Page 1

2

BARCELONA

Ejemplares distribuidos con el patrocinio de

DISTRICTES

DIJOUS 27 DE JUNY DEL 2013  SANTS-MONTJUÏC

 HORTA-GUINARDÓ

 SANT MARTÍ

 SANT ANDREU

 SARRIÀ-SANT GERVASI

 CIUTAT VELLA

Cancel·lat el concert de Miguel Bosé. Per motius

El 95% dels estudiants aproven. Segons l’Escola

El CAC es trasllada per saldar el deute. El Consell

Els pisos de les Casernes estan encallats. Els

Creació d’un nou eix cívic. El tercer any de man-

Arrenca un nou Gamelab. La Fira Internacional del

«aliens a l’artista», el concert Papitwo de Miguel Bosé al Palau Sant Jordi del 12 de setembre s’ha cancel·lat i es retornarà l’import de les entrades ja venudes.

Oficial d’Idiomes de la Vall d’Hebron, el 95% dels estudiants de català que s’han examinat de final de curs aquest mes han superat les proves dels nivells B, C i D.

de l’Audiovisual de Catalunya es traslladarà l’1 de juliol a l’edifici d’Infraestructures.cat a la Via Augusta i deixarà l’actual seu del 22@ per saldar el deute.

veïns van denunciar ahir que, set anys després de l’aprovació del pla de les Casernes, encara no s’hagi ni començat a construir els 1.000 pisos socials previstos.

dat arrenca al Districte amb el projecte de regeneració urbana per crear el nou eix cívic al carrer Sant Gervasi de Cassoles, amb la biblioteca, el mercat i d’altres.

Videojoc i l’Oci Interactiu, Gamelab, a estrenat enguany ubicació a la Filmoteca de Catalunya, al cor del Raval. Es vol consolidar com a «referent internacional».

Xarxes instal·lades de ‘llauners’ Les denúncies augmenten un 14,5% i s’han

el tinent d’alcalde de Seguretat, Joaquim Forn. Per tal d’atacar el problema, que genera queixes veïnals pel soroll dels botellones i per les pèrdues econòmiques que suposa per als bars, la policia actua des de fa uns mesos directament en la distribució de les llaunes. «Aquesta és l’arrel del problema», assegurava el president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, qui reclamava que s’actuï directament «en els canals de distribució» i recalcava que els productes no passen els mínims controls sanitaris.

decomisat 703.353 llaunes en dos anys. La venda ambulant també passa droga NÚRIA BONET ICART nbonet@20minutos.es / twitter:@20m

20 minutos

La venda ambulant de llaunes segueix present als carrers, tot i que cada cop compta amb més dificultats. Però els decomisos de centenars de milers de cerveses i refrescos i la imposició de cada vegada més multes no han aconseguit aturar el fenomen. L’Ajuntament de Barcelona inicia un any més una campanya específica durant l’estiu per controlar els punts calents, és a dir, el centre i Gràcia essencialment, on s’hi concentra l’actuació d’aquestes xarxes organitzades. Des de l’inici del mandat, fa dos anys, la Guàrdia Urbana ha imposat 133.669 denúncies relacionades amb la venda ambulant (ja sigui de llaunes o d’altres productes), el que suposa un 14,5% més respecte anys anteriors. Les dades municipals també confirmen un increment dels co-

El mapa del ‘botellón’ La Rambla, la Rambla del Raval, el carrer Nou de la Rambla, la plaça Reial i el seu entorn i el Passeig del Born són alguns dels punts on més llauners hi ha i on, precisament, la Guàrdia Urbana durà a terme un control més intens durant l’estiu. També hi ha punts com ara el front marítim, el carrer Almogàvers o el Poble Sec on la venda de llaunes és també molt present. A les places de Gràcia s’hi ha intervingut també durant l’hivern per erradicar el consum d’alcohol.

