Page 1

Bli med oss pĂĽ et vintereventyr

og jakten pĂĽ nordlyset

ergen Kirkenes – B frA

5 572

sjon

er, inkl. helpen

6 dager/5 nett

w w w.h urt

igr uten .N

O


Opplev kysten vår om vinteren

og det arktiske lyset

Bli med oss i jakten på det storslåtte nordlyset

En vinterreise langs vår langstrakte kyst er en vakker opplevelse. Landskapet er dekket av ren hvit snø og luften er frisk, ren og skarp. De snøkledde fjellene reflekterer skumringslyset og de vakre fargenyansene på himmelen, og skaper en fantastisk stemning i bakgrunnen. Solen står lavt i horisonten, og nord for Polarsirkelen står den under horisonten noen uker. Du kan aldri vite når du får sett nordlyset, men reiser du med Hurtigruten har du de beste mulighetene for å oppleve det magiske fargeshowet. Skipene våre har vært en livsnerve mellom byer, tettsteder og bygder og fraktet lokale passasjerer, gods og gjester siden 1893. Vi bringer deg nærmere hjertet av denne kystlinjen, og tar deg med på jakten på lyset og en oppdagelsesferd i et ekte vinter-Norge.

Lyset er en stor del av en vinterreise med Hurtigruten og nord for polarsirkelen får du oppleve de magiske fargene i vinterlyset: blått, grønt, lilla, gult og rosa. I følge NASA vil vinteren 2012/2013 ha den høyeste nordlysaktiviteten på 50 år. Vi kan ikke gi noen garanti for at du vil få se nord­lyset; men sjansen er meget stor for å oppleve dette denne vinteren. Begrepet ”Jakten på lyset” stammer fra en av våre kapteiner. Han hadde observert gjester ute på dekk som jaktet det mest magiske av alle naturfenomener, nordlyset. ”Jakten på lyset” er tanken som uttrykker Hurtigrutens vinterkonsept

Bli med oss på en magisk vinterreise langs Norskekysten. På en 12-dagers klassisk rundreise med Hurtigruten får du oppleve den fantastiske vinternaturen landet vårt har å by på. Du besøker 34 havner og reiser 2500 nautiske mil. Nyt avslappende dager, spennende utflukter og lokal mat. Fra det øyeblikket du setter foten om bord, opplever du et behagelig tempo, utsøkt mat og vakker natur i hyggelig selskap med andre reisende. Den intime atmos­ færen om bord lar deg også bli kjent med andre gjester. Skipene våre er bygget med ett hovedmål: Å bringe gjestene nærmere naturen, dyrelivet og uforglemmelige utflukter.

Nordgående

REISEPLAN DAG 1 Ombordstigning i Bergen Reisen vår starter i Bergen. Nyt livet om bord og det fantastiske vinterlandskapet. DAG 2 Ålesund Vi navigerer mellom skjær og øyer før vi kom­ mer til Ålesund, byen som er kjent for sin flotte arkitektur i jugendstil. DAG 3 Kongebyen Trondheim Trondheim var den første hovedstaden i Norge. Husene langs elven er bygd på trepåler og står i fargerik kontrast til den rene, hvite snøen som vanligvis dekker byen om vinteren.


© Jan R. Olsen

DAG 4 Polarsirkelen og Lofoten Når vi krysser polarsirkelen, starter jakten på nordlyset. Dette markeres med polarsirkeldåp på dekk. Du får muligheten til å oppleve et autentisk Lofotr vikinggilde. Etterpå seiler vi inn i det dramatiske og smale Raftsundet. DAG 5 Tromsø, porten til Arktis Vi fortsetter til polarhovedstaden Tromsø. Her kan du dra på sledetur med huskyer eller til opplevelsessenteret Polaria. Det er sjanse for at du får se nordlyset mens vi seiler langs kysten. DAG 6 Honningsvåg og Nordkapp Honningsvåg er den havnen som ligger nærm­ est Nordkapp. Senere passerer vi en klippefor­ masjon som er hellig for samene, Finnkjerka, der du får se et spektakulært lysspill. I den neste havnen, Kjøllefjord, kan du bli med på snøskutertur til Mehamn, der du kanskje får se nordlyset danse over en stjerneklar himmel. DAG 7 Kirkenes, reisens vendepunkt Vendepunktet for vår kystreise ligger bare 10 km fra grensen til Russland. I Kirkenes finner du det fantastiske snøhotellet, og byen er base for flere spennende utflukter. Det er mørketid fra 21. november til 21. januar.

