Page 18

10 t i p s t il p ad ling på l u f tmadrass Har du lyst til å dra på padletur på elv, men hverken råd til kano eller kajakk eller kjenner noen som kan låne deg en? Fortvil ikke. Det kan gjøres billigere og enklere enn du tror. Her får du 10 våte tips til padling på luftmadrass:

1

2

Glem nymotens greier i PVC, her er det mormors gamle av gummi og tekstil som gjelder. La oss være ærlige: Det kan bli kaldt å duppe i vannskorpa i lengden i Norge. En rimelig løsning er en enkel våtdrakt fra en lavpriskjede, for eksempel Europris eller Clas Ohlson.

3

Ta et par gamle joggesko på føttene. Det gjør overbæringene og kaving i elva lettere.

4

Pakk vanntett. Helst dobbelt vanntett. Vann trenger inn overalt. Skal det være virkelig fint, kan en vanntett ryggsekk med rullelukking i toppen anbefales.

5

Joda, man kan ligge på magen. Skal du holde på en stund, er sofavarianten likevel å anbefale: Legg sekken i skjøten mellom hodeputen og madrassen og sett deg bedagelig til rette.

6

Er det fri bane, kan det være effektivt å padle baklengs. Bare husk å snu deg en gang iblant. Det er ergerlig å først oppdage valsa når du er midt i den.

7

Luftmadrasser tåler ikke all verden. Stor fart og skarpe steiner er en dårlig miks.

8

Og så det alvorlige: Vann i bevegelse har større krefter enn mange tror. Unngå kraftig strøm og stor vannføring, og styr unna trær og demninger i elva.

9

En hjelm er lurt om elva er steinete. En sykkelhjelm er bedre enn ingen hjelm.

10 Vær forberedt på rare blikk og kommentarer.  16

102189_mikroeventyr_cc15_font erstattet_r.indd 16

10/02/16 12:45

Marius Nergård Pettersen og Mikkel Soya Bølstad Mikroeventyr  
Marius Nergård Pettersen og Mikkel Soya Bølstad Mikroeventyr  

To forfattere utfordrer det tradisjonelle friluftslivet såkalte mikroeventyr: korte turer basert på en (ofte ganske sprø) idé planlagt og gj...