misos de llaunes: s’ha arribat a un total de 703.353 d’interceptades, un 21,5% més. Però els llauners segueixen al carrer, segons constaten veïns i comerciants. Tot i que hi hagi més denúncies, les xarxes continuen actuant de forma organitzada i amb el mateix modus operandi, confirmava

«NO NOMÉS T’EMPORTES BEGUDA». L’Ajuntament engega l’enèsima campanya informativa contra els llauners, que ara se centra en la «insalubritat» de les llaunes, que es depositen en clavegueres i papereres. FOTO: AJ. BCN

Detenidos siete pederastas ciberacosadores que querían abusar sexualmente de menores Los amenazaban y planificaban encuentros. Los Mossos, en colaboración con la Guardia Civil, han desarticulado una red

de corrupción de menores, a los que extorsionaban a través de Internet. Hay siete detenidos en Catalunya, La Rioja y Ga-

licia. Cinco de ellos, arrestados en la operación desarrollada en Barcelona, Vic, L’Hospitalet, Sant Feliu de Guíxols, Gironella

y Lleida; y el resto en Cangas (Pontevedra) y Alfaro (La Rioja). La investigación se inició en 2011 tras la denuncia de un menor de 14 años que fue víctima de abusos. A partir de entonces, se abrió una investigación que ha llevado a estos siete presuntos pederastas ciberacosadores,

Venda de droga El que causa més alarma entre veïns i comerciants és el fet que alguns llauners ofereixin també droga. Segons Forn, la venda d’aquestes substàncies «es manté estable» i suposa un petit percentatge del total. «La venda ambulant és un dels problemes més grans que tenim», va assumir ahir la regidora de Gràcia, Maite Fandos, un dels districtes on les queixes pels botellones i pel soroll que provoquen han estat a l’ordre del dia. Ara, han baixat.

que se intercambiaban archivos y amenazaban, coaccionaban y extorsionaban a menores amenazándolos con difundir imágenes íntimas obtenidas a través de la Red. Llegaron a planificar encuentros para mantener relaciones sexuales, aunque no se consumaron.

SEGUNDOS

Pomés deja el Hospital de Sant Pau Xavier Pomés ha dimitido como patrón del máximo órgano de gobierno del Sant Pau y se ha desvinculado del hospital, que atraviesa problemas financieros. La decisión llega tras la dimisión en bloque del patronato de la Fundació. En este contexto, ayer se supo que Salut prevé invertir 106,26 millones menos en los ocho hospitales del ICS y el conseller Ruiz sostiene que, entre un 20 y un 40% de la asistencia sanitaria pública, es «ineficiente».

Salvan un mural de Miró La Generalitat empezó ayer a desmontar un gran mural cerámico obra de Joan Miró situado en el vestíbulo de la sede de Ensenyament, después de que el Govern aprobara vender este edificio.

Nuevo complejo en L’Hospitalet Las obras del Complex Municipal Gornal, que albergará un polideportivo y un centro de formación, avanzan y acabarán a final de año.


PUBLICITAT

DIJOUS 27 DE JUNY DEL 2013

3


4

BARCELONA DIJOUS 27 DE JUNY DEL 2013

Los Mossos elevan a 216 sus vehículos aparcados en desuso Solo 22 se encuentran «en mal estado» e irán al desguace. El resto se transferirán a otros servicios o para subasta pública N. B. I.

gan a la venta o se reutilicen. Pero lo cierto es que el Cuerpo de Policía tiene contabilizadas un total de 177 motos, entre las cuales hay de gran cilindrada, pero también scooters para patrullar las calles. Hay 39 vehículos más «pendientes de destino», según detallaron ayer fuentes de los Mossos.

nbonet@20minutos.es / twitter: @20m

20 minutos

Más de 200 vehículos logotipados de los Mossos y propiedad de la Generalitat están sin uso y aparcados en almacenes y garajes. Tan solo una veintena se encuentran en tan mal estado que serán llevados al desguace. Para el resto, se ha abierto un proceso para darles un nuevo uso en otro departamento. No se descarta convocar una nueva subasta pública. El sindicato Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) denunció que al menos unas 70 motocicletas de los Mossos estaban acumulando polvo en garajes repartidos por todo el territorio. Solo en el área de Tarragona habría unas 20, confirmaron fuentes del sindicato, que pedía que se pon-

Una de las motos BMW aparcadas y llenas de polvo.