Det er likevel ikke fullstendig mørkt i denne perioden – lyset og fargene på himmelen er fabelaktig når været er godt.

Sørgående

REISEPLAN DAG 7 Kirkenes, reisen sørover Når vi vender nesen sørover, får du se havnene vi anløp om natten på vei nordover, i dagslys. Om ettermiddagen legger skipet til i Vardø. Avhengig av været inviterer vi deg med på isbading i Nordishavet. DAG 8 Hammerfest og Tromsø Før vi anløper Hammerfest kan du nyte en «energikaffe» og et kort foredrag om «Melkøya – verdens nordligste naturgassterminal» om bord. Vårt neste store stoppested er Tromsø, der du kan ta del i en helt spesiell musikk­ opplevelse, midnattskonsert i Ishavs­ katedralen. DAG 9 Vesterålen og Lofoten Nyt den fantastiske utsikten til lune viker og majestetiske fjell innpakket i vinterens kappe. Vi anløper Stokmarknes med Hurtigrute­ museet, før vi fortsetter gjennom Raftsundet,

en vakker og smal kanal mellom Vesterålen og Lofoten. DAG 10 Polarsirkelen og De syv søstre Nyt det spektakulære vinterlandskapet langs Helgelandskysten med sine utallige holmer og bratte fjellvegger i granitt. Når vi krysser polarsirkelen igjen og seiler forbi de berømte fjelltoppene kalt De Syv Søstre, kommer vi inn i en verden full av sagn og eventyr. DAG 11 Trondheim og Kristiansund I dag får du igjen muligheten til å utforske Trondheim. Nidarosdomen er Skandinavias største middelalderbygning. Senere, på vei til Kristiansund, kan du se de bratte, spisse, snødekte toppene til Romsdalsalpene. DAG 12 Bergen, ilandstigning Bergen er endepunktet for dette storslagne vintereventyret. Den klassiske rundreisen med Hurtigruten varer i 12, 11, 7 og 6 dager. Se tabellen til høyre for priser og informasjon om reisene.


© © Karlheinz Arnau

NORD

KAPP

71° N

Mehamn Berlevåg Honningsvåg Båtsfjord Havøysund Kjøllefjord Vardø Hammerfest Vadsø Tromsø Risøyhamn Å L R Sortland S T E V

© Klaus-Peter Kappest

L

POLA

66°33

RSIR

O

FO

T R O OL R D LE N

T

KELE

N

Harstad

E

Ørnes

'N

Kirkenes

Finnsnes

E

Stokmarknes Svolvær Stamsund N

Øksfjord Skjervøy

FJ

Kryss polarsirkelen ved 66,33° N

E

N

Bodø

Nesna Sandnessjøen Brønnøysund Rørvik

Trondheim

O

R

G

Ålesund Molde Torvik Måløy Geirangerfjord Florø Sognefjord

Flåm Bergen

N

© Frank Barth

Besøk Ishavskatedralen i Tromsø

E

Kristiansund

Flåmsbanen Hardangerfjord

Dovrebanen

Be rge nsb an e

n

Oslo

Komfortable skip med hyggelig atmosfære

Fra kr

klassiske rundreiser om vinteren PERIODE

LUGARTYPE 2 = dobbel 1 = singel

5 572 per person

LUGARKATEGORIER Uspesifisert innvendig lugar

Uspesifisert utvendig lugar

2

6 338

7 111

1

7 923

8 890

2

5 572

6 246

1

6 406

7 184

2

8 068

9 050

1

10 084

11 314

2

7 091

7 950

1

8 154

9 144

6 dager – reisen mot sør (Kirkenes - Bergen) 29. september - 31. oktober

01. november - 31. desember

7 dager – reisen mot nord (Bergen - Kirkenes) 29. september - 31. oktober

01. november - 31. desember

11 dager – kystopplevelser (Bergen - Kirkenes - Trondheim) 29. september - 31. oktober

