8036433


Huistijl

Inhoudsopgave Personalia

4

Huisstijl

6

Website

8

Advertenties

10

Tijdschriften

12

Fotografie

16

Huisstyle Janneke Breedijk

Grote Belt 410 2133 GN Hoofddorp

6

3

Tenerife

Portugal

Egypte

Cyprus

Playa Paraiso 3* Merlin Resort

Algarve 4* Boavista hotel

Nuweiba 4* Nuweiba Village

Ayia Napa 2* Green Bungalows

Logies&ontbijt

www .sky tours v.a. .nl

369

Janneke Breedijk Grote Belt 410 2133 GN Hoofddorp T 023 564 00 15 E j.breedijk@hotmail.com W www.geocities.com/janneke_breedijk

Janneke Breedijk

Village

amet

3* Prim a Life Safa

Hotel All Inc lusive

T 023 564 00 15 E j.breedijk@hotmail.com W www.geocities.com/jannke_breedijk

Spontane helderziende waarnemingen; Helderziende waarnemingen via auratekening; Helderziende waarnemingen via bijenwastekening; Helderziende waarnemingen via aura- of bijenwastekening voor de zaal; Voetreflex; Biodynamische massage; Aura workshop; Bijenwas workshop.

a Life

349,-

Van Telegraaf tot Parool

Dit hotel strand en ligt direct aan het in toeristischehet centrum van de medina Hammamet.Yasmine

09 00 Carlijn de Wit

-1 55 2

Vanaf-p rijzen p.p.

Sparresholm 113 2133 BK Hoofddorp

Del ing et alis am, sequissit ulla commodipsum dipsum ipisl illandre erilit lobortie vulputating et, venit nim zzrit utet nullaor inim et wismodolorer sim ing ex enibh exerostrud ex ea feum quatummy nonsenibh eu faccumsandit la facincilisl ut ero odit luptat, quam venis alis el iriusto cortionsed dolorem eliquat luptat alit eraestrud molore conulputat, quatie vel exeraesto diam, quation eum er sim quatumm odionsecte consecte dolutpat, coreetum veros num volobor tinciliquat wisim velisim enit wisim ipis euis dolortin erci esectem quat amet, sumsan ulla faccum nostio eu feugiamet ad elismodit vel dio ercidunt amet veliquamet adit praeseq uamet, sum vercipit do ea faci bla feu feum del er sequisl deliquamet illa commy nis alit amet niat. Rud tatet num am quis nullandiam nosto ero consequi tatie cor aut alit autat.

18 ct/pm

Ullam illandrem veniamet venisit alit vulla feugait praesto odo consed exercipit am zzrilit adiam, quatis eros augiamcon heniat, volorem vel do dignisciduis euipit adignisim ex ex er irit adionse quamcon veros doloreet nos adiam, consequis dui bla feuisi tat, venim etueros augait wisim quat atisciliquat deliquismod et, suscipit, sustrud tat auguer sit nisi.Nulputat. Duis am, si tat aliquis ent venit la commy nulputet, susto consed eu feugait lut nibh eugait lum quisis nis endre doluptat alit ad min exercil issequi ssequat ipit ver sum zzrilit ex erat pratue te molore del dolorperiure dit nim quisi. Met vriendelijke groet,

Janneke Breedijk

449

Helderziende waarneming via auratekening Eerst wordt er voor u een auratekening gemaakt. Aan de hand van die tekening wordt er een waarneming gedaan van ongeveer 30 minuten. Na de waarneming krijgt u ook een uitleg van de aurakleuren mee. Helderziende waarneming via bijenwas- of auratekening voor de zaal Van tevoren zijn er al bijenwastekeningen of auratekeningen gemaakt en op tafel gelegd. Een voor een worden de mensen uitgenodigd een tekening uit te kiezen. Aan de hand van die tekening wordt de waarneming gedaan. Mocht het zo zijn dat de waarneming erg persoonlijk wordt, kunt u na de avond de boodschap onder vier ogen horen. Mocht u nog vragen hebben kunt u die altijd na avond stellen. Voetreflex Op het moment dat u een voetreflex massage neemt, worden de drukpunten van uw voeten als het ware gemasseerd met lavendel olie. Hierdoor wordt de bloedsomloop in uw voeten en lichaam gestimuleerd. De voetreflex massage wordt ervaren als ontspannend voor lichaam en geest. Sommige pijnen kunnen hierdoor worden verzacht.

v.a.