SEGONS L’Ajuntament de Rubí pagarà sis mesos de sou als aturats contractats L’Ajuntament de Rubí subvencionarà la contractació de veïns del municipi que estiguin a l’atur. En el marc d’un projecte anomenat 6+6, el Consistori pagarà els sis primers mesos de les noves contractacions dutes a terme per una empresa, fins a un màxim de 1.500 euros al mes. A canvi, la companyia s’haurà de comprometre a assumir les despeses salarials dels sis mesos restants, de manera que es garanteix una contractació d’almenys un any. Segons va especificar ahir l’Ajuntament, es tracta d’una mesura innovadora, ja que només s’ha posat en marxa a Gavà i Sant Sebastià. El 6+6 compta amb un pressupost de 825.000 euros i preveu, també, impulsar projectes innovadors.

USPAC

De la compra al alquiler Si bien estos 216 vehículos de los Mossos d’Esquadra que ahora están en desuso en diversas comisarías de Catalunya son propiedad de la Generalitat, en la actualidad prácticamente todo el parque móvil de Interior responde a un contrato de leasing. Según expusieron fuentes de los Mossos, solo cerca del 2% siguen siendo de propiedad.

Proceso de transferencia Un total de 194 de estos vehículos están pendientes de un «proceso de transferencia» abierto ya, por el cual se está evaluando cuáles podrían prestar un nuevo servicio entre los bomberos o los agentes rurales, por ejemplo. En caso de que no se les adjudique una nueva área, se abrirá una nueva subasta pública. La última se celebró fue en noviembre de 2010 y las motocicletas tuvieron un precio de partida de mil euros.

Servei assessor per les preferents La CONFAVC ha iniciat una campanya veïnal perquè els ajuntaments obrin serveis d’assessorament i reparació pels afectats per les preferents. S’ha enviat un model de moció a 522 associacions de veïns.

P3 a L’Hospitalet L’Ajuntament de L’Hospitalet ha aprovat una mo-

ció en què insta el Govern a obrir els grups de P3 que calguin per cobrir la demanda de 47 famílies.

Recullen 44.000 euros per una malaltia rara Familiars d’afectats pel síndrome de Lowe, un error congènit del metabolisme, han reunit 44.000 euros per iniciar una investigació sobre aquesta malaltia rara.

Nova denúncia del PPC per les escoltes en un altre restaurant Camacho diu que van trobar-hi micròfons. El PPC ha tornat als jutjats per denunciar un nou suposat cas d’espionatge en un restaurant de Barcelona. Segons va confirmar ahir la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, a les sales del local on se solen trobar membres del PP hi van trobar «micròfons i aparells» de gravació. Davant la sospita que van ser investigats «il·legalment», el PPC va presentar una demanda als jutjats, però va ser desestimada perquè el magistrat va considerar que «havia d’anar a un altre jutjat», segons va especificar Camacho. Un privat concorregut La líder del PPC va explicar que la denúncia rau en «un informe» que té el partit en què es detalla que es van trobar «micròfons i mecanismes d’espionatge» a la sala privada d’un restaurant situat a prop de la seu del PPC on s’acostumen a fer «dinars de treball i reunions» amb presència de dirigents populars, també del PP espanyol.