01. november - 31. desember

2

10 833

12 153

1

13 541

15 191

2

9 522

10 676

1

10 949

12 277

2

11 525

12 929

1

14 406

16 161

2

10 129

11 357

1

11 649

13 061

12 dager – klassikeren (Bergen - Kirkenes - Bergen) 29. september - 31. oktober

01. november - 31. desember

høst- og vinterTILBUD Disse prisene gjelder på utvalgte avganger i perioden 29. september til 31. desember 2012. For full oversikt over de utvalgte avgangene, se www.hurtigruten.no eller ring 810 30 000. priser og tjenester Tabellen viser priser i NOK per person, inkluderert fullpensjon Prisene gjelder på utvalgte avganger innenfor oppgitte periode. Drivstoffavgift, kr 50,- per person per døgn kommer i tillegg. Inkluderer inngang ved Hurtigrutemuseet i Stokmarknes (gjelder ikke 7 dager Bergen-Kirkenes )

nyttig informasjon: Vi anbefaler at du tegner forsikring i forbindelse med bestilling av reisen din, for priser og detaljert informasjon ta kontakt med vårt salgskontor. Flytilslutning: Hurtigruten tilbyr også fly mellom Oslo - Bergen, Oslo - Trondheim og Oslo - Kirkenes, ta gjerne kontakt med vårt salgskontor for informasjon og tilbud. 1893 AMBASSADØR RABATT Som 1893 Ambassadør får du i tillegg 5% rabatt på vårt høst og vintertilbud.


© Susan Laity - Gjestebilde

Utflukter

Reinsdyr er en viktig art i den norske faunaen

Nordkapp – Europas nordligste punkt

© Bergsmo/Finnmark Tourist Board

© Lyngsfjord Adventure

© Elaine Smith - Gjestebilde

Hundesledekjøring i Tromsø er en forfriskende og spennende vinteropplevelse

Bli med på snøskutertur

En vinterreise langs Norges fantastiske, særpregede kyst er ikke fullkommen uten å delta på en eller flere av våre mange kulturelle, lærerike og spennende utflukter. Alle utfluktene er utformet slik at du skal få oppleve det beste norskekysten har å by på.

Opplev mangfoldet i landskapet, historien og kulturen vår ved å delta på en eller flere av ut­ fluktene våre. Turene har ulik varighet, fra en time til hele dager. Felles for dem er at de er skredder­ sydde for å gi deg gode minner og for å gjøre reisen din enda mer uforglemmelig. Du kan velge mellom informative byturer, besøk på kulturminnesteder, fugletitting og mer aktive eventyr. Vi anbefaler at du forhåndsbestiller utfluktene, og du finner en fullstendig oversikt i katalogen for 2012/2013. Du finner også mer informasjon på www.hurtigruten.no 2C JUGENDBYEN ÅLESUND Bli med på en guidet tur i Ålesund som kjenne­ tegnes av sine mange spir og tårn, samt sin svært detaljerte utsmykning. Byen er verdenskjent for sin vakre arkitektur i jugendstil. 2d ATLANTERHAVSPARKEN OG AKSLA Atlanterhavsparken er et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Se noen av artene som lever i og rundt havet langs norskekysten. Etter besøket fortsetter vi videre oppover til Aksla, der du får flott utsikt over Ålesund.

3B TRONDHEIM MED NIDAROSDOMEN Trondheim er en relativt stor by, men har klart å bevare mye av sin småbysjarm og intimitet. Byen er også full av kontraster, med moderne bygninger rett ved siden av klosterruiner, imponerende trebygninger og fargerike brygger. Vi tar oss også tid til å se den vakre Nidarosdomen som er bygd i gotisk stil.

9a EN SMAK AV VESTERÅLEN I dag opplever du ikke bare historie, men også et vakkert landskap og flere storslåtte sever­ digheter. Besøk den hvite middelalderkirken på Trondenes, en av Norges fremste kulturminne­ steder fra sen middelalder. På Hinnøya får du flott utsikt over vakre fjorder, bratte fjell og store jordbruksområder.

4e LOFOTR VIKINGGILDE Den største utgravde vikingbygningen som noensinne er funnet er rekonstruert ved Lofotr vikingmuseum. Høvdingen og hans hustru inviterer deg til en ekte vikingfest i bankett­ hallen. Opplev magien og spenningen når de ofrer til gudene og ber om at solen kommer tilbake for å unngå verdens undergang.

7d KIRKENES SNØHOTELL Kirkenes snøhotell ligger i idylliske omgivelser. Guiden viser deg rundt på hotellet, og du får bl.a. se isbaren og noen av de flotte rommene. Etter omvisningen er det på tide å hilse på reins­ dyrene. Du kan også besøke Gabba kennel og se noen av de mange huskyhundene som bor der (tilgjengelig fra 15/12-1/5).

