Page 1

VRIJWAREN R EXPORT AANMELDEN VOO GROENE KAARTEN TATIE DOUANE DOCUMEN RRAAD DOORLINKEN VOO S DUITSE KENTEKEN BPM CALCULATOR BPM SERVICE


Vrijwaren Online Registratie Bedrijfsvoorraad Als u een voertuig heeft ingekocht dient de vorige eigenaar gevrijwaard te worden van alle aansprakelijkheid betreffende het voertuig. De opname van dit voertuig in uw bedrijfsvoorraad zorgt hiervoor. Via de dienst ORB van Cargo Export kunt u voertuigen aanmelden in uw bedrijfsvoorraad.

Benodigdheden • RDW Certificaat • RDW erkenning bedrijfsvoorraad

Hoe werkt het?

Kosten

In het ORB scherm vult u het kenteken en de meldcode in, vervolgens meldt u het voertuig aan in uw bedrijfsvoorraad. Tijdens deze invoer haalt het systeem de juiste gegevens bij de RDW op. Hiermee worden invoerfouten voorkomen.

€ 6,50 per maand mits u gebruik maakt van de dienst ORB. Niet gebruiken is niet betalen. Daarnaast betaalt u de verplichte RDW leges. ( € 0,38 per transactie )

Aanmelden voor Export Online Registratie Export Handelaren Heeft u buitenlandse klanten die bij u auto’s willen kopen? Exporteert u zelf voertuigen? Via de dienst OREH van Cargo Export kunt u het voertuig online aanmelden voor export bij de RDW.

Eenvoud & gemak • U werkt met een zogenaamd ‘lerend adresboek’ op basis van naam. Alle klanten staan na de eerste keer aanmelden voor export geregistreerd in uw adresboek en dit bespaart u veel invoerwerk in de volgende aanmeldingen voor export. • Tevens kunt u direct een groene kaart (internationaal verzekeringsbewijs) meeprinten zónder extra invoerwerk. • Door koppeling met de dienst ORB (bedrijfsvoorraad) worden de voertuiggegevens automatisch ingevuld nadat u het kenteken heeft ingevoerd. • De dienst douanedocument is gekoppeld aan de dienst OREH, zodat voertuig- en klantgegevens niet opnieuw ingevoerd hoeven te worden wanneer ook aangifte ten uitvoer moet worden gedaan bij de douane. • U kunt alle aangemelde voertuigen inzien via het transactieoverzicht.

Uitvoerkenteken Indien de klant ervoor gekozen heeft het voertuig over de openbare weg naar de plaats van bestemming te rijden, dient deze ook een 14-daags uitvoerkenteken aan te schaffen. Met een simpele handeling kunt u snel en eenvoudig zelf een uitvoerkenteken aanmaken. Dit is alleen mogelijk als er nog een geldige APK keuring op het voertuig zit.

Benodigdheden • RDW Certificaat. • De erkenning bedrijfsvoorraad en OREH van de RDW • Uitvoerstempel welke voldoet aan de voorschriften van de RDW. 12 nov 2018

Kosten € 4,50 per maand mits u gebruik maakt van de dienst OREH. Niet gebruiken is niet betalen. Daarnaast betaalt u de verplichte RDW leges. ( € 0,23 per transactie )

Groene Kaart Verzekeren bij export Via de online applicatie kunt u in het OREH scherm aangeven dat u een groene kaart nodig heeft. Met één druk op de knop kunt u naast de uitvoerverklaring ook direct een groene kaart afdrukken. Mocht u de groene kaart apart willen opstellen dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Benodigdheden • Normale laser- of inkjetprinter

Kosten Voor onze scherpe prijzen kunt u contact opnemen met ons kantoor

U kunt de volgende voertuigcategorieën online verzekeren: A B C D

Personenauto tot 3500 kg Motorrijwiel Vrachtwagen vanaf 3500 kg Bromfiets

E F AF CF

Autobus vanaf 3500 kg Aanhangwagen of oplegger Personenauto met aanhangwagen Vrachtwagen met aanhangwagen


Douane Documentatie EX-A Douanedocument Online uw aangifte ten uitvoer doen? Bij Cargo Export kan het!

Wanneer een EX-A document? Bij de export van voertuigen naar landen buiten de Europese Unie moet aangifte ten uitvoer bij de douane worden gedaan en een EX-A douanedocument worden opgemaakt. Het is noodzakelijk aangifte ten uitvoer te doen, indien het 0% BTW tarief moet worden aangetoond of de klant een Certificaat EUR.1 nodig heeft. Kon men vroeger terecht op het douanekantoor, tegenwoordig moet de aangifte elektronisch worden verzonden met behulp van de applicatie Sagitta Uitvoer en een douanevergunning. Bij verkoop van een (BTW )auto aan een buitenlandse afnemer woonachtig buiten de Europese Unie, kan de verkoper het BTW nultarief toepassen. Om het BTWnultarief te kunnen toepassen, dient u als verkoper in uw administratie aan te tonen dat het voertuig daadwerkelijk de EU heeft verlaten. De uitvoer toont u aan met behulp van het EX-A-douanedocument, dat de klant heeft laten afstempelen door de douane bij het verlaten van de Europese Unie.

Waarom Cargo Export? • Geen administratieve rompslomp met een eigen douanevergunning. • Binnen 10 minuten response en in 99% van de gevallen toestemming tot vertrek! • Super voordelig.