BARCELONA

DIJOUS 27 DE JUNY DEL 2013

El cas Petromiralles apunta a un frau de més de 100 milions

SEGUNDOS

Mantienen imputado a Oriol Pujol

La Guàrdia Civil calcula que la trama hauria defraudat 250.000 euros d’IVA al dia amb empresaris, advocats i ‘brokers’ R. B. zona20barcelona@20minutos.es / twitter: @20m

20 minutos

La presumpta trama de Petromiralles hauria defraudat entre 250.000 i 270.000 euros diaris en l’IVA a Hisenda durant poc més de dos anys, segons va detallar ahir la Guàrdia Civil. Els investigadors van explicar que la quantitat total del frau podria superar els 100 milions i convertir-se en la major operació d’aquestes característiques a l’Estat. Al director general de Petromiralles i alcalde de Santa Maria de Miralles, Josep Maria Torrens, i al seu germà Pere, que dimarts van ser detinguts, se’ls acusa de diversos delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig, contra la Hisenda i contra el mercat dels consumidors. L’operació Walkers s’ha saldat amb 17 arrestats, 11 a Barcelona, un a Girona, tres a Sevi-

El juez del TSJC que investiga el caso ITV ha archivado la acusación contra el subdirector de Seguridad Industrial, Isidre Masalles. En cambio, mantiene imputado al diputado de CiU Oriol Pujol, y acuerda transformar las diligencias en un procedimiento de Tribunal del Jurado.

Reobren de nou l’afer Carulla L’Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir per segona vegada la causa judicial per presumpte frau fiscal contra els sis germans Carulla, perquè entén que el jutge instructor va assumir a l’abril una funció d’enjudiciament que no li correspon a l’arxivar de nou la investigació. Estan acusats per la Fiscalia de deixar de tributar per 61 milions de beneficis.

lla, un a Màlaga i un a Cadis. A més, la Guàrdia Civil ha capturat documentació, més d’un milió d’euros en metàl·lic, un centenar de vehicles, 24 propietats immobiliàries i una gran quantitat de comptes bancaris. L’actuació policial s’ha centrat en el que es considera un complex entramat d’empresaris dels hidrocarburs, advocats,

5

Diners, cotxes de luxe i material divers incautat per la Guàrdia Civil en l’operació Walkers.

testaferros i brokers, que aconseguien defraudar l’IVA i «acaparar el mercat» de les benzineres amb preus més competitius, segons la Guàrdia Civil. S’han investigat 15 empreses i se n’han tancat 10. Petromiralles segueix oberta perquè «és prou forta i no està dedicada (fonamentalment) a la defraudació» i es farà el possible per conservar els llocs de treball. El grup petrolier assegura que «no ha participat en cap actuació constitutiva de delicte» i «quedarà perfectament acreditat al llarg de la instrucció».

GUARDIA CIVIL

Querella a la família Godia per 5,8 milions d’euros Per l’IRPF, l’IVA i l’impost sobre el patrimoni. La Fiscalia s’ha querellat contra la presidenta del patronat de la Fundació Francisco Godia, Liliana Godia, i altres membres de la família, per 14 presumptes delictes contra la Hisenda Pública. L’import del suposat frau seria de 5,8 milions per l’IRPF, l’IVA i l’impost sobre el patri-

moni. Segons el fiscal, s’haurien servit de tres societats per «burlar» l’obligació de tributar. La família va titllar d’«infundada» l’actuació del fiscal, perquè «els fets descrits no estan tipificats com a delicte» i va denunciar haver-se’n assabentat per la premsa, cosa que «no és ni processalment correcta ni jurídicament ajustada a Dret».

Campaña en los comercios El Ajuntament de Badalona y la Diputació de Barcelona informarán durante el mes de julio a los comercios de sus deberes con los consumidores.

Guía de película Eugeni Osácar ha elaborado la guía turística Barcelona, una ciutat de pel·lícula, basada en las escenas rodadas en la capital.


6

PUBLICITAT DIJOUS 27 DE JUNY DEL 2013

34

Diari2  
Diari2