__MAIN_TEXT__

Page 36

Den kriminelle bokvåren

kr 349,– nova

kr 349,– schibsted forl ag

Vidar H. Andersen  Mysteriet

Den uforutsigbare nordnorske naturen danner igjen bakteppe for en uhyggelig god intrige som trekker leseren med i jakten etter en barnebortfører – sammen med politimannen Rino Carlsen, som mange lesere kjenner fra forfatterens tidligere suksesser. Dette er Frode Granhus` tredje «Lofotkrim» og han skriver bare bedre og bedre historier fra sine egne hjemtrakter. Dette er krim med troverdige karakterer og levende miljøskildringer, noe som gjør det til en stor leseopplevelse.

Mysteriet er et krimdrama med en utfordrende, vågal og naivistisk skrivestil. Boken er sammenlignet med Stieg Larsson’s bøker av flere og flere lesere og bokbloggere som elsker den, men fordømt av ordinære anmeldere. Filmenes dramaturgi som er brukt i boken, holder oss klistret til sidene når vi følger Else’s kamp for hevn og rettferdighet. Leserens egen fantasi er sentral, og forfatteren beveger seg på en litterær knivsegg og leker med ham, som igjen og igjen oppdager at det som i begynnelsen kunne virke uviktig har avgjørende betydning. Mystikken om hvem Else er holder oss undrende fra begynnelse til slutt.

Frode Granhus (f. 1965) debuterte med den kritikerroste krimromanen Hevneren i 2003. I 2010 kom Malstrømmen som fikk strålende anmeldelser, og som er solgt til fem land, og i 2012 kom oppfølgeren Stormen som ble nominert til både Riverton- og Bokhandlerprisen samme år. Granhus jobber som rådgiver i NAV og bor på Leknes i Lofoten med samboeren og datteren deres.

Vidar H. Andersen har utgitt tre internasjonale fagbøker innen multimedia, samt en feelgood-roman. Andersen har innehatt en rekke lederstillinger innen utvikling av nye media, og er utdannet innen IT, Media, Økonomi, Transport og Elektronisk didaktikk. Andersen er grunder av Bookface og det litterære nettstedet Digglitt.

Frode Granhus  Djevelanger

Shane Kuhn  Manualen

Krimromanen som får Pulp Fiction til å fremstå som en Disney-film Hvis du leser dette betyr det at du er nyansatt ved Human Resources, Inc. Gratulerer. Og kondolerer. I beste fall har du begynt på en karriere som aldri vil bli kjedelig. Du kommer til å besøke spennende steder. Du kommer til å møte unike og fantastiske mennesker fra alle deler av samfunnet. Og drepe dem. Dette er manualen din. Lærlingens håndbok. Den er absolutt ikke en del av velkomstpakken for nyansatte. Tvert i mot. Hvis du blir tatt i å lese den, er du død før du rekker å bla om til neste side. Jeg ønsker deg lykke til og våpen som ikke låser seg. Shane Kuhn er forfatter, regissør og produsent med 15 års erfaring fra underholdingbransjen. Han er tekstforfatter for tungvektere som Universal, Paramount, Sony, Paramount og FOX. Kuhn er velkjent og anerkjent i bransjen, aller mest kjent for å være en av grunnleggerne av Slamdance Film Festival. Shane Kuhn har en bachelor i psykologi, og en grad i manusskriving fra The American Film Institute.

38 

KRIMMAGAS I N ET   de n k r imi n e l l e b o k vå r e n

kr 299,– pantagruel

Profile for Cappelen Damm AS

Krimmagasinet2014  

Krimmagasinet2014