& ontbijt

3* Hotel,

Workshop bijenwastekenen In deze workshop voor 2 personen leert u in 10 lessen om te gaan met de bijenwas, de kleuren, de techniek en het lezen van een tekening. Hierbij inbegrepen zijn alle materialen om een bijenwastekening te maken. Aan het einde van deze 10 lessen kunt u zelf mooie bijenwastekeningen maken en lezen.

499,Griekenland as Al Khaimah 889,Emiraten - Dubai/R nsion

5* Hotel, Halfpe

arita Isla Marg All Inclusive

Kos Lenaki ,759 Appartementen

2* - Isla de Coche

3* Hotel,

599,Logies

IsraëlAll- Eilat Inclusive 4* Hotel,

1099,-

die - Sal Kaapver ve 4* Hotel, All Inclusi

v.a.

- Bugibba MaltaLogies & ontbijt 4* Hotel,

10

299

All Inclusive v.a.

745

Malta St. Julians 3* La Vallette Appartementen

Logies

v.a.

299

399.-

pr us

5*

ch Coral Bea

o Hotel Madeira Logies & ontbijt 4* Pestana Atalaia

ort rm Res Sharm a Life Sha

f-prijzen

lusive All Inc

jt

/ontbi

El Go una

4* Pan

orama

Sharm el

Hote All Inc lusive l

Tu

nesi Sousse e a Life Kara

a

All Inc lusive wan

399.-

All Inclusive

stir

r Pala

Portug

ce Hote Halfpe l nsion

399.-

inclusief

499.-

v.a.

09 00

vlucht,

399

Algarv e 4* Estr ela

al

Logies do Vau

Emiraten Ras al Khaimah

299.-

y 5*t Khatt ouSprings s.n &r Spa l

15 52Hotel

luchthaven

belasting, 18 ct/pm brandstofto eslag

Halfpension v.a.

en trans

ferkosten.

899

Griekenland

Logies

v.a.

349

309,-

Kos-stad

All Inclusive

3* Poseidon Hotel

Logies & ontbijt

v.a.

309 E TE PT YP GY EG E ,-

499

309,-

Tunesië

Tunesië

Hammamet

4* Prima Life Imperial Park

arsaBay Reef Halfpension el M 5* Brayka Shar m ive Inclus SheikhSharm All

369

Vanaf-prijzen p.p. inclusief toeslagen gebaseerd op 5-8 daagse vliegreizen. exclusief vliegtax en is Drukfouten voorbehoud en

18 ct/pm

v.a.

445

349.-

lusive All Inc

ba uwei ge en N eiba villa 4* Nuw ndreiz

Ro

kad

lusive All Inc

fari Sin

a Life Ma

Jeepsa

n de las ensio Halfp Americas 4* Costa Sur.-Fanabe

Playa lusive All Inc

359.-

455.-

ada i 4* Rondreis 8-dgn Tenerife aï Hurgh 5* Prim

449

489.se

ui Halfpension Nijlcr r de Nijl

r or Luxoisa Isis Lux 5* Pyram v.a.

jt

349.-

399

365.-Playa de las

ion

ns Volpe

v.a.

Tenerife Americas

TabaTaba 5* Gran Hotel

ove e cruise

Lux

599

s&ontbi

Logie

All Inclusive

4* Pan

5* Hilton

Logies&ontbijt

lusive All Inc

399.-

Egypte

415.-

v.a.

649

Portugal l s.n

urtransferkosten. Algarve 15 52 18 Taba en 09 00 yt,o toeslag brandstof Albufeira Jardim I nbelasting luchthave vlucht, inclusief & II Appartementen en p.p.