Kosten Cargo Export biedt u deze dienst op 2 manieren aan, te weten: Douanedocument met abonnement Abonnement: € 12,50 Prijs per stuk: € 2,25 Douanedocument zonder abonnement Prijs per stuk: € 4,50

Duitse Kentekens 5-daagse kentekens Wij verzorgen 2 soorten kentekens, te weten: • Kurzzeitkenzeichen • Zollkenzeichen

5-daags Kurzzeitkenzeichen

Zollkenzeichen Voor voertuigen welke voor langere tijd een uitvoerkentekenplaat nodig hebben verzorgen wij het zogenaamde Zollkenzeichen. Mocht u hier meer over willen weten, neem dan contact op met ons kantoor.

Via Cargo Export is het mogelijk een 5-daags kenteken aan te vragen.

Wat krijgt u bij dit kenteken? • Set kentekenplaten • Tijdelijk kentekenbewijs • Verzekeringsbewijs

Hoe werkt dit? Wanneer u klant bent van Cargo Export online is het mogelijk om online uw 5-daagse kenteken aan te vragen. Bent u dit niet, neem dan contact op met ons kantoor om een bestelling te plaatsen.

BPM Calculator Middels onze BPM calculator kunt u het rest BPM bedrag bij export berekenen. Na het invoeren van een kenteken en datum van export zal ons systeem u het rest BPM bedrag bij

export tonen. UNIEK: Ons systeem houdt ook rekening met geïmporteerde auto’s!


BPM Service Lichte bedrijfswagens, motoren en personenauto’s die op of na 16 oktober 2006 in Nederland zijn geregistreerd en worden geëxporteerd naar een land binnen de Europese Economische Ruimte, komen onder voorwaarden in aanmerking voor teruggaaf van een rest BPM bedrag. Door deze regeling zijn jonge Nederlandse occasions prijstechnisch zeer interessant voor de Europese markt. Nederland kan dus nu concurreren met andere West-Europese landen als Duitsland en België. Het verzoek om teruggaaf bij de belastingdienst is een tijdrovende administratieve procedure. Hoe weet u nu zeker dat het voertuig geregistreerd staat binnen de EER en hoe zorgt u ervoor dat de bewijsvoering compleet en op tijd bij de belastingdienst is aangeleverd? Speciaal daarom heeft Cargo Export de BPM overname service.

Met de BPM overname service neemt Cargo Export u de zorg en risico’s geheel uit handen. Het BPM rest bedrag wordt vooraf aan de verkopende partij uitbetaald (binnen 10 werkdagen). Hierdoor zit u geen weken of maanden in onzekerheid. Daarnaast zorgt Cargo Export voor het invullen van alle documenten, het indienen van de Belastingdienstformulieren en het verkrijgen van het buitenlandse registratiebewijs.

Uw voordelen op een rij • Jonge occasions verkopen voor een gunstige prijs. • Binnen 10 werkdagen het BPM rest bedrag op uw rekening. • Geen zorgen om de bewijsvoering en het teruggaafverzoek bij de Belastingdienst.

Doorlinken Voorraad Onder de noemer ‘Doorlinken Voorraad’ biedt Cargo Export de mogelijkheid online uw voorraad gebruikte en nieuwe voertuigen door te linken naar meer dan 100 populaire advertentiewebsites. Het invoeren van de voertuigen op meer dan één portal behoort hiermee tot het verleden. Met één handeling plaatst u op eenvoudige wijze de advertenties op meerdere occasionsites tegelijk zonder dat uw softwareleverancier tal van koppelingen hoeft te ontwikkelen en onderhouden. Gemakkelijk en eenvoudig via het online systeem van Cargo Export. Een van de kenmerken die Doorlinken Voorraad zo uniek maakt is het controlemechanisme. Elk voertuig dat het systeem in- en uitgaat doorloopt enkele controlestappen waardoor u altijd kunt inzien waar en of uw voertuig geadverteerd staat.

Cargo Export biedt hierin drie varianten aan, te weten: Doorlink pakket A: u kunt uw voorraad doorlinken naar 1 advertentiewebsite naar keuze. Doorlink pakket B: u kunt uw voorraad doorlinken naar 3 advertentiewebsites naar keuze. Doorlink pakket C: u kunt uw voorraad doorlinken naar een onbeperkt aantal advertentiewebsites. Het doorlinken van voertuigen is mogelijk voor auto’s, trucks, campers en caravans.

Cargo Shipping Cargo Shipping

Luchtvracht

Voor het verschepen van uw voertuig naar de door u gewenste bestemming binnen en buiten Europa kunt u contact opnemen met Cargo Shipping. Naast het verschepen van voertuigen kunnen wij ook containers naar diverse bestemmingen binnen en buiten Europa verzorgen.

Ook voor complete luchtvrachttrajecten bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben samenwerkingsverbanden met betrouwbare agentschappen in de hele wereld. We leveren goederen aan op het vliegveld van uw keuze voor luchttransport over de hele wereld.

Import Een nieuwe service van Cargo Export. Het importeren van een buitenlands voertuig volledig door

ons verzorgd. Wij nemen u het volledige proces uit handen en zorgen voor de juiste voertuigdocumenten.

Voor meer informatie over al onze diensten kunt u kijken op www.cargo-export.eu of neem contact op met ons kantoor.

Cargo Export Ugchelseweg 11a 7335 JP Apeldoorn

E info@cargo-export.eu T 0031(0)555 339 443 F 0031(0)555 332 818

www.cargo-export.eu

Cargo Export - Informatiefolder  

Lees hier meer over de diensten van Cargo Export.