Page 14

Løsningen er å sitte. Å frigjøre seg fra sekken og bruke den som ryggstøtte. I småstryk og uoversiktlige elver er det forlengs padling som gjelder. Dersom en har lange strekk foran seg, eller bare må ha spenning, er baklengs padling å foretrekke. Undersøkelser på Olympiatoppens testsenter indikerer at baklengs padling på luftmadrass aktiverer kjernemuskulatur samt store muskler som Pectoralis major og Latissimus dorsi. Ikke rart det går unna.

Oppskrytt hengekøye Første døgn går ganske bra. Vi padler på luftmadrass. Vi bærer på luftmadrass. Og vi sover på luftmadrass. Eller, det vil si, Marius gjør det. Av en eller annen grunn har jeg fått det for meg at vi skal bruke hengekøye på turen. Marius synes åpenbart at hengekøye er veldig oppskrytt, og ender med å senke hengekøya så lavt at den ligger oppå luftmadrassen. Det er i og for seg ikke så dumt, nå som vi for en gangs skyld har med et ti centimeter tykt, mykt natteleie. Selv insisterer jeg på å tilbringe natta hengende som en horisontal, overmoden banan. Det er i grunnen ganske ålreit, det også.

Juv Dag to begynner med fin-fin idyllisk padling. Det går raskt over til fin-fin idyllisk vassing. Og fin-fin idyllisk kaving. Før vi fortsetter med fin-fin idyllisk padling. I regnet. Litt regn spiller for så vidt ingen rolle når man er våt fra topp til tå uansett. Men så. Så kommer vi til Juvet. Asdøljuvet. Juv er bra. Juv er eventyr. Og Asdøljuvet, en vill og vakker elvekløft vest i Vestmarka, er så absolutt et lite eventyr. Vi er begge nokså optimistiske til hva som går an på tur, men skjønner raskt at det blir lite padling her. Det ender med overbæring ned til Lierdalen. Men da kan vi også sette ut på en skikkelig elv.

12

102189_mikroeventyr_cc15_font erstattet.indd 12

09/02/16 11:17

Marius Nergård Pettersen og Mikkel Soya Bølstad Mikroeventyr  

To forfattere utfordrer det tradisjonelle friluftslivet såkalte mikroeventyr: korte turer basert på en (ofte ganske sprø) idé planlagt og gj...

Marius Nergård Pettersen og Mikkel Soya Bølstad Mikroeventyr  

To forfattere utfordrer det tradisjonelle friluftslivet såkalte mikroeventyr: korte turer basert på en (ofte ganske sprø) idé planlagt og gj...