5* Hiltonw Taba .sk w wResort

ct/pm

Vanaf-prijz

All Inclusive v.a.

415

Griekenland

Spreads van de brochure. Kreta 4* Star Beach Village

Luxor Hotel 5* Pyramisa Isis Luxor Hotel

Logies&ontbijt

Kos

3* Varelis Hotel

a Life

Paph el Sheikh 4* Akte os on Tour ist 5* Prima Life 39 .- Halfpension Village Sharm9Resort n

Bulgarije

3* Slavyanski

Logies & ontbijt

v.a.

lusive All Inc

pr us

5* Hilto

Resort All Inc Sharm lusive

s

329

399 ,Egypte

All Inclusive Monastir Sousse ,ww 5* Amir Palace 3* Prima Life w.s k yt na 090 ouKarawan Hotel Hotel El Gou 0-1 552 r s. nl Hotel orama Alam

5* Prim

Taba Egypte Cy

e

en p.p.

Sheikh

399.-

Tunesi

Vanaf-prijz

469

5* Prim

Egypte

3* Prim

5* Ami

kantie

Life Sha All Inc v.a. lusive rm

399.-

Mona

dstof

Vana 4* Ajax hotel

Logies&ontbijt Egypte

Resort

Zonnestrand

329,-

Logies & Tunesië ontbijt

ferkosten.

sting, bran

havenbela

t, lucht

sief vluch

p.p. inclu

Zonva

5* El Palacio

All Inclusive

399 349,399.Rhod l os r s.nArchangelos

5* Prim

v.a.

Hurghada

419,-

Logies&ontbijt Kalo Chorio h 3* Elpida Hotel Egypte el Sheik

Hotel

Logies

249,-

Egypte

Kreta

Logies 469.tou 399.Cyprus .sk y w 09 00 15 52 w wLimassol

Egypte

Egypte

Hurghada

trand

29

649Cy Paphos

3* Rosamar I Appartementen

Logies

5* Le Meridien Makadi Bay Resort

Bulgarije Portugal Zonnes

Kreta te s 3* Cleopatra

Algarve

Appartement Armaçao de Pera

199,-

4* Flaming

9.-

lusive All Inc

499,Israël 4* Hotel, e Staten - Miami 749,- ww Verenigd w.s Eilat 2* Hotel, Logies k Sunrise Club

34

316

Halfpension

lusive All Inc

18 ct/pm ag en trans toesl

399,-

.nl Magic urs yto4*

5* Hilto

4* Pan

ira

vliegtax en toeslagen exclusive p.p. inclusief voorbehouden Vanaf-prijzen vliegreizen. Drukfouten op 8 daagse is gebaseerd

9.-

El Go Resort orama

l - Made Portuga Logies

www.sk

Logies

te Egypun a

voorbehouden

799

Taba Resort n Taba

69

9.-

v.a.

v.a.

v.a.

La st mi nu

Mellieha Algarve 4* Pergola Lagos Club 3* Dom Pedro Meia Praia Hotel Beach Club

Egypte

rife

44 de Fuste al Caleta Portuge 3*te La Piramide rv Algaema r apt. Egyp 3* Ros All ibaInclusive

Mooi hotel toeristische gelegen in de

4* Hotel,

7

lusive All Inc

lusive All Inc

- Ayia Napa Cyprus Logies

Aura workshop In deze workshop voor maximaal 2 personen leert u om te gaan met de energie van een aura, omgaan met kleuren, omgaan met emoties en hoe te communiceren met dieren en de natuur. De workshop begint op vrijdagmiddag 13:00 uur en bestaat uit 5 dagdelen.

