Page 1

Programar i

l l i u re

OPPEN OFFICE WRITE Pràctica 1. En aquesta pràctica intercalarem sons en un escrit (també ho podríem fer amb imatges). Necessitem l’oppen office write, i els sons que trobareu a la T, Curs Eines Tac, 10 sessió, sons. . Obriu l’oppen office I seleccioneu una lletra que considereu de bon llegir. I copieu aquest conte:

EN PAUET I EN PERICO Vet aquí una vegada en Perico un * gall , , que vivia en un * galliner . El millor amic del * gall era en Pauet, un * ànec de plomes molt blanques. Era desembre, i tots dos tenien molta por d'acabar a la cassola de la taula de Nadal. Van preparar un pla. Anirien a veure món i quan trobessin un * galliner on ser feliços s'hi quedarien a viure per sempre. Un bon dia, al capvespre, van sentir * passos. La * porta del * galliner es va obrir... Ben espantats, van sortir cuita-corrents cap a fora... L'amo els perseguia. Van passar per sota les cames del * cavall i de la * vaca i van escapolir- se camps enllà. Es feia fosc. Van sentir un * grill . - Què és, aquest soroll? -va dir el * gall - No ho sé -va dir l'* anec; però s'acosta la nit. Al cap de poca estona, tot es va fer fosc. Cada vegada se sentien més * grills De sobte, se'ls va glaçar la sang en sentir un * llop . En * negreta , les paraules que cal substituir per sons.

. Escriviu la primera part del conte. Atureu-vos just abans de la primera paraula que cal substituir per un so.


. Cliqueu al menú Insereix | Pel·lícules i so. Trieu el primer so que cal inserir: gall.mp3

El so s'inserirà a la pàgina. Situant el cursor damunt dels selectors de color verd, podeu adaptar les seves dimensions i situar- lo just després del text.

Comproveu el funcionament del primer so que heu inserit al document: cliqueu-hi al damunt. Apareixerà, a la base inferior de la finestra del Writer, el grup d'eines de so. Premeu Play per sentir el so. Feu proves, si voleu, amb els comandaments Stop i Pausa, i amb el selector de nivell de volum.

Abans de seguir el conte, ajusteu l’interlineat del text per tal que els


diferents sons us hi puguin cabre sense problemes.

Seguiu escrivint el conte, col·locant cadascun dels sons on pertoca. Per tal que totes les icones de so tinguin les mateixes dimensions, podeu clicar-hi damunt amb el botó dret del ratolí i, en el menú contextual, triar l'opció Posició i mida i donar-los els mateixos valors.

Quan hàgiu acabat d'escriure el conte, deseu-lo a la vostra carpeta. Feu-hi una llegida, o demaneu a algú que la faci intercal·lant la seva veu amb els sons del conte.


Aquest conte el podríeu gravar amb l’audacity o passar-ho als vostres alumnes per què l’escoltin i identifiquin els animals. També pot servir a les sessions de motricitat per tal que vagin adoptant les posicions dels animals.

Oppen Office  

Pràctica sobre l'oppen office

Oppen Office  

Pràctica sobre l'oppen office

Advertisement