Page 1

KUNSTHISTORIE— HØSTEN’ 12 Med Mette Chr. Lund

NYTTIG

PAKKETIPS OG ANNET •

GYLDIG PASS

GODE SKO, VARM JAKKE

MAT OG DRIKKE KAN KJØPES OM BORD PÅ FLYET

VALUTA : EURO

VÆR OPPMERKSOM PÅ LOMMETYVER I STORE FOLKEMENGDER

Vi ØNSKER ALLE EN FANTASTISK TUR !

STUDIETUR 20.-25.okt 2012

FLYTIDER MED NORWEGIAN Lørdag 20. oktober Oslo/Gardermoen - Roma Kl. 08.45 - 11.50 DY 1872

Velkommen til Roma

Torsdag 25. oktober Roma - Oslo/Gardermoen Kl. 12.50 - 16.05 DY 1873 Tillatt 1 kolli maks 23 kg+ håndbagasje 8 kg per person HOTELL Hotel Della Torre Argentina 3 stjerners Adresse: Corso Vittorio Emanuele 11 Telefon: + 39 066833886 www.dellatorreargentina.com

Roma (også kalt Rom) er hovedstad i Italia og i tillegg hovedstad for Den hellige stol og Malteserordenen, som begge er suverene. I antikken var Roma hovedstad i Romerriket, datidens største og mektigste stat.Roma kalles «den evige stad», på latin urbs aeterna. Dette går tilbake til den romerske elegidikteren Tibullus som levde 54-19 f.Kr. Navnet Rom, som byen heter på dansk og svensk, var vanligst på norsk frem til andre halvdel av det 20. århundre, og brukes fremdeles gjerne i historiske sammenhenger (f.eks. om byen som hovedstad i Romerriket) og faste uttrykk (alle veier fører til Rom). Det italienske navnet ble gradvis mest vanlig i løpet av etterkrigstiden, særlig når det refereres til den moderne byen. På bokmål er Roma normert form, mens riksmålsnormen har både Roma og Rom.

Reiseleder : Mette Chr. Lund

Henrik Gerners gate 11 1503 MOSS Tel: 69 25 19 10 Fax 69 25 19 11 E-post: post@caravelle-tours.no

Program og nyttig informasjon


PROGRAM - ROMA 20. –25. OKT 2012

Dag 1

lørdag 20. oktober

Vi ankommer Fiumicino flyplassen i Roma kl. 11.50 Det er egen buss fra flyplassen til hotellet. Etter innsjekk på hotellet møtes vi i resepsjonen og går til plassen ved Pantheon. Herfra fortsetter orienteringstur for å bli bedre kjent med omgivelsene. I kveld finner vi et hyggelig sted å spise sammen.

Dag 2

søndag 21. oktober

Frokost Restaurant i 1. etasje ved heisen Vi møtes i resepsjonen. Vi besøker Forum Romanum, Colosseum, triumfbuen og Kapitolhøyden. Der besøker vi Kapitolmuseet for å se antikk skulptur; vi hilser de romerske keiserne og går videre til Ara Pacis—Augustus fredsalter.

Dag 3

mandag 22. oktober

Dag 6

torsdag 25. oktober

Frokost

Frokost

Vi møtes i resepsjonen og går til Peterskirken og Vatikanmuseet med Sixtinske kapell. Vi forsøker en tur til Trastevere på vei hjem.

NB. Betal 2 euro per natt i byskatt til resepsjonen. Totalt 10 euro.

Dag 4

Transfer fra hotellet til flyplassen.

tirsdag 23. oktober

Frokost

Avreise med NORWEGIAN til Oslo /Gardermoen

Dagen tilhører barokken med bl.a . Cortona i Palazzo Barberini, Bernini og Borrominis kirker—San Carlo alle Quattro Fontane og Sant’ Andrea al Quirinale.Vi går senere til Piazza del Popolo, Romas hovedinngang fra nord. Her ser vi bl. a. kirken Santa Maria del Popolo med Caravaggios malerier.

På vei til og fra det oppsatte programmet kommer vi også til å se monumenter som vi tar for oss der det passer seg. Lunsj og småpauser legger vi inn underveis.

Dag 5

onsdag 24. oktober

Frokost Vi møtes i resepsjonen og går til Villa Borghese for å se bl.a Caravaggio og Bernini. Videre skal vi til kirken Santa Maria della Vittoria med Berninis Cornaro kapell. Vi skal til San Luigi dei Francesi med Caravaggios Matteus kallelse. Deretter går vi til Piazza Navona hvor vi kan oppleve flere av barokkens kunstnere; Caravaggio, Bernini og Borromini. Vi forsøker å få i stand en felles avslutningsmiddag.

BUON VIAGGIO ! Pris per person i twin rom klassisk, 5 netter inkl. frokost og moms, fly t/r Oslo/Gardermoen – Roma inkl flyskatt, Transfer Flyplass – hotell t/r, byskatter og undervisning : 9,090.- kroner

Pris i enkeltrom klassisk i 5 netter inkl. frokost og moms, fly t/r Oslo/Gardermoen – Roma inkl. flyskatt, Transfer flyplass-hotell t/r, byskatter + undervisning 10,100- kroner Bindende påmelding, 25% depositum faktureres ved påmelding. Resterende beløp faktureres 6 uker før avreise. Billett og program sendes ut 3 uker før avreis. Vi anbefaler alle å ha egen reiseforsikring evt. avbestillingsforsikring.

Studietur til Roma 20.-25. oktober  
Studietur til Roma 20.-25. oktober  

Foreleser Mette chr. Lund vil være guide.

Advertisement