5* Prim

ce

4* Nuw

899,-

799.-

Halfpe

ge Nuwe eiba Villa

Halfpension 10 Vakantie top 779,Brazilië - Natal - Varadero CubaLogies & ontbijt

nsion

40 399.- 9 v.a.

k yt ou4 r9s. 9 nl Griekenland

Logies Logies&ontbijt

Teni Adeje a Cost l n Hote ha adi Resort 5* Graies/ontbijt Hurg Log Fuerteventura 9.a Life Mak

nsion

Village

3* Hotel, Logies

5* Al Ham

Egypteda

379,-

Ras al nl Khaimah urs. www.skyto 2 18 ct/pm 5* Al Hamra 0900 -155

Biodynamische massage Als u een biodynamische massage neemt, wordt uw hele lichaam (op uw edele delen na) gemasseerd. Deze massage is een spirituele massage waarbij ik de huid oppervlakkig masseer en gelijktijdig via mijn handen energie door het hele lichaam stuur. Bij het eerste deel van de massage mag de kleding aan blijven dan worden alleen afval stoffen uit het lichaam gemasseerd. Tijdens het tweede deel van de massage mag u uw kleding uit doen en dan wordt u nog een keer gemasseerd maar dan met olie. De biodynamische massage wordt ervaren als ontspannend voor lichaam en geest.

Volpen

�ia Pala

Halfpe

sion

Luxe

zone van ww Mahdia. w.s kyto 11.25,en is gebase erd op 8 urs daagse vliegreizen. .nl Drukfouten

inclusie f toeslag en behalv e vliegtax

Emiraten Helderziende waarneming via bijenwastekening Eerst wordt er voor u een bijenwastekening gemaakt. Aan de hand van die tekening wordt er een waarneming gedaan van ongeveer 30 min. Na de waarneming krijgt u een uitleg van de bijenwaskleuren om mee te nemen.

ruisede Nijl Nijlc over cruise

Mahdia

5* �a�

s

kantie

Zonva

Logies

w w w.s

365

Malta

te Emira All Inclusive Dubaira Village Egypte

369,-

Sousse 2* �ai� er Hote l

Halfpe Egypte nsion

Het Kaiser te goede Hotel kent een uiterm prijs- en akwalite ing en is zeer centra itverhoudal gelege v.a.het levendige centru n in m.

v.a.

Hammamet 4* Prima Life Imperial Park Hoteln

All Inclusive

Centraal gelegen complex door een gescheiden boulevard van het strand.

Geachte cursist, Tum volut lorem irit iusto odolorperil ex erilis adignis autet ipisim dunt dunt nullum doluptat la faciliqui endrerilis nos dolorti nismolumsan ulla feu feugiam dit dolessi ting eugait ing et nonulputate dolor sequat ut augue dolesto ercinit lobore diat alit aliquis nis ex exeros del esenim dolor in ullaoreros dolor atumsandrem delestrud tem nulla feuguer aessed do consed el dolesectet, quamet, consectem autpat ullumsan henit, verosto duis nim accumsan exer sectem zzrit lum zzrit, quatuero dolumsandit, veliqui eu feuguerci eratis nonullandrer in henisi.

All Inc lusive

Mooi 4* hotel Hammamet gelegen in Yasmine vlakbij en aanrader het strand. Een in ons progra mma.

269,Hurghada 5* Prima Life Makadi Resort

Skytours advertenties T 023 564 00 15 E j.breedijk@hotmail.com W www.geocities.com/janneke_breedijk

�ara

�a�� All Inc lusive

Janneke Breedijk Grote Belt 410 2133 GN Hoofddorp

4* Prim a Life Impe rial park

499

Sousse

3* Prim

339,-

Mijn specialisaties zijn:

Grote Belt 410 2133 GN Hoofddorp

Hamm amet

Halfpension

Waarneming via aura- of bijenwastekening, voetreflex, biodynamische massage en workshops.

All Inclusive

429

Tunesië

Tunes Paphos 4*ië Akteon Tourist

Als grote accommo Tunesie spec ialist biedt Wij biede daties in Tune sie, van Sky Tours u Mahdia, n alle populaire vele eenvoudig Port el tot luxe. Elke zona Kantaoui, badplaatsen zoals Sous vakantie anbieder zal in Hammamet en se, deze ganger beleven. Ook voor badplaatsen Djerba aan. heeft tersporten Tunesie veel de meer actie een heerlijke ve te biede of een heerl n, zoals vakantieijk dagje winkelen de vele wain de Medi v.a. Hamm na.