6A NORDKAPP Nyt det fantastiske subarktiske landskapet når vi krysser 71. breddegrad på vår reise mot Nord­ kapp, det nordligste punktet på kontinentet. Selve Nordkapplatået stiger 307 meter nesten vertikalt opp fra Nordishavet. Turen inneholder et besøk i Nordkapphallen der du kan se en film om Finnmark og Nordkapp i imponerende 180° panoramaformat, kjøpe suvenirer, sende post­ kort eller slappe av med en matbit.

11d TRONDHEIM BYVANDRING En guidet vandring gjennom Trondheim er en reise i byens 1000 år gamle historie. Høydepunkt­ ene er Stiftsgården, den kongelige residensen i Trondheim, torget med statuen av byens grunn­ legger, vikingkongen Olav Tryggvason, Nidaros­ domen, den gamle bybroen med den røde portalen og Bakklandet, et område som har beholdt den sjarmerende trearkitekturen.


© Robert Hold - Gjestebilde

Smakebit av vinter-Norge

Bli med på korte turer © Stefan della Torre - Gjestebilde

© Shutterstock

Bryggen i Bergen

© Schimpf, Felicitas - Gjestebilde

Nyt den storslåtte utsikten over taggete, snødekte fjelltopper i Svolvær i Lofoten

Vi anløper 34 havner, 365 dager i året

Kirkenes en solfylt vinterdag

Fjorder, Lofoten og Arktiske Tromsø Ta deg tid til noen uforglemmelige dager med Hurtigruten. Opplevelsen er bare en flyreise unna. På en tur fra Bergen til Tromsø inviterer vi deg inn i naturperlen Lofoten, der du kan se det arktiske lyset flimre over denne vakre øygruppen. Deltar du på utfluktene våre, kan du oppleve en ekte vikingfest på Lofotr Viking­ gilde eller en frokost på kontinentets ytterste punkt: Nordkapp.

Spennende Nord-Norge og Nordkapp Bli med på en flott 4-dagers reise. På streknin­ gen Tromsø–Kirkenes–Tromsø seiler vi langs den spennende Finnmarkskysten. På denne seilasen kan du oppleve bylivet i Tromsø, en utflukt til Nordkapp eller den russiske grensen. Hele reisen foregår nord for Polarsirkelen, så dette gir deg en god sjanse til å oppleve nordlyset.

Storslagen kyst og trange fjorder Bli med på en fantastisk vinterreise med Hurtig­ ruten. På reisen fra Tromsø til Bergen får du blant annet nyte Vesterålen og Lofoten i vinter­ drakt. I tillegg til vakker natur får du også sjansen til å blant annet utforske Trondheim og den vakre Nidaroskatedralen.

BERGEN-TROMSØ

TROMSØ-KIRKENES-TROMSØ

TROMSØ-BERGEN

Fra kr

Fra kr

Fra kr

6 426

Prisen er inkl. 5 seilingsdager med Hurtigruten og frokostbuffet, innvendig dobbel lugar i perioden 15/9- 31/12 samt fly Oslo-Bergen og Tromsø-Oslo.

Ring 810 30 000, kontakt ditt reisebyrå eller besøk oss på www.hurtigruten.no

6 895

6 426

Prisen er inkl. seilas med Hurtigruten og frokost­ Prisen er inkl. seilas med Hurtigruten og frokost­ buffet, innvendig dobbel lugar i perioden 15/9- buffet, innvendig dobbel lugar i perioden 15/931/12 samt fly Oslo-Tromsø og Tromsø-Oslo. 31/12 samt fly Oslo - Tromsø og Bergen - Oslo. Vi anbefaler våre gjester å bestille en hotellnatt i Tromsø etter seilasen, da flyet returnerer dagen etter skipets ankomst.

Reiseperiode 15. september til 31. desember 2012. Med forbehold om ledig kapasitet på skip og/eller fly. Alle pakkene må bestilles før 31.12.2012.

Forsidebilder: Laurent Patin / Lyngsfjord Adventure / Backpack Foto / Elisabeth Reeson

Drømmer du om å se Norges praktfulle kyst i høstfarger eller kanskje se nordlyset flakke over polar­ himmelen, men har ikke tid til å bli med oss på en rundreise? Da kan du velge mellom disse korte turene for på oppleve en smakebit av kysten vår. Reisene inkluderer fly og reise med Hurtigruten.

Jakten på Nordlyset med Hurtigruten  
Jakten på Nordlyset med Hurtigruten  

En vinterreise langs vår langstrakte kyst er en vakker opplevelse. Landskapet er dekket av ren hvit snø og luften er frisk, ren og skarp. De...