Page 1

27 de noviembre de 2013

TREBALL DE EGIPTE


27 de noviembre de 2013

DEUS:

-Horus:

Horus és el deu falcó, és deia que Horus tenía un ull que era el Sol i

l'altre la Lluna, però quan Rà va ser nombrat el déu del Sol, déien que Horus va perdre el ull (el Sol) i que ara només li queda el altre ull (la Lluna). Diuen que Horus va lluitar contre Set per recuperar el tron, i al final Horus va guanyar i és va nombrar rei d'Egipte.


27 de noviembre de 2013

Horus a vegades és sol representar amb cap de Falcó i cos d'humà, però a vegades és representa directament en forma de un falcó.

-Apis:

El toro Apis era sagrado en el antiguo Egipto. Desde el Imperio Nuevo se

le consideraba el heraldo de Ptah, su Ka, luego de Osiris, y más tarde de Sokar. Por esto último, llegó a considerarse una de los integrantes del panteón de dioses egipcios asociados con la muerte.


27 de noviembre de 2013

-Ptah:

En la mitología egípcia Ptah ("creador") és un déu creador i deïtat

patrona de Memfis, aixi com dels artesans. A diferència d'Sokar. Altre déu dels artesans, Ptah estava associat AMB uns quants artesans basats en la pedra. Apis era su oracle. Tardanament fou combinat AMB Seker i Osiris per crear Ptah-Seker-Osiris. Com a Tanen, Ptah era conegut com a un déu de les ànimes i l'inframón.


27 de noviembre de 2013

-Amón:

El seu nom significa “L'ocult”, és espòs de Mut o Ipet i pare de

Chons. Aquest Déu era gairabé desconegut fins a la Dinastia XI en que es va convertir en el Déu dels Déus. Es representava en forma d'un home en el qual es posava una corona que portava dues altes plomes verticals. Es trobava sovint amb la pell pintada de blau. Es tracta de color del lapislàtzuli, pedra consagrada als ulls dels egipcis de l'antiguitat . Va acabar fusionant-se amb el Déu del Sol, Ra: llavors els seu nom va passar a ser Amón-Rá.

-Ra:

Ra era el símbol de la llum solar, infon la vida, així com a responsable del

cicle de la mort i la resurrección.Ra tenia el poder de fer el que volgués, fins i tot canviar de forma. El que ell anomenava, adquiria forma i es tornava real. Era tan important el poder del nom, que guardava bé secret el seu propi nom perquè ningú pogués usar-lo.


27 de noviembre de 2013

-Anubis:

En la mitologia egípcia Anubis, fill d'Osiris i Neftis, era el déu de

la mort. Se'l representava com ara un Xacal o com ara un Home amb cap de Xacal (o de podenc, Segons els versions) i era l'Encarregat de pesar les Ànimes (amb Horus) i conduir-les al regne d'Osiris. Fou absorbit per la Civilització grega com a Hermes. El su cap s'acostuma a representar de color negre perque aquest era el color de la vida a l'Egipte antic (associat con el llim de la crescuda del Nil que fertilitzava la terra) i Anubis podia fermentació ressuscitar a els morts.


27 de noviembre de 2013

-Hãpi:

En la mitologia egípcia, Hapy ("corredor") era una deïtat solar egípcia

i la simbolització de la crescuda anual del riu Nil, cosa que permetia ALS egipcis Tenir els Seves collites. Vivia en una cova AMB 'un grup de déus cocodrils i un harem de Deesses granota. Hapy és generalment REPRESENTAT com ara un humà, sovint de color blau, i porta pits femenins Caiguts i 1 barret fet per plantes de riu.


27 de noviembre de 2013

-Thot:

El déu de l'escriptura, de les biblioteques, de la llengua i el senyor de

les paraules divines. Representava les MATEMÀTIQUES, l'astronomia i les ciències en general. Era per això símbol de saviesa i senyor dels discursos convincents, de l'astúcia i de la màgia. Tenia dues formes de representació animal: el babuí i l'ibis. És poc freqüent la representació de Tot amb cos humà i cap de babuí, però per contra són nombroses amb cos humà i cap d'ibis, gairebé sempre amb material d'escriptori. Tot era advocat i déu de les lleis; va estar molt lligat a la deessa Maat com a representant de la veritat i la justícia. Tot se servia de l'astúcia i la màgia en els casos difícils. Ocupava una posició important en el tribunal diví.

-Anuket:

Deessa esposa d'Cnum i tercera a la tríada d'Elefantina. El seu

tocat diví consisteix en una corona de plomes encara que de vegades porta únicament


27 de noviembre de 2013

la corona de l'Alt Egipte. Rep el nom de "Mare de Déu de Satis", sent Satis el nom l'illa de Sehel. Probablement sigui d'origen nubi.

-Ammut:

Ammut era conegut com "devorador dels morts", era un dimoni

femella, una part lleó, hipopòtam i cocodril. Ammut vivia al Inframón, sota "les balances de la Justícia". Ammut era la encarregada de menjar-se a les persones que en el Judici d' Osiris, el cor pesava més que la ploma i això significava que no podien pasar al altre món.


27 de noviembre de 2013

27 de noviembre de 2013

POLÍTICA I SOCIETAT

COP D’ESTAT A EGIPTE Ahir es va consumar un nou cop d'estat a Egipte, amb la sortida de l'exèrcit al carrer, prosseguint així l'època d'inestabilitat política iniciada el 2011 amb l'enderrocament de Hosni Mubarak.

molt a pesar de la UE i EUA que no ho volen qualificar així per poder mantenir En aquesta ocasió és un nou cop d' estat de l'exèrcit , en suport a l'oposició , per enderrocar al president electe Mohammad Mursi . Un cop d'Estat ,

una imatge neta per a ells en els seus interessos dipositats a Egipte . Poden emprar tots els eufemismes que quieran


Treball egipte  

treball egipte

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you