Mijn naam is Janneke Breedijk en heb 10 jaar ervaring op het spirituele vlak. Sinds kort geef ik workshops, maar daarover straks meer.

Janneke Breedijk

v.a.

Cyprus

Janneke Breedijk

Grote Belt 410 2133 GN Hoofddorp T 023 564 00 15 E j.breedijk@hotmail.com W www.geocities.com/janneke_breedijk

E j.breedijk@hotmail.com W www.geocities.com/jannke_breedijk

www.skytours.nl www.skytours.nl Logies

advertenties

T 023 564 00 15 M 06 119 294 11

Rhodos 5* Rhodos Palace Hotel

Halfpension v.a.

665

Logies v.a.

299

Egypte Dahab 4* Tropitel Dahab Hotel

Halfpension v.a.

375

Egypte

Israël

Portugal

Israël

El Gouna

Eilat 3* Palmira Eilat

Porto 3* Internacional

Eilat 5* The Rimonim


Huistijl Janneke Breedijk


Janneke Breedijk Grote Belt 410 2133 GN Hoofddorp T 023 564 00 15 E j.breedijk@hotmail.com W www.geocities.com/jannke_breedijk

Carlijn de Wit

Sparresholm 113 2133 BK Hoofddorp

Geachte cursist,

Janneke Breedijk

Janneke Breedijk

Grote Belt 410 2133 GN Hoofddorp

Grote Belt 410 2133 GN Hoofddorp

T 023 564 00 15 E j.breedijk@hotmail.com W www.geocities.com/janneke_breedijk

T 023 564 00 15 E j.breedijk@hotmail.com W www.geocities.com/janneke_breedijk

Tum volut lorem irit iusto odolorperil ex erilis adignis autet ipisim dunt dunt nullum doluptat la faciliqui endrerilis nos dolorti nismolumsan ulla feu feugiam dit dolessi ting eugait ing et nonulputate dolor sequat ut augue dolesto ercinit lobore diat alit aliquis nis ex exeros del esenim dolor in ullaoreros dolor atumsandrem delestrud tem nulla feuguer aessed do consed el dolesectet, quamet, consectem autpat ullumsan henit, verosto duis nim accumsan exer sectem zzrit lum zzrit, quatuero dolumsandit, veliqui eu feuguerci eratis nonullandrer in henisi. Del ing et alis am, sequissit ulla commodipsum dipsum ipisl illandre erilit lobortie vulputating et, venit nim zzrit utet nullaor inim et wismodolorer sim ing ex enibh exerostrud ex ea feum quatummy nonsenibh eu faccumsandit la facincilisl ut ero odit luptat, quam venis alis el iriusto cortionsed dolorem eliquat luptat alit eraestrud molore conulputat, quatie vel exeraesto diam, quation eum er sim quatumm odionsecte consecte dolutpat, coreetum veros num volobor tinciliquat wisim velisim enit wisim ipis euis dolortin erci esectem quat amet, sumsan ulla faccum nostio eu feugiamet ad elismodit vel dio ercidunt amet veliquamet adit praeseq uamet, sum vercipit do ea faci bla feu feum del er sequisl deliquamet illa commy nis alit amet niat. Rud tatet num am quis nullandiam nosto ero consequi tatie cor aut alit autat. Ullam illandrem veniamet venisit alit vulla feugait praesto odo consed exercipit am zzrilit adiam, quatis eros augiamcon heniat, volorem vel do dignisciduis euipit adignisim ex ex er irit adionse quamcon veros doloreet nos adiam, consequis dui bla feuisi tat, venim etueros augait wisim quat atisciliquat deliquismod et, suscipit, sustrud tat auguer sit nisi.Nulputat. Duis am, si tat aliquis ent venit la commy nulputet, susto consed eu feugait lut nibh eugait lum quisis nis endre doluptat alit ad min exercil issequi ssequat ipit ver sum zzrilit ex erat pratue te molore del dolorperiure dit nim quisi.

