Page 1

PRÀCTIQUES TECNOLOGIA

Carles Serra 1r ESO Curs 2011-2012


PRÀCTICA 1: TANGRAM DE CARTRÓ (temporització real curs 2011-2012)

Materials: cartró, fotocòpia del Tangram, tisores, regle, cúter i pega.

Primer dia: fer les peces del Tangram a partir d'una fotocòpia i un tros de cartró. Perquè no falti paper de color cal anar amb compte quan retallem el Tangram. Segon dia: fer quatre quadrats de 15 x 15 cm (fem un parell de sobres) i un quadrat de 10,7 x 10,7cm que utilitzarem com a plantilla per fer el marc. Tercer dia: a) Fer el marc per al Tangram i muntar-lo (per pegar-lo podem utilitzar unes caixes amb serjants o quelcom pesat). b) Començar a fer una capsa pel Tangram. Es proposa model “capsa de llumins” a partir d'un rectangle de cartró de 48 x 15 cm. Quart dia i cinqué dia: acabar les feines pendents. Retocs i decoració.


INFORME DE LA PRÀCTICA 1: TANGRAM DE CARTRÓ Materials: Cartró, papers de colors i fotocòpia del Tangram Eines: Regla, escaire, cúter, tisores, llapis, goma, bolígrafs i pega.

PROCÈS D'ELABORACIÓ 1. El primer que vam fer va ser retallar el contorn de la fotocòpia del tangram.

2. Després vam enganxar la fotocòpia sobre un cartó. Per l'altra cara del cartró vam enganxar un altre paper del mateix color que la fotocòpia del Tangram

3. A continuació vam retallar les peces.


4. Un cop fet això vam retallar quatre quadrats de cartró: tres de 15x15 cm i un de 10,7x10,7 cm (aquest últim quadrat el vam fer de 10,7 cm de costat perquè eren les mides de la fotocòpia del Tangram).

5. Després vam fer servir el quadrat de 10,7x10,7 de plantilla: vam marcar amb llapis el interior de un dels quadrats de 15x15 i després el vam retallar tal com mostra la imatge.

6. Quan vam tenir l'anterior quadrat tallat el vam enganxar sobre un quadrat sense tallar i vam fer un marc per les peces del Tangram. A continuació vam comprovar que les peces hi encaixessin. 7. Per fer l'envoltori d'aquest marc vam retallar un rectangle de 48 cm x 15 cm.

8. A continuació el vam doblegar en tres parts tal com mostra la imatge.


9. DesprĂŠs de doblegar-la la vam enganxar amb pega i vam posar un pes a sobre

10. Finalment vam decorar el Tangram amb papers de colors i a la tapa vam escriure “Tangram�, el nostre nom i cognom i el curs i grup.


LES EINES QUE UTILITZEM A L'AULA DE TECNOLOGIA

Nom de l'eina

Tisores

Cúter

Escaire

Regle de fuster

Serra de mecànic

Cargol de banc

Raspa

Paper de vidre

Imatge

Nom de l'eina en castellà

Observacions


INFORME DE LA PRĂ€CTICA 2: CLAUER DE FUSTA

Operacions que hem fet per fer el clauer de fusta:

1. Tallar un tros de fusta de ... 2. Polir la fusta amb ... 3. Marcar la fusta per... 4. Fer un dibuix a llapis 5. Fer un dibuix definitiu amb un ... 6. Vernissar la fusta amb ...

PRÀCTIQUES TECNOLOGIA 1ESO  

Pràctiques de tecnologia de primer d'ESO del Celestí Bellera al curs 2011-2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you