Grote Belt 410 2133 GN Hoofddorp

T 023 564 00 15 M 06 119 294 11

E j.breedijk@hotmail.com W www.geocities.com/jannke_breedijk

Met vriendelijke groet,

Janneke Breedijk


Janneke Breedijk Waarneming via aura- of bijenwastekening, voetreflex, biodynamische massage en workshops.

Mijn naam is Janneke Breedijk en heb 10 jaar ervaring op het spirituele vlak. Sinds kort geef ik workshops, maar daarover straks meer. Mijn specialisaties zijn: Spontane helderziende waarnemingen; Helderziende waarnemingen via auratekening; Helderziende waarnemingen via bijenwastekening; Helderziende waarnemingen via aura- of bijenwastekening voor de zaal; Voetreflex; Biodynamische massage; Aura workshop; Bijenwas workshop.

Janneke Breedijk Grote Belt 410 2133 GN Hoofddorp T 023 564 00 15 E j.breedijk@hotmail.com W www.geocities.com/janneke_breedijk

Helderziende waarneming via bijenwastekening Eerst wordt er voor u een bijenwastekening gemaakt. Aan de hand van die tekening wordt er een waarneming gedaan van ongeveer 30 min. Na de waarneming krijgt u een uitleg van de bijenwaskleuren om mee te nemen. Helderziende waarneming via auratekening Eerst wordt er voor u een auratekening gemaakt. Aan de hand van die tekening wordt er een waarneming gedaan van ongeveer 30 minuten. Na de waarneming krijgt u ook een uitleg van de aurakleuren mee. Helderziende waarneming via bijenwas- of auratekening voor de zaal Van tevoren zijn er al bijenwastekeningen of auratekeningen gemaakt en op tafel gelegd. Een voor een worden de mensen uitgenodigd een tekening uit te kiezen. Aan de hand van die tekening wordt de waarneming gedaan. Mocht het zo zijn dat de waarneming erg persoonlijk wordt, kunt u na de avond de boodschap onder vier ogen horen. Mocht u nog vragen hebben kunt u die altijd na avond stellen. Voetreflex Op het moment dat u een voetreflex massage neemt, worden de drukpunten van uw voeten als het ware gemasseerd met lavendel olie. Hierdoor wordt de bloedsomloop in uw voeten en lichaam gestimuleerd. De voetreflex massage wordt ervaren als ontspannend voor lichaam en geest. Sommige pijnen kunnen hierdoor worden verzacht.

Biodynamische massage Als u een biodynamische massage neemt, wordt uw hele lichaam (op uw edele delen na) gemasseerd. Deze massage is een spirituele massage waarbij ik de huid oppervlakkig masseer en gelijktijdig via mijn handen energie door het hele lichaam stuur. Bij het eerste deel van de massage mag de kleding aan blijven dan worden alleen afval stoffen uit het lichaam gemasseerd. Tijdens het tweede deel van de massage mag u uw kleding uit doen en dan wordt u nog een keer gemasseerd maar dan met olie. De biodynamische massage wordt ervaren als ontspannend voor lichaam en geest. Workshop bijenwastekenen In deze workshop voor 2 personen leert u in 10 lessen om te gaan met de bijenwas, de kleuren, de techniek en het lezen van een tekening. Hierbij inbegrepen zijn alle materialen om een bijenwastekening te maken. Aan het einde van deze 10 lessen kunt u zelf mooie bijenwastekeningen maken en lezen. Aura workshop In deze workshop voor maximaal 2 personen leert u om te gaan met de energie van een aura, omgaan met kleuren, omgaan met emoties en hoe te communiceren met dieren en de natuur. De workshop begint op vrijdagmiddag 13:00 uur en bestaat uit 5 dagdelen.


Websites Verschillende gemaakte websites.


Carlijn de WIt Media vormgever T 06 437 522 78 W www.carlijndewit.nl

Portfolio  

work from me

Portfolio  

work from me